Találatok a következő kifejezésre: Szeptemberben lesz éves a kislányom (8 db)

Szeptemberben lesz 4 éves a kislányom. szeretnénk második gyereket. ez nem korai, ugye?

Legjobb válasz: szia, Korai? 4 év kor külömbség, ne viccelj. :) Van akinél 1..1,5 év a korkülönbség és az is teljesen jó!

szia, Korai? 4 év kor külömbség, ne viccelj. :) Van akinél 1..1, 5 év a korkülönbség és az is teljesen jó!
Korai? Nekem a fiamim között napra pontosan 19 hónap van.
Szia! Bátyám és köztem 17 hónap van, és tök jól kijövünk:) Inkább a túl nagy korkülönbség nem ideális (8-10 évtõl), de persze erre nincs recept.
szia szerintem nem korai! Nekem 3év van a lányom és a fiam közt
Nálunk is 18 hónap van, a 2. és 3. közt pedig 3 év...
Neki nem, hisz nem jár sehova. Mit szüneteltetne?
A kérdező hozzászólása: pár napja ültünk le az ügyvédekkel beszélni..ott leirtuk a papirforma szerinti láthatást plusz egy hétköznap délutáni láthatást..de ez az ovi kezdetekor lép érvénybe...
Úgy tudom, láthatásnál van lehetõség hosszabb elvitelre is, pl egy nyaralásra. Hivatalosan van megállapítva a láthatásod?
Mivel szeptemberben kezdi az ovit neki ez az idõszak még nem oviszünet. Sajnálom , hogy anyukával ilyen a viszonyod és nem lehet vele megbeszélni a láthatást.Nagyon szomorú.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a jóindulatot és azt, hogy kislány mennyire ragaszkodik hozzám, azt a vagyoni megosztás elfeledteti az anyával...
A kérdező hozzászólása: hát sajnos akkor marad kéthetente hétvége... vagy ahogy az anya gondolja.
Amíg nem megy oviba, gondolom, a mostani láthatás érvényes.
Hát ilyen szempontból "hivatalosan" még mindig nem szünet, na de csak van annyi jóindulat az anyukában, hogy hosszabb idõre elengedi hozzád a kislányt (ha õ maga is szívesen van nálad).
szeptemberben kezdi az óvodát, tehát addig a jelenlegi rend van érvényben, ahogy most látogatod
A kérdező hozzászólása: láthatás miatt kérdezem... megegyeztünk a napokban a papírforma szerint ha ovis lesz hogyan látogathatom..ott a szünetek fel van leírva minden 2.hétvége..de mi van akkor a szeptemberig tartó idõszakkal??
Miért számítana szünetnek? Inkább olyasmi, mint amikor egy felnõtt munkanélkülin van...
A kérdező hozzászólása: Akkor a láthatás csak kéthetente hétvégére korlátozható??
A kérdező hozzászólása: most meg inkább beiratja oviba.mert a kislány szereti a gyerekeket.6 órás munkarendje van hivatalosan..a közös szülöi felügyeleti jogot kértem vagyis beleirtuk az ügyvédi megállapodásba...miért kell visszaélni egy gyerekkel?

A kislányom szeptemberben lesz 3 éves és kezdi az ovit. Most terhes vagyok a masodikkal akit októberre várunk. Mi alapján kapok majd gyed-et? Ilyenkor fog járni t-gyás?

Legjobb válasz: kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)

kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)
Nem egyértelmû. Most van munkaviszonyod? A szülés idején lesz? Dolgozol vagy GYES-en vagy otthon?
Jelenleg van munkaviszonyod?
A kérdező hozzászólása: Gyes-en vagyok vele. Születése óta nem dolgozom
A kérdező hozzászólása: Születése elõtt volt folyamatosan munkaviszonyom
Az oké, hogy szülés elõtt folyamatos volt a munkaviszonyod, de most van-e élõ munkaviszonyod, vagy megszûnt? Tehát határozatlan idõre szól a szerzõdésed vagy határozatlanra? Ha nincs élõ munkaviszonyod a szülés napján, csak GYES jár. Ha van, akkor a a szerzõdés szerinti bérbõl számolnak TGYÁS-t és GYED-et, mivel nem lesz 180 bérezett napod 2014-ben a GYES miatt.
A kérdező hozzászólása: Van munkaviszonyom
Igen, járni fog tgyás és gyed is. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. A gyed alapja attól függ, mennyit vagy gyesen, ha nem dolgozol mellette, mert ha több mint 180 napot vagy gyesen a 2. baba születéséig vagy a tgyás igényléséig, akkor a minimálbér a gyed alapja. Ha kevesebb mint 180 napot vagy gyesen, akkor szintén szerzõdés szerinti bér lesz a gyed alapja. Én tanácsolom, hogy inkább menj táppénzre gyes helyett.


XX. Kerületben lakom, kislányom most járja ki a bölcsődét szeptemberben lesz 3 éves. Óvodába nem vették fel helyhiány miatt. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.

Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.
Jelenleg még nem kötelezõ 3 éves kortól az óvoda, egyelõre csak bejelentették, 2014-tõl lesz érvényben ez a szabály. Az Önkormányzathoz fordulhatsz fellebbezéssel. Írd bele, hogy jelenleg is dolgozol, ezért járt a gyermeked bölcsõdébe (nincs aki vigyázna rá otthon), tehát a felügyeletét ezután is meg kell oldani valahogy. Ha az óvoda csak helyhiány és pl nem szobatisztaság hiánya miatt nem vette fel, akkor kell, hogy valamilyen megoldást adjon az Önkormányzat.

Szeptemberben 3 éves lesz a kislányom, fel is vették az óvodába, de tiltakozik a szobatisztaság ellen. Állandóan azt kiabálja, hogy csomagolj be! Mitévõ lehetünk?

Legjobb válasz: nyugi semmi baj nem lesz addigra. A nyári nagy melegben magától fogja ledobni a pelenkát. Nagyon sok idõ van még és hidd el megoldódik addigra, csak ne nagyon erõltesd.

nyugi semmi baj nem lesz addigra. A nyári nagy melegben magától fogja ledobni a pelenkát. Nagyon sok idõ van még és hidd el megoldódik addigra, csak ne nagyon erõltesd.
Már nem kötelezõ az ovikban.
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy a kényszer nagy úr, de szerintem az enyémek abszolút nem zavartatják magukat. Elnézik nekem is, hogy mosom utánuk a ruhájukat, úgy elnézik a dadának is. Az az érdekes, hogy a nõvére nem volt agyilag még ott, de boldogan bilizgetett. Õ viszont érti, érzi, mit csinál, és csak azért se. Már vettem gagyibb pelust is, hátha azt megutálja, de nem. Egyébként fel sem tételeztem, hogy bárki közülünk lepontozgatnak, egyszerûen csak betévedt Miss Kib...ó válaszolgatás nélkül.
Az oviban elvárás a nappali szobatisztaság!!!!
de miért nem viszed ettõl oviba? Ott hamarabb megtanulná.
Nálunk is ez a helyzet, csak annyiba különbözik, hogy a bölcsibõl már küldenék oviba, de a lányom nem szól, vagy eljátsza, és nem zavarja ha kakis pelus van rajta a nagy melegben :( úgy érzem, sosem lesz ovis :(
3as vagyok. Az enyém már egy nap után nem akarta a pelust hordani azzal nincs baj, de simán bepisil, utána szól aztán kész, nem érdekli. Én is engedtem már neki, hogy odajöjjön mikor pisiltem, de ez sem hatja meg. De egyszer majdcsak elhagyja, az oviban majd leszokik róla, ha elõbb nem.
Mindent megtesztek azért hogy lekerüljön az a pelus? Az "erõszak" ilyenkor nem megoldás szerintem.Magyarul a leszedem a pelust azt lesz ami lesz. Az én technikám így nézett ki: 1. Beengedtem a lányomat a wc-re mikor pisiltem, és elmagyaráztam neki hogy nekem nincs pelusom mert én már nagylány vagyok és wc-be pisilek. 2. Rengeteg beszélgetés.Bili elõl hagyás. 3. Pelenkázásnál hihetetlen színészi képességeimet elõszedve szenvedtem..hogy "jujj de büdi", "ezt már rég a bilibe kéne csinálni"..stb. Egyszer csak nem kérte a pelust reggel.2, 5 éves volt.De szerintem ha csak úgy levettem volna róla a pelust, még mindig üvöltene érte..mert makacs..de nagyon. (nem pontoztam le senkit!!!TÉNYLEG!!!)
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik, szegény második válaszoló sem ússza meg, nekem csak 39%-ra sikerült feltuningolnom... No comment
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves elsõ, nem tudom, ki húzott le téged, mert én zöldet nyomtam :(
Idõ kell neki. Fiam most múlt 3. A héten kezdtünk próbálkozni a szobatisztasággal. Bölcsiben is segítenek. Nem tudom sikerül e õszre rá venni, de ha nem nem. Majd oviban szobatiszta lesz.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem zavarja, hogy beizzad :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az enyém augusztusban lesz 3 éves, és kb. 1-1, 5 hónapja szobatiszta. Õ is bilizgetett, bejárt hozzám a wc-re, de kifejezetten a pelenka mellett volt, nem is akarta a bugyit egy idõben, mert tudta, hogy a bugyi vmilyen szinten felelõsség... Egy pillanatról ment a másikra: valahogyan sikerült ráimádkoznom a bugyit, azt ígérve, hogy minden siker után kap 1-1 gumimacit... :-) Ennek megörült, és csak fél napig volt eszében, másnap már nem is kérte a jutalmat. Pár napig még eszébe jutott, hogy neki pelenka kell, de sikerült a bugyit ráadnom, és akkor már õ is tudta, hogy a bilibe kell pisilnie, és nem a bugyiba, érezte a helyzet komolyságát. :-) Az elsõ héten volt pár baleset, de azóta nem volt. Szóval valami jutalmat ígérnék, ami apróság, és többször is adható egy nap. Nálam egyelõre az ágytisztaság a téma most, mert éjszaka mindig pisis a pelenkája, és bár tudom, hogy az várhat még, de a délutáni alvás alatt is száraznak kellene maradnia. Viszont nem nagyon alszik napközben, nem tudom, hogyan "tesztelhetném"...

Szeptemberben 3 éves lesz a kislányom. Ma mértem 20kg!?

http://kepfeltoltes.hu/view/120602/DSC00825_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Esetleg egy TSH-t(pajzsmirigy) nézethetnétek neki.Mert ha alul mûködik akkor hízhat.Nekem is alul mûködik és én is sokat híztam,annak ellenére hogy keveset ettem.Ezt egy vérvételbõl meg lehet nézni.

jó húsban van az biztos. a kaja szerintem jó, bár nem írtál mennyiséget.az én fiam is így eszik kb.ennek ellenére õ 13 kiló és 96 centi, szintén szeptemberben lesz három.mondjuk õ egy percre se áll meg, mindent lemozog
Az én fiam is szeptemberben lesz 3, õ 12.6 kg, olyan 94-95 cm lehet, iszonyúan válogat, és nagyon mozgékony. Irigykedem, hogy a tied milyen jól eszik! A 20 kg mondjuk picit soknak tûnik, egy vérvételre elvinném...
Esetleg egy TSH-t(pajzsmirigy) nézethetnétek neki.Mert ha alul mûködik akkor hízhat.Nekem is alul mûködik és én is sokat híztam, annak ellenére hogy keveset ettem.Ezt egy vérvételbõl meg lehet nézni.
Az én lányom még nincs 2 és fél éves, de nagyjából ugyanez az étrendje, pl. a tegnapi 2 tálka eper is stimmel:) ) Én annyit kérdeznék, mit jelent az, hogy "uzsonnára kap valami édeset"? Mert a gyümölcsökben, joghurtokban is nagyon sok a cukor, gyümölcslevekben is. Ha még ezek mellett kinder szeletet, vagy nápolyit eszik, az tényleg sok lehet. Ha a fõtt ételek között sok a tésztaféle (tudom, ez a kedvenc a kicsiknél), az sem a legjobb. Szerintem még most kell irányítani az étkezési szokásait, mert késõbb egyre nehezebb.
Ne változtassatok semmin. Jól csináljátok, a sok gyümölcs és fõtt étel jó. Nem kövér kislány, formás, amilyennek lennie kell. Nem szabad semmit megtagadni tõle, csak mértéket kell tartani, és ahogy látom, itt az is megvan. csak így tovább
Szerintem sem duci, csak kicsit "erõsebb" az átlagnál. Mivel magas, nem extrém a 20 kiló sem. Barátnõm kislánya is kb. ilyen alkatú 3 évesen, pedig õ elég keveset eszik. Az étrend is teljesen jó, szerintem se változtass rajta.
A kérdező hozzászólása: jaj még annyit szerettem volna, hogy a lányom nem addíg eszik eszik amig van elõtte, . Szóval ha már nem éhes és elég volt neki akkor szól hogy köszönöm elég volt. Mindíg annyit eszik amennyi jól esik neki! Sztem ez azért jó.
A kérdező hozzászólása: 15Ös, nekünk mindíg megjegyzik, hogy milyen nagy gyerek... Most jön a nyár és most fog még jobban meg is nyúlni, kíváncsi leszek a súlyára. Látod akkor ez a víz dolog sem válik be mindenkinél. Van egy ismerõsünk ott most megy a kislány suliba, ha eléri a 17kg. 6éves. Õ is gyümileveket iszik, de alig eszik, mindíg gond volt az evéssel nála. Az anyuka irigyel minket, hogy milyen jól eszik az én lányom.... Látod egyik véglet sem jó...
Nekünk is megjegyzik, hogy nagy, de mi számítottunk is rá a saját termetünk miatt. Idegenek nem hiszik el, hogy nincs még 3 éves és ekkora. 110-es ruhákat hord. Mindegy, így sikerült :) ) De azért aggódom, mert van poci, comb, minden fogni való. És bizony az édességet sem vetné meg, ez az amit visszafogunk, és bízunk a nyárban a nyúlásban. Amúgy õ sem áll meg egy percre sem. Reggel 7-tõl este 8-ig mozgásban van :)
az én kisfiam júliusban lesz 3 éves, és hát én örülnék neki, ha ennek a felét megenné egy nap! de olyan érdekes, õ is 4 kg fölött született, 1 évesen szinte grammra annyi volt mint a te kislányod, viszont 2 évesen 13, 5 kg, most pedig 15 kg.
Ez nagyon érdekes, mert az én 3.5 éves kislányom ennél többet eszik, és 12.6 kg (94 cm). A reggelije legalább 2 szelet kenyér vajjal, feltéttel, zöldségekkel, vagy sült husi zsírral, stb... Lefekvés elõtt joghurt dzsemmel, müzlivel, vagy gyümölcsök Uzsonna valamilyen süti, vagy saját készítésû sós ropogtatnivaló, szörp VAcsora fõtt étel (rendes adagot megeszik) Egész nap vizet iszik, vagy mondjuk 2x szörpöt, gyümölcslevet Én azt nem értem, miért nem hízik (nem vézna, de mondjuk elbujhatna a Te kislányod háta mögött)
A kérdező hozzászólása: Most hogy olvasom a válaszokat, nagy valószínûséggel a genetika is közrejátszik a dolgokban. Most du-án beszélgettem anyummal, és mondta hogy picinek én is husi voltam, lánykoromban meg nagyon vézna, most szülés elõtt is inkább vékony voltam, szülés után meg van rajtam 10kg fölösleg, de ugye 185cm vagyok eloszlik (de zavar). Én is bízom a nyárban, hogy nyúlni fog, akkor meg a magassága miatt lesz hihetetlen hogy 3éves.... Anyagcseréje is rendben van napi 2szer minimum kakil. Szóval akkor Õ ilyen. DE a 3 éves statuszon azért rákérdezek, hogy a vérvétel mutatni fog -e vmit ha ne adj' isten baj lenne. Remélem nincs.
A kérdező hozzászólása: A nagymama már elég idõs, és náluk még az etetlek-szeretlek-etetlek dolog él...sokszor kérem hogy ne de nincs foganatja. Még azt is mondta hogy látszik a 25hónap szopizás... Szerintetek van köze hozzá? Mármint hogy sokáig szopizott és a jelenlegi súlya között? Én nem tudom nem igazán hiszem, de szerintetek?
Még a legelején válaszoltam, de most az utolsó kommentedhez is írnék. Barátnõm mindkét kislányát sokáig szoptatta, az egyiket 3 éves koráig, a másokat még most is, õ elmúlt 2 éves. A nagyobbik inkább csont és bõr, a kisebbik 2 éves inkább husika, de nem annyira mint a lányod. Ebbõl arra következtetek, hogy inkább genetika, nem a szoptatáson múlik. A nagy göndör barna, a kicsi kék szemû szõke. Más alkat, más típus:) Most is azt mondom, hogy figyelni kell a táplálkozásra, kevesebb édesség és gyümölcslé!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden választ! Arra jutottam, hogy a víz ivást fogom szorgalmazni nála. A szénhidrátjait délelõttre szorítani. A gyümölcsöt nem fogom vissza - nagyon szereti és ennek én örülök. Itthon a kertben van minden. A mozgása is rendben van. És csak remélem és megteszek mindent hogy ne legyen elhízott kis gyerek , kamasz. Az az én felelõsségem lesz.
kenyeret keveset eszik...az jo...gyerekeknek a pocijuk altalaba nagy...kesob megnyulnak es eltunik..viszont ugy gondolom...a rendszeres napi puding edesseg...es edesitet-szorpos-vizet kap ezek nem igazan jok...en nem adok minden nap edesseget mert raszokik es az nem jo...heti 1-2 max...a gyumolcs az mas eheti...en ugy gondolom az edesseg az sok egy kicsit...
Az én 2, 5 évesem is hirtelen pocakosodott meg az elmúlt 4 hónapban, és mivel õ eddig inkább vékony volt (ételallergiás egyébként), én is elkezdtem aggódni. Mivel amúgy is járunk gasztroenterológushoz, bejelentkeztem hozzá a problémámmal, ami kiderült, hogy csak nekem probléma. Az én kisfiam jóval többet eszik a te lányodnál, és mivel a tejtermék, tojásos dolgok, hal kilõve, sok egyéb fehérjét és szénhidrátot eszik. (Doki állította össze az étrendet is, annak alapján eszik.) Azt mondta a doktornõ, hogy az én fiam, most azért hízott meg hirtelen, mert január-februárban kórházban voltunk, 1 hétig semmit nem tudott enni, majd 2-3 hétig alig eszegetett, ezért most tartalékol. Azt mondta, ha mozog eleget, nincs probléma, méressem rendszeresen, ha a percentilis kiugró eltérést mutat (jó volt minden hónapban, a steroid miatt (külsõleg kapja, nem belsõleg) rendszeresen nézik), akkor újra vérvételre kell mennünk.
Szia! az én kisfiam szeptemberbe lesz 3 éves, 19, 5 kg, 104-es ruhákat hord már. Én is aggódtam h duci, de próbáld meg egyszer úgy nézni, mintha kívülálló lennél. Azt döntsd el, hogy hurkás-e vagy sem. A kisfiam unokanõvére 2 évesen volt 23 kg. NA , õ tényleg duci volt, az orvos is szólt nekik. Az én kisfiam is ugyan úgy eszik mint a Te kislányod. És õ is állandóan mozog. Simán letekeri bicóval a fél falut úgy h dombon lakunk. Én nem aggódom, nem folyik szét, nem esik nehezére a mozgás (mert akkor nem mozogna, fújtatna), hanem ellenkezõleg, állandóan mozog. Ma pl reggel 9kor kelt fel, ezért már délután nem aludt, este fél 7kor a mamáéktól simán hazatekert. Igaz, 2 perc alatt elaludt (amúgy alszik minden délután még másfél-2 órát, ritka ha nem) Szerintem ne aggódj.
Igaz nekem kisfiam van, aki 3 éves 103 cm és 16.5 kg. Szerintem egyelõre még nincs olyan nagy gond a kislányoddal, de azért oda kell rá figyelni, én a helyedben gyümölcslét nem adnék neki.Kisfiam napi 1 pohár gyümölcslét kap, ezen kívül csak vizet és kakaót iszik.Amúgy kb hasonlóan étkezik mint a kislányod, csak õ sajnos nem szeret mindenféle gyümölcsöt, de amit szeret abból õ is sokat meg tud enni.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, köszönöm a válaszod. Sztem is sok fõleg ebben a korban a pár kiló többlet. Igen én is látom már hogy az innivalót kell vízre cserélni. Az elõbb már azt adtam neki, pár kortyot ivott belõle. Sõt már biztos vagyok benne, hogy a sok gyümölcslé - írták feljebb, hogy az oviban az a tízórai- miatt ducika.
15-ös vagyok. Semmit sem mondott sem a dokink, sem a védõnõ. Biztos hogy genetika is van benne, mert én 178 cm vagyok, a párom 196 cm. És egyikünk sem nádszál vékony, igaz nem is vagyunk kövérek. A fiam szeret enni mi tagadás, és erre fogok odafigyelni. Amúgy tök érdekes, írtátok a víz ivást, és az én gyerekem kezdetektõl teás volt, majd tavaly októberben átálltunk a vízre, és azóta hízik. Szerintem a tea elvette az étvágyát anno vagy nem is tudom... de õ is hirtelen lett ekkora súlyra és magasságra is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod, olyan sokszor kapjuk meg, hogy 20kg??? Az én gyerekem 14kg...stb stb. Pocakja nagy tényleg, (25hónapig szopizott), de sehol máshol nem lehet rajta "hájat" fogni!! Mégegyszer köszönöm a válaszod, jól esett!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! A du-áni édessség igen pl tejszelet, vagy puding amit itthon fõzök, vagy túrórudi ilyesmik. Igen tudom hogy a gyümölcsökben is sok cukor van, de ugy vagyok vele, hogy most vannak ezek az idény gyümölcsök, és inkább azt egyen mint csokoládét. Hál' Istennek a chipseket meg a cukorkákat nem ismeri. Apuka szakács, választékosan eszik, a palacsintán kívül nem igazán szereti a tésztákat. Rántott husit meg nem is csinálok, mert kiszedi a husit a panírból. A vérvételre én is gondoltam, mert arra gondoltam hogy amennyit mozog és amennyit eszik nem arányos a súlyával. Ami magyon feltûnõ az a nagy pocija. Azt elrontottam, hogy sima vizet nem igazán issza meg - csak ha nagyon benne van a játékba és szomjas- ezért vizezem fel neki a leveket. Hamarosan megyünk statuszra , remélem a Doktornõje mond vmi okosat.
A kérdező hozzászólása: Mennyiségre annyit tudok írni, hogy a reggeli ugye a tej, egy-két falat kenyér. A tízórai az egy nagyobb alma, vagy egy kistálka eper, vagy egy pohár joghurt. Ebéd; van pici saját tányérja abból eszik, most a fõzeléket sem ette meg mind. Kenyeret nem eszik semmihez. Palacsintából 2db tud megenni. Uzsonna egy db vmi amint feljebb leirtam. Vacsira megeszik kb 2 szelet vajas toast kenyeret ubival vagy vmi feltéttel. Van hogy sütök vmit akkor az az uzsi. Ami zavar az a nagy pocija. Lehet tényleg a vérvétel lesz az ami vagy megnyugtat, v kiderül vmi. Nem tudom. A szomszéd kislány duci, mármint van popsija toka, hurka a combján. A kislányomnak izmos a combja, láthatóan a gerincvonala látszik. Viszont a pocija olyan nagy, hogy amikor még volt pelusa nem látta a tépõkéjét a hasától mikor le akarta venni.
A kérdező hozzászólása: megnéztem a kiskönyvét születési súly : 4140g és 52cm 1 évesen : 10330g és 77cm 2 évesen : 15, 7 kg és 92 cm most ugye 20kg és kb 100cm
enyém 2 hónappal fiatalabb, kisfiú, 15 kiló, mondjuk még nincs 1 méter :) gyümölcslevet én nem adok innivalónak, az nem innivaló nekik még hanem étel. 10 órai vagy gyümölcs, vagy gyümölcslé, még oviban is 1 deci gyümilé a 10órai. tehát ha a lányod ezt issza egész nap akkor gyakorlatilag cukrot nasizik folyamatosan :( na ez például nagyon nem jó. nálunk vacsora is fõtt étel, fõzelék, tésztás kaja, leves, stb. mondjuk azért mert enyém nem eszik kenyeret. uzsira meg én személy szerint nem adnék édességet a gyereknek, max egy joghurtot :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, igazad van! Akkor a sok gyümölcslé lehet elsõsorban ami hízlalja. Szóval akkor lesz most egy kis harcunk, a vízzel de ha szomjas lesz akkor megissza. Ezt akkor mától kezdem. Nagyon köszönöm!!
ezek szerint fél év alatt hízott 5 kilót? az ebben a korban rengeteg, pont most álltak le a hízásban. enyém is 2, 5 éves, ugyan annyi volt 1-2 évesen mint a tied, de õ azóta stagnál, fél kilót hízott és a táblázatok szerint is ez a reális. igen, vérvételre én is elvinném, pont azért mert most hízott nagyon sokat, nem pedig mindig
megint 13. vagyok... csak egyszerre írtunk :) lehet pont az utóbbi idõben kapta mindig a gyümilveket? mert ha csak erre a pár hónapra jellemzõ akkor mondjuk ez megmagyarázhatja a hízást :)
Örülök, hogy kiírtad a kérdést! Hozzászólni nem tudok, de figyelni fogom a válaszokat. Az én fiam is szeptemberben lesz 3 éves, 21 kg és 105 cm. Nincs elhízva, de oda kell figyelnem. Bocs az off-ért, de akkor tudom hogy nem vagyunk egyedül a súly "gonddal". Már ha egyáltalán gond.
A kérdező hozzászólása: Õ mindíg gyümölcs leveket kap vízzel higítva. Vagy szörpöt vízzel. A nagy melegekeben issza meg a vizet. Védõnöm szerint most fog nagyon nyúlni....akkor lesz aztán nagyon magas ovi kezdésre ( én vagyonk 185 cm és az apukája is 183cm , nálunk magas mindenki, de nem vagyunk dagik) Kedves utolsó, neked mire kell figyelned? Orvosotok miket mondott? - igen vhol örülök én is hogy nem csak az én pici lányom ilyen jó húsban lévõ.
Szia! Nem biztos hogy akármi baj is van, sõt. Ti is magasak vagytok, kell a súly a magassághoz. Nálunk a fordítottja a "gond", mindenki ki van akadva hogy a 3, 5 éves lányom 92 cm és 12, 5 kg. Most voltunk vérvételen, minden érteke normális, egyszerûen ekkora. Folyt.
A kérdező hozzászólása: én most arra gondoltam, hogy írni fogom, hogy miket és mennyi mennyiségben iszik és eszik a kislányom, és azzal viszem el dokihoz. Ha azt mondja sok akkor tudom mitõl ilyen kis duci, ha normális a mennyiség és a minõség akkor máshol kell keresni a miértet. Másfél évesen volt már vérvételen, nagyon jól bírta)) és akkor vasat Aktiferrin szirupot napi 2szer5ml kellett szednie. Már nem kell.
Szerintem duci. a keze is, a lába is, a hasa is. Úgy gondolom, hogy az innivalóját kellene elõször vízre cserélni. Én fiam 3 éves múlt 103cm és 16kg. Töredékét eszi, mint a lányod. És sokkal vékonyabbnak tûnik a fiam. Sok az a 4-5 kg plusz, ami rajta van.
nálunk is ez a gond a túlsúly.. olyan nehéz, hogy nagyon szeret enni, mégis azon kell agyalni hogy vissza kel fogni, meg mibe van kevesebb kalória..és az ember odafigyel, és mégis elhordják mindennek...

Mennyi idős kortól kötelező az ovi, a most négy és fél éves/szeptember 18-án lesz 5 éves/ kislányom milyen csoportba kerül?

Legjobb válasz: jelenlegi törvény szerint 5 éves kortól kötelezõ, tehát nektek idén szeptemberben el kell kezdenetek. ovitól függ a csoport, mivel évvesztes, tehát jövõre még nem megy iskolába, így a középsõ csoport lenne a jó, hogy csak egy társaságot kelljen megszoknia, így is nehéz lesz neki, hogy olyan között fogja elkezdni akik már 1-2 éve együtt vannak :/

jelenlegi törvény szerint 5 éves kortól kötelezõ, tehát nektek idén szeptemberben el kell kezdenetek. ovitól függ a csoport, mivel évvesztes, tehát jövõre még nem megy iskolába, így a középsõ csoport lenne a jó, hogy csak egy társaságot kelljen megszoknia, így is nehéz lesz neki, hogy olyan között fogja elkezdni akik már 1-2 éve együtt vannak :/
Kisfiam 09.29-ei. Õ már 2. éve ovis, jövõre középsõs lesz. Újra. Tudtommal most még 5 éves kortól kötelezõ, tehát szeptembertõl menni kell.
A kérdező hozzászólása: Mindenképp szeretnénk szeptembertõl csak az a kérdés h középsõ vagy nagy csoportos lesz e?
Ismerõsöm kislánya is 5 évesen került tavaly szeptemberben oviba, õt nagycsoportba tették és most ismétli a nagycsoportot megint, pedig õ nem is évvesztes, de mivel csak 5 évesen kezdte az ovit, igen sok mindennel le van maradva a kortársaihoz képest.

1, 5 éves kislányomnak most lesz szeptemberben a névnapja! Tudnátok hasznos ajándék tippeket adni, ami majd a hidegebb napokban is jó szolgálatot fog tenni? Nektek mi vált be?

18 hónapos lesz pár nap múlva, valami hosszabb távú dolgot/dolgotokat szeretnék... Több dolog is jöhet, ill. árban sincs kikötés! köszönöm!

Legjobb válasz: Diavetito :) most ez az uj szerzemenyunk (most kapta a kislanyom nevnapjara). Mindig bovitheto uj mesekkel es kreativkodashoz is jol johet :) Kis fantaziaval sokaig lekoti a gyerekeket :)

Diavetito :) most ez az uj szerzemenyunk (most kapta a kislanyom nevnapjara). Mindig bovitheto uj mesekkel es kreativkodashoz is jol johet :) Kis fantaziaval sokaig lekoti a gyerekeket :)
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jó ötlet! Köszi! Szerintem be is szerzem, nemsokára! :) Azért várok még!
Hát ez attól függ, mi érdekli. Szobába pl. remek egy ilyesmi: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00131628/
Igaz ez nem konkret ajandek, de telen jo moka lehet. Ikeaban vettunk papirt ami fel van tekerve es jo sok van egy tekercsen.leguritottam egy konyha hossznyit es par szatyorra nyomtam ki festeket.belelepdeltunk es osszejarkaltuk a papirt.kislanyom sikitott a nevetestol, mert annyira elvezte. Amivel meg iszonyu jol elvan/volt amikor so-liszt gyurmat csinaltunk.igaz meg formakat nem tudott kesziteni , de elvezte a gyurkalast.radiatoron kuszaradt es masnap befestettuk.igy 2 napig programot adott.kesobb tesztabol fuzhettek lancot karkotot, de ezt talan csak 2 evesen elvezte igazan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!