Találatok a következő kifejezésre: Szeretnék 3 kora (3 db)

Szeretnék 3 hónapos kora után szilárd ételeket kóstotltatni a babámmal. Melyik a leghamarabbi időpont, ahonnan lehetséges?

Nem szeretném sokáig szoptatni. A reggeli és az esti szopizást szeretném meghagyni, és közben milyen szilárd kajákkal kezdjem? Egyébként 2 és fél hónapos és már 5ször eszik.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem meg örülj,ha tudod szoptatni,és szoptasd is ameddig csak lehet.Neki,és neked is ez a legjobb. Adj neki 3 hónapos kora után gyümölcsöket,ha szereti,de kis adagokban,és fokozatosan szoktasd hozzá mindenhez. 4 hónapos korától elkezdheted a mellétáplálást,ha akarod. Adhatsz neki tejpépeket,fõzhetsz fõzelékeket neki,de a helyedben akkor is szoptatnám még,ameddig csak igényli. Gondolom azért szülted,mert õ a legfontosabb az életedben,és az õ igényeit helyezed a magadé elé. Szerintem ez így természetes. Üdv

Szia! Szerintem meg örülj, ha tudod szoptatni, és szoptasd is ameddig csak lehet.Neki, és neked is ez a legjobb. Adj neki 3 hónapos kora után gyümölcsöket, ha szereti, de kis adagokban, és fokozatosan szoktasd hozzá mindenhez. 4 hónapos korától elkezdheted a mellétáplálást, ha akarod. Adhatsz neki tejpépeket, fõzhetsz fõzelékeket neki, de a helyedben akkor is szoptatnám még, ameddig csak igényli. Gondolom azért szülted, mert õ a legfontosabb az életedben, és az õ igényeit helyezed a magadé elé. Szerintem ez így természetes. Üdv
Mindenhol azt lehet olvasni, hogyha az anyukának van teje az elsõ 6 hónapban csak anyatejet kapjon, mert nagyon fontos az immunrendszere számára.Valamint ez az a tápanyag, amit a gyomra gond nélkül el tud emészteni. Elõszõr almával szokták kezdeni. Lehet mág répa, burgonya. Lehet, hogy kell egy kis idõ mire megszokja az új dolgok ízét.Ezért az elején egyszerre csak egy dologgal próbálkozz.Például csak almalé és abból is pár kanálnyi, majd egy hét múlva keverheted hozzá a répalevet/pürét is és így tovább. De szerintem még egy kicsit korai.
http://anyaegyedul.blog.hu/2008/02/10/a_szilard_etel_nem_mereg Amúgy saját. Remélem kiigazodsz rajta :)
Szia! 4 hónapos kortól lehet bevezetni.Elõszõr alma, sütõtök, répa, burgonya. Ezeket ajánlják. Nekem 7 hónaposan kezdett átállni mind a két fiam, hogy már csak 2 szer szopiztak, közte pedig ették a szilárd ételeket. Egyébként 2 és fél hónaposan nekem legalább 8szor ettek. De én nem értem miért nem akarod szoptatni sokáig. A legjobb lenne ha 6 hónapos koráig csak szopizna. De ez a te döntésed.
Nekem az egyik védõnõ azt mondta 3hónaposan már elkezdhetem hozzátáplálni, mondjuk a fiam tápszeres volt.A másik meg közölte, hogy csak 4 hónaposan. Szerintem 3 hónaposan max.kóstóltasd vele az új ízeket és szoptasd. 4hónaposan váltsd ki egy étkezést, 6hósan kettõt... De nálunk a reggeli és esti tápszer, fõleg az esti nagyon sokáig megmaradt. A lányom anyatejes volt mégis csak 5× evett ilyen idõsen, mivel ezzel megvolt a reggeli-10órai-ebéd-uzsi-vacsi, és éjszaka már nem kelt fel.
Szia! Miért nem akarod szoptatni? Én a helyedben addig szoptatnám ameddig csak tudnám! Szerencsés vagy hogy van tejed. Az anyatejben van minden ami ilyenkor még egy kisbabának kell. Vagyis nem bûn ha valaki ki akarja egészíteni az anyatejes táplálást, de 3 hónapos korban leredukálni napi 2 alkalomra...

Hogyha a gyermekem 3 éves kora előtt vissza szeretnék menni dolgozni, de a cég nem tud semmilyen munkakörben elhelyezni, akkor mit tehet?

Tudtommal a trv.szerint a gyermek 3 éves koráig nem rakhat ki a cég. Kérdés, fenti esetben mi történik.

Legjobb válasz: Én a 2. gyerek elõtt voltam így, azt mondtál létszámstop van és nem vehetnek vissza és mivel még jár a gyes, ezért nem is kötelesek. Nemrég mondták itt többen is, hogy állítólag ez nem igaz, jól átvágtak, mert ha nem tudnak munkát biztosítani, akkor ún. állási idõt kell fizetniük. Nekem ez elég hihetetlenül hangzik, de hátha jön valaki, aki ért is hozzá :)

Én a 2. gyerek elõtt voltam így, azt mondtál létszámstop van és nem vehetnek vissza és mivel még jár a gyes, ezért nem is kötelesek. Nemrég mondták itt többen is, hogy állítólag ez nem igaz, jól átvágtak, mert ha nem tudnak munkát biztosítani, akkor ún. állási idõt kell fizetniük. Nekem ez elég hihetetlenül hangzik, de hátha jön valaki, aki ért is hozzá :)
Barátnõmet azért rúgták ki a munkahelyérõl, mert visszajött egy gyed/gyes-es. Tehát ha akarnak visszavesznek, ha nem akkor nem.
mondtál=mondták :)
A kérdező hozzászólása: Ez így biztosan nem igaz. Mármint amikor még nem töltötte be babám a 3.életévét, hanem még jár a gyes, akkor köteles visszavenni. Csak a kérdés az, hogyha nincs munkakör, ahova visszavegyen, akkor mit tehet a munkáltató?
Három éves korig, és talán még utána egy hónapig védett vagy, nem rúghatnak ki. Gyes mellett ha vissza akarsz menni dolgozni, akkor vissza kell venniük, de rosszabb feltételeket nem szabhatnak, mint ami a gyerkõc elõtt volt. Ha nem tudnak visszavenni, akkor igenis állásidõt kötelesek fizetni. Ez törvény. Írd be a google-ba, biztos megtalálod. Nálunk többen is vannak így a cégnél, persze az elsõ állásidõs jelentkezõt megpróbálták meggyõzni, hogy ilyen nincs.... Azóta ez megy simán. Én jelenleg gyeden vagyok, de én is ki fogom ezt használni, mert a munkakörömbe nem mehetek vissza, nem kötelezhetnek rá, mert pici, 3 év alatti gyerekem van, mást meg nem tudnak biztosítani.... Szóval ne hagyd magad! Sok sikert!
...
A kérdező hozzászólása: Nálam ott a csavar az egészben, hogy fel akartak anno mondani azzal, hogy megszûnt a munkaköröm. Én meg közöltem, hogy terhes vagyok, úgyhogy maradtam így a cégnél, de azóta itthon vagyok gyed-en. És mivel a gyes összege nevetséges, gondolkozom rajta, hogy mi lenne, ha jelezném a cég felé, hogy szeretnék visszamenni. Multinál dolgozom.
Tuti állásidõ, én írtam a nálunk is vannak egy páran a cégnél féle hozzászólást. Amúgy én is multitól jöttem el. Én 5-2-es munkarendben dolgoztam, napi alsó hangos 12 órában, erre jött rá a nem hivatalos túlóra... Ebbe a munkakörbe nem tudok visszamenni, irodába visszamennék napi akár 4-6-8 órában is, de nincs hely... Így állásidõ lesz. :)

2-3 hetes talált cicát szeretnék bolhamentessé tenni? Mivel lehet a kora miatt kérdezném?

Legjobb válasz: Menj el egy állatkereskedésbe és megmondják mit csinálj vele vagy kérdezd meg az orvost. Szerintem fürdetni ilyen picin még nem szabad.De ez attól is függ hogy mennyire erõs a cica,én biztos nem tenném.

Menj el egy állatkereskedésbe és megmondják mit csinálj vele vagy kérdezd meg az orvost. Szerintem fürdetni ilyen picin még nem szabad.De ez attól is függ hogy mennyire erõs a cica, én biztos nem tenném.
Én 2 hónapos cicákon fújós bolhairtót használtam.Kicsik még a bolhanyakörvhöz, ezért ajánlották a fújós megoldást.Utálja a cica amikor tarkón fújom vele, de legalább mûködik.. :)
A kérdező hozzászólása: De az enyém még nagyon kicsi, nála is lehet, vagy megfürdethetem? Csupa bolha szegény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!