Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék elkezdeni de (85 db)

Nem sokára 15 éves leszek, de szeretnék elkezdeni versenyszerűen úszni. Késő elkezdenem?

Nézegettem klubokat, és találtam is egyet, és nagyon sok ott a kicsi, mármint ilyen 8 évesek, pár nagyobb van, mondjuk olyan 10. De el?tte még ilyen nagyon kicsikhez kell járnom, hogy megtanuljak rendesen úszni pillangót, hátúszást stb...? És körülbelül mennyi id? mire megtanulom? És be tudok majd illeszkedni? El?re is köszi mindenkinek! 15/L

Legjobb válasz: En is most akarok elkezdeni uszni es majd versenyezni is szeretnek.Egy 17 eves fiu vagyok tudom,hogy mar kesö de miert ne probalhatnam meg ?! :) Te is szerintem probald meg!

En is most akarok elkezdeni uszni es majd versenyezni is szeretnek.Egy 17 eves fiu vagyok tudom, hogy mar kesö de miert ne probalhatnam meg ?! :) Te is szerintem probald meg!
én 21 évesen készülök beiratkozni egy egyesületbe, sose késõ, bár már világversenyre tuti, nem jutok ki
Menj nyugodtan, sztem könnyen be fogsz illeszkedni:)

Free running- ot szeretnék tanulni de egyedül "nem merem" elkezdeni. Van valaki pesten aki segit elkezdeni esetleg megtanit? 14/L

Legjobb válasz: Menj el akrobatikus capoiera-ra és ott megtanítják neked a Szaltókat meg az ilyesmiket és Ott szereznél egy kis tapasztalatot hogyha véletlen ugy esel földre ne törjön el mindened. elõször neked azt ajánlom.Ha már megtanultad a dolgokat mehetsz free running-zni és Ott már kreálhatsz új mozdulatokat is. ennyit tudtam segíteni.

Menj el akrobatikus capoiera-ra és ott megtanítják neked a Szaltókat meg az ilyesmiket és Ott szereznél egy kis tapasztalatot hogyha véletlen ugy esel földre ne törjön el mindened. elõször neked azt ajánlom.Ha már megtanultad a dolgokat mehetsz free running-zni és Ott már kreálhatsz új mozdulatokat is. ennyit tudtam segíteni.
Szívesen segíthetek :) Pest melyik részén laksz?

Szeretnék elkezdeni vmilyen tömegnövelőt szedni, de nem szeretnék hatalmasra nőni, csak 5-6 kg-t és emelett kicsit szálkásodni. Most 181 cm és 64 kg vagyok. Mit tudtok ajánlani?

Legjobb válasz: na átlag ember felfogással : nem ajánlom ezeket a fujtató porokat, megállhat tõle a szíved a májad a veséd , beszûkûl a lukad, nem tudsz majd hugyozni. értelmes ember felfogással :ha nehezen hízó vagy akkor zöld jumbo, ha zsírosodsz akkor jumbo prof. De lehet még volumass35 is, az inkább fehérjésebb.

na átlag ember felfogással : nem ajánlom ezeket a fujtató porokat, megállhat tõle a szíved a májad a veséd , beszûkûl a lukad, nem tudsz majd hugyozni. értelmes ember felfogással :ha nehezen hízó vagy akkor zöld jumbo, ha zsírosodsz akkor jumbo prof. De lehet még volumass35 is, az inkább fehérjésebb.
Hú elsõ amikor az elsõ bekezdésedet olvastam azthittem tényleg azt írod h ilyen baromságokat csinál mert az kamu, aztán láttam hogy leirtad a frankót:D Én inkább azért Jumbot ajánlanék mert 8, 8kilós van 19ezer körül ami azért egy ideig elég
A kérdező hozzászólása: És a BioTech 100% Creatine Monohydrate-ról mi a véleményetek? Azt olvastam, h attól "vizesedik" az ember.
Ha tömegnövelõt akarsz szedni, akkor ergó tömeget akarsz növelni. De e mellett te szálkásítani is akarsz. A kettõ pont egymás ellentéte. Creatint szerintem hagyd még egyenlõre, ha most kezdted el az edzést. (amúgy a legtöbb tömegnövelõben van valamennyi)
Kedves elsõ..Volumass 35 tõl meg a hasonlóktól hogy állna meg a szíve mikor fehérje és szénhidrát elsõsorban.. elsõre ne hallgass, a Volumass, Jumbo annyit tesz hogy a meglévõ étrended mellett hozzáad + fehérjét ch-t stb.. ezért táplálék kiegészítõ, koksztól vagy szteroidtól lenne bajod de nem szívmegállás.. éédes [email protected].

Szeretnék elkezdeni Boxolni de nem meccseket játszani hanem Box edzéseken szeretnék részt venni. A 17. kerület környékén hol van erre lehetőségem?

Legjobb válasz: nos kispesten a villanytelep nevû villamos állomás melett( 50es villamos) van egy klub az esso kút melett

nos kispesten a villanytelep nevû villamos állomás melett( 50es villamos) van egy klub az esso kút melett

Szeretnék elkezdeni boxolni, de nagyon erős szemüvegem van. Szemüveggel is lehetséges ezt a sportot űzni, vagy csináltassak minél előbb kontaktlencsét?

Legjobb válasz: A bokszedzésen csak szemüveg és kontaktlencse nélkül vehetsz részt, de ez nem zavaró, mert nem az eredménytáblát akarod elolvasni. :) 3.5 dioptria fölött pedig -- a retinaleválás veszélye miatt -- kizárnak a versenyzésbõl, azaz csak hobbista lehetsz. Ami nem baj, de olyan edzést kell keresned, ahol a hobbistákat is komolyan veszik. És ha magas a dioptriád (5-6), akkor edzésen is szólnod kell, hogy csak óvatosan üssenek, nehogy beleszaladj egy nagyobb ütésbe és a szemészeten köss ki.

A bokszedzésen csak szemüveg és kontaktlencse nélkül vehetsz részt, de ez nem zavaró, mert nem az eredménytáblát akarod elolvasni. :) 3.5 dioptria fölött pedig -- a retinaleválás veszélye miatt -- kizárnak a versenyzésbõl, azaz csak hobbista lehetsz. Ami nem baj, de olyan edzést kell keresned, ahol a hobbistákat is komolyan veszik. És ha magas a dioptriád (5-6), akkor edzésen is szólnod kell, hogy csak óvatosan üssenek, nehogy beleszaladj egy nagyobb ütésbe és a szemészeten köss ki.
Ez függ attól is, hogy rövidlátó, vagy távollátó vagy-e szerintem. Egyik birkózó edzõtársam aki bokszolt régebben távollátó, bár kb 20 éves, a sportorvos nem adott neki emiatt versenyengedélyt. Ismerek egy másik bokszoló srácot, aki állandó jelleggel hord szemüveget, versenyzik is, õ szerintem rövidlátó, mert kb 17 éves, de nem tudom, milyen erõsségût hordhat. Harcsa Zoltán is szemüveges a ringen kívül, de konkrétumot nem tudok mondani mellé.

Ezen is jó? Szeretnék elkezdeni futni, de itthon vagyok a kisfiammal. Gondoltam, hogy amíg alszik, futópadon futnék. Apukáméknak a pincében van egy, de az szalagos vagy mechanikus és döntött (mintha emelkedő lenne).

Gondoltam áthozzuk és azon futnék míg a kicsi alszik. Csak nem tudom jó-e az, hogy döntött, valamint hogy magamnak kell hajtani. Ez is hatásos? Szeretnék kicsit fogyni, 1 hete az étkezésre is odafigyelek. Új futópadra nincs pénzünk, ez viszont ott hever a pincében. Nagyon nehéz ilyenen futni?

Legjobb válasz: Kicsit nehéz, mert egy erõsebb mozgás kell hogy hajtani tudd a cuccot, de természetesen ha kitartó vagy ez is lehet ugyanolyan hatásos mint a legújabb nyavalyák! :) A döntött pedig csak abban különbség hogy nagyobb intenzitással kell dolgoznod rajta, mert ugye olyan mintha hegyre másznál. Nehezebb kicsit mint laposon menni és szerintem jobban izmosít!

Kicsit nehéz, mert egy erõsebb mozgás kell hogy hajtani tudd a cuccot, de természetesen ha kitartó vagy ez is lehet ugyanolyan hatásos mint a legújabb nyavalyák! :) A döntött pedig csak abban különbség hogy nagyobb intenzitással kell dolgoznod rajta, mert ugye olyan mintha hegyre másznál. Nehezebb kicsit mint laposon menni és szerintem jobban izmosít!
persze, hogy jó. ne keseredj el, ha eleinte nem megy rajta a futás - a gyors gyaloglás is ugyanúgy fogyaszt (sõt, az elején még jobban is). az emelkedõ pedig külön jó, nekem semmi nem formálja jobban a fenekem, mint a hegyre kocogás :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Ma kipróbáltam a futópadot, hát nem volt egyszerû... De kitartok!

Szeretnék elkezdeni valamilyen küzdősportot de nem tudom mi illik hozzám.18éves vagyok, fiú. Kötött az eléggé az izomzatom, kb 180 centi és 85kg vagyok. Boxra gondoltam de nem tudom hol van edzés. Szerintetek mi illik hozzám?

Legjobb válasz: Box, kick-box, kyokushin, kempo, thay-box, ha van konkrétan aki ezzel foglalkozik, akkor MMA, sambo, birkózás, kiegészítõnek judo. a többi nem sokat ér, bár ez csak az én véleményem. Ha a mozgás miatt csinálnád, akkor minden jó, még az aerobic is, de használni ezeket lehet. Hangsúlyozom SZERINTEM!!!

Box, kick-box, kyokushin, kempo, thay-box, ha van konkrétan aki ezzel foglalkozik, akkor MMA, sambo, birkózás, kiegészítõnek judo. a többi nem sokat ér, bár ez csak az én véleményem. Ha a mozgás miatt csinálnád, akkor minden jó, még az aerobic is, de használni ezeket lehet. Hangsúlyozom SZERINTEM!!!
szedd össze az összes stílust aminek edzésére a közelben tudnál járni, nézegess youtube videókat és leírásokat róla, mikor leszûkítetted 3-4-re, menj el mindegyikre egy elsõ (és mindenhol ingyenes) edzésre, ahol megnézed, beállsz, kipróbálod, és ezek után döntesz...
igazából nem nagyon foghatsz mellé. alapból az állóképességed faxa lesz bármelyiktõl. nyugodtan válaszd a boxot, nem véletlenül a legnépszerûbb küzdõsport!
A kérdező hozzászólása: Nem tudnátok mondani egy helyet ahol boxedzés van, közel van a belvároshoz és nem a 8. kerület szívében van?
Aikidozzál, mint Steven Seagal!
borárosnál van az universitas box klub

Szeretnék elkezdeni tornázni. De még csak 14 vagyok. Valakinek valami tippje edzésprogramja? De egyenlpre csak itthonra.

Legjobb válasz: Én is otthon kezdtem el tornázni Béres Alexandra kazettákra, nekem nagyon bejött. De az is jó kezdésnek ha naponta eljász futni csak 10 percet, az nem sok, de hamar lesz eredménye.Én még ezenkíül csatlakoztam egy természetbarát egyesülethez akikkel az erdõt jártuk hétégente, az idõkben volt a leglaposabb a hasam. Sok sikert

Én is otthon kezdtem el tornázni Béres Alexandra kazettákra, nekem nagyon bejött. De az is jó kezdésnek ha naponta eljász futni csak 10 percet, az nem sok, de hamar lesz eredménye.Én még ezenkíül csatlakoztam egy természetbarát egyesülethez akikkel az erdõt jártuk hétégente, az idõkben volt a leglaposabb a hasam. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: ok kossz :)

Ha nagyon ritkán futok, de júliustól szeretnék elkezdeni futni, de nem sokáig bírom akkor mennyi időt fussak először?

Júliusban szeretnék elkezdeni futni (esténként), mellette tornáznék, szoktam is(már lement 10 kg, de még szeretnék fogyni). Tudom hogy a futás elég jó mozgás, jól lehet fogyni tőle. Júliusban tudom csak elkezdeni, most vizsgaidőszak van addig tanulnom kell :S

Legjobb válasz: Sétálj minden reggel 1 órát, kezdetben.

Sétálj minden reggel 1 órát, kezdetben.
Intervallum edzés a lehetõ legjobb. 20 perc az egész...hátránya csak annyi, hogy akinek nincs akaratereje az már harmadik sprint résznél fel fogja adni az egészet.
A kérdező hozzászólása: a séta kevésnek tûnik :S Az milyen ha futok például 3-4 percet, utána séta 2 percig és ezt ismétlem 3-4szer egy alkalommal?? Így lenne kb 15 perc futás de nem halnék bele, mert ezt egybe nem birnám :S
A kérdező hozzászólása: hmm..hallottam errõl az intervallumról. Egyszer lassan edzel utána felgyorsulsz? vagy valami ilyesmi? neten van fent ilyen edzõs video? megpróbálnám :D
Igen ilyesmi :D 5 perc bemelegítés aztán fél perc sprint egy perc séta (ezt7-10 szer ismételni-elsõre nem fog menni az 100 % de nem baj ha kevesebbet csinálsz) majd 5 perc levezetés séta. Linkelek pár dolgot és olvasgass utána. Ez a dolog lényegét írja le http://shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=290 Az õ videóit nagyon ajánlom!És ebben nem csak futás van hanem nagyon sok minden mozgásforma persze intervallumban és edzéstervre is feliratkozhatsz INGYEN. http://tornavideo.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó! Megnézem :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Néztem ezt a tornavideo.hu-t találtam is ami jónak tûnik de elég komoly valóban .. szoktam tornázni de azért az nem ilyen(rubint réka dvd-re). ha vége a vizsgáknak akkor meglátom hogy bírom a futást! Köszi a válaszokat :D
Az intervallum az, amit írtál. Jó. Ezen kíül kellene sok nem intenzív mozgás (vili helyett gyaloglás, ilyesmi).

Japánul szeretnék tanulni, de nem tudom hogyan kell elkezdeni. Ti hogyan tanultátok mag? És kb hány jel van?

Legjobb válasz: Nyelviskolában + netes anyagok. Kétszer ~46 jel van, amik a szótagírást képzik. (Kétszer, mert más alakuk van attól föggõen, hogy külföldi szó vagy japán, esetleg korai jövevény szó). Ezen felül vannak a kanjik, a szóírás. Ebbõl jelenleg 2136 hivatalosan iskolában tanított van, de regényekhez, akár 3000 körüli is kellhet (bár a nehezebbeket sokszor egyszerûsítik, illetve ezek közt sok a régies vagy alternatív jel)

Nyelviskolában + netes anyagok. Kétszer ~46 jel van, amik a szótagírást képzik. (Kétszer, mert más alakuk van attól föggõen, hogy külföldi szó vagy japán, esetleg korai jövevény szó). Ezen felül vannak a kanjik, a szóírás. Ebbõl jelenleg 2136 hivatalosan iskolában tanított van, de regényekhez, akár 3000 körüli is kellhet (bár a nehezebbeket sokszor egyszerûsítik, illetve ezek közt sok a régies vagy alternatív jel)
Szerintem a legjobban vagy 1 nyelviskolával vagy még inkább, (persze ha van rá keret) magántanárral jársz. A netes anyagokat nem ajánlom, legalábbis a kezdetekben mert ugyan vannak nagyon jók, de van ami teli van hibákkal, hülyeségekkel. Én is anno nyelvsuliban kezdtem, de nagyon gyorsan átváltottam magántanárra és nem bántam meg. De a legfontosabb, hogy nem szabad úgy hozzáállni mint az angolhoz vagy egyéb európai nyelvekhez és akkor nem ér csalódás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Már kb.6 éve tanulom a japánt internet segítségével, most decemberben pedig kimentem a JLPT N3-as szintjén vizsgázni. Ha érdekel, hogy melyik oldalakat használom, írj rám! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!