Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy nyitni (175 db)

Ha van sok milliód és vannak Fideszes haverjaid, akkor lehet csak esélyed. Ma a kisvállalkozások tömeg4esen mennek tönkre.
Ezért csõdöl be több, mint 90%-a a vállalkozásoknak, az ilyen funkcionális analfabétáknak hála, mint a kérdezõ...
Leírtam, hogy találd ki az öleted mik alapján indulj el...ne haragudj de inkább bele se kezdj ha ennyi nem telik ki tõled..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen utolsó elõtti válaszoló, megfogadom tanácsaid, tudnál még nekem segíteni hogy mit hogy kezdjek majd el vagy hogy keressek milyen téren vagy valami jó ötlet, köszönöm
Ja és a gerillamarketing sem utolsó fogalom a kezdõknek.
Elõször nõj fel ez nem így mûködik, hogy na én akarok egyet nézzük mi a biztos, mert nincs biztos. - Kell egy kezdeti tõke, ami nem kevés -> kell egy jó ötlet lehetõleg a piacnak egy olyan szegmensére szabva, amibõl még nincs telítettség/sok konkurencia tehát a legésszerûbb egy piaci rés megcélozása bár ehhez rengeteg idõ kell , hogy felderítsd ha meg már olyan szegmentum felé nyitsz, ami ki van szolgálva akkor is tudj valami újat felhozni, egy plusz kreatív terméket vagy szolgáltatást, ami eddig még nem volt -> piackutatás elvégzése a potenciális vásárlókon, hogy biztos lenne-e kereslet a te termékedre -> üzleti terv alapos kidolgozása a 7P -nek megfelelõen pl: termék, szolgáltatás meghatározása, tulajdonságai, marketingkommunikáció, árpolitika, fizikai környezet ecetera... a megvalósításról már nem is beszélve ráadásul azzal is számolnod kell, hogy egy ideig kifele áramlik a tõkéd befelé nem fog az, hogy a vállalkozás még profitot is termeljen nem 1-2 hónap lesz. Addig is ha neked tényleg ehhez van kedved inkább ötletelj te magad, hogy mihez lenne kedved, lehetõséged, milyen kapcsolataid vannak vagy lehetnek, mi újat tudsz te nyújtani a piacon és miért lennél te értékes a vevõknek, miért érné meg nekik, hogy nálad költsék a pénzüket. Ezenkívül olvasgass marketinggel kapcsolatos könyveket (pl: Philip Kotler, Wolf Gábor)Rengeteg múlik a tálaláson.
A kérdező hozzászólása: ja ahan értem. és más lehetõség nincsen a válalkozások terén valami stabil?
van egy géped és azt közre adod, nem hallottál még róla?
A kérdező hozzászólása: Értem. közgép az milyen mik tartoznak ebbe a fogalomba?
Csinálj egy közgépet
A kérdező hozzászólása: oké. az utolsó kommentet aki írta memg kicsit okosabban beszéljél vagy ha nem érdekel akkor meg minek írsz ide? ostoba némber.

Szeretnék egy rétesboltot nyitni. Milyen engedélyekre van szükségem?

Vagy esetleg kinél tudok ennek utána érdekl?dni? Esetleg Önkormányzat, de melyik osztály?

Legjobb válasz: nem vagyok ilyesmikben jártas,bocsi h válaszolok,csak szeretnék érdeklõdni,hogy melyik városban szeretnéd nyitni:P

nem vagyok ilyesmikben jártas, bocsi h válaszolok, csak szeretnék érdeklõdni, hogy melyik városban szeretnéd nyitni:P
A kérdező hozzászólása: Dunakeszin.:) Rétes, palacsinta, házi krémes. :)
Egerben nem szeretnél esetleg? Abszolút támogatom az ötletet és 10-15 törzsvendéget is szerzek neked:)
A kérdező hozzászólása: Nem rossz ötlet, de elõször Dunakeszin próbálnám meg...:) Ha bejön, beszélhetünk Egerrõl is!;)

Ha nyitni szeretnék egy kocsmát, mi szükséges hozzá?

Illetve, ha ezt külföldön nyitnám ?

Legjobb válasz: Végzettség vagy alkalmazott végzettséggel szükséges. Céggel vagy egyéni vállalkozóként tudod csinálni. Egyéni vállalkozó gyorsan megvan. Üzleti terv melynek legfontosabb része a piackutatás (Lesz-e egyáltalán vendéget). Kell még 1.5 - 2 millió a bérleti díjra, helyiség felújítására-fejlesztésére (mindig kell a helyre költeni még akkor is ha átveszed az üzemeltetést) és árukészletre. Külföldön szorozd meg 2-vel, de inkább 3-mal a szükséges összeget. Külföldön magyar céggel külföldi telephelyként is tudsz üzemelni vagy adott országban céget nyitni. Mindkét esetben szükséges jó könyvelõ és egy hónapot hagyni magadnak tanulásra, a kinti cégviszonyok miatt fõleg (sok pénzt megspórolsz, ha elõre gondolkodsz). Tapasztalat nélkül elég nehéz egy kocsmát nyereségesen üzemeltetni. Ha jól sejtem vállalkozói tapasztalatod nincs és vendéglátós tapasztalatod sincs. Ajánlom menj el pultosnak vagy pincérnek legalább fél évre, közben tanulj vállalkozási ismereteket.

Végzettség vagy alkalmazott végzettséggel szükséges. Céggel vagy egyéni vállalkozóként tudod csinálni. Egyéni vállalkozó gyorsan megvan. Üzleti terv melynek legfontosabb része a piackutatás (Lesz-e egyáltalán vendéget). Kell még 1.5 - 2 millió a bérleti díjra, helyiség felújítására-fejlesztésére (mindig kell a helyre költeni még akkor is ha átveszed az üzemeltetést) és árukészletre. Külföldön szorozd meg 2-vel, de inkább 3-mal a szükséges összeget. Külföldön magyar céggel külföldi telephelyként is tudsz üzemelni vagy adott országban céget nyitni. Mindkét esetben szükséges jó könyvelõ és egy hónapot hagyni magadnak tanulásra, a kinti cégviszonyok miatt fõleg (sok pénzt megspórolsz, ha elõre gondolkodsz). Tapasztalat nélkül elég nehéz egy kocsmát nyereségesen üzemeltetni. Ha jól sejtem vállalkozói tapasztalatod nincs és vendéglátós tapasztalatod sincs. Ajánlom menj el pultosnak vagy pincérnek legalább fél évre, közben tanulj vállalkozási ismereteket.


Szeretnék egy kis kávézó/pub/kocsma szerűséget nyitni. Szerintetek érdemes belevágni?

Természetesen tudom, hogy oda nem érdemes,ahol van másik 3 kocsma.Úgy gondolom,hogy egy jó üzleti terv,kemény munka és egy megfelel?en kiválasztott hely jóindulási alap lehet.De természetesen tudom, hogy ez édeskevés,éppen ezért szeretnék kérni tanácsokat/tapasztalatokat.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia, ilyenen már mi is gondolkodtunk, a férjemnek vendéglátós végzettsége van és 15 éve benne van a szakmában, ami akadályoz, az a pénz. Ha Budapesten akarsz nyitni, akkor elsõsorban a kerületi önkormányzatnál kell érdeklõdni, hogy egyáltalán adnak-e ki engedélyt, ha adnak, akkor még ott vannak azok a társasházak, ami alatt, vagy közelében lenne a hely, a lakók nagyon bele tudnak egy ilyen vállalkozásba rondítani. Azt is fel kell mérni, hogy milyen arculatra érdemes berendezkedni, ki a célcsoport, fiatalok, idõsek, középkorúak, gazdagok, középosztály, diákok stb. Milyen igényeknek tudsz megfelelni, pl. hogy legyen nemdohányzó rész is, arra is külön engedély kell, ha ételt is szeretnél árulni, pl. szendvicseket, különféle sörkorcsolyákat, szeretnél-e árulni cigarettát. Annyi minden van még, majd ha eszembe jut, leírom.

Szia, ilyenen már mi is gondolkodtunk, a férjemnek vendéglátós végzettsége van és 15 éve benne van a szakmában, ami akadályoz, az a pénz. Ha Budapesten akarsz nyitni, akkor elsõsorban a kerületi önkormányzatnál kell érdeklõdni, hogy egyáltalán adnak-e ki engedélyt, ha adnak, akkor még ott vannak azok a társasházak, ami alatt, vagy közelében lenne a hely, a lakók nagyon bele tudnak egy ilyen vállalkozásba rondítani. Azt is fel kell mérni, hogy milyen arculatra érdemes berendezkedni, ki a célcsoport, fiatalok, idõsek, középkorúak, gazdagok, középosztály, diákok stb. Milyen igényeknek tudsz megfelelni, pl. hogy legyen nemdohányzó rész is, arra is külön engedély kell, ha ételt is szeretnél árulni, pl. szendvicseket, különféle sörkorcsolyákat, szeretnél-e árulni cigarettát. Annyi minden van még, majd ha eszembe jut, leírom.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen írok is akkor :)
Szívesen válaszolok mindenre és segítek amiben tudok, nyugodtan írhatsz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenki válaszát.Kedves utolsó elõtti :) Szívesen venném a tanácsaidat és tapasztatodat:) Ha van kedved válaszolni szívesen leveleznék veled errõl.Tehát ha van kedved itt igazold vissza és küldök privit:)
Nekem is hasznosak voltak az információitók, de hogy mennyi töke is kell cakk-pakk mindennel együtt?, mondjuk ha bérelek egy kissebb helyet amit átalakitok.tudom hogy sok engedélyre lesz szükség.De ha nem fér bele a költségvetésbe vagy nagyjábol nem tudom hogy mennyi pénzre lesz szükségem mindenhez akkor nem biztos hogy bele mernék vágni.Mondjatok egy reális összeget.
Szia! Én oktober elején vágtam bele egy ilyenbe, szóval még nagyon frissek bennem az élmények, ha bármi konkrét kérdésed van bármivel kapcsolatban akkor kérdezz nyugodtan szívesen válaszolok, de nagyon sok lenne leírni hogy mi kell hozzá. A kérdésedre a válaszom, megéri, de ez egy nagyon hosszu folyamat. Jól meg kell választani a helyet és még egy jó tanács, várd meg a február végét.
A kérdező hozzászólása: Köszi ismételten a választ.Szerinted hol lenne a legalkalmasabb és leggazdaságosabb egy ilyen helyet nyitni?Nagyobb plázák, bevásárolóközpontok?A belvárosban annyira nem szeretnék nyitni semmit, mert nagyon drága a hely bérlése és nagyon sok a konkurencia.Valami olyan hely kéne, ahol sok ember jár, nem drága horribilisan a hely bérlése.Talán egy közepes település(Budapesthez képest) vagy vidéki városban?
Ez is sok mindentõl függ. Én már úgy nagyjából szétnéztem, pesti viszonylatban. Itt az a gáz, ha olyan helyen bérled, ahol olcsó, az azért olcsó, mert nem központi hely, hanem kiesik a gyalogos forgalomból, és akkor ott bérelhetsz kb 100 körül havonta. De ha normális helyen akarsz bérelni, ahol járnak is az emberek, és nagy valószínûséggel be is ülnek hozzád, akkor ott 500 körül is lehet havonta. Szóval nem egyszerû.
A kérdező hozzászólása: Esetleg nem tudod, hogy pl egy hely kibérlése mennyibe kerül?
Az nagyban függ attól hogy milyen helyet akarsz, hogy akarod berendezni, venni akarod a helyet vagy béreled, ha már egy meglévõ helyre mész, aminek eddig is hasonló profilja volt, akkor már nem kell különféle engedélyek után rohangálni és fizetni, ha viszont olyan helyen vágsz bele ami azelõtt nem ilyen volt, akkor egy csomó engedélyt be kell szerezni a mûködéséhez, ami szintén sok pénz. Na meg a tõke nagyságához tényleg fontos hogy most egy kis kávézót akarsz ahova mondjuk az elején beraksz 3 kis asztalt székekkel és egy pult és ennyi, vagy egy pub szerûség ahol szintén pár asztal székek, viszont egy ilyen helyre nem árt egy kis tánctér sem, meg mondjuk karaoke gép, vagy egy kis színpad szerûség ahol mondjuk kisebb zenekart meg lehet hívni.
A kérdező hozzászólása: Olyanra gondoltam, hogy élõ zene akár több napban is, van gitáros ismerõsöm, aki párban van egy másik csajszival, aki meg gyönyörûen tud énekelni.Hétvégén talán lehet sportest, ahol tv-n nézhetnék az urak hölgyek az aktuális foci rangadókat, vagy válogatot foci, kézimecseket, hogy együtt szoríthassanak.Vannak még ötleteim, csak ugye meg kell valósítani.
Szerintem érdemes. Nekem az a tapasztalatom, hogy azok mennek jobban, amelyek otthonosak, a berendezés, a kiszolgálás, udvariasak de mégis közvetlenek. Egy ilyen helyet tönkre tud vágni egy hozzá nem értõ felszolgáló vagy egy plázacica pultos is. Szerintem a jó zene is fontos és marasztaló tud lenni egy ilyen helyen. Nagyon sok tehetséges zenész fiatal van, én simán alkalmaznék egy zongoristát is akár, heti 1-2 alkalomra.
A kérdező hozzászólása: Igen tõke van hozzá, de csak akkor kezdek hozzá, ha kialakítottam egy képet magamban, amivel mûködõképes lenne ez a dolog.Annyi kérdésem tõled is lenne, hogy mitgondolsz, mennyi tõke lenne elegendõ?Köszönöm neked is az eddigi válaszod.
Én is pont ilyenen gondolkodom. Már egy csomó ilyen kávézó szerû helyen voltam szétnézni hogy egyik miért mûködhet jól, a másik meg miért rosszul. Amúgy akkor tudsz olyat létrehozni, amivel sikeres is leszel, ha viszel bele valami egyediséget. Szerintem erre kell fektetned a hangsúlyt neked is. Legyen a hely minél különlegesebb egyedibb, de nem az alternatív kategóriába tartozó különlegesre gondolok. Csak ne sablon kávézó vagy kocsma legyen. Amúgy a tõke megvan hozzá?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors és kielégítõ választ.:) tehát akkor érdemes ilyenben gondolkodni?
Tisztelt elõttem szólók! Nekem is vannak hasonló -egyelõre még kósza-gondolataim... Nagyon kiváncsi lennék a tapasztalataitokra, ha olvassátok ezt a hozzászólást legyetek szívesek mindenképpen reagáljatok, nagyon érdekelne, mi történt azóta.. :) Köszönettel

Interneten szeretnék pókert játszani és erre szeretnék egy új számlát nyitni egy banknál, ez lehetséges?

Van már az egyik banknál számlám amit használok, de most online pókert szeretnék játszani (elösször csak freeroll-t) de ahhoz kell számla, és akkor szeretnék egyet nyitni az egyik banknál (akár ott ahol a másik számlám is van) amit csak online pókerra használok. Lehetséges ez és ha igaz melyik bankot ajánljátok?

Legjobb válasz: Lehetséges az mkb banknál ha nyitsz egy számlát akkor tudsz hozzá kérni direkt internetes számlát és annak az adatait adod meg a pokernél és akkor nem tudsz elszállni vagy nem tudnak meglopni mert a limitjét te állítod be.

Lehetséges az mkb banknál ha nyitsz egy számlát akkor tudsz hozzá kérni direkt internetes számlát és annak az adatait adod meg a pokernél és akkor nem tudsz elszállni vagy nem tudnak meglopni mert a limitjét te állítod be.

Szeretnék egy boltot nyitni. Édesapám adott egy garázst ahol el tudom intézni, hogy megkapjam az engedélyeket, hogy bolt legyen ott. Kínai cuccokat szeretnék árulni. Vám mennyi ilyen esetben? Tapasztalat?

Két tervünk lenne egyik, hogy Kínából szeretnénk behozni ruhákat és azokat árulnánk. A másik még nem igazán jól kidolgozott. Annyi lenne a kérdésem, hogy felvettem az árussal a kapcsolatot, de a vám ügyintézés nem tudom, hogy ha céges dolog milyen költség. Esetleg tapasztalat? Üzleti tervet csinálunk, hogy ne fürödjünk be, és még csak a tervezési fázis van, ha nagyon drága akkor el sem megyek könyvelőhöz és vámügyintézőhöz érdeklődni a továbbiak felől. A bababolton belül szeretnék gyerekeknek foglalkozásokat is tartani. Édesanyám pedagógus Õ csinálná ezeket. Ehhez kell valamilyen engedély?

Legjobb válasz: Köszi, mint ahogy olvasod is most nézem a költségoldalát. Éppen ez lehet az oka ami miatt lehet marad az EU behozatal. Van más forrás is. Lengyelország még az opció, még azt is körbe akarom járni, hogy azzal milyen költség van. MIvel mindketten maradnánk fõállásban így azért a költségek kevesebbek, mert nem mint kizárólagos vállalkozók lennék, így a saját magunk után fizetett dolgokat már megspóroltuk, a másik, hogy Anyukámat akarom bejelenteni aki most papíron munkanéküli érte is járulék csökkenés jár, szóval azért elkezdtem komolyan körbejárni. Ez is tudod az üzleti terv része...

A kérdező hozzászólása: Köszi, mint ahogy olvasod is most nézem a költségoldalát. Éppen ez lehet az oka ami miatt lehet marad az EU behozatal. Van más forrás is. Lengyelország még az opció, még azt is körbe akarom járni, hogy azzal milyen költség van. MIvel mindketten maradnánk fõállásban így azért a költségek kevesebbek, mert nem mint kizárólagos vállalkozók lennék, így a saját magunk után fizetett dolgokat már megspóroltuk, a másik, hogy Anyukámat akarom bejelenteni aki most papíron munkanéküli érte is járulék csökkenés jár, szóval azért elkezdtem komolyan körbejárni. Ez is tudod az üzleti terv része...
Szerintem kínai áru boltot igazán kinaiaknak éri meg nyitni. Úgy tudom, Kína támogatja is õket, ha külföldre viszik a "vackaikat" árulni, hogy lepjék el a világot...
Kínából nagy tételben lehet olcsón cuccokat behozni, most 3 karton tornacipõ meg két 20"konténer ruha lófa-sz.
Sok sikert! Fõ az innováció. Ugyan annyi idõd van mint nekünk. napi 24 órát. Ebbõl annyit használsz fel a vállalkozáshoz amennyit akarsz. Még ha kevésbé életképes is az ötlet mint egy benzinkút a fõúton, ha több idõt beleölsz simán mûködhet. Én drukkolok!
A kis csaj/srác üzleti terve a következõ: helyszín? pince, ha apu engedi áru? ócska kínai, de olcsó terv? megvan eladni drágán! extrák? babafoglalkoztató, helyszín a fûnyíró helyén, anyu intézze! jövõbetekintés? gazdag leszek :) + bevétel? csomag és gyerek megõrzés a fûnyíró helyén költségek? mitomén majd a bevételbõl lesz levonva aszem... Na mit szóltok, mennyi idõ alatt leszek milliárdos?
Sajnos... Jah..

Ha szeretnék egy üzletet nyitni (pl: ruhaüzlet vagy kávézó) ahhoz milyen végzettséget kell szerezni?

Ha boltvezetõi végzettségem van az mire jogosít fel?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy indíts egy vállalkozást, semmilyen végzettség nem kell. Persze jó ha ismered az iparágat de papír nem kell. Alapítasz egy kft-t és azzal megcsinálod a kávézót például.

Ahhoz hogy indíts egy vállalkozást, semmilyen végzettség nem kell. Persze jó ha ismered az iparágat de papír nem kell. Alapítasz egy kft-t és azzal megcsinálod a kávézót például.
A kérdező hozzászólása: nem kell hozzá kereskedelmi végzettség vagy vmi? és hogyan kell egy kft-t elinditani? ha pl ruhaüzletet szeretnék akkor úgyanígy vagy azt máshogy kell?

Milyen engedély szükséges egy saját kézüleg készült ajándékok eladásához? Szeretnék egy boltot nyitni ahol eladnám a sajátkezüleg készitett dolgaimat és hogy ehez milyen engedély szükséges?

Legjobb válasz: Egyéni vállalkozó, önkormányzathoz bemész vagy bejelentkezel, egy könyvelõ. Esetleg a Kata adózási forma lehet, hogy jó.

Egyéni vállalkozó, önkormányzathoz bemész vagy bejelentkezel, egy könyvelõ. Esetleg a Kata adózási forma lehet, hogy jó.
A helyedben nem nyitnék rögtön boltot. Mielõtt befektetnél egy csomó pénzt egy üzlet megnyitásába, próbáld ki magad kis piacokon. Egy személyautóba sok minden elfér, nyomozd ki milyen kis vásárok, kis piacok vannak a környékeden, és mutasd meg magad ott. Ha ott már jól megy, lehet gondolkodni egy saját üzletben. De ne bérelj üzlethelyiséget, mert szinte biztos, hogy az már nem fér bele.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
Szerintem sem érdemes helységet bérelnek. Inkább piacok esetleg vatera vagy hasonló oldalakon hirdetsd a termekeidet
Én, ......, aláírásommal igazolom, hogy szándékomban áll ...... dátum aláírás

Ha nyitni szeretnék egy kisebb vállalkozást akkor el kell végeznem egy üzletvezetői tanfolyamot? Ez kb. mennyi dő?

Legjobb válasz: A vállalkozói igazolvány kiváltásakor beleírják a tevékenységet, amit végezhetsz (végezni szeretnél). Azt írják csak bele, amihez megvan a szükséges végzettséged. Ha kereskedni akarsz, akkor ahhoz az üzletvezetõi kell (pontosabban: Kereskedõ, boltvezetõ képzés, ez a neve). Tájékozódj, hogy a Te tevékenységedhez mi kell és azt végezd el! (Ha például vendéglátó egységet nyitsz, ahhoz ez nem jó, akkor Vendéglátó, üzletvezetõ képzésen kell részt venned.) Tevékenységtõl függ, hogy mennyi idõ egy ilyen képzés, de a fent említetteket elvégzed egy 3 hónapos gyorstalpalón, nem nagy dolog.

A vállalkozói igazolvány kiváltásakor beleírják a tevékenységet, amit végezhetsz (végezni szeretnél). Azt írják csak bele, amihez megvan a szükséges végzettséged. Ha kereskedni akarsz, akkor ahhoz az üzletvezetõi kell (pontosabban: Kereskedõ, boltvezetõ képzés, ez a neve). Tájékozódj, hogy a Te tevékenységedhez mi kell és azt végezd el! (Ha például vendéglátó egységet nyitsz, ahhoz ez nem jó, akkor Vendéglátó, üzletvezetõ képzésen kell részt venned.) Tevékenységtõl függ, hogy mennyi idõ egy ilyen képzés, de a fent említetteket elvégzed egy 3 hónapos gyorstalpalón, nem nagy dolog.
Nem kötelez´ö, még ha boltot akarsz nyitni akkor sem, hogy neked vállalkozóként legyen, de az üzletben mindig kell lenni egy olyan alkalmazott akinek van üzletvezet´öije.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!