Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék C tanulni. Hol Honnan Hogyan (1 db)

Szeretnék C nyelvet tanulni. Hol? Honnan? Hogyan és miből tudnék tanulni?

Apróbb html és javascript alapjaim vannak csak szeretnék valamilyen komolyabb programozási nyelvet tanulni én erre megfelel?nek tartam a C-t vagy a C++-t de nem tudom hogy honnan tudnék tanulni

Legjobb válasz: A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.

A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ^^ bár suli szinten ismerem a pascalt apámmal pedig delphibe még adatbázist is kezeltünk tehát ezekkel az algoritmusokkal változókkal aránylag azért tisztában vagyok, de mégyegyszer köszönöm a segítséget :D
Indulásnak ajánlom az ebookz.hu oldalt. Nagyon sok, fõleg mûszaki tartalmú, magyar e-könyv van fent. A legtöbb fõiskolai-egyetemi jegyzet, de elég jól használható a legtöbb. Az oldal ingyenes, és nem warez (erõsen próbálják kiszûrni a jogdíjköteles tartalmakat).
hát a suli szintû pascal kitörölheted. inkább kezd el angolul keresni "c++ tutorialokat". a google teli van vele. nem is értem hol kerested??? vagy könyvtárban van millió egy könyv.
Ha videóanyagot akarsz akkor a legjobb oldal amit én ismerek <a href="http://csharptk.ektf.hu"/index.php?p=2>EZ</a>(remélem nem csinálltam roszzul a linkelést csak már rég használltam html, php-t meg iesmit)! ha pedig inkább a pascallal kezdenél akkor az ebbookz ugye, és én régen sokat tanultam a free-pascal.uw.hu-ról! Ez kifejezetten játékfejlesztéssel foglalkozik! Sok C++ könyvet talállsz a pirateclubb.hu-n(sokan utállni fognak mert warez, de nem érdekel különösebben!)Ha még szükséged lenne több oldalra esetleg konkrét könyvekre akkor nyugodtan keress fel az msn címemen: [email protected] Van pár könyv amit tudok ajánlani és érdemes megvenni pl: játékfejlesztés DirectX-el! Ezt egyébbként a gugli elsõként kidobja kb 5000 ft de érdemes megvenni, nem pedig letölteni! Még megemlítenék egy angol oldalt: http://www.rapidlibrary.com ezen mindent talállsz nem csak e-bookot! akkor van cumi ha fix IP-d van nem dinamikus mert az sokat szokott szarakodni! ha ki akarod cselezni az idõkorlátot akk keress fel az imént említett msn címen! vagy fordullj a pirateclubbhoz és ott is szívesen segítenek bármiben(csak ne kérdezz hülyeséget!)! Remélem tudtam segíteni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Java játékfejlesztés. Milyen API-t használjak?

Találtam már Jframe-t, LWJGL, JOGL, JSFML, stb.
A gond az LWJLGL-nél meg az ilyen OpenGL alapúaknál, hogy nekem a régi-régi OpenGL 2.1-em van. Ez befolyásolná a dolgokat?

3

Hogyan lehet kiírni az első 20 prímszámot csökkenő sorrendben C# nyelven?

22

PHP programozás: megválaszolnátok néhány kérdést?

Egy böngészős játékhoz lenne.
Kezdő vagyok még!

A kérdéseim:

1. Hogyan tudnék egy másik WEBoldalon /tehát nem a gépemen/ lévő linket, ami egy változó értékű kódot tartalmaz megnyitni?
2. Hogyan lehet időközöket készíteni a rendszernek (azt akarom, hogy egymásutánban végezze)
3. Ezt több felhasználós váltakozással hogyan tudnám megcsinálni? (igen, multizni fogok vele)
4. A felhasználóknál, hogy melyik utasításnál tart, azt hogyan tudnám elmenteni?

Nekem PHP-t javasolták!
Olvasgatok, de fáj a fejem már tőle, és mindent találtam, de azt nem, ami kell.
Ha bármi kérdés van a kérdésemmel, szóljatok!

18

Hogy lehet Game Makerben GTA szerű open world játékot készíteni?

Game Makerben egy GTA szerű felülnézetes játékot akarok csinálni csak nem tudom hogy kell hogy példeul fegyver váltás,térkép,járókelők mindenfelé mászkáljanak a kocsik is ide-oda menjenek, küldetések,rendőrök szóval rengeteg minden, mivel nem vagyok belőle profi. Ha lehet mindre válaszoljatok.

2

Python 3-ban lehet belőle gáz, ha felüldefiniálok egy beépített függvényt?

Konkrétan a print()-re gondoltam. Egy konzolos alkalmazást szeretnék átültetni ablakba. Gondoltam a print()-et felüldefiniálom, hogy egy Label-re írja ki a stringet a konzol helyett. Lehet belőle valami baj?

4

Ezt miben lehet megoldani?

Arra lenne szükségem, hogy egy adott oldalon vannak cellák, abban számok, és amelyikre rákattintok azt összeszorozza. Olyan lenne a legjobb mint pl. a fogadási oldalon az odds-ok összeszorzódnak. Ezt hogy? Ha esetleg valami tutorial lenne azt megköszönném

1

Programozásban mit jelent a tűrés, mint szakkifejezés?

Mire használják és hogyan működik? Nagyon örülnék ha valaki tudna adni róla egy linket részletes leírással. :)

3

Fibonacci sorozat folyamatábrájának az elkészitését szeretném kérni?

Fibonacci sorozatot nem tudom folyamatàbrába elkésziteni nagyon fontos lenne? Holnapra kellene ZHra? Vagy egy hasznos linket kérhetek?

1

Linuxban hogyan lehet megoldani ugyanazt a sort csak egyszer számolja? Többi lent

hogyan érdemes ezt megcsinálni linuxban, a lenti példában ha első számos sorra szűrök és megegyezik akkor a megszámláláskor 1-nek vegye?
1, sor 1234;8978
2, sor 3456;6788
3, sor 1234;9876
összeg csak 2 legyen mert 1 és 3. sor megegyezik.

4

Programozásban ha tizedes számot írunk, akkor a pont vagy a vessző helyes? Miért?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!