Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék eltenni télire, üvegben (4 db)

Üzletben láttál már tököt gyalultan üvegben?
Tartósító szert , például nátrium-benzonátot használtál bele? Ha nem , akkor próbáld meg vele!
ne tedd sztem, mert nem a legjobb sztem, mi mindig legyaluljuk zacskóba teszünk egy adagra valót és be a fagyóba! ugyanugy kell készíteni!
A kérdező hozzászólása: Helyzet, hogy a fagyóban már nem fér. Üzletben létezik, természetesen láttam már. Receptkönyvben is van, de ugy készitve nekem felforrt - sajna.
Én is csak a fagyasztóba szoktam tenni. Bocs, de mi az az 52L?:)
A kérdező hozzászólása: Az 52 a koromat jelöli, az L betü pedig a nememet:-))))Tehát - lánynak már éppen nem mondható - 52 éves nõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot. azóta megvan a megoldás. Tehát: sós vizben - kevés vizben - kis ideig forralni, belefõzni egy kevés szalicilt, forrón üvegekbe tölteni, + lé, tetejére is szalicil és száraz dunsztba rakni, abban hagyni kihülni. Télen, amikor fõzzük, bele kell kalkulálni a sós levet.

Szeretnék eltenni lecsót télire, üvegben. Hogyan kell?

Már többször próbáltam, de csak kevés volt ami ehet? maradt, mert vagy megromlott, vagy lett neki egy irtó büdös szaga. Úgy csináltam, hogy kicsit megpároltam a cuccot olajon, bele üvegbe, tetejére olaj, rá a tartósító, és mégis. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: semmit. Szerintem is a fenti módon kell eltenni. Lehet a spájzoddal van a gond. Próbáld dunsztolni az üveget. Az is segít a tartósítás sikerességében!

semmit. Szerintem is a fenti módon kell eltenni. Lehet a spájzoddal van a gond. Próbáld dunsztolni az üveget. Az is segít a tartósítás sikerességében!
Mi tartósítószert sem teszünk bele, viszont a tetején 1cm zsír gyûlik össze, ami tökéletesen lezárja. Dunsztolás kell. Felhasználáskor a kemény zsírt leszedjük, és maga a lecsó teljesen zsírmentes. Akár 3 évet is elvan, pedig nyáron a szekrényben akár 35 fok is lehet.
A kérdező hozzászólása: száraz dunsztba raktam. Becsavartam csomó pokrócba és be az ágynemûtartóba. Vagy máshogy kell?
Ott rontottad el, hogy olajjal csináltad!Zsírral kell, az a tetején marad és így tartósítja a lecsót.Felhasználás elõtt pedig le kell szedni róla.

Télire szeretnék eltenni zöldségeket, gyümölcsöket. De itthon csak üvegem van, teteje nincs. Celofánnal és gumival ha lefedem elég lesz?

Legjobb válasz: A zöldségeket inkább a mélyhûtõben kellene eltartani télire. Meg kell hámozni, jól megmosni, és bõ vízben egyet forralni rajta, csírátlanítani, ezután konyharuhára szedni, lecsepegtetni, és akár dobozokban, akár neylon zacskókban betenni a mélyhûtõbe, és lefagyasztva tárolni. Én még petrezselyemzöldet, zeller zöldet is szoktam fagyasztani, mikor teljesen megfagyott, össze lehet törni, morzsolni, így használom fel. A celofán papírral, gumival lefedni is jó megoldás, dupla celofánt használj.

A zöldségeket inkább a mélyhûtõben kellene eltartani télire. Meg kell hámozni, jól megmosni, és bõ vízben egyet forralni rajta, csírátlanítani, ezután konyharuhára szedni, lecsepegtetni, és akár dobozokban, akár neylon zacskókban betenni a mélyhûtõbe, és lefagyasztva tárolni. Én még petrezselyemzöldet, zeller zöldet is szoktam fagyasztani, mikor teljesen megfagyott, össze lehet törni, morzsolni, így használom fel. A celofán papírral, gumival lefedni is jó megoldás, dupla celofánt használj.
Persze dupla celofánnal. Celofán legumizva, majd mégegy sor celofán legumizva. Valamikor réges-régen is így csináltuk.
A kérdező hozzászólása: http://www.nosalty.hu/recept/hazi-etelizesito-0


7 hós kisfiamnak szeretnék télire elrakni körtét, őszibarackot, szilvát. Hogy csináljam? Mélyhűtőbe pontosan hogyan kell, hogy jó legyen, amikor kienged? Esetleg tudja vki, hogy tartósítószer nélkül üvegbe leturmixolva hogyan lehet eltenni?

hogy ugyanolyan legyen,mint a bébiételek.nagyon szereti a gyümölcsöket és uzsira meg nasinak mindig azt eszik.

Legjobb válasz: Mivel télen 1 év körüli lesz a babád, ezeket a gyümölcsöket még nem fogja tudni megrágni, tehát sztem is pürésítsd (megmosod, hámozod, kimagozod, felkozkázod, leturmixolod) , jégkockatartóba betöltöd, másnap kipattintod belõle és egy fagyisdobozba töltöd. Szilvát még nem hámoztam, lehet, hogy azt könnyebb úgy, ha elõtte leforrázod (mint a paradicsomnál)

Mivel télen 1 év körüli lesz a babád, ezeket a gyümölcsöket még nem fogja tudni megrágni, tehát sztem is pürésítsd (megmosod, hámozod, kimagozod, felkozkázod, leturmixolod) , jégkockatartóba betöltöd, másnap kipattintod belõle és egy fagyisdobozba töltöd. Szilvát még nem hámoztam, lehet, hogy azt könnyebb úgy, ha elõtte leforrázod (mint a paradicsomnál)
Ugyanolyat ne akarj csinálni, a bolti gyümik nem 100%-ak. Mosd, hámozd, magozd a gyümiket és pürésítsd le. Jégkockatartóba, tejfölöspohárba tudsz fagyasztani. Az üveg is bírja elméletileg, de nekem már tört szét. Ha kiolvadt jó magába is , de keverve almával, banánnal, túróval, joghurttal...
A kérdező hozzászólása: köszönöm és ha kiolvasztom, akkor ugyanolyan lesz az íze?csinálta már vki? mert a krumplifõzelék borzalmas kiolvasztva
.,
2. vok. Igen, tökéletes lesz az íze, én barackkal, körtével csináltam már. A krumpli az egyetlen dolog, amit nem szabad fagyasztani, jól beletrafáltál :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!