Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék a héttől (7 db)

Szeretnék a 12. héttől már otthon maradni. Élvezni akarom minden percét a terhességnek. Ugye ez megoldható?

(2001 óta dolgozom, a tavalyi évben 130 körül voltam bejelentve. )

Legjobb válasz: Persze, megoldható, fõleg, ha bírod anyagilag, hogy "csak" 70% táppénzt kapsz, nem a teljes fizetésedet. Beszélj az orvosoddal, nem fog akadékoskodni. De nagyon sokan vannak, akik azt mondják, hogy mégis visszamennek táppénzrõl dolgozni még a terhesség alatt, mert nem tudják elfoglalni magukat, és nagyon egyedül vannak otthon. Ebbe is gondolj bele, és ha jól átgondoltad, nincs akadálya annak, hogy otthon maradj.

Persze, megoldható, fõleg, ha bírod anyagilag, hogy "csak" 70% táppénzt kapsz, nem a teljes fizetésedet. Beszélj az orvosoddal, nem fog akadékoskodni. De nagyon sokan vannak, akik azt mondják, hogy mégis visszamennek táppénzrõl dolgozni még a terhesség alatt, mert nem tudják elfoglalni magukat, és nagyon egyedül vannak otthon. Ebbe is gondolj bele, és ha jól átgondoltad, nincs akadálya annak, hogy otthon maradj.
Én most tudtam meg a dokitól, hogy sima terhességgel nem írhat ki a nõdoki, csak veszélyeztetett terhességgel. nekem nem volt gond, szó nélkül kiírt, de hallottam olyan dokikról, akik nem írnak ki tápra. Ez csak a dokin múlik. Amúgy nekem megszûnt a munkahelyem, ezért vagyok tápon a 15. héttõl
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Attól hogy unatkozni fogok nem félek:) Szerintem lehetetlen:)
Én is 13héttõl itthon vagyok, és nagyon jó, tényleg csak el kell tudnod foglalni magad. 35hetes kismsma
Jó itthon lenni!!!!! És ne aggódj el tudod magam foglalni otthon! Pl.:ezen az oldalon is nagyon sok idõt töltök! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat :)
Szia! Én is itthon vagyok a 12.hét óta, mondjuk nálam más volt a helyzet mivel a doki javasolta, met nagyon lent volt-van a picur és azt mondta jó lenne ha nem dolgoznék. Akkor én is nagyon el voltam keseredve, mert úgy voltam vele, mivel irodán dolgozom, ameddig bírom dolgozni akarok. De ez nem jöt be. Még gondolkoztam rajta visszamenjek-e így másfél hónap után. Mindenki azzal biztat, még a kolegáim is, hogy ne menjek vissza, jobb lesz nekem már itthon és hogy élvezzem ki ezt az idõt még a terhesség tart és pihenjek sokat utána már úgysem fogok tudni. Most már én is tudom, hogy igazuk van! Nem megyek vissza dolgozni. Sok sikert a babaváráshoz! 19 hetes kismami
Szia, Én szintén a 12.héttõl már itthon vagyok és hihetetlen, hogy mindenki akivel talákozok lelkiismeret furdalást akart nekem okozni, hogy "jaaaj halálra fogod magad unni, mindenki dolgozok legalább a 6.7. hónapig..blabla.." Nem értem azokat a nõket akik unatkoznak.Számoltam ugyebár 5 %-al kevesebb pénzt kapok, azóta jobban vagyok, nem hányok, mert nem idõre megyek tök nyugodt vagyok fõzök mosok takarítok vásárolok, játszok a kutyákkal és tudok magammal és a babával foglalkozni aki még a pocakomban van.Amennyiben nem tartozol azok közé a nõk közé, akik unatkoznak otthon akkor irány a doki.Nem szórakoznak ezzel, azonnal kiír.Nekünk nagyon nehezen jött össze a baba, a doki már 5 hetesen azt akarta, hogy maradjak itthon, de a 12. hétig vártam.Jó pihensét kívánok neked. 16 hetes kismami
Az orvos biztosan táppénzre vesz majd. A helyedben én is otthon maradnék, nem sok ilyen alkalom van az életben! :) egyébként a táppénz a hét minden napjára jár, sokkal kevesebb így sem lesz a pénzed. Nekem sajnos még sokáig kell a babóval a pocakomban dolgozni. Gratulálok a babádhoz! 10 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Arra gondoltam ha kell segíteni a munkahelyemen bemegyek, de nyugdíjig már nem sokszor tehetem meg hogy ennyi ideig szabad legyek :) még anyagilag is megéri:)
En az eleje ota itthon vagyok. Ez nem azt jelenti hogy nem lepsz ki az ajton, sot sokkal tobb mindent el tudok intezni, jovok-megyek fozok- takaritok. Vannak emberek akik nem tudjak lefoglalni magukat es ok unatkoznak otthon , sot vannak akik lehangoltak az otthonulestol. Nekem mindenki azt mondogatta hogy "jaj en nem tudnek otthon ulni egesz nap, mert beleorulnek", es eleinte idegesitettek de mar nem veszem fel ezeket a dolgokat. Egy ismerosom 9 honappal a szulese utan tiszta ideg volt es visszament dolgozni(nem anyagi okok miatt), mert o beleorul ha meg otthon marad. Mindenki mas.En mar alig varom hogy minel tobb idot toltsek majd a babammal, hogy lassam hogy no, hogy ugy neveljem ahogy en szeretnem.

9+5 napos terhes vagyok! Szeretnék a 12. héttől TP-re menni! Mi kell ehhez? Elég a körzeti orvos, vagy kell hozzá a nőgyógyász javaslata is?

Nem lógós vagyok és nem munkakerül?, szóval akik csak ezért írnának azok kíméljenek!

Legjobb válasz: A körzeti orvos 3 hónapra táppénzre vehet nõgyógyászati vélemény nélkül is, de utána minden hónapban kell a nõdokitól egy javaslat, ami alapján a házi doki minden alkalommal kiadja a táppénzes papírt. Én a 11. héttõl így vagyok itthon. 31+2 hkm

A körzeti orvos 3 hónapra táppénzre vehet nõgyógyászati vélemény nélkül is, de utána minden hónapban kell a nõdokitól egy javaslat, ami alapján a házi doki minden alkalommal kiadja a táppénzes papírt. Én a 11. héttõl így vagyok itthon. 31+2 hkm
Az én háziorvosom azonnal kérte a javaslatot a nõgyógyásztól. A nõdoki viszont minden további kérdés nélkül ki szokta adni, ha táppénzre akarsz menni.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem lehet gond, ha csak erre hivatkozom! mondjuk a vérnyomásom is szórakozik! a legmagasabb amit mértek az 147/98 volt, a múlt héten! de nekem ez már nagyon sok , mert baba nélkül 100 és 110 között szokott lenni
A nõgyógyász ad NONPOT javaslatot, ami alapján a háziorvos vesz fel táppénzre.
Én is a 12. héttõl vagyok itthon, a nõgyógyász ad egy javaslatot, amivel elballagsz a háziorvoshoz és õ az alapján kiír táppénzre. (Ez nem is igazán a háziorvosnak, hanem az oep-nek kell, mert egy ellenõrzés során a dokinak bizonyítani kell, hogy téged nem a két szép szemedért tart hosszú ideig tp-ez állományban. Hurrá, bürokrácia.)
engem a nõgyógyász vett táppénzre, úgy a 10-11. héttõl. Ha már úgy is járni kellett hozzá...(nem kellett utazni, itt volt helyben) kevesebbet is vártam mint a háziorvosnál a sok beteg közt. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Én féltem, hogy kivágnak, ha kiderül hogy terhes vagyok (gyártó sori össze szerelõi munkát végeztem, és ott nem tudtak volan más munka körbe helyezni, az már normális fizuval is járt volna:D ) és elmentem a helyi nõgyógyászhoz, és elmondtam neki, hogy mi a nagy harci helyzet. Tudni kell, róla, hogy egy k. csög tahó, inkább Dr. Haus modora mint ezé... és egybõl letorkollott, hogy minek nekem még gyerek, ilyen fiatalon (19 voltam, de 16-nak nézett-miközben a 14-15 éves barnább bõrûekhez meg igen nyájasan tud beszélni ) . Végül elsírtam magam, az aszisztensnõ megkérdezte hol dolgozom, és mikor megmondtam, akkor a dokihoz fordult és azt mondta, hogy azon a helyen hamar kivágják az embert, védõ törvény ide vagy oda... Így táppénzre vett. Üdv: 5. válaszadó
A kérdező hozzászólása: Az én dokim szerencsére jó fejnek tûnik! de hát még akkor is 2 hét múlva megyek sajna! De a tiédet drága utolsó, felnyársaltam volna!
Gondolatban, számtalanszor én is!! Volt egy olyan hogy elmentem hozzá, hogy terhességet állapítson meg, meg adjon valamit mert barnáztam. Vasat írt fel, azt mondta, a 7 hetes terhességre, amikor az embriócskánk már látszott az Uh-n hogy 4-5 hetes terhesség. Nagyon mérges lettem de csak másnap tudtunk volna normális dokihoz menni, de addigra késõ volt, a baba ugyan is pár órával azután, hogy haza jöttem, elment. Ami a legmegrázóbb volt, hogy ugyan úgy láttam az embriót amikor elment, mint ahogyan az Uh-n volt. Itt döntöttem el, hogy akár milyen csórón is adjuk a fejünket gyermek vállalásra, akkor is inkább a semmibõl teremtsünk elõ magánrendelésre lét. Na, csak ennyit a "nõ dokiról" De szerencsére ez már a múlt! és most újra babát várunk:) Gondoltam érdekel a sztori. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Ha gyes helyett táppénzre szeretnék menni. Csak a betöltött 12 héttől lehet?

tehát a 2. terhességem 12. hetétől mehetek majd táppénzre?

Legjobb válasz: Úgy tudom el lehet menni korábban is. Nem kell hozzá betölteni a 12. hetet. Beszéld meg az orvosoddal, stb.

Úgy tudom el lehet menni korábban is. Nem kell hozzá betölteni a 12. hetet. Beszéld meg az orvosoddal, stb.
Nem. Miért csak onnan lehetne? A nõgyógyász ad igazolást, a háziorvos pedig kiír. Legalábbis nálam így volt.


Ha már most van előtejem, nem sok, de van, az azt jelenti lesz akkor is amikor szoptatni szeretnék? Most vagyok 28 hetes, de már a 24 héttől van, sárgás szinű.

Legjobb válasz: Nem függ össze a kettõ. Nekem pl egyik gyermekemnél sem volt elõtejem és tudtam õket szoptatni jó sokáig. De viszont hallottam már forditva is.

Nem függ össze a kettõ. Nekem pl egyik gyermekemnél sem volt elõtejem és tudtam õket szoptatni jó sokáig. De viszont hallottam már forditva is.

7 hetes terhes vagyok és nem szeretnék elhízni. Egyenlőre napi 20 percet biciklizem.12. héttől R. Réka kismama torna heti 3x. és odafigyelek az étkezésemre. így elkerülhetem a dagadást?

el?z? 2 terhességem alatt 2x20 kg-ot híztam sajnos.most nem szeretnék.

Legjobb válasz: Akkor figyelj az étkezésre és kész,egyél bármit a fehér lisztet és cukrot tartalmazó ételeken kívül,azért csak a baba az elsõ ilyenkor és nem az alakod én 7 hetesen ilyeneket tuti nem csinálnék..na de nem vagyunk egyformák!!

Akkor figyelj az étkezésre és kész, egyél bármit a fehér lisztet és cukrot tartalmazó ételeken kívül, azért csak a baba az elsõ ilyenkor és nem az alakod én 7 hetesen ilyeneket tuti nem csinálnék..na de nem vagyunk egyformák!!
A kérdező hozzászólása: rajtam most kb 10 kg felesleg van..és nagyon nehezen fogyok.. utolsó elõtti válaszoló mi az amit tuti h nem csinálnál a helyemben?:)
Ennyire nem fontos neked a babád egészsége? :/ Miután megszületett, bõven ráérsz a testeddel foglalkozni. Hiába nem szeretnél hízni, senki sem szeretne, de itt most nem az a fontos, hogy mekkora leszel, hanem az, hogy a picidnek jó legyen. Ki ajánlotta neked a biciklit? Az az ember vagy rosszat akar neked, vagy csak nem normális. A kismama torna az tényleg jó, de majd késõbb. Nem most.
Szerintem nem nagyon kéne tornáznod, fõképp nem biciklizned. Tornázhatsz majd, de elõbb töltsd be a 12. hetet, nehogy baj legyen. A biciklit felejtsd el, ha nem nagyon akarsz hízni akkor inkább egyél sok gyümölcsöt ha megéhezel. Szerintem ha gyümölcsöznél torna sem kellene, én sem vagyok soványság soha nem is voltam, most vagyok 12 hetes, elõtte eddig híztam 5-t, mert nagyon sokat ettem, most rááltam a gyümire és máris leadtam másfelet. Egészséges is, finom is, nem is hízol, és sok benne a vitamin :) Szerintem is a baba a fontosabb nem az alak, az majd ráér szülés után. Persze az a te tested és te tudod mi a jó neked :)
2. válaszoló vagyok na igen ahogy itt írják elõttem, szóval én 7 hetesen tuti nem bicikliznék, mindenki a retteget 12.hetet várja hogy ne történjem baj te meg ezért meg ne haragudj de felelõtlen vagy csak azért hogy ne szedjél fel ennyi meg ennyi kilót, a mozgással feszesítesz a helyes táplálkozással meg nem hízol, nem tudom de én attól a pillanattól hogy megtudtam terhes vagyok úgy voltam vele hogy a testem nem az enyém most a gyermekeimé, és habár én is nagyon féltem az elhízástól így ettem rengeteg gyümölcsöt rengeteg joghurtot tejterméket és ennyi , ja és két gyerekkel szedtem fel 20 kilót úgy hogy 19.héttõl a 37.hétig feküdtem és feküdtem nem mert lusta voltam hanem mert féltettem õket tudtam hogy ezt értük teszem az õk egészségéért, szóval innen te döntésed....
Én semmire nem figyeltem oda, akkor ettem és azt ami jólesett, már ha volt itthon. 34hetesen 8kg plusznál tartok, pedig sose voltam vékony, olyan átlagos alkat. Ez szerencse kérdése sztem....
de fogadd el hogy te gy ilyen alkat vagy meg mondom egyél sok gyümit és tejterméket , de ne biciklizz!!!
A kérdező hozzászólása: jézusom persze h fontos.de terhességi toxémiám volt az elõzõ terhességem alatt a sok hízástól..most rettegek ettõl..nem szeretnék hízni..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!! nekem csak az a fura h a biciklit meg mindenki ajánlja..és h mozogjunk...én semmit nem viszek túlzásba..de nem szeretnék 25 kg-ot hízni..elég volt az elõzõ két terhességem alatt a hízástól kialakuló problémákat kibírnom..sztetek ha 7 kg-ot híznék kb az kevés lenne?
Én is pont így gondolom, ahogyan az utolsó válaszoló írta. Ô jobban megfogalmazta mint én. 4. voltam
Szerintem ez nagyrészt alkati kérdésen múlik. Ha az elõzõ két terhesség után is le tudtad adni a kilókat, akkor ne terhesség alatt kínozd magad! Ne egyél annyi édeset, ne nassolgass!
A biciklizést gyorsan felejtsd el, max szobabicikli, mert a kis rázkódások sem tesznek jót, mert ilyenkor még nincs rendesen megtapadva a baba, és elvetélhetsz. Fõleg, ha mondjuk véletlen belemész egy kátyúba, vagy ne adj isten elesel! Én is féltem a hízástól, de kivártam a 12. hetet, és most kezdtem el én is a Réka kismama tornát. :) 12 hkm
Szerintem utolsó, akármit is írunk neki, akkor sem fogja azt csinálni. Ha nem fogadja meg a tanácsot, akkor csináljon amit akar! Kedves a te dolgod, de ne sírj utána ha baj lesz!

Miért böki a csőrét az összes munkatársamnak, hogy 30. héttől táppénzen szeretnék lenni?

Ezt jó el?re bejelentettem, hogy föl tudjanak készülni.

Legjobb válasz: Szia! Azt a többiek nem fogják megérteni hogy neked jól esne otthon lenni, lehet hogy irigyek is. Én ha úgy érezném hogy otthon jobb lenne akkor nem haboznék, dolgozhatsz még eleget a nyugdíjig!!

Szia! Azt a többiek nem fogják megérteni hogy neked jól esne otthon lenni, lehet hogy irigyek is. Én ha úgy érezném hogy otthon jobb lenne akkor nem haboznék, dolgozhatsz még eleget a nyugdíjig!!
Magyarán: nem vagy beteg, miért mész táppénzre? Ez böki a csõrüket.
Talán azért, mert nem vagy beteg és mégis elõre lehatározott idõpontban táppénzre akarsz menni. Én ezt betiltanám, de tényleg. Ráadásul magad is bevallod, hogy a munka nem fárasztó, tehát fizikailag birnád.
A kérdező hozzászólása: Tõlem mindenki válaszolhat mindenre :) Max. a moderátorok kiszedik, de úgy vettem észre, hogy azért elég rugalmasak, szerintem itt minden válasz elfogadható volt moderátor szemmel.
Csak irigyek, hidd el! Vagy olyan jó kolléga vagy, hogy nagyon hiányozna a társaságod. Nyugodtan menj táppénzre! Én veszélyeztetett terhesen, már a 2. hónaptól itthon voltam, de nagyon jól esett, hogy nem kell nyomorognom a buszon, nem köpködnek össze mindenféle bacival stb. A 30. héttõl ráadásul már az ülés is kényelmetlen, sõt kifejezetten káros az erek szempontjából az ülõ munka 8 órán keresztül. Ráadásul a babának sem tesz túl jót az elektroszmog. Sok dolgod van még, az utolsó hónap pedig a gyakori vizsgálatok miatt hipp-hopp elszalad, nyugodt légkör kell már ilyenkor a kismamának.
Mert idióták, vagy korlátoltak. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy onnan fogsz szülni indulni. :) Nagy az Isten állatkertje.
Elõször egy kis off: Igazán nem kötözködni szeretnék, de azért egy valamit megfigyeltem ezen az oldalon. (És ez tényleg nem csak neked szól): sokan úgy kérdeznek, hogy abban benne van a válasz is, amit hallani szeretnének. Viszont, ha nem azt a választ kapja, amit elvár, akkor megsértõdik... Bocs, ez egy általános észervétel. On: a terhesség alapvetõen nem betegség. Ha nem vagy beteg, de mégis betegállományba mész, az TB-csalásnak... Ezért, egy "jóakaró" kollégád akár fel is jelenthet. Másrészrõl meg mindenki maga érzi, hogy meddig bírja, szóval szerintem hiba volt megosztanod elõre a kollégáiddal a terveidet, és így támadási felületet adni nekik... Boldog babavárást! 33 hetes (aki a 37. hétig dolgozni akar...) :-)
A kérdező hozzászólása: 21:31 igazad van. tulajdonképpen én is tudom, hogy ez valójában nem kérdés volt, hanem csak bosszantott és ki akartam írni magamból. tehát tulajdonképpen csak virtuálisan akartam beszélgetni. természetesen tudom, hogy a terhesség nem betegség, ezt minden más szempontból így is kezelem. (ugyanúgy bevásárolok és cipelek, persze azért annyit, hogy ne ártson. ugyanúgy elvégzem a házimunkát, ha nem vagyok fáradt, állok a buszon, még ha van hely akkor is. szinte teljesen ugyanúgy élek, mint elõtte. nem gondolom, hogy elhagytam volna magam) a jogi része: legutóbbi vizsgálaton kérdezte a védõnõ, hogy mikortól szeretnék táppénzen lenni, mondtam neki és kérdeztem, hogy mi ennek a menete, kell-e valamilyen indoklás. és én is meglepõdtem, de azt mondta, hogy nem, csak annyit mondok a háziorvosnak, hogy szeretnék már otthon maradni és kiír, tehát a terhesség ténye elég neki, nem kérdez semmit. úgyhogy nem fog megbüntetni senki.
A kérdező hozzászólása: még egy hozzáfûzni való: sosem azon sértõdök meg, amit mondanak, hanem amilyen szándékkal és ahogy. te is nagyon kihangsúlyoztad, hogy "37. hétig dolgozni akaró" vagy, miért? gondolom azért, mert te is úgy gondolod, hogy én csak egy ingyenélõ vagyok, pedig kifejtettem, hogy mirõl van szó. ha olyan munkám lenne, ahol lenne feladat, hasznosnak érezhetném magam, hidd el, maradnék.
Én most vagyok 22 hetes, és a 11. héttõl itthon vagyok. Elég komoly pánikbetegségem van, és egy alkalommal az irodában nagyon kiakasztott egy ügyfél. Én még dolgoztam volna egy darabig, de nagyon begörcsöltem, és a dokim pihenést javasolt, táppénzre vett. Azóta minden rendben, sokat sétálok, és készülök a baba érkezésére.Ha úgy érzed, hogy neked kell a maradék 10 hét, hogy felkészülj, és hasznosabbnak érzed az otthon eltöltött idõt, akkor hajrá, írasd ki magad. Most nyugodtan belém lehet kötni, meg úgy általában abba is, hogy minek vállal egy pánikbeteg gyereket, de mióta itthon vagyok, élvezem a terhességet, és egyetlen egy pánikrohamom sem volt, jól érzem magam.Le lehet szólni a kérdezõt is, ahogy az elsõ kommentelõ is tette, de konkrétan õ sem a kérdésre válaszolt, hanem véleményt nyilvánított.Az, hogy õ mit tiltana be, nem volt kérdés. Írj egy ilyen kérdést, hogy "Ki tiltaná be, hogy egy terhes nõ táppénzre menjen, amikor akar?", és örömködj ott, hogy mennyien értenek veled egyet.
Elsõ vagyok. Utolsónak: na, amit te itt összehordtál, abbül itt SEMMI nem volt kérdés. Ellenben én megválaszoltam a kérdezõ kérdését és 5 szóban véleményt is nyilvánitottam. Te CSAK EZT tetted. Nem hinném, hogy az én válaszommal lenne a baj, kicsit nézz magadba.
13:09-es vagyok. Magamba néztem, és egy angyalt láttam. Vajon te mit látsz? :) Puffogi. :)
Egyébként szerintem tedd amit jónak látsz. a munkatársak sosem nézik jó szemmel ha valaki kimondja, h alig van mit tennie, ebbe a hibába én is belestem. Nyugodtan menj betegállományba, pihenj és töltõdj fel.
arra válaszolok amire akarok. ülj akkor te a munkahelyeden. Én ugyan nem fogok, azért , hogy te jobban érezd magad.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy azért sokan megértetek. Ezt már megfigyeltem korábban, hogy föltesz valaki egy kérdést és megjelennek a kötözködõk, akik minden apróságon fennakadnak, akik mindig becsületesek, akik mindig betartják, amit a törvény mond, akik még talán illatosat is kakálnak... csak ha magukba néznének, rájönnének, hogy ez tökre nem igaz rájuk sem, csak egy álarc, amit anonimként nagyon könnyû felvenni.
A kérdező hozzászólása: Bírnám, de a munkáltatónak is hülyeség fizetnie a nagy semmire. Míg ha kiíratom magam, a fizetésemmel is spórol. Viszont jelenleg nem küldhetne el, hiába nincs munka, mert védve vagyok.
A kérdező hozzászólása: De lehet, hogy tényleg ez a bajuk. Ha ez kell, maradhatok még egy kicsit monitort nézni, õk meg fizethetnek jóval többet mint a táppénz. Csak ebben a szituációban nekem ez jó megoldásnak tûnt, de ha nem tetszik...
Azt nem tudom, miért böki a csõrüket, de én ugyanazt csinálom, mint te. Most vagyok a 32. hétben és a holnapi az utolsó napom, utána kiveszem még a szabimat és dec 1-tõl táppénzen leszek. De az utóbbi 3 hétben már csak 1-1 értelmes napom volt, amúgy napi 4-5 órát netezek. Én is szóltam elõre már hónapokkal ezelõtt, hogy november közepéig dolgozom, de nálam nem problémáztak rajta. A fõnököm csak annyit lát, hogy amit kér, azt jól megcsinálom és aggódik, mi lesz vele nélkülem. Mondjuk én csak 1-2 hozzám közelebb álló munkatársnak mesélem, mennyire nem dolgozom már hetek óta.
A kérdező hozzászólása: Azért szeretném így csinálni, mert: annyira értelmetlen bent lenni, viszont az egész napom elveszi. Ugyanakkor 30 hetesen bõven lesz mit csinálni. Elõreláthatólag akkor kezdünk neki a vásárlásnak, a kisszoba berendezésének. Egyedüli tényezõ a pénz lenne, ami visszahúzna, de tulajdonképpen van félretéve, így nem életbevágó. (és közben kiderült, hogy máshonnan fog csurrani-cseppenni, ez külön munka, így az a pár hónap is kompenzálva lesz)
Szerintem ne foglalkozz a munkatársaiddal, tehetnek egy szívességet... Mindenkinek kijár a nyugodt terhesség. És mellesleg nem értek egyet azzal, hogy fizikailag jó ez neked, mert 8 órában ülni nem felemelõ egy kismamának. Ilyenek az emberek, ha másnak valami jó, az nem mindig tetszik nekik, és ez disznóság!
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem felemelõ. Minden bajom van hétköznap, hétvégén meg kivirulok. Biztos nem véletlen.
Ha te már otthon szeretnél maradni, tedd azt. Senkinek semmi köze hozzá. Gondolj bele, kb. 8-10 heted van a szülésig. Az utolsó hetekben ctg-re járni, orvoshoz, egyre "terhesebb" lesz a pocak, nem nagyon lesz kedved akkor mászkálni minden után. Addig kényelmesen babaszobát rendezhetsz, kimoshatod, vasalhatod a ruhácskákat, magadra is jut egy kis idõ. Ott már érzed hasznosnak magad, otthon viszont igen. Ez a lényeg.
14:59-es te milyen gonosz vagy. tudod milyen fárasztó egész nap ülni egy rohadt monitor elõtt? én sem dolgozom épp ezért, meg mert 5kor keltem és nem bírtam. Fogunk még épp eleget dolgozni, ne sajnáld már tõlünk ezt a kis pihenést.
Nem gonosz vagyok, csak válaszoltam a kérdésre. Neked is ezt javaslom egyébként, ugyanis ez az oldal ezért van. Képzeld, én is monitor elõtt ülök, sõt terhesen is ott ültem. Errõl ennyit. Ja és még: "Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"
Nekem nem kell magamba néznem, mivel nem szóltam be senkinek és a kérdésre válaszoltam.

A 30-dik héttől a 40-dikig hány kilót híztatok? Én eddig csak 5 kilót, de nagyon nem szeretnék sokat az utolsó 10 héten, mert ez is megviseli a szervezetemet.

Legjobb válasz: Elsõ terhességet alatt 30-tól 36-ig 4 kilót híztam, utána már semmit, idõre szültem. (Összesen 14 kiló lett a vége) Most 38 hetes vagyok, megint csak 30-tól 36-ig 4 kilót híztam, azóta nem, szerintem már nem is fogok. Nagyon fent van a pocakom, nyomódik a gyomrom, nem bírok enni.

Elsõ terhességet alatt 30-tól 36-ig 4 kilót híztam, utána már semmit, idõre szültem. (Összesen 14 kiló lett a vége) Most 38 hetes vagyok, megint csak 30-tól 36-ig 4 kilót híztam, azóta nem, szerintem már nem is fogok. Nagyon fent van a pocakom, nyomódik a gyomrom, nem bírok enni.
14 kilot hiztam a terhesseg alatt. mind lement mar, pedig szoptatok. 3hetes 2 napos csajszi anyukaja
Hát ez attól függ mennyire figyelsz oda magadra.A baba súlyát+ magzatviz egyebek, ne számold az amint megszültél el is tünik súlyban is.Én 6kg-ot híztam a 29. hétig utána viszont még 10kg jött rám:S
Vigyázz magadra, mert éppen az utolsó idõben híznak a kismamák sokat. Én 18 kg-t szedtem fel ebbõl az utolsó tíz hétben 12 kg-ot! Persze a baba is ilyenkor hízik a legtöbbet. 18 hónapos kisfiú anyukája
én az utolsó 5 hétben híztam 10 kg-ot, de ez szüléssel rögtön lement (víz volt)
30. hétig 4 kiló jött rám, a végéig utána még 5. Szerencsére ez így összesen nem sok, de tény, hogy az utolsó hetekben nagyobb volt a hízás, mint addig!
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen az eddigi válaszokat. Nem hiúságból érdekel, hanem azért, mert eddig nagyon jól éreztem magam, de néhány napja nagyon megindult a pocak növekedésem, szerintem a súly gyarapodásom is és azóta fáj minden porcikám. Állandóan húzódik a hasam, fáj az oldalam, nagyon fáj a gerincem. Nem szeretnék lerobban az utolsó 10 hétre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!