Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék egy biciklit, (30 db)

Szeretnék egy biciklit vásárolni, Mire kéne figyelnem?

Milyen márkát ajánlotok, mennyitől lehet rendes biciklit venni, túrához kéne, csak néha-néha használnám

Legjobb válasz: A kerékpárboltokban 50e Ft körül kezdõdnek a felnõtt biciklik, hipermarketokban 30e Ft alatt is kaphatsz, de ezeket a hozzáértõk nem is nevezik biciklinek. Ha csak néha-néha használnád, szerintem felesleges sokat költeni, egy 15-20 ezerért vásárolt használt biciklivel is boldog lehetsz. Persze attól függ, hány kiló vagy, és mennyire kíméletesen használod.

A kerékpárboltokban 50e Ft körül kezdõdnek a felnõtt biciklik, hipermarketokban 30e Ft alatt is kaphatsz, de ezeket a hozzáértõk nem is nevezik biciklinek. Ha csak néha-néha használnád, szerintem felesleges sokat költeni, egy 15-20 ezerért vásárolt használt biciklivel is boldog lehetsz. Persze attól függ, hány kiló vagy, és mennyire kíméletesen használod.
eleve mivel túrára kell, még ha ritkán is, olcsó vackot nem érdemes venni (tecsó hulladék, "sportbolt márka"), ha valahol megáll alattad, még ha csak 1 évben 2x használod akkor is iszonyat bosszantó, vagy ha a váltó egyszerûen beállíthatatlan az végig zavaró, stb kerékpárboltban kell szétnézni, és a használtpiacon (pl bikemag) nem is a márka számít, hanem a felszereltség, és az alkatrészek minõsége, erre figyelj, perse ha veszel pl egy ktm-em, vagy kellys-t, stb, azzal jól jársz 80-tól érdemes nézelõdni, használt piacon talán már van 40-50-ért is vmi régebbi, de jót lehet találni
Ha csak neha-neha hasznalnad es nem sport/szabadido szandekkal, akkor inkabb berelj bringat, vagy kerj kolcson egy ismerosodtol arra a bizonyos egy-egy alkalomra. Majd ha megszeretted a kerekparozast, ha mar nem csak egy-egy alkalomrol lesz szo, hanem mar alig varod mikor indulhatsz a kovetkezo kerekezesre, majd akkor gondolkodj bicikli vasarlason. Addigra nagyjabol kialakul majd az igenyed is es lesznek elkepzeleseid.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerül egy bicikli egy délutánra. Csak hogy legyen valami ár ami körül keresgéljek, tudjam ha egy hely nagyon drága...
szerintem a komondor nem az a tipikus futós fajta, és bicikli mellett amugy is tilos kutyát futtatni.
Én foglalkoztam komondorokkal, és valóban nem egy kocogós fajta. Annyira nem szeretnek sokáig, kitartóan futni, hisz sosem volt feladatuk, nem így mint pl a vadászkutyáknak. Mire eljut abba a korba, hogy bátran futtathatod, már a szõre is viszonylag nagy, ami zavarhatja, nehezebben mozog, könnyen kimelegszik. Ezt nyírással tudod elkerülni. De a lényeg, hogy a komondor nem egy izgága fajta, jobban szeret heverészni, és csak akkor "dolgozik" ha szükség van rá.
Hivatalosan valóban tilos bicikli mellett kutyát futtatni, de szerintem olyan utakon, amik nem forgalmasak, megpróbálhatod. Én pl. gáton szoktam futtatni. Van egy kutyás sport, a bikejöring, ez is a kutyás kerékpározásról szól. Elképzelhetõ, hogy elkocogna melletted a komondor is, de nem az a kifejezett futós fajta. Átlagos a mozgásigénye, ráadásul akkora szõrpáncél van egy kifejlett teljes szõrben levõ egyeden, ami nehéz is, annyira nem értek a komondorokhoz, de nekem nem tûnnek túl mozgékonynak. Inkább a kuvaszt ajánlanám, nekem is az van. Na az bír futni. Fõtenyészszemlén pl. elvárás, hogy 30 km-t lefusson különösebb fáradtság nélkül. Fejlõdésben levõ kutyát még nem szabad futtatással terhelni, pláne nem aszfalton. Olyan fél éves korától fokozatosan el lehet kezdeni hozzászoktatni, eleinte kisebb távokkal, sok pihenõvel. Egy éves korától már nyugodtan mehet.
a KRESZ tiltja állat vezetését kerékpározás közben (tök mindegy, hogy az kutya, kecske, vagy varánusz), de nem véletlenül, mert veszélyes is. elég egy rossz mozdulat, egy felugró macska, és máris kész a baj... ha mindenképp kerékpár mellett akarod vezetni a kutyát, akkor földúton tedd, ahol nincs forgalom, így minden szempontból biztonságosabb (puhábbra esel, a kutya ízületeit nem rongálja a beton, nincs vagy kevesebb az autóforgalom). a komondor, ha nincs elhizlalva és hozzá van szoktatva a mozgáshoz akkor elvileg ki kell bírja a negyed órás kocogást, feltéve, hogy nem a déli hõségben viszed és persze egészséges a csípõje-könyöke, csontozata.
Földúton nem tilos:) Egyébként tényleg nem az a tipikus futó fajta, inkább lassan menj bringával, a kutya meg csak kocogjon melletted.
Ha jól értem: a tó 15 percnyire van, s utána horgásznál. Szerintem egy olyan kutya, aki izgága, ennyi mozgás után még simán elriasztaná a halaidat. :D Így hát arra, amit írtál, szerintem a komondor jó, mert a biciklizés után szépen elfekszik melletted, míg te horgászol. Az számomra nem teljesen világos mondjuk, hogy miért lenne a kuvasz mozgékonyabb a komondornál, holott ugyan arra lett kitalálva mind a kettõ, ráadásul láttam már több kuvaszt is kutyaiskolában, s õk se úgy néztek ki, mint akik szívesen futnak. Félreértés ne essék, én mindkét fajtát nagyon szeretem, de a kuvaszok is gyök-kettõvel mozognak. :D Szerintem nyugodtan kérdezz meg inkább errõl egy komondor tenyésztõt. Viszont, ami a komondornak és a kuvasznak is kell: nagy udvar.
A kérdező hozzászólása: kispalikee Pamacs lett a neve. Van egy kis koszlott kóbor macska ami néha néha beugrik a kertbe hátha kap egy kis kaját mindíg adok neki valamit enni, de most nagy meglepetésben volt része mert most nem enni kapott hanem Pamacsot :D Pamacs jól megkergette a macska meg azt se tudta merre szaladjon :D Most még bent alszik a házban hogy szoklyuk egymást egyébként biztos lehetett gazdája mert nagyon barátságos és nem fél a zajoktól sem. Ma is meló után körbe kocsikáztam a környéken, de nem láttam sehol plakátokat, hogy keresnék. Elvittem délután állatorvoshoz megnézte hogy nincs e benne csipp, de nem talált. Holnap meg kapja az elsõ oltást is.
Haha, ez nagyon jó kis történet! Jót mosolyogtam rajta:) Sok sikert és örömet a kiskutyához. Mi lesz a neve?
A kérdező hozzászólása: Nekem még új dolog lenne ez a biciklizés kutyával ugyanis eddig két berni pásztorkutyám volt és velük az erdõbe jártam sétálni így nemigen bicikliztünk. Hát ha a komondor nemis szeret aktívabban mozogni ami kár mert nagyon szimpatikusak a fajta tulajdonságai akkor elgondolkozok a kuvaszon már csak az írásodból ítélve és van egy kis személyes tapasztalatom is :) apumnak volt egy kan kuvasza kedvesen viselkedett velem de naggyából így ennyi is volt úgyhogy nem nagyon tudok róla túlzottan sokat
A kérdező hozzászólása: Nem kéne sokáig "futnia" a házunktól kb. 15 percnyire van a tó, de hanem szeret "futni" hát nem erõszak akkor keresgélek más fajtát.
A kérdező hozzászólása: kispalikee Köszi a választ Ahogy látod a kérdésemben is írtam hogy kocogni nem pedíg futni.
A kérdező hozzászólása: Miért lenne tilos kutyát futtatni? :D Egyébként nem "száguldoznék" a biciklivel, hogy futnia kelljen. Elhiheted nem minden nap járok horgászni úgyhogy nem kellene körömszakadtáig futnia. Amúgy a komondor nem az egyetlen választásom csak egy lehetõség volt mert már régóta szemezek evvel a fajtával.
Na, az tök jó, hogy nem egybõl kihajítod a kertbe, kell is neki idõ, hogy hozzádszokjon.

Most szeretnék egy új biciklit venni! Arra gondoltam veszek egy cruisert . De nemtudom kb mennyibe kerül . úgy átlagban mennyi körül lebeg az ára?

Legjobb válasz: Nem szeretnék offolni, de ha lehet ne cruisert vegyél mert konkrétan semmi nem jó. Amúgy mint minden biciklit, ezt is 50 K felett érdemes nézni.

Nem szeretnék offolni, de ha lehet ne cruisert vegyél mert konkrétan semmi nem jó. Amúgy mint minden biciklit, ezt is 50 K felett érdemes nézni.
60körül már kapsz csepelt, neuzert, ilyeneket... de van amit 600ból sem kapsz meg... ez így egy megválaszolhatatlan kérdés.


Szeretnék egy cruiser biciklit, csak nem tudom, hogy hol hajlítanák meg nekem a vázhoz való vasat. Jól tudom, hogy a vastelepen nem hajlítanak? Hová tudnék fordulni ezzel a kívánságommal?

Legjobb válasz: Ha kis ívû hajlatokról van szó, vagy keress fel egy gázszerelõt, fûtésszerelõt, amint az elõttem említették is, vagy próbálj meg vásárolni patentívet (víz-, gáz-, fûtésszerelvényboltban nagy eséllyel találsz), amit csak be kell hegeszteni a megfelelõ helyre. Nagy ívû kanyart (ha jól tudom, a cruiser bicikliken azért olyan is elõfordul) akár oxigénnel is lehet hajtani a csõbe, ha elég ügyes, aki csinálja és nem égeti ki nagyon az anyagot. A legtutibb módszer a forró homokkal történõ feltöltés és hajtogatás, nem változnak meg tõle az anyag tulajdonságai és nem roppan meg a csõ, de ezt otthon nem érdemes megpróbálni (úgysem jön össze) és tudtommal elég kevesen foglalkoznak vele.

Ha kis ívû hajlatokról van szó, vagy keress fel egy gázszerelõt, fûtésszerelõt, amint az elõttem említették is, vagy próbálj meg vásárolni patentívet (víz-, gáz-, fûtésszerelvényboltban nagy eséllyel találsz), amit csak be kell hegeszteni a megfelelõ helyre. Nagy ívû kanyart (ha jól tudom, a cruiser bicikliken azért olyan is elõfordul) akár oxigénnel is lehet hajtani a csõbe, ha elég ügyes, aki csinálja és nem égeti ki nagyon az anyagot. A legtutibb módszer a forró homokkal történõ feltöltés és hajtogatás, nem változnak meg tõle az anyag tulajdonságai és nem roppan meg a csõ, de ezt otthon nem érdemes megpróbálni (úgysem jön össze) és tudtommal elég kevesen foglalkoznak vele.
A kérdező hozzászólása: Valójában az elképzelésem az lenne, hogy elõször spirál alakban hajtatom meg a vasat, és aztán ebbe szeretnék ívet vinni. Emiatt nem tudom kihez fordulhatnék.
Egy lakatos sokat tud neked segíteni (vagy meg tudja hajtani, vagy meg tudja mondani, hol hajtják meg).
Ha az anyagod, és a méretek megvannak keress egy fûtésszerelõt, nekik van csõhajlító gépük! Azoknál a cégeknél is lehetne próbálkozni akik gallytörõket készítenek autókra!

Olcsón szeretnék egy jó biciklit venni mihamarabb. Melyik bicikli boltot ajánljátok Bp. -n?

Olyan 50ezer körüli kéne, max. 60e., viszont masszív. Többnyire aszfalton mennék vele, de alkalmanként, igazából elég gyakran terepen is.

Legjobb válasz: Alkalmanként elég gyakran terepen?

Alkalmanként elég gyakran terepen?
A XVIII.ker Üllõi út Iparvasútnál van egy frankó bringabolt, én azt ajánlanám.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnézem! :)

Szeretnék egy nem túl drága férfi biciklit venni napi használatra.80e forintnál nem nagyon akarok többet rá költeni. Milyet ajánlotok?

Betonúton munkába járáshoz, környéken barangolásához, apróbb vásárláshoz, esetenként kisebb túrákra használnám ha jó idő van. A kiválasztásnál fontos még, hogy több emeletet kell cipelnem, ne vigyék a tolvajok mint a cukrot és olcsó legyen a szervizelése, ne keljen egy hónapot várni az alkatrészekre. Nem szeretnék mellényúlni a vásárláskor. Milyen típusokat nézzek?

Legjobb válasz: Ilyen célra én használtan vennék egy ehhez hasonlót. http://meridawebaruhaz.hu/mtb/merev-vazas/matts-szeria/merid.. http://kellys.hu/kellys-kerekparok/kellys-2013/kellys-hardta.. De ha kell vásárolni. http://www.berguson.hu/1578,magellan-cygnus-fekete-ferfi-tre..

egy barátom vett egy Swing Budapest márkájú biciklit nagyon jó ha lenne rá 80000 Ft om csak olyant vennék :) és lehet nem is kerül annyiba

Ha szeretnék a biciklimre egy kilóméterórát, akkor mindegy, hogy a küllőn a mágnest "milyen magasságba" rakom?

Csak annyi van írva a használati utasításban, hogy adjam meg a kerék kerületét (kerékegyüttható).

Legjobb válasz: Igen, bárhová helyezheted. Sajnos még héhány üzletben is félrevezethetnek ilyen téren... pedig teljesen mindegy hol van, egy fordulat ugyis ugyanannyi idõ.

Igen, bárhová helyezheted. Sajnos még héhány üzletben is félrevezethetnek ilyen téren... pedig teljesen mindegy hol van, egy fordulat ugyis ugyanannyi idõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Teljesen mindegy hol van a mágnes! Az a lényeg, hogy a kerékátmérõt pontosan írd be a kilométerórába, és lehetõleg 3-milliméternél ne legyen az érzékelõ és a mágnes között a távolság.
Ja periódus idõ nem változik. de rakd közelebb a tengejhez mert forgássúj :D

Szeretnék a biciklim vázára egy kis neont/ledet (vagy ilyesmit) Mi kell hozzá?

Illetve egyáltalán hol találok ilyen kis szalagot vqgy valami ilyesmi? Led legyen vagy valami más? Válaszokat köszi:)

Legjobb válasz: az a baj hogy nem szabad, sünök kötekedhetnek miatta

az a baj hogy nem szabad, sünök kötekedhetnek miatta
A biciklin elõl kötelezõ egy fehér vagy kadmium sárga, hátul vörös fényû lámpa. Ha ezek meg vannak, akkor a kerékpárra sok mindent fel lehet tenni, ami a láthatóságot javítja azért általában nem szólnak, de ha nem szabályos akkor elvileg szólhatnak érte. Viszont amit a ruházatodra teszel valami világító látványt, azért már nem szólhatnak, hogy miért van a bringán ilyen fény. ugyanis az rajtad van és a bringa mellett állsz de akár rajta is ülhetsz. Nem a bringa tartozéka amit magadra tettél, de nincs is a bringára szerelve. Mind ezzel együtt én nem tartanék attól, hogy nagyon törõdnének az extra fényforrással a bringán. ..hacsak nem vakít, vagy nem kék és megtévesztõ.

Egy biciklit szeretnék postán elküldeni hogy csináljam?

mi ennek a menete??

Legjobb válasz: kérdezd meg a postán, az a biztos

kérdezd meg a postán, az a biztos
Nem kell csomagolni, teszel rá egy címkét amin az adatok vannak, azt rákötözöd és mehet is...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!