Találatok a következő kifejezésre: Szeretem a de nagyon (1637 db)

Budapesti vagyok, de a gödöllői egyetemre szeretnék járni. Később lehet, hogy igényelnék koleszt, de az első félévben nem szeretnék. A bejárás nagyon nehéz? Van valaki, aki így jár be, mint én?

Legjobb válasz: Én Aszódról (ez Gödöllõ mellett van) járok be naponta Pestre, kb. 40 perc alatt bent vagyok, nem megterhelõ. Nem tudom, hogy te Pest melyik részén laksz, de Gödöllõre jön HÉV is, busz is, vonat is, szóval szerintem nem lenne probléma neked sem.

Én Aszódról (ez Gödöllõ mellett van) járok be naponta Pestre, kb. 40 perc alatt bent vagyok, nem megterhelõ. Nem tudom, hogy te Pest melyik részén laksz, de Gödöllõre jön HÉV is, busz is, vonat is, szóval szerintem nem lenne probléma neked sem.
A kérdező hozzászólása: 22. Kerület. Te hova jársz Pesten belül?
ELTE BTK (Múzeum krt.)
Szia! Gödöllõ nincsen messze Budapesttõl!!! És nagyon szép város!!! Több közlekedési eszközt is választhatsz! Vonat: Keleti pu. kb. 35 perc, ha személyvonattal jössz. 20 perc, ha gyors vonattal (nagyon sok gyors vonat megáll Gödöllõn) Hév: Örsvezér térrõl kb. 45 perc (ez elég lassú!) Volán busz: Népstadiontól 30-35 perc.
A kérdező hozzászólása: Köszi !

Szeretem a barátomat, nagyon jó vele a szex de ha orálisan elégítem ki nem szeretem lenyelni a spermáját, undorodok tőle. Ez mitől lehet? Elhagyhat emiatt?

(az el?z? barátomnál nem volt ilyen gondom)

Legjobb válasz: Ne nyeld le, ha undorodsz tõle. Minden férfi spermája más. Az étkezési szokásaitól függ a sûrûsége és az íze. Ha egy pár napig ananászon élne, nem lenne ilyen problémád, de komolyan! Ha emiatt szakít veled, akkor hagyd menni, mert nem érdemel meg. Egy férfi sem erõltetheti ezt a dolgot. Én sosem nyeltem le, bár olyan volt, hogy beleélvezett, de szépen lecsurgott a hímvesszõjén:), kiengedtem szabadjára. De amodtani páromnál még ezt sem engedem. Mert neki sûrûbb és nyúlós. Szóval szerintem ne tégy semmit. Ja, és a párommal már több mint 3 éve együtt vagyunk, és elfogadta, hogy nem nyelem le és szeretjük egymást ennek ellenére. Drukkolok, hogy a párod elég értelmes legyen, és elfogadja, hogy te ezt nem akarod.

Ne nyeld le, ha undorodsz tõle. Minden férfi spermája más. Az étkezési szokásaitól függ a sûrûsége és az íze. Ha egy pár napig ananászon élne, nem lenne ilyen problémád, de komolyan! Ha emiatt szakít veled, akkor hagyd menni, mert nem érdemel meg. Egy férfi sem erõltetheti ezt a dolgot. Én sosem nyeltem le, bár olyan volt, hogy beleélvezett, de szépen lecsurgott a hímvesszõjén:) , kiengedtem szabadjára. De amodtani páromnál még ezt sem engedem. Mert neki sûrûbb és nyúlós. Szóval szerintem ne tégy semmit. Ja, és a párommal már több mint 3 éve együtt vagyunk, és elfogadta, hogy nem nyelem le és szeretjük egymást ennek ellenére. Drukkolok, hogy a párod elég értelmes legyen, és elfogadja, hogy te ezt nem akarod.
Ne csinálj semmi különöset, ne nyeld le! Nem mindenkié egyforma és kész. Ha emiatt elhagy, akkor tényleg olyat kell keresnie, aki megteszi neki és nem rád van szüksége. El lehet kerülni az öklendezést ügyesen, hogy észre se vegye... Sok sikert!
Ha ezmiatt szakitani akar akkor légy erõs tarsd a szádban és smárold le. Tudja meg hogy, milyen érzés. Sztem többet nem fogja ezt kérni.
Ha ez miatt elhagyna akkor neki nem komoly és jó kapcsolat kell hanem egy vérbeli prosti.Én is undorok a spermától és orális szex közben úgy intézzük a dolgokat hogy nem a számba élvez, elfogadott így és így is szeret engem és a szex is müködik:-)

Nagyon szeretem a kémiát nagyon jó vagyok belőle (versenyeket nyertem stb. ) de nem tudom hogy hol tanuljak tovább. Kémiával hol érdemes tovább tanulni?

ármit megtanulok mellé, matekot fizikát bioszt ha megtlálom a megfelelő utat de még egyelőre nem tudom. most megyek 12. be és még nem tudom melyik egyetemen és milyen szakon tanuljak tovább. kíváncsi vagyok a véleményetekre hogyha bármelyik egyetem bármelyik szakára bekerülhetnétek (ahová az egyik felvételi tantárgy a kémia) akkor hova mennétek és hogy döntenétek. (fizetés,életpálya,karrier,külföldi lehetőségek, itthoni lehetőségek stb...) előre is köszönöm aki leírja és kifejti a vélemyényét.

Legjobb válasz: Vegyészmérnök. Nem tudom kifejteni, mert én teljesen másik irányba indultam (humán beállítottság), de jókat hallottam róla, és elvileg el lehet vele helyezkedni.

Vegyészmérnök. Nem tudom kifejteni, mert én teljesen másik irányba indultam (humán beállítottság), de jókat hallottam róla, és elvileg el lehet vele helyezkedni.
Az orvosi szakma nem érdekel? Mert oda kell még kémia. Esetleg a gyógyszerészeti kar?
Szóval attól függ, hogy te milyen pálya iránt érzel szimpátiát. Szerintem az orvosin mindenképp gondolkozz el (már ha érzel bármiféle "vonzalmat" e terület iránt). Vagy tényleg lenne még a vegyészmérnök. Azzal ha végeztél gyógyszergyáraknál tudnál elhelyezkedni.
Még csinálj meg addig egy nyelvvizsgát, hogy kiemelkedõen jó pontszámod legyen a felévételihez. Mert mindenhova magas pontszám kell.
Gyógyszerész/vegyészmérnök 5 év szopás, utána nagyon jól fizetõ munka.
Gyógyszerésznek. A profession.hu álláslehetõségeit folyamatosan olvasom és nagyon-nagy karriert lehet befutni az említett diplomával. S elsõsorban nem is az egészségügy területén kiemelkedõ a gyógyszerész diploma, hanem a kereskedelemben, a marketingben, a gazdaságban. S mintttudjuk manapság is a gazdasági szakemberek viszik haza a legtöbb lóvét, mégpedig a gyógyszeriparban. Ezért ajánlom. Pl.: http://www.profession.hu/hu/allas/ertekesitesi-vezeto-multin.. http://www.profession.hu/hu/allas/uzletfejlesztesi-menedzser..
Szerintem is gyógyszerés ( persze csak ha érdekel ez az irány ) itt sok a kémia és ha elvégzed akkor eltudsz vele helyezkedni de ha tovább mész doktorisuli akkor majd kutató is lehetsz!


Szeretnék gyereket, de nagyon félek a szüléstől. Tényleg olyan szörnyű, mint ahogy leírják? Már több mint egy éve szeretnék teherbe esni, de nem sikerül. Lehet, hogy a szüléstől való félelem miatt stresszelekbe és azért nem? 26l

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem olyan szörnyû!én is évekig rettegtem hogy jajj mi lesz, meg hogy nekem aztán majd jöhet morfium is csak ne fájjon és most egy hónapja életet adtam egy gyönyörû kislánynak mindenféle fájdalom csillapítás nélkül és életem legszebb élményének tartom és örülök hogy nõ vagyok és átélhettem(bár a fájdalom részét kihagynám de elviselhetõ volt!) A lényeg hogy fejben tedd helyre a dolgokat,ne agyalj,ne olvass rémisztõ történeteket!bízz magadban,a testedben és ösztöneidben-hogy képes vagy rá!mert meg tudod csinálni! ha mind ez meg van szerintem össze fog jönni az a baba! drukkolok!

Szerintem egyáltalán nem olyan szörnyû!én is évekig rettegtem hogy jajj mi lesz, meg hogy nekem aztán majd jöhet morfium is csak ne fájjon és most egy hónapja életet adtam egy gyönyörû kislánynak mindenféle fájdalom csillapítás nélkül és életem legszebb élményének tartom és örülök hogy nõ vagyok és átélhettem(bár a fájdalom részét kihagynám de elviselhetõ volt!) A lényeg hogy fejben tedd helyre a dolgokat, ne agyalj, ne olvass rémisztõ történeteket!bízz magadban, a testedben és ösztöneidben-hogy képes vagy rá!mert meg tudod csinálni! ha mind ez meg van szerintem össze fog jönni az a baba! drukkolok!
Majd akkor fogsz teherbe esni, ha a gyerek utáni vágyad legyõzi a szülés miatti félelmed.
Én is féltem a szüléstõl, de sikerült a 2. hónapban teherbe esni. Viszont nem tudtam meg, milyen, mert - nem így akartam - programozott császár lett.
A szülés nem szörnyû, a szülésnél életet adsz a gyermekednek!!!Ezt igy fogd fel, nem kell tõle félni!Az igaz hogy fáj, de ki lehet birni, átéltem 2x is.Hidd el amikor meglátod a picurkádat mindent elfelejtesz ami elõtte volt.
Én is nagyon féltem, de amint átléptem a szülõszoba küszöbén, megszûnt minden félelmem (energiám se volt a félelemre gondolni), azon voltam hogy minél elõbb túl legyünk rajta. És nem olyan szörnyû. Fájni nagyon fáj, de hidd el már nagyon sokan végigcsinálták és túl élték :) )
Nagyon fáj. De kit érdekel most komolyan? Ahogy kibújuk a baba a fájdalmadat elvágják, abban a pillanatban ahogy megkapod a babád örök szerelem kezdõdik. Újra megkérdezem...kit érdekel, hogy fáj pár órán át? (:
A szülés rettenetes fájdalommal jár, de nem szörnyû, inkább szuper jó, hogy megszülted a világra hoztad, és itt van! :)
Szerintem nem szörnyû. Fáj, az igaz, de pl. egy fogfájás, vagy egy epegörcs ezerszer rosszabb, mert annak se értelme, se eredménye, míg a szülésnek.. És egyetértek az elsõ válaszolóval, nekem pl. a szüléstõl való félelem eszembe se jutott a babavállalás elõtt, csak az, hogy babát szeretnék.
Csak félig meddig hittem el, mikor azt mondták, h nagyon fáj a szülés, de utána elfelejtessz mindent. A kellemetlen csalódás az volt, hogy tényleg nagyon fáj, annál is jobban, mint hittem....de amíg szülés elõtt nagyom féltem, szülés alatt már csak az ösztöneim és a hormonok vezettek....és amikor felmutatták a babát, Az Én /Mi babánkat, akit 9 hónapig óvtam odabent, és magzatmázasan is gyönyörû volt......nos igen, minden gyötrelem, huss! elszállt. Ez így volt.
Nekem nem fájt nagyon, gyönyörû élmény volt! Tényleg, az életünk legszebb napja!
Amint terhes leszel, már egyáltalán nem fogsz stresszelni a szüléstõl, ugyanis sokkal nagyobb problémáid lesznek. :-) Egészséges-e, lesz-e elég tejed stb. Annyi aggódnivaló van. És végül is, olyan még nem volt, hogy bentmaradt volna, valahogy kijön, ne aggódj! Boldog családtervezést nektek!
Nem érdemes félni! Tõlem is kérdezgették a terhesség végén, hogy félek-e? Mondom, ha félek, attól könnyebb lesz??? HÁt nem! Pont nehezebb!! Egy barátnõm, már a vajúdása legelején mondogatta, hogy nem tudok szülni, nem tudom megszülni, ez borzalmas, nagyon fáj, stb. Hát szegény, nem is tudta megszülni, nagyon nehéz lehetett így neki. Úgy kell hozzáálllni, hogy erõs felnõtt nõ vagy és hamarosan anyuka! El kell tervezned magadban, mi hogy lesz és akkor úgy is lesz!! :) Nekem összességében nagyon jó élmény!! :) Önmagam maradtam és minden úgy alakult szinte, ahogy akartam. A férjem is nagyon nagyon büszke volt rám. :)

Szeretem a szerelmemet nagyon, de néha feljönnek exel kapcsolatos érzések. Miért lehet?

Pár éve szakított velem az exbarátom.A szakítás oka az volt hogy kiábrándult bel?lem,mert nagyon sokat bántottam lelkileg,amit persze nem akartam de akkor nagyon sok fájdalom és elkeseredettség volt bennem,az el?tte lév? pasi miatt,aki megalázott és kihasznált,megcsalt...úgyhogy sajnos az exbarátomon csattant az ostor,pedig én nem akartam úgy viselkedni vele,nem vagyok egy szemét ember,de nem bírtam az indulataimmal amik bennem maradtak...ennek biztos az is az oka hogy a gázos pasit és a szemétségeit nem tudtam kiheverni mert hamar összejöttünk az exemmel aki már akkor régóta tetszett nekem.Jó volt a kapcsolatunk az elején,boldogok voltunk hihetetlenül szerettük egymást és kitartott mellettem,úgy éreztem ? az igazi.Aztán kezd?dtek a bántásaim felé,de nem tudom miért és ? sok id? után de szakított velem.Hatalmas b?ntudatom volt felé hogy mit tettem és 8 hónap kiesett nekem az életemb?l és utána még másfél évig ki voltam borulva lelkileg.Senkinek nem kívánom azt az érzést amikor nem akarsz valakivel szemét lenni(nagyon szereted) de az indulataid nem hagyják és "nem voltam észnél nem tudtam mit teszek".Igen ezt magamnak köszönhettem,akkor voltam 18 éves.Nagyon nehezen elfogadtam a helyzetet hogy vége,de valamilyen szinten bennem maradt.Szakítás után kegyetlenül sokat szenvedtem és nagyon szerettem.A lényeg hogy most boldog párkapcsolatban élek 2 éve és szerelmes vagyok,de sajnos nem tudok senkit úgy szeretni ahogy az ex barátomat szerettem valaha és ez bánt...valami miatt nem tudom.Mintha bezártam volna a szívemet.Évfordulókon olyan er?s érzések jönnek el? bennem az ex iránt hogy tiszta rosszul vagyok t?le fáj a szivem szó szerint...akkor olyan mintha ?t akarnám.De amúgy meg eszembe sem jut,a hétköznapokon néha feljön szóban de mostanában már az sincs.A barátom ezeket tudja és elfogadja amiért hálás vagyok neki.Miért lehetnek bennem ilyen érzések?

Legjobb válasz: hagyd ott a barátodat,mert te még nem állsz készen egy új kapcsolatra,nem vagy túl az elõzõn. ez így nem tisztességes. a párod nyilván arra vár h egy nap elmúlnak az érzéseid az ex iránt. de mint írod,nagyon erõsek még mindig. maradj egy kicsit egyedül,és ha lezártad a multad-hidd el egy nap arra ébredsz h semmit nme érzel de ez akár évekig is tarthat/nekm 3 év volt/ és utána már jönni is fog az igazi mert a mostani sem az ahogy az ex sem volt az ne hülyítsd tovább ezt a jószívû fiút,õ ennél többet érdemel ezt te is tudod

hagyd ott a barátodat, mert te még nem állsz készen egy új kapcsolatra, nem vagy túl az elõzõn. ez így nem tisztességes. a párod nyilván arra vár h egy nap elmúlnak az érzéseid az ex iránt. de mint írod, nagyon erõsek még mindig. maradj egy kicsit egyedül, és ha lezártad a multad-hidd el egy nap arra ébredsz h semmit nme érzel de ez akár évekig is tarthat/nekm 3 év volt/ és utána már jönni is fog az igazi mert a mostani sem az ahogy az ex sem volt az ne hülyítsd tovább ezt a jószívû fiút, õ ennél többet érdemel ezt te is tudod
A kérdező hozzászólása: Az az igazság hogy az exbarátom után eltelt egy hosszú egyedül töltött idõszak, ami után összejöttem egy sráccal(Zs)abból egy 2 éves kapcsolat lett, de nála nem éreztem sok mindent csak eleinte...nagyon megromlott a kapcsolat egyéb okok miatt is.Szakítottunk, újabb egy év szünet és azóta van nekem a mostani barátom(F).Azért irtam ezt le mert voltak szünetek (másfél év aztán egy év) amit egyedül töltöttem.Felbukkant a mostani barátom(F)és összejöttünk, de nem azért hogy elfelejtsem az exet.Hanem mert régrõl ismerem, tetszett mindíg is.Õ iránta sokkal többet érzek mint (Zs) iránt elõtte.Nem a hülyítés a szándékom hanem hogy boldog legyek, és tudom hogy nem kapaszkodhatok a múltba.Csak különbözõ helyszínekrõl, errõl arról az ex eszembe jut, hol kevésbé hol erõteljesebben.Még akkor amikor valaminek pl romantikának a hiányát érzem a kapcsolatomban akkor eszembe jut hogy az exnél az milyen volt.De egyik srác sem egyforma, van amelyik könnyebben van amelyik nehezebben mutatja ki.
Ezt miért az ezotéria fórumon kérdezed meg? >>Gyerekvállalás, nevelés >>Egészség
A kérdező hozzászólása: Azért mert végeztem agykontroll tanfolyamot és azok segítségét szeretném kérni akik jártasak ebben. Azt hogy miért az ezotéria témakörön belül van az agykontroll azt nem tudom
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); teremtsd meg a nyugalmas, meghitt hangulatot a szopizáshoz. elõször is ne média mellett (tv, noti, rádió, zene... stb) legyetek, kettesben, összebújva, fekve próbáld szoptatni, úgy hogy kedvesen dünnyögsz hozzá, dícséred ha eszik, és élvezed, ahogy a kis méhed gyümölcse táplálkozik a tested alkotta csodálatos anyatejjel... én igazán imádok szoptatni (nem mondom, az elsõ három hónap kemény idõszak, ráadásul fáj is kicsit a cici, de akkor is lazító és nagyon meghitt a szoptatás) és a babám - aki már egy éves - igazán imád enni. nálunk minden egyes evés ilyen meghitt, varázslatos idõtöltés, nálatok is így kellene lennie. nem lehet, hogy vannak negatív érzéseid szoptatás közben? ugyanis mindent megérez, érez a baba, és hát mivel most szerez tapasztalatokat és von le következtetéseket, ha úgy érzi, a cicizés egy negatív dolog, nem nagyon akar eszegetni (érthetõ... ha mondjuk olyan helyen kellene ebédelned, ahol rossz a légkör - mondjuk utálatos kollégákkal, pl. akkor neked se lenne étvágyad, sõt, kihagynád az ilyen munkahelyi kajálásokat... na kicsit más persze e két dolog, de ha belegondolsz... ugye érted, mire akarok kilyukadni?) :) ja, és gondolom akkor tudod a szoptatással kapcsolatos intelmeket: IGÉNY SZERINT cumizavar elkerülése végett c.üveg, nyugatócumi nem javasolt kiegészítés tápszerrel - csökkenti a tej mennyiségét fejés tejszaporításra - növeli a tej mennyiségét, spriccel, túlságosan jön, így a gyerek nem a saját tempójában, komótosan tud enni, esetleg fájhat a hasa, hisz sok levegõt nyel... stb. ne idegeskedj. a szoptatásnak amúgy meg lazítóan kell hatnia. én pl. mindig bealudtam amikor pár hetes babám cicizett, de szerintem még mikor két hónapos volt, akkor is sokszor úgy evett, hogy én tentéztem közben (éjjel is) lazulj el :)
Nálam is voltak problémák, de sikerült megoldanom. Az agykontroll erõltetése helyett vedd fel a kapcsolatot szoptatási tanácsadóval. A melledet valószínûleg azért utasítja el, mert gondolom pótlást adsz neki cumisüvegbõl, és a két alternatíva közül (cici-cumisüveg), õ a számára könnyebbet választotta. Mivel még pici a babád, ezért jó esélyekkel visszafordítható még jó irányba, de érdemes szakértõ segítségét kérned.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Két hónaposan nekem is ezt csinálta a lányom, fogalmam nincs miért. Az elsõ két hónapban két kilót hízott, ahogy betöltötte a második hónapot, nem volt hajlandó cicizni, ordíott, ha mellre akartam tenni, kínszenvedés volt minden etetés. Semmiféle cumit nem kapott soha, cumizavar kizárva. Egy hónap alatt 300 grammot hízott, a gyerekorvos már kezdett tápszerrel fenyegetni, de nem voltam hajlandó adni neki. Én hívtam szoptatási tanácsadót az ibclc-tõl, ami hasznos volt, azt mondta a hölgy, hogy minél gyakrabban tegyem mellre, kínálgassam fél-egy óránként, egyen sokszor kicsit, szopizzon egy nap 10-12x. Ha akar szopizzon éjjel is (az enyém nem hajlandó éjjel felkelni) És tölts vele minél több idõt együtt, legyen sokat kézben, ha nincs halaszthatatlan dolgod, akkor hagyd, hogy rajtad aludjon napközben, üljetek be egy kád vízbe együtt... stb. És amíg nem fogadja el a cicit, fejd a tejed, hogy ne apadjon. Nálunk egy hónapig tartot, most 3, 5 hónapos, két hete újra eszik, visszajött a tejcsim, elkezdett kikerekedni a kis pofija, nem tudom mi okozta a sztrájkot. De most tényleg óránként etetem, mindig elfogadja cicit. Remélem hamar túljuttok ezen, kitartás!

Van itt valaki rajtam kivül aki most fog felvetelizni? . En. A vegyipariba szeretnek menni. De nagyon felek a felvetelitol.

Legjobb válasz: Kvittek vagyunk en is oda akarok menni es en is nagyon a felvetelitol tartok :s

Kvittek vagyunk en is oda akarok menni es en is nagyon a felvetelitol tartok :s
szia, en nost kezdtem a vegyit, könnyü bekerülni, nem kell izgulni. nagyon joo suli, jofej tanárokkal és diákokkal:) kéttanra vagy simára akarsz menni?
A kérdező hozzászólása: szia:) alap tantervure szeretnek de masodiknak a kettant is beirom:) !
sok szerencsét! :) egy vegyis :P
A kérdező hozzászólása: koszonom<3
Én is most megyek a felvételizni.Könnyû oda bekerülni.De ahoz képest elég jó iskola. és 4.5-s tanuló vagyok és ha egy közepeset írok már bent vagyok de ha valaki 4.2 fölött van tényleg elég egy olyan közepes felvételi. amit régebben mondtak hogy 3.8 és úgy közepes felvételi azzal nem értek egyet. azért akkor kell egy jó felvételi.
A kérdező hozzászólása: tulvagyok a felvetelin^^
és? :D milyen lett? :D

Szeretem a barátomat nagyon, de mégse vagyok teljesen túl az exemen. Mit tegyek?

Volt egy barátom több mint két évig együtt voltunk, 10 hónapja, hogy vége, lassan fél éve hogy összejöttünk mostani barátommal. Tényleg szerelmes vagyok belé, és jó minden, de mostanában egyre többet veszekszünk apróságokon, persze próbálom őket megoldani, de akaratlanul is aahoz hasonlítom, hogy bezzeg xy-al ennyi idő után még nem veszekedtünk. Exemmel azóta is jóba vagyunk, de csak baráti szinten, szerencsére nem ajtócsapkodással váltunk el, és neki is volt azóta barátnője, de egyinkünk sincs teljesen túl a másikon. lehet, hogy ez csak azért van, mert ő volt az első barátom, és tényleg sokáig együtt voltunk, és megszoktam? Nem akarok miatta szakítani a barátommal mert télyeg szeretem őt, az exem iránt inkább csak ilyen kötődést érzek, hogy vele lelkileg stabil lennék, a barátomba viszont tényleg szerelmes vagyok. Mit tegyek? Volt mássla hasonló? 20/L

Legjobb válasz: Igen csak azért van az elsõt soha nem felejti el teljesen senki. 20/

Igen csak azért van az elsõt soha nem felejti el teljesen senki. 20/
A mai napig néha gondolok az összes exemre, pedig felnõtt és családos vagyok... Miért is kéne teljesen elfelejteni a múltad?
érdekes azt hittem csak én vagyok így ezzel de látom mások is.
A kérdező hozzászólása: persze nekem is volt még exem utána és rájuk is gondolok néha de érzékelhetõen nem ugyanúgy. Sõt akárhányszor összeveszünk ilyenek fordulnak meg a fejembe, hogyha vége, megint meg kéne próbálni az exemmel, mondjuk az is adja alám a lovat, hogy õ is láthatóan hajlik rá
hát én az elsõ barátomat elfelejtettem sõt meg is utáltam, kb olyan szinten hogy undorodni kezdtem tõle :D szóval nagyon felejtõs, pedig az elején szerelmes voltam belé. talán nem igazi szerelem volt, fiatalok voltunk és tapasztalatlanok, de mégis kötõdtem hozzá, megszerettem valamennyire. aztán hopp, vége lett hirtelen. hát én mára már teljesen elfelejtettem :D én úgy gondolom, hogy ha szerelmes vagy a mostani párodba, a régi már labdába se rúghatna nálad (vagyis abszolút elfelejtetted volna, maximum szép emléknek megmarad és kész). szóval kicsit kérdõjeles ez a szerelem... de persze te érzed. próbálj a párodra koncentrálni, a régire nincs értelme "idõt pazarolni". annak a kapcsolatnak már vége és bizonyára volt oka hogy miért lett vége. ne a múltban élj, a jelen és a jövõ sokkal szebb lehet és csak így lehetsz boldog. adj esélyt magadnak a boldogságra. de ha úgy érzed, már nem vagy annyira szerelmes a mostani párodba, szakíts vele. személy szerint én úgy érzem nem vagy az, csak magadnak is ezt akarod bemesélni. hiszen ha az lennél, nem is tettél volna fel ilyen kérdést, nem lennének "kétségek" benned. vagy maradj vele és próbálj meg vele boldog lenni, próbáld meg vele a vitákat elrendezni, és szeressétek egymást nagyon, de akkor ne gondolj másra hogy mással milyen lenne stb! vagy azt javaslom, hogy keress mást. majd biztosan találsz olyat, akibe halálosan szerelmes leszel, és az összes eddigi pasid csak emlék marad... hidd el ;)

Hívő keresztény szeretnék lenni, de nagyon nehezen megy. Gyenge vagyok, hülyeség az egész, vagy a sátán küzd ennyire a lelkemért?

19 éves vagyok, sokat találkoztam keresztényekkel, és nagyon csodáltam, hogy milyen nyíltak, kedvesek, magabiztosak. Azt mondták Jézus az én életemet is megváltoztatja. Próbáltam befogadni, de a sok iskolai és egyéb tanulmányom után nem tudom szó szerint venni a bibliát, és ez olyan mintha a saját hitemet kérd?jelezném meg. Kértem segítséget a keresztény ismer?seimt?l, és meg is kaptam, de most is félúton vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Igazuk van a keresztény ismerõseidnek, Jézus megváltoztatja az életedet! :) Már el is kezdte. Ennek a bizonyítéka az, hogy bûnnek tartod a házasság elõtti szexet. Ne add fel! Olvasd a Bibliát és járj keresztény közösségbe. A legnagyobb dolog, amit kaptál Jézustól az az örök élet! De ha tényleg hívõ keresztény szeretnél lenni, ne számíts nyugodt életre! Mert ha kérted Istent, hogy munkálkodjon benned, meg fogja tenni, Õ átformál minket és ez sokszor fájdalmas. De közben olyan dolgokat tapasztalhatsz meg Istenrõl, hogy szavakat nem találsz rá! Õ szeret és jót akar neked is és mindenkinek. Nem tudom, hogy miért gondolod azt, hogy a kereszténységgel homokba dugod a fejed??? Ha te hittel befogadtad Jézust a szívedbe, akkor nem mész a pokolba. Ezt Õ ígérte, és ezt az ígéretét már 2000 éve beteljesítette, amikor a bûneidért cserébe megkaptad az Õ igazságát. A sátán azért küzd ellened, mert nagyon nem akarja, hogy a te életed is olyan legyen, hogy mások felfigyeljenek rá. Gondold végig, te is másokban láttad meg Jézust, így az ördög most elveszített téged és az a veszély fenyegeti, hogy általad másokat is elfog. Tarts ki Isten mellett, keresd Vele a személyes kapcsolatot, imádkozz, olvasd az Igét! Õ meg fogja mutatni Magát. A Bibliában kincsek vannak, titkok, amiket azok érthetnek meg, akik igazából keresik! Hajrá!! :))

Szia! Igazuk van a keresztény ismerõseidnek, Jézus megváltoztatja az életedet! :) Már el is kezdte. Ennek a bizonyítéka az, hogy bûnnek tartod a házasság elõtti szexet. Ne add fel! Olvasd a Bibliát és járj keresztény közösségbe. A legnagyobb dolog, amit kaptál Jézustól az az örök élet! De ha tényleg hívõ keresztény szeretnél lenni, ne számíts nyugodt életre! Mert ha kérted Istent, hogy munkálkodjon benned, meg fogja tenni, Õ átformál minket és ez sokszor fájdalmas. De közben olyan dolgokat tapasztalhatsz meg Istenrõl, hogy szavakat nem találsz rá! Õ szeret és jót akar neked is és mindenkinek. Nem tudom, hogy miért gondolod azt, hogy a kereszténységgel homokba dugod a fejed??? Ha te hittel befogadtad Jézust a szívedbe, akkor nem mész a pokolba. Ezt Õ ígérte, és ezt az ígéretét már 2000 éve beteljesítette, amikor a bûneidért cserébe megkaptad az Õ igazságát. A sátán azért küzd ellened, mert nagyon nem akarja, hogy a te életed is olyan legyen, hogy mások felfigyeljenek rá. Gondold végig, te is másokban láttad meg Jézust, így az ördög most elveszített téged és az a veszély fenyegeti, hogy általad másokat is elfog. Tarts ki Isten mellett, keresd Vele a személyes kapcsolatot, imádkozz, olvasd az Igét! Õ meg fogja mutatni Magát. A Bibliában kincsek vannak, titkok, amiket azok érthetnek meg, akik igazából keresik! Hajrá!! :) )
Most magyarázd meg, mitõl paráznaság a maszturbálás.
"A kereszténység mellett szól az üdvözülés, nyugodt élet, és az, hogy ne okozzak csalódást a többieknek. Ellene meg az, hogy nem akarok homokba dugott fejjel élni." Ne okozz csalódást a többieknek? Ez alatt mit értesz? Amúgy meg nem gondolod, hogy ha bármi kételyed is felmerül a vallással kapcsolatban, akkor az a vallás nem neked való? Ha a legkisebb dolog is nemtetszésedet váltja ki a vallás valamelyik szegmense, akkor igyekezni fogsz elnyomni azt a nemtetszést, ami késõbb frusztrációt okoz neked, ami természetesen iszonyú mértékben megkeseríti az életedet. Ugye nem ezt szeretnéd? :) És itt most nem akarok antikeresztény szerepben tetszelegni, mert ez velem is megtörtént. Én is szerettem volna keresztény lenni, sokáig szimpatikus volt az ötlet, de végül nem jött össze. Egyszerûen erõltetésnek érezném, ha keresztény életet kezdenék élni, amit pedig nem akarok. A kereszténységen kívül annyi más életszemlélet, filozófia, vallás van. Miért nem nézel kicsit körbe? Hátha rálelsz valami olyanra, amelyben megtalálod önmagad. Ha nem sikerül, nem sikerül, de érdemes kutatni, mert hát ki tudja? :) Lehet rálelsz arra amit keresel :) Lehet tényleg a kereszténységben leled meg, amit keresel, de más az, ha alapos kutatás után jutsz erre a döntésre, vagy az elõtt :) "És itt van ez a szexes dolog: régen nem éreztem, de most már bûnnek érzem, ha lefekszem egy lánnyal. Amióta "megtértem" nem is voltam senkivel(kb 2 hónap) de egyszer annyira feszített a vágy, hogy kivertem" Itt most nem világos mire gondolsz. Ha arra, hogy buliban félrészegen lefekszel egy lánnyal, akit ismersz kb. negyed órája, az szerintem is elítélendõ, erkölcstelen dolog, pedig ateistának vallom magam. De ha a barátnõddel fekszel le, akivel együtt vagytok már egy ideje, és jelen vannak az olyan alapvetõ tényezõk a kapcsolatban, mint a kölcsönös bizalom, empátia, tisztelet, õszinteség, és (a legfontosabb!) érzelmeken alapul a szexuális életetek, nem pedig testi vágykielégítésen, akkor szerintem ez ég és föld az elsõ verzióhoz képest. Bevallom, én emiatt sem tudnék keresztény lenni - nem tudok bûntudatot érezni amiatt, hogy a barátnõmmel házasságon kívül szeretkezünk, és nem is akarok. Boldogok vagyunk így, és ennyi elég :) Remélem hogy segítettem valamennyit, minden jót :)
Annyi vallás van a világon, nem csak a kereszténység. Még jobb, ha teljesen magad alakítod ki, hogy miben hiszel.
TIZENÉVES KORBAN a szexuális vágyak különösen felerõsödhetnek. Emiatt lehet, hogy maszturbálni kezdesz. Sokak szerint ez nem nagy ügy. „Senkinek sincs baja belõle” – mondják. Azonban van egy nyomós ok, amiért óvakodnunk kell ettõl a szokástól. Pál apostol ezt írta: ’Öljétek meg testtagjaitokat a nemi vágyakozás dolgában’ (Kolosszé 3:5). A maszturbáció nemhogy nem segít elfojtani a szexuális vágyakat, hanem inkább felfokozza. Vizsgáld meg a következõ pontokat: ● Az önkielégítés teljesen énközpontú magatartást sugall. Maszturbáláskor a személy a saját testével van elfoglalva. ● A maszturbálás azt idézheti elõ az emberben, hogy a másik nemet a szexuális kielégülés puszta eszközének tekinti. ● A maszturbáció önzésre vall, Ahelyett, hogy maszturbálással kielégítenéd a benned felgyülemlett szexuális vágyakat, inkább tanulj meg uralkodni magadon (1Tesszalonika 4:4,  5). Ennek érdekében a Biblia azt a tanácsot adja, hogy kerüld azokat a helyzeteket, amelyek felkorbácsolhatják a szexuális vágyakat (Példabeszédek 5:8,  9). De mi van akkor, ha a maszturbáció rabja lettél? Talán megpróbáltál felhagyni vele, de nem sikerült. Könnyen úgy következtethetsz, hogy reménytelen eset vagy, és hogy nem vagy képes Isten igazságos irányadó mértékei szerint élni. Ha te is így érzel, ne csüggedj! Nem vagy reménytelen eset! Sok fiatalnak – és felnõttnek is – sikerült felhagynia ezzel a szokással. Neked is sikerülhet! Mint már említettük, sok olyan személyt, aki rendszeresen maszturbál, bûntudat gyötör. Az ’Isten szerinti megszomorodás’ arra indíthat, hogy felhagyj a maszturbálással (2Korintusz 7:11). A túl erõs bûntudat viszont pont az ellenkezõ hatást éri el. Annyira elcsüggedhetsz miatta, hogy már nem is akarsz harcolni (Példabeszédek 24:10). Igyekezz hát helyes megvilágításban látni a dolgokat. Az önkielégítés a tisztátalanság egyik formája. ’Különféle kívánságok és gyönyörök rabszolgájává’ tehet, és táptalaja a helytelen gondolkodásmódnak (Titusz 3:3). Ugyanakkor nem tekinthetõ durva nemi erkölcstelenségnek, mint a paráznaság (Júdás 7). Ezért nem kell arra következtetned, hogy a maszturbálással megbocsáthatatlan bûnt követtél el. A legfontosabb az, hogy ellenállj a kísértésnek, és soha ne add fel a harcot! Visszaesés után könnyen elkeseredhet az ember. Ilyenkor szívleld meg a Példabeszédek 24:16 szavait: „ha hétszer elesik is az igazságos, fel fog kelni, a gonoszokat azonban elbuktatja a szerencsétlenség.” Egy átmeneti kudarctól még nem leszel gonosz. Éppen ezért ne add fel! Gondold át, mi miatt estél vissza, és törekedj rá, hogy ne kövesd el ugyanazokat a hibákat. Szánj idõt arra, hogy Isten szeretetén és irgalmán elmélkedj. Dávid, a zsoltáríró, aki jól tudta, mit jelent gyarlónak lenni, kijelentette: „Ahogy az apa irgalmaz fiainak, úgy irgalmaz Isten az õt félõknek. Mert õ jól ismeri formáltatásunkat, megemlékezik róla, hogy por vagyunk” (Zsoltárok 103:13,  14). Igen, a teremtõ figyelembe veszi a tökéletlenségünket, és ’kész megbocsátani’ (Zsoltárok 86:5). Másfelõl viszont azt szeretné, ha dolgoznánk a hibáinkon. Milyen gyakorlatias lépéseket tehetsz azért, hogy fel tudj hagyni a szokásoddal? Vizsgáld meg, mivel töltöd a szabadidõdet. Olyan filmeket és tévémûsorokat nézel, vagy olyan honlapokat látogatsz meg, amelyek felkeltik a nemi vágyakat? A zsoltáríró bölcsen így imádkozott: „Fordítsd el szemeimet, ne nézzenek hiábavalóságot; õrizd meg életemet a te utadon” (Zsolt 119:37). Tudatosan tereld el a gondolataidat. Egy fiatal keresztény, William ezt tanácsolja: „Mielõtt lefekszel az ágyba, olvass valamit, ami szellemi dolgokkal kapcsolatos. Nagyon fontos, hogy a nap utolsó gondolata szellemi legyen” (Filippi 4:8). Beszélj róla valakinek. A szégyenérzet megnehezítheti, hogy elõhozakodj a témával. De ha beszélsz róla valakinek, akiben megbízol, gyõztesen kerülhetsz ki a harcból EGY JÓ TANÁCS Még azelõtt imádkozz, hogy erõs kísértést éreznél. hogy adjon neked ’a szokásosnál nagyobb erõt’, hogy ellen tudj állni a kísértésnek (2Korintusz 4:7).
Melyik egyház tagja lettél? Ha a Jehovákhoz vagy a Hitgyülisekhez tartozol, akkor ne csodálkozz, hogy ilyen bûn tudatod van. Inkább a történelmi egyházokhoz csatlakozz.
Haho!(: Katolikus gimibe jarok(altalanos sulim is az volt..) ahol hittan van meg mis meg minden ilyesmi megis megvan a sajat velemenyem es "verziom" a katolikus vallasrol. Szerintem nem problema ha nem elunk szigoruan a biblia szerint persze azert a nornalis emeri viselkedes, szeretet stb...embertarsainkkal kapcsolatban nagyon fontos mert pl senkit nem szursz hasba az utcan csak ugy kedvtelesbol.. A szexel kapcsolatban meg az a velemenyem h ember vagy es jol kell erezned magad az eletben amihez a szex ugyanugy hozzatartozik. Nin megtiltva. Bibliaba meg sehol..es a paraznasaggal olyasmire utal h azert 25 km alatt ne kefeld vegig az osszes ut szelen allo not meg ilyenek.. Szoval nem kell ugy venned a dolgot h a vallas egy 10x10es lezart egyzetet ad eletternek es minden apro kihagas miatt go a pokolba. Perze vedd komolyan, Isten szerette fontos meg h megband a buneid oszinten ha elkoveed oket, de tudd h megbocsatjak ott font, es igyekezz h ne kovesd el ujra. Szoval eld az eleted fiatalhoz melton de figyelmesen magadra es a kornyezetedre nezve..(: Amugy meg tok jo h ilyen fiatalon fontos neked a vallas es allitolag a TEZEI vagy milyen gitaros-enekelgetos talakozok tok jo hangulatuak bar meg en sem voltam, szerintem erdemes lene beprobalkoznod eg olyanon biztos talalnal par "sorstarsat"!(; Hajra!(: 16/L
"A kereszténység mellett szól az üdvözülés, nyugodt élet, és az, hogy ne okozzak csalódást a többieknek." - Na, innen duma az egész; ha elhiszed, hogy az üdvüzölésért szükséged van a keresztény hitre, akkor már el is hiszed a kereszténmység tanítását. "És itt van ez a szexes dolog: régen nem éreztem, de most már bûnnek érzem, ha lefekszem egy lánnyal." - Te az a fajta vagy, akinek szüksége van egy kis lelkiismeret-furdalásra, és ebben segítséget nyújt a keresztény tanok kiforgatása. Tudod, az igazi kereszténység sehol nem ítéli el a szexet.
Soha nem fogsz 100%-osan bûntelenül élni, aki azt mondja, hogy õ úgy él, hazudik. "A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nemlétezõ dolgok létérõl való meggyõzõdés" (Zsid 11, 1) Elhiszed, hogy van Isten, vagy nem? Ha igen, és félsz a kárhozattól, akkor szerintem hited már van. A keresztényekbe nem csak hit kell, de meg kell próbálni minél kevesebbet vétkezni. Nem mondom, hogy könnyû, sõt kifejezetten nehéz. De ha olvasod a Bibliát minden nap, akkor könnyebb. Isten a szabályokat nem azért adta, hogy korlátozzon, hanem, hogy segítsen. Nem tudom melyik egyházhoz tartozol, de vannak ilyen "minden napra ige, és gondolatok mellé" típusú könyvek a legtöbbnél. (Nem akarok reklámozni, de a Mai ige c. könyv asszem multi-egyházas, több egyházban is olvassák) Nos, én nem mondom, hogy nyugodtabb az élet, mintha nem vagy keresztény, de kiegyensúlyozottabb. Én nem gondolnám, hogy ha keresztény vagy homokba dugod a fejed, de tény, hogy vannak dolgok amit nem csinálhatsz, de mindenki más igen. Hát ez nem feltétlen baj, gondolj bele: A keresztények nem isznak (legalábbis sokat), de nem is megy ettõl tönkere a májuk, A keresztények csak házasság után szexelnek, de nem is lesz nem tervezett terhesség, vagy nemi betegség... stb. Szerintem a maszturbálás nem feltétlen bûn, ha egyedül vagy, de ez ne akadályozzon meg abban, hogy párt keress. Sokan azért nem akarnak párt, mert "jó nekem a maszturbálás", és ez már bûn, mert azt jelenti rászoktál, és fontosabb neked, mint a szex, amit maga Isten teremtett. Remélem tudtam segíteni.
Szerintem te még nem adtad halálba a régi életed, nem temetted el, nem megtértél, csak rátértél valamire. Ha majd eltemeted Krisztus halálában, a vízben és megszületik az új, ami már Istenének akar tetszeni, nem embereknek, és nem magának kedveskedni, akkor megtudod mirõl beszéltem. (nem ítéletként mondom, csak mint semleges észrevétel)
"Soha nem fogsz 100%-osan bûntelenül élni, aki azt mondja, hogy õ úgy él, hazudik." Soha buntetlenul ?? ez rossz kifejezes, mi az hogy muntetelenul, mintha bortonrol lenne szo vagy valami uldozesi maniarol hogy kovetnek es elkap a kaszas. Nem is bunrol van szo hanem egyszeruen tudatlansagrol, tudat hianyrol, hisz Jezus is elmondta azon ember aki hibat vet nem bunos es nem megbuntetni kell, hanem szeretni es tudatositani benne hogy azt amit cselekedett az hibas, mert szeretet hianyban szenved es tudatlanul cselekedett. Senkise tokeletes csak egyedul az Atya es sehol se nem irja hogy nekunk szolgak modjan kell viszonyulnunk ohozza, sot Jezus is kiter arra hogy Apadnak tekintsd az Urat es nem mint egy leterdelt szolga. "Elhiszed, hogy van Isten, vagy nem? Ha igen, és félsz a kárhozattól, akkor szerintem hited már van." Ha felsz a karhozattol akkor hited mar van ? szerintem telyes informacio hianyban szenved a kijelentes es a szonak ertelmezeset se ertendo szamodra. "Nos, én nem mondom, hogy nyugodtabb az élet, mintha nem vagy keresztény, de kiegyensúlyozottabb." Teves es sajatos velemenykent elfogadom, de nem szabad altalanositani, hogy egy kereszteny jobb barmely mas iranyzatnal, mert ugyanannyira fontos es ertekes barmely vallas iranyzat melynek vegcelja az Istenbe vetett hit. "A keresztények nem isznak (legalábbis sokat), de nem is megy ettõl tönkere a májuk, A keresztények csak házasság után szexelnek, de nem is lesz nem tervezett terhesség, vagy nemi betegség... stb." Teves, ez is sajatos velemeny es nem tekintheto altalanos velemenynek, foleg hogy a kereszteny szo mivolta es annak jelentese ahogyam latom szamodra nem tiszta.
Kedves 20-as Szerintem mindenben félreértettél, de el kell ismernem nem mindig vagyok teljesen érthetõ, ezért bocsánat. Én sem úgy gondoltam, hogy akármennyire próbálkozik, direkt fogja elkövetni a bûnt, és nem is börtönnek gondoltam, egyszerûen kijelentettem, hogy nem tud senki úgy élni, hogy a Bibliában leírt összes szabályt (pontosabban inkább tanácsot, mert ugyebár nem kötelezõ betartani) betartsa. Persze mindenki fél attól, hogy esetleg mégis van valami a halál után, és örökké bûnhõdni, fog, de a legtöbben nem igen veszik komolyan, ellenben a kérdezõvel, akinek azt tanácsolnám, hogy a kárhozattól való félelem helyett inkább az üdvösségre való vágy motiváljon abban, hogy hiszel. Elvégre gondolj bele: "Kisfiam, ha nem csinálod meg a házit elfenekellek!"; "Kisfiam mitán megcsináltad a házit, elviszlek fagyizni." Mikor csinálnád kényszerbõl, és mikor jókedvbõl a házit? Ez ugyanilyen. A "kiegyensúlyozottabb" kifejezést inkább arra értettem, hogy a Biblia tanácsot a, hogy mit csinálj, mit ne, mi a fontosabb, és mi nem az. Ezeket elfogadva, végülis, kapsz egy napirendet (természetesen csak képletesen). Ezáltal nem kell azon agyalni, hogy mit csinálj, és így nem streszelsz. Lehet, hogy ez csak rám vonatkozik, de nekem bevált, és ajánlom másnak is. Igen a "keresztények" sok ember összevonva, amiben vannak sokan, és nem vagyok biztos, hogy senki nem szokott berúgni, vagy paráználkodni, de ha egy közösség egyik alapelve az, hogy ne paráználkodj, lehet hogy az emberek 1-2%-a megszegi, de nem általános. Ez a két példa tényleg nem volt jó, de a lényeg nem az, hogy egy keresztény sem lehet májbeteg, vagy szifiliszes. Remélem, a félreértéseket tisztáztam, még egyszer bocsánat, de néha gondolok valamire, és ha mondok valamit, más nem arra gondol amire én.
Koszonom valaszodat es elfogadom az erveleseket.
Mindíg is félúton fogsz lenni. Valójában minden keresztény, mindíg félúton van. (egy önmagával meghasonlott, kettéhasított állapotban - valójában ezt jelenti kereszténynek lenni) Légy önmagad, mert csak az leszel te? Miért lennél egy mások által (saját haszonból) kitalált alak klónja? Az nem te vagy? A haláltól ne félj! Soha, senki nem támadt még fel - Jézus sem - ez csak kitaláció, mese. Önmagaddal légy egy és az vagy te! Többet nem tehetsz.
Kedves kérdezõ! Vallási kérdéseket illetõen ajánlok egy kis olvasnivalót: http://mek.niif.hu/05300/05394/05394.htm http://reginamundi.hu/library.php?id2=library/bangha_bela_30.. (elsõre az elsõ három kötetet javaslom) http://mek.oszk.hu/07800/07883/html/
Bocsánat, de a 9, és 10-es válaszadó, nagyon tapasztalatlan fiatal lehet, mint látom is. 9= Elég szomorú, hogy egy ember aki vallásos iskolába jár ilyet kijelent, hogy a bibliát nem kell komolyan venni. Azt nem értem miért nem jár polgári iskolába? A szent írás Isten szava, és nem unalomból íratta le, hanem útmutatóul. Hát ezért tart itt az emberiség:NEM KELL KOMOLYAN VENNI? 10= ha ilyet tenne akkor nem kellene megvívnia a harcát Krisztusért.A legkönnyebb úgy kitartani ha nincs próba. De akkor nem is megpróbált a hite. Nincs ami megerõsítse, és gyenge marad, nem edzõdik. S ha jön a Jézus szerinti esõ, akkor elmossa a házát, mert homokra épített, nem sziklára.:)
Elõször is: nem kell mindent szó szerint venni. Másodszor: vigyázni kell, nehogy valami szekta szippantson magába. Harmadszor pedig: igen, természetes ez a belsõ küzdelem, de azt mondom: hogyha létezik szeretõ Isten, akkor Õ a te boldogságod akarja, nem azt, hogy megtagadd magad, hanem, hogy megismert magad, és azzá válj, akivé lenned kell. Végül pedig: semmiképp se azért merülj bele egy vallásba, hogy másoknak megfelelj, mert abból még semmi jó nem sült ki. Ha azért akarsz keresztény életet élni, mert azt akarod, akkor hajrá, ha viszont azért, hogy másoknak ne okozz csalódást, akkor ajánlom, hogy gondolkodj el, mit is kaarsz valójában.
sok igen bölcs, és okos válasz érkezett (cinikus szájhúzogatás) gyenge vagy mert ember vagy ezen ne csodálkozz aki erõs benned az Jézus te egyedül nulla vagy, semmire nem vagy képes borulj le elé és kérd hogy Õ legyen ezentúl Te
..."a személy a saját testével van elfoglalva. " Akkor nyugodtan mondhatnánk, hogy a sportolás, szépségápolás is bûn, hisz ilyenkor a saját testünkkel vagyunk elfoglalva. Szerintem jobb, ha idõnként "kicsit el van foglalva a saját testével", mintha a sok elfojtástól egyszer csak kitörne rajta valami aberráció...
Látom közben írtak vagy 5en, a 16L-on kissé felröhögtem, de majd rájön idõvel õ is:)
Bûntudat egy szó, egyébként meg a maffiózók egyházát miért tartaná jó helynek? Tévtanítók, bálványimádók, megtérés helyett "megbánásban" hisznek, éppenezért, akármit követnek is el, szerintük elég, ha meggyónják és le van tudva. Az undorító és mocskos történelmi múltjukról nem is beszélve. józan életérzésû ember akkor sem csatlakozna egy ilyen túlméretezett, államon élõsködõ szektához, ha törvénybe iktatnák (mint régen!) A kérdezõnek pedig: NEM neked kell egyedül. Éppen az a lényeg, hogy Isten teszi meg, ha hagyod. De ameddig erõlködsz és "majd te" csinálod, addig csak a saját erõdben bízol és nem Istenében. Õ pedig nem erõszakos, kivárja a "sorát" amikor végre hagyod kibontakozni, amikor már magad is rájöttél, hogy saját emberi erõvel nem megy. A kereszténység nem parancsolatok végeláthatatlan sorozatának betartására való igyekvés és nem is az, amit írtál, hogy "nyugodt élet" meg ilyenek. Hogy lehetne "nyugodt" életed onnantól, hogy már nem evilághoz tartozol, hanem az eljövendõhöz? Beszélj Istenhez normálisan a saját szavaiddal. Kérdezd õt, válaszolni fog. A Szent Szellem pedig olyan erõt ad (ha volt már egyáltalán keresztséged) ami felülmúlja minden várakozásodat. De nem megy saját emberi erõlködéssel, az 100! És nem is kell, Hál'Istennek:)
Akkor legyél jó keresztény, és Origenész módjára vágd le a férfiasságod.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj de úgy tudom, ha megtértél és bûnre vetemedsz, ami ugye például a paráznaság, az iszonyú kín a már beléd költözött szentléleknek
Inkább kezeltesd magad! Gondolkozni képes értelmes ember nem lesz hívõ. Van már így is elég idióta, ne szaporítsd a számukat!

Mit tegyek? Szeretem a barátomat nagyon, de közbe rámhajtott egy idősebb pasi + bejön az egyik szomszéd srác

A barátommal kezd helyrejönni a kapcsolatunk,valahogy összeszedtem a bátorságot hogy megmondjam a véleményem. Ez egy id?sebb srácnak köszönhet?,aki elkezdett nekem udvarolni..és valahogy jobb lett a kedvem. + közbe nagyon tetszik az egyik szomszéd srác(erre most jöttem rá)

Legjobb válasz: Gang bang!!! FELVÉTELT KÉRÜNK!!!

Gang bang!!! FELVÉTELT KÉRÜNK!!!
A kérdező hozzászólása: 18
és te?
A kérdező hozzászólása: Komoly kérdés. Tényleg nemtudom hogy mit tegyek.. Az idõsebb pasi 24 éves.
Mennyi idõs vagy te, és az idõsebb pasi?
Szerintem meg nem komoly a kérdés, mivel a válaszaid sem azok....
Undor.
A kérdező hozzászólása: Szerintem a szomszéd srácot kéne..õ a harmadik.. vagy tényleg keressek egy negyediket?
Aztak*rva! Állj ki a sarokra és akkor nem csak ebbõl a 3-bol válogathatsz! :D
Gratulálok, nagyon szeretheted a barátodat. Csak sajnálni tudom szegényt.
Ha nem vagy biztos egyiküket sem szereted tehát akár mindegy is melyikükkel b*szatod meg magad...
vagy engem, felõlem tolhatjuk a gruppent :D
VAgy válassz egy negyediket...
A kérdező hozzászólása: Hagyjam ott a barátom akivel több mint egy éve járok? Járjak egy idõsebb pasival? Válasszam a szomszéd srácot? Vagy maradjak nyugton?
Van 3 inputod, nem?
HA annyira kéne valamelyik is, akkor nem gondolkoznál a kérdésen....szóval vagy maradj a jelenlegivel, és hozd rendbe a kapcsolatod, vagy jöhet egy 4. emberke.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!