Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy de lakásban (39 db)

Nagyon elvagyok keseredve! Szeretnék egy kutyát de nem szeretnék utána egész nap takarítani. Milyen kutyafajta van amelyik olyasmi kinézetű mint a mopsz vagy a francia bulldog csak nem szőrözi össze az egész lakást?

Legjobb válasz: Nekem mindenki azt mondja ahogy a mopsz szõrözik a legjobban... Engem nem az zavar, hogy gusztustalan esetleg hanem nem szeretem ha sok szõr száll van a lakásba. Kölyök kutya ritkán rágna meg valamit, meg nincs is mit... kaki pisit lent végezni, vagy sok gondoskodással megtanítanám neki hogy hova pisilhet, már utána olvastam a dolgoknak. ezeket amiket írtatok, hogy miért ne legyen kutyám nem nagy gond. ahogy az sem hogy szõrõz de nekem mégsincs kedvem szõrtengerben élni. Sok oylan kérdésre láttma választ hogy ezek a kutyák nagyon szõrcsomót hagynak maguk után.

A kérdező hozzászólása: Nekem mindenki azt mondja ahogy a mopsz szõrözik a legjobban... Engem nem az zavar, hogy gusztustalan esetleg hanem nem szeretem ha sok szõr száll van a lakásba. Kölyök kutya ritkán rágna meg valamit, meg nincs is mit... kaki pisit lent végezni, vagy sok gondoskodással megtanítanám neki hogy hova pisilhet, már utána olvastam a dolgoknak. ezeket amiket írtatok, hogy miért ne legyen kutyám nem nagy gond. ahogy az sem hogy szõrõz de nekem mégsincs kedvem szõrtengerben élni. Sok oylan kérdésre láttma választ hogy ezek a kutyák nagyon szõrcsomót hagynak maguk után.
Egyáltalán nem vészes az a szõrözés, nem tudom ki hordott össze ilyen baromságokat neked. Az én border collie-m, na az szõröz mikor vedlési szezon van, de egy mopsz? :O Azt szintén nem tudom, honnan a búbánatból szedted, hogy a kiskutyák nem rágnak. :O Hát elmondom: mindent megrágnak amíg a fogváltás be nem fejezõdik. Az ajtófélfától kezdve a széklábon át ami csak útjukba kerül. Elkerülhetetlen, bármilyen gondosan is neveled arra, hogy csak kijelölt dolgokat rágcsáljon, a kiskutyák kíváncsiak, mindent megkóstolnak. A szobatisztaságra nevelés sem mindig olyan egyszerû és a leggyorsabban tanuló kutyák esetében is elõfordul jó néhány baleset, míg megtanulják, hogy hova szabad a dolgukat végezni. Alapvetõ tévhitekben vagy, sajnos nagyon rossz helyeken informálódtál.
Egyik se szõrözi össze nagyon a lakást. Nem kell egész nap takarítani, elég egy héten egyszer összeporszívózni. Mellesleg semmilyen kutyát nem ajánlok. Ha a szõr ennyire zavar mi lesz a kutya pisivel meg a kutya szarral? Ha kölyökként megrág valamit? Ha sarasan össze piszkol valamit? Ezek nagyobb problémák, és ha szõr ennyire zavar, akkor ne tart kutyát. Vagy, barátkozz meg a gondolattal, aki kutyát tart lakásban, annak bizony néha takarítania kell utána. Ja, és a kínai kopasz kutya nem hullatja a szõrét, mert ahogy a neve mutatja, kopasz.
Én csak a mopszról nyilatkoztam, hogy arról konkrétan tudom, hogy erõsen hullik a szõre. A fr. bulldogról nem tudok semmit, de nyilván detto, hiszen a szõrminõségük gyakorlatilag tök ugyanaz.
mindkettõ nagyon összeszõrözi a lakást, a mopszok és a francia bullik errõl híresek, minek áltatjátok szegényt, ezt sose értem.
Igen, azokat a kutyákat, amik kevésbé hullatják a szõrüket, viszonylag sûrûn 4-6-8 hetente meg kell egy kicsit kozmetikázni. Az õ szõrük áltlában más minõségû is. Francia bulldoggal kapcsolatban nem tudok segíteni, csak annyit javaslok, hogy tenyésztõtõl vegyétek, törzskönyvvel, szerzõdéssel. Nekik is van jópár "jellegzetes" betegségük, fontos a megbízható tenyásztõ. Sok sikert:)
Ha kölyök kutyát veszel, az elsõ pár napban vagy hétben tuti bepisil/bekakil. Nem lesz 5 perc alatt szobatiszta. Nincs mit megrágnia? Ó, dehogynem. Vagy veszel neki egy csomó játékot, és azt rágja, vagy papucsot, kábelt, tapétát stb. Ha magára hagyod és unatkozni kezd, akkor tönkreteszi azt amit elér.... Gondolom nem egy full üres szobába akarod bezárni. Amúgy a westimnek nem hullik a szõre, de õt kozmetikushoz kell hordani 6-8 hetente.
Rendben de ne legyél vele türelmetlen és szeresd õt. Akkor hû társad lesz majd :)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó. Igem én tettem fel azt a kérdést is!:) Köszönöm az értelmes válaszodat, pont úgy ahogy a többieknek is. szerintem francia bulldogot veszünk.
kínai kopaszkutya az nem szõröz össze semmit
Hát minden kutya vedlik idõnként... de mopsznak nem elég rövid a szõre? Meg õ kicsi is, kisebb a hullajtható szõrfelülete. Nekem shih-tzu kutyám van, télen hosszú, nyáron olyan 2-3 centire vágott a szõre. Naponta fésüljük, meg átmegyünk a bundáján ilyen bársonnyal bevont kefe szerû valamivel, az leszedi róla a felesleget. Nem takarítunk többet, mint amennyit egyébként kéne.
Ha neked a mopsz és a francia bulldog szõrhullása vészes, akkor ne legyen semmilyen kutyád sem. Ugyanis mindegyik után takarítani kell. Kutyával a tisztaság más dimenzióba kerül, ha ilyen tisztaságmániás vagy, akkor meg fogsz õrülni. Különben is gondolj bele, õ nem tudja a cipõt levenni, mikor fölmentek a sétából, sõt még a seggét sem törli ki kakálás után... Ugye milyen undorító? Ezek után a szõr a legkevesebb! Két szõrös kutya boldog gazdija
Na figyelj tudom h szar ha mindenki lefikáz de ha ez a szõr a gond annál vannak nagyobbgondok is de ell kell viselned a kutya után takarítani kell ! ha megígéred h nem lesz ezel gond adok egy választ!

Szeretnék egy törpenyulat, de a szüleim azzal az indokkal álltak hozzá, hogy "állat nem jöhet a lakásba". Sok gond van egy ilyen nyúllal? Van valami erősebb vagy büdösebb szaguk? Nektek milyen az állatkátok?

Legjobb válasz: hát nekünk 2 házinyulunk van kint az udvarba ólba (az ólunk nagyobb mint neten írták) lakásba nekem azért nem kéne mert arik de nyuszi nem lakásba való

hát nekünk 2 házinyulunk van kint az udvarba ólba (az ólunk nagyobb mint neten írták) lakásba nekem azért nem kéne mert arik de nyuszi nem lakásba való
hát a nyuszi nem egy tipikus házi kedvenc. nekem volt és bûntudatom van miatta, mert nem nagyon foglalkoztam vele. de õt igazából csak simogatni lehet, nem a olyan élményt, mint egy kutya. a pisije büdös, figyelni kell, hogy mindig tisztítsd. éjjel rághatja a ketrecét, áshat a mûanyagon, aminek elég kellemetlen hangja van, nehéz aludni mellette. Nagyon helyes állatok, de én nem tartanék többet.
és mi nem is oltattuk be mert nem nagyon visszük ki így nem is nagyon kaphat el semmit
nekünk van egy nyuszink és a konyhában tartjuk nagyon aranyos és nem nagyon tudnám nélküle elképzelni a napjaimat amikor az ölembe veszem akkor olyan aranyosan néz és lehet h büdös de ha rendszeresen tisztítod akk nem lesz vele baj amikor meg kiengedjük és kijátszotta magát akkor oda jön és várja h simogassuk és utána meg nyalogat :) nekem is úgy volt h lakásba nem de az állatkereskedésben nálam maradt és anya meg apa sem bánta meg sõt szóval én tudom ajánlani
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
Egyes válaszoló, úúúristen... Az én nyuszim pisije egyáltalán nem büdös, pedig bak!! Talán nem szénát meg forgácsot kéne alomnak használni, hanem fapelletet!! Sok gond van vele, mert nyúlbiztossá kell tenni a lakást. Bármit elrág. Nekem több kábelt elrágott már az elsõ pár hónapban. Kicsit sokba kerül az elsõ idõkben, ketrec minimum 6000 ft, + kiegészítõk, kiskorában dupla oltás kell, utána évente 2x. 1 kombi oltás minimum 3000 ft.
Na jó, a szõrözés az tényleg van. Tavasszal meg õsszel. De ha hetente párszor furminatorozol, az is eviselhetõ. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi vegyes válaszokat
hullatja a szõrét, azért szaga is van, megértem szüleidet, nyúl a lakásba csak konyhakészen jöhet be
Nekem szerencsére éjjel alszik a nyuszim, és nem hangos. Bár egész délután bármikor kijöhet. :)
Általában az ilyen szülõket nem lehet meggyõzni. De nincs sok gond a nyuszival, ha ez nem gond: ~oltani vinni évente kétszer ~sokat kiengedni, és nyúlbiztossá tenni a szobát ~minimum 100 centi hosszú ketrecben tartani ~pénz a normális tápra (Versele Laga Cuni Complete vagy Fit) A nyuszi nem büdös, csak fa/szalmapelletet kell használni, és mivel szobatiszta, elég neki csak a vécébe rakni, kintre mehet egy szõnyeg, de üresen ne hagyd, akár ki is dörzsölõdhet akkor a "térde". Ha bármi kérdésed van még, írj üzenetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Hol találok segitséget? 4 gyerekes anyuka vagyok, 3 iskolás egy pici van itthon, egyszobás lakásban élünk Szegeden egy nagy társasházban ikv-tol igényelni szeretem volna nagyobb lakást de elutasitotak.

pedig ebben a házban több lakás van üresen ami nekünk megfelne mer egy szobávan nagyobb. hol kaphatnák segitséget ?

Legjobb válasz: A helyi onkormanyztnal, a Csaladsegito Szolgalatnal erdeklodjel, mondd el a problemadat. Gondolom, hogy Szegeden is van Csaladok Atmeneti Otthona, esetleg ha oda elmennel a gyerekekkel (par honapra), akkor talan ok tudnanak neked segiteni abban, hogy nagyobb lakashoz jussatok. Menjel be a polgarmester fogadoorajara is, ennek idopontjat kerdezd meg a polgarmeseri hivatalban.

A helyi onkormanyztnal, a Csaladsegito Szolgalatnal erdeklodjel, mondd el a problemadat. Gondolom, hogy Szegeden is van Csaladok Atmeneti Otthona, esetleg ha oda elmennel a gyerekekkel (par honapra), akkor talan ok tudnanak neked segiteni abban, hogy nagyobb lakashoz jussatok. Menjel be a polgarmester fogadoorajara is, ennek idopontjat kerdezd meg a polgarmeseri hivatalban.
Azért én átmeneti otthonba nem mennék. Amúgy mennyit fizettek egy hónapban, ha megkérdezhetem? Nem lenne olcsóbb esetleg nem Szegeden lakni, hanem a környéken, vagy akár V.helyen?
A kérdező hozzászólása: nem fizetünk sokatmert amiben lakunk lakás egy kis garzon lakás amit az ikávé utalki nekem. köszi a segitséget
Megpróbálhatnád cserélni is, helyi újságokban meghírdetni, önkormányzaton megkérdezni, esetleg tudnak olyant, aki nehezen tartja fent a nagyobb lakását.
Átmeneti otthonba ne menj, aki lemond az önkormányzati lakásáról, X évig(Önkormányzatonként változó)nem igényelhet másik lakást!


Szerintetek vehetek futópadot lakásba? Téglaépület negyedik szintjén lakom, sarki lakásban (ne panel! ). Szeretnék egy futópadot, de nem tudom, hogy a trappolásom mekkora hangerővel jár a szomszédoknak. Vegyek?

Legjobb válasz: Én egy jól szigetelt, újépítésû házban laktam régebben, soha semmi nem hallatszott át a szomszédunktól. De a fölöttünk 2 emelettel lakó futópadjától igen. Idegesítõ volt, szóltunk neki, hogy a hajnali / éjszakai futkorászást hagyja abba. "Örült." :)

Én egy jól szigetelt, újépítésû házban laktam régebben, soha semmi nem hallatszott át a szomszédunktól. De a fölöttünk 2 emelettel lakó futópadjától igen. Idegesítõ volt, szóltunk neki, hogy a hajnali / éjszakai futkorászást hagyja abba. "Örült." :)
A futópad tényleg áthallatszik. Inkább fuss simán a szabadban, vagy vegyél más aerob edzésre való gépet.
A kérdező hozzászólása: Idõ hiány miatt nekem az otthoni futópad lenne a legjobb, plusz itt Budán korlátozott hogy hol tudok futni valamint nem akarok az idõtõl sem függni, mert elég göthös vagyok :S
edzõteremben nagy a tér elveszik a hang, de lakásban iszonyatosan hangos, engem zavart, hogy nem lehet mellette mégcsak zenét hallgatni, vagy filmetnézni sem kényelmesen mert nem hallod.
Nincs pincétek/tárolótok? Én gondoltam arra, hogy veszek egyet 200 ezerért (ebbe beférne egy futópad), és a házban meghirdetem a futópadomat bérletre is, így nem állna ott feleslegesen egész nap, és az árát is visszahozná. :) Meg tök jó lenne a lakóknak is, hogy nem kell a konditeremig elmenniük, átöltözni stb -- hanem csak lemennek futni, és hazamennek zuhanyozni. Plusz nem zavar senkit.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez egy nagyon jó ötlet, nekem is eszembe jutott, de nagyon kicsi hely a tároló, ahova betehetném és nem fér be... :( Köszönöm a válaszokat!
Futópadot nem tudom (amin én szoktam futni a konditeremben, nem hangos, igaz, én meg nem trappolok nagyon rajta), de az egyik drága szomszédom vett a fejünk fölé egyszer egy jacuzzit. Na, attól hülyét lehetett kapni. Mikor reklamáltunk, hozatott egy vastag gumiszõnyeget alá. Onnantól kezdve meg tûrni kellett. Hangja nem volt, csak a vibrációt lehetett érezni. :) ELköltöztünk.

Nagyon szeretnek egy kismacskat, de vajon nem rossz otlet egy lakasban tartani szegenyt?

Mindig is voltak allataink. GYerekkoromban lakasban cicank, halunk, horcsogunk, papagajunk, majd kertes hazban, kutyank, ozikent, kacsa, amit csak hazi allatkent el lehet kepzelni.

Legjobb válasz: Nagyon sokat tartanak lakásban cicát, kutyát, nyugodtan tarthatsz te is, ha tudsz vele eleget törõdni a szabadidõdben.

Nagyon sokat tartanak lakásban cicát, kutyát, nyugodtan tarthatsz te is, ha tudsz vele eleget törõdni a szabadidõdben.
ja és nem büdös, csak cicaillata van, amit akkor lehet érezni csak, ha belefúrod az orrod :D
Nekünk is brit cicusunk volt itt lakásban, nagyon jól elvolt :) , még fogócskázni is lehetett vele!! De anyukám sajnos allergiás lett a macska szõrre ezért ismerõsünkhöz került kertes házba és úgy durván 2 év után merészkedett ki a kertbe :D addig max a teraszon ücsörgött ha jó idõ volt.
Hát akkor én is önzõ vagyok. Ez van. Semmi baja nem lesz lakásban.
Szia! Nekem egy félperzsa cicusom van. Nekem õ az elsõ szobacicám. Õ sincs kiengedve soha, a kutya miatt sem lehetne, meg loptak már el tõlünk ilyen cicust. Én is szoktam magára hagyni, mikor dolgom van, olyankor alszik. Mielõtt elmennék itthonról próbálok játszani vele egy kicsit. Aztán ha hazaértem megint játszunk. Szóval bírják, ha egyedül hagyod õket néhány órára, max nagyobb örömmel fog eléd szaladni, mikor hazaérsz.:) Engem pl nyafogva vár az ajtóban.:) Fedett cicawc-je van, nem a legdrágább almot használom, hetente 2szer cserélem le teljesen. Addig csak kiszedem az összecsomósodott darabokat és a kakit. Anyum "érzékeny" a cicaszagra, félt attól, hogy büdös lesz bent. De még õ sem panaszkodik, mert nem érzi. Jó cicázást majd!:)
Sõt... ahogy így bele gondolok ki sem merném engedni egy percre sem, ha ilyen cicám lenne... de, hogy valaki ellopja, vagy megmarja egy másik macska:S
Nem nem büdös a cica, pláne, ha macskavécéje van, vagy szilikonos alom, ami szagelszívós. Nyugodt szívvel tarthatjátok bent:) Ki sem akar majd menni, én kitettem egyszer a cicámat, kicsit ki is merészkedett, aztán tûz vissza az ágyra, többé nem ment ki. Olyan édesek, mikor télen ülnek az ablakban, és nézik a hóesést.:) Ismerõsömnek van ilyen cicája, borzalmas kedves, elegáns cica. És jól elvan egyedül is.
Brit cicát normális tenyésztõ nem is adna neked úgy el, ha kijárós lenne. Ha sosem megy ki, nem is hiányzik neki. A napi 6 órát is simán kibírja ha egyébként játszol, foglalkozol vele. Nekem ilyen cicáim vannak (vagyis skót lógófülûek, de lényegében ugyanaz) és jól elvannak idebenn. Egyáltalán nem büdösek, a kandúr akkor büdös, ha nincs ivartalanítva.
*sokan. Bocsi :)
A kérdező hozzászólása: Jaj de jo!!!! Kosoznom szepen, ha veszunk is, mindenkepp ivartalanittatni szeretnem. Es utanna nagyon szivesen belefurom az orrom a bundajaba!

Egy Beagle kutyát szeretnék kertes házba de lakásba, van egy bernáthegyim még pluszba és a beaglet levizsgáztatnám meg járnék vele kiállításokra. Mi a véleményetek róla?

milyen jó tanácsokkal tudnátok szolgálni és a legfontosabb hogy mondjam meg anyuéknak?

Legjobb válasz: Hogy lehet bernáthegyit lakásban tartani ha van kertetek?EZT nem értem egyálltalán.

Hogy lehet bernáthegyit lakásban tartani ha van kertetek?EZT nem értem egyálltalán.
Sehol nem írta, hogy a bernáthegyi lakásban van. A beagle-t szeretné ott tartani.
Igazából nem tudom, mit vársz, mit mondjunk. Jó, vidd, nyerjetek sokat. A szüleidet meg te ismered, oldd meg te. Nekünk fogalmunk sincs, mi jön be nekik, nincs két egyforma szülõ meg tuti tipp hozzájuk. Ajánlani még annyit tudok, hogy járj sokat beagle-ös társaságba, tartsd a kapcsolatot a tenyésztõvel, õ tud rengeteg tanácsot adni.
én azzal probàlkoznék(bàr nem ismerem a szuleidet)hogy mutatok a beagle-okrol aranyos képeket aztàn egy kis ido mulva kérdezoskodnék hogy nem-e tetszik nekik és ha azt mondanàk hogy nagyon aranyos de nem csak igy rà vàgni hanem làtszodjon rajtuk hogy tèlleg akkor hazaàllitanék eggyel:D
Nekünk van két beagle-k.Nagyon okosak, szépek és szeretni valók.Sokat foglalkozol vele biztos, hogy el tudod vinni kiállításokra.Csak a vadászösztönét kell kordában tartani.Nálunk rendszeresen hazahordtak nagy tyúkokat.Elég sokat kellett rimánkodni a szomszédokkal, hogy ne bántsák õket.Egyetlen ugrással átugorták a kerítés pedig szöges drót is van rajta.Egy fél éve lenyugodtak nem mennek el és nem hoznak haza semmit.Most 3 évesek.
A kérdező hozzászólása: igen a Bernáthegyi kint van a kertben.
Már nem azért de rimánkodás helyett, nem inkább a kutyákat kellett volna megnevelni/el/bezárni/kerítést megcsinál még jobban stb. Elvégre a szomszédnak igaza van, hogy nehogy már a kutyák megegyék a csirkéit!... Ez olyan mint amikor utcán találkozok egy kutyával aki rám ugrál, erre kiabálnak, hogy nem bánt nem bánt... Ahellyett hogy elvinnék onnan, mert mondjuk én nem akarok vele barátkozni... Nekem is van kutyám de azért vannak határok...
A kérdező hozzászólása: már elnézést 4. válaszoló de szereintem ez a válasz nem ide illik

Bullterrier vagy csivava? Szeretnék egy kutyust de nem tudom, hogy elsõ kutyának lakásban melyik lenne jobb!

Mindkét fajtáról hosszasan olvastam,és néztem mindkét fajta elõnyeit hátrányait,de még így is bizonytalan vagyok! pedig a két fajta nagyon különbözõ :) Kíváncsi lennék a véleményetekre,tapasztalatokra a fajtákról :) elõre is köszönöm az értelmes válaszokat

Legjobb válasz: Mekkora a lakásod? Mert ha kicsi,akkor inkább csivava.Viszont a csivik nagyon érzékenyek :/

Mekkora a lakásod? Mert ha kicsi, akkor inkább csivava.Viszont a csivik nagyon érzékenyek :/
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos választ :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Érdekes hozzászólásokat olvasok. Egy az, hogy kis terület a csivavának csak akkor felel meg, ha kis mozgásterét kompenzálod napi hosszú sétával, kertben eltöltött hosszabb idõzéssel, ha van rá mód (optimális idõjárás mellett). Nagyobb mozgástérre van szüksége, mint ahogy az ember hirtelen megbélyegzi õket. Apró termetük ellenére hatalmas a mozgás igényük. Elsõ fajtának sem nevezném optimálisnak a csivavát, mert fel tudják adni a leckét épp úgy, mint bármelyik másik fajta..sõt! Apró termete ellenére nagyon is határozott kézre van szükségük ahhoz, (még az egészséges idegrendszerû egyedeknek is) hogy ne egy hisztérikus, elkényeztetett harapós felnõtt kutyát neveljünk fel az apró kölyökbõl (ez az esetek nagyobb részében nem is a genetikán, hanem a gazdán múlik). Rettentõen jó eszük van, és ezzel folyamatosan azon vannak, hogy a kedves gazdának a fejére nõjenek. Mindemellett csak imádni lehet õket, rengeteg örömet tudnak okozni, lehet vinni kutyasuliba, kirándulni hosszú túrákra, apportozni stb. A lényeg, legyen lemozgatva :) Mondom ezt úgy, mint a fajta hûséges imádója, trénere. Egészségrõl és minõségrõl nem kezdek papolni, ezt több tucat másik kérdés alatt megvitatták már.
Hát ez így elég kevés. Kiránduláshoz meg ölelgetéshez akármelyik menhelyi keverék is tökéletes. Miért PONT bullterrier, és miért PONT csivava? Tudod, hogy mivel járnak ezek a fajták? Miért érzed úgy, hogy bármelyik is passzolna hozzád? Úgy érzed, hogy elbírsz egy csivivel (az elõrevetített agyonféltésbõl ítélve mondjuk nem), vagy egy bullterrier makacsságával?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Kertes házban lakunk szóval hozzánk bármilyen kutyus jöhet! :) csivavára azért gondoltam mert már régóta vágyom egy ölelgetnivaló ölebre, de tudom hogy nagyon érzékeny és biztosan nagyon félteném, a bullterriert meg nem kell annyira félteni hiszen jóval masszívabb :D és nagyokat lehet vele kirándulni, még a csivavával max egy táskában ;)
Elsõ kutyának csivi. A bull+terrier kombó szerintem tapasztalt ill. nagyon határozott embereknek való.
Hát a leírásod alapján, inkább csivava, mert a bullihoz ennél határozottabb elképzelések kellenének.Bár a csivavát is el lehet rontani, de az legalább nem tépi le a karod. Ha sokat olvastál róluk, akkor csak tudod, melyik illik jobban hozzád, melyiket vagy képes megnevelni.
ez kb. olyan hogy németjuhász vagy spicc :D írj egy kicsit magadról így nem tudunk segíteni :)
Hát mi meg szerintem kíváncsiak lennénk, hogy hogy tudsz két ilyen különbözõ fajta között vívódni :D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem elõzõ kutyám csivava volt, elég nagy a fajtájához képest (5kg) és 18 és fél évesen ment el... Nagyon jó fej kutyák és tényleg nagy a mozgás igényük :) Lakásban nagyon jól elvolt az enyém (120 négyzetméter). Viszont fázós, NAGYON válogatós, NAGYON akaratos. Nehezen lehet tanítani, ha nem kezded elég korán. Egygazdis kutyák, ha pl. hárman vagytok a családban akkor mondjuk kipécéz téged és te leszel a mindene :D Nem szabad lebecsülni a mérete miatt, a csivava ugyanis nagy kutyának hiszi magát, ugyanúgy fegyelmezi kell, mint pl. egy vizslát :D Más: ha kertes házad van és felügyelet nélkül hagyod, egy pillanat alatt kiemelhetik a kertedbõl...Sok ilyen szrházi van sajnos! De egy nagyobb macska is elintézheti :/ Ja és készülj föl a sok beszólogatásra, hogy vakarcs, patkány, stb. Bullterrierrõl nem tudok nyilatkozni :D Éééés nekem most egy 11 kilós keverékem van, foxi-tacskó meg valami bull keverék, ugyanúgy lehet babusgatni, mint egy csivavát, bár felvenni nehezebb :D De igazából MINDEGY milyen fajtát választasz, mert mindegyik imádja, ha foglalkoznak vele és szeretgetik ;) Én a helyedben menhelyrõl/sintérteleprõl hoznék el egy kutyát, ott nagyjából látszik is, milyen a személyisége (nyomulós, alázkodó, nagyon beszari :D).

Szeretnék egy patkányt, de szüleim semmilyen állatot nem engednek a lakásba. Mit tegyek?

Nagyon szeretnék egy állatot,de ha szóba hozom otthon a témát,akkor máris elutasítanak.És megkérdeztem(többször is) hogy miért nem lehet,de nem volt rá indokuk csak az,hogy csak.De a tesóm tarthatott állatokat,és senki sem szólt érte. És most meg azt mondják,hogy féltékeny vagyok.De ez igazságtalan.Már 2 éve könyörgök egy kisállatért. Lécci segítsetek!

Legjobb válasz: Az állatkereskedésekbõl való patkányok semmivel sem terjesztenek több betegséget, mint a hörcsögök. Ebbõl a szempontból nem értek egyet az elõzõ válasszal. Mostanában énis nézegettem patkányokat az üvegen keresztül, nagyon aranyosak. Viszont úgy vettem észre, hogy a patkány még aktívabb a hörcsögnél is. Amennyivel izgágább egy hörcsög a nyugis tengerimalachoz képest, annyival még gyorsabb a patkány, de lehet hogy tévedek. Rengeteg hörcsögöm volt, ezért én már félve váltanék patkányra, mert a hörcsögöt már ismerem. De ha neked elsõ állatod lesz, próbáld meg. Legfeljebb beszéld meg a boltossal, hogy kipróbálod, ha nem bírsz vele, akkor becseréled hörcsögre. A szüleiddel ne foglalkozz, egyedül is meg tudod venni a kis aranyost, aztán remélhetõen õk is elolvadnak tõle :D Én így csináltam annak idején.

Az állatkereskedésekbõl való patkányok semmivel sem terjesztenek több betegséget, mint a hörcsögök. Ebbõl a szempontból nem értek egyet az elõzõ válasszal. Mostanában énis nézegettem patkányokat az üvegen keresztül, nagyon aranyosak. Viszont úgy vettem észre, hogy a patkány még aktívabb a hörcsögnél is. Amennyivel izgágább egy hörcsög a nyugis tengerimalachoz képest, annyival még gyorsabb a patkány, de lehet hogy tévedek. Rengeteg hörcsögöm volt, ezért én már félve váltanék patkányra, mert a hörcsögöt már ismerem. De ha neked elsõ állatod lesz, próbáld meg. Legfeljebb beszéld meg a boltossal, hogy kipróbálod, ha nem bírsz vele, akkor becseréled hörcsögre. A szüleiddel ne foglalkozz, egyedül is meg tudod venni a kis aranyost, aztán remélhetõen õk is elolvadnak tõle :D Én így csináltam annak idején.
Igaza van az elõttem szólónak, a patkány is lehet legalább olyan jófej kedvenc mint a hörcsög (ami állandóan alszik!) vagy a tengeri malad. Persze a vadon élõ patkány tényleg terjeszt betegségeket, de nem a kedvencnek tenyésztett. Mindegy. Ha a szüleid nem engedik, próbáld nekik bebizonyítani valahogy hogy képes vagy gondoskodni egy állatkáról, vagy valahogy máshogy kedvezz nekik, pl. hozzál sok ötöst stb. aztán szülinapra, meg Karácsonyra csak azt kérj! Biztos megenyhülnek egy idõ után, de ne követelõzz inkább bizonyíts!! Sok szerencsét!
tipuszt meg vérhatot kaphatsz vigyázz!! legalább tudnád leírni rendese ha már ezekkel riogatod az embereket, csak mert te nem szereted a patkányokat... valóban terjeszthet betegségeket, de ugyanúgy bármelyik másik kisállat, macska, vagy kutya is, ha nem megfelelõ helyrõl szerzed be. 4 patkányom volt, mindegyik egy külön kis személyiség :) és nem fogod megbánni ha megengedik, hidd el :) itt nézz körül a fajtákról, a tartásukról, etetésükrõl. http://hordeofkingrat.atw.hu/ kérd szülinapodra/ballagásra/karácsonyra, kössetek alkut, jó átlagot csinálsz, több házimunkát végzel, stb. te ismered a szüleidet, te tudod mivel lehet rájuk hatni.
Utolsó vagyok, még egy. A tenyésztett patkány SEMMIT se terjeszt. Nem csatornákból fogdossák össze, ugyan már... Semmi bajuk nincs. Ritkán megbetegedhetnek, de lehet kezelni (emberre nem ártalmas)... többek között ilyen a beltenyésztettség miatt kialakuló daganatok. A hörcsög is jó választás, de azt nem tudod trükkökre megtanítani.. ;) Enyémek cuppogásra odajöttek hozzám.
Milyen ostoba emberek vannak:D Már miért, és hogy terjesztene a patkány ilyen betegségeket ?? Na de szerintem vidd el a szüleidet is egy kisállat kereskedésbe, és ott együtt nézelõdjetek, hátha meglágyul a szívük.És elsõ sorban azt kellene bebizonyítanod nekik, hogy tudsz gondoskodni egy állatról, visszatérve a patkányhoz, nekem már 3éve vannak, és nagyon szeretetreméltó kistündérkék:)
Az én gyermekem bármilyen állatot behozhatna a lakásba kivéve patkány, pók meg a kígyó ez a 3 amelyik tabu. Egyik barátnõmnek volt patkánya és állandóan megharapott mindenkit. :S Inkább egy egér nem lenne jobb, az mégiscsak pár centisre nõ meg. Az tuti, hogy egy kutyusra vagy egy cicusra könnyebben rátudnád beszélni õket, DE ha patkányt szeretnél mindenképpen mond meg nekik, hogy felelõsséget vállalsz érte elfogod rendezni, és gondoskodsz róla, hogy a szobádból nem megy ki. (Hogy ez zavarná õket) Ha felelõsség teljesen beszélsz velük akkor meg fogják engedni.
hát patrkányt NE NEM TUDOD MIT AKARSZ olyat vegyél amit alaposan átgondoltál. a patkány nem olyan mint a tengerimalac meg a hörcsög, de nem is olyan mint a kígyó elsõ sorban halálos betegségeket terjeszt, és gondolom életedben nem akarsz kínok közt szenvedni hogy említsek párat ( típusz vérhat kolera)! de ez még csak a töredéle annak amien sok betegséget terjeszt a patkány szívembõl nem ahánlom hogy vegyél de ha már a patkány mellett döntesz az interneten olvass róla dolgokat tudj meg még többet a stzüleidnek elmondhatod a tudnivalaókat a patkányról sõt ha nem vagy olyan 16 éves akkor még rajzolgathatsz róla de ezesetben ha 12 éves vagy akkor rajzolj remélem meg tudtalak gõzni további jó hétvégét.
Szia! Szerintem akkor tesód ronthatott el valamit anno, azért nem akarják hogy te neked is legyen. vagy lehet ennek - mint sok fiatal kis állattartónak - az a vége hogy a szüleidre marad, õk gondozzák, õk etetik, a gyerek meg néha ránéz és el is felejtette.. nekem most lett elõször úgy saját állatom hogy koliba kerültem - egyetem - és van saját keresetem, amibõl fent tudom tartani. mielõtt kisállatot szeretnél, gondold végig hogy mennyire tudsz róla gondoskodni, mindent ami szükséges megtudsz - e neki adni, és ha beteg akkor bizony állatorvoshoz is el kell vinni, ami nem kis pénz. beszéld meg a szüleiddel, hozz fel nekik érveket, de én a helyedbe azt ajánlanám hogy várj még egy kicsit, míg igazán felnõsz hozzá és megérzed hogy egy kisállatnak az élete múlik azon hogy te hogy állsz hozzá.
A kérdező hozzászólása: Nem azt kérdeztem hogy mit tegyek hogy legyen patkányom??? Nem azt hogy legyen-e!
akkor mi a [email protected] kérdeztél könyörgöm ha nem ezt hogy mit tegyél hogy legyen??? LOL
és azt meg azért írtam mert ha egy kisállat felelõtlen szar gazdihoz kerül akkor bizony erõsen sajnálom a kisállatot... és az ilyen tudatlanoknak inkább ne legyen.
A kérdező hozzászólása: :)
A patkányok nagyon aranyosak, azok beszélnek baromságokat csak akiknek még sose volt ilyen állata. Nekem volt sok, most is van 2, már akkor sem haraptak mikor elõször fogtam meg õket a kereskedésben, azóta már hallgatnak a nevükre is és ha hívom jön, mászik fel a vállamra és akár elmehetek sétálni is velük a vállamon mert azt nagyon szereti, figyel ki a hajam közül, de nem mozdul amíg nem engedem, nem szökik el:) Volt hörcsögöm, tengerimalacom is, azok egész nap aludtak csak, nem tudtam tanítani semmire, aranyosak ugyan de unalmasak. Én azt mondanám ha saját szobád van szerezz be egy nagy ketrecet meg patkányokat, és ha megvan akkor már könnyebb lesz elfogadniuk otthon. Én anyum is irtózott a patkányoktól, mégis hazahoztam õket, most meg hogy látja milyen aranyosak mindig jön és eteti õket, meg a fülüket vakarássza:D
A kérdező hozzászólása: ja, és fiút.
A kérdező hozzászólása: tudom, teljesen szõrös , fekete fehér patkányt szeretnék.A fajtákat nem ismerem.és asszem sima fülût szeretnék.
Na akkor már tudsz felelõsségteljes döntést hozni. Mérlegelj azért, hogy valószínüleg a szüleiddel szembe kell nézned, de szerintem ha látják rajtad mennyire elszánt és felkészült vagy, akkor rád hagyják. Sok sikert!:) Amúgy milyen patkányra gondoltál? Fiú-lány? Szín? Sokféle patkány van ám.. :) van csuklyás, husky, színben rengeteg féle, kopasz, félkopasz, teljesen szõrös, göndör szõrû, göndör és félkopasz, normál fülû és dumbó... szóval nehogy azt gondold, hogy egyszerû választani... :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen utolsó hozzászóló amúgy 14 éves fiú vagyok, nyáron leszek 15
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen nektek!Nagyon rendesek vagytok.Mindent megpróbálok.Tényleg halálos betegségeket terjeszt a patkány?(a tenyésztett) Ha igen megpróbálkozok egy hörcsöggel, de úgy hallottam a patkány okosabb, és már simogattam is patkányt és nagyon aranyosak.
A kérdező hozzászólása: 120-as IQ val nem hiszem hogy buta lennék.14-éves vagyok. És nem vagyok felelõtlen. de te gyökér vagy

Nagyon szeretnek egy citromfat nevelni, de nem tudom, hogy fogjak neki. Lakasban megele? Leirna valaki szorol szora, hogy mit tegyek?

Legjobb válasz: A szomszédnak van. Egy helységbe tartja aminek üveg a teteje, tehát sok fényt kap. Még húszon éve be kellett oltani. Vagy 5 vödör vizet iszik, mert már hatalmas. Nyáron kint van a kertben. És kb. most már 150 citromot terem évente. Szinte fa. Nagy vízigénye van. Télen fûtenek rá, de nem szoba hõmérsékleten van azért.

A szomszédnak van. Egy helységbe tartja aminek üveg a teteje, tehát sok fényt kap. Még húszon éve be kellett oltani. Vagy 5 vödör vizet iszik, mert már hatalmas. Nyáron kint van a kertben. És kb. most már 150 citromot terem évente. Szinte fa. Nagy vízigénye van. Télen fûtenek rá, de nem szoba hõmérsékleten van azért.

Anyukám ki nem állhatja a kutyát a lakásban, de én szeretnék egyet (yorki), és lesz is pár héten belül de arról anyukám nem tud mit csináljak?

Egy ismer?sömt?l fogok kapni 1 yorkshire terrier kutyust ami persze "szobakutya" már vettem neki pórázt fekhelyet...meg olyan kellékeket ami szükségeltetik a kutya lakásban tartásához....de anyukám nem tud semmir?l...egyszer kérdeztem meg t?le régebben h lehetne e kutyusom és mondta hogy nem mert nem lakásba való meg ilyenek, meg h hullik a sz?re és ezért nem akarja...aztán megtudtam h yorkiknak nem hullik a sz?re ezt mondtam is anyukámnak és mondta h ?t nem érdekli akkor se engedi h kutyám legyen a lakásba...de már megkapom a kutyát aminek nagyon örülök de anyukámnak hogy mondjam el? Vagy várjak amég megkapom és haza hozom? vagy mit csináljak? Vagy mondjam neki azt h csak addig lesz bennt alakásba még jó id? lesz?....de én a kutyát nem akarom kirakni az udvarra, (családi házban lakunk) az a fajta kiskutya nem az udvarra való ? az a tipikus "táska kutya" remélem értitek mi a problémám... ha az oltásokat hozná fel h drága már arra is összespóroltam a pénzt.. mit csináljak??? segítsetek, nagyon félek attól h megkapom a kutyát és nem fogja megengedni hogy itt maradjon.

Legjobb válasz: Szerintem amíg a szüleiddel laksz addig nagyonis van beleszólásuk, igazán nem fer kész helyzet elé állítani, és ha után mégsem tarthatod meg akkor fölösleges traumát okozol a kutyának is. Talán nem véletlenül mond nemet, ha esetleg megbeszélnéd vele akkor láthatná hogy van benned felelõsség, így viszont az ellenkezõjét bizonyítod, hogy egy gyerek vagy, aki csak azért is. Ha az én lányom lennél, én bizony haragudnék rád ezért, nem meglepõ ha a te anyukád is fog!

Egyetértek az elõttem szólókkal, és remélem, azóta sikerült beszélned édesanyáddal. Gondolni kell például arra is, hogy ki fog vele foglalkozni, ha te mondjuk elutazol, és nem tudod magaddal vinni.
Szerintem amíg a szüleiddel laksz addig nagyonis van beleszólásuk, igazán nem fer kész helyzet elé állítani, és ha után mégsem tarthatod meg akkor fölösleges traumát okozol a kutyának is. Talán nem véletlenül mond nemet, ha esetleg megbeszélnéd vele akkor láthatná hogy van benned felelõsség, így viszont az ellenkezõjét bizonyítod, hogy egy gyerek vagy, aki csak azért is. Ha az én lányom lennél, én bizony haragudnék rád ezért, nem meglepõ ha a te anyukád is fog!
Abba semmiképpen ne egyezz bele, hogy csak kinti kutya legyen, akkor se, ha csak így engedi meg. Egyedül érezné magát, mivel tipikus társasági kutya, ráadásul télen megfagyna. Miért nem választasz olyan fajtát, amit kertben is lehet tartani? Azt nem írtad, hogy a kerti kutyatartást is ellenzi! Amúgy az én szüleim is úgy gondolták, hogy lakásba nem való kutya, de azt megengedték, hogy amikor a kutyám még kicsi, bent maradjon. Aztán amikor megnõtt, már nem akarták kiszoktatni, csak az éjszakákat kell mindenképpen az udvaron töltenie, de ha beteg vagy vihar van vagy nagy hideg, bejöhet.
En a legelso valaszolo vagyok , es belatom tevedtem es meggondolatlanul valaszoltam , valoban beszeldd meg edesanyaddal , az en edesanyam sem akart kutyat , de miota megvan annyira szereti semmiert se adna , a kutya oromot hoz a hazba , egy uj csaladtag , aki szereti a csalad minden tagjat es a csaladtagok is ot :)
Elõbb kellett volna meggyõznöd az anyukádat, hogy legyen kutyád, ezzel szegény kölyöknek csak ártasz, hogyha elhozod, aztán meg kidobja a házból... Ráadásul ha megtiltja, hatalmas anyagi deficitet okoztál magadnak (táska, kosár, stb...). Az elsõ és legfontosabb szabály kutya vásárlásakor, hogy csak akkor vegyen valamelyik családtag, ha az egész család egyöntetûen igent mond. Ilyen reakciókkal számolhatsz arra, hogy nem engedi meg. Szerintem próbád meg puhítani, és az õ beleegyezésével hozd el a kölyköt. Segíts neki a házimunkában, fõzz, takaríts, stb... Nálam ez mindig beválik, de az én anyám mondjuk fanatikus kutyarajongó...
Felelõtlenség így kutyát vállalni. Egy normális családban ezeket megbeszélik az emberek. És mit csinálsz, ha anyukád mégsem engedi meg? Utcára teszed? Vagy hívogatod a menhelyeket, hogy valaki fogadja be? Amúgy meg egy kutya tartása jóval többe kerül mint a kötelezõ oltások.
Szerintem ha meglesz a kutya meg fogja engedni , hogy nalatok maradjon , es ne mondd azt , hogy csak addig lesz bent mig jo ido lesz, ha anyukad latja , hogy majd foglalkozol vele akkor biztos nem lesz kifogasa ellene.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszotokat... sokat segítettetek vele.. megyek és beszélgetek anyukámmal....hátha megtudom gyõzni és elmondom neki hogy ilyen több lehetõség nem lesz h egy ilyen értékes kutyát ajándékba meg kapok...
23:55 Imádom az állatokat! Kevés olyan hobbiállat létezik, ami nekem nem volt/van. Köztük a tengerimalac volt a legmeghatározóbb kiskoromba. Azért hoztam fel a különbséget, mert azzal nincs annyi gond, a családban aki nem szereti az állatokat õ is könnyen kikerüli. És hidd el, hogy el tudom úgy magyarázni egy gyereknek, hogy mivel jár egy állat tartása, hogy utána komolyan elgondolkodik. Fõleg az elõbb felsoroltak miatt. Aki sokféle állatott tartott, az tudja mit, hogyan kell mondani, tanácsolni az újdonsült gazdinak. Most is sokféle állatunk van: ló, kutya, macska, versenyegér, kacsa...
Írd meg miben maradtatok az anyukáddal, érdekel !!! Remélem engedi....
számíts rá hogy 6 hetes korától 2 hetente kell vinni oltatni 4 hónapos koráig.na márpedig egy oltás 3-5 ezer forint között van.aztán ugyebár gyorsan nõ.kell neki minden bunda ápoló cucc(sampon, kefe..stb).jah és nehogy azt hidd h nem fog az elején megbetegedni...sok kölyköt hamar el kell vinni állatorvoshoz, mivel a leggyakoribb dolog náluk ilyenkor a hasmenés, vagy bélgyulladás(nem parvóra gondolok itt). hidd el nem olcsó pl ha hétvégén üt be a baj.akkor ugyebár a kaja is drága...én is azt hittem hogy jaj nálunk nem lesz semmi gond, minden simán fog menni.és anyukám úgy engedte meg a kutyát hogy én keresem meg rá a lóvét, mindent én csinálok.szórólapozás...stb. anyám mindigg mondta hogy azért 1 kutyát eltartani nem olcsó dolog.nem hittem neki, de igaza volt.
22:28 hm..tengerimalac.kíváncsi vagyok h neked amit bárki elmagyarázott alaposan azt te soha ne szegted meg! igaz h nagy felelõsség, és csak bizonyos korú mondjuk 12-14 év fölötti gyerekre bíznék kutyát teljesen.látszik h nem nagyon bírod az állatokat
amikor elviszed a kutyust mond meg neki hogy próba idõn van akkor ami akár 1 hónap is lehet.mutasd meg h elég érett vagy h kutyát vállalh.de ez így is legyen!!
Belegondolva a helyzetbe, ha az én gyerekem tenné ugyanezt, ráadásul a hátam mögött vásárolgat és egyszer csak beállít egy kölyökkel, valószínû nagy fejmosást kapna, természetes a kölyöknek ugyanoda kellen mennie, ahonnét jött. Nem azért mert szívtelen vagyok, de egy felnõtt el tudja dönteni, hogy a lakását mire szeretné használni. Ha ebbe a kutyatartás nem fér bele, akkor sajnos ez van. Majd a gyerek a saját házába, lakásába azt tart, amit akar. Ahhoz, hogy egy kölyök szobatiszta legyen nem csak türelem kell, de nagy tolerancia azoktól, akik egyébként sem kívánnak foglalkozni az állattal. 1-2 alkalom elég ahhoz, hogy a gyanútlan kutyakakiba/pisibe lépjen, és szerintem ezért is kell ezt megbeszélni, és minden családtagnak elfogadni. Mert bizony ezt az "állapotot" nem pár hétig kell elviselni, hanem akár 15 évig is. Azt könnyebben el tudom képzelni, hogy a gyerekem beállít egy hallal, tengerimalaccal, de egy kutya ennél nehezebb eset. Sõt, még egy hörcsög esetében is elgondolkoznék, hogy vajon miért nem merte bevallani, mert ha egy gyereknek alaposan el van magyarázva, hogy miért nem lehet, akkor azt szerintem el tudja fogadni és nem az a reakciója, hogy akkor titokban kell megoldani!
szia! én már irtam Neked e-mailt, nem tudom, hogy nézted-e.....ajánlom, hogy olvass sokat a kutya nevelésérõl, hogy jó gazdi legyél!! én az oldalamon kezdõ kutyagazdiknak irok különfajta témákról! kutyakrol.mlap.hu
elõzõ voltam: és a kutya issza meg a levét az egésznek mert még ha nem is kell mennie a háztól, nem mindenki fogja fenntartás nélkül szeretni...és ezt az állatok megérzik! Szerintem te sem szeretnél nyûg lenni valaki nyakán!
Kíváncsi vagyok a végeredményre. Majd kérünk beszámolót :) Tényleg hatalmas felelõsség a kutya- oltások, felszerelések, késõbb gyógyszerek, ivartalanítás, stbstb... Ui.: hány éves vagy?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!