Találatok a következő kifejezésre: Szerdán megyek vizsgálatra (8 db)

Szerdán megyek hormon vizsgálatra /vérvételre/ abból mit néznek meg? és ha terhes lennék akkor az a vérvétel valamelyik értékéből lehet következtetni?

Legjobb válasz: Igen, ha magasabb a HCG szinted, ami egy nöi nemi hormon, és a terhesség elsö három hónapjában magasabb az értéke.

Igen, ha magasabb a HCG szinted, ami egy nöi nemi hormon, és a terhesség elsö három hónapjában magasabb az értéke.
hali! én tegnap voltam 23. napi hormonprofilon. abból ösztrogéneket és a progeszteron nézték.. a 3-5 napin meg a többit.. rákérdeztem én is a hcg-re, de azt mondták ebben nem nézhetik meg mivel ahhoz külön papír kell és elég drága.. szóval sajnos hormonprofilon nem nézik hacsak nem külön kérés.. én is ebben bíztam de ha nem hát nem majd jövõ péntekig kiderül.. júni.4-re nem várom
utolsó vagyok.. a hcg nem nõi nemi hormon.. vagyis az ami csak akkor van ha baba van.. szóval nem akkor magasabb amikor terhes vagy hanem CSAK AKKOR van ha terhes vagy.. szóval normális-nem terhes esetben nincsen..

Mikor milyen vizsgalatokat vegez a vedono? Szerdan megyek eloszor.

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok a babádhoz! Elõször kitölti a kiskönyvedet, vigyél magaddal pisit, azt minden alkalommal fogja kérni. Vérnyomást is mér és a súlyodat ellenõrzi. Ellát mindenféle tanáccsal. Majd késõbb, ha a babó nagyobb fogtok szívhangot is hallgatni! Jó babavárást!

Szia! Gratulálok a babádhoz! Elõször kitölti a kiskönyvedet, vigyél magaddal pisit, azt minden alkalommal fogja kérni. Vérnyomást is mér és a súlyodat ellenõrzi. Ellát mindenféle tanáccsal. Majd késõbb, ha a babó nagyobb fogtok szívhangot is hallgatni! Jó babavárást!
Szia.Én pont tegnap beszéltem a védõnõvel telefonon, én is most megyek elõször, majd szerdán.Rákérdeztem a vizeletre, hogy vigyek-e, azt mondta nem kell, ha szükség van rá akkor majd ott produkálok:) De sztem ez is védõnõ függõ, van aki kéri van akinek elég ha ott pisilsz:) 9hetes kismama.Boldog babavárást.
Nálunk megcsinálta a kis könyvet elõször. Aztán minden alkalommal megmérte a súlyom és a vérnyomásom. Nekem sose kellett vizeletet vinni és szívhangot sem néztek. Ráadásul nekem mindig azt mondták, hogy maga úgy is tud mindent, pedig az elsõ babámat vártam. A sógornõmnek két gyereke volt, így én mindent tudtam.
Szia!Én tegnap voltam elõször.Megkérdezi, hogy milyen betegségeid voltak kiskorodba?(kanyaró, skarlát, himlõk...stb)Milyen öröklõdõ betegségek fordultak elõ a családodban és párod családjában? (szív és érrendszeri, koleszterin..stb) Vérnyomást-súlyt mér és vért is vesznek.Éh gyomorra menj.Vizelet kellett, havonta 1x majd vinni is kell.Boldog babavárást kívánok! 8 hetes kismama
Nekem nem kért pisit soha és vért sem vettek a védõnõnél. Ez helyenként változhat. Nekem is elõször kitöltötte a kis könyvem és mért vérnyomást. Súlymérés helyett én mindig magam diktálom be (itthon mérem magam). A vérnyomást és a súlyt mindig nézi. Megnézi a leleteket. tanácsot ad, ha bármit kérdezek. 19 hetes kismami

Szerdán megyek hsg vizsgálatra, de csütörtök óta barnázok a mensi helyett. Megcsinálják így is? Olyan régóta várok rá, nem akarom elhalasztani.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy terhes vagy? A HSG elõtt azt mindenképp ki kell zárni, hiszen az egy hasi röntgen. Szerintem tesztelj egyet, hátha nem is lesz szükség a HSG-re. Ha mégis, a vizsgálattól ne félj, nekem 15 perc altatás volt az egész, nem éreztem utána semmit..... Csak két hét múlva mellfeszülést, hányingert......

Nem lehet hogy terhes vagy? A HSG elõtt azt mindenképp ki kell zárni, hiszen az egy hasi röntgen. Szerintem tesztelj egyet, hátha nem is lesz szükség a HSG-re. Ha mégis, a vizsgálattól ne félj, nekem 15 perc altatás volt az egész, nem éreztem utána semmit..... Csak két hét múlva mellfeszülést, hányingert......

Szerdán megyek magzatvíz vizsgálatra (akkorra is vagyok kiírva), ha már belekakilt a vízbe, akkor beindítják a szülést?

Múlthét szerdán egy ujjnyira volt nyitva a méhszáj. És ha tiszta, akkor mikor túlhordás esetén, ha nem jön magától?

Legjobb válasz: Ha már belekakilt a vízbe, akkor mindenképp meg kell szülni.

Ha már belekakilt a vízbe, akkor mindenképp meg kell szülni.
Nekem a 3. túlhordott napomon du eldöntötte, hogy itt az idõ, és hajnaban meg is lett.Pedig már azzal fenyegettek, hogy ha nem történi semmi akkor 7. napon császár. Minden kh-ban más a szabáj.Az általános, hogy egy hétig várnak, de hallottam már olyanról, aki a 43. héten szült.Van olyan hely ahol kettõig.Ezt a dokidtól kell megkérdezni. A beindítás elõször méhszájtágító zselével meg oxitocinnal kezdõdik.Császár csak akkor van, ha nagyon nem akar semmi sem történni, illetve, ha nagy a baj.
Szerintem akkor mész és annyiszor, ahányszor akarsz, fõleg magánrendelésnél!
Ha veszélyeztetett vagy akkor biztos többször el fog küldeni Uh-ra. Én is az vagyok és most tartok a 23.-ik hétben és már 12x voltam Uh-n. Csütörtökön megyek 4D-re, de saját magamtól mert már végre szeretném tudni hogy fiú-e vagy lány. 2x mondtak lányt és 1x fiút, már nagyon idegesítõ! Boldog babavárást és csak nyugi, ne idegeskedj mert az nem tesz jót!
szia! :) én nem vagyok veszélyeztetett, de elég sokszor voltam. az elején kéthetente , rövid idõkre mentem, hogy minden rendben van-e. most már kicsit visszafogtam magam, de egyébként elég rendesen utánaolvastam, károsodást nem okoz az UH, azonban azt tapasztaltam, hogy valamit hallanak belõle, amit hosszabb (pl 4 d) UH-kor nehezen viselnek. a 4 d végére teljesen összegömböyödött a pocaklakó, jelezvén, hogy most már aztán hagyjuk békén, úgy is tettünk. :) de az elején a kb 2 perces UH-n is jelezte idõnként, hogy most ha lehet menjünk a fenébe :) . annyiszor mész, amennyiszer akarsz. :) üdv 26 hetes mami :)

Szerdán buliba elszívtam pár füves cigit, holnap megyek orvosi alkalmassági vizsgálatra ahol lesz vizelet teszt is és gyanítom hogy lesz drog teszt is. Kimutatja, hogy füveztem?

Mondták haverok ha sokat iszok akkor nem mutat semmit a teszt. Szerintetek?

Legjobb válasz: http://www.kamaszpanasz.hu/szakerto/lelki_problemak/5293

Ha lesz drog teszt is, akkor kimutatja. Ez ellen nincs mit tenni.
A kérdező hozzászólása: Börtön õri állásnál ezt mennyire mennyire nézik?
Ahol erkölcsit kérnek ott igenis nézik.
Én szerintem meg csak a buliban melletted szívta valaki, mert ugye zárt térben voltatok. Ott megreked a füst, te pedig rosszkor voltál rossz helyen és belélegezted, ez ilyen. Kicsit furcsán is érezted magad. :)
Mond azt, hogy spacecake-et ettél, és utólag tudtad meg, hogy mi is az.... :)
igyál nagyon sok vizet és vízhajtót, nem árt ha elmész futni vagy valamit edzeni és sokat izzadsz az után pedig ha van rá pénzed: http://gomoa.net/zydot-euro-blend-vizelettisztito-p-903.html ha még ígyis kimutatják(amit eléggé kétlek, tekintve hogy valószínüleg nem szívsz minden nap) akkor ott vannak fent említett kamuk, sõt még lesz is néhány azt hiszem :)

Szerdán mennem kell Nőgyógyászhoz. Vizsgálatra és gyógyszer miatt. Eléggé félek most megyek elsőnek. Azt hallottam vérvételre is mennem kell. Ez tényleg így van?

Elég későn(22 leszek nemsokára)...

Legjobb válasz: Vérvételre valószínûleg elküldenek, de nem biztos. Félned nem kell, az, hogy kicsit izgulsz, normális, mindenki izgul az elsõ (és a sokadik) elõtt. Majd írd meg, mi volt!

Vérvételre valószínûleg elküldenek, de nem biztos. Félned nem kell, az, hogy kicsit izgulsz, normális, mindenki izgul az elsõ (és a sokadik) elõtt. Majd írd meg, mi volt!
Igen, a vérvétel nagyon lényeges, és a trombózisra való hajlam... Ne félj mindenki túl esik rajta, ezt nem lehet "megúszni". Jó lenne, ha nõhöz kerülnél elsõre..
Jó lenne nõi dokihoz menned, mégis csak könnyebb a vetkõzés és a kitárulkozás elötte, mint egy idegen férfi elött! De azért azt is ki lehet bírni, nem kellemes, de túl leszel rajta..
A kérdező hozzászólása: Sajnos aznap reggel megjött.(elõbb mint kellett volna)..Így reggel felhívtam az orvost hogy le kell mondanom mert megjött, de szóltam hogy mindenképp megyek 16.után már, ahogy kapok idõpontot..A párommal volt csak egy kisebb veszekedésünk ez miatt sajnos...
Túl vagy rajta? mi volt?
Nem minden doki küld el vérvételre, de a te érdeked lenne... Nem kell félni, nem fog megenni. Megnéz, megvizsgál, csinál rákszûrést, esetleg elküld vérvételre. Ha volt a családodban trombózis, azt mindenképpen mondd neki!
Ad egy beutalót, te meg mész amikor tudsz vagy amikorra adnak a laborban idõpontot...
A kérdező hozzászólása: Akkor eléggé szükséges de ennek mi a módja , rendje ? Mármint a vérvételnek..Aztán még aznap még vissza kell mennem a dokihoz is vagy hogy van ez az egész?
Normális orvos nem hagyja ki a vérvételt, és alaposan meg is vizsgál.
A te érdeked, hogy elküldjön vérvételre. Ebbõl tudja megállapítani, hogy szedhetsz-e fogamzásgátlót. Ebbõl akár komoly májkárosodást is kaphatsz, úgyhogy szerintem egy vérvétel sokkal jobb, mint egy májátültetés.
Veszekedés? Miért?

Szerdán bőrpróbás allergia vizsgálatra megyek. Kell valamire külön figyelnem? Milyen lesz?

Legjobb válasz: Apró tûszúrások (karcolás) karod belsõ felén, amire cseppentenek egy kicsot az adott allregént tartalmazó anyagból. Ha jól csinálja az asszisztensõ, semmit se fogsz érezni. Amire allergiás vagy, az picit piros lesz, akkor ebben az irányban vizsgálnak tovább. Nekem pl. semmi se jött ki. Ilyenkor továbbküldhet (a bõrgyógyász) un. allergológiai immunvizsgálatra. Ez pl. kimutathat egy korábbi fertõsét(pl. kullancscsipás miatt), amire még így, utólag is hatékony lehet egy gyógyszeres kezelés. Sajnos ritkán rendelik el.

Apró tûszúrások (karcolás) karod belsõ felén, amire cseppentenek egy kicsot az adott allregént tartalmazó anyagból. Ha jól csinálja az asszisztensõ, semmit se fogsz érezni. Amire allergiás vagy, az picit piros lesz, akkor ebben az irányban vizsgálnak tovább. Nekem pl. semmi se jött ki. Ilyenkor továbbküldhet (a bõrgyógyász) un. allergológiai immunvizsgálatra. Ez pl. kimutathat egy korábbi fertõsét(pl. kullancscsipás miatt), amire még így, utólag is hatékony lehet egy gyógyszeres kezelés. Sajnos ritkán rendelik el.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, hát eddig nem volt semmi tünetem, de pár hete állandóan tüsszögök, folyik az orrom, néha bedugul, viszket és könnyezik a szemem, szóval kíváncsi vagyok, hogy mi lesz....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!