Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék C tanulni. Hol Honnan Hogyan (1 db)

Szeretnék C nyelvet tanulni. Hol? Honnan? Hogyan és miből tudnék tanulni?

Apróbb html és javascript alapjaim vannak csak szeretnék valamilyen komolyabb programozási nyelvet tanulni én erre megfelel?nek tartam a C-t vagy a C++-t de nem tudom hogy honnan tudnék tanulni

Legjobb válasz: A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.

A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ^^ bár suli szinten ismerem a pascalt apámmal pedig delphibe még adatbázist is kezeltünk tehát ezekkel az algoritmusokkal változókkal aránylag azért tisztában vagyok, de mégyegyszer köszönöm a segítséget :D
Indulásnak ajánlom az ebookz.hu oldalt. Nagyon sok, fõleg mûszaki tartalmú, magyar e-könyv van fent. A legtöbb fõiskolai-egyetemi jegyzet, de elég jól használható a legtöbb. Az oldal ingyenes, és nem warez (erõsen próbálják kiszûrni a jogdíjköteles tartalmakat).
hát a suli szintû pascal kitörölheted. inkább kezd el angolul keresni "c++ tutorialokat". a google teli van vele. nem is értem hol kerested??? vagy könyvtárban van millió egy könyv.
Ha videóanyagot akarsz akkor a legjobb oldal amit én ismerek <a href="http://csharptk.ektf.hu"/index.php?p=2>EZ</a>(remélem nem csinálltam roszzul a linkelést csak már rég használltam html, php-t meg iesmit)! ha pedig inkább a pascallal kezdenél akkor az ebbookz ugye, és én régen sokat tanultam a free-pascal.uw.hu-ról! Ez kifejezetten játékfejlesztéssel foglalkozik! Sok C++ könyvet talállsz a pirateclubb.hu-n(sokan utállni fognak mert warez, de nem érdekel különösebben!)Ha még szükséged lenne több oldalra esetleg konkrét könyvekre akkor nyugodtan keress fel az msn címemen: [email protected] Van pár könyv amit tudok ajánlani és érdemes megvenni pl: játékfejlesztés DirectX-el! Ezt egyébbként a gugli elsõként kidobja kb 5000 ft de érdemes megvenni, nem pedig letölteni! Még megemlítenék egy angol oldalt: http://www.rapidlibrary.com ezen mindent talállsz nem csak e-bookot! akkor van cumi ha fix IP-d van nem dinamikus mert az sokat szokott szarakodni! ha ki akarod cselezni az idõkorlátot akk keress fel az imént említett msn címen! vagy fordullj a pirateclubbhoz és ott is szívesen segítenek bármiben(csak ne kérdezz hülyeséget!)! Remélem tudtam segíteni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Minecraft áll kliens programozás segítség?

Tudom hogy itt is lessz olyan aki anyázni fog meg hogy illegális meg stb...de elöre szólok hogy nem érdekel.
Szóval aki kicsit is konyit a programozáshoz annak segítségét kérném.
Szóval Virtual Basic tutorialokat néztem hogy hogyan lehetne last login filet lopni és el is kezdtem megcsinálni egy programot, codot is találtam hozzá ((kicsit lejebb kell görgetni)
meg ugy nagyábból értem a lényegét de sehogy nem tudom müködésre bírni. Alapvetően ez egy olyan cód amiben ha megnyomják a gombot amibe bele van programozva az elküldi az e-mailedre a lastlogin filet de nem akar müködni, arra gondoltam hogy lehet az az stmp e-mail szerver nem üzemel vagy valami ilyesmi, ha van olyan aki konyít a programozáshoz és tudna segíteni az légyszi irjon.
(Remélem vannak még normális segítőkész emberek és nem csak anyázás lesz...)

9

Html honlapnak lehet érvényes URL-t adni?

4

Else vs else if mi pontos különbség?

7

A scriptem nem működik ha a textareaba írtak, ki tudnátok javítani nekem?

HTML:
<input type="button"style="background-image: url(Head:
<script type="text/javascript">
function insertText(elemID, text)
{
var elem = document.getElementById(elemID);
elem.innerHTML += text;

}
</script>

3

Magyarországon melyik főiskolán lehet programozást, játékfejlesztést tanulni?

7

Egy jó informatikai szakközépiskolában megszerzett érettségivel és tisztességes programozói tudással mekkora az esély programozói állás szerzéséhez/betöltéséhez?

Nem cégvezetői, "elit" állsásokra gondolok, csak egyszerű, mezei programozói állásra, amiből lehet egy kis pénzhez jutni. Tapasztalatok?

13

Microsoft Excel egy adott cellájából adatokat szeretnék kinyerni, s ehhez szeretnék segítséget kérni. S a kérdés: hogyan lehet adatokat kinyerni egy-egy cellából, ha annak tartalma mindig más, különböző hosszúságú, karakterszámú?

Adottak cellák, melyek egymás alatt vannak, itt a példa:

1076 Budapest, Thököly út 17.
3579 Kesznyéten, Petőfi Sándor utca 40.
2884 Bakonyszombathely, Dózsa utca 42.
6120 Kiskunmajsa, Marispuszta tanya 19/A (zártkert 6536/2 hrsz.).
2660 Balassagyarmat, Vak Bottyán utca 8.
6235 Bócsa, külterület hrsz 03/203.
6230 Soltvadkert, Szentháromság utca 5.

A fenti adatok egy-egy cellában vannak benne egymás alatt. S a cellákból a következő adatokat kellene kinyerni egymás mellet lévő cellákba: irányítószám, helységnév, közelebbi cím (utca-házszám). Ez összesen három cella. A fent látható minták mindig ilyen szintaxisúak tehát fix a 4 karakteres irányítószám az elején, s mindig vessző van a településnév után. A vessző karaktert nem kell kinyerni, s a szóközöket sem.

Gondolom ehhez három különböző függvény szükséges. S abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogyan kell ezt a problémát megoldani, hogy hogyan nézzenek meg a függvények. Ebben sajnos nem vagyok nagyon otthon...

Előre is köszönöm a válaszotokat,

üdvözlettel, Azione.

9

Csak az lehet jó programozó, aki tehetséges, vagy nagyon jó matekból?

Eszembe jutott, hogy ofőm mondta a programozásról, hogy tiszta matek. Ez azt jelenthetné, hogy jobb programozó lesz egy tehetséges vagy nagyon jó matekosból, mint mondjuk egy kreatív, találékony emberből, akinek mondjuk egy átlagos, vagy inkább jó a matematika tudása?

16

Javascriptet nehéz megtanulni? Profi szinthez mennyi idő kell?

5

Hol a hiba a sendmail. Php-ben?

Egy egyszerű formot szeretnék az oldalra tenni, amivel lehet a cégnek üzenni. Viszont azt szeretném, ha nem töltötte ki a mezőket, akkor írja ki, hogy nem töltött ki minden mezőt (esetleg melyiket nem töltötte ki).

Az alábbi kódban mit rontottam el, hogy ezt nem teszi, hanem mindig azt írja ki, hogy elküldte.

<?php
if (isset ($_POST['your_name']) && isset($_POST['email_address']) && isset($_POST['msg_object']) && isset($_POST['comment']))
{
$their_name = $_POST['your_name'];
$their_email = $_POST['email_address'];
$their_object = $_POST['msg_object'];
$their_comment = $_POST['comment'];

$headers =
'From: $their_email' . "\r\n" .
'Reply-To: [email protected]' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

if (mail ('[email protected]', 'Jelentkezés (web)',
"Név: $their_name
Email: $their_email
Tárgy: $their_object
Hozzászólás: $their_comment" . date('d/m/Y H:i:s'),
$headers))

echo 'A levél elment.';

else
echo 'Hiba történt.';
}
else
echo 'Valamelyik mezőt üresen hagytad';
?>

Előre is Köszönöm.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!