Találatok a következő kifejezésre: Szeretkezés után spermiumok (5 db)

A spermiumok szeretkezés után mennyi idő múlva találkoznak a petesejttel?

Ha épp van érett petesejt.

Legjobb válasz: szinte azonnal. a spermiumok híresen fürgék. sõt, két napig ott strázsálnak életképesen. tehát ha az együttlétkor még nincs érett petesejt, de két napon belül létrejön az ovuláció, akkor is megtermékenyíthetik.

szinte azonnal. a spermiumok híresen fürgék. sõt, két napig ott strázsálnak életképesen. tehát ha az együttlétkor még nincs érett petesejt, de két napon belül létrejön az ovuláció, akkor is megtermékenyíthetik.
Elvben 1-2 óra múlva felérnek.
Dr. Czeizel Endre egyik elõadásán hangzott el, miszerint a spermiumoknak 4-6 órára van szükségük, hogy "célba" érjenek.

Szeretkezés után hány napig élnek a spermiumok a hüvelybe?

Csütörtökön voltunk együtt, pénteken peteérésem volt, még mindig fájdogál a hasam, így is sikerülhet a baba?

Legjobb válasz: Azt hiszem 72óráig élnek.

Azt hiszem 72óráig élnek.
Na most már majdnem mindent tudunk a két cikkbõl :D
2-3 nap.
A spermium a hüvelyben 3, de akár 24 óráig, míg a méhben akár 7 napig is eléldegél :) Amúgy ajánlom ezt a cikket elolvasni , nagyon érdekes: http://szexbiblia.hu/amit-a-spermiumrol-ondorol-tudni-erdemes
Szia! Nekem 26 napos volt a ciklusom. 12-dik nap voltunk együtt a párommal, majd másnap volt pontosan a peteérésem és megfogant a kislányunk. Onnan tudom hogy akkor volt peteérésem, hogy hõmérõztem magam. :) Most 9 hónapos a kislányunk. Elvileg lehetsz babás!
Ez mekkora:D:D
Az inkább kérdés, életképes-e az a [email protected], akinek már 6-7 órája a himvesszején van a sperma, és még nem volt képes megmosakodni
A hímvesszõn már nem, de a hímvesszõBEN még igen!!!!! Ezért ajánlatos a gumi, megszakításra ne is gondoljatok! Ja és tényleg az intim higiéniára adni kellene!

Szeretkezés után a spermiumok mennyi idő alatt jutnak fel a petevezetékbe? Néhány óra, vagy éppen néhány nap?

Sajnos nem olvastam eddig konkrét választ, és fogalmam sincs, pedig jó lenne pontosan tudni.

Legjobb válasz: Inkább néhány óra.

Inkább néhány óra.
sztem is néhány óra, de azthiszem, h 48 óráig maradnak ott bent életképesek!
Szia!Nem pont a kérdésedre válaszolok, de általában elég, ha félórát nyugton maradsz, vagy mégjobb ha gyertyába állsz(fél óra igen fárasztó ebben a pózban), de a kispárna a popsi alá is megteszi.Sok sikert.Egy öreg róka
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Valóban a néhány óra a logikusabb... :)

Ez igaz lehet? A tengeri szivacs (én is ezt használom tampon helyett mesikor, szex után) beszívja a spermiumokat szeretkezés közben, és magában tartja? Nem engedi a "helyére" jutni? Akkor ezért nem jön nekünk a baba?

Tud valaki err?l valamit?

Legjobb válasz: Én bevallom még nem hallottam errõl a tengeri szivacsról, viszont az, hogy miatta nem jön a baba, mert szex után használod, szerintem tuti. Nem is értem miért nem jutott eddig az eszedbe, hiszen a tanpont is azért használjuk, mert még a hüvelyben magába szív minden nedvességet. A stivacs pedig szerintem még durvább, mint a tanpon. Viszont milyen ez a szivacs? Mesélnél róla? Még sosem hallottam felõle. Ezt lehet venni a boltban? Olyan mint a tanpon, formára is?

Én bevallom még nem hallottam errõl a tengeri szivacsról, viszont az, hogy miatta nem jön a baba, mert szex után használod, szerintem tuti. Nem is értem miért nem jutott eddig az eszedbe, hiszen a tanpont is azért használjuk, mert még a hüvelyben magába szív minden nedvességet. A stivacs pedig szerintem még durvább, mint a tanpon. Viszont milyen ez a szivacs? Mesélnél róla? Még sosem hallottam felõle. Ezt lehet venni a boltban? Olyan mint a tanpon, formára is?
Azért ezt nem igazán értem. Ha együtt vagy a pároddal akkor mit keres ott ez a tengeri szivacs???? Azt írod beszívja a spermiumokat, szeretkezés közben.... Akkor minek rakod oda???
tengeri szivacs? Fura, errõl még nem hallottam... De szerintem se használd egy ideig ha babát szeretnétek! Sok sikert!! :-)
És ha kipróbálnád azt, hogy nem használod egy ideig szex után? Talán akkor kiderülne a hatása és teherbe eshetnél.
Nem épp a leghigiénikusabb módját választottad..... Szerintem a tengeri szivacsot nem erre találták ki, és ne a tamponon spórolj, mert az egészségedbe kerülhet. Pláne ha babát terveztek, nem is értem...
A kérdező hozzászólása: nem tampon, hanem a rendes, nagy tengeri fürdõszivacs, amit el tudsz vágni kb 10 darabra. Namármost, ez sacc 10 mesit ki is szolgál, merthogy ha megtelik (kell neki minimum 6-7 óra a legerõsebb vérzésnél is) akkor csak beállsz a tusolóba, leveszed, és tusfürdõvel kimosod. kicsavarod szárazra, és visszarakod. Nekem azóta nincsen mesi után folyásom, mióta használom.Arról nem beszélve, hogy 1550 forintért elmesizek 10 hónapig:)
A kérdező hozzászólása: A tengeri szivacs higiénikusabb, mint a tampon, mert nem tud benne baktérium szaporodni.Nekem azóta nincsen semmi bajom, mióta ezt használom. Azért rakom oda szex után, hogy ne folyjon szanaszét a "hatóanyag". De ezek szerint folynia kell. Köszi mindenkinek a válaszokat:)
Te most komoltan feldugtad magadnak SpongeBob-ot?
Na várj... Lehet, hogy nekem hiányosak az infóim, de... Ugyebár a szivacsot menszesz idejére használod. Ok. És arra fogod, hogy nem eshetsz teherbe?? Most nem azért, de legjobb tudásom szerint menstruáció idején a meg nem termékenyített petesejt távozik a méhfalra rakódott vérbõ nyálkával. Ergó, ha használsz szivacsot, ha nem, menszesz idején nem eshetsz teherbe!!
Szerintem a kérdezõ nem csak mensi alatt használja, hanem aktus után.(Gondolom, hogy ne kelljen annyit törölgetnie magát)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!