Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék C tanulni. Hol Honnan (1 db)

Szeretnék C nyelvet tanulni. Hol? Honnan? Hogyan és miből tudnék tanulni?

Apróbb html és javascript alapjaim vannak csak szeretnék valamilyen komolyabb programozási nyelvet tanulni én erre megfelel?nek tartam a C-t vagy a C++-t de nem tudom hogy honnan tudnék tanulni

Legjobb válasz: A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.

A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ^^ bár suli szinten ismerem a pascalt apámmal pedig delphibe még adatbázist is kezeltünk tehát ezekkel az algoritmusokkal változókkal aránylag azért tisztában vagyok, de mégyegyszer köszönöm a segítséget :D
Indulásnak ajánlom az ebookz.hu oldalt. Nagyon sok, fõleg mûszaki tartalmú, magyar e-könyv van fent. A legtöbb fõiskolai-egyetemi jegyzet, de elég jól használható a legtöbb. Az oldal ingyenes, és nem warez (erõsen próbálják kiszûrni a jogdíjköteles tartalmakat).
hát a suli szintû pascal kitörölheted. inkább kezd el angolul keresni "c++ tutorialokat". a google teli van vele. nem is értem hol kerested??? vagy könyvtárban van millió egy könyv.
Ha videóanyagot akarsz akkor a legjobb oldal amit én ismerek <a href="http://csharptk.ektf.hu"/index.php?p=2>EZ</a>(remélem nem csinálltam roszzul a linkelést csak már rég használltam html, php-t meg iesmit)! ha pedig inkább a pascallal kezdenél akkor az ebbookz ugye, és én régen sokat tanultam a free-pascal.uw.hu-ról! Ez kifejezetten játékfejlesztéssel foglalkozik! Sok C++ könyvet talállsz a pirateclubb.hu-n(sokan utállni fognak mert warez, de nem érdekel különösebben!)Ha még szükséged lenne több oldalra esetleg konkrét könyvekre akkor nyugodtan keress fel az msn címemen: [email protected] Van pár könyv amit tudok ajánlani és érdemes megvenni pl: játékfejlesztés DirectX-el! Ezt egyébbként a gugli elsõként kidobja kb 5000 ft de érdemes megvenni, nem pedig letölteni! Még megemlítenék egy angol oldalt: http://www.rapidlibrary.com ezen mindent talállsz nem csak e-bookot! akkor van cumi ha fix IP-d van nem dinamikus mert az sokat szokott szarakodni! ha ki akarod cselezni az idõkorlátot akk keress fel az imént említett msn címen! vagy fordullj a pirateclubbhoz és ott is szívesen segítenek bármiben(csak ne kérdezz hülyeséget!)! Remélem tudtam segíteni!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen könyvből tanulhatnék meg programozni C nyelven?

Teljesen kezdő vagyok, még soha semmilyen nyelven nem programoztam. Jövőre mérnök informatika szakra szeretnék járni, és azt mondták, hogy előtte valamilyen szinten legyek tisztában a C nyelvvel.
Tehát olyan könyvre lenne szükségem, amiben teljesen az alapoktól mindent elmagyaráz. Tudnátok ilyet mondani?

7

Javaban hogy lehet meg tudni, hogy egy objektumra van-e még hivatkozás, vagy a jvm már teljesen kirakta?

13

C nyelvben segítene valaki megoldani ezt a feladatot?

A következőt kellett csinálnom, megadott számmal (jelen esetben három) csináljon ilyen alakzatot a program:

*
**
***

tehát minden sorban +1 csillag, annyi sor és csillag az utolsó sorban mint a megadott szám.

most ennek az ellentettjét nem tudom megoldani

*
**
***

itt már ugye hely is van a csillagok előtt.

Az elsőt így oldottam meg (csak a main függvényben lévő kódot másoltam be):

int a,b,c;
a=3;

for(b=0; b<a; b++)
{
for(c=-1; c<b; c++)
printf("*");
printf("\n");
}
printf("\n");

Ötlet?

3

Maradjon bejeltkezve? Php

Hogy lehet megoldani valaki tudna valami konkrét kódot küldeni linkelni?

1

Lehet olyan webkamerás oldalt készítteni, hogy egyik ismerősömmel tudjunk webkamerázni?

PHP-val vagy valahogy máshogy, meglehet oldani?
Hasonlóan gondolom mint a Chatrulette

6

C++-ban, hogy tudok szálat létrehozni? Milyen lib kell hozzá?

c++,szál,thread,programozás

2

Ha ELTE IK proginfóra jelentkezek, akkor pontszámokban hátrány ha emelt szintű gyengébb angolom van, vagy maradjak a biztos de csak középszintűben?

Igen én vagyok az aki pár napja infó-fizika kérdést tett fel és bocsánat megint h nem a tökéletes kategória, de a témában jártas emberek ide járnak.

Tehát, van néhány évem érettségiig és most kell eldöntenem hogy mire készülök fel. Az emelt érettségi angolból azért kellene mert ha elérem a 60%-ot akkor lesz nyelvvizsgám. Viszont ha nem járok be emelt-felkészítőre akkor marad ugye a középszintű érettségi angolból + mellé külön megcsinálom a nyelvvizsgát.

Középszintű érettségin teljesen biztos hogy magasabb százalékot érnék el, és konkrétan ez a kérdésem: pontszámokkal melyikkel járok jobban? Esetleg van az a lehetőség, hogy angolból tehetek közép és emelt szintűt is, így a gyengébb emelt mellé lenne egy jó közép is. Így esetleg elérhetek több pontot?

Nagyon megköszönném ha még ebben a kérdésben segítenétek. Üdv

3

A fuggveny parametere ket karaktertomb. A feladat az elso karaktertombben tarolt szoveg atirasa ugy, hogy minden szo elso betuje a szo vegere keruljon. több info lent köszi? !

Az angol abece kis- es nagybetuibol allo szavakat egy darab szokoz karakter ' ' valasztja el egymastol, es sztringet a szokasos 0 kodu karakter zarja le. A sztring elejen es vegen nincs szokoz, es mas karaktert nem tartalmaz. Az atirt szoveg a masodik karaktertombben keruljon tarolasra. Vigyazz az eredmeny lezarasara! */ ? Ezt hogy kell?

oid csusztatas (char bemenet[], char eredmeny[]) { }

6

Excel, darabteli függvénybe hogyan kell beírni a kritériumot?

Azt szeretném elérni, hogy a kijelölt tartományból a függvény a következő adatokat gyűjtse ki: 1 és 4 közötti,6,3 és 7,5 közötti, valamint a 7,5-nél nagyobb értékek darabszámát.
Segítségeteket előre köszönöm.

4

Sikerült már valakinek Androidra fordítani Free Pascal-t?

már egy ideje próbálkozom vele, de valahogy nem jön össz, mert ugye lazarus-hoz van cross-complier, meg unitok, meg minden, le is szedtem, be is raktam mindent ahova kell, de sajnos még a példa progit sem tudtam lefordítani, mindig kitalált valamit...

szóval sikerült ez egyáltalán bárkinek is ?

Ui.: a Virtual-boxos cucc nekem nem mûxik :(

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!