Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy képet (362 db)

Html-ben szeretnék egy képet megjeleníteni, aminek a kiterjesztését előre nem ismerem (jpg vagy gif). Javascripttel megoldható a kép betöltése valahogy?

Azt tudom, hogy a gif-et jpeg-nek nevezve is helyesen olvasná be, de nálam adott a kiterjesztés, amit nem változtathatok meg!

Legjobb válasz: HTML kóddal könnyebb betölteni a képet. Javascriptet régebben használták, és azt is inkább akkor ha a képeket elõre szerették volna betöltetni. pl. egy váltókép esetén betöltötte az oldal azt a képet is amit látsz és letöltötte azt is amit akkor fogsz látni amikor rákattintasz. Ekkor nem volt várakozás a két kép váltása között.

HTML kóddal könnyebb betölteni a képet. Javascriptet régebben használták, és azt is inkább akkor ha a képeket elõre szerették volna betöltetni. pl. egy váltókép esetén betöltötte az oldal azt a képet is amit látsz és letöltötte azt is amit akkor fogsz látni amikor rákattintasz. Ekkor nem volt várakozás a két kép váltása között.
A kérdező hozzászólása: A kérdésre nem válaszoltál. Se html-ben se javascripttel nem tudom hogyan lehetne!
Van egy picture.jpg vagy egy picture.gif a könyvtárban, de nem tudom, hogy melyik van ott. Már ne haragudj, de miért nem tudod melyik van ott? Ha te csináltad akkor a fájl kiterjesztését is tudnod kellene. Ha nem tudod akkor meg nézd meg.
A kérdező hozzászólása: Mert nem én generálom a fájlt, vagy mert általánosat szeretnék írni. Teljesen mindegy. Van rá megoldás, vagy nincs?
van megoldás, úgy hívják, hogy php. megnézed, hogy mi van a mappában /ha jól értem, egy darab fájl, ami egy kép, csak nem tudod, mi a kiterjesztése../ így az, amit Te a mappa tartalma jeligére meghatározol, az lesz az img tag kívánt src-je.. PHP megy/mehet, vagy kell benne help?
mondjuk ennyi lenne: <?php $eleresi_ut= 'images'; $nyitas = opendir($eleresi_ut); while (false !== ($file = readdir($nyitas))) { if ($file != "." && $file != "..") { echo '<img src="'.$eleresi_ut.'/'.$file.'" />'; } } ?>
Mi az, hogy nem tudod elõre a kép kiterjesztését?
A kérdező hozzászólása: Nem érted a kérdést. Ismerem a html nyelvet. A probléma a következõ: Van egy picture.jpg vagy egy picture.gif a könyvtárban, de nem tudom, hogy melyik van ott. Szeretném megjeleníteni azt, amelyik ott van, bármelyik legyen is az!

Hogyan lehet fényképet szerkesztenií? Szeretnék egyik kép mellé egy másikat beilleszteni.

Legjobb válasz: Paint-el lehet egyszerûbb képmódosításokat végezni, megnyitod az egyik képet, és a másikakat pedig belehúzod. A jobb alsó sarokban lévõ fekete pontal tudod változtatni a keret méretét.Start menü -> Programok -> Kellékek. Gimp-el már bonyolultabb feladatokat is végezhetsz a rétegrendszernek köszönhetõen.

Paint-el lehet egyszerûbb képmódosításokat végezni, megnyitod az egyik képet, és a másikakat pedig belehúzod. A jobb alsó sarokban lévõ fekete pontal tudod változtatni a keret méretét.Start menü -> Programok -> Kellékek. Gimp-el már bonyolultabb feladatokat is végezhetsz a rétegrendszernek köszönhetõen.
photoscape
milyen billentyûzet van a gépen, hogy nincs rajta? tuti? nézz körül PrtSc van árírva
A kérdező hozzászólása: tényleg nincs rajta már sokszor néztem. gépem is van, annak a billentyûzetén van de ezen nincsen sajnos
Dugd rá a billentyûzetet a laptopra :)


Power Pointban szeretnék egy képet beállítani háttérnek, hogyan lehetséges?

Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Jobb klikk a háttérre és ott valami hátteres beállítás. Ahol a háttérszínt lehet állítani ott valahol tallózni is lehet képet háttérnek.

Jobb klikk a háttérre és ott valami hátteres beállítás. Ahol a háttérszínt lehet állítani ott valahol tallózni is lehet képet háttérnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sikerült :)

Szeretnék egy képet 5 egyenlő darabra vágni csak nem tudom hogy, mivel. Segítség?

Hasznos válasz pontot kap. El?rre is köszi.

Legjobb válasz: http://bolthely.hu/kepek/irodaszer/IF9859.jpg

A kérdező hozzászólása: hehe :D Én amúgy gépen gondoltam.
PhotoShop segítségével szinte már bármi megoldható, természetesen a képszerkesztés keretein belül! Vonalzóval (CTRL + R) szépen kiméred az 5 egyenlõ részt és VÁGÁS!
Akár Paint-ben is. Kijelölésnél a jobb alsó sarokban látszik a méret, csak mondjuk lõtte számolgatni kell, mennyi az ötöde. :( Utána elmented másképp a kijelölt részt.
http://www.vcsoftwares.com/dimre.html ezzel egyszerre akár tobb képet is lelehet menteni más meretben.
A kérdező hozzászólása: köszi meg nézzem :)
A kérdező hozzászólása: Avira Virust Jelzet :S
A kérdező hozzászólása: Ki kapcsoltam az Avirát tökéletes progi Kérdés megoldva
Erre alkalmas a paint, az Office-ban a Picture manager (Kép-Átméretezés-Ok), és szinte az összes képszerkesztõ. Az átméretezett képet mentsd el(Mentés másként, akkor nem irja felül az eredetit) Vagy akár online http://www.kepatmeretezes.hu/ http://www.shrinkpictures.com/ http://resize.imagevenue.com/editpicture.aspx http://www.drpic.com/ http://www.pixer.us/

Ha megszólítok egy rendőrt az utcán, hogy szeretnék egy képet bilincsben, akkor megbilincsel?

Legjobb válasz: Verd le a fejérõl a tányérsapkát, akkor tuti :)

Verd le a fejérõl a tányérsapkát, akkor tuti :)
Éppen szolgálatban van, tehát nem fog csak úgy megbilincselgetni.
NEM!
megbilincsel

Fórumra szeretnék egy képet föltenni. Hogyan tudom úgy megosztani Google Drive-ról, hogy ne derüljön ki a felhasználói nevem?

Szóval a képet Google Drive-on tárolom, és az a kérdés, hogy megtudom-e úgy osztani, azaz olyan linket generálni, amibõl nem derül ki sehogyan, hogy mi a felhasználói nevem a Gmail-nél?

Legjobb válasz: [link] Ebben te látod a felhasználónevem?

[link] Ebben te látod a felhasználónevem?
A kérdező hozzászólása: nem, és hogyan csináltad?
Megosztás / Módosítás / Link birtokában bárki. Persze ha úgy nézed meg, hogy közben be vagy jelentkezve, akkor látni fogod magad. De ha inkognitóban nézed, akkor már nem. Arra figyelj, hogy ez képeknél még mûködik, de mondjuk egy doksinál (ami Drive-ban szerkeszthetõ) már kijelzi a Google, ha épp benne vagy a doksiban és szerkeszted. Ezért arra már inkább Dropboxot javasolnék használni. (ha elfogadod a javaslatom, és regelsz Dropboxra és támogatnál 500 MB-tal, akkor keress fel kérlek privátban!)

Hogy mondják angolul: Szeretnék egy képet csinálni veled? Kérlek aki tudja segítsen?

I would like to take a photo with you? vagy Can I take a photo of us? Ezek helyesek? Vagy hogy kell ezt megkérdezni? Köszi!!

Legjobb válasz: Szerintem helyesek a mondatok, csak az elsõ mondat az nem kérdés, hanem kijelentés.

Szerintem helyesek a mondatok, csak az elsõ mondat az nem kérdés, hanem kijelentés.
A kérdező hozzászólása: köszi utánnanéztem. May I take a picture with you? ez lesz a megfelelõ :)
Ha te is rajta leszel a képen, akkor valaki MÁS csinálja, nem te magad. Következésképpen mûveltetni, vagy szenvedni kell: Szeretném, ha csinálnának egy képet rólunk. (rólam, veled). Szeretnék egy képet csináltatni magunkról. le szeretném fényképeztetni magunkat együtt. Azaz szerintem például: I would like to have a photo taken with you.
Szerintem így nem lehet, de ezt neked kéne tudni nem nekem...
Különféle csoportokba rendezheted az ismerõseidet. Egy felrakott képnél be lehet állítani, mely csoport tagjai láthatják.
A kérdező hozzászólása: Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!