Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék C tanulni (10 db)

Szeretnék C nyelvet tanulni. Hol? Honnan? Hogyan és miből tudnék tanulni?

Apróbb html és javascript alapjaim vannak csak szeretnék valamilyen komolyabb programozási nyelvet tanulni én erre megfelel?nek tartam a C-t vagy a C++-t de nem tudom hogy honnan tudnék tanulni

Legjobb válasz: A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.

A C nyelvet nem igazán ajánlanám, ha az alapvetõ programozási módszerekkel (ciklus, változó, algoritmusok) nem vagy tisztában. Inkább Pascallal kezdj szerintem. Interneten jó anyagokat tudsz találni, használd a google-t: "c tutorial", "c guide", "pascal tutorial" stb. Ezek általában angol nyelvûek, de magyar is sok van. C++ -t semmiképp se kezdd el, mivel az objektum orientált, és elõször érdemes a struktúrált programozást tanulnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen ^^ bár suli szinten ismerem a pascalt apámmal pedig delphibe még adatbázist is kezeltünk tehát ezekkel az algoritmusokkal változókkal aránylag azért tisztában vagyok, de mégyegyszer köszönöm a segítséget :D
Indulásnak ajánlom az ebookz.hu oldalt. Nagyon sok, fõleg mûszaki tartalmú, magyar e-könyv van fent. A legtöbb fõiskolai-egyetemi jegyzet, de elég jól használható a legtöbb. Az oldal ingyenes, és nem warez (erõsen próbálják kiszûrni a jogdíjköteles tartalmakat).
hát a suli szintû pascal kitörölheted. inkább kezd el angolul keresni "c++ tutorialokat". a google teli van vele. nem is értem hol kerested??? vagy könyvtárban van millió egy könyv.
Ha videóanyagot akarsz akkor a legjobb oldal amit én ismerek <a href="http://csharptk.ektf.hu"/index.php?p=2>EZ</a>(remélem nem csinálltam roszzul a linkelést csak már rég használltam html, php-t meg iesmit)! ha pedig inkább a pascallal kezdenél akkor az ebbookz ugye, és én régen sokat tanultam a free-pascal.uw.hu-ról! Ez kifejezetten játékfejlesztéssel foglalkozik! Sok C++ könyvet talállsz a pirateclubb.hu-n(sokan utállni fognak mert warez, de nem érdekel különösebben!)Ha még szükséged lenne több oldalra esetleg konkrét könyvekre akkor nyugodtan keress fel az msn címemen: [email protected] Van pár könyv amit tudok ajánlani és érdemes megvenni pl: játékfejlesztés DirectX-el! Ezt egyébbként a gugli elsõként kidobja kb 5000 ft de érdemes megvenni, nem pedig letölteni! Még megemlítenék egy angol oldalt: http://www.rapidlibrary.com ezen mindent talállsz nem csak e-bookot! akkor van cumi ha fix IP-d van nem dinamikus mert az sokat szokott szarakodni! ha ki akarod cselezni az idõkorlátot akk keress fel az imént említett msn címen! vagy fordullj a pirateclubbhoz és ott is szívesen segítenek bármiben(csak ne kérdezz hülyeséget!)! Remélem tudtam segíteni!

Teljesen 0 ról C nyelven szeretnék programozni tanulni tanácsok?

Sok embert kérdeztem már Pascalt és C-t javasoltak a C-t inkább igy abban szeretnék elkezdeni tanulni. Tudnátok jó könyveket ajánlani tudom van egy a neten annak meg is van a linkje de én vennék még melle 1-2 jó könyvet hogy jól megtanulhassam mert komolyan szeretnék vele foglalkozni. Mit ajánlanátok még?

Legjobb válasz: http://www.cprogramming.com

és egy jó meglátás egy másik fórumról: vigyázz a '=' és '==' közötti különbséggel :)
C++ nyelven tanuljál ne c. És nincs nehéz programozási nyelv mert tanulhatsz te pascalt vagy c++ mindegy a legelsõ programozási nyelv megtanulása a legnehezebb.
Ezért már lehurrogtak egy páran, de én kezdõknek a basic-et javasolom. Persze-persze, tudom hogy elavult meg minden, de nem is arra gondolok hogy basic-ben kell fejleszteni, de a programozási alapok megtanulására szerintem nagyon jó, mert egyszerû. Aztán ha már van az embernek tapasztalata a prgramozásban, kialakult a kellõ logikája, akkor könnyebben fog menni a C. Vagy ha teljesen 0-ról indul valaki, szoktam javasolni a smallbasic-et. Ez egy basic-szerû nyelv, nagyon nagyon leegyszerûsítve, szándékosan oktatási célokra. Plusz nagyon jó kis online közösség, és online kód-megosztás tartozik hozzá :)

C++ és Javát szeretnék tanulni PL könyvből melyikből érdemes vagy valaki aki ért hozzá segíteni nekem hogy megtanítson vagy valami?

Legjobb válasz: A válasz nagyban függhet attól hogy tudsz e angolul. Ha c++ és a javat választod nem lenne bölcs kezdés a c++. Mindenképpen java -val kezd. Egy könyvet tudok ajánlani java hoz ami sztem nagyon jó. Agyhullám: Java. C++ már neccesebb azt sokkal nehezebb jól megtanulni. Ha c++ t akarsz mindenképpen tanulni, Assembly tanulj elõtte, amihez meg megkel tanulni a hardver elemek mûködési elvét is. Informatikai tudás szükséges hozzá. Javat nem nehéz megtanulni. Hamar érhetsz el benne sikereket. Vannak hátrányai, windows api -val meg fog gyûlni a bajod. De JÓ Java programozókra nagy igény van.

A válasz nagyban függhet attól hogy tudsz e angolul. Ha c++ és a javat választod nem lenne bölcs kezdés a c++. Mindenképpen java -val kezd. Egy könyvet tudok ajánlani java hoz ami sztem nagyon jó. Agyhullám: Java. C++ már neccesebb azt sokkal nehezebb jól megtanulni. Ha c++ t akarsz mindenképpen tanulni, Assembly tanulj elõtte, amihez meg megkel tanulni a hardver elemek mûködési elvét is. Informatikai tudás szükséges hozzá. Javat nem nehéz megtanulni. Hamar érhetsz el benne sikereket. Vannak hátrányai, windows api -val meg fog gyûlni a bajod. De JÓ Java programozókra nagy igény van.
Miért kéne a C++-hoz assembly? Sõt, tovább megyek, mivel a C++-t nem csak objektum orientáltan lehet használni, kezdésnek könnyebb a java-nál az alapok elsajátítása. A nagyon alapokat pedig szinte bármilyen könyvbõl el lehet sajátítani. Van egy jó kis 2 kötetes C++ könyv: http://www.kiskapu.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=.. Nem olcsó, de e-bookban is fellelhetõ.
A kérdező hozzászólása: A javát szeretném élõször de am2kotetes c++ majd megnézem kossz leginkább java kell minecraft pluginokhoz de kosxi a segitséget :)
"Tanuljuk meg a Java programozási nyelvet 24 óra alatt" én ebbõl a könyvbõl tanultam, akár szinte a nulláról el lehet vele kezdeni, logikusan, érthetõen elmagyaráz mindent, és úgy tudom van C++ változata is


Én most vagyok 8. -adikos és C++ nyelvet szeretnék tanulni, nemtudom hogy ezt szakközép iskolában kell tenulni vagyis van olyan iskola ahol ezt tanítja, vagy ez most OKJ-s vagy fõiskolán kell tanulni?

Legjobb válasz: Ha érdekel, az alapokat szakirodalomból is eltanulhatod, vannak szakközép sulik ahol esetleg tanítanak programozást, de ott sem másznak bele nagyon (alapok+egy kis algoritmus talán) Fõiskolán már konkrét szakok vannak erre ahol kõkeményen megy a programozás felsõ szinten,(vizuális prog, adatbázisok), de ott is az alapoktól kezdik el tanítani... mimnél több tapasztalattal érsz el odáig annál könnyebb Én ebbõl tanulok: Bjarne Stroupstrup A c++ programozási nyelv (2 kötetes baromi vastag fehér könyv)

Ha érdekel, az alapokat szakirodalomból is eltanulhatod, vannak szakközép sulik ahol esetleg tanítanak programozást, de ott sem másznak bele nagyon (alapok+egy kis algoritmus talán) Fõiskolán már konkrét szakok vannak erre ahol kõkeményen megy a programozás felsõ szinten, (vizuális prog, adatbázisok), de ott is az alapoktól kezdik el tanítani... mimnél több tapasztalattal érsz el odáig annál könnyebb Én ebbõl tanulok: Bjarne Stroupstrup A c++ programozási nyelv (2 kötetes baromi vastag fehér könyv)
A kérdező hozzászólása: Rendben nagyon szépen köszönöm a választ. És had kérdezzem meg, ha Budapesti vagy akkor megtudod mondani hogy meik iskolát tudnád ajánlani informatikust?

Visual c++-ban szeretnék programozni, a sima c++-t ismerem, mit kell még tanulnom hozzá, honnan tudom ezt megtenni?

Legjobb válasz: Visual C++ nagyjából standard compliant. Amit C++-ban meg tudsz tenni azt meg tudod tenni abban is. Tehát már meg tudod tenni amit kérdeztél. Mit akarsz pontosan megtanulni?

Visual C++ nagyjából standard compliant. Amit C++-ban meg tudsz tenni azt meg tudod tenni abban is. Tehát már meg tudod tenni amit kérdeztél. Mit akarsz pontosan megtanulni?
Hát, attól függ. A Visual C++-ban leginkább Microsoft .NET Framework-re tudsz programokat írni a leghatékonyabban, természetesen van lehetõség natív kódot is írni benne.

Ha szeretnék írni egy 2D lövöldözős játékot c++, OpenGL, Qt, Box2D felhasználva akkor mindenképp meg kell tanulnom a 24 órás könyv után a Bryne Stroustup a c++ programozási nyelv című könyve egész tartalmát részletesen?

Kell a 24 órás és a stroustup könyvének tartalmát részletesen tudnom ahhoz hogy ezeket a libeket megértsem és tudjam használni?

Legjobb válasz: Nem muszaj konyvbol,hanem tuddnod kell az alap c++.Kesobb akarhogy rajosz hogy meg kell utana nezel dolgoknak vagy nem.

Nem muszaj konyvbol, hanem tuddnod kell az alap c++.Kesobb akarhogy rajosz hogy meg kell utana nezel dolgoknak vagy nem.
A programozás nem abból áll, hogy bemagolsz A-tól Z-ig egy könyvet, és akkor nekikezdesz fejleszteni. Én pl. soha életemben nem olvastam el semmilyen konkrét programnyelvrõl szóló könyvet. Egy programozási nyelv úgyis akkor válik készséggé, ha sokat használod. Szóval ugorj neki a játéknak, és menet közben, ha valamiben nem vagy biztos, szépen kinyitod a könyvet(vagy a guglit :) ) és utánanézel. Aztán mire a végére érsz(miután 4-5ször újrakezdted :) ), már nem sûrûn kell kinyitogatnod a könyvet :)
A 24 órást elég.

C++ alapokat szeretnék tanulni. Milyen fejlesztői környezetet és futtatót tudnátok ajánlani? (TOVÁBBI LENT)

Régebben a Visual Studio Express 2010-et használtam, az nem volt rossz... Esetleg a Notepad++ -ban jobb-e megírni a kódot, és utána lefuttatni valamivel?

Legjobb válasz: Én leginkább C++-hoz CodeBlocks-ot szoktam használni. Kényelmes és egyszerû.

Én leginkább C++-hoz CodeBlocks-ot szoktam használni. Kényelmes és egyszerû.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, most nézem, hogy ez egy "IDE", tehát megtalálható benne minden, amire szükségem lehet. Remélem, hogy "lightweight"-ebb lesz, mint a Visual Studio, az eléggé ette az erõforrásokat szerintem.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Itt akkor érdemesebb lenne a "codeblocks-12.11mingw-setup.exe "-t letöltenem, ugye? A leírás alapján igen, de azért biztosra megyek. "NOTE: The codeblocks-12.11mingw-setup.exe file includes the GCC compiler and GDB debugger from TDM-GCC (version 4.7.1, 32 bit)."
Én ha új nyelvet tanulok, Notepad++-ban (vagy Jegyzettömbben) kezdem. Ha már fejbõl fújom az alap parancsokat és a syntaxot, akkor szoktam átmenni egy IDE-re. A VS2010 szerintem amúgy megfelelõ C és C++-hoz, de én személy szerint a Qt Creatort bírom a legjobban (nem kifejezetten C++-ra készült, de mivel a Qt prognyelv a C++t használja alapul, könnyen lehet vele sima C++ programokat fordítani).
Én is CodeBlocks-ot javaslom. Esetleg Eclipset is megnézheted, abból is van C++-hoz IDE.

Vámosi-Nagy Nóra: Klikk! -Ahogy a kutyák szeretnek tanulni c. könyvet, hol tudom megvenni?

Már mindenhol kerestem, de se újonnan se használtan nem találom meg sehol. Nem tudjátok, hogy hol lehet mégis beszerezni vagy esetleg nem tudtok olyat, akinek megvan ez a könyv és eladná?

Legjobb válasz: Úgy tudom nincs jelenleg belõle új példány.

Úgy tudom nincs jelenleg belõle új példány.
A kérdező hozzászólása: és használt?
Úgy tudom, h ki fogják adni újra! A vakkanto.hu webáruházát figyeld néha!
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm!
Google a barátod :D beírod, be is jön, hogy melyik tetszik, azt döntsd el te XD
Gratulálok elsõ hozzászóló... ha nem értesz hozzá legalább ne írj semmit.
A kérdező hozzászólása: Elsõ hozzászóló ha a google a barátod (ami a szinteden látszik is) akkor ne ide járj!Ne itt keressél választ a kérdéseidre konkrétan hanem a google-n ugy is a barátod!
Elõször is döntsük el, hogy tulajdonképpen melyik nyelv is kéne neked. Ugyanis se Visual Basic++, se Visual Basic c++ nincs. Van Visual Basic, Visual C++, illetve C#. Továbbá valamelyest számít a verzió is (fõleg a VB és a C++ esetén, ott a 6-os alatti és az afölötti verziók igencsak inkompatibilisek). Szóval, melyik nyelvet fogod tanulni?
Mondjuk C++-ból nincs hatos verzió, csak 98, 03 és 11-es, VB-bõl pedig a hatos az utolsó, de amúgy értem, mire akartál célozni. Valóban, kérdezõ: próbáld eldönteni, hogy most melyik nyelvre is gondoltál, mert nagyon nem egyértelmû. Elsõ tippre: http://cplusplus.com/doc/tutorial/ és http://cuinl.tripod.com/tutorials.htm
Én már a kérdés elejét sem értem 14évesen 3év múlva középiskolába?Vagy én vagyok lemaradva a hazai oktatási rendszerrõl?
A kérdező hozzászólása: Eliras!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!