Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék Németországban Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt (1 db)

Szeretnék Németországban tanulni. Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt?

Júliusban lesz a felvételim m?vészti szakra és el?tte szeretnék kimenni (mert szükséges a felvételi el?tt személyesen felvennem a kapcsolatot a tanárokkal). Szeretnék addig dolgozni.Lehetséges hogy kimegyek és csak úgy kiveszek egy albérletet és utána keresek munkát? Magyarországról lehet munkaengedélyt kérni?

Legjobb válasz: besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.

besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.
kimehetsz és addig tartozkodsz ott amíg akarsz. 3 hónap után be kell jelentkezned egy lakcímre. de semmi gond ezzel. tanulni majd simán tanulhatsz ha felvesznek, de dolgozni csak diákként fogsz tudni ha találsz gyakorlati helyet(nem tudom van-e gyakorlati munka ilyen szakon amiért pénzt kapsz). kint egyetem mellet dogozhatsz gyakornoként és kapsz érte pénz ha találsz egy céget rá(kivébe dokigyakornok). de amúgy nem tudsz dolgozni. munkavállaási kell minden legális munkához(nagyon ritka a fekete munka, vagy én még nem találkoztam vele) Munkavállalásit csak akkor kaphatsz ha idénymunkás leszel, ha egy magyar cég küld ki, au-pair vagy, vagy egy cég azt mondja jobb vagy mint egy német munkaerö. sajnos ezt az utobbit nagyon nézik, így kisegittö állást egy boltban nem fogsz kapni, csak ha van speciális végzettséged vagy pl magyar nyelevt is kérik, és persze ezek mellett nagyon jól beszélsz németül. de maga az ottartózkodással vagy iskolával nem lesz gondod.
2000ben tanuló vízum kellett. elõre kellett jelentkezni a követségen, igazolni, hogy van fedezeted a kint tanuláshoz ösztöndíj vagy bankszámla egyenleg (asszem 600 Márka kellett, hogy meglegyen havonta), meg van fogadó iskola, majd már kint el kellett menni bejelentkezni, meg tbc szûrésre, amit ki is kellett fizetni. Akkor nekem a munkalehetõség nem volt fontos, úgyhogy abban nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem mondtak valami olyat, hogy ezzel a vízummal lehet dolgozni is, de csak valami heti 8 órát összesen. Követséget fel kell hívni, vagy elmenni, õk biztosan jót mondanak, minden más csak spekuláció. Most kezd el, mert nem két nap volt nekem sem az átfutás, pedig nekem Erasmus ösztöndíjam volt, ami elvileg minden szükségeset lefed.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szeretnék írországban vagy angliában tölteni egy-két hónapot, de nem szeretnék nyelvtanfolyamra járni, milyen lehetőségeim vannak?

Nem vagyok kényeskedő, de azért mosogatni meg porszívózni se szeretnék kimenni, más munkát pedig ír és brit munkatapasztalat nélkül nem kapnék. Szívesen tanulnék kint, de az angolt már jobban beszélem, mintsem hogy kimenjek egy nyelviskolába, pénzkidobás lenne. Van valami ötletetek mit csinálhatnék kint? :)

3

A University of Helsinki kínál angol nyelvű alapképzéseket is?

Esetleg valakinek nincs tapasztalata az egyetemmel kapcsolatban?

2

Ösztöndíj Koreába?

Érettségi után Dél-Koreában szeretnék tanulni sportorvosnak. Ha ösztöndíjra szeretnék pályázni mit kéne tennem? Vagy egyátalán hogyan? Tudtok ilyen egyetemeket?

4

Angliában hogy tudnám megoldani a lakhatást?

Nagy vágyam Angliában továbbtanulni, az egyetlen akadálya, hogy a lakhatást nem tudnám fizetni. Itthonról nem tudnak támogatni, munkával nem férne meg a szak, maintenance loanra tudtommal nem vagyok jogosult.
Van valami ötletetek, hogy lehetne megoldani?

3

Szerintetek ez így reális elképzelés?

Jelenleg még gimnáziumba járok, de külföldön szeretnék egyetemre járni. Szimpatikus számomra Franciaország is, főleg Lyon, mert nagyváros, de mégsem olyan drága, mint pl. Párizs vagy a Francia Riviéra városai.
Emelt szintű francia érettségit szeretnék tenni, ami kb. a középfokú nyelvvizsgának felel meg, így szeretnék kimenni Franciaországba.
Történelmet és franciát/olaszt szeretnék tanulni egyetemen, mert ezt szeretném tanítani később.
Viszont a családom nem áll jól, már ami az anyagiakat illeti, és ANNYIRA nem tanulok jól, hogy ösztöndíjat kaphassak.
Ezért mindenképpen magamra lennék utalva, tehát az egyetem mellett el szeretnék menni dolgozni. Ha jól tudom, Franciaországban az egyetemi tandíjak az egyik legalacsonyabbak Európában, tehát még magyar szemmel is viszonylag megfizethetőek.
Fenn tudnám tartani magam ottani diákmunkával? Ha esetleg személyes tapasztalataitok vannak, szívesen várom őket! :)

7

A következő szakok közül melyiket választanátok?

Idén kezdek Business Administration szakon, Hong Kongban.
Ahogy olvasom, rögtön az első év végén választanom kell, specializáció terén. Lefordítottam a választási lehetőségeket magyarra.

Ti melyiket választanátok és miért ? Előre is köszönöm.

Alkalmazott Közgazdaságtan:
- Az Alkalmazott Közgazdaságtan orientáció mélyrehatóan elemezi a hong kongi, kínai és nemzetközi gazdaságot. Ez a specializáció felruházza a hallgatót olyan képességekkel, amelyekre a hong kongi gazdaság legfontosabb üzleti, pénzügyi és kereskedelmi szektorában lesz szüksége.

Nemzetközi és Kínai Üzlet:
- Ez az orientáció a hallgatót felelősségteljes üzleti - vezetői képességekkel ruházza fel. A szakosodás olyan széleskőrű órákból áll, amik kiemelik a modern menedzsment legfontosabb koncepcióit és praktikáit. Továbbá Szisztematikusan és egyedülállóan rávilágít a Nemzetközi és Kínai üzlet szociokulturális, szervezeti, üzemképes és viselkedési szempontjaira.

Pénzügy:
- A Pénzügyi orientáció a hallgatót olyan döntőképességekkel ruházza fel, amelynek elengedhetetlenek mind a befektetési, mind a pénzügyi döntéseknél. A szak rávilágít a pénzügyi szektor funkcionális területeire: befektetések menedzselése, származékos kockázatkezelés, fix kamatozású értékpapírok kezelése és vállalati pénzügyek.

Információs Rendszerek és e-Business menedzsment:
- Az Információs Rendszerek és e-Business menedzsment szakon a hallgatók széleskörű tudást szerezhetnek az elektronikai üzlet és menedzsment területeken. A szak továbbá alapos tudást biztosít az információs rendszerek felülvizsgálatában, amelyekre a szolgáltatások által vezetett és a tudás-alapú gazdasági rendszerben lesz szüksége a hallgatónak.

Marketing:
Ezen a szakon a hallgató a marketing legmodernebb koncepcióit sajátítja el, amelynek segítségével a globális piac versenyképes üzleti vezetőjévé válhat. A hallgató szisztematikus pedagógiai megközelítés során szerzi meg a valós és gyakorlati marketing problémák megoldásához szükséges tudást.

3

Német nyelvtanfolyam-ból van olyan amiben csak ott tanulsz és alszol de kimehetsz a városba nézelődni egyedül? 14

14 évesek-nek és Németországban linkeket megköszönnék

0

Milyenek a német középiskolák a magyarokhoz képest?

0

Hova érdemes kimenni? (sos)

Hova lenne érdemes kimenni egyetemre?Állatorvosira szereték.Olyan országba szeretnék,ahol jobb élni,mint itthon.

1

Kanadába, hogyan tudnék kikerülni középiskolába, mint középiskolás? Jelenleg 16 vagyok, de laknak kint rokonok Calgaryban, de nem feltétlen szeretnék pont Calgaryban a rokonokhoz menni, kolesz is jó lenne suliba járni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!