Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék Németországban Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt (1 db)

Szeretnék Németországban tanulni. Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt?

Júliusban lesz a felvételim m?vészti szakra és el?tte szeretnék kimenni (mert szükséges a felvételi el?tt személyesen felvennem a kapcsolatot a tanárokkal). Szeretnék addig dolgozni.Lehetséges hogy kimegyek és csak úgy kiveszek egy albérletet és utána keresek munkát? Magyarországról lehet munkaengedélyt kérni?

Legjobb válasz: besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.

besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.
kimehetsz és addig tartozkodsz ott amíg akarsz. 3 hónap után be kell jelentkezned egy lakcímre. de semmi gond ezzel. tanulni majd simán tanulhatsz ha felvesznek, de dolgozni csak diákként fogsz tudni ha találsz gyakorlati helyet(nem tudom van-e gyakorlati munka ilyen szakon amiért pénzt kapsz). kint egyetem mellet dogozhatsz gyakornoként és kapsz érte pénz ha találsz egy céget rá(kivébe dokigyakornok). de amúgy nem tudsz dolgozni. munkavállaási kell minden legális munkához(nagyon ritka a fekete munka, vagy én még nem találkoztam vele) Munkavállalásit csak akkor kaphatsz ha idénymunkás leszel, ha egy magyar cég küld ki, au-pair vagy, vagy egy cég azt mondja jobb vagy mint egy német munkaerö. sajnos ezt az utobbit nagyon nézik, így kisegittö állást egy boltban nem fogsz kapni, csak ha van speciális végzettséged vagy pl magyar nyelevt is kérik, és persze ezek mellett nagyon jól beszélsz németül. de maga az ottartózkodással vagy iskolával nem lesz gondod.
2000ben tanuló vízum kellett. elõre kellett jelentkezni a követségen, igazolni, hogy van fedezeted a kint tanuláshoz ösztöndíj vagy bankszámla egyenleg (asszem 600 Márka kellett, hogy meglegyen havonta), meg van fogadó iskola, majd már kint el kellett menni bejelentkezni, meg tbc szûrésre, amit ki is kellett fizetni. Akkor nekem a munkalehetõség nem volt fontos, úgyhogy abban nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem mondtak valami olyat, hogy ezzel a vízummal lehet dolgozni is, de csak valami heti 8 órát összesen. Követséget fel kell hívni, vagy elmenni, õk biztosan jót mondanak, minden más csak spekuláció. Most kezd el, mert nem két nap volt nekem sem az átfutás, pedig nekem Erasmus ösztöndíjam volt, ami elvileg minden szükségeset lefed.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tanult mar valaki ugy Anglia barmely egyetemen, h nem kellett tandijat v csak minimalis tandijat kellett fizetnie?

1

22-23 évesen milyen érettségi lehetőségek vannak Angliába?

19 éves vagyok és idén érettségizek. Vélhetően nem lesznek túl fényesek az eredményeim. Júliusban dolgozni megyek. Munka mellett elvégzek egy szakmát és jövőre kiszeretnék menni Angliába. 3-4 év után pedig szeretnék majd elkezdeni kint egy egyetemet viszont szeretnék majd újra érettségizni, de majd kint. Milyen lehetőségek vannak?

0

Ti melyik egyetemet választanátok? Erasmusszal mennék ki egy évre.

1. Belgium, Liege: Universite de Liege
2. Olaszország, 2.1. Ancona: Universita Politecnica delle Marche
2.2. Bari: Universita degli Studi di Bari
2.3. Sassari: Universita degli Studi di Sassari
3. Spanyolország, 3.1 Cadiz: Universidad de Cazid
3.2. Zaragoza: Universidad de Zaragoza

8

Bécsben FH vagy WU?

Sziasztok! Most vagyok végzős és Bécsben szeretnék tovább tanulni. Az angolt jobban preferálom ezért választanám inkább az FH-t, viszont nem tudom hogy ott mennyire elvárt a nyelvtudás.(nincs felsőfokú nyelvvizsgám kb. most B2-C1 szinten vagyok, muszáj?) illetve az angol nyelvű szak az FH-n fizetős? Ha igen mennyi/ semester?. Németből Ösd középfokú nyelvvizsgám van. Meg tudom azzal állni a helyem a WU-n? Ti melyiket ajánljátok? Ha kint tanultok akkor a tapasztalataitokra is kiváncsi vagyok.:)

1

Mik a lehetőségek franciaországban?

Szeretnék állatorvosi egyetemre menni franciaországba.Ez mennyibe kerülne,mi lenne a menete,vagy van ösztöndíj?

0

Londonba milyen jó-hírű egyetemek vannak?

Nem is kell kifejezetten Londonba lenni, de mindenképp Nagy Britanniába legyen.

2

Campus Hungary programon részt vesz valaki?

van aki tervezi beadni a jelentkezést? vagy előző turnusból vélemények, tapasztalatok?
hogy, s mint működik? olvasgattam neten, de egyelőre káosz :) (jó mondjuk még annyira nem ástam bele magam, csak gondoltam megérdeklődöm, hátha valaki ugyanilyen cipőben jár)

köszi

0

Skóciába megyek tanulni. Hogyan vehetek ott fel diákhitelt? Tudtok-e irodát javasolni, ahol segítenek nekem ebben információval, nyomtatványok kitöltésével, stb.

2

Németországban hogy hívják azokat a képzéseket, amiket külföldieknek indítanak, ami magába foglalja az ingyen szállást, a kafeteriát és havonta valamennyi "zsebpénz"-t?

3

Mire lesz szükségem, ha a tengeren túl tanulnék tovább?

az USA-ba mennék továbbtanulni, valaki segítene? milyen vízum kell, milyen vizsgák, stb. köszönöm!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!