Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék Németországban Hogyan kérhetek tartózkodási (1 db)

Szeretnék Németországban tanulni. Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt?

Júliusban lesz a felvételim m?vészti szakra és el?tte szeretnék kimenni (mert szükséges a felvételi el?tt személyesen felvennem a kapcsolatot a tanárokkal). Szeretnék addig dolgozni.Lehetséges hogy kimegyek és csak úgy kiveszek egy albérletet és utána keresek munkát? Magyarországról lehet munkaengedélyt kérni?

Legjobb válasz: besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.

besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.
kimehetsz és addig tartozkodsz ott amíg akarsz. 3 hónap után be kell jelentkezned egy lakcímre. de semmi gond ezzel. tanulni majd simán tanulhatsz ha felvesznek, de dolgozni csak diákként fogsz tudni ha találsz gyakorlati helyet(nem tudom van-e gyakorlati munka ilyen szakon amiért pénzt kapsz). kint egyetem mellet dogozhatsz gyakornoként és kapsz érte pénz ha találsz egy céget rá(kivébe dokigyakornok). de amúgy nem tudsz dolgozni. munkavállaási kell minden legális munkához(nagyon ritka a fekete munka, vagy én még nem találkoztam vele) Munkavállalásit csak akkor kaphatsz ha idénymunkás leszel, ha egy magyar cég küld ki, au-pair vagy, vagy egy cég azt mondja jobb vagy mint egy német munkaerö. sajnos ezt az utobbit nagyon nézik, így kisegittö állást egy boltban nem fogsz kapni, csak ha van speciális végzettséged vagy pl magyar nyelevt is kérik, és persze ezek mellett nagyon jól beszélsz németül. de maga az ottartózkodással vagy iskolával nem lesz gondod.
2000ben tanuló vízum kellett. elõre kellett jelentkezni a követségen, igazolni, hogy van fedezeted a kint tanuláshoz ösztöndíj vagy bankszámla egyenleg (asszem 600 Márka kellett, hogy meglegyen havonta), meg van fogadó iskola, majd már kint el kellett menni bejelentkezni, meg tbc szûrésre, amit ki is kellett fizetni. Akkor nekem a munkalehetõség nem volt fontos, úgyhogy abban nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem mondtak valami olyat, hogy ezzel a vízummal lehet dolgozni is, de csak valami heti 8 órát összesen. Követséget fel kell hívni, vagy elmenni, õk biztosan jót mondanak, minden más csak spekuláció. Most kezd el, mert nem két nap volt nekem sem az átfutás, pedig nekem Erasmus ösztöndíjam volt, ami elvileg minden szükségeset lefed.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan lehetek cserediák fogadó család Amerikában?

Cserediák fogadó család szeretnék lenni Amerikában! Én már a tanév eleje óta itt élek és tanulok, állampolgárságom hamarosan meglesz, ha fogadni szeretnék diákot (nyilván Magyarországról) akkor miknek kell megfelelni, hogy van ez?

15/F

5

Nyáron angolul tanulni Angliában?

Tudnátok ajánlani(tapasztalt) jó angol iskolákat London központjában,olyat ahol angol nyelvet tanitanak? Szállásra is szükségem lenne és ilyen diák rezidencia érdekelne vagy kisebb stúdió vagy 1 személyes szoba saját fürdővel. 200font/heti ár lenne a max a szállásra!

1

Hova tudnánk elmenni Linzben (Ausztria)?

Az én anyukám már 6 éve kint él(én sosem mertem),de a barátnőm anyukája most akar kimenni. És barátnőm is kimenne vele. És akkor én is :) Ketten könnyebb lesz majd segítünk egymásnak. Na szóval.. Fotósok szeretnénk lenni. Esetleg valaki tudna ilyen iskolát Linzben? Rendes iskola csak ezt szeretnénk szakmának:)

2

Õsszel Nürnbergbe megyek erasmussal fél évre, van valakinek tapasztalata a városról, esetleg a diákéletről?

2

Külföldi egyetem nyelvvizsga nélkül?

Még egy évem van hátra a középiskolából és sajnos csak a második nyelvem az angol. Nagyon keményen tanulom de kizárt dolog,hogy jövőre leteszem a a toefl vagy az ielts felsőfokú vizsgáit. Viszont minden egyetemen ezeket kérik. Mit tegyek??

4

Németországban tehetek előrehozott érettségit?

Csak magyar állampolgárságom van, jövőre Németországban fogok tanulni. Ott létezik olyan, hogy előrehozott érettségi? (Baden-Württemberg)

0

Volt már valaki Erasmus programmal az Adnan Menderes egyetemen Törökországban, Aydın városban?

Próbáltam már keresni Google-n beszámolókat, de semmit nem találok. A mi fősulinkról, a nemzetközi kapcsolatok iroda szerint, senki nem volt még ebben a suliban. Az elhelyezkedése pedig jó, nyugati vidéken van, tengerparttól annyira nem messze, turistaközpont közelében. A másik lehetőségem Trabzon lenne Törökországban, de Aydın jobban tetszene. Természetesen nem csak Törökország érdekel, csak a megélhetési költségek itt kedvezőbbek, mint máshol Európában.

0

Milyenek az angol gimnáziumok?

Elég jó vagyok angolból, (nem arra értem, hogy 5-ös vagyok, hanem jól is beszélek) és a külföldi tanuláson gondolkozom. Most 17 éves vagyok, és még 2 évem hátra van a gimiből. Mennyibe kerülnek az ilyen iskolák, milyen a tanítás, és milyen tantárgyak vannak kint?

2

Cserediaknak szeretnék menni 1 teljes évre. (USA, Kanada) kb Mennyi koltsegre szamithatok zsebpenzzel egyutt?

3

Volt itt valaki cserediak USA-ban?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!