Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék elválni férjemtől-van (3 db)

Szeretnék elválni a férjemtől. Két gyerekem van, de attól félek, hogy a kevés fizetésem mellett anyagi gondjaim lennének. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A gyermektartás két gyermekre 40%, persze ez csak akkor ok, ha nem fekete a jövedelem. Ezzel kalkulálhatsz.

A gyermektartás két gyermekre 40%, persze ez csak akkor ok, ha nem fekete a jövedelem. Ezzel kalkulálhatsz.
Menjel el ugyvedhez, segit abban, hogy tisztaban legyel mi jar neked valas eseten. Addig ne szolj a ferjednek. Ha anyagi okok lennenek ugy gondolod, akkor probalj maradni, hiszen tudod akkor azert lennel mindig ideges, mert nem lenne penzed. Ket gyerekkel egyedul nagyon-nagyon nehez, rengeteg koltseg, plane ha apuka 20000 Ft-ot fizet pl. gyerektartaskent (mint sok apa) Szoval jarj utana elobb, hogyan jonnel ki anyagilag!
17:48-as vagyok! Én ezzel nem akartam lehurrogni senkit. Csak esetleg meg sem fordul a hölgy fejében hogy talán mi lenne ha megpróbálnánk helyretenni a kapcsolatot és nem kellene az anyagi gondokon aggódni. Nem akartam én ezzel semmi rosszat. És igen van némi tapasztalatom. A párom elõzõ kapcsolatából van egy kislánya. És õ is inkább lenyúzná a bõrt rólunk, minthogy akkor gondolkodott volna egy kicsit, hogy milyen lesz egyedül.
Pénz miatt senkivel ne maradj együtt, az se neked, se neki és fõleg a gyerekeknek nem jó. (Kivéve, ha meg akartok és tudtok állapodni egy "egymás mellett élésben", ahol mindenki nyugodtan veszekedés nélkül élheti a saját életét a gyerekeket együtt nevelve) Menj el egy ügyvédhez és kérdezz rá pontosan a lehetõségeidre.
Lehet kérni az Önkormányzattól rendszeres gyermekvédelmi támogatást is, meg úgy tudom 3 havonta egyszeri segélyt, lakhatási támogatást, fûtéstámogatást.... családsegítõt ha megkérdezed, elmondják Neked. Az egyedülálló szülõknek járó családi pótlék ugyan nem sokkal több, mintha egyben van a család, de akkor azt is Te fogod kapni, és az is közel 30 rugó, meg még ott lesz a gyerektartás. Szóval ezeket ha összeadod, nem is biztos, hogy éheznétek.... Csak anyagiak miatt ne maradj benne egy rossz házasságban, a Te lelked is megsínyli, és ezáltal a gyerekeké is. Arról nem is beszélve, késõbb még találkozhatsz egy rendes pasival, aki úgy is szeretni fog, hogy már van két gyermeked.
17:48-as Te baromira nem tudod mit jelent egyedül maradni két gyerekkel, de egy rossz kapcsolatban sem akarod tönkretenni magad! Baromira nem errõl szól! A kérdezõ sem arról beszélt, hogy hogyan húzhatná le a legjobban a férjét, hanem azon aggódik, hogyan tudja felnevelni a gyerekeit, mert ahhoz bizony nem is kevés pénz kell. Szóval akkor ítélkezz, ha már tudod, hogy mitõl döglik a légy oké?
Talán a 17 48 asnak van némi tapasztalata is ilyen téren...De hát a nõk mindig hibátlanok!
Ezt úgy szeretem...a többség válik a férjétõl, közben anyagi gondjaik vannak, de nem is tudja hogy ott hagyja e a párját, mert akkor nem élne meg, de vele már nem szeretne lenni, így az a legjobb megoldás, hogy a gyerekek által mindent lenyúzni az apa bõrérõl. szánalmas!!!
Akár évekig.
elég sokáig húzodik a párom is most probál válni a feleségétöl.ö a vége fele van már most lesz a válopernek a második fele ahol a gyerekekröl lesz szó, elhelyezéséröl stb, de másfél évnél tart ez a dolog mert nem volt az elelyén fél évig megegyezés.
Ha nem tudtok megegyezni, akkor akár évekig is. Jobb lenne, ha meg tudnátok állapodni valahogy, mert ez a gyereknek sem tesz jót meg nektek sem. És az is lehet, hogy a bíróság dönt a gyerek sorsáról, és nem biztos, hogy számotokra elõnyös, jó döntést hoznak.
igen évekig is, ha megegyeztek esetleg a papírok beadása elött akkor készítetetk vagy késztítettek egy közös megegyezéses papírt amit ügyvédnek ellen kell jegyeznie és egy alkalommal szétválasztanak. ha ilyen nincs akkor évekig. mivel pesten hónapok míg egy tárgyalást kiírnak így ott még rosszabb.

Szeretnék elválni a férjemtől, nincs közös vagyon, de van egy 18 hónapos kislányunk. Azzal fenyeget, ha elválnék úgyis nála helyezné el a bíróság, mert nekem nincs lakásom, csak albérletbe mehetnénk. Gyesen vagyok. Ez tényleg lehetséges?

Legjobb válasz: Önmagában a lakás hiánya nem eredményezi azt, hogy máshol helyeznék el a gyermeket. Az albérletben biztosított életkörülmények és a gyermek érdeke az amit a bíróság mérlegel. Vagy megegyeztek abban, hogy hol helyezitek el a gyermeket vagy a bíróság fogja eldönteni.

Önmagában a lakás hiánya nem eredményezi azt, hogy máshol helyeznék el a gyermeket. Az albérletben biztosított életkörülmények és a gyermek érdeke az amit a bíróság mérlegel. Vagy megegyeztek abban, hogy hol helyezitek el a gyermeket vagy a bíróság fogja eldönteni.
Szia!Barátnõm s a barátom is most válnak.Kislányuk 19 hónapos.A gyermek kevesebb mint 3 éves és egy pici babát az anyának itéli a bíróság, mivel jobban anyára van szüksége.A vagyon nem számít, nem az alapján ítélik a gyermek elhelyezését.Inkább nézik a körülményeket, szülõk magaviseletét, pl iszik e a szülõ..., mibõl fog megélni a gyermekkel...Szóval semmi köze a vagyonhoz.A barátomnak nagy emeletes háza van, megfizetõ munkája, a barátnõmnek munkája nincs, kicsi háza-barátnõmnek ítélték a gyermeket!Hiába fenyegetõzik, majd a bíróság dönt!Ne idegeskedj!Sok sikert!
szia..az ilyen esetekben 95%-ban az anyának itélik a gyereket.csak akkor nem kaphatod meg ha iszol, drogozol, stb...de gondolom nem.tudom hogy hülyén hangzik de lehet hogy be kéne biztositanod magad egy 4 orás állással..bölcsibe beadnád délelött és már azt is feltudod hozni keresetnek..vagy esetleg nagyszülöi segitség..de nem kell aggodni.fejre kéne állnia ahhoz az eiffel torony tetején hogy megkapja a kicsit.sok sikert


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!