Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék eltenni télire, (11 db)

Ha savanyúságot szeretnék eltenni télire, kell bele tartósítószer?

Olvasgattam savanyúság recepteket, a legtöbb csak annyit ír, hogy lezárjuk az üveget és eltesszük. Némelyik azt írja, hogy gőzöljük ki, de ezt nem kockáztatnám meg, mert mindig elrontom. Szóval ha szeretnék eltenni egy csomó üveg savanyúságot télire, tegyek a tetejükre tartósítószert, zárjam le és kész? Vagy kell még valamit csinálni vele? Vagy ti hogy szoktátok?

Legjobb válasz: Biztosabb, ha van benne tartósítószer. De vagy ki kell gõzölnöd, vagy a lé legyen forró, mikor az üvegekre öntöd, és akkor száraz dunsztba kell tenned legalább 1 napra. Különben megromlik neked.

Biztosabb, ha van benne tartósítószer. De vagy ki kell gõzölnöd, vagy a lé legyen forró, mikor az üvegekre öntöd, és akkor száraz dunsztba kell tenned legalább 1 napra. Különben megromlik neked.
Mi mindig rakunk bele szalicilt. Az nagyon jó rá. Szerintem anélkül megromlana.
A kérdező hozzászólása: Köszi, tettem bele nátrium-benzoátot. Nem voltam benne biztos, hogy a tetejére kell-e szórni, vagy a levébe belekeverni, mert néhol így írták, néhol úgy, végül belekevertem a levébe. Remélem, nem romlik meg.
Üzletben láttál már tököt gyalultan üvegben?
Tartósító szert , például nátrium-benzonátot használtál bele? Ha nem , akkor próbáld meg vele!
ne tedd sztem, mert nem a legjobb sztem, mi mindig legyaluljuk zacskóba teszünk egy adagra valót és be a fagyóba! ugyanugy kell készíteni!
A kérdező hozzászólása: Helyzet, hogy a fagyóban már nem fér. Üzletben létezik, természetesen láttam már. Receptkönyvben is van, de ugy készitve nekem felforrt - sajna.
Én is csak a fagyasztóba szoktam tenni. Bocs, de mi az az 52L?:)
A kérdező hozzászólása: Az 52 a koromat jelöli, az L betü pedig a nememet:-))))Tehát - lánynak már éppen nem mondható - 52 éves nõ vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot. azóta megvan a megoldás. Tehát: sós vizben - kevés vizben - kis ideig forralni, belefõzni egy kevés szalicilt, forrón üvegekbe tölteni, + lé, tetejére is szalicil és száraz dunsztba rakni, abban hagyni kihülni. Télen, amikor fõzzük, bele kell kalkulálni a sós levet.

Bolognai mártást szeretnék eltenni télire. Ötletek?

Jó lenne ha olyan oldal vagy recept ajánlatotok lenne, ahol benne vannak az arányok is. Pl 10 kg paradicsomhoz ennyi meg ennyi stb. Lehet kicsit rosszul fogalmazok...de remélem értitek. Milyen tartósító kell bele? El?re is köszi

Legjobb válasz: magyarul fûszeres paradicsomszószt akarsz?

magyarul fûszeres paradicsomszószt akarsz?
A kérdező hozzászólása: Háááááát, igen.
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi ez nagyon jó!


Gyümölcsöket szeretnék eltenni télire hogyan csináljam?

sárgabarack,?szíbaracokot gondoltam.Csak paszírozzam le és be a fagyasztóba?

Legjobb válasz: Valaki pár hete írta hogyan teszi el,azóta felét én is úgy rakom a másik felét meg összeturmixolva. Felezi,negyedeli a barackot,fóliára rakja,megvárja míg megfagy,utána bedobálja egy zacsiba vagy dobozba és úgy rakja vissza a fagyasztóba. Egyesével elõ lehet venni õket ha kell.Turmixolva aventes vagy mûanyag poharakba raktam,de most tudtam rendelni simítózáras tasakokat elég olcsón,és abban raktam el mindenféle jót.

Valaki pár hete írta hogyan teszi el, azóta felét én is úgy rakom a másik felét meg összeturmixolva. Felezi, negyedeli a barackot, fóliára rakja, megvárja míg megfagy, utána bedobálja egy zacsiba vagy dobozba és úgy rakja vissza a fagyasztóba. Egyesével elõ lehet venni õket ha kell.Turmixolva aventes vagy mûanyag poharakba raktam, de most tudtam rendelni simítózáras tasakokat elég olcsón, és abban raktam el mindenféle jót.
Ha a babád már akkora lesz télen, hogy lesz sok foga akkor aszalva is elteheted, a körte, barack, meggy nagyon finom aszalva, bár kicsit rágósabb mint a bolti ki tudja hogy aszalt gyümölcsök.
A kérdező hozzászólása: köszi a álaszokat, nagyon klassz ötletek.télre 9, 10 hónapos lesz.de nem csak télre kell, mert hamarosan már nem is lehet õket kapni.vagy csak nagyon drágán.

Szeretnék eltenni lecsót télire, üvegben. Hogyan kell?

Már többször próbáltam, de csak kevés volt ami ehet? maradt, mert vagy megromlott, vagy lett neki egy irtó büdös szaga. Úgy csináltam, hogy kicsit megpároltam a cuccot olajon, bele üvegbe, tetejére olaj, rá a tartósító, és mégis. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: semmit. Szerintem is a fenti módon kell eltenni. Lehet a spájzoddal van a gond. Próbáld dunsztolni az üveget. Az is segít a tartósítás sikerességében!

semmit. Szerintem is a fenti módon kell eltenni. Lehet a spájzoddal van a gond. Próbáld dunsztolni az üveget. Az is segít a tartósítás sikerességében!
Mi tartósítószert sem teszünk bele, viszont a tetején 1cm zsír gyûlik össze, ami tökéletesen lezárja. Dunsztolás kell. Felhasználáskor a kemény zsírt leszedjük, és maga a lecsó teljesen zsírmentes. Akár 3 évet is elvan, pedig nyáron a szekrényben akár 35 fok is lehet.
A kérdező hozzászólása: száraz dunsztba raktam. Becsavartam csomó pokrócba és be az ágynemûtartóba. Vagy máshogy kell?
Ott rontottad el, hogy olajjal csináltad!Zsírral kell, az a tetején marad és így tartósítja a lecsót.Felhasználás elõtt pedig le kell szedni róla.

Télire szeretnék eltenni zöldségeket, gyümölcsöket. De itthon csak üvegem van, teteje nincs. Celofánnal és gumival ha lefedem elég lesz?

Legjobb válasz: A zöldségeket inkább a mélyhûtõben kellene eltartani télire. Meg kell hámozni, jól megmosni, és bõ vízben egyet forralni rajta, csírátlanítani, ezután konyharuhára szedni, lecsepegtetni, és akár dobozokban, akár neylon zacskókban betenni a mélyhûtõbe, és lefagyasztva tárolni. Én még petrezselyemzöldet, zeller zöldet is szoktam fagyasztani, mikor teljesen megfagyott, össze lehet törni, morzsolni, így használom fel. A celofán papírral, gumival lefedni is jó megoldás, dupla celofánt használj.

A zöldségeket inkább a mélyhûtõben kellene eltartani télire. Meg kell hámozni, jól megmosni, és bõ vízben egyet forralni rajta, csírátlanítani, ezután konyharuhára szedni, lecsepegtetni, és akár dobozokban, akár neylon zacskókban betenni a mélyhûtõbe, és lefagyasztva tárolni. Én még petrezselyemzöldet, zeller zöldet is szoktam fagyasztani, mikor teljesen megfagyott, össze lehet törni, morzsolni, így használom fel. A celofán papírral, gumival lefedni is jó megoldás, dupla celofánt használj.
Persze dupla celofánnal. Celofán legumizva, majd mégegy sor celofán legumizva. Valamikor réges-régen is így csináltuk.
A kérdező hozzászólása: http://www.nosalty.hu/recept/hazi-etelizesito-0

Szeretnék eltenni a hűtőbe őszibarackot, hogy amikor télen elkezdem a hozzátáplálást tudjak neki azt is adni. Hogy tegyem el? Apróra vágva vagy pürésítsem?

Legjobb válasz: én ugy tettem el h megmostam, megházmoztam félbe szedtem mag kuka, és bezacsiztam.általában 5barack egy csomag.(az kb egy evés)meg tettem el olyant is h csak 2barack, 3 a legelejére. nagyobbál is igy csináltam anno,akkor sem volt idény. plötyibb az igaz,de nem mindegy?:)ugyis megy a turmixba:)))

én ugy tettem el h megmostam, megházmoztam félbe szedtem mag kuka, és bezacsiztam.általában 5barack egy csomag.(az kb egy evés)meg tettem el olyant is h csak 2barack, 3 a legelejére. nagyobbál is igy csináltam anno, akkor sem volt idény. plötyibb az igaz, de nem mindegy?:) ugyis megy a turmixba:) ))
Tök, cukkini. Meghámozva, kimagozva, cikkekre vágva.
Én is úgy csináltam mint a 2. hozzászóló, csak elõször tálcán tettem be a fagyasztóba hogy ne fagyjanak össze és utána másnap zacsiztam be, így nem kellett porciózni. Én nem bánom hogy nem pürésítettem, mert az én babám nem volt oda a pürés dolgokért, ezt felvágtam kisebb darabokra és úgy ette. De kiengedés után is lehet turmixolni. Én szilvát raktam még el, céklát. Amúgy mirelit zöldségeket használtam télen, új évkor kazdtük el a hozzátápit, mire eljutottunk oda hogy normális adagokat evett már kitavaszodott.
A kérdező hozzászólása: És ha cukkinit szeretnék, akkor azt kockára vágva, párolva jó elrakni? Aztán ha azt szeretnék adni, akkor mondjuk krumplival összeturmixolom.
Mi eleve pépesítve tesszük el, hiszen a barack ha kiolvad amúgy is összetöpped, nem olyan guszta, ezért sokkal egyszerûbb már eleve pürésítve eltenni a fagyasztóba.
A kérdező hozzászólása: És miket tettetek még el a barackon kívül? Mibe tároljátok õket?
Én felvágtam darabokra (kimagozva, lebõrözve), és úgy raktam el 15-20 dekás kis csomagokba. Nem pürésítettem.
Kockákra vágva tettem el aventos tejtárolókba kb adagonként. Így amikor már kevertem csirkével vagy mással könnyebb volt csak elõkapni. Ugyanígy tettem el sütõtököt is, csak azt rendesen megsütve, és belekanalazva a pohárkákba.
Pürésítve tettem el, joghurtos poharakba, az kb, egy adag (persze addig töltöd, amíg akarod. Tettem el sárgabarackot, sárgadinnyét, epret, majd fogok õszit is és szilvát is, szintén pürének. Nálunka nagyobbak is nagyon szeretik a gyümölcspürét. Meggyet, cseresznyét, sárgadinnyét és sárgabarackot tettem el darabosat is, meggy, cseresznye kimagozva, dinnye kockákra vágva, barack kimagozva és felezve.

Télire szeretnék eltenni zöldségeket amiket a piacon vásároltam. A kelbimbót és sütőtököt, hogyan lehet fagyasztani?

A süt?tököt gondolom szeletelés után egyb?l lehet, a kelbimbót kell-, vagy nem muszáj blansírozni? Lehet?leg nem szeretném, de nem tudom így is lehetüe, csak nyersen tisztítás után.

Legjobb válasz: Még valami. Nekem azt mondták a piacon, hogy a kelbimbó levele fogyasztható. Ti errõl mit tudtok?

A kérdező hozzászólása: Még valami. Nekem azt mondták a piacon, hogy a kelbimbó levele fogyasztható. Ti errõl mit tudtok?
Hát szerintem a kelbimbót fõzd meg és turmixold le, majd úgy fagyaszd le kis dobozokban. A sütõtököt pedig süsd meg szintén turmixold le és szintén rakd dobozokba. Én pl. nyáron vettem õszibarackot mert ugye már nincs szezonja. Azt is felfõztem majd leturmixoltam és én azt jégkockatároló zacsikba fagyasztottam le. Így majd ha kell annyit nyomkodok ki amennyire szükségem lesz. A spenótot és a salátalevelet is felfõztem és leturmixoltam. Ezeket kis dobozokba tettem. De ezekbõl egy kis kocka is igen tartalmas. Én úgy fogom ezeket elõvenni majd, hogy elõveszem a dobozt kicsit felolvasztom az oldalát, hogy ki tudjam szedni a spenótot, majd elnegyedelem. Egy negyed kockát megcsinálok fõzeléknek a többit pedig visszateszem a hûtõbe.

Paradicsom eltevés Szeretnék télire paradicsomot eltenni, de nem tudom, hogy tegyem el, hogy megőrizze eredeti állagát? Ha a fagyasztóba teszem akkor nagyon löttyedt, és nem jó csak lecsónak vagy levesnek. Nem tudom hogy tegyem el.

Legjobb válasz: Úgy nem lehet eltenni semmilyen módon, ahogy elképzeled,hidegkaja mellé cikkekre vágra úgy enni, mint nyáron.ergo nem õrzi meg az eredeti állagát. mindenre jó fagyasztva, de zsíroskenyér mellé nem. sajnos:(

Úgy nem lehet eltenni semmilyen módon, ahogy elképzeled, hidegkaja mellé cikkekre vágra úgy enni, mint nyáron.ergo nem õrzi meg az eredeti állagát. mindenre jó fagyasztva, de zsíroskenyér mellé nem. sajnos:(
Csak abból a célból tudsz eltenni belõle, hogy fõzzed: lecsónak, levesbe, pörköltbe. De már salátának sem fogod tudni használni, ha a fagyóból kivetted, mert a fagyasztás során a jégkristályok teljesen szétroncsolták a szerkezetét.
A kérdező hozzászólása: Az kár! :( Igen azt tudom, hogy ha fagyóba teszem utánna már nem jó csak ételbe tenni. Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!