Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék eltenni télire, üvegben. Hogyan kell (2 db)

Szeretnék eltenni lecsót télire, üvegben. Hogyan kell?

Már többször próbáltam, de csak kevés volt ami ehet? maradt, mert vagy megromlott, vagy lett neki egy irtó büdös szaga. Úgy csináltam, hogy kicsit megpároltam a cuccot olajon, bele üvegbe, tetejére olaj, rá a tartósító, és mégis. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: semmit. Szerintem is a fenti módon kell eltenni. Lehet a spájzoddal van a gond. Próbáld dunsztolni az üveget. Az is segít a tartósítás sikerességében!

semmit. Szerintem is a fenti módon kell eltenni. Lehet a spájzoddal van a gond. Próbáld dunsztolni az üveget. Az is segít a tartósítás sikerességében!
Mi tartósítószert sem teszünk bele, viszont a tetején 1cm zsír gyûlik össze, ami tökéletesen lezárja. Dunsztolás kell. Felhasználáskor a kemény zsírt leszedjük, és maga a lecsó teljesen zsírmentes. Akár 3 évet is elvan, pedig nyáron a szekrényben akár 35 fok is lehet.
A kérdező hozzászólása: száraz dunsztba raktam. Becsavartam csomó pokrócba és be az ágynemûtartóba. Vagy máshogy kell?
Ott rontottad el, hogy olajjal csináltad!Zsírral kell, az a tetején marad és így tartósítja a lecsót.Felhasználás elõtt pedig le kell szedni róla.

7 hós kisfiamnak szeretnék télire elrakni körtét, őszibarackot, szilvát. Hogy csináljam? Mélyhűtőbe pontosan hogyan kell, hogy jó legyen, amikor kienged? Esetleg tudja vki, hogy tartósítószer nélkül üvegbe leturmixolva hogyan lehet eltenni?

hogy ugyanolyan legyen,mint a bébiételek.nagyon szereti a gyümölcsöket és uzsira meg nasinak mindig azt eszik.

Legjobb válasz: Mivel télen 1 év körüli lesz a babád, ezeket a gyümölcsöket még nem fogja tudni megrágni, tehát sztem is pürésítsd (megmosod, hámozod, kimagozod, felkozkázod, leturmixolod) , jégkockatartóba betöltöd, másnap kipattintod belõle és egy fagyisdobozba töltöd. Szilvát még nem hámoztam, lehet, hogy azt könnyebb úgy, ha elõtte leforrázod (mint a paradicsomnál)

Mivel télen 1 év körüli lesz a babád, ezeket a gyümölcsöket még nem fogja tudni megrágni, tehát sztem is pürésítsd (megmosod, hámozod, kimagozod, felkozkázod, leturmixolod) , jégkockatartóba betöltöd, másnap kipattintod belõle és egy fagyisdobozba töltöd. Szilvát még nem hámoztam, lehet, hogy azt könnyebb úgy, ha elõtte leforrázod (mint a paradicsomnál)
Ugyanolyat ne akarj csinálni, a bolti gyümik nem 100%-ak. Mosd, hámozd, magozd a gyümiket és pürésítsd le. Jégkockatartóba, tejfölöspohárba tudsz fagyasztani. Az üveg is bírja elméletileg, de nekem már tört szét. Ha kiolvadt jó magába is , de keverve almával, banánnal, túróval, joghurttal...
A kérdező hozzászólása: köszönöm és ha kiolvasztom, akkor ugyanolyan lesz az íze?csinálta már vki? mert a krumplifõzelék borzalmas kiolvasztva
.,
2. vok. Igen, tökéletes lesz az íze, én barackkal, körtével csináltam már. A krumpli az egyetlen dolog, amit nem szabad fagyasztani, jól beletrafáltál :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!