Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy de lakásban tartanám, (4 db)

csivava!
Szia. Szerintem egy palotapincsi nagyon aranyos tud lenni. Szobatiszták is, játékos, ember szeretõk.Szerintem megéri ha egy ilyet veszel a lakásodban.Vagy egy tacsit, (kisméretû kutya legyen) remélem tudtam segiteni:)
Yorkshire terrier XD
Mindenképp kis termetû, halk kutyát válassz. Úgy gondolom, hogy NEM érdemes vadászkutyát választani, mert nagy a mazgásigényük. Én a Si-tzut, Yorkshire terriert és Westiet ajánlom, de sok más társasági kutya van amit arra tenyésztettek ki, hogy lakásban is tudják tartani.
Én ajánlom a westie-t. A yorkit de az csak 20 23cm. A beagle kutyát. Annak meg nagy a mozgáigénye. Lehet palotapincsi.
Beagle
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ezek nagyon jó oldalak!
Az olcsókutya.hu oldalon a fajtatiszta kutyák menüpontban rövid jellemzések is vannak, fényképpel, hogy melyik fajta kinek ajánlható. Nagyon jó oldal.
Nekem egy tacsi-foxi keverék kutyusom van lakásban, kisbaba mellett (a kutya volt hamarabb). Játékos, nagyon barátságos és okos. Bár a szófogadás nem az erénye, kissé fegyelmezetlen, de mindenfélére meg lehet tanítani, ami neki szórakozás. Nem nagytestû, pont lakásba való. Szerintem nem fontos fajtatiszta kutyát választani, inkább kérdezz körbe kutyás ismerõsöket, hogy nem lesz-e valahol kiskutya, az anyából lehet következtetni, hogy milyenek lesznek a kölykök. Az enyém is tiszta anyja.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, szeretném jól megválasztani a fajtáját, csak nem tudom melyikre mi jellemzõ!

Nagyon szeretnek egy kismacskat, de vajon nem rossz otlet egy lakasban tartani szegenyt?

Mindig is voltak allataink. GYerekkoromban lakasban cicank, halunk, horcsogunk, papagajunk, majd kertes hazban, kutyank, ozikent, kacsa, amit csak hazi allatkent el lehet kepzelni.

Legjobb válasz: Nagyon sokat tartanak lakásban cicát, kutyát, nyugodtan tarthatsz te is, ha tudsz vele eleget törõdni a szabadidõdben.

Nagyon sokat tartanak lakásban cicát, kutyát, nyugodtan tarthatsz te is, ha tudsz vele eleget törõdni a szabadidõdben.
ja és nem büdös, csak cicaillata van, amit akkor lehet érezni csak, ha belefúrod az orrod :D
Nekünk is brit cicusunk volt itt lakásban, nagyon jól elvolt :) , még fogócskázni is lehetett vele!! De anyukám sajnos allergiás lett a macska szõrre ezért ismerõsünkhöz került kertes házba és úgy durván 2 év után merészkedett ki a kertbe :D addig max a teraszon ücsörgött ha jó idõ volt.
Hát akkor én is önzõ vagyok. Ez van. Semmi baja nem lesz lakásban.
Szia! Nekem egy félperzsa cicusom van. Nekem õ az elsõ szobacicám. Õ sincs kiengedve soha, a kutya miatt sem lehetne, meg loptak már el tõlünk ilyen cicust. Én is szoktam magára hagyni, mikor dolgom van, olyankor alszik. Mielõtt elmennék itthonról próbálok játszani vele egy kicsit. Aztán ha hazaértem megint játszunk. Szóval bírják, ha egyedül hagyod õket néhány órára, max nagyobb örömmel fog eléd szaladni, mikor hazaérsz.:) Engem pl nyafogva vár az ajtóban.:) Fedett cicawc-je van, nem a legdrágább almot használom, hetente 2szer cserélem le teljesen. Addig csak kiszedem az összecsomósodott darabokat és a kakit. Anyum "érzékeny" a cicaszagra, félt attól, hogy büdös lesz bent. De még õ sem panaszkodik, mert nem érzi. Jó cicázást majd!:)
Sõt... ahogy így bele gondolok ki sem merném engedni egy percre sem, ha ilyen cicám lenne... de, hogy valaki ellopja, vagy megmarja egy másik macska:S
Nem nem büdös a cica, pláne, ha macskavécéje van, vagy szilikonos alom, ami szagelszívós. Nyugodt szívvel tarthatjátok bent:) Ki sem akar majd menni, én kitettem egyszer a cicámat, kicsit ki is merészkedett, aztán tûz vissza az ágyra, többé nem ment ki. Olyan édesek, mikor télen ülnek az ablakban, és nézik a hóesést.:) Ismerõsömnek van ilyen cicája, borzalmas kedves, elegáns cica. És jól elvan egyedül is.
Brit cicát normális tenyésztõ nem is adna neked úgy el, ha kijárós lenne. Ha sosem megy ki, nem is hiányzik neki. A napi 6 órát is simán kibírja ha egyébként játszol, foglalkozol vele. Nekem ilyen cicáim vannak (vagyis skót lógófülûek, de lényegében ugyanaz) és jól elvannak idebenn. Egyáltalán nem büdösek, a kandúr akkor büdös, ha nincs ivartalanítva.
*sokan. Bocsi :)
A kérdező hozzászólása: Jaj de jo!!!! Kosoznom szepen, ha veszunk is, mindenkepp ivartalanittatni szeretnem. Es utanna nagyon szivesen belefurom az orrom a bundajaba!
A kérdező hozzászólása: kicsit értelmetlen lett az eleje sorry
Szia! Én is most szeretnék majd. Utána néztem néhány dolognak és azt olvastam (nem tapasztalat) hogy a nõstény rendszeretõbb és általában téli álmot alszik. A hím sokkal mozgékonyabb és nem mindig alszik téli álmot. Többet nm tok mondani de remélem azért ez is segített.;)


Mit gondoltok, lehet Beagle-t vagy Labradort tartani egy 55m2-es lakásban? Õk a kedvenceim, régóta vágyom egy kutyára, de felelőtlen döntést nem szeretnék hozni. Kb.9 órát egyedül lenne a kutyus, míg kölyök ebédidőben hazatudnék menni hozzá.

Legjobb válasz: Hagyjátok már ezt a "kutya nem való lakásba" szöveget. Elég kevés fajta az amit nem illik lakásban tartani. Ha rendszeresen van sétáltatva és rendszeresen foglalkoznak vele nem lehet gond. Jelzem, egyik ismerõsöm labradorja egy 60 nm-es lakásban lakik és négyszeres agility VB válogatott. Borzasztó élete van szegénynek.

Hagyjátok már ezt a "kutya nem való lakásba" szöveget. Elég kevés fajta az amit nem illik lakásban tartani. Ha rendszeresen van sétáltatva és rendszeresen foglalkoznak vele nem lehet gond. Jelzem, egyik ismerõsöm labradorja egy 60 nm-es lakásban lakik és négyszeres agility VB válogatott. Borzasztó élete van szegénynek.
Szia, nekem is biglim van, 3 éves kislány, egy fafej, de imádom, igazi egyéniség.Mi is lakásban lakunk.Elsõ kutyának én is inkább egy könnyebben kezelhetõ fajtát, labit, vagy uszkárt ajánlanék.Tényleg nem a méreten múlik, sokkal inkább azon, hogy jó esetben a következõ 15 évben MINDIG tekintettel kell lenned a kutyára.Legalább 2 óra séta, további legalább 1 óra játék.És ezt mindig meg kell oldani, akkor is ha beteg vagy, akkor is , ha nyaralni mész, akkor is, ha szar idõ van, és a hátad közepére sem kívánod a sétát.Az is jó, ha van valaki, akire vészhelyzetben, vagy pl. nyaraláskor ráhagyhatod a kutyit. Ha úgy gondolod, hogy képes vagy ezt a sok mindent figyelembe venni, akkor legyen kutyád.Megéri, de néha ki tudják idegelni az embert.
Nekem van egy 4 éves beaglem és mi 58m2-es lakásba lakunk.Imádom, annyira örültem hogy lehetett kutyusom, nagyon sokat kell vele foglalkozni, de meghálálja :) Ha tudsz vele foglalkozni én ajánlom a Beaglet:) a Labrador úszni is imád szóval kéne valahol úsztatni vagy bármi hogy lefáradjon, ettõl függetlenül az is tüneményes kutyus :)
A mi lakásunk 58 nm-es és egy magyar agaram van. Benti kutya, de van kert is. Igaz az agarak mozgásigénye nem túl nagy, ha napi 1-2 órát futhat, utána alszik egész nap. :D Az agár nem tetszik? Lehet jobb választás lenne.
Minkettõnek nagy a mozgásigénye, ezért nem ajánlatos lakásban tartani. Még akkor sem ha ez minden vágyad. Mjad ha meg tudod teremteni nekik az ideális feltételeket, akkor igen, akkor lehet tartani.
Nem, túl kicsi a hely nekik és mindkét kutyának hatalmas a mozgásigénye. Rengeteget kell velük sétálni napi több órát, hogy eleget mozoghassanak.
Nekem egyik legnagyobb vágyam egy kutya lenne.A mi lakásunk is ekkora, és sajnos ezért eszembe nem jutna itt kutyát tartani.Szerintem a fent említett két kutya aúgy sem való lakásba.
nekem labradorom volt, és úgy vettem észre, hogy igényelte is azt a nagy udvart, amit biztosítani tudtunk neki.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddigi véleményeket! Várom a továbbiakat is! A pozitív indítatásúaknak persze jobban örülök. :)
Még annyi, hogy kérheted majd a tenyésztõ segítségét, hogy ne a legizgàgàbb kölyköt vidd haza, hanem egy nyugodtabbat :)
Nos, mi is a labradort és a beaglet néztük ki, és azóta ( 2 éve) lett labradorom, mi 56 négyzetméteres lakásban élünk. Most 2 év után napi háromszor viszem sétálni és õ nagyon jól érzi magát. Persze akkor a közelünkben lévõ futtatón kifutja magát itthon általában alszik vagy labdázunk, illetve az erkélyre is nagyon sokat kiül. Hétvégenként a nagypapámék házához kivisszük, ott nagy a kert futhározhat, de azt gondolom ha rendszeresen viszed majd sétálni és naponta legalább egyszer lent lefárasztod akkor igen :)
Mindkét fajta nyugodtan tartható lakásban is, de elsõ kutyának inkább a labit javasolnám. Az elsõ évben számíthatsz több-kevesebb rágcsálásra, ez egyedtõl, neveléstõl, lemozgatástól függ. Kölyökként tényleg 3 óránként le kellene vinni valakinek, szomszédnak, rokonnak, vagy bevihetnéd a melóba, ha megengednék. Mindkét fajta nagyon mozgás- és foglalkozásigényes. Nem elég a pórázon való félórás séta nekik. Naponta minimum két fél órás eü-i séta, és egy hosszabb, 1, 5-2 órás szabad futás, játék, kutyákkal való hancúr kell nekik. Sikeres választást :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!