Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy biciklit, csak nem (3 db)

Szeretnék egy cruiser biciklit, csak nem tudom, hogy hol hajlítanák meg nekem a vázhoz való vasat. Jól tudom, hogy a vastelepen nem hajlítanak? Hová tudnék fordulni ezzel a kívánságommal?

Legjobb válasz: Ha kis ívû hajlatokról van szó, vagy keress fel egy gázszerelõt, fûtésszerelõt, amint az elõttem említették is, vagy próbálj meg vásárolni patentívet (víz-, gáz-, fûtésszerelvényboltban nagy eséllyel találsz), amit csak be kell hegeszteni a megfelelõ helyre. Nagy ívû kanyart (ha jól tudom, a cruiser bicikliken azért olyan is elõfordul) akár oxigénnel is lehet hajtani a csõbe, ha elég ügyes, aki csinálja és nem égeti ki nagyon az anyagot. A legtutibb módszer a forró homokkal történõ feltöltés és hajtogatás, nem változnak meg tõle az anyag tulajdonságai és nem roppan meg a csõ, de ezt otthon nem érdemes megpróbálni (úgysem jön össze) és tudtommal elég kevesen foglalkoznak vele.

Ha kis ívû hajlatokról van szó, vagy keress fel egy gázszerelõt, fûtésszerelõt, amint az elõttem említették is, vagy próbálj meg vásárolni patentívet (víz-, gáz-, fûtésszerelvényboltban nagy eséllyel találsz), amit csak be kell hegeszteni a megfelelõ helyre. Nagy ívû kanyart (ha jól tudom, a cruiser bicikliken azért olyan is elõfordul) akár oxigénnel is lehet hajtani a csõbe, ha elég ügyes, aki csinálja és nem égeti ki nagyon az anyagot. A legtutibb módszer a forró homokkal történõ feltöltés és hajtogatás, nem változnak meg tõle az anyag tulajdonságai és nem roppan meg a csõ, de ezt otthon nem érdemes megpróbálni (úgysem jön össze) és tudtommal elég kevesen foglalkoznak vele.
A kérdező hozzászólása: Valójában az elképzelésem az lenne, hogy elõször spirál alakban hajtatom meg a vasat, és aztán ebbe szeretnék ívet vinni. Emiatt nem tudom kihez fordulhatnék.
Egy lakatos sokat tud neked segíteni (vagy meg tudja hajtani, vagy meg tudja mondani, hol hajtják meg).
Ha az anyagod, és a méretek megvannak keress egy fûtésszerelõt, nekik van csõhajlító gépük! Azoknál a cégeknél is lehetne próbálkozni akik gallytörõket készítenek autókra!

Van egy 48ccm polymobilos motor biciklim olyan mint a babetta csak ez 4ütemû és van rajta pedál lehet tekerni is és mivel 4ütemû 48ccm igy fél LE a teljesitménye. És azzal szeretn ék tisztába lenni most akkor kell rá jogositvány vagy nem?

Legjobb válasz: Mennyi a hivatalos teljesítménye wattban? 300 alatt nem kell semmi, 300W felett biztosítás + jogsi, mert segédmotor (300W és 4 kW között tartozik ebbe a kategóriába).

Mennyi a hivatalos teljesítménye wattban? 300 alatt nem kell semmi, 300W felett biztosítás + jogsi, mert segédmotor (300W és 4 kW között tartozik ebbe a kategóriába).
Az adatai alapján nem kell, de félõ, hogy nem ekkorka csak a teljesítményük! És az sem kizárt, hogy smkp kategóriába esnek. Ez egy újonnan behozott dolog. Ma már ellenõrizetlenül hordják be az országba a különbözõ eszközöket. Ilyenek pl a mopedautok. Kezdetben senki nem tudta mi az és smkp-ként árulták az idõseknek, hogy ez mekkora jó. Persze az NKH azt mondta, hogy ez személygépkocsi, majd végül hoztak egy jogszabályt és smkp lett belõle. Na így van ez ezekkel a szerkezetekkel is. Most a teljesítményt nézve csak kerékpár, de félõ, hogy egyre többet hoznak be az országba, majd egyre több lesz ebbõl a jogi vita. Ezután a nagyok majd döntenek, hogy minek minõsítik. Ugyanez volt az elektromos kerékpárokkal is. Gépi meghajtású, de ha részegen vezeted csak kerékpárnak minõsült, mivel eleve kerékpár volt. Ezután gyorsan változtatta a joggyakorlaton és ugyanúgy büntetik ha ezzel mész részegen, mintha egy kocsival mennél.
"Az adatai alapján nem kell" Szerintem meg a "fél LE" az minimum 375 W, ami több mint a jogszabályban megengedett 300 W, hogy kerékpár legyen!
300 W-ot mernek ráírni:-) [link]
"Teljesítmény:1, 32KW(1, 8 SAE LE)4500 fordulat/perc" [link] Azért nem annyira lényegesen gyengébb!!!

Szeretnék venni egy egykerekü biciklit ( mononciklit ) lehetőleg olcsón. Budapesten hol lehet venni legolcsóbban új egykereküt? Nem trükközni, csak menni vele

Legjobb válasz: Lehetõleg oldal címet, vagy sima címet is adhattok hogy hol lehet kapni olcsón. Elõre is köszi.

A kérdező hozzászólása: Lehetõleg oldal címet, vagy sima címet is adhattok hogy hol lehet kapni olcsón. Elõre is köszi.
A kérdező hozzászólása: Úgyis jó, hogyha használt, de újszerû állapotban legyen lehetõleg.
Szia! Érdeklõdni szeretnék, hogy sikerült-e találnod olcsón monociklit és ha igen hol, engem is érdekelne :)
A kérdező hozzászólása: Igen, sikerült sportapro-n. Azt ajánlom ha komoly a szándék, akkor egy komolyabb egykereküt vegyünk mert nehéz eladni a kezdõ egykereküket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!