Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék Németországban Hogyan (51 db)

Miért van az, hogy itthon akik egyetértenek a Jobbikkal, vagy a nácizmussal, azok nagy része németül tanul vagy szereti Németországot, amikor a mai Németország pont hogy ennek szöges ellentéte?

Legjobb válasz: Én még németül tudó jobbikost nem láttam,azt tudom,hogy a párjuk kelet felé kacsingat,Mongólia,Pakisztán,Kína felé! Oroszország felé!

Én még németül tudó jobbikost nem láttam, azt tudom, hogy a párjuk kelet felé kacsingat, Mongólia, Pakisztán, Kína felé! Oroszország felé!
14 :37 es vagyok. Amugy kedves elsõ válaszolo nem lehet beazonosítani igy egy dolgot. Pl:Aki szereti a Pálmafát az nem biztos hogy szereti a Fidzsi Szigeteket. nem mindenki jobbikos aki szereti kubát, vagy oroszországot! Nem lehet hogy Szovjetuniora gondoltál nem Oroszországra? (mert nem egy a 2 õ!)
Én is jobbikos vagyok, bár tanulok németül, de ennek semmi köze a politikához, csupán az osztrák határ mellett lakom. :D Ja, és Spanyolországért vagyok oda. :) Amúgy szerintem az egész megfigyelésed téves. Ismerek jobbikosokat, de egyiknek sincs semmi köze Németországhoz, sõt nem is szeretik azt az országot.
Mért van az, hogy aki kiírtaná a zsidókat, megsértõdik ha rasszistának hívják vagy elmebetgnek? Mért van az, hogy aki a leghangosabban a kommunizmust szídja legszívesebben mindent államosítana? Mért van az, hogy a kivétel erõsíti a szabályt? Mért van az, hogy magyarként egy magyar lemagyargyûlözhet? Akkor ki gyûlöl kit?
Kérdezõ, ezt hogy állapítottad meg?
Én úgy vettem észre, hogy akik itthon egyetértenek a jobbikkal, azok többnyire Oroszországot, Afganisztánt, Iránt, Kubát, Szomáliát és Észak-Koreát szeretik, akik meg egyet értenek a nácizmussal azok meg mindent gyûlölnek, ami nem magyar és váltig állítják, hogy Hitler imádta Magyarországot.
Jujj, kérdezõ, most az elevenemre tapintottál. Most jöttem rá, hogy nem is azért tanulok én németül, mert a cégemet megvette egy "szöges ellentétes" (szaros) német multi, és a munkakörömhöz kell, hanem a sötétben bujkáló hitler- és német szimpátiám miatt. Habár... Ha volt is ilyen szimpátiám, azért a "der, die, das" problematikája kijózanított. Veled együtt már én is úgy érzem, hogy a német, aki ezt a nyelvet kitalálta, csakis egy velejéig aljas nép lehet, hitler pedig, aki nem átallotta nagy nyilvánosság elõtt folyékonyan beszélni, egy briganti.
A kérdés egy hatalmas ostobaság. A Jobbikra szavaztam, de angolul és latinul tanulok, és most biztos elszomorodsz kérdezõ, de én sem vagyok odáig a németekért, mint ahogy ezt te szeretnéd beállítani. Ilyen alapon meg a baloldaliak becsókolnak Oroszország valagába, és Lenin búráját smárolják Moszkvában?
Én egyetértek a nácizmussal, tanulok németül, Hitler miatt kezdtem megszeretni a németet, és már 5-ös vagyok belõle. És Németországot is szeretem. Szóval a kérdezõnek részben igaza van..

Azután szeretnék érdeklődni, hogy ha vásárolok egy kölyök Német juhász kutyát a törzskönyvét hol állítják ki? Magyarországon vagy Németországban. Mitől függ?

Köszönettel

Legjobb válasz: A törzskönyvet vagy az export pedigreet a tenyésztõ váltja ki. Országok közti honosítást pedig a ebtenyésztõ szervezeteknél lehet kérni, amennyiben pl. németországban vásárolja meg a kölyköt és behozza magyarországra, vagy fordítva.

A törzskönyvet vagy az export pedigreet a tenyésztõ váltja ki. Országok közti honosítást pedig a ebtenyésztõ szervezeteknél lehet kérni, amennyiben pl. németországban vásárolja meg a kölyköt és behozza magyarországra, vagy fordítva.
A kérdező hozzászólása: Tisztelt Cím! Köszönöm gyors válaszadását! A kölyköt Magyarországon vásárolnám meg, de már a második tenyésztõtõl kapom azt a választ, hogy a törzskönyvet Németországban állítják ki. Ez helyes így? Üdvözlettel: Sz.Éva
Ez igaz. A MEOE és a SV között pár hónapja megállapodás született a dologról, az A kutya újságban is volt cikk róla, de részleteket nem tudok.
Na ezt nem tudtam....akkor a MEOE helyi szervezeténél kellene érdeklõdni!
Te vagys nagyon schön, én téged nagyon liebe dich :)
A kérdező hozzászólása: tanuljál még 1 kicsit ok??
Megvárod hogy hazajöjjön és aztán elé állsz, és mondod amit érzel...vagy találj ki valami szöveget..hogy nagyjából mit akarsz mondani!

Németországban élek, és itt szeretnék autot vásárolni, maradna rajta a német rendszám, arról szeretnék tudakozodni, hogy mit hol kell intézni ilyen ügyekben?

hol mit, mennyibe kerül, mire figyeljek, minden érdekel, természetesen elsősorban azoktol kérdezem, akik már átestek ezen a hadműveleten, előre is köszönöm!

Ha külföldön szeretnék tanulni, hogy zajlik a pontok átszámítása? (Például ha Németországba szeretnék egyetemre menni) Ott is van állami támogatás?

Germanisztika szakra szeretnék járni.

Legjobb válasz: ha ösztöndíjjal mész ki, támogatnak, amúgy nem valószínû. és felvételizni kell mindenképpen, szerintem nem fogadják el a magyar érettségit, felvételi nélkül.

ha ösztöndíjjal mész ki, támogatnak, amúgy nem valószínû. és felvételizni kell mindenképpen, szerintem nem fogadják el a magyar érettségit, felvételi nélkül.

Németország - hogy tudok kijutni olcsón, ha vonattal szeretnék menni? Kimondottan Rettenbergbe nem is lehet eljutni?

Kedves fórumtagok! Régebben nézelődtem a máv elvira oldalán, ahol meg tudtam nézni, hogy kimondottan Rettenberg-be megy-e vonat. Nos igen, megtaláltam, hogy megy, és nagyon sok más helyre is voltak járatok a MÁV oldalán. Most viszont nem találom. Ez az egész valahogy megváltozott, és a nemzetközi járatok menüpontban is csak néhány helyre megy el vonat Németországba. Rettenbergnek még a közelébe sem! Pedig nekem az a célom. Busz sem megy kimondottan oda, de olyan busz megy, aminek az állomása 50 km-rel Rettenberg mellett van. onnan esetleg taxival eljutnék abba a buszállomásra/vonatállomásra ahonnan Rettenbergbe megy vonat/busz. Onnan meg egyenesen mennék egy Németországi belföldi járattal Rettenbergbe. csak épp ezzel az a gond hogy nagyon sok plusz költség. ennél jóval olcsóbban szeretném az utat. busszal pedig nem szívesen mennék Németországba, tudom, hogy többször meg fog állni helyeken, meg gondolom WC-re is lehet majd menni, de nem tudom, hogy be mernék-e vállalni 10 óra buszozást. azt is utáltam amikor 3 órát buszoztam egyszerre. volt már hányingerem is a buszon. a vonat sokkal jobb számomra. a MÁV-on kívül semmilyen más vonatjárat nincs Németországba? Kimondottan Rettenbergbe, vagy annak közelébe? Repülővel nem mennék ki, mert az 30.000 Ft csak oda. még annak örülhetek, hogy ki tudok jutni 50 km-re Rettenberghez, onnan meg belföldi járattal el tudok oda jutni. de ez így sokkal drágább és gubancosabb is. Valaki tudna segiteni, aki tapasztaltabb külföldi utazások terén? Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nem neztem meg, merre is van a Rettenberg, de alapjaraton azt tudnam javasolni, hogy vagy a muncheni vagy a drezda-berlini eurocityvel menj ki, es onnet meg a bahn.de oldalan veve jegyet haladj tovabb. Az eurocity / euronight meglehetosen olcso, de rengeteg ido, igy nem biztos, hogy osszessegeben megeri majd. A nemet vonatjegyet nagyon konnyen meg tudod venni online, en rengetegszer nyomtattam itthon a jegyet es a DB nem okozott csalodast. Ha IC-t hasznalsz odakinn, valoszinubb, hogy belefutsz majd valamilyen akcioba. pl. ha tobben mesz akkor olcsobb (max. 5 foig), de van amikor az az olcsobb hogy retour jegyet veszel elovetelben, egy adott vonatra.

Nem neztem meg, merre is van a Rettenberg, de alapjaraton azt tudnam javasolni, hogy vagy a muncheni vagy a drezda-berlini eurocityvel menj ki, es onnet meg a bahn.de oldalan veve jegyet haladj tovabb. Az eurocity / euronight meglehetosen olcso, de rengeteg ido, igy nem biztos, hogy osszessegeben megeri majd. A nemet vonatjegyet nagyon konnyen meg tudod venni online, en rengetegszer nyomtattam itthon a jegyet es a DB nem okozott csalodast. Ha IC-t hasznalsz odakinn, valoszinubb, hogy belefutsz majd valamilyen akcioba. pl. ha tobben mesz akkor olcsobb (max. 5 foig), de van amikor az az olcsobb hogy retour jegyet veszel elovetelben, egy adott vonatra.
Így van, az elsõ jól írja, az EC és EN vonatokra szoktak lenni akciós jegyek. Idõben kell megvenni, mert elfogyhat, és akkor már csak drágább van. Én az EuroNight vonatot jobban szeretem, a fekvõhelyjegy se túl drága, és szeretek vonaton aludni. Németországon belüli jegyet is tudsz venni innét, kiadják a magyarországi nemzetközi pénztárban, de olcsóbb valószínûleg, ha közvetkenül a német vasútnál veszed meg online. A MÁV-tól telefonon és emailben is kérhetsz felvilágosítást, egyszerû kérdésekre szoktak tudni válaszolni (bonyolultakra nem, de a tied egyszerû). Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: hálásan köszönöm a válaszokat! :)
(Elsõ vagyok) Ha valami konkrét kérdésed lenne még esetleg, nyugodtan írj privit és megpróbálok segíteni :)

Németországba szeretnék költözni. Hogy oldjam meg?

Nem tudok idegennyelveken és már 16 éves vagyok.A középfokú vizsga egyértelműen nem elég ahhoz,hogy kiköltözzek.Felsőfokú vizsgával kiköltözhetek?tudok majd munkát szerezni?mármint...ha felsőfokú vizsgát teszek az már azt jelenti,hogy érteni fogom nagy eséllyel,hogy a munka során mit kell tenni,mit kérdeznek vagy mondanak?Vagy,hogy oldjam meg,ha nem?

Legjobb válasz: "Vagy,hogy oldjam meg,ha nem?" Vegyétek úgy,hogy ezt nem írtam,mert értelmetlen

A kérdező hozzászólása: "Vagy, hogy oldjam meg, ha nem?" Vegyétek úgy, hogy ezt nem írtam, mert értelmetlen
"Már" 16 éves vagy? Inkább úgy fogalmaznék, hogy MÉG, és SEMMIT nem tudsz felmutatni ahhoz, hogy bármilyen esélyed legyen odakint az elhelyezkedésre. Elõször is tanulj meg legalább középfokon németül, és szerezz meg egy olyan szakmát, amit kint is keresnek. Ez lehet szakmunkás képesítés is (csõszerelõ, kõmûves, burkoló, vendéglátóipar stb.) de még jobban jársz, ha villamosmérnökként, gépészmérnökként, informatikusként vagy pl. orvosként akarsz elhelyezkedni. Tehát: TANULJ!
Hiába lesz felsõfokú nyelvvizsgád, attól még nem tudod németül megértetni magadat. De ha lenne szakmád is, akkor sem kapnál munkát 18 éves korod elõtt.
Nekem németországi barátom van. :) Én is tanulgatok németül. Mi úgy tervezzük, hogy én otthon intézem a házat, gyerekeket, õ dolgozik. Ha ki is mész, nem fogod álmaid munkájával kezdeni, mert nem tudsz beszélni és nem is értesz meg mindent. Felvesznek mosogatni meg ilyen helyekre, ahol egyértelmû a dolgod, nem pl. irodába. Mosogatsz tegyük fel :D és közben beszélgetsz a kollégáiddal, meg mindenki mással németül, hiszen ott élsz és így IDÕvel belejössz, megtanulod. :) És majd akkor.. Egyébként egy nyelvvizsga nem elég a kint tartózkodáshoz. Valójában úgy lehet nekikezdeni, ha van kint valakid, akinél egy ideig ott lehetsz. :) És aztán mikor van rendes munkád, pénzed, akkor állsz saját lábakra.
Ezt a tanulságos történetet minden, nyelvtudás nélkül külföldre költözõnek ajánlom elolvasásra: http://nol.hu/kulfold/20130323-fel_ev_rettenet_irorszagban

A következõ nyári szünetben, 2014-ben szeretnék Németországban (München) dolgozni. (Júliust, Augusztust tudnám végig. ) De szállást nem tudom, hogyan tudnék, a város melyik részén, és mennyiért?

Mivel diákmunkára mennék csak, nem lenne sok a keresetem, így a lakásból elég lenne a legleglegegyszerûbb! :) Számomra egyenlõre a nyelvtanulás a legfontosabb. Csak erre a pici idõre kellene egy szoba, ahol addig elvagyok! A várost már ismerem, a közlekedéssel nem lenne probléma, lehetõség szerint szeretnék még a 3. ringen belül valami kis lakást találni. Ilyen rövid idõre lehet? Nagyon megköszönném! Azért kérdezõsködök ennyivel hamarabb, mert ki tudja, könnyû e vagy nehéz rábukkani, illetve addig felvenném a kapcsolatot a tulajdonossal, és lebeszélném:)

Legjobb válasz: CouchSurfing vagy au pair állás

CouchSurfing vagy au pair állás

2 éves szakmát kezdtem, a végén ki szeretnék menni Németországba, hogy fogjak neki a nyelvtanulásnak?

Legjobb válasz: Szívesen fogadnék szakmabeliek (pl. tanárok véleményét) és, hogy milyen könyvet lenne érdemes megvennem.

A kérdező hozzászólása: Szívesen fogadnék szakmabeliek (pl. tanárok véleményét) és, hogy milyen könyvet lenne érdemes megvennem.

Szeretnék Németországban dolgozni bébiszitterként. Valaki dolgozott már kint bébiszitterként? Hogy sikerült kijutnia? Tapasztalatokat írjatok légyszíves

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Mert ha 26 alatti, van egy jó tippem. www.aupair-world.net Az au pair programmal kijuthatsz hetek alatt, mint au pair. Ez azt jelenti, hogy bébiszitter vagy teljes ellátásban, illetve valamennyi takarítást bevállalsz. Átlagosan havi 80ezer a fizu, de ez országfüggõ is. Svájciak, hollandok, írek, svédek és norvégok 100-150 körül fizetnek. Ez jó nyelvtanulási lehetõség. Nyilván nem lehet belõle meggazdagodni, de a rendesebb családok fizetnek az au pairnek nyelvtanfolyamot is. A nõvérem így jutott ki. Én is nagyon sokszor mehettem volna, de nem mertem, pedig rengeteg jó fej családdal leveleztem, csak mindig visszaléptem. Nehéz döntés. Egyébként a legtöbb au pair azt mondja, próbálj meg nem magyarokhoz kimenni, mert azok nagyon s*ggek tudnak lenni.

Hány éves vagy? Mert ha 26 alatti, van egy jó tippem. http://www.aupair-world.net Az au pair programmal kijuthatsz hetek alatt, mint au pair. Ez azt jelenti, hogy bébiszitter vagy teljes ellátásban, illetve valamennyi takarítást bevállalsz. Átlagosan havi 80ezer a fizu, de ez országfüggõ is. Svájciak, hollandok, írek, svédek és norvégok 100-150 körül fizetnek. Ez jó nyelvtanulási lehetõség. Nyilván nem lehet belõle meggazdagodni, de a rendesebb családok fizetnek az au pairnek nyelvtanfolyamot is. A nõvérem így jutott ki. Én is nagyon sokszor mehettem volna, de nem mertem, pedig rengeteg jó fej családdal leveleztem, csak mindig visszaléptem. Nehéz döntés. Egyébként a legtöbb au pair azt mondja, próbálj meg nem magyarokhoz kimenni, mert azok nagyon s*ggek tudnak lenni.
"próbálj meg nem magyarokhoz kimenni, mert azok nagyon s*ggek tudnak lenni." Ezt már máshol is hallottam....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!