Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy mert (1196 db)

[link] hobbielektronika.hu
Ne Ardunioval csináld. Sima Atmel AVR-rel. Épp most fejlesztek ATTiny4313-ra. Sokkal gazdaságosabb és ésszerubb mint az Ardunio. Hátránya, hogy assemblyben kell írni, amihez bizony kell érteni.
#2 van egy jó hírem: arra is van C-rõl fordító, nem kell assemblyben programozni, ha nem akarsz. Unoval tök jól ki lehet próbálni a dolgokat, minden úgy mûködik-e ahogy akarod és hasonlók. Amikor már összeállt a dolog, akkor átalakítod tiny-re és beégeted a chipbe.
Igen, van C fordító, de 4 kB helyre nem célszerû C-vel ügyeskedni. Amit megírok assemblyben 2 kB-ra, az C fordítással 4-4.5 lesz sajnos... + hatalmas SRAM használata van egy fordított programnak, hogy miért azt nem tudom... De hát ez van.
A kérdező hozzászólása: de meg sajna sporolnom kell ra eleg sokat. de azert szeretnem tudni h majd ha lesz ra penzem hol vehetnek vagy kitol
szlovákiában melyik részén laksz? melyik megye van hozzád a legközelebb?
1. vagyok itt van 1-2 kennel : http://chihuahua.kutyadepo.hu/
gyõrszentivánon vannak kennelek, ismerõsöm onnan vett, 70ért, de legtöbb kutyájukat 500 körül adják.drága
A kérdező hozzászólása: en tornaljan lakom.
Itthon 250-350 €-tól (70-100 ezer FT 285Ft-os euróval számolva) kaphatsz kutyát tenyésztõtõl, árban határ a csillagos ég.
A kérdező hozzászólása: kerlek ha valaki tud foleg szlovakiaban jo lenne tornaljan ha tudna valaki az irjon 100 eurom lenne majd ra .


Fiatal srácok nem vágynak közös nyaralásra a párjukkal kettesben? Azért kérdezem, mert a barátomnak nem igazán hiányzik az, hogy nyáron elmenjünk kettesben egy hétre valahova. Én hozom fel mindig, hogy szeretnék egy hetet csak vele tölteni.

Megyünk haverokkal erre arra, leszünk együtt azért nyáron. Olyankor végig együtt vagyunk nem hagy magamra. De én úgy szeretném, ha csak mi ketten lennénk egy hétig. Aludnánk pihennénk szeretkeznénk, beszélgetnénk. Mert évközben mindig a rohanás, zh-k, tanulás minden egyéb. Együtt vagyunk, de mégsem együtt, mert nincs id?nk igazán egymásra. A mi korunkban 22,23 még nem kell csak kettesben járni nyaralni? Nem flancos nyaralásra gondolok, csak arra pl. eljön hozzánk, és szülök amúgy is békén hagynak, és csak egymással vagyunk. Vagy egy hét bárhol, a lényeg, hogy csak ? meg én.

Legjobb válasz: Én is pont így vagyok a barátommal.Mindig eggyütt vagyunk a haverokkal is,és jó is,nincs is semmi gond.De azért szeretnék vele én is kettesben lenni,mert nagyon szeretem.De amit most terevezünk nyaralást oda is jönnek a haverok,úgyhogy az sem lesz vmi túl romantikus.Úgy vagyok vele,hogy nem nagyon akarom neki felhozni ezt a témát,mert vhol belül félek a visszautasítástól,és nem akarom azt hallani tQle,hogy nem.Éppen ezért nem hozom szóba.Beérem azzal,hogy ott vannak a barátok is.

Én is pont így vagyok a barátommal.Mindig eggyütt vagyunk a haverokkal is, és jó is, nincs is semmi gond.De azért szeretnék vele én is kettesben lenni, mert nagyon szeretem.De amit most terevezünk nyaralást oda is jönnek a haverok, úgyhogy az sem lesz vmi túl romantikus.Úgy vagyok vele, hogy nem nagyon akarom neki felhozni ezt a témát, mert vhol belül félek a visszautasítástól, és nem akarom azt hallani tQle, hogy nem.Éppen ezért nem hozom szóba.Beérem azzal, hogy ott vannak a barátok is.
melo és pénz miatt mi csak 3 nap 2 éjszakát tudunk megoldani, de megoldjuk...évközben õ diplomázott, nekem még félévem van, rohanás az egész...nyáron muszáj kikapcsolni napokra...nálunk nemis volt téma, h menjünk-e...csak az idõpontot egyeztettük, kinéztem szállást, és kész 22/L
Illetve nem mindig kezdenek felborulni a nemi szerepek ha annyira jó az emancipáció, akkor tessék csak kezdeményezni is, ettõl nem dõl össze a világ, ha avalmit akrsz, megmondod, senki nem gondolatolvasó
A kettesben való nyaralás alap egy kapcsolatban. Ha nem is teljesíthetõ, az erre való igénynek láthatónak kellene lennie.
Tényleg elég nagy hülye a barátod, bocsi. Mi nagyon teperünk, a barátom is gyakran kérdezi, de nem tudjuk hogy, mibõl megoldani... :( Nálunk 'lakik' nagyjából, de azért az mégsem ugyanaz, hogy folyton legozni kell az öcsikével... Szóval az enyém nagyon szeretné, 20 éves. Kérdezd meg tõle nyíltan, hogy miért nem szeretne csak Veled lenni, ha megoldható.
A kérdező hozzászólása: A másik, hogy sok programja van nyárra, mert augusztusban dolgoznia kell. Ez is az igazsághoz tartozik. Csak akkor pl. Ti nem szerveztétek volna úgy, hogy inkább egy olyan nyaralás is beleférjen, ahol kettesben vagytok?
A kérdező hozzászólása: Hát amikor felhozom, akkor azt mondja oké. Csak jó lenne ha õ teperne, hogy na akkor Kicsim mikor leszünk végre kettesben. Mert mindenhova hív, lesz nagy családi nyaralás is, családjával , meg még csomó ismerõssel. De nem kettesben fogunk aludni. Szóval értitek, sokat együtt, csak hát az mégis más kettesben.:(
Hát... nálunk pont forditva van mindig én modnom ugyanezt a barátnõmnek és õ meg soha sehova nem akar elmenni. Én meg mindig mennék valamerre akár vele is... Igen én is vágyom arra hogy ha nem is tenger mellett, de legalább a Balaton partján a lemenõ napfényben romantikus séta.... például...
A barátod egy idióta. Ha lenne szerelmem biztos hogy el szeretnék vele menni egy egyhetes nyaralásra, nincs is annál szebb, olyan romantikus lehet kettesben. Aki ilyet visszautasít, az vagy nem szeret eléggé, vagy egy idióta.(Vagy beteg.)
A kérdező hozzászólása: Hát én már mondtam, hogy legyen, de közben bekerült a képbe még két kisebb nyaralás barátokkal. Ahol szintén sátor, közös szoba. Vártam, hogy mondja, de akkor mikor megyünk kettesben. Tegnapig, akkor mondtam, hogy menjünk ketten valahova... Erre õ, hogy ez ki is ment a fejébõl, hogy már beszéltük. Ezután mondta, hogy persze menjünk. Akkor a haveros kettõ közül egyet lemondunk. Csak azt nem értem, hogy lehet az ilyet elfelejteni?

Lányok nálatok hol van az a határ amikor már egy fiú közeledését zaklatásnak érzitek? Nagyon szeretek egy lányt de már vagy kétszer elutasított és nem tudom merjek-e tenni még egy próbát, mert elveszíteni sem akarnám jó barátok vagyunk.

Legjobb válasz: szerintem most jó ideig ne próbálkozz. volt már ilyen eset, ahol a pasi egy idióta egoista hülye volt, és megvolt gyõzõdve róla, hogy a csaj szereti õt, csak valamiért be van kattanva, és nem meri bevallani. és folyton a nyakára járt, meg hogy jöjjön vele össze meg blablabla. feljelentés lett a vége, persze a pasi volt legjobban felháborodva, mert õ csak jót akar.

szerintem most jó ideig ne próbálkozz. volt már ilyen eset, ahol a pasi egy idióta egoista hülye volt, és megvolt gyõzõdve róla, hogy a csaj szereti õt, csak valamiért be van kattanva, és nem meri bevallani. és folyton a nyakára járt, meg hogy jöjjön vele össze meg blablabla. feljelentés lett a vége, persze a pasi volt legjobban felháborodva, mert õ csak jót akar.
Attól függ. Mit tettél, hogy elutasított? Hogyan próbálkoztál?
A kérdező hozzászólása: Igazából már kb egy fél éve próbálkoztam nála egy nem tökéletes idõpontban, azóta is nagyon jóban vagyunk egymással, sok közös programunk van szinte minden héten.
A kérdező hozzászólása: Elmondtam neki mit érzek iránta személyesen
És mi volt a 2. eset? Hogy reagált?
A kérdező hozzászólása: Igazából elmondta, túl jól kedvel engem ahhoz hogy, egy rossz kapcsolattal tönkretegye ezt.
A kérdező hozzászólása: vagyis tegyük

A lelked legeslegmélyén melyik gyerekedet szereted egy hajszálnyit jobban? A legnagyobbat, mert õ az elsõ? Ha van, a középsõt, mert nem olyan nagy még, de nem is annyira kicsi már? A kicsit, mert még olyan pici?

Ikreknél az erõsebbet, mert életrevalóbb, vagy a gyengébbet, mert esendõbb? A kisfiút, mert vagányabb, vagy a kislányt, mert szelídebb?

Legjobb válasz: A tudat alatt lehet, hogy van némi megkülönböztetés a szülõ részérõl. A baj akkor van, ha ez tudatos. Az emberek többsége a jól kezelhetõ, kedves...stb gyermekeket szereti jobban és nem azt, akivel sok a baj, és idegileg kimerítõ. Két testvér is lehet szöges ellentéte egymásnak. Nekem egy van, vagyis a kérdésre csak ötletelni tudok. Az is igaz, hogy ha a nagyobbacskák mellé kicsike érkezik, nagy figyelmet kap...és ez érzékenyen érinti a többieket. A figyelem megvonás a többiektõl is egyfajta tudatalatti megkülönböztetés. Akár bevallják, akár nem. Én ahogy a környezetem látom és tapasztalom, igen, van kimondatlan, szinte alig észrevehetõ különbség a figyelemben és kedvelésben. De ne várd itt ,hogy bárki is elmondja neked, hogy... az emberek nem ilyenek és inkább leszóló megjegyzéseket fogsz kapni. Ha ezzel állsz szembe,mármint téged érint ilyen vívódás, arra vigyázz, hogy ezt tartsd kontroll alatt.

A tudat alatt lehet, hogy van némi megkülönböztetés a szülõ részérõl. A baj akkor van, ha ez tudatos. Az emberek többsége a jól kezelhetõ, kedves...stb gyermekeket szereti jobban és nem azt, akivel sok a baj, és idegileg kimerítõ. Két testvér is lehet szöges ellentéte egymásnak. Nekem egy van, vagyis a kérdésre csak ötletelni tudok. Az is igaz, hogy ha a nagyobbacskák mellé kicsike érkezik, nagy figyelmet kap...és ez érzékenyen érinti a többieket. A figyelem megvonás a többiektõl is egyfajta tudatalatti megkülönböztetés. Akár bevallják, akár nem. Én ahogy a környezetem látom és tapasztalom, igen, van kimondatlan, szinte alig észrevehetõ különbség a figyelemben és kedvelésben. De ne várd itt , hogy bárki is elmondja neked, hogy... az emberek nem ilyenek és inkább leszóló megjegyzéseket fogsz kapni. Ha ezzel állsz szembe, mármint téged érint ilyen vívódás, arra vigyázz, hogy ezt tartsd kontroll alatt.
Azért én nem ítélkeznék! Nekem is van több gyerekem, nem lehet mérlegre tenni, hogy melyiket szeretem jobban. Másképp, máshogyan szeretem õket, nem tudnék rangsort felállítani! Igenis van, hogy az egyik szituban az egyiket, máskor a másikat. A kicsit a kicsisége és édes bájossága, a nagyot az 'okossága' miatt, mint ahogy pontosan le is írtad!
mindkettõt másért szeretem a legjobban. :)
Vannak olyan szülõk, akik ilyeneken gondolkoznak? Szégyelld magad, hogy egyáltalán a kérdés felmerült benned..
A kérdező hozzászólása: Elsõ, te ítélkezel, bár fogalmad sincs, miért kérdeztem. Hát szégyelld magad te... Többiek, én is úgy veszem észre, hogy minden többgyerekes családban óhatatlanul megvan, hogy kit miért, illetve kiben mit egy kicsit jobban. Meg mindeninek más tetszik a gyerekeiben, más domináns tulajdonságot tart fontosabbnak, legyen az egyik vagy másik család, vagy egy családon belül apa vagy anya.
A legnagyobbat, mert komoly tanulási nehézségekkel birkózva érettségit és szakmákat szerzett és dolgozik. A középsõt, mert, bár fiú, de kívül-belül én vagyok. A kicsit, mert egy igazi ajándék.

Szeretnék egy filmből kiszűrni emberi hangot (mert arra van szükségem). Szóval háttérzajt, meg minden egyebet külön szeretnék a hangtól választani?

Legjobb válasz: Kevert hang esetében ez nem megvalósítható, mert ott a beszéd, a zörejek, stb. már egyben vannak. 5.1-ról lenne szó? Ott elvileg könnyebb a dolog, mert a szöveg és a zene nem feltétlenül ugyanabban a hangcsatornában van. Ebben az esetben az 5.1-es hangot (pl. ac3-at, dts-t) szét kell bontani külön csatornákra, pl. 6 db wav-ra.

Kevert hang esetében ez nem megvalósítható, mert ott a beszéd, a zörejek, stb. már egyben vannak. 5.1-ról lenne szó? Ott elvileg könnyebb a dolog, mert a szöveg és a zene nem feltétlenül ugyanabban a hangcsatornában van. Ebben az esetben az 5.1-es hangot (pl. ac3-at, dts-t) szét kell bontani külön csatornákra, pl. 6 db wav-ra.
Hát ezt elmagyarázni elég bonyolult... én vágó vagyok, kifejezetten ilyen programokkal dolgozom, nekem ezért könnyû a dolog... amúgy nem muszáj mindenképp profi cuccokkal csinálni, az egyszerûbbek is megteszik. A lényeg, hogy olyan progid legyen, aminek több hangsávja is van, 5.1-es hang esetében ugye 6 darab kell. Meg persze nem árt, ha valamennyire értesz a videószerkesztéshez, bár abban sem kell kõprofinak lenni.
A kérdező hozzászólása: Értem! Köszönöm a választ! Azért tudsz valami program nevet megadni? Már ha nem vagyok túl pofátlan? Köszi! Egyébként még sosem csináltam ilyet, de ezt nagyon szeretném, szóval remélem sikerül!
És ilyet mivel lehet csinálni? (Csak, hogy meggyorsítsam picit a dolgot)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ha nem 5.1, akkor nem is lehet megcsinálni, mert ez egy 85-ös VHS kazettáról lett kiírva? Azért kellett errõl, mert a Star Wars 4. epizódjából Darth Vader régi szinkronhangját szeretném ráhelyezni az új filmre. Tudom, hogy nehéz, csak, hogy lehetséges-e? Köszönöm a választ elõre is!
A kérdező hozzászólása: Köszi nagyon a segítséged! Viszont lenne még egy kérdésem! Milyen programok kellenek hozzá, és ha van egy kis idõd, akkor azt is le tudnád írni, hogy ezekkel a programokkal hogyan kell elkészíteni a filmet? Bár ha nagyon bonyolult így leírni, akkor majd valahol utánanézek! Elõre is nagyon köszönöm, hogy már napok óta segítesz és válaszolsz nekem!

Szeretek egy lányt . ő is engem de nem merek bele bonyolódni egy újabb kapcsolatba mert megint csak csalódnom kéne. De nagyon szeretem . Szerintetek mit csináljak? Ha rosszul sülne el az egész én nem bírnám ki megint.

Legjobb válasz: de igenis kibírnád megint. az élet csalódások sorozata, de az együtt töltött boldog idõre kell gondolni, az egésznek az ad értelmet.

de igenis kibírnád megint. az élet csalódások sorozata, de az együtt töltött boldog idõre kell gondolni, az egésznek az ad értelmet.
Bonyolódj bele. Szereted, õ is szeret. Jók az esélyek. Vagy sajnáltasd magad és meghalsz egyedül magányosan a szobádban kuporogva
Egy kapcsolat két emberes, úgy hogy ha örökké "csalódsz" ideje magadban keresni a hibát:D
Lemondasz a boldogságról, hogy a késõbbi lehetséges csalódástól megóvd magad?!
hány éves vagy?
Nehogy elszalaszd a lehetõséget... Tudom milyen az mikor azt mondja az ember nem bírnék ki mégegy csalódást. De mi van ha Õ az a lány aki hozzád illik és nem kell a csalódás? De ha csak pár hónapig is, de boldog lehetsz, hidd el, hogy elfelejteti az az érzés a csalódásokat.
A kérdező hozzászólása: Lehet igazatok van és meg kellene próbálni még egyszer. :) Köszönöm a válaszokat!

Szeretnék egy kérdést kérdezni tőletek nagyon szeretnék egy testvért és mondtam anyának hogy szeretnék egy tesót azt mondta hogy fél a szüléstől meg hogy belefog halni mert 41 éves. Szerintetek belehalhat vagy történhet valami?

Legjobb válasz: Dehogy halhat! Én most várom a harmadik babámat, én sem vagyok sokkal fiatalabb anyukádtól. 37 éves vagyok. Szerintem más oka van, hogy nem szeretne már szülni. 28 hkm

Dehogy halhat! Én most várom a harmadik babámat, én sem vagyok sokkal fiatalabb anyukádtól. 37 éves vagyok. Szerintem más oka van, hogy nem szeretne már szülni. 28 hkm
Szia! Vannak olyan emberek akik nem tudják már kihordani a terhessgáget lehet ez valamilyen betegségtõl! Én is szerettem volna kistesót anya daganatos volt és kivették a méhét, õ is belehalt volna ebbe! Nekem mindig azt mondta, ha nem lehet kistesóm, legalább neked lesz több gyereked! Próbáld elfogadni, hogy õ is akármennyire szeretné, nem lehet!
A kérdező hozzászólása: köszii a válaszokat:)
41 évesen már én sem hiszem, hogy vállalkoznék babára. Sokkal nagyobb esély van, hogy valami történik (még ha nem is törvényszerû). 41 évesen esetleg már nem olyan türelmes az ember, rigolyásabb, nehezebben viseli a kisgyerekkel járó éjszakázást, macerát (nyilván van kivétel!). Meg ott van a tudat, hogy mire a baba 20 éves lesz, én már 60... ki tudja meddig élek, meddig láthatom. Nyilván vannak kivételes esetek, amikor nem sikerül elõtte teherbe esni, vagy véletlenül összejön még egy bébi ilyen idõsen, de én azt gondolom, hogy kb. 35 évig ideális szülni. Én megértem az édesanyádat! :) Te is értsd meg!
Én februárban szültem és májusban töltöttem be a 39-et, a babám még csak 3 és fél hónapos de már is gyúrunk a tesóra mert 40 fölött már nem szülnék én sem, ha most összejön a nyáron akkor jó de ha nem akkor tovább nem próbálkozunk.Én a terhességem elõtt elmentem a dokihoz hogy kikérjem a véleményét, és most szülés után is kivizsgáltattam magam, mert csak úgy nem mertem belevágni.A doki rendben talált mindent, azt mondta 45 éves koromig nyugodtan vállalhatok babát, mert a ma világban olyan fejlett az orvos tudomány hogy nem jelent gondot ha idõsebb a kismama.Na idáig oké, de azt a gyereket föl is kell ám nevelni...Szerintem ha anyukád nem akarja a babát, ne erõltesd , fogadd el hogy õ már nem szeretné.
Hogy halna bele? Én 38 évesen várom a 3-at. Persze kérdés az, hogy minden adott-e egy új kistesó érkezésére (érzelmileg, anyagilag, idõben). Az egészségi állapotát pedig egy orvos tudná felmérni. Gondolom, apukádnak is van beleszólása. Õ támogatja az ötleted?
A kérdező hozzászólása: még nem kérdeztem tõle:)

Regisztrált munkanélküli vagyok, ha felvesznek egy olyan állásra ahol jutalékos rendszerbe van, semmi bejelentés ki kell jelentkeznem a munkanélküliből? Mert nem nagyon szeretnék kijelentkezni, mert szeretnék egy főállást is.

Legjobb válasz: az ingatlanirodáknál te mint egyéni vállakozó dolgozol és nem mint alkalmazott. (számlát adsz a jutalékért ésmagad után fizeted a jutalékokat) Ha pedig egyéni vállakozó vagy akkor már nem vagy jogosult a munkanélkülire

A jutalékos melók általában olyanoknak vannak, akik már dolgoznak vhol, de van idejük ezzel foglalkozni vagy van más állandó jövedelmük. Pl, ha van egy boltod, onnan jön a pénz te mellette árulhatsz mondjuk ingatlant plusszpénzért vagy biztonsági õr vagy 24/48-ban és van idõd még jutalékos rendszerben is dolgozni. Vagy tûzoltó vagy kötetlen munkaidõs vagy egy munkahelyen stb... Neked a jutalékos melók szívások. Tudom, h durván õszinte vagyok de segíteni akarok csak.
Jutalékos munkát el ne vállalj az szinte mind átverés! ÉN meg próbáltam rengeteget, eddig mind átvert!
az ingatlanirodáknál te mint egyéni vállakozó dolgozol és nem mint alkalmazott. (számlát adsz a jutalékért ésmagad után fizeted a jutalékokat) Ha pedig egyéni vállakozó vagy akkor már nem vagy jogosult a munkanélkülire
Olyan nincs.
A jutalékos rendszerben is van egy alapbér, ami minimum a mindenkori minimálbérnek megfelelõ összeg kell hogy legyen.
A kérdező hozzászólása: ingatlan iroda és csak jutalékos rendszerük van!nincs fix +jutalék csak jutalék!!!!
Olyan hivatalos munka nincs, hogy nem jelent be. Így csak feketén dolgozol. Ha kapsz jutalékot, ki fogja fizetni a járulékokat érte? Ha Te, akkor vállalkozónak kell lenned. Ez nem egészen kerek dolog.
*fizeted a járulékokat
A kérdező hozzászólása: Nem, ez csak jutalékos!
Ha nem vagy bejelentve a munkahelyeden, akkor ne jelentkezz ki a munkaügyrõl, mert legalább addig i kapod a támogatást.Tudom ez nem helyes, de a mai világban becsületességbõl nem lehet megélni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!