Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék Németországban Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt (1 db)

Szeretnék Németországban tanulni. Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt?

Júliusban lesz a felvételim m?vészti szakra és el?tte szeretnék kimenni (mert szükséges a felvételi el?tt személyesen felvennem a kapcsolatot a tanárokkal). Szeretnék addig dolgozni.Lehetséges hogy kimegyek és csak úgy kiveszek egy albérletet és utána keresek munkát? Magyarországról lehet munkaengedélyt kérni?

Legjobb válasz: besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.

besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.
kimehetsz és addig tartozkodsz ott amíg akarsz. 3 hónap után be kell jelentkezned egy lakcímre. de semmi gond ezzel. tanulni majd simán tanulhatsz ha felvesznek, de dolgozni csak diákként fogsz tudni ha találsz gyakorlati helyet(nem tudom van-e gyakorlati munka ilyen szakon amiért pénzt kapsz). kint egyetem mellet dogozhatsz gyakornoként és kapsz érte pénz ha találsz egy céget rá(kivébe dokigyakornok). de amúgy nem tudsz dolgozni. munkavállaási kell minden legális munkához(nagyon ritka a fekete munka, vagy én még nem találkoztam vele) Munkavállalásit csak akkor kaphatsz ha idénymunkás leszel, ha egy magyar cég küld ki, au-pair vagy, vagy egy cég azt mondja jobb vagy mint egy német munkaerö. sajnos ezt az utobbit nagyon nézik, így kisegittö állást egy boltban nem fogsz kapni, csak ha van speciális végzettséged vagy pl magyar nyelevt is kérik, és persze ezek mellett nagyon jól beszélsz németül. de maga az ottartózkodással vagy iskolával nem lesz gondod.
2000ben tanuló vízum kellett. elõre kellett jelentkezni a követségen, igazolni, hogy van fedezeted a kint tanuláshoz ösztöndíj vagy bankszámla egyenleg (asszem 600 Márka kellett, hogy meglegyen havonta), meg van fogadó iskola, majd már kint el kellett menni bejelentkezni, meg tbc szûrésre, amit ki is kellett fizetni. Akkor nekem a munkalehetõség nem volt fontos, úgyhogy abban nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem mondtak valami olyat, hogy ezzel a vízummal lehet dolgozni is, de csak valami heti 8 órát összesen. Követséget fel kell hívni, vagy elmenni, õk biztosan jót mondanak, minden más csak spekuláció. Most kezd el, mert nem két nap volt nekem sem az átfutás, pedig nekem Erasmus ösztöndíjam volt, ami elvileg minden szükségeset lefed.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Németországban a magyar érettségit hogyan számolják, hogyan "konvertálják" át németté?

Az érdekelne, hogy csak a jegy számít vagy a százalék is? Tehát ha van egy 60%os emelt érettségim azt ugyan úgy elfogadják a legjobbnak mint egy 100%-osat?

Esetleg valaki tudja, hogy "numerus clausus" szakon (orvosi) hogyan jön ki az "NC" érték? Valakinek van esetleg tapasztalata ezzel kapcsolatban?

1

Orvosi egyetem Moszkvában?

Tegyük fel, hogy felvesznek az egyetemre. Középszintű orosz nyelvvizsgával el tudnék boldogulni a tananyaggal? Milyenek a moszkvai egyetemek?

3

Amerikában a 10. -11. évfolyamos tanulók mit tanulnak?

Írok egy kisebb történetet. Amerika a helyszín. Szeretnék beleírni pár dolgot,amit a diákok órán művelnek. Pl: Angol, Történelem,Matematika,Biológia...stb.
Előre is köszi a válaszokat :)!
Kérlek írjátok meg,hogy melyik évfolyam amilyen tárgyhoz írtok.

1

Fogtechnikus képzés, labor, ár Londonban?

Családi okok miatt, Londonba kell költöznöm. És nagyon érdekel a fogtechnika. Találtam egy iskolát, a Lambeth College-t(

0

Madrid vagy Málaga?

Ha lehetőségetek lenne rá, Ti hova mennétek 6 hetes spanyol nyelvtanfolyamra és miért?

7

Továbbtanuláson gondolkodom, hogy Szegedre, pszichológia szakra iratkozom, azonban nem tudom a teljes folyamatot. Tudtok erről valamit?

Közgazdasági iskolába járok, tehát nekem nem az általános érettségim van (nem matek, töri, - hanem minden közgazdaság, pl; vállalatgazdaságtan, számvitel, stb. Magyar természetesen van). (Szerbiában élek).Érdekelne, hogy akkor a továbbiakban mit kellene tennem, hogyan? Valószinűleg különbözetit tenni, vagy?
Van esetleg Valaki, aki Szegedre jár, vagy hasonlók, hogy elmagyarázza, hogyan is megy ez?
Valamint.. államkasszára hogy kerülsz? (külföldiként persze)
Előre is köszönöm.

6

Mesterszakon is lehet jelentkezni Erasmusra? Ha igen, melyik félévben érdemes?

1

Milyen cserediák programok vannak olaszországba?

Olaszországba szeretnék cserediák lenni. Melyik szervezettel lehetséges és mennyibe kerülne ha szeptembertől decemberig mennék?

2

Szerintetek be tudok majd illeszkedni a holland középiskolába? 13/F

Apám valószínűleg ott kap munkát ezért követjük. Itthon vannak barátaim minden társaságban ahol mozgok. Ott viszont meg a nyelvet se tudom. Lányok olyanok mint itthon valószínűleg? Meg fogom tudni szokni?

4

15 éves vagyok. Londonban szeretnék tanulni egy ideig. (A többi lent! ) (? )

Állami, NEM EGYHÁZI középiskolára gondoltam. Kb. 3 hónapot szeretnék kint tölteni. Középfokú (ITK Origós) szóbeli és (DExam, humán) írásbeli vizsgám van.
Pályázatokra, programokra lennék kíváncsi és megköszönném, ha linkeket küldenétek. Ha van, személyes tapasztalatot írjátok le, kérlek!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!