Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék C tanulni. Hol Honnan (1 db)

Szeretnék C nyelvet tanulni. Hol? Honnan? Hogyan és miből tudnék tanulni?

Apróbb html és javascript alapjaim vannak csak szeretnék valamilyen komolyabb programozási nyelvet tanulni én erre megfelel?nek tartam a C-t vagy a C++-t de nem tudom hogy honnan tudnék tanulni

Legjobb válasz: A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.

A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ^^ bár suli szinten ismerem a pascalt apámmal pedig delphibe még adatbázist is kezeltünk tehát ezekkel az algoritmusokkal változókkal aránylag azért tisztában vagyok, de mégyegyszer köszönöm a segítséget :D
Indulásnak ajánlom az ebookz.hu oldalt. Nagyon sok, fõleg mûszaki tartalmú, magyar e-könyv van fent. A legtöbb fõiskolai-egyetemi jegyzet, de elég jól használható a legtöbb. Az oldal ingyenes, és nem warez (erõsen próbálják kiszûrni a jogdíjköteles tartalmakat).
hát a suli szintû pascal kitörölheted. inkább kezd el angolul keresni "c++ tutorialokat". a google teli van vele. nem is értem hol kerested??? vagy könyvtárban van millió egy könyv.
Ha videóanyagot akarsz akkor a legjobb oldal amit én ismerek <a href="http://csharptk.ektf.hu"/index.php?p=2>EZ</a>(remélem nem csinálltam roszzul a linkelést csak már rég használltam html, php-t meg iesmit)! ha pedig inkább a pascallal kezdenél akkor az ebbookz ugye, és én régen sokat tanultam a free-pascal.uw.hu-ról! Ez kifejezetten játékfejlesztéssel foglalkozik! Sok C++ könyvet talállsz a pirateclubb.hu-n(sokan utállni fognak mert warez, de nem érdekel különösebben!)Ha még szükséged lenne több oldalra esetleg konkrét könyvekre akkor nyugodtan keress fel az msn címemen: [email protected] Van pár könyv amit tudok ajánlani és érdemes megvenni pl: játékfejlesztés DirectX-el! Ezt egyébbként a gugli elsõként kidobja kb 5000 ft de érdemes megvenni, nem pedig letölteni! Még megemlítenék egy angol oldalt: http://www.rapidlibrary.com ezen mindent talállsz nem csak e-bookot! akkor van cumi ha fix IP-d van nem dinamikus mert az sokat szokott szarakodni! ha ki akarod cselezni az idõkorlátot akk keress fel az imént említett msn címen! vagy fordullj a pirateclubbhoz és ott is szívesen segítenek bármiben(csak ne kérdezz hülyeséget!)! Remélem tudtam segíteni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

C++: Kérdés a new operátor használatával?

Programozzunk C++ nyelven c. tankönyv

int *p = new int (12);
// Futás közben lefoglalásra kerül a memóriaterületről ( (1. kérdés) melyik memóriaterület? adatszegmens? ) sizeof(int) méretű terület és a p mutató az első bájtjára mutat továbbá a területen lévő érték 12 - (2. kérdés) Jól értem?

int *q = new(p) int(23);
// Mivel a new után zárójelben pointer van ezért nem történik memóriafoglalás, hanem a q mutató a p mutatóra mutat, és a p által mutatott területen lévő értéket átírjuk 12-ről 23-ra - (3. kérdés) Jól értem?

A mutatók eltérő típusúak is lehetnek:

long a = 0x19792003;
char *p = new( &a ) char;

(4. kérdés) - A &a címe művelet int típusú értéket ad vissza?
(5. kérdés) - Melyikre érti hogy eltérő? long <> int vagy long <> char?
(6. kérdés) - A new()-nél a zárójelbe változót kellene megadni és annak a memóriacímével tér vissza. De itt konkrét értéket adtunk meg. Ha értéket adounk meg akkor azt automatikusan memóriacímnek veszi?
(7. kérdés) Ez által a p mutató az "a" változó első bájtjára mutat és csak az érték első bájtját adja vissza hivatkozáskor?

A könyvemben ez van a new-ről:

new típus
new típus[kif]
new típus(kif_lista)
new (kif_lista) típus
new (kif_lista) típus (kif_lista)

Ha a fentieket tisztázzuk, akkor nem értem hogy ahova 1 értéket kellene írni miért kifejezés listát lehet. (8. kérdés) Ez esetben miben változik a memóriafoglalás?

Nagyon megköszönném ha segítenétek. Köszönöm, üdv

8

Hogy néz ki a folyamatábrája?

Ennek a pascal forráskódnak kellene a folyamatábráját megrajzolnom, de tanácstalan vagyok, légyszi valaki segítse!

program plus;
const m=13;
var a:array[1..m] of integer; i,paros, paratlan, kulonbseg:integer;

begin
randomize;
for i:=1 to m do a[i]:=random(50)+1;
for i:=1 to m do write(a[i],', ');
writeln;

paratlan:=0;
paros:=0;
for i:=1 to m do begin
if a[i] mod 2 =1 then paratlan+=a[i];
if a[i] mod 2 =0 then paros+=a[i];
end;
writeln('Paratlanok osszege: ',paratlan);
writeln('Parosok osszege: ',paros);
kulonbseg:=abs(paratlan-paros);
writeln('A paratlan és paros szamok abszolut ertekben vett kulonbsege: ' ,kulonbseg);
readln;
end.

2

Milyen szinten tanulhatok meg programozni, ha nem vagyok jó matekból? Komplexebb programoknál már elvéreznék?

Sajnos a matek az nem megy olyan jól, és mint sok helyen hallottam, a magas szintű matek igen javallott.

9

Szeretnék hacker lenni, hogyan tudom megtanulni az alapokat?

Én már megtanultam pár programozási nyelv alapjait ezek pedig a: java,C,C++,Batch,HTML nagyjából ennyi.Szeretném megtanulni a hackerkedést. Persze nem rossz dolgokra akarom használni hanem csak érdekelnének az alapok. Ha valaki egy oktató videót vagy tanácsokat tudna adni/linkelni vagy tippek milyen programozási nyelvet kéne még megtanulnom kérlek tegyétek meg.
Válaszaitokat előre is köszönöm.

13

Feltelepítettem a php-t és a mysql-t a linuxomra, de nem találom sehol a mappát ahol közzé tudom tenni a php-fájlt holtalálom? linux mint

6

Wapra érdemes fejleszteni?

Meddig fog még a wap létezni? Mert van egy könyv, Wap szervletek, elég olcsó. Érdemes belevágnom? Vagy a wapot felejtsem el? Nem éri meg erre programozni?

4

Tudnátok ajánlani jó css könyvet? Illetve xhtml könyvet?

2

Minecraft 1.5.2-es bukkit szerverre hogyan lehet berakni modot?

Van az eclipse-s változat ugye amikor eclipe-ben csinálom a modot, de az csak a kliensbe rakja be, és azt hogy tudom berakni szerverre is?
Meg van MCreator-ral is lehet de az is csak kliensbe rakja, és azt hogy lehet szerverbe is?

A válaszokat előre is köszönöm!

3

Egy Code::Blocks-ban megirt mukodo c++ban irt program forraskodjat mas compiler-eknek is tudniuk kellene futtatni?

8

Mit lehet ezzel csinálni ez programozási nyelv? Brainfuck

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!