Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék elválni férjemtől, nincs közös (2 db)

Szeretnék elválni a férjemtől, nincs közös vagyon, de van egy 18 hónapos kislányunk. Azzal fenyeget, ha elválnék úgyis nála helyezné el a bíróság, mert nekem nincs lakásom, csak albérletbe mehetnénk. Gyesen vagyok. Ez tényleg lehetséges?

Legjobb válasz: Önmagában a lakás hiánya nem eredményezi azt, hogy máshol helyeznék el a gyermeket. Az albérletben biztosított életkörülmények és a gyermek érdeke az amit a bíróság mérlegel. Vagy megegyeztek abban, hogy hol helyezitek el a gyermeket vagy a bíróság fogja eldönteni.

Önmagában a lakás hiánya nem eredményezi azt, hogy máshol helyeznék el a gyermeket. Az albérletben biztosított életkörülmények és a gyermek érdeke az amit a bíróság mérlegel. Vagy megegyeztek abban, hogy hol helyezitek el a gyermeket vagy a bíróság fogja eldönteni.
Szia!Barátnõm s a barátom is most válnak.Kislányuk 19 hónapos.A gyermek kevesebb mint 3 éves és egy pici babát az anyának itéli a bíróság, mivel jobban anyára van szüksége.A vagyon nem számít, nem az alapján ítélik a gyermek elhelyezését.Inkább nézik a körülményeket, szülõk magaviseletét, pl iszik e a szülõ..., mibõl fog megélni a gyermekkel...Szóval semmi köze a vagyonhoz.A barátomnak nagy emeletes háza van, megfizetõ munkája, a barátnõmnek munkája nincs, kicsi háza-barátnõmnek ítélték a gyermeket!Hiába fenyegetõzik, majd a bíróság dönt!Ne idegeskedj!Sok sikert!
szia..az ilyen esetekben 95%-ban az anyának itélik a gyereket.csak akkor nem kaphatod meg ha iszol, drogozol, stb...de gondolom nem.tudom hogy hülyén hangzik de lehet hogy be kéne biztositanod magad egy 4 orás állással..bölcsibe beadnád délelött és már azt is feltudod hozni keresetnek..vagy esetleg nagyszülöi segitség..de nem kell aggodni.fejre kéne állnia ahhoz az eiffel torony tetején hogy megkapja a kicsit.sok sikert

Szeretnék elválni a férjemtől de ő nem! Ha beadom a keresetet hogy én válni akarok meg kell indokolnom ha nem közös megegyezés? Valamint nincs sem közös gyerek, sem közös ingatlan az ingóságot meg vigye csak.

Tehát ha nincs ügyvéd akkor az illetéken felül (amit én fizetek mert én lennék a felperes) kell még valamit fizetni? Ha igen, mit?

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy te, mint felperes, minden tárgyaláson jelenj meg. Az alperesnek nem kell megjelennie, akkor is kimondják a válást, ha õ nincs ott.

Az a lényeg, hogy te, mint felperes, minden tárgyaláson jelenj meg. Az alperesnek nem kell megjelennie, akkor is kimondják a válást, ha õ nincs ott.
Indoklásnak bõven megteszi, hogy "már nem élünk érzelmi közösségben, ezért szeretném felbontani a házasságot, mely visszafordíthatatlanul megromlott". Nem kell ennél jobban megindokolni, nem jogi kérdés, hogy milyen viszonyban vagytok egymással.
Ja, és igen, ilyenkor meg kell mondani, hogy miért akarsz válni.
Ha a vagyonmegosztást sem akarod, csak a válást, akkor 30.000, - Ft illeték, és két tárgyalás lesz, a másodikon már elméletileg el is választ titeket a bíróság.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!