Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék C tanulni. Hol Honnan (1 db)

Szeretnék C nyelvet tanulni. Hol? Honnan? Hogyan és miből tudnék tanulni?

Apróbb html és javascript alapjaim vannak csak szeretnék valamilyen komolyabb programozási nyelvet tanulni én erre megfelel?nek tartam a C-t vagy a C++-t de nem tudom hogy honnan tudnék tanulni

Legjobb válasz: A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.

A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ^^ bár suli szinten ismerem a pascalt apámmal pedig delphibe még adatbázist is kezeltünk tehát ezekkel az algoritmusokkal változókkal aránylag azért tisztában vagyok, de mégyegyszer köszönöm a segítséget :D
Indulásnak ajánlom az ebookz.hu oldalt. Nagyon sok, fõleg mûszaki tartalmú, magyar e-könyv van fent. A legtöbb fõiskolai-egyetemi jegyzet, de elég jól használható a legtöbb. Az oldal ingyenes, és nem warez (erõsen próbálják kiszûrni a jogdíjköteles tartalmakat).
hát a suli szintû pascal kitörölheted. inkább kezd el angolul keresni "c++ tutorialokat". a google teli van vele. nem is értem hol kerested??? vagy könyvtárban van millió egy könyv.
Ha videóanyagot akarsz akkor a legjobb oldal amit én ismerek <a href="http://csharptk.ektf.hu"/index.php?p=2>EZ</a>(remélem nem csinálltam roszzul a linkelést csak már rég használltam html, php-t meg iesmit)! ha pedig inkább a pascallal kezdenél akkor az ebbookz ugye, és én régen sokat tanultam a free-pascal.uw.hu-ról! Ez kifejezetten játékfejlesztéssel foglalkozik! Sok C++ könyvet talállsz a pirateclubb.hu-n(sokan utállni fognak mert warez, de nem érdekel különösebben!)Ha még szükséged lenne több oldalra esetleg konkrét könyvekre akkor nyugodtan keress fel az msn címemen: [email protected] Van pár könyv amit tudok ajánlani és érdemes megvenni pl: játékfejlesztés DirectX-el! Ezt egyébbként a gugli elsõként kidobja kb 5000 ft de érdemes megvenni, nem pedig letölteni! Még megemlítenék egy angol oldalt: http://www.rapidlibrary.com ezen mindent talállsz nem csak e-bookot! akkor van cumi ha fix IP-d van nem dinamikus mert az sokat szokott szarakodni! ha ki akarod cselezni az idõkorlátot akk keress fel az imént említett msn címen! vagy fordullj a pirateclubbhoz és ott is szívesen segítenek bármiben(csak ne kérdezz hülyeséget!)! Remélem tudtam segíteni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nem működik a Lazarus. Hibakód lent. Valkinek volt már ilyen? Õ hogy csinálta meg?

PPU Invalid Version 135
lazutils.pas(0,0) Fatal: Can not find LazarusPackageIntf used by LazUtils, ppu=../../packager/units/i386-linux/lazaruspackageintf.ppu, package FCL

2

Hogyan tegészítsem ki a programot?

Egy infókönyvben találtam egy Pascal programot, ami egy n*n-es sakktáblán elhelyez n vezért, úgy, hogy ne üssék egymást, minden lehetséges módon. Szeretném kiegészíteni úgy, hogy a végén kiírja, hány lehetőség van. Hálás lennék, ha valaki leírná, pontosan mit és hove kell beírjak, magam részéről csak nagyon alapszinten ismerem a Pascalt, egy ismerősöm könyve került a kezembe, és érdekelne, továbbá, ha megoldható, hogy kiírja, mennyi idő kellett neki, hogy kiszámolja(ez jó lenne például megtudni, két processzor közül melyik a gyorsabb). Előre is köszönöm szépen.

4

Miért használunk annyi programozási nyelvet?

5

Linkelnétek olyan oldalt, ahol C# fogalmak vannak leírva?

2

Szeretnék delphin megtanulni programozni, tudnátok jó oldalakat ajánlani, ahol el tudnám kezdeni online?

Teljesen kezdő vagyok, Pascalt se ismerem, szóval érdekelne, hogy tanulhatnám meg, mivel egy házi dolgozatomhoz szükséges a suliban, ezért fontos lenne. Főképp, ha lehet magyar nyelvű mintapéldák, oktatóvideok érdekelnének. Tudnátok ilyen oldalakat ajánlani egy teljesen kezdőnek? Előre is köszönöm!

2

Videókártya BIOS szerkesztő programot szeretnék írni, hogy lehet ilyesmibe belekezdeni? Szerintetek nehéz lenne megírni?

3

Van formom html oldalon. Hogyan tudok hivatkozni az egyes elemekre?

<form>
Gender:<br><input type="radio" name="un" value="male">male<br>
<input type="radio" name="un" value="female">female
</form>
tehát hogy tudom leellenőrizni, hogy a felhasználó melyikre kattintott?

8

Nulla programozási tudással önszorgalommal meg tudok úgy tanulni programozni h két év alatt készítsek egy közösségi oldalt?

16

C/C++ban miért nincs szabványosított bináris reprezentáció?

pl 0b0110010

Tehát a "0b" előtagú kettes számrendszerbeli számot jelentene. Tudom hogy vannak fordítók amik elfogadnak ilyet, de engem az érdekel miért nem szabványosították. Vagy csak simán nincs rá szükség?

3

Miért nem küldi el az emailt? (php)

Sziasztok!
Azért írok, mert szeretnék küldeni egy emailt php kóddal de ha rámegyek a küldésre, akkor csak tölt és nem csinál semmit:

a html része csak egy form és pár input text mezők. Szerintem fölösleges bemásolnom. A php része a következő:
<?php
$kinek = $_POST["cimzett"];
$kitol = $_POST["kuldo"];
$targy = $_POST["targy"];
$uzi = $_POST["uzenet"];

ini_set("SMTP", "smtp.gmail.com");
ini_set("smtp_port", "465");
ini_set("smtp_username","[email protected]");
ini_set("smtp_password","pelda321");

$cimzett = $kinek;
$tema = $targy;
$uzenet = $uzi;
$kuldo = $kitol;
$fejlec = "From: $kuldo";
mail($cimzett,$tema,$uzenet,$fejlec);
?>

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!