Találatok a következő kifejezésre: Szeptembertől új megyek, (3 db)

Szeptembertől új középiskolába megyek, (11-be) ahol kollégista leszek, és ebben a tanévben leszek 18. Aki elmúlt 18, az miylen előnyökkel jár a kollégiumban? Mi az a mit muszáj/nem lehet/nem célszerű vinni? Laptopot megengedik?

Legjobb válasz: Igazában véve ezeket a kérdéseket ott a kollégiumban kéne feltenned. Mert ahány annyiféle házirend. Nem hiszem pl ,hogy a megadott idõnél tovább maradhatnál kint mint a többiek, csak mert 18 elmúltál. Mig fõsulira jártam volt két évfolyamtársam ( akik 20-21 évesek voltak)akik középsulis koliban laktak. rájuk is ugyan úgy vonatkozott a házirend és pl buliba csak engedéllyel mehettek õk is.

Igazában véve ezeket a kérdéseket ott a kollégiumban kéne feltenned. Mert ahány annyiféle házirend. Nem hiszem pl , hogy a megadott idõnél tovább maradhatnál kint mint a többiek, csak mert 18 elmúltál. Mig fõsulira jártam volt két évfolyamtársam ( akik 20-21 évesek voltak)akik középsulis koliban laktak. rájuk is ugyan úgy vonatkozott a házirend és pl buliba csak engedéllyel mehettek õk is.
A középiskolás koleszoknak elég szigorú a házirendük. Én fõsulis koleszban lakom, de a barátnõm középsulisban... és hát eléggé meglepõdtem az õ házirendjükön. Hiába, hogy elmúltál 18, este 10-11-re vissza kell menni a koleszbe, mindig be kell jelenteni, hogy elmész valahova, van kötelezõ tanulási idõ. Buliba engedéllyel mehet, de ha nem ér vissza 11-re, akkor csak reggel 6-kor engedik be (és ki az, aki egy órát marad csak egy jó buliban?) A laptopot szerintem viheted, és ha szerencséd van, akkor lesz wifi is a koliban. De minden koli más, szerintem kérj egy házirendet a sulitól vagy próbálj olyannal beszélni, aki abban a koleszban lakik.
Az elonyokot altalaban nem eletkorhoz, hanem vegzettseghez kotik. Nalunk az erettsegizetteknek sokkal szabadabb a programjuk es a lehetosegeik - ez nem fugg attol, hogy hany evesek. Laptopot sajat felelossegre be lehet vinni akar hova.

Szeptembertől az is az új OKJ rendszer szerint fog tanulni, aki a szakközépiskolára épülő szakra megy?

Tehát aki most olyan szakközépiskolába végez amire ráépül az ötödéves OKJ képzés az a régi vagy az új tanterv/rendszer szerint fog tanulni? Mert pl az én szakomon elég sok változás van így elég érdekes lenne az új rendszerbe végigcsinálni az ötödévet...

Legjobb válasz: Szerintem ezt még a "nagy emberek" sem tudják hogyan lesz. Az egésznek nincs semmi realitása amit elterveztek, arra megy ki az egész hogy még nehezebb legyen az embereknek boldogulni. Egyébként úgy tudom, hogy csak az iskolarendszeren kívüli képzéseket fogja érinteni!

Szerintem ezt még a "nagy emberek" sem tudják hogyan lesz. Az egésznek nincs semmi realitása amit elterveztek, arra megy ki az egész hogy még nehezebb legyen az embereknek boldogulni. Egyébként úgy tudom, hogy csak az iskolarendszeren kívüli képzéseket fogja érinteni!
A kérdező hozzászólása: Hát remélem :S Amúgy az óraterv táblázatokban tudja valaki mit jelent az ögy?... Van e az elmélet, gy a gyakorlat de ögy az mi a fene?
A kérdező hozzászólása: Na egy másik leírásba megtaláltam... összefüggõ szakmai gyakorlat. De hogy ez mit takar :D
nappali képzés esetén már megvannak a kerettantervek március vége óta. Sok szak tûnt el, vagy változott meg kódilag/névileg, de az óraszámok nem befolyásolják igazából a nappali képzéseket. Azok az esti és levelezõs képzésekre vonatkoztak. Ha nem ez volt a kérdés bocsánat, de nem teljesen értem a kérdésed. Ellenben ha azt kérdezted más lesz-e az oktatás, akkor az újonnan belépõknek (2013-ban kezdõknek), névváltozás esetén a szakmai oktatás folyamata is változhat nagy valószínûséggel.
A kérdező hozzászólása: Hat ez az hogy elmeletbe nem újonnan belépõ vagyok. Mert ugye en szakkozepbe tanulok, tehat nekunk az alapesetbe ket evig tartando kepzesbol egy ev szet van szorva a negy ev alatt. Ezert tart csak egy evig a szakma letetele. De most elegge megvaltoztattak a tanmenetet, ezert lenne eleg erdekes ha mar mi is az uj rendszerbe raknak le az otodevet. Meg csak a vizsgakrol sincs semmi info, hogy milyen valtozas lesz. Legalabbis meg nem talaltam.
Én is szakközépbe tanulok de ez így butaság amit írsz. Nem számít ez még belépésnek, csak ha már megvan az érettségi, ezért szakközép. Szakmunkásnál van az, hgoy már tanulod a szakmát, de szakközépnél nem. Sõt nem is kötelezõ ott folytatni ahol leraktad az érettségit. Én is vendéglátást tanulok, pedig nem érdekel csak az érettségi.
A kérdező hozzászólása: Jó de én ugyanitt akarom folytatni és akárhogy nézzük a tananyagban nem kevés változtatás van, akkor így továbbra is elég érdekes lenne így befejezni.
A kérdező hozzászólása: Azon tanulók tehát, akik 2012/2013-as tanévben a kilencedik, tizedik, tizenegyedik vagy tizenkettedik évfolyamot végzik szakközépiskolában, folytathatják a képzésüket a korábbi szabályok (régi szakképzési törvény, régi OKJ és az ehhez kidolgozott szakmai és vizsgakövetelmény alapján), ha az ezeken az évfolyamokon szerzett ismereteik beszámításra kerülnek. Ez azt jelenti, hogy a 2012/2013-as tanévben tizenkettedik évfolyamos tanuló a 2013/14-es tanévben még a régi szabályok szerint iratkozhat be a tizenharmadik (azaz elsõ és befejezõ szakképzési) évfolyamra. Na erre voltam kíváncsi.
53 nap az összesen 10 hét, és 3 nap. Vagyis kb. 2 és fél havi béredet fogod kapni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!