Találatok a következő kifejezésre: Szeptemberben lesz éves a (56 db)

Ha november végén lesz 3 éves a kisfiam, akkor áprilisban kell oviba iratnom legkésőbb és jövőre megy oviba szeptemberben, amikor majdnem 4 éves lesz?

Van aki kivárja hogyha teheti, hogy addig otthon legyen a gyerekkel és az az 1 év hátrány nem okoz majd problémát az oviban?

Legjobb válasz: Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.

Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.
kérdés mennyire közösségi a gyerek ? ha igen akkor jobb lenne neki az oviban ha még nem akkor jobb otthon -- hátránya nem lesz egyik esetben sem igazán a nagylányom februári ö anno szeptemberben kezdte az ovit 3, 5 évesen - 3évet járt csak a fiam novemberi ö nov közepén kezdte az ovit 3 évesen - 4 évet járt nem volt gond egyik esetben sem a lemaradással sok mindenrõl nem maradnak le az oviban
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, azthiszem mi akkor tavasszal megyünk beiratásra és jövõ szeptembertõl ovi. Valahogy úgy érzem, most még jó neki otthon. Sokfelé járunk, sokmindent tapasztal, gyerekekkel is érintkezik, utazgatunk, szépen fejlõdik. Akkor az még sem olyan nagyon sok idõ ha akkor már majdnem 4 éves lesz.
Mivel gondolom most tavasszal nem irattad be, ezért ki kell várni a következõ beiratást. Legalább is az önkormányzati oviknál. Hiába tölti be nemsokára a 3-at.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor még maradunk együtt :-) és tavasszal beiratkozás, jövõ õsztõl ovi.
Nem teheted meg. Szeptembertõl járnia kell oviba.
Jövõ szeptembertõl
A kérdező hozzászólása: Tehát megtehetem, hogy nem járatom oviba következmények nélkül , igaz?
Nem tudom mikori közlemény ez:A gyermek, ha az adott naptári évben betölti 5. életévét, a közoktatási törvény értelmében köteles - napi négy órában - óvodai foglalkozásokon részt venni a nevelési év kezdõ napjától, melynek teljesítéséért a szülõ felelõs. A gyermek legkorábban, abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésõbb, amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik. Amennyiben a szülõ nem tesz eleget az 5. életévét betöltött óvodás- és tanköteles korú gyermekével szembeni kötelezettségének, úgy a jegyzõ a bejelentésre hivatalból (a hivatal Oktatási és Mûvelõdési vezetõjének és munkatársainak koordinációs tevékenységével) határozatban elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó iskolai életmódra felkészítõ foglalkozáson való részvételt, a tankötelezettség vagy képzési kötelezettség teljesítését.
A kérdező hozzászólása: "Nem teheted meg. Szeptembertõl járnia kell oviba." Sejtettem, hogy így van. Köszönöm a válaszokat. Azért aggódom, mert tartós beteg gyermekrõl van szó, akinek tavaly is azt javasolták, hogy ne nagyon kockáztassuk a közösségbe járást, mert veszélyes neki minden fertõzés, immunbeteg. Most akkor mi lesz?Ha orvosi indokkal nem ajánlják neki, akkor mi történik?
N, a ezt a kérdést így, magyarázattal együtt tedd fel a védõnõnek, gyermekjóléti szolgálatnak, gyámhivatalnak, vagy ami felétek van. Hátha már ilyen korán lehet magántanuló, meg kell kérdezni.
Orvosi indok ilyen esetben mindig felülbírálja a jogszabályt.

A kisfiam Szeptemberben lesz 9 éves az IgA szintje nem mérhető a komplett vérvételünk szuper jó. IgA érték hiány? Mikkora kellene helyre állnia életkorilag?

De születése óta naponta többször volt hasmenésünk, nyálkás nyákos,2 hónapja volt hogy hányt 1-szer hasmenés szinte nem követte. Mikorra kell az IgA-nak helyre állnia? Mi lehet a bajúnk?Liszt érzékenység? Tej cukor allergia? 9 éves 145cm magas, 28kg.

Legjobb válasz: 12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne,/ ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.

12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne, / ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.
Én is 9 leszek, és nem jó ha 28 kg mert a legkevesebb 30 kiló nem 28 kg. Én azt javaslom hogy menjetek el orvoshoz!


A kislányom szeptemberben lesz 3 éves és kezdi az ovit. Most terhes vagyok a masodikkal akit októberre várunk. Mi alapján kapok majd gyed-et? Ilyenkor fog járni t-gyás?

Legjobb válasz: kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)

kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)
Nem egyértelmû. Most van munkaviszonyod? A szülés idején lesz? Dolgozol vagy GYES-en vagy otthon?
Jelenleg van munkaviszonyod?
A kérdező hozzászólása: Gyes-en vagyok vele. Születése óta nem dolgozom
A kérdező hozzászólása: Születése elõtt volt folyamatosan munkaviszonyom
Az oké, hogy szülés elõtt folyamatos volt a munkaviszonyod, de most van-e élõ munkaviszonyod, vagy megszûnt? Tehát határozatlan idõre szól a szerzõdésed vagy határozatlanra? Ha nincs élõ munkaviszonyod a szülés napján, csak GYES jár. Ha van, akkor a a szerzõdés szerinti bérbõl számolnak TGYÁS-t és GYED-et, mivel nem lesz 180 bérezett napod 2014-ben a GYES miatt.
A kérdező hozzászólása: Van munkaviszonyom
Igen, járni fog tgyás és gyed is. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. A gyed alapja attól függ, mennyit vagy gyesen, ha nem dolgozol mellette, mert ha több mint 180 napot vagy gyesen a 2. baba születéséig vagy a tgyás igényléséig, akkor a minimálbér a gyed alapja. Ha kevesebb mint 180 napot vagy gyesen, akkor szintén szerzõdés szerinti bér lesz a gyed alapja. Én tanácsolom, hogy inkább menj táppénzre gyes helyett.

Szeptemberben lesz 4 éves a fiam, nagyon fontos a délutáni alvás? Ti hogy vagytok ezzel? Nem nagyon akar már aludni.

Legjobb válasz: Én 2,5 éves koromig aludtam napközben, utána már soha! Itt vagyok felnõttként, épen és egészségesen. :) Az ovit mondjuk utáltam, mert ott a kötelezõ alvás ideje alatt én csak vergõdtem... De amúgy ez van, ha nem alszik, hát nem alszik, már nem lesz ettõl baja.

Én 2, 5 éves koromig aludtam napközben, utána már soha! Itt vagyok felnõttként, épen és egészségesen. :) Az ovit mondjuk utáltam, mert ott a kötelezõ alvás ideje alatt én csak vergõdtem... De amúgy ez van, ha nem alszik, hát nem alszik, már nem lesz ettõl baja.
Nekem 3 éves koráig aludt délután. Utána nem. Oviba csak délelõttre járt, így nem volt gond.
Én sem aludtam két éve korom után, az oviban sem soha. A lányom is két éves kora után nem aludt, most 3, 5 évesen kezdte, hogy megint alszik délután egy héten talán 2szer. Mikor a kicsiket lefektetem, akkor megy õ is a szobájába, ha el tud aludni ok, ha nem akkor jön velem ki. Oviba még csak 1, 5 hónapot járt, de csak délelõtt, úgyhogy nem volt ezzel gond.
Az én hároméves lányom ha nem hatkor ébred reggel, nem alszik el délután. Én nem parázok emiatt, a bölcsiben alszik mint a kisangyal, itthon meg úgy alakítom a napirendet, hogy várható-e délutáni alvás, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: köszi, éjszaka 9 órát alszik vagy 10 órát, ez kevés vagy jó?
Az én lányom is négy éves. Ha hétvége van, vagy itthon vagyunk, akkor az istenért nem tudom elaltatni, de az oviban alszik, bár ovi idején 6-kor ébresztõ van.
A lányaimat 2, 5 éves koruk óta nem lehet elaltatni du. Az oviban alszanak legtöbbször, de nem mindig. Itthon sosem. Éjszaka kb. 11 órát alszanak.
A kérdező hozzászólása: Köszi, gondolom, ha nem alszik délután, akkor éjszaka többet fog aludni, ma már nem aludt.
nem feltétlenül alszik többet, mert ha átesik azon a bizonyos hold ponton akkor kevesebbet alszik mint szokott.

Van itt olyan anyuka, akinek szeptember 17. -én lesz egy éves a babája? Hogy készültök a nagy napra? HOgy élitek meg lelkileg, hogy ilyen hamar eltelt 1 év? Miket csinál a babátok?

Én úgy várom már a szülinapját,közben,meg olyan sírhatnékom van,mert olyan hamar eltelt ez a csodás egy év,és olyan hamar feln?,hogy az hihetetlen.Õ még szerencsére szopizik,mellette eszik azért már mindent,amit mi.KÉt hete elindult egyedül,már nagyon ügyesen megy.(én meg futhatok,meg retteghetek mikot vágódik el).SZilárdat egyedül eszi,kanalas nem megy neki egyedül,inni sem tud még egyedül.Imádja az embereket,állandóan nevet,barátságos.Imád játszani,nagyon sokmindent tud már:mutatja,hogy hol a lámpa,a tik-tak,ha mondjuk hogy jár az óra tik-tak,akkor elkezd dölöngélni,ahogy az óra jár,tudja a kutyát,arra azt mondja,hogy vauvau,megismeri a cicát,az tita,berrreg az autónak.Ha mondjuk,hogy tüt?,akkor megnyumja az orrát,meg alapszavakat mond,mint papa,mama,baba,tik-tak,vauvau,tita.

Legjobb válasz: A barátnõm kisfia is pont akkor született, õ kerti partis babazsúrt csinál, család+ néhány barát. Megyünk is most szombaton. Az én kislányom novemberben lesz egy éves, már én is tervezgetem gondolatban, a buliját. A nagyszülõket hívjuk meg és a testvéreket, akkor már benti buli lehet csak. Tortát rendelek stb. Tényleg nagyon hamar eltelik az az idõ, amikor kisbabák. Egy dolgot még azért tehetünk, vállalunk majd még egy babát, és akkor te is babázhatsz még egyszer. Jó kevés az az idõ az ember életében, mikor babázik. Nagyon édesek és okosak ezek a kis babák, nagyon lehet õket szeretni.

A barátnõm kisfia is pont akkor született, õ kerti partis babazsúrt csinál, család+ néhány barát. Megyünk is most szombaton. Az én kislányom novemberben lesz egy éves, már én is tervezgetem gondolatban, a buliját. A nagyszülõket hívjuk meg és a testvéreket, akkor már benti buli lehet csak. Tortát rendelek stb. Tényleg nagyon hamar eltelik az az idõ, amikor kisbabák. Egy dolgot még azért tehetünk, vállalunk majd még egy babát, és akkor te is babázhatsz még egyszer. Jó kevés az az idõ az ember életében, mikor babázik. Nagyon édesek és okosak ezek a kis babák, nagyon lehet õket szeretni.
A kérdező hozzászólása: :) tényleg kevés sajnos, de majd pár év múlva talán lesz kistesó.Minden jót.Gratulálok a babódhoz.

XX. Kerületben lakom, kislányom most járja ki a bölcsődét szeptemberben lesz 3 éves. Óvodába nem vették fel helyhiány miatt. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.

Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.
Jelenleg még nem kötelezõ 3 éves kortól az óvoda, egyelõre csak bejelentették, 2014-tõl lesz érvényben ez a szabály. Az Önkormányzathoz fordulhatsz fellebbezéssel. Írd bele, hogy jelenleg is dolgozol, ezért járt a gyermeked bölcsõdébe (nincs aki vigyázna rá otthon), tehát a felügyeletét ezután is meg kell oldani valahogy. Ha az óvoda csak helyhiány és pl nem szobatisztaság hiánya miatt nem vette fel, akkor kell, hogy valamilyen megoldást adjon az Önkormányzat.

Nyáron diákmunkát szeretnék vállalni a barátnõmmel. Szeptemberben leszek 15 éves, vác és környékén szeretnénk munkát válalni. állatokkal vagy mással. Valaki valamit?

Legjobb válasz: Munkavállalóként munkaviszonyba fõszabály szerint akkor léphetsz, ha a 16. életéved betöltötted. Abban az esetben azonban, ha már elmúltál 15 éves és általános iskolában, vagy szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) nappali tagozaton tanulsz, az iskolai szünetek alatt (nyári szünet, téli szünet) szintén létesíthetsz munkaviszonyt. További lényeges feltétel, hogy a 16 éves korod alatti, szünidõ alatti munkavégzésedhez a munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását is [A Munka Törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 72. §-a]. A másik meg hogy örül az ember hogyha talál diákmunkát, nem válogat még hogy milyen legyen.

Munkavállalóként munkaviszonyba fõszabály szerint akkor léphetsz, ha a 16. életéved betöltötted. Abban az esetben azonban, ha már elmúltál 15 éves és általános iskolában, vagy szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) nappali tagozaton tanulsz, az iskolai szünetek alatt (nyári szünet, téli szünet) szintén létesíthetsz munkaviszonyt. További lényeges feltétel, hogy a 16 éves korod alatti, szünidõ alatti munkavégzésedhez a munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását is [A Munka Törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 72. §-a]. A másik meg hogy örül az ember hogyha talál diákmunkát, nem válogat még hogy milyen legyen.
Hivatalosan nem dolgozhatsz még idén nyáron, mivel csak szeptemberben töltöd a 15-t, az pedig feltétel még a nyári munka esetén is.

A barátommal szeptemberben leszünk egy évesek én majd később töltöm be a 18-at és azt tervezzük hogy összeköltözünk ő 25 éves jó ötlet ez? én már várom

Legjobb válasz: Én 21 voltam, amikor összeköltöztünk. Életem egyik legjobb döntése. Tuti mindjárt jönnek a válaszok, hogy éld ki magadat, az hülyeség.

Én 21 voltam, amikor összeköltöztünk. Életem egyik legjobb döntése. Tuti mindjárt jönnek a válaszok, hogy éld ki magadat, az hülyeség.
Azért kellene megvárni a 18-at (plusz pár hónap), mert a leírtak alapján onnantól tiszta a helyzet, valamint az is látszik, hogy felelõsek vagytok, akik képesek értelmesen viselkedni. Lehet bután is viselkedni, csak szerintem nem érdemes.
Várd meg a 18-at, utána pár hónappal költözzetek össze.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
18 alatt is összeköltözhetnek.
A kérdező hozzászólása: hát szívesen oda költöznék már akár most hozzá csak hát a szüleim nem úgy állnak a dolgokhoz mint ahogy kéne nyári szünet van és mégis itthon kell ülnöm :(
A kérdező hozzászólása: egy kicsit félek az itthoniak reakciójától de nagyon szeretjük egymást és a barátom szülei is támogatnak minket így könnyebb lesz
Végezd el a sulit és utána költözz szerintem.
mióta vagytok együtt? jobb suli után összeköltözni, hogy már ha komolyan egy párként együtt laktok, ne a szülõknek kelljen eltartani, vagy albérletet fizetni, stb.

Szeptemberben 3 éves lesz a kislányom, fel is vették az óvodába, de tiltakozik a szobatisztaság ellen. Állandóan azt kiabálja, hogy csomagolj be! Mitévõ lehetünk?

Legjobb válasz: nyugi semmi baj nem lesz addigra. A nyári nagy melegben magától fogja ledobni a pelenkát. Nagyon sok idõ van még és hidd el megoldódik addigra, csak ne nagyon erõltesd.

nyugi semmi baj nem lesz addigra. A nyári nagy melegben magától fogja ledobni a pelenkát. Nagyon sok idõ van még és hidd el megoldódik addigra, csak ne nagyon erõltesd.
Már nem kötelezõ az ovikban.
A kérdező hozzászólása: Az igaz, hogy a kényszer nagy úr, de szerintem az enyémek abszolút nem zavartatják magukat. Elnézik nekem is, hogy mosom utánuk a ruhájukat, úgy elnézik a dadának is. Az az érdekes, hogy a nõvére nem volt agyilag még ott, de boldogan bilizgetett. Õ viszont érti, érzi, mit csinál, és csak azért se. Már vettem gagyibb pelust is, hátha azt megutálja, de nem. Egyébként fel sem tételeztem, hogy bárki közülünk lepontozgatnak, egyszerûen csak betévedt Miss Kib...ó válaszolgatás nélkül.
Az oviban elvárás a nappali szobatisztaság!!!!
de miért nem viszed ettõl oviba? Ott hamarabb megtanulná.
Nálunk is ez a helyzet, csak annyiba különbözik, hogy a bölcsibõl már küldenék oviba, de a lányom nem szól, vagy eljátsza, és nem zavarja ha kakis pelus van rajta a nagy melegben :( úgy érzem, sosem lesz ovis :(
3as vagyok. Az enyém már egy nap után nem akarta a pelust hordani azzal nincs baj, de simán bepisil, utána szól aztán kész, nem érdekli. Én is engedtem már neki, hogy odajöjjön mikor pisiltem, de ez sem hatja meg. De egyszer majdcsak elhagyja, az oviban majd leszokik róla, ha elõbb nem.
Mindent megtesztek azért hogy lekerüljön az a pelus? Az "erõszak" ilyenkor nem megoldás szerintem.Magyarul a leszedem a pelust azt lesz ami lesz. Az én technikám így nézett ki: 1. Beengedtem a lányomat a wc-re mikor pisiltem, és elmagyaráztam neki hogy nekem nincs pelusom mert én már nagylány vagyok és wc-be pisilek. 2. Rengeteg beszélgetés.Bili elõl hagyás. 3. Pelenkázásnál hihetetlen színészi képességeimet elõszedve szenvedtem..hogy "jujj de büdi", "ezt már rég a bilibe kéne csinálni"..stb. Egyszer csak nem kérte a pelust reggel.2, 5 éves volt.De szerintem ha csak úgy levettem volna róla a pelust, még mindig üvöltene érte..mert makacs..de nagyon. (nem pontoztam le senkit!!!TÉNYLEG!!!)
A kérdező hozzászólása: Úgy látszik, szegény második válaszoló sem ússza meg, nekem csak 39%-ra sikerült feltuningolnom... No comment
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedves elsõ, nem tudom, ki húzott le téged, mert én zöldet nyomtam :(
Idõ kell neki. Fiam most múlt 3. A héten kezdtünk próbálkozni a szobatisztasággal. Bölcsiben is segítenek. Nem tudom sikerül e õszre rá venni, de ha nem nem. Majd oviban szobatiszta lesz.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem zavarja, hogy beizzad :(
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az enyém augusztusban lesz 3 éves, és kb. 1-1, 5 hónapja szobatiszta. Õ is bilizgetett, bejárt hozzám a wc-re, de kifejezetten a pelenka mellett volt, nem is akarta a bugyit egy idõben, mert tudta, hogy a bugyi vmilyen szinten felelõsség... Egy pillanatról ment a másikra: valahogyan sikerült ráimádkoznom a bugyit, azt ígérve, hogy minden siker után kap 1-1 gumimacit... :-) Ennek megörült, és csak fél napig volt eszében, másnap már nem is kérte a jutalmat. Pár napig még eszébe jutott, hogy neki pelenka kell, de sikerült a bugyit ráadnom, és akkor már õ is tudta, hogy a bilibe kell pisilnie, és nem a bugyiba, érezte a helyzet komolyságát. :-) Az elsõ héten volt pár baleset, de azóta nem volt. Szóval valami jutalmat ígérnék, ami apróság, és többször is adható egy nap. Nálam egyelõre az ágytisztaság a téma most, mert éjszaka mindig pisis a pelenkája, és bár tudom, hogy az várhat még, de a délutáni alvás alatt is száraznak kellene maradnia. Viszont nem nagyon alszik napközben, nem tudom, hogyan "tesztelhetném"...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!