Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy termetű (5 db)

Milyen kutyafajta kedveli nagyon a cicákat? Van egy 3 hónapos kiscicám és mellé szeretnék egy kis termetű kutyát.

Legjobb válasz: Nem a fajtától függ szerintem, hanem a kutya természetétõl.

Nem a fajtától függ szerintem, hanem a kutya természetétõl.
én nem neveltem a kutyám erre, alapból imádja a macskákat, jobban mint a kutyákat! Bár nincs cicám, de ha meglát egyet elkezd vele játszani, és az a plusz benne hogy a macska kergeti a kutyámat, a kutyám meg élvezi ezt:) Amúgy pincsikeverékem van, jórészt pincsi van benne.
Ha együtt nõnek fel akkor szinte mindegy. Nekünk palotapincsink van és olyan mint a cicák testõre.:) Együtt alszik velük egy percre sem hagyja õket egyedül. A cicák is csak õt engedik maguk közé a másik három kutyámra fújnak és nem is "ismerkednének" meg velük.
Bár mindenre van példa és ellenpélda is, általában a nyugodtabb, nagyobb testû kutyák jobban elviselik (ha nem is kedvelik) a cicákat akkor is, ha felnõtt korukban kerülnek össze. De valóban az a legszerencsésebb, ha együtt nõnek fel.
1 éves panelcicámhoz hozom haza az ideiglenes kutyákat menhelyrõl. Ha új kutya jön, akkor persze fúj rá meg menekül, de 1-2 nap és hozzászokik, látja, hogy a kutya le sem fütyüli. Eddig 3 kutya volt így, azóta már van egy sajátom is. 4 hónapos tacsi volt, amikor hazahoztam. A kutya mosdatja a macskát, néha megkergeti. Ami a legtöbbször elõfordul, hogy a macska veri a kutyát. :)
Nem a fajtától függ, hanem a kutya nevelésétõl!!!
Ha együtt nõnek fel akkor mind1.:)

Szeretnék egy ki termetű majmot venni, hol lehet (csak legálisan)? Mekkora hely kell neki? Van-e a tartásra valamilyen szabály?

Legjobb válasz: Legálisan csak a bannfáról lehet venni, de ha elmész a Tescoba, vedd meg a vevöszolgálatost!!!!!!

Legálisan csak a bannfáról lehet venni, de ha elmész a Tescoba, vedd meg a vevöszolgálatost!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Fantasztikus, hogy te miket tudsz.A vevõszolgálatos is egy ember, de mielõtt bárkit is le majmozol elõbb jó mélyen nézz magadba hátha tudsz még fejlõdni.
Sejemmajmot kb 200.000Ft-tól lehet kapni. Mindenképp egy tenyésztõ felkutatását ajánlanám, mert fajonként változnak az igények. (pl. egy törpének fele akkora hely sem kell, mint egy fehérarcúnak)A tartási szabállyal nem vagyok tisztában, de úgy tudom, nincs rá drasztikus jogi elõírás, illetve talán a férõhely. Véleményem szerint egy 2*2*2 méteres hely is elegendõ egy pár tartására, de ez esetben is egy tenyésztõ megkérdézését javaslom. Leendõ kérdésedre válaszolva: sajnos nem ismerek tenyésztõt.

Segítségeteket/véleményeteket szeretném kérni. A 8. os ballagásomra egy kis termetű kölyökkutyát szeretnék. Udvaron lenne tartva, de természetesen lenne egy kis "fészke" ahová be tud bújni. Szerintetek milyen fajtát válasszak?

Én a bishon havanese-ra gondoltam, csak attól tartok, hogy fázna télen...

Legjobb válasz: Ridegtartásra semmilyen kistestû kutya nem alkalmas. Azért ne akarj kutyát, mert hogy cuki, és simogatod. Egy kutyával komoly anyagi dolgok járnak együtt, elõször is a felelõsségteljes megvásárlással, majd az oltások, chipeltetés, egy esetleges ivartalanítás, a havi kajája, felszerelések hozzá, stb... és ez csak az anyagi vonzata. Egy kutya nem annyiból áll, hogy kirakom a kertbe, és néha megsimogatom, nevelni, szocializálni, és mozgatni kell. Választhatsz olyan kistestû fajtát, aminek nem nagy a mozgásigénye(mopsz) de a kistestûeknek a lakásban/házban a helye, nem az udvaron! Ha kint tartanál kutyát, akkor olyat kell választani, ami bírja a téli hideget, nyárra megfelelõ búvóhelyrõl kell gondoskodni, de foglalkozni kell vele, anélkül szerintem értelme sincs az egésznek, mert mind a kettõtöknek szenvedés. Ballagásig még van 2 hónap, ez elég idõ arra, hogy utána járj a kutyafajtáknak, igényeiknek, olvasgass a felelõs állattartásról, és a megfelelõ gondoskodásról.

Ridegtartásra semmilyen kistestû kutya nem alkalmas. Azért ne akarj kutyát, mert hogy cuki, és simogatod. Egy kutyával komoly anyagi dolgok járnak együtt, elõször is a felelõsségteljes megvásárlással, majd az oltások, chipeltetés, egy esetleges ivartalanítás, a havi kajája, felszerelések hozzá, stb... és ez csak az anyagi vonzata. Egy kutya nem annyiból áll, hogy kirakom a kertbe, és néha megsimogatom, nevelni, szocializálni, és mozgatni kell. Választhatsz olyan kistestû fajtát, aminek nem nagy a mozgásigénye(mopsz) de a kistestûeknek a lakásban/házban a helye, nem az udvaron! Ha kint tartanál kutyát, akkor olyat kell választani, ami bírja a téli hideget, nyárra megfelelõ búvóhelyrõl kell gondoskodni, de foglalkozni kell vele, anélkül szerintem értelme sincs az egésznek, mert mind a kettõtöknek szenvedés. Ballagásig még van 2 hónap, ez elég idõ arra, hogy utána járj a kutyafajtáknak, igényeiknek, olvasgass a felelõs állattartásról, és a megfelelõ gondoskodásról.
Szerintem egy kis termetû keverék kutyát válassz menhelyrõl. A snacinak szerintem elég rövid a szõre kinti tartáshoz, de lehet, hogy tévedek. Persze minden azon is múlik, hogy mennyit tudsz majd vele foglalkozni. Egyik fajtának sem jó, ha túl sokat van egyedül. És hiába az udvar, ugyan úgy kell foglalkozni vele, mint ha szobakutya lenne, mert igényli. Hiába van kint a kertben, az egyedül épp olyan unalmas mint a lakásban lenni. Csak annyi a könnyebbség benne, hogy tud wc-zni, viszont ennél jóval többre van szüksége.
A bishon havanese nem alkalmas kinti kutyusnak! Nekem ilyen kutyusom van, el nem tudnám képzelni télen kint a kertben, szerintem nem is bírná. Kis termetû kutyát nem is tudok ajánlani ami kinti tartásra való. Ha mindenképpen kinti kutyust szeretnél, inkább a közepes termetû között keresgélj. De mint már elõttem írták, elõször nézz utána, melyik fajtának mik az igényei, vállalni tudja-e a család anyagilag is, stb. Ha igazán szereted az állatokat, akkor mindezeket átgondoljátok a szüleiddel együtt, mert ez egy felelõs döntés!
Örömmel olvastam a szavaidat, ha tényleg 14 éves vagy, szerencsére nagyon komoly a gondolkodásod! :) Ha nem feltétlenül szeretnél fajtiszta kiskutyust, szerintem a menhelyen vagy pl. facebookon rengeteg kutyus vár gazdira, lehet, hogy meg kellene fontolni. Egyébként a keverék kutyusok szerintem sokkal ellenállóbbak is. Nem tudom miért nem engedik a szüleid a lakásba, a havanese egyébként nem hullajtja a szõrét, de rendszeres ápolást igényel.
Na egy piros mókus már megint itt járt :)
foxi, tacskó, snaucer.....
a bishon nem éppen a megfelelõ választás, mert elég fázós! Ha tudsz eleget foglalkozni a kutyussal, akkor inkább vegyél törpe-schanuzer-t, az jobban bírja az idõjárás viszontagságait.
Én a Cavalier King Charles Spaniel ajánlom szinte mindenhol elvan http://youtu.be/bBqbJgkOcdE De ha nem rakaszkodól fajta tisztákhoz akkor egy menhelyi kiskutyus is jó lehet és legaláb megmentel egy életet Viszont fajta tisztát csak tenyésztõtõl vegyél jó vérvonalú törzskönyves kutyust :)
szerintem a labradorok és a goldenek irányába kéne inkább elmozdulni
örülök, hogy beláttad, hogy a havanese nem való kintre, már a szõre miatt sem.. szerintem egy hosszabb szõrû kistestû vagy közepes keverék kutyust válassz:)
Furcsa, hogy eddig senki se kérdezett rá. Kérdezõ, egy nap hány órát tudnád vinni sétálni? Mennyit tanítanád, gyakorolnál vele? Kutyasuliba járnál vele? Mennyit szánsz a vételárra? (fajtatiszta kölyök 60-70e-tõl kezdõdik, az általad nézett hirdetésekben pedig csak szaporított, keverék kutyák vannak, amiket fajtatisztaként hirdetnek. Szaporítótól pedig nem vesztek kutyát, ha felelõsség teljesnek tartjátok magatokat!) És akármilyen fajta is lesz, legalább hat hónapos koráig a lakásban a helye, mellettetek! Ha ezt nem akarjátok biztosítani a kölyöknek, ne akarjatok kutyát. A kistestû társasági kutyák, mint a bichonok, pincsik és társaik, egyáltalán nem kintre valók!
Nyugodtan lehet kint is kis korától, de sokat foglalkozz vele.Oltások után, séta legalább heti 3-4szer.Addig az udvaron lehet gyakorolni.A cavalier king charles spániel tényleg jó lenne, vagy menhelyi kistestû.Arra is gondolj, hogy szeptembertõl az új suli miatt, mennyire lesz idõd foglalkozni vele.Ezért is inkább a menhelyi mentést javaslom.Neki akár kevesebb foglalkozással is jobb dolga lehet nálatok, mint a menhelyen.
Kölyköt kint tartani? És heti 3-4 séta? Kedves utolsó válaszoló, gratulálok a felelõsség érzetedhez! Remélem nincs kutyád, ha komolyan gondoltad azt, amit leírtál...
Beszéld csak le a kutyáról.Sokkal jobb helye van annak a dobozban (akár újszülöttként)kidobott szerencsétlennek a menhelyen egy kennelben.Igazad van, csak így tovább!!!Egy udvari kutyának elég a heti pár séta, fõleg ha az tartalmas.Az udvarban is játszhat vele, taníthatja.Teljesen boldog lehet egy meleg kutyaházban, ha eleget foglalkoznak vele.a szõre legyen alkalmas kinn tartásra, más nem számít.
Aztán vidéken marhára nézték régen, hogy kiskutya vagy nagy kutya, rövid vagy hosszúszõrû...Kint volt a helye és kész. Félreértés ne essék az enyém lakásban van.De ez, hogy valaki nem felelõsségteljes, mert kinti kutya lenne vagy kistestû már nevetséges!Nem véletlen kért véleményt, hogy melyik a legideálisabb! Itt tényleg mindig van 1-2 rosszakaró túl okos emberke. Mint írta, lesz meleg helye, ha kell leengedi a nagyon hideg idõben a pincébe!Hol ott a probléma?
"Szerintem is maradj a menhelyi kutyusnál, nem drága 10-20 ezerért oda adják õket" Én úgy tudtam hogy a menhelyekrõl sinterekrõl ingyen el lehet hozni csak párezer ft adományt íllik adni de nem 10-20 ezret csak annyit a menyit az ember adni tud :)
Sajnos a legtöbbnél már nem így van...Éppen 2hete jártunk körbe egyik ismerõsömmel pár menhelyet, hogy örökbe fogadjon egy kutyust az egyiknél 2 helyen 10ezer volt, másik 2 helyen meg oltási költségek (az egész), féregtelenítés és a chip ára, illetve, ha ivartalanítva van a kutyus akkor az ivartalanítás fele is.
A kérdező hozzászólása: fuu hát. elõször is én sem értem, hogy mi azzal a probléma, hogy udvaron lenne tartva. szerintem az tökéletes hely egy kutyának. és ráadásul jön a nyár nem hiszem, hogy bármi problémája lenne. nem ragaszkodok a fajkutyához és azt hiszem menhelyrõl fogok választani. akkor duplán jól járunk :) egyébként tényleg csak véleményt kértem és szerintem ha nem tudtok hasznosat írni akkor.inkább ne kommenteljetek. aki segített annak nagyon köszönöm, és a támogatást is! :) egyébként most nyáron elég sok idöm lesz vele foglalkozni és tény hogy elég erõs iskolát választottam, de egy héten kb. 2x-3x el tudom vinni hosszabb sétára és tudok vele foglalkozni.
Boldog kutyás éveket kívánok! :)
Én egyébként a helyedben anyukáddal nézegetném a kutyusok képeit. :) Jó trükk, lehet beleszerelmesedik õ is elsõ látásra. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítséget. Igazából egyáltalán nem azért tartanám udvaron, hogy ne kelljen vele foglalkozni és, mert nincs idõm sétáltatni. Csupán csak azért, mert anyum nem engedi, hogy a lakásba felhozzam. Tisztába vagyok azzal, hogy ennek igen komolyan anyagi vonzata is van, és hogy alap dolgokat biztosítani kell pl. árnyék, házikó stb... Sajnos csak kistestû kutyát választhatok, és azért kértem segítséget mert eléggé tanácstalan vagyok! :( Egyébként szerintem az egy alapvetõ dolog, hogy az ember nem azért veszi meg a kutyát, hogy simogassa, meg azért mert milyen édi. Viszont egyre többen vannak azok akik felelõsségteljes állattartás címen minél több állatot befogadnak, csak azért, hogy ne altassák el õket. Tisztába vagyok azzal, hogy mi a felelõsség és hogy egy kutya nem 2 évig él (szerencsére!!) és azzal is, hogy ez nem úgy mûködik, hogy ha megunom felteszem a polcra porosodni.
palota pincsi, spániel, puli, és fõleg keverékek....
piros mókus engem is megtalált XD :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Valójában tényleg nem ragaszkodom fajtatiszta kutyához, de mivel a menhelyre még nem jutottam ki, hogy körülnézzek, ezért a netes hirdetések között keresgélek. Ott viszont olyan kölyök kutyust ami keverék nem igen találok. :( a tacsinál attól félek, hogy a a lépcsõzés miatt sérve lesz. (sajnos ilyen elõfordult már egy másik kutyánknál is).
A kérdező hozzászólása: Anyum azért nem engedi a lakásba mert mindenhol padlószõnyeg van és az ülõgarnitúrát is félti. Esetleg télen a teraszra tudnám felengedni, vagy a pincébe beengedni, talán ott valamivel melegebb van és nem fúj a szél, nincs csapadék.
Gondolom van facebookod, ott bejelölöd ismerõsnek pl. a Tetovált Állatmentõk Egyesületét vagy Keverékkutya Mentés, vagy nagyon sok állatmentõ egyesület van, õk folyamatosan teszik ki a mentett, gazdira váró kutyusokat, lehet, hogy éppen ott pillantod meg álmaid kutyusát, és kettõs öröm születik! :)
Még csak most jön majd a kiskutya szezon. Lassan ellenek a kutyusok, pont a ballagásod környékén lesz elhozható rengeteg kölyök.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a linkeket és a jobbnál jobb tanácsokat. remélem sikerül valami nekem való kutyulit választani! ;)
Szerintem a pumi is jó lenne még. Az sem valami nagy és bírja kint. De tény, hogy sokat kell vele foglalkozni.
Tenyészetbõl elég drágák a kutyusok és még az sem garantálja (hiába tökéletes a tenyészet), hogy a kutyus teljesen egészséges lesz idõvel. Szerintem is maradj a menhelyi kutyusnál, nem drága 10-20 ezerért oda adják õket, kevésbé van fajtabetegségük, és egy életet már is megmentesz :) Sok sikert a keresgéléshez, drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!! :) további szép napot!


Szeretnék saját kutyát! Azonban sokat dolgozok. Milyen kutyát válasszak ha kb egy két órám van naponta rá. Illetve a szabadnapjaimon (Heti 2-3 nap) több időm? Valami apróbb termetűre gondoltam!

Legjobb válasz: körülbelül :) ne haragudj, de egy kutya is érzõ lény, akár az ember. Neki aktív, napi foglalkozásra van szüksége, akárcsak egy kisgyereknek, de nyugodtan írhatok felnõtt embert is... Ugye te sem szeretnéd, ha elhanyagolnának? A leendõbeli kutyusodnak se kívánd! Gondolj csak jobban bele.

hát most meglepõdtem hogy rá akarják itt beszélni az utolsók a kutyákra :S Nehogy még fajtát is ajánljatok neki, pont azon gondolkoztam hogy lehet nem fog ránk hallgatni és vesz egy kutyát erre még rá is beszélitek?? Nem biztos hogy él még vele valaki és ha él is kitudja õ akar e foglalkozni egy kutyával?? Ne legyen kutyája és kész ígyis tele a menhely a megunt, rongáló kutyákkal!! Atyaég... Valamelyik válaszónak aki a munkáról beszélt! igen jelenleg még tanulom a szakmám csak szombatonként vagyok kutyakozmetikába és oda is viszem magammal a kutyám és ha meglesz a vállakozásom akkoris velem lesz a kutyám a kozmetikába! Ha meg pl titkárnõ lennék vagy akármi akkor tudom hogy a párom ugyanúgy imádja a kiskutyánk és míg dolgozok addig vigyázna rá! De a kérdezõnél nem derül ki semmi ilyen jó lenne válaszolna mert kajak agggódom..
körülbelül :) ne haragudj, de egy kutya is érzõ lény, akár az ember. Neki aktív, napi foglalkozásra van szüksége, akárcsak egy kisgyereknek, de nyugodtan írhatok felnõtt embert is... Ugye te sem szeretnéd, ha elhanyagolnának? A leendõbeli kutyusodnak se kívánd! Gondolj csak jobban bele.
Egy kiskutya ugyanannyi törõdést igényel, mint egy 50 kilós. A napi 1-2 óra nagyon kevés, még arra sem elég, hogy levidd napi 3-4 alkalommal sétálni. Mindenképp lebeszélnélek róla, mert egy kutya is depresszióssá tud válni, és az borzalmas lenne. Akkor inkább cica, vagy valami kis aranyos rágcsáló.
24 órából napi 2... És a többiben mit csináljon a kutya? Nem várhatsz el tõle 22 óra semmittevést, ilyen kutya nincsen, akkor se, ha háromlábú diszpláziás 15 éves... Pláne ha kölyökben gondolkodsz, azt végképp felejtsd el, ön- és közveszélyes vállalkozás.
Én pl 8órában dolgozom, utazással együtt legyen 9, emellett én fõzõk, mosok, takarítok, mégis van napi minimum 3órám a kutyára aktívan, és emellett mivel benti kutya mindig a közelünkben van. Reggel 30-90perc séta, délután változó van amikor szintén séta és/vagy a kertben labdázás vagy 60-90perc rohangálás a mezõn a haverokkal. Tanítás, gyakorlás napi 30-40perc több részletre elosztva. Hétvégén ovi, +szintén séta, tanítás, mezõn futás. Napi 1-2óra foglalkozás az olyan, mintha nem is lenne, az ilyen kutyák szoktak szétszedni, megrágni mindent, kezelhetetlenek lenni... DE ha az a napi 1-2óra azt takarja, hogy ennyi a napi futás/séta, mellette szoba vagy kinti-benti kutya és azért néhol még jut neki 5-10perc simi, közös Tv nézés mikor csak fekszik az ember lába alatt, ölében... akkor egy kisebb mozgásigényû kutyának ez bõven elég lehet. Persze ilyen feltételekkel semmiképp sem ajánlanék kölyköt, egy pár éves, már higgadt, esetleg már szobatiszta kutya jó választás lehet. Közeli, vagy szimpatikus menhelyre el kell látogatni, és ott meg fogják mondani, hogy van e neked való kutya és ha igen, akkor az melyik lenne. Sok állatvédõ szervezetnek van honlapja és ott is fent van egy részük némi jellemzéssel együtt így otthonról is körül tudsz nézni. Viszont, ha az a napi 1-2óra tényleg csak annyi, semmi +, semmi passzív együttlét, akkor plüsskutya, vagy virtuális örökbefogadás, azzal legalább támogatsz egy élõ állatot.
de figyeljetek.Dolgozni végül is elõbb utóbb kell. Az elõttem válaszolóknak nem tudom van e kutyája, gondolom van, de azt is gondolom akkor õk még nem dolgoznak, tanulók vagy nem tudom mit dolgoznak. Egyedül laksz egyébként? Ha lenne valaki más otthon a kutyáddal, nem egész nap egyedül lenne, akkor bevállalható.Igaz , akkor nem csak a sajátod lesz, hanem a többieké is.ÉS az a legfontosabb, hogy a kutya mindenkivel valamilyen szinten jóban legyen akikkel együtt élsz, mert csak így tud kialakulni ez az egész kutya ember kapcsolat.
Plüsskutyát.
Éééés... Nem válaszolsz!:D
Ha tényleg csak ennyi az idõd akkor nem való neked kutya. Kivéve ha kertes házad van, mert ugye ha panel, akkor napi 3-4-szer le kell vinned minimum fél órákra bármilyen pici! Mellesleg jó lenne ha válaszolnál közben mert már sokan írtak neked sokmindent! :)
Jah, hát igen. Én kölyökre gondoltam. De valóban menhelyrõl felnõtt kutyu célszerûbb. Csak nem tudom a kérdezõ milyet is szeretne, mert nem hajlandó kommunikálni.
Na igen. Pl. a múltkor volt itt egy kérdezõ. Õ is napi 1-2 óra foglalkozást írt, kölyök kutyát szeretett volna, CSAK kinti kutyának. Hát arra én is azt mondtam, hogy nem, ez nem jó egy kutyának sem. Ám jól eldiskurálunk, a kérdezõ pedig még mindig nem reagált semmire... :) Kölyköt én sem javasolnék amúgy, én is úgy vállaltam be az enyémet, hogy majdnem 5 hónapos koráig jött velem dolgozni, majd azt követõen anyósomék jó 2 hónapig jöttek hozzá délben.
Utolsó! Nem feltétlenül kell kölyköt hazavinni... Rengeteg menhelyi kutyát ismerek, akik "ölni tudnának" egy ilyen lehetõségért... és mint mondtam, a menhelyen ha elmondja a kutyatartási lehetõségeit, csak olyan kutyákat fognak ajánlani, akiknek megfelelõ ez a körülmény... és szerintem ez a napi 2 óra (mert 1 tényleg kevés) sokkal jobb, mint egy falusi kutyának a magdinénivel aki a büd.s életben soha ki nem engedte a kutyáját... (a szomszédban is van egy kau, a gazdája nem ott lakik, csak a halait tenyészti a telken...séta nuku. egy pásztorkutyának... 2 jó szót szólok hozzá és besétálhatok a kapun - úgy, hogy egyébként õrjöng ha idegent lát.)
Hát én 12 órában dolgozom heti 3-4-szer és egyedül és kert nélkül a két kutya tartása biztos nem menne. Csak a napi séta, etetés, tanítás, edzés 3-4 óra, akkor a közös pihenés, hogy csak velünk vannak, kimeríti a nap nagy részét. Én neked nem ajánlanék kutyát, bocsi. Mert akkor jönnek a kérdések, miért teszi tönkre a bútorokat, miért nem jön vissza, miért nem szobatiszta... Egy kutya a lakásban ugyankakkora felelõsség, mint egy gyerek. Ugye a gyerekedet sem napi 1-2 órában látnád, törõdnél vele?
qvittagirl szerintem is túlreagálod a dolgot... és már miért ne ajánljak kutyafajtát?:O (én a Noé-s vagyok) Az jobb lenne, ha beszerezne egy jack russelt? 4 kutyám van, szerencsére én is megtehetem jelenleg, hogy csak pár órára hagyjam magukra õket (heti 2x 5 óra, amíg nem vagyok velük)... Látom, mit csinálnak egész nap. DÖGLENEK.:) Lusta malacok.:) Pedig a fele pásztorkutya, a másik fele meg terrier keverék... Biciklis séta van a KÁJ kivételével mindenkinek, 1 óra és kivannak egész nap.:D (A KÁJ ízületeit még kímélni kell, õt csak sétáltatom.) a falkavonulás hétvégente 5 órás túra... Úgy elvannak, mint a befõtt. Ez nem azt jelenti, hogy nem kaphatók bármikor nagyobb túrára, de ha a napi 1 óra bringa megvan, akkor már boldogság van. Kérdezõ, továbbra is javaslom, kérdezõsködj a menhelyen, úgy tuti nem fogsz ki olyan mopszot, akit véletlenül nem lehet lelõni mert épp aktívabb a fajtatársainál... jó kutyázást!:)
Szerintem a kérdezõ nem a mérete alapján akar kutyát választani, hiszen azt kérdezi, hogy milyen kutyát válasszon, ha napi kb. 1-2 órája lenne rá? Az apróbb termetûvel semmi gond, én nem érzek ki belõle ilyet, mint te, szerintem ez mindössze annyi, hogy ne kezdjünk el ajánlgatni neki angol bulldogot.
Hm. Az én kutyám alszik, amikor nem vagyunk otthon, ez a lényeg benne, hogy le kell fárasztani. 18-20 órát alszik egy nap, a kertben se nagyon tenne mást, max. megugatná a postást.
Nekem teljesen mások a nézeteim! Az oké kertben el tud lenni egy kutyus 8-10 órát, 12õt is! De egy panelban szerintem meg kínzás 10 órákat egyedül hagyni egy kutyát.. Nekem ez a meglátásom egy kutya nem dísznövény vagy egy macska aki egésznap el van mint egy fikusz... Lehet ezt magyarázni, de nem fogadom el! Én 1x egy héten hagyom otthon a kutyám 7 órára amikor megyek édesapámhoz, ahova nem vihetem de hiába viszem le elötte meg utána is sétálni sokat 1-1 órát akkoris éjjel kukorékol!! Pedig egy pincsirõl van szó és a kérdezõ pont erre akar kitérni hogy azt hiszi hogy attól hogy kistestû az el van mint a befõtt!! ez az én véleményem persze a tietekben is látok igazat de teljesen egyántalán nem értek egyet!
13. válaszolóval egyetértek. Az én kutyám is egyedül van otthon, amíg dolgozunk, ez 8-10 órát jelent. Az aktív foglalkozás napi szinten nálunk nem több 1, 5-2 óránál, mivel kevés a mozgásigénye, fél órás sétával le lehet fárasztani - hozzáteszem, hogy agyban is fárasztom ilyenkor a kutyát, kapja a feladatokat, nem csak abból áll, hogy megyünk, mint a meszes. Emellett otthon játsszunk, tanulunk, abban is elfárad, de rengeteget simogatjuk és a 8-10 óra távollétet leszámítva mindig ott van a közelünkben. Boldog kutya, látszik is rajta!
utolsónak: Jó de tegyük fel ez a munkaideje: 8ra megy dolgozni 12 órázik hazaér este 8ra.. reggel tudja akkor csak levinni tegyük fel munkahelye se a szomszédba van hanem mondjuk 40 km az fél óra kocsi..akkor el kell indulnia negyed 8 körül plusz reggeli rituálé akkor fél 7kor reggel leviszi a kutyát..oké..utána mi jön? igen este 8 óra legközelebb és ha panelben lakik akkor az a lehetõ legrosszabb fõleg gondolj bele egy kölyökbe akit akkor választottak el mamájától..bele se akarok gondolni.. Én az utolsó mondatoddal szimpatizálok, hogy várja meg a nyugdíjas kort:) Vagy vegyen egy hörcsögöt.. De ezek csak feltevések de reálisak szerintem.. Majd ha a kérdezõ visszaír megtudjuk..
Lesz.rja mit gondolunk, mi a véleményünk. Azt hitte majd ajánlunk egy olyat ami napi félóra sétával beéri és csak 1-szer kakil-pisil-eszik és ennyi.

A hétvégén megyek egy kutya menhelyre megnézni a kutyákat, de még nem biztos, hogy rögtön elhozok egyet. Vonattal kell menni, és ha elhozok egyet, akkor annak nagy baj, ha nincs rajta szájkosár? (közepes termetűt szeretnék)

És a vonaton mennyibe kerül a kutyáknak a jegy? Köszi el?re is. :)

Legjobb válasz: Elméletben leszállíthatnak érte. De mikor én vonaton utaztam kutyával, nem szóltak,h tegyem rá. De jó lenne, ha a menhely közelében vennél egyet a kuttynak, 1000-3000 ft, nem nagyon vészes ár és késõbb is kell.

Elméletben leszállíthatnak érte. De mikor én vonaton utaztam kutyával, nem szóltak, h tegyem rá. De jó lenne, ha a menhely közelében vennél egyet a kuttynak, 1000-3000 ft, nem nagyon vészes ár és késõbb is kell.
A kérdező hozzászólása: Rendben. :) Azért kérdeztem, mert elõre nem akartam megvenni, mert nem tudom, hogy pontosan mekkora kutyus lesz, és ha veszek egyet és nem jó rá, akkor kidobtam a pénzt. :) De ez, hogy menhelyen, vagy a közelében vegyek egyet jó ötlet. :) Köszi. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!