Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy képet (345 db)

Html-ben szeretnék egy képet megjeleníteni, aminek a kiterjesztését előre nem ismerem (jpg vagy gif). Javascripttel megoldható a kép betöltése valahogy?

Azt tudom, hogy a gif-et jpeg-nek nevezve is helyesen olvasná be, de nálam adott a kiterjesztés, amit nem változtathatok meg!

Legjobb válasz: HTML kóddal könnyebb betölteni a képet. Javascriptet régebben használták, és azt is inkább akkor ha a képeket elõre szerették volna betöltetni. pl. egy váltókép esetén betöltötte az oldal azt a képet is amit látsz és letöltötte azt is amit akkor fogsz látni amikor rákattintasz. Ekkor nem volt várakozás a két kép váltása között.

HTML kóddal könnyebb betölteni a képet. Javascriptet régebben használták, és azt is inkább akkor ha a képeket elõre szerették volna betöltetni. pl. egy váltókép esetén betöltötte az oldal azt a képet is amit látsz és letöltötte azt is amit akkor fogsz látni amikor rákattintasz. Ekkor nem volt várakozás a két kép váltása között.
A kérdező hozzászólása: A kérdésre nem válaszoltál. Se html-ben se javascripttel nem tudom hogyan lehetne!
Van egy picture.jpg vagy egy picture.gif a könyvtárban, de nem tudom, hogy melyik van ott. Már ne haragudj, de miért nem tudod melyik van ott? Ha te csináltad akkor a fájl kiterjesztését is tudnod kellene. Ha nem tudod akkor meg nézd meg.
A kérdező hozzászólása: Mert nem én generálom a fájlt, vagy mert általánosat szeretnék írni. Teljesen mindegy. Van rá megoldás, vagy nincs?
van megoldás, úgy hívják, hogy php. megnézed, hogy mi van a mappában /ha jól értem, egy darab fájl, ami egy kép, csak nem tudod, mi a kiterjesztése../ így az, amit Te a mappa tartalma jeligére meghatározol, az lesz az img tag kívánt src-je.. PHP megy/mehet, vagy kell benne help?
mondjuk ennyi lenne: <?php $eleresi_ut= 'images'; $nyitas = opendir($eleresi_ut); while (false !== ($file = readdir($nyitas))) { if ($file != "." && $file != "..") { echo '<img src="'.$eleresi_ut.'/'.$file.'" />'; } } ?>
Mi az, hogy nem tudod elõre a kép kiterjesztését?
A kérdező hozzászólása: Nem érted a kérdést. Ismerem a html nyelvet. A probléma a következõ: Van egy picture.jpg vagy egy picture.gif a könyvtárban, de nem tudom, hogy melyik van ott. Szeretném megjeleníteni azt, amelyik ott van, bármelyik legyen is az!

Hogyan lehet fényképet szerkesztenií? Szeretnék egyik kép mellé egy másikat beilleszteni.

Legjobb válasz: Paint-el lehet egyszerûbb képmódosításokat végezni, megnyitod az egyik képet, és a másikakat pedig belehúzod. A jobb alsó sarokban lévõ fekete pontal tudod változtatni a keret méretét.Start menü -> Programok -> Kellékek. Gimp-el már bonyolultabb feladatokat is végezhetsz a rétegrendszernek köszönhetõen.

Paint-el lehet egyszerûbb képmódosításokat végezni, megnyitod az egyik képet, és a másikakat pedig belehúzod. A jobb alsó sarokban lévõ fekete pontal tudod változtatni a keret méretét.Start menü -> Programok -> Kellékek. Gimp-el már bonyolultabb feladatokat is végezhetsz a rétegrendszernek köszönhetõen.
photoscape
milyen billentyûzet van a gépen, hogy nincs rajta? tuti? nézz körül PrtSc van árírva
A kérdező hozzászólása: tényleg nincs rajta már sokszor néztem. gépem is van, annak a billentyûzetén van de ezen nincsen sajnos
Dugd rá a billentyûzetet a laptopra :)


Power Pointban szeretnék egy képet beállítani háttérnek, hogyan lehetséges?

Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Jobb klikk a háttérre és ott valami hátteres beállítás. Ahol a háttérszínt lehet állítani ott valahol tallózni is lehet képet háttérnek.

Jobb klikk a háttérre és ott valami hátteres beállítás. Ahol a háttérszínt lehet állítani ott valahol tallózni is lehet képet háttérnek.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, sikerült :)

Szeretnék egy képet 5 egyenlő darabra vágni csak nem tudom hogy, mivel. Segítség?

Hasznos válasz pontot kap. El?rre is köszi.

Legjobb válasz: http://bolthely.hu/kepek/irodaszer/IF9859.jpg

A kérdező hozzászólása: hehe :D Én amúgy gépen gondoltam.
PhotoShop segítségével szinte már bármi megoldható, természetesen a képszerkesztés keretein belül! Vonalzóval (CTRL + R) szépen kiméred az 5 egyenlõ részt és VÁGÁS!
Akár Paint-ben is. Kijelölésnél a jobb alsó sarokban látszik a méret, csak mondjuk lõtte számolgatni kell, mennyi az ötöde. :( Utána elmented másképp a kijelölt részt.
http://www.vcsoftwares.com/dimre.html ezzel egyszerre akár tobb képet is lelehet menteni más meretben.
A kérdező hozzászólása: köszi meg nézzem :)
A kérdező hozzászólása: Avira Virust Jelzet :S
A kérdező hozzászólása: Ki kapcsoltam az Avirát tökéletes progi Kérdés megoldva
Erre alkalmas a paint, az Office-ban a Picture manager (Kép-Átméretezés-Ok), és szinte az összes képszerkesztõ. Az átméretezett képet mentsd el(Mentés másként, akkor nem irja felül az eredetit) Vagy akár online http://www.kepatmeretezes.hu/ http://www.shrinkpictures.com/ http://resize.imagevenue.com/editpicture.aspx http://www.drpic.com/ http://www.pixer.us/

Ha megszólítok egy rendőrt az utcán, hogy szeretnék egy képet bilincsben, akkor megbilincsel?

Legjobb válasz: Verd le a fejérõl a tányérsapkát, akkor tuti :)

Verd le a fejérõl a tányérsapkát, akkor tuti :)
Éppen szolgálatban van, tehát nem fog csak úgy megbilincselgetni.
NEM!
megbilincsel

Hogy mondják angolul: Szeretnék egy képet csinálni veled? Kérlek aki tudja segítsen?

I would like to take a photo with you? vagy Can I take a photo of us? Ezek helyesek? Vagy hogy kell ezt megkérdezni? Köszi!!

Legjobb válasz: Szerintem helyesek a mondatok, csak az elsõ mondat az nem kérdés, hanem kijelentés.

Szerintem helyesek a mondatok, csak az elsõ mondat az nem kérdés, hanem kijelentés.
A kérdező hozzászólása: köszi utánnanéztem. May I take a picture with you? ez lesz a megfelelõ :)
Ha te is rajta leszel a képen, akkor valaki MÁS csinálja, nem te magad. Következésképpen mûveltetni, vagy szenvedni kell: Szeretném, ha csinálnának egy képet rólunk. (rólam, veled). Szeretnék egy képet csináltatni magunkról. le szeretném fényképeztetni magunkat együtt. Azaz szerintem például: I would like to have a photo taken with you.
Szerintem így nem lehet, de ezt neked kéne tudni nem nekem...
Különféle csoportokba rendezheted az ismerõseidet. Egy felrakott képnél be lehet állítani, mely csoport tagjai láthatják.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Csak alap angoltudás.
A kérdező hozzászólása: Köszi angolul tudok csak olyan igazán jót ami fekete és igazinak tûnik nem találtam...
Ez magyarul van. De itt regisztrálnod, kell, csak úgy tudod megnézni: http://gimp.qwqw.hu/?modul=oldal&tartalom=1150257
Légyszi az elõzõ válaszomat ne nézd meg, mert itt be vagyok jelentkezve. küldök másikat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!