Találatok a következő kifejezésre: Szeret, ha nekem hogy (91 db)

Szakitott velem? A baratom 2 honap utan egyszerüen nem jelentkezik nalam. Nem volt közöttünk semmi nezetelteres vagy ilyesmi. Szerdan irtam neki, hogy miert nem jelentkezik, hogy ha nem akaraja folytatni velem, ok, de mondja meg legalabb.

Arra sem jött valasz.Utana irtam neki, hogy azaltal, hogy nem valaszol ugy veszem, hogy szakitottunk.Mivel hogy nem ertem az egeszet es faj,hogy semmibe vesz,felhivattam ma egy közös baratnönkkel aki elöször semleges temarol beszelt es a baratom kerdezte,hogy mit tud rolam es hogy nem akar velem veszekedni.A legfurcsabb,hogy arra kerte a baratnömet,hogy ne szoljon nekem rola,hogy kerdezett rolam.Miert?

Legjobb válasz: ezt csak te tudhatod :/

ezt csak te tudhatod :/
Azert, mert nem gondolja komolyan vagy rossz fat tett a tuzre es nem tudja bevallani!
Vagy nem vesz komolyan, és ki akar hátrálni a kapcsolatból, vagy valóban olyat tett, amit nem kellett volna, és nem meri bevallani.
Nyúl béla és nem meri a szemedbe mondani hogy felejtõs vagy.

Ha a barátnőm évente egyszer mondja nekem, hogy szeret (én meg szinte naponta mondanám neki), akkor vajon tényleg szeret?

Legjobb válasz: Attól hogy nem nyáladzik, még nem biztos hogy nem szeret. Az én (volt) barátom is folyton ezt csinálta: lépten nyomon ilyeneket mondott, oké ez rendben is van, de kértem hogy ne csinálja és csak azért is. Társaságban is a nyakamba ugrott mint egy ötéves gyerek és azt kiabálta, hogy „szeretlek baba” Rövid úton lapáton találta magát. A LÉNYEG: Miért kellene mondogatnia, hogy szeret? Nem arról van szó hogy kételkedsz, egyszerûen csak hallani akarod.

Attól hogy nem nyáladzik, még nem biztos hogy nem szeret. Az én (volt) barátom is folyton ezt csinálta: lépten nyomon ilyeneket mondott, oké ez rendben is van, de kértem hogy ne csinálja és csak azért is. Társaságban is a nyakamba ugrott mint egy ötéves gyerek és azt kiabálta, hogy „szeretlek baba” Rövid úton lapáton találta magát. A LÉNYEG: Miért kellene mondogatnia, hogy szeret? Nem arról van szó hogy kételkedsz, egyszerûen csak hallani akarod.
Igen, van rá lehetõség, hogy szeret. A szeretetet máshogyan is ki lehet mutatni, nemcsak szavakkal. Sõt. Örülj neki, hogy nem mondja állandóan, hogy így szeretlek, úgy szeretlek. Ennek a szónak nagy súlya van! Ha gyakran mondják, ez a súly semmivé lesz.
A kérdező hozzászólása: Sokszor veszekedtünk, és szüneteltünk is, de már azelõtt se mondta. Pedig õ a legjobb barátnõm, és nekem természetes, hogy tudatni akarom vele, mennyire fontos.
Hogy érzed, Kérdezõ? Szeret?
Na vá-vá-vá-váááárj csak. Most ez párkapcsolat, vagy barátság?
A kérdező hozzászólása: Barátság.
Na hát, na, én meg azt hittem, hogy párkapcsolat. Így már mindjárt más. :D Hát figyi... azért fura ez, mert Te naponta mondanád neki? Azért ez fura... Az én barátnõm egy nagyon barátságos és nyílt lány, és tudom, hogy nagyon szeret engem, és õ is elvárja, hogy a másik ember (mindegy, hogy milyen kapcsolatban, család, szerelem, barátság) kimutassa az érzelmeit. No én viszont nem mutatom ki egykönnyen. Mégsem fordul meg a fejében, hogy utálom... :D Pedig én is kábé évente egyszer mondom, hogy szeretlek. De akkor aztán õ napokig le van sokkolva. :D Amúgy meg én például egész egyszerûen nem érzem szükségét, hogy ilyesmit mondjak. Beszélnek helyettem a tettek, az együtt töltött órák, a közösen átélt dolgok, a nevetés.
egyébiránt hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Nálunk nincs ami beszéljen, elzárkózik elõlem, nem engedi, hogy felhívjam, mert elmondása szerint nem tud mit mondani nekem, nem találkozunk sose, mert távol lakik. Én a fecsegõ vagyok, õ meg a magába forduló, és bármivel próbálkoztam, semmivel sem tudtam megnyitni. Huszon felül.

Miért mondja nekem kevesebbszer azt, hogy szeret mint a legelején? Ha kevésbé szeret mit tegyek, hogy újból úgy szeressen mint rég?

Legjobb válasz: Nem biztos h kevésbé szeret,ha nem szeretne nem mondaná,másrészt ugy hogy mondja,akkor sem biztos...Amugy csak nem akarja hogy egy kiégett szó legyen a "szeretlek"bõl.Ha minden percbe mondaná akor egy idõ után nem uy an olyan jóérzést vált ki,h dejó szeret,hanem h huha...még mindig szeret,és fél perc mulva is ezt fogja mondani...Ne aggodj,max beszélj vele erröl h mennyire érzi még a dolgokat

Nem biztos h kevésbé szeret, ha nem szeretne nem mondaná, másrészt ugy hogy mondja, akkor sem biztos...Amugy csak nem akarja hogy egy kiégett szó legyen a "szeretlek"bõl.Ha minden percbe mondaná akor egy idõ után nem uy an olyan jóérzést vált ki, h dejó szeret, hanem h huha...még mindig szeret, és fél perc mulva is ezt fogja mondani...Ne aggodj, max beszélj vele erröl h mennyire érzi még a dolgokat
Lehethogy csak azthiszi, hogy már unod, hogy folyton mondogatja, hogy szeret... :) De ha kevésbé szeret, akkor csináljatok közös programokat, menjetek új helyekre, próbáljatok ki új dolgokat együtt.
Mi, fiúk nem vagyunk olyan kiszámíthatatlanok, körmönfontak, mint ti :P Ha együtt vagyunk veletek, az azt jelenti, hogy akarunk is valamit, nem kell ahhoz azt mondjuk, hogy szeretlek szeretlek.
attól hogy kevesebbszer mondja.. egyáltalán nem biztos hogy kevésbé szeret... sztem az nem normális ha mér egy ideje együtt vagytok.. ez idõvel elmúlik hogy "lángoljon" és örökké szeretlekezzen... légy kicsit reálisabb:)
A kérdező hozzászólása: még azt hozzá szeretném fûzni, hogy a barátom idén érettségizik, lehet ez is közrejátszik benne?

Azt mondtam a barátomnak, hogy jó lenne, ha jobban kimutatná mit érez irántam. De lehet, h meggondolatlanul mondtam neki, és szeretnék valamit mondani neki, hogy tudja, h tudom, h szeret. (mert tényleg szeret) Mit mondjak neki?

Valami olyasmire gondoltam, hogy "Nem kell, h jobban kimutassa,ha "ennyire megy" neki.." vagy nemtudom.. nincs valami ötletetek? 7hónapja vagyunk együtt és szeretnék valami olyat mondani, amin elgondolkozik, és rájönne,h kicsit többet is beleadhatna a kapcsolatba.

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem baj, hogy azt mondtad a barátodnak, mutassa ki feléd jobban az érzelmeit.Ha tényleg szeret és lelkesedik irántad, akkor igyekszik a kedvedben járni.Az én barátom is addig viselkedett így míg rá nem szóltam szépen és rájött hogy tényleg igazam van,és ha így folytatja elveszíthet.

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy azt mondtad a barátodnak, mutassa ki feléd jobban az érzelmeit.Ha tényleg szeret és lelkesedik irántad, akkor igyekszik a kedvedben járni.Az én barátom is addig viselkedett így míg rá nem szóltam szépen és rájött hogy tényleg igazam van, és ha így folytatja elveszíthet.
A kérdező hozzászólása: És Te mit mondtál neki? hogy mondtad neki, h rájött?
Szerintem mondd neki h szükséged van rá és h sokat jelent. Am én pasim se mutatja ki:Spedig jól esne de nem is fogják a legtöbb pasi ien nem mutatja ki amit érez.de ha gondolod irj privit és majd mesélhetek:)
A kérdező hozzászólása: írtam!!! :) de azért várok még válaszokat.. vagy tapasztalatokat..

Hogy valaki szeret-e engem vagy nem, azt csak én tudom megmondani. Mert a másik mondhatná, hogy nagyon szeret engem, de ha nekem teher, akkor nem szeret. Hmm?

Vagy ha engem úgy szeret, ahogy ő gondolja, hogy engem szeretni kell, és nem úgy szeret, ahogy én szeretném, hogy engem szeressenek, akkor nem szeretnek. Tehát engem meg kell ismernie annak, aki engem szeretni akar. És nekem meg kell ismernem azt, akit én szeretni akarok. Mi jut erről az eszetekbe?

Legjobb válasz: botladozik a gondolkodásom így késõ este...

botladozik a gondolkodásom így késõ este...
az, hogy fárasztóan körüliró gondolkodásod van.. a "süt a nap"-ot is 10 mondatban mondta el teljesen lefáradtam mellette
A kérdező hozzászólása: Feldmár gondolata volt..én csak értelmeztem volna Veletek, mert egyedül nem ment..:)
A kérdező hozzászólása: és kettes, különben is kirõl beszélsz?
Szerintem jó a kérdés :) Nekem pl van ezen mit elgondolkodnom. Van egy ember az életemben, akit mindig is szerettem, de úgy , ahogy én 'gondolom', ahogy õt szeretni kell. Megismertem õt, de azt is úgy, ahogy csak én tudom õt megismerni. Arra gondolok, hogy nem a felszínt néztem, hanem mindig a mögé, nem amit mutat magából.(persze részben azt is) De ebbõl következik, hogy én csak úgy tudom Õt szeretni, ahogy én képes vagyok Rá, és persze, hogy úgy akarom szeretni, ahogy az én meglátásom szerint a legjobb lenne a számára. Azt pedig sosem lehet tudni, hogy ki hogy szeretné, hogy szeressük, ha csak nem mondja, de általában az emberek nem mondják. És van egy másik opció, hogy tudod, hogy mit szeretne a másik, de szerinted, a legjobb szándékaid szerint, nem lenne célravezetõ. Az sem jó, ha mindig azt kapja valaki amit szeretne, mert nincs benne semmi kiszámíthatatlan és elõbb utóbb bele lehet unni. Am van egy ilyen mondás " Attól még, hogy valaki nem úgy szeret téged, ahogyan azt te szeretnéd, az még nem jelenti azt, hogy nem szeret téged a világ minden szeretetével." Én ezt vallom. És szerintem minden ember másként szeret. De pont azért kell a megismerés mindkét fél részérõl, hogy belelássunk a másik lelkébe, gondolkodás módjába, hogy megismerhessük, hogy a másik hogyan is szeret.
Chapman doktor szerint többféle szeretetnyelv létezik. Ha valakivel nem azonos szeretetnyelvet beszélsz, akkor akármennyire szeret is, te azt mindig kevesellni fogod.

Most akkor mivan? Elmondtam neki hogy szeretem mivel a barátaitól megtudtam hogy õ is szeret. Na szóval elmondtam hogy szeretem és azt mondta még meggondolja. De ha szeret mit kell meggondolni?

Legjobb válasz: Régóta rágódhatott ezen és most nem biztos már õ sem abban, hogy szeretné ezt a kapcsolatot. Adj neki egy kevés idõt!

Régóta rágódhatott ezen és most nem biztos már õ sem abban, hogy szeretné ezt a kapcsolatot. Adj neki egy kevés idõt!
"De ha szeret mit kell meggondolni?" - na ez látod jó kérdés. Mivel az alapján, amit ide leírtál nehéz lenne erre választ adni. Gondolom azt akartad volna ebbõl kihozni, hogy a srác/csaj miért nem akar járni veled...
A kérdező hozzászólása: bocsánat. igen erre gondoltam a kérdésem alapján
Lehet hogy õ akar irányítani, és csak megjátsza magát.
Hmm…lehet, hogy csak nem akarja hogy azt hidd, hogy könnyen megkaphatod. Játszmázik.

Ha a párod közölné veled, hogy ő nem szeret csókolózni, ezt hogy értelmeznéd, hogy esne neked?

Már a kapcsolatunk elején egy eléggé romantikus együttlét után én még szerettem volna csókolózni, erre ezt így közölte velem. Ez normális? Ha egy férfi szeret egy n?t, de nem szeret vele csókolózni? Bár általánosságban mondta, hogy sosem szeretett, de ez nem vigasztal, teljesen lelombozott ezzel. Ti mit szólnátok hozzá? Mert szerintem szorosan hozzátartozik egy kapcsolathoz. tartozna....

Legjobb válasz: az én exem bár sose mondta így ki, de nem szeretett. nekem is rosszul esett, de megszoktam. vannak ilyen férfiak, lehet amúgy rossz tapasztalatai vannak ezért nem szeret.

Én nem szeretek csókolózni, csak max a kapcsolat elején, egyszerûen nem villanyoz fel. Simogatás, puszilgatás, ölelkezés hoz lázba, inkább így a testi közelség, mint a hosszú nyálcsere. A rövid csók még belefér. 25/N
az én exem bár sose mondta így ki, de nem szeretett. nekem is rosszul esett, de megszoktam. vannak ilyen férfiak, lehet amúgy rossz tapasztalatai vannak ezért nem szeret.
A csókkal én is hadilábon állok. Van amikor jól esik egy hosszabb csók, de az max 1 nap 1x jó esetben. Jobban szeretem a sima "szájra puszis" cuppanós csókot. Meg jobban szeretek ölelkezni és a párom arcát puszilgatni. :) Ezt eddig minden kapcsolatom elején elmondtam, csak nevettek és mondták, hogy semmi baj. :) Én sokszor teljesen ellenék 0 csókkal is. 20L
Hát én is csak a kapcsolat legelején szerettem csókolózni, utána nekem ez egyáltalán nem hiányzott, pedig szerettem a férjem...
én az egyik exemmel nem szerettem csókolózni, mert undorítóan csókolt..
Ilyen nincs. Az elsõ együtt lét elõtt meg szeretett csókolózni? hagyjuk már... itt valami bûzlik
ilyennel még nem talalkoztam!
Szerintem ne adjátok fel a kapcsolatotokat ezért, és ne is gondoljátok azt, hogy a nem csókolózás fura vagy rossz dolog. Tudtommal a csókolózás nem egyidõs az emberiséggel, tehát az ember nem csókolózott a kezdetektõl fogva, és relatív egész késõn bukkant elõ. Beszéljétek meg, (merjetek róla beszélgetni!) és egyezzetek meg, hogy közösen mit szerettek csinálni és mit nem. Csináljátok amit szerettek közösen... A páromnak és nekem ez az irányelv nagyon sokat segített már a közös életben. 27, F
Bíztos , hogy valakinek nem egészségesek a fogai, vagy pl hamutálca azt kimondottan útálom 25F
Volt már ilyen, engem zavart, mert én igénylem. Az exem azt mondta hogy ezt akarni szerinte primitív, buta nõk sajátja. (Ezen kiakadtam.) Szakítottunk. (Más gond is volt, de ez önmagában is zavart.) A "mostani" párommal (megvan már egy ideje :) ) szerencsére egyetértünk e téren, az ölelés, bújás, puszi, csók szexen kívül is fontos. 31/N
Szerintem önbizalomhiánya van.Lehet, fél, hogy valamit rosszul csinál és akkor bénának fogod tartani, végül kiábrándulsz belõle.
Én soha nem rajongtam a csókért, de van, amikor megkívánom. Én is inkább a szájra puszit és ölelkezéseket részesítem elõnyben. Magam részérõl ezt annak tudom be, hogy szüleim furán kezelték ezt a dolgot nálam, és eléggé undorított a csók, hányni akartam tõle, az elsõ csókomtól is féltem, mondtam a fiúnak is, mert nem akartam lehányni...
Én sem szeretek! Nem csak a párommal nem, hanem amúgy sem. Nem villanyozz fel szexuálisan, a simogatás a testi közelség sokkal jobban...Érzelmileg sem add nekem semmi pluszt. A párom nehezen, de megtudta szokni. Azért néha-néha szex közben van, de ritka. Amúgy azt hittem csak én vagyok így vele, de "jó" olvasni, hogy mások is. Semmi pánik. 23/N
Így nem lenne tartós a kapcsolatunk...
"Tudtommal a csókolózás nem egyidõs az emberiséggel, tehát az ember nem csókolózott a kezdetektõl fogva, és relatív egész késõn bukkant elõ." Ez mit bizonyít?
Hát lehet túl radikális leszek, de én nem bírnék olyan emberrel együtt lenni egy percig sem, aki nem csókol meg szívesen! Én bármikor, bárhol és bármilyen helyzetben igénylem a csókot, a csókolózást. Hihetetlenül imádom, a szexnél is jobban szinte, sõt az orgazmusnál is jobban! Eddig még nem találkoztam ilyennel!Ha valaki ilyet mondana nekem, akkor egybõl úgyérezném, hogy egyáltalán nem kíván, nem tetszik a szám érintése stb :S Szóval nem tudnám ezt elfogadni.... Kérdezõ vagy elfogadod, vagy hozzád hasonló igényû embert választasz...
Engem továbbra is érdekelne, hogy nem Robinak hívják-e az illetõt :)
van ilyen. például a férjem sem szeret és én sem... de ettõl még kiváló a kapcsolatunk! 27/nõ
Én se szeretek smacizni.
Van ilyen. Ki kell egyezni, hogy szex elõtt, közben, után legyen csók, de egyébként nem kell erõltetni. Nekem pl. szexnél hozzátartozik, anélkül nem is tudom elképzelni, de amúgy nem igénylem én se ezt a nyelvezést. A szájrapuszi nem intim helyzetben sokkal szeretettelibb nekem. Illetve csak úgy jó csókolózni, ha teljesen friss a száj. Tudom, spontán szex is van a világon, de én inkább a tervezettre szavazok, fogmosás és egyéb tisztálkodás után.
Volt ilyen exem, õ se szeretett, ezt kerek-perec megmondta. Nem Robinak hívják véletlenül? :)
Meg még az is jó, jobb, mint a csók, ha csak a két nedves, nyitott száj simogatja egymást, de a nyelvek nem érnek össze.
20 éves lány vagyok. imádom a võlegényem, de csókolózni én sem szeretek...nem konkrétan vele, senkivel sem. nekem ez nem hiányzik, nem hiszem, h ez a kapcsolat alappillérje. kérdezõ, ne aggódj, nem hiszem, h párod csak veled nem szeret csókolózni.
Én imádok csókolózni, minden fajtáját imádom a párommal. Húgom meg elmondta hogy csak a szájra, arcra puszi ami tetszik neki, de konkrétan a nyelves valahogy nem jön be neki. Pasija elfogadta, boldogok együtt. Ez ugyanolyan hogy a szexben is mindenkinek más érintés, póz jön be.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, úgy látom, ahány kapcsolat, annyi szokás... de azért az fontos lenne, hogy két olyan ember legyen együtt, akinek egyformák az igényeik ilyen téren, nem?
Egyszer udvarolt egy srác.Nekem is bejött. Egyik nap nagy szerelmi vallomás közepette, megbeszéltük, hogy ezentúl járni fogunk, és egy pár leszünk.Majd hozzátette, hogy reméli nem gond, ha sosem szexelünk, mert õ nem szereti a szexet.Õ érzelmileg vonzódik a nõkhöz, a testi érintkezést nem neki találták ki.Meglepett, de nem hittem neki.Csinos, és helyes lánynak tartottam magam, gondoltam ilyen nincs, hogy egy férfi ne akarjon szexelni, fõleg ha rá is térek a lényegre. Hát van ilyen férfi.Már-már pornó jelentekkel akartam felcsigázni, nem jött be.El is hagytam. Évekkel késõbb találkoztam vele.Egyedül él, és panaszkodott, hogy nem érti mért nem jó egyetlen nõnek sem ha csak érzelmi szerelem van a kapcsolatban.Ezek szerint nem változott semmit. Szóval hacsak csókolózni nem szeret, az nem gond..
Nem kell, hogy mindenben egyformák legyenek az igényeitek. Olyan ember nincs, vagy nagyon ritka, akivel teljesen összepasszoltok. Az a lényeg, hogy képesek legyetek a kompromisszumra. Egyezzetek meg, hogy szex közben, után van csók, mégha õ nem is szereti, amúgy nincs. Így legalább sûrûn akarsz majd vele szexelni, ami amúgy is gyakran kifogás a férfiak részérõl, hogy a párjuk annyira nem kívánja sûrûn, mint õk. Legalább nem lesz rád panasz. :)
Furcsa egy pasi. ha csak a nyelvestõl viszolyog, azt megértem. De egy sima csók az alap. Én nem bírnám ki. én akkor nem csókolóznék szívesen, ha nem vonzódnék az illetõ férfihoz. Nem ez lehet a pasinál?

Szeret, ha elhiszi nekem hogy nem volt semmi?

A fiú aki nekem tetszik, azt hitte lefeküdtem egyik haverjával, és kérdezte is t?lem ezt kicsit csalódottan. Mondtam neki hogy nem történt semmi, mire ? azt mondta, hogy elhiszi nekem. Tudom a fiúról, hogy tetszem neki (jelekb?l). A haverjai szerintem azt hiszik h k..va vagyok, és lehet hogy a fiú is azt hiszi, aki nekem tetszik. De, viszont mondta hogy elhiszi nekem hogy nem történt semmi a haverjával, és láttam rajta, hogy ?szintén mondja.

Legjobb válasz: Hát ha a jelek is aztmutatják ,hogy szeret,akkor lehetséges,hogy azért hiszi el,vagypedig inkább aztmondta, hogy elhiszi,inkább abban a tudatban szeretne élni hogy nem volt semmi!Egyébként nekedis tetszik a srác?

Hát ha a jelek is aztmutatják , hogy szeret, akkor lehetséges, hogy azért hiszi el, vagypedig inkább aztmondta, hogy elhiszi, inkább abban a tudatban szeretne élni hogy nem volt semmi!Egyébként nekedis tetszik a srác?
Ha még mindig keres és érdeklõdik, akkor próbálj csak rá koncentrálni és közös programokat szervezni. Ki tudja, a haverja mit adott be neki?! Ha szeret, akkor rájön, hogy neked nincs más csak Õ.

Mit jelent az, ha egy fiú, akivel régota jo baratok vagyunk azt mondja nekem, hogy szeret velem lenni?

Legjobb válasz: azt jelenti hogy nem szeret veled lenni lehet meg változtál vagy õ változót meg az idõ múlásával

azt jelenti hogy nem szeret veled lenni lehet meg változtál vagy õ változót meg az idõ múlásával
Szeret veled lenni. Ezt jelenti. A fiúk mindig azt mondják, amire gondolnak, ritkán tudnak játszani ezzel. Max. idõsebb, dörzsöltebb korban. Ez ennyit jelent. Szimplán és egyszerûen. A mondok valamit és mást gondolok, aztán meg agyalok rajta- ez a lányok stílusa! (Egy lány :) )
ja XD rosszul olvastam :D elsõ voltam :D beléd szeretett :D meg kedvelt :D
A kérdező hozzászólása: Hát én nem tudom, az az igazság, hogy egy kicsit fura a viszonyunk, mert régén mar volt koztunk szex is, de már régen nincs, és mostanság megbeszéltuk egymassal ezeket a pasi-csaj ugyeinket is, és nagyon sokat voltunk egyutt.
Valószínûleg szeret, de igazából. Habár ezt nem mondaná ki mert örül annak hogy jó barátok vagytok és így a közeledben lehet és nem kockáztatná hogy ezt is elveszítse. Amúgy az ilyeneket szoktuk megbántani kihasználni és amikor elege lesz egyszerûen továbblep, mi meg majd az évek során rájövünk hogy milyen jó is lenne vele hisz kedves volt, odafigyelt ránk és mindent megtett értünk amit tudott.. de akkor mar késõ. Velem ez megtörtént és sajnálom hogy nem kaptam eszbe idõben. :( De hát ez van.. ilyenek vagyunk :)

Ha valaki azt mondja nekem, hogy angol irodalmat szeret olvasni. Az mit jelent?

Tudom hülye kérdés de nem tudom, hogy érti. Milyen az angol irodalom? Miben mások azok a könyvek mint pl. a magyar irodalomban? Légyszi írjatok pár könyv címet, hogy jobban megértsem. Köszi :)

Legjobb válasz: Olyan könyveket szeret olvasni, amelyiknek a szerzõje angol. Elég sok angol szerzõ van.

Olyan könyveket szeret olvasni, amelyiknek a szerzõje angol. Elég sok angol szerzõ van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!