Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék Németországban Hogyan kérhetek (1 db)

Szeretnék Németországban tanulni. Hogyan kérhetek tartózkodási engedélyt?

Júliusban lesz a felvételim m?vészti szakra és el?tte szeretnék kimenni (mert szükséges a felvételi el?tt személyesen felvennem a kapcsolatot a tanárokkal). Szeretnék addig dolgozni.Lehetséges hogy kimegyek és csak úgy kiveszek egy albérletet és utána keresek munkát? Magyarországról lehet munkaengedélyt kérni?

Legjobb válasz: besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.

besétálsz a német követségre és megbeszéled velük. vagy felhívod õket. Szerintem ez a legtisztább.
kimehetsz és addig tartozkodsz ott amíg akarsz. 3 hónap után be kell jelentkezned egy lakcímre. de semmi gond ezzel. tanulni majd simán tanulhatsz ha felvesznek, de dolgozni csak diákként fogsz tudni ha találsz gyakorlati helyet(nem tudom van-e gyakorlati munka ilyen szakon amiért pénzt kapsz). kint egyetem mellet dogozhatsz gyakornoként és kapsz érte pénz ha találsz egy céget rá(kivébe dokigyakornok). de amúgy nem tudsz dolgozni. munkavállaási kell minden legális munkához(nagyon ritka a fekete munka, vagy én még nem találkoztam vele) Munkavállalásit csak akkor kaphatsz ha idénymunkás leszel, ha egy magyar cég küld ki, au-pair vagy, vagy egy cég azt mondja jobb vagy mint egy német munkaerö. sajnos ezt az utobbit nagyon nézik, így kisegittö állást egy boltban nem fogsz kapni, csak ha van speciális végzettséged vagy pl magyar nyelevt is kérik, és persze ezek mellett nagyon jól beszélsz németül. de maga az ottartózkodással vagy iskolával nem lesz gondod.
2000ben tanuló vízum kellett. elõre kellett jelentkezni a követségen, igazolni, hogy van fedezeted a kint tanuláshoz ösztöndíj vagy bankszámla egyenleg (asszem 600 Márka kellett, hogy meglegyen havonta), meg van fogadó iskola, majd már kint el kellett menni bejelentkezni, meg tbc szûrésre, amit ki is kellett fizetni. Akkor nekem a munkalehetõség nem volt fontos, úgyhogy abban nem vagyok biztos, de ha jól emlékszem mondtak valami olyat, hogy ezzel a vízummal lehet dolgozni is, de csak valami heti 8 órát összesen. Követséget fel kell hívni, vagy elmenni, õk biztosan jót mondanak, minden más csak spekuláció. Most kezd el, mert nem két nap volt nekem sem az átfutás, pedig nekem Erasmus ösztöndíjam volt, ami elvileg minden szükségeset lefed.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Érdemes lenne Ausztriába mérnöknek továbbtanulnom? (lehetőleg olyanok írjanak akiknek van tapasztalata)

Egy ideje nézegetem a TU-Wien Maschinenbauingenieuer szakát és lenne 1-2 kérdésem.

Tudom, hogy nehéz ezt megmondani de még is mennyire nehéz, milyen szinten áll a bécsi műszaki egyetem a pesti vagy miskolcihoz képest? Ezt úgy értem, hogy ha azt nem nézzük, hogy németül kellene hallgatni az előadást. Vagy egyáltalán nem lehet összehasonlítani azt az egyetemet egy magyarhoz képest?

A németen nem múlna, felsőfokom van már. De az nagyon érdekelne, hogy nehezebb-e a milskolcnál...

Másik, hogy a megélhetést mennyire lehet magadnak intézni? Az reális elképzelés, hogy ha az ember dolgozik hétvégén napi 8 órában 10€ órabérért, akkor 1 hónap alatt összejön 640€. Ennyiből már meglehet élni? Mennyire nehét hétvégi munkát találni, vagy ilyen részmunkaidős állást? Mindenképpen kéne valamennyire a szülők pénzére majd támaszkodnom?

Tehát az egyetem nehézsége (ha azt nem nézzük, hogy németül megy az oktatás) és a megélhetés kérdése érdekelne.

Előre is köszönöm a válaszokat!!!

0

Hogy van Japánban az alapsuli?

tömbökben tanulnak,vagy úgy mint nálunk. Meddig van kb(hetedik osztályban) a tanitás. Osztályokban tanulnak,vagy csaportokban. Van -e osztályfőnök. Kb. Tokióban mennyien járnak egy átlagos alapsuliban egy átlagos osztályba. Hányadikban végeznek. Ilyen és hasonlú kérdésekre kérnék szépen választ

0

Egy pirotechnikus tanfolyamon mit tanitanak egy pirotechnikusnak (aki csak tuzijatekokkal szeretne foglalkozni? )

pirotechnikus szeretnek lenni a kerdesem pedig,hogy egy olyan pirotechnikusnak aki csak tuzijtekkal foglalkozik tehat osszerakja a bombakat majd inditja annak mit tanitanak a egyetemen?Ott csak ilyesmit tanitanak vagy tanitanak tantargyakat is? Kemia,fizika?
Vagy esetleg nagy baj,ha pirotechnikus szeretnek lenni de nem megy annyira a fizika meg a kemia?

0

Melyik külföldi országban érdemes gasztronómiát tanulni?

2

A Wirtschafts Universität Wienre milyen felvételi szükséges?

milyen felvételi vizsgát kell tenni?

0

Mi a Los Angeles-i színészképző neve?

Színész szeretnék lenni. A Los Angeles-i színészképző angol neve kéne. Ha tudsz, légyszíves küldj linket is! Köszönöm!

2

Pirotechnikus szeretnek lenni, de olyan amely csak tuzijatekokkal foglalkozik, Magyarorszagon mik az elvárások?

Tehat en erdelyben lakom amikor befejezem a kozepiskolat magyarorszagra szeretnek menni egy pirotechnikus szakot elvegezni,de en csak tuzijatekokkal szeretnek fogalkozni tehat inditani a tuzijatekot illetve megtanulni a bombakat osszerakni.(Tehat,hogy magamtol tudjak csinalni egy tuzijatek showt).Ezt magyarorszagon hol erdemes elvegezni es nehez egy ilyen tanfolyamot elvegezni? hany ev? miket tanulsz ott? esetleg milyen tantargyba kell eros legyel?

2

Szerintetek ez így lehetséges? (Munkavállalás+tanulás UK-ben 16 évesen)

Arra gondoltam hogy 10-es korom után (addigra lesz nyelvvizsgám) kimennék dolgozni és tanulni UK-be. (Azért írom ezt mert még nem döntöttem el hogy melyik országba.)
Persze csak napi 3-4 órába dolgoznék takarítóként/mosogatóként és kibérelnék egy szobát.
Szerintetek menne?

6

Hogyan lehet külföldi egyetemekre jelentkezni?

Nagyon szeretnék külföldön tanulni, építészmérnöki szakon . Jelenleg 410 pontos érettségivel, egy B2 es angollal rendelkezem. Hogyan lehet külföldre jelentkezni ? Milyen papírokat kell kitölteni?? Aki csinálta vagy tudja , hogy kell az kérem írja meg.

4

Mi a véleményetek az International People's College-ről? (Dánia)

Van lehetőség valamilyen ösztöndíjra vagy az összes képzésük fizetős? Mennyire hasznos?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!