Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy csigát (10 db)

Szeretnék egy afrikai csigát de fehérváron nem lehet kapni. Hol kaphatnék?

Legjobb válasz: A teszvesz oldalán: aukció azonositója:347009572 Indulhat a licitálás!!!

A teszvesz oldalán: aukció azonositója:347009572 Indulhat a licitálás!!!
én a budapesti állatkertben vettem egyet 50Ft-ért egy gondozótól :D

Arról szeretnék érdeklődni, hogy ha egy 20 literes akváriumba beszerelem a szűrő+levegőztetőt akkor kellenek valamilyen dolgokat tennem, hogy minden rendben menjen? Ha már van benne 20 halam akkor tehetek bele csigákat? Hasznosak a csigák?

Legjobb válasz: szerintem 20 L-be nagyon sok az az 20 hal.... csigát persze rakhatsz bele de inkább egy nagypbb akit vegyél mert a 20 l-be a 20 hal az rengeteg....

szerintem 20 L-be nagyon sok az az 20 hal.... csigát persze rakhatsz bele de inkább egy nagypbb akit vegyél mert a 20 l-be a 20 hal az rengeteg....
azt a rohadt....20 literben 20 hal? Mi ez, piaci halárus stand? Fûtés nem árt.
az 1. vok nekem 20 L-ben van 2 halam ..... üdv:Charmy
Hát igen...Milyen halaid vannak?
A kérdező hozzászólása: neonok, platik, és pár ilyen apróbb... nekem a halas azt mondta hogy 1 halra 1 l vizet számoljak
A kérdező hozzászólása: és amúgy semmi bajuk sincsen!elvannak ugyan úgy mint amikor kevesebben voltak

Szeretnék venni egy hím Betta halat és nem tudom, hogy pontosan miket kell az akváriumába tenni és minimum mekkora akvárium legyen. Lehet hozzá tenni csigát, garnélát?

Legjobb válasz: 50 litertõl lehet tartani de én nem tennék se csigát se garnélát mert lehet hogy megcsipkedi nõvényeket fadarabokat lehet bele tenni az akváriumába de ha nõstényt is akarsz mellé tenni akkor 75 literes akvárium kell és sok nõvény és 3-4 nõstényt kell és sok búvóhely

50 litertõl lehet tartani de én nem tennék se csigát se garnélát mert lehet hogy megcsipkedi nõvényeket fadarabokat lehet bele tenni az akváriumába de ha nõstényt is akarsz mellé tenni akkor 75 literes akvárium kell és sok nõvény és 3-4 nõstényt kell és sok búvóhely
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat :) ), És lehet vele más halat tartani??


Akinek csigalépcsője van szereti? Nincs túl sok hely a házunkban jön a tetőtér beépítés és egy rendes lépcső levenne sok helyet, de lehet hogy a csigát megbánnám

Legjobb válasz: Ha a tetõtérben nem tûzoltólaktanya lesz, akkor nem jó a csigalépcsõ. Egy széket probléma rajta felcipelni, nem még egy szekrényt vagy asztalt / ágyat.

Ha a tetõtérben nem tûzoltólaktanya lesz, akkor nem jó a csigalépcsõ. Egy széket probléma rajta felcipelni, nem még egy szekrényt vagy asztalt / ágyat.
Kb 2x2 méteren, azaz kb 4 négyzetméteren már rendes, középen egy 180 fokos fodulós lépcsõt is lehet építeni (egyenesen fel, középen kanyarodik, majd újra egyenesen fel), nemcsak a klasszikus csigát. Ennyi pedig a csigának is kellene, ha viszonylag normálisan akarsz rajta közlekedni. A csigalépcsõnél tudomásul kell venni, hogy csak a külsõ ívén tudsz közlekedni, sokan szédülnek és félnek rajta, minél kisebb az átmérõje, annál kényelmetlenebb a közlekedés és ahogy az elsõ is írta, majdnem lehetetlen bármit felvinni vagy lehozni, a bútorszállítás csak az ablakon/erkélyen át oldható meg.
Ja... nem beszélve a szárnyaszongoráról.
A törpe garnélákat mint a redcherry vagy yellow megszik viszont amanot vagy cpo rákot tehetsz mellé.
A kérdező hozzászólása: Már mint gondolom a vitorlás hal az ami nem igen fér meg a garnélával ?
A mollik, szifók, guppik is megeszik azt a méretû garnélát ami befér a szájukba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ! Gondolom erre megoldás akkor nem igen létezik , hogy az említett garnélán és rákon kívül más is beférjen melléjük ?
Tehetsz bele sepregetõ garnélát, az nagy.
A kérdező hozzászólása: Szerintetek ekkora akváriumba , hogy ne legyen nagy hal és garnéla népesedésem mibõl mennyit tarthatok esetlegesen ezekhez vehetek még valami halat ?

Mi kell egy akváriumba ha csak törpe karmos békát és egy-két csigát szeretnék benne tartani?

12 literes az akvárium úgy olvastam hogy az elég a békának.

Legjobb válasz: Nem ez nemelég neki.30 liter alatt tilos gerinces állatot tartani.És a béka gerinces.

Nem ez nemelég neki.30 liter alatt tilos gerinces állatot tartani.És a béka gerinces.
A kérdező hozzászólása: A törpe karmosbéka akváriuma A törpe karmosbéka nem igényel nagy akváriumot – egy békának elég egy 4 literes akvárium is. Tarthatjuk más békák, vagy hasonló nagyságú halak társaságában is, kisebb halakkal azonban nem! Az akvárium méretét ennek függvényében természetesen változtatni kell. Kerüld a túl magas és túl mély akváriumokat, mivel a béka gyakran felmegy a felszínre levegõt venni. Az akváriumfedél kötelezõ, mivel nagyon könnyen elszökhetnek, de ne takarjuk le teljesen az akváriumot. Akkora rést hagyjunk, amelyen keresztül még áramlik a levegõ, de a béka nem fér ki rajta! A víz mindig legyen tiszta, telepíthetünk bele növényeket is, de kerüljük a nagyméretû növényeket, amelyekbe belegabalyodhatnak. A víz 22-27 fokos legyen! Kis helyen elfér, 3-4 egyednek egy 40×25×25-ös akvárium megfelelõ.(Kb ekkora az enyém )
Szerintem neked 25 literes akváriumod van. Tegyél bele növényeket. Egy kis szûrõt és ne legyen nagy a sodrás benne. A tetejére lámpát, olyat ami nem fûti fel a vizet, és ha lefeded akkor szúnyog hálóval, hogy tudjon szellõzni, mert nagyon meleg van. Õ ilyen 7-14 nk° közt érzi jól magát, 7-es Ph-ban. Ez azt jelenti, hogy meg kéne mérni a csapvizedet egy keménységteszttel, vagy egy ph teszttel (tudsz venni állatkereskedésben), és ha többet mérsz, akkor kéne beönteni egy flakon ioncserélt vizet hogy lágyabb legyen a vize. Aztán lehet etetni élõ kajával: tubifex, szúnyoglárva, vizibolha, artemia. Nagyjából ennyi.

Egy pékségi pizzás csiga nagyon egészségtelen? Mert belefér a 400 kalóriás ebédembe és szeretnék enni egyet.

Legjobb válasz: üres kalória, nulla tápérték, de nagyon fincsi! ha nem csak ezen élsz, egyszer simán belefér.

üres kalória, nulla tápérték, de nagyon fincsi! ha nem csak ezen élsz, egyszer simán belefér.
1 héten 1-2szer lehet ilyesmit enni. (pl. anno azt csináltam heti 1 édességet - egy szelet csoki, süti - és heti 1 péksütit - sósat, mint pl. sajtrúd - engedélyeztem magamnak.) és ennyi, de a lényeg hogy kerüld ezeket, heti 1-2szer mehet, de tényleg ne többször.
igen, igaz!
sõt 30 cm is lehet.
A facebookon és az index fórumon is van afrikai achát csigát kedvelõk csoportja, ahol ajánlanak fel a felesleges szaporulatból. Nyugodtan érdeklõdj náluk! Nekem is nécs csigám van :) Nem nõ meg azért olyan óriásra, azaz a háza olyan ember tenyérnyi, maga a csigusz, ha kinyúlik lehet annyi :)

Nem olyan régen alapítottam egy céget és éti csigát szeretnék felvásárolni, viszont nem tudom, hogy melyik tevékenységi kör alá tartozik. Esetleg élelmiszer vagy valami egyéb?

Legjobb válasz: Ha céget alapítottál, akkor van könyvelõd is. Beszéld meg vele, egyáltalán benne van-e ez a tevékenységed az alapító okiratban (valamilyen TEÁOR-számba belefér-e), vagy további lépések kellenek, hogy ehhez a jogosultságod meglegyen.

Ha céget alapítottál, akkor van könyvelõd is. Beszéld meg vele, egyáltalán benne van-e ez a tevékenységed az alapító okiratban (valamilyen TEÁOR-számba belefér-e), vagy további lépések kellenek, hogy ehhez a jogosultságod meglegyen.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!