Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék Németországban Hogyan kérhetek tartózkodási (1 db)

Szeretnék Németországban tanulni. Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt?

Júliusban lesz a felvételim m?vészti szakra és el?tte szeretnék kimenni (mert szükséges a felvételi el?tt személyesen felvennem a kapcsolatot a tanárokkal). Szeretnék addig dolgozni.Lehetséges hogy kimegyek és csak úgy kiveszek egy albérletet és utána keresek munkát? Magyarországról lehet munkaengedélyt kérni?

Legjobb válasz: besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.

besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.
kimehetsz és addig tartozkodsz ott amíg akarsz. 3 hónap után be kell jelentkezned egy lakcímre. de semmi gond ezzel. tanulni majd simán tanulhatsz ha felvesznek, de dolgozni csak diákként fogsz tudni ha találsz gyakorlati helyet(nem tudom van-e gyakorlati munka ilyen szakon amiért pénzt kapsz). kint egyetem mellet dogozhatsz gyakornoként és kapsz érte pénz ha találsz egy céget rá(kivébe dokigyakornok). de amúgy nem tudsz dolgozni. munkavállaási kell minden legális munkához(nagyon ritka a fekete munka, vagy én még nem találkoztam vele) Munkavállalásit csak akkor kaphatsz ha idénymunkás leszel, ha egy magyar cég küld ki, au-pair vagy, vagy egy cég azt mondja jobb vagy mint egy német munkaerö. sajnos ezt az utobbit nagyon nézik, így kisegittö állást egy boltban nem fogsz kapni, csak ha van speciális végzettséged vagy pl magyar nyelevt is kérik, és persze ezek mellett nagyon jól beszélsz németül. de maga az ottartózkodással vagy iskolával nem lesz gondod.
2000ben tanuló vízum kellett. elõre kellett jelentkezni a követségen, igazolni, hogy van fedezeted a kint tanuláshoz ösztöndíj vagy bankszámla egyenleg (asszem 600 Márka kellett, hogy meglegyen havonta), meg van fogadó iskola, majd már kint el kellett menni bejelentkezni, meg tbc szûrésre, amit ki is kellett fizetni. Akkor nekem a munkalehetõség nem volt fontos, úgyhogy abban nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem mondtak valami olyat, hogy ezzel a vízummal lehet dolgozni is, de csak valami heti 8 órát összesen. Követséget fel kell hívni, vagy elmenni, õk biztosan jót mondanak, minden más csak spekuláció. Most kezd el, mert nem két nap volt nekem sem az átfutás, pedig nekem Erasmus ösztöndíjam volt, ami elvileg minden szükségeset lefed.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Svájcban, Lucerne-ben szeretnék tanulni szakácsként. Ki mit tud róla?

A Business & Hotel Management School-ba szeretnék jelentkezni. Semmi komoly információval nem rendelkezem. Nagyon örülnék ha egy ott végzett vagy ami még jobb még ma is ott tanuló személlyel beszélhetnék.
Köszönöm
20/F

7

Szerintetek mennyivel gyorsabban tanulnek meg Angolul Londonban mint itthon?

1

Ha érettségi után kimemnék egy évig külföldre gyakorolni nyelvet, és következő évben kezdeném itthon az egyetemet akkor újra le kéne érettségiznem, vagy az 1 évvel azelőtti eredményem számítana?

Köszi előre is a válaszokat!

3

Valki volt már EF nyelvtanfolyamon külföldön?

Ha igen, akkor kérem írjatok üzenetet vagy válaszoljatok. Jövőre én is készülnék ha fog rá telni, csak nemtudom mivel jár. Köszönöm előre is :-)

3

Mennyibe kerül egy nyelvtanfolyam Manchesterben?

19 éves vagyok és kiszeretnék menni Manchesterbe nyelvet tanulni. Mennyi lenne a költség, ha kollégiumba mennék?

4

Kitűnőre végeztem egy műszaki szakközépiskolában, de egyetemre nem vettek fel, hol van Ausztriában olyan egyetem ahová mehetnék tovább tanulni? /Magyarországon nincs szándékom tovább maradni! /

1

Milyenek az angol középiskolák?

3

Mi a véleményetek a Wirtschaftuniversitat Wien-ről?

0

Valakinek tapasztalata külföldi költségtérítéses felsőoktatásban, megérte, vagy nem, mit tanácsolnátok nekem, nem tudok dönteni?

Megéri jóval több pénzt belefektetni külföldi oktatásra, mint otthon ingyenesen? Én USA-ban élek, de itt rettentően drága az oktatás, otthon lehetne jelentkezni költségtérítésre, mondjuk nem tudom felvennének-e, mert már rég érettségiztem, de ha sikerülne, akkor ott jóval olcsóbb lenne, viszont ott diplomázás után kevesebb esély lenni és a fizetések nagyon alacsonyak. Egyébként természettudományi területről van szó. Nem tudom mit csináljak,ideköt a párom, aki már nem fog hazamenni, otthon viszont nincs munkalehetőség. Tudom túl kömplex és talán átláthatatlan is amit szeretnék kérdezni, de remélem azért ki lehetett hámozni belőle a lényeget.

0

Írország vagy svédország egyetemi szempontból?

tapasztalatokat szeretné

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!