Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék C tanulni. Hol Honnan Hogyan (1 db)

Szeretnék C nyelvet tanulni. Hol? Honnan? Hogyan és miből tudnék tanulni?

Apróbb html és javascript alapjaim vannak csak szeretnék valamilyen komolyabb programozási nyelvet tanulni én erre megfelel?nek tartam a C-t vagy a C++-t de nem tudom hogy honnan tudnék tanulni

Legjobb válasz: A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.

A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ^^ bár suli szinten ismerem a pascalt apámmal pedig delphibe még adatbázist is kezeltünk tehát ezekkel az algoritmusokkal változókkal aránylag azért tisztában vagyok, de mégyegyszer köszönöm a segítséget :D
Indulásnak ajánlom az ebookz.hu oldalt. Nagyon sok, fõleg mûszaki tartalmú, magyar e-könyv van fent. A legtöbb fõiskolai-egyetemi jegyzet, de elég jól használható a legtöbb. Az oldal ingyenes, és nem warez (erõsen próbálják kiszûrni a jogdíjköteles tartalmakat).
hát a suli szintû pascal kitörölheted. inkább kezd el angolul keresni "c++ tutorialokat". a google teli van vele. nem is értem hol kerested??? vagy könyvtárban van millió egy könyv.
Ha videóanyagot akarsz akkor a legjobb oldal amit én ismerek <a href="http://csharptk.ektf.hu"/index.php?p=2>EZ</a>(remélem nem csinálltam roszzul a linkelést csak már rég használltam html, php-t meg iesmit)! ha pedig inkább a pascallal kezdenél akkor az ebbookz ugye, és én régen sokat tanultam a free-pascal.uw.hu-ról! Ez kifejezetten játékfejlesztéssel foglalkozik! Sok C++ könyvet talállsz a pirateclubb.hu-n(sokan utállni fognak mert warez, de nem érdekel különösebben!)Ha még szükséged lenne több oldalra esetleg konkrét könyvekre akkor nyugodtan keress fel az msn címemen: [email protected] Van pár könyv amit tudok ajánlani és érdemes megvenni pl: játékfejlesztés DirectX-el! Ezt egyébbként a gugli elsõként kidobja kb 5000 ft de érdemes megvenni, nem pedig letölteni! Még megemlítenék egy angol oldalt: http://www.rapidlibrary.com ezen mindent talállsz nem csak e-bookot! akkor van cumi ha fix IP-d van nem dinamikus mert az sokat szokott szarakodni! ha ki akarod cselezni az idõkorlátot akk keress fel az imént említett msn címen! vagy fordullj a pirateclubbhoz és ott is szívesen segítenek bármiben(csak ne kérdezz hülyeséget!)! Remélem tudtam segíteni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pascalban a bar utasítással téglalap háttérszínét hogyan tudom állítani?

3

Valaki pls segitsen nem jó a hang a gépemen pedig a hangszorok jók kábel jó amikor belépek vezérlőbe a hangok és audióeszközökbe akkor azt irja hogy nincs hangeszköz ilyenkor mit tudok csinálni hogy legyen hang?

2

Van olyan program amivel lehet csinalni programot?

7

Elektronikus jegyzet ahol a mesterséges neurónhálókat a programozás szempontjából tárgyalja?

Majdnem mindenhol csak az alapok és a fogalmak vannak tárgyalva, a kivitelezés nem igazán.

0

Egy ilyesfajta játék elkészítese milyen színtű programozási tudást igényel?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.progimax.l..

És lenne még egy két kérdésem.
A lángot,hogy oldják meg,hogy mozogjon csak a logikájára lennék kiváncsi alapvetően ez egy kép amit manipulálnak vagy ezt kirajzolták programozás segítségével

1

Unity 3d ben ennek a kódnak melyik része mit csinál? Azt tudom hogy sebzést csinál. Asszem ez Javascript.

#pragma strict

var Damage : int = 50;
var Distance : float;

function Update ()
{
if (Input.GetButtonDown("Fire1"))
{
var hit : RaycastHit;
if (Physics.Raycast (transform.position,transform.TransformDirection(Vector3.for
ward),hit))
{
Distance = hit.distance;
hit.transform.SendMessage ("Aply Damage",Damage,SendMessageOptions.DontRequireReceiver);
}
}
}

1

Melyik programozási nyelv (ek) a legalkalmasabb (ak) játékok programozására?

5

Hogyan lehet a programozási nyelv szintaxisát beállítni Visual Studioban?

Például létrehozok egy txt fájlt VS-ben, de azt szeretném, hogy a C# szintaxisával szinezze be a parancsokat, vagy átváltani XML színezésre.

1

Hogyan lehet hangfile-t beolvasni? (Pascal)

pl.: *.mid / *.mp3 / *.wav ...
elég lenne egy.

köszönöm.

1

Programozási szintfelmérő állásinterjún! Pl. : Schönherz diákszövetkezet programozási tesztjén volt már innen valaki? Ha igen, akkor milyen? (nem csak erről a tesztről)

Érdekel, hogy az elméleti kérdések a fontosak-e egy ilyen teszten, vagy inkább gyakorlat orientáltak? Ha gyakorlaton van a hangsúly, akkor pedig, hogy inkább az alapokat kell nagyon tudni, vagy minden technológiát ismerni kell felületesen?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!