Találatok a következő kifejezésre: Szeptemberben lesz éves a (53 db)

Ha november végén lesz 3 éves a kisfiam, akkor áprilisban kell oviba iratnom legkésőbb és jövőre megy oviba szeptemberben, amikor majdnem 4 éves lesz?

Van aki kivárja hogyha teheti, hogy addig otthon legyen a gyerekkel és az az 1 év hátrány nem okoz majd problémát az oviban?

Legjobb válasz: Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.

Lányom októberi. Õ szeptemberben kezd, akkor lesz 2 éves 11 hónapos. Elõször minicsoportba megy, majd kis-közép-nagycsoportba. Tehát 4 évig lesz ovis. Kivárhatod az idõd, ha te úgy akarod. Én nem vártam, mert nekem fontos volt, hogy 3 év körül biztosan közösségbe járjon. Én késõn kezdtem az ovit, nem tett jót, utáltam, hozzászoktam az otthonléthez, úgyhogy most lányomnál másképp akartam csinálni. De persze ez egyéni döntés, és minden függ attól is, hogy oviba egyáltalán van-e hely stb. S igen, áprilisban voltak a beíratások.
kérdés mennyire közösségi a gyerek ? ha igen akkor jobb lenne neki az oviban ha még nem akkor jobb otthon -- hátránya nem lesz egyik esetben sem igazán a nagylányom februári ö anno szeptemberben kezdte az ovit 3, 5 évesen - 3évet járt csak a fiam novemberi ö nov közepén kezdte az ovit 3 évesen - 4 évet járt nem volt gond egyik esetben sem a lemaradással sok mindenrõl nem maradnak le az oviban
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, azthiszem mi akkor tavasszal megyünk beiratásra és jövõ szeptembertõl ovi. Valahogy úgy érzem, most még jó neki otthon. Sokfelé járunk, sokmindent tapasztal, gyerekekkel is érintkezik, utazgatunk, szépen fejlõdik. Akkor az még sem olyan nagyon sok idõ ha akkor már majdnem 4 éves lesz.
Mivel gondolom most tavasszal nem irattad be, ezért ki kell várni a következõ beiratást. Legalább is az önkormányzati oviknál. Hiába tölti be nemsokára a 3-at.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor még maradunk együtt :-) és tavasszal beiratkozás, jövõ õsztõl ovi.
Nem teheted meg. Szeptembertõl járnia kell oviba.
Jövõ szeptembertõl
A kérdező hozzászólása: Tehát megtehetem, hogy nem járatom oviba következmények nélkül , igaz?
Nem tudom mikori közlemény ez:A gyermek, ha az adott naptári évben betölti 5. életévét, a közoktatási törvény értelmében köteles - napi négy órában - óvodai foglalkozásokon részt venni a nevelési év kezdõ napjától, melynek teljesítéséért a szülõ felelõs. A gyermek legkorábban, abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésõbb, amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik. Amennyiben a szülõ nem tesz eleget az 5. életévét betöltött óvodás- és tanköteles korú gyermekével szembeni kötelezettségének, úgy a jegyzõ a bejelentésre hivatalból (a hivatal Oktatási és Mûvelõdési vezetõjének és munkatársainak koordinációs tevékenységével) határozatban elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó iskolai életmódra felkészítõ foglalkozáson való részvételt, a tankötelezettség vagy képzési kötelezettség teljesítését.
A kérdező hozzászólása: "Nem teheted meg. Szeptembertõl járnia kell oviba." Sejtettem, hogy így van. Köszönöm a válaszokat. Azért aggódom, mert tartós beteg gyermekrõl van szó, akinek tavaly is azt javasolták, hogy ne nagyon kockáztassuk a közösségbe járást, mert veszélyes neki minden fertõzés, immunbeteg. Most akkor mi lesz?Ha orvosi indokkal nem ajánlják neki, akkor mi történik?
N, a ezt a kérdést így, magyarázattal együtt tedd fel a védõnõnek, gyermekjóléti szolgálatnak, gyámhivatalnak, vagy ami felétek van. Hátha már ilyen korán lehet magántanuló, meg kell kérdezni.
Orvosi indok ilyen esetben mindig felülbírálja a jogszabályt.

A kisfiam Szeptemberben lesz 9 éves az IgA szintje nem mérhető a komplett vérvételünk szuper jó. IgA érték hiány? Mikkora kellene helyre állnia életkorilag?

De születése óta naponta többször volt hasmenésünk, nyálkás nyákos,2 hónapja volt hogy hányt 1-szer hasmenés szinte nem követte. Mikorra kell az IgA-nak helyre állnia? Mi lehet a bajúnk?Liszt érzékenység? Tej cukor allergia? 9 éves 145cm magas, 28kg.

Legjobb válasz: 12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne,/ ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.

12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne, / ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.
Én is 9 leszek, és nem jó ha 28 kg mert a legkevesebb 30 kiló nem 28 kg. Én azt javaslom hogy menjetek el orvoshoz!


A kislányom szeptemberben lesz 3 éves és kezdi az ovit. Most terhes vagyok a masodikkal akit októberre várunk. Mi alapján kapok majd gyed-et? Ilyenkor fog járni t-gyás?

Legjobb válasz: kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)

kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)
Nem egyértelmû. Most van munkaviszonyod? A szülés idején lesz? Dolgozol vagy GYES-en vagy otthon?
Jelenleg van munkaviszonyod?
A kérdező hozzászólása: Gyes-en vagyok vele. Születése óta nem dolgozom
A kérdező hozzászólása: Születése elõtt volt folyamatosan munkaviszonyom
Az oké, hogy szülés elõtt folyamatos volt a munkaviszonyod, de most van-e élõ munkaviszonyod, vagy megszûnt? Tehát határozatlan idõre szól a szerzõdésed vagy határozatlanra? Ha nincs élõ munkaviszonyod a szülés napján, csak GYES jár. Ha van, akkor a a szerzõdés szerinti bérbõl számolnak TGYÁS-t és GYED-et, mivel nem lesz 180 bérezett napod 2014-ben a GYES miatt.
A kérdező hozzászólása: Van munkaviszonyom
Igen, járni fog tgyás és gyed is. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. A gyed alapja attól függ, mennyit vagy gyesen, ha nem dolgozol mellette, mert ha több mint 180 napot vagy gyesen a 2. baba születéséig vagy a tgyás igényléséig, akkor a minimálbér a gyed alapja. Ha kevesebb mint 180 napot vagy gyesen, akkor szintén szerzõdés szerinti bér lesz a gyed alapja. Én tanácsolom, hogy inkább menj táppénzre gyes helyett.

Szeptemberben lesz 4 éves a fiam, nagyon fontos a délutáni alvás? Ti hogy vagytok ezzel? Nem nagyon akar már aludni.

Legjobb válasz: Én 2,5 éves koromig aludtam napközben, utána már soha! Itt vagyok felnõttként, épen és egészségesen. :) Az ovit mondjuk utáltam, mert ott a kötelezõ alvás ideje alatt én csak vergõdtem... De amúgy ez van, ha nem alszik, hát nem alszik, már nem lesz ettõl baja.

Én 2, 5 éves koromig aludtam napközben, utána már soha! Itt vagyok felnõttként, épen és egészségesen. :) Az ovit mondjuk utáltam, mert ott a kötelezõ alvás ideje alatt én csak vergõdtem... De amúgy ez van, ha nem alszik, hát nem alszik, már nem lesz ettõl baja.
Nekem 3 éves koráig aludt délután. Utána nem. Oviba csak délelõttre járt, így nem volt gond.
Én sem aludtam két éve korom után, az oviban sem soha. A lányom is két éves kora után nem aludt, most 3, 5 évesen kezdte, hogy megint alszik délután egy héten talán 2szer. Mikor a kicsiket lefektetem, akkor megy õ is a szobájába, ha el tud aludni ok, ha nem akkor jön velem ki. Oviba még csak 1, 5 hónapot járt, de csak délelõtt, úgyhogy nem volt ezzel gond.
Az én hároméves lányom ha nem hatkor ébred reggel, nem alszik el délután. Én nem parázok emiatt, a bölcsiben alszik mint a kisangyal, itthon meg úgy alakítom a napirendet, hogy várható-e délutáni alvás, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: köszi, éjszaka 9 órát alszik vagy 10 órát, ez kevés vagy jó?
Az én lányom is négy éves. Ha hétvége van, vagy itthon vagyunk, akkor az istenért nem tudom elaltatni, de az oviban alszik, bár ovi idején 6-kor ébresztõ van.
A lányaimat 2, 5 éves koruk óta nem lehet elaltatni du. Az oviban alszanak legtöbbször, de nem mindig. Itthon sosem. Éjszaka kb. 11 órát alszanak.
A kérdező hozzászólása: Köszi, gondolom, ha nem alszik délután, akkor éjszaka többet fog aludni, ma már nem aludt.
nem feltétlenül alszik többet, mert ha átesik azon a bizonyos hold ponton akkor kevesebbet alszik mint szokott.

Van itt olyan anyuka, akinek szeptember 17. -én lesz egy éves a babája? Hogy készültök a nagy napra? HOgy élitek meg lelkileg, hogy ilyen hamar eltelt 1 év? Miket csinál a babátok?

Én úgy várom már a szülinapját,közben,meg olyan sírhatnékom van,mert olyan hamar eltelt ez a csodás egy év,és olyan hamar feln?,hogy az hihetetlen.Õ még szerencsére szopizik,mellette eszik azért már mindent,amit mi.KÉt hete elindult egyedül,már nagyon ügyesen megy.(én meg futhatok,meg retteghetek mikot vágódik el).SZilárdat egyedül eszi,kanalas nem megy neki egyedül,inni sem tud még egyedül.Imádja az embereket,állandóan nevet,barátságos.Imád játszani,nagyon sokmindent tud már:mutatja,hogy hol a lámpa,a tik-tak,ha mondjuk hogy jár az óra tik-tak,akkor elkezd dölöngélni,ahogy az óra jár,tudja a kutyát,arra azt mondja,hogy vauvau,megismeri a cicát,az tita,berrreg az autónak.Ha mondjuk,hogy tüt?,akkor megnyumja az orrát,meg alapszavakat mond,mint papa,mama,baba,tik-tak,vauvau,tita.

Legjobb válasz: A barátnõm kisfia is pont akkor született, õ kerti partis babazsúrt csinál, család+ néhány barát. Megyünk is most szombaton. Az én kislányom novemberben lesz egy éves, már én is tervezgetem gondolatban, a buliját. A nagyszülõket hívjuk meg és a testvéreket, akkor már benti buli lehet csak. Tortát rendelek stb. Tényleg nagyon hamar eltelik az az idõ, amikor kisbabák. Egy dolgot még azért tehetünk, vállalunk majd még egy babát, és akkor te is babázhatsz még egyszer. Jó kevés az az idõ az ember életében, mikor babázik. Nagyon édesek és okosak ezek a kis babák, nagyon lehet õket szeretni.

A barátnõm kisfia is pont akkor született, õ kerti partis babazsúrt csinál, család+ néhány barát. Megyünk is most szombaton. Az én kislányom novemberben lesz egy éves, már én is tervezgetem gondolatban, a buliját. A nagyszülõket hívjuk meg és a testvéreket, akkor már benti buli lehet csak. Tortát rendelek stb. Tényleg nagyon hamar eltelik az az idõ, amikor kisbabák. Egy dolgot még azért tehetünk, vállalunk majd még egy babát, és akkor te is babázhatsz még egyszer. Jó kevés az az idõ az ember életében, mikor babázik. Nagyon édesek és okosak ezek a kis babák, nagyon lehet õket szeretni.
A kérdező hozzászólása: :) tényleg kevés sajnos, de majd pár év múlva talán lesz kistesó.Minden jót.Gratulálok a babódhoz.

XX. Kerületben lakom, kislányom most járja ki a bölcsődét szeptemberben lesz 3 éves. Óvodába nem vették fel helyhiány miatt. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.

Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.
Jelenleg még nem kötelezõ 3 éves kortól az óvoda, egyelõre csak bejelentették, 2014-tõl lesz érvényben ez a szabály. Az Önkormányzathoz fordulhatsz fellebbezéssel. Írd bele, hogy jelenleg is dolgozol, ezért járt a gyermeked bölcsõdébe (nincs aki vigyázna rá otthon), tehát a felügyeletét ezután is meg kell oldani valahogy. Ha az óvoda csak helyhiány és pl nem szobatisztaság hiánya miatt nem vette fel, akkor kell, hogy valamilyen megoldást adjon az Önkormányzat.

A barátommal szeptemberben leszünk egy évesek én majd később töltöm be a 18-at és azt tervezzük hogy összeköltözünk ő 25 éves jó ötlet ez? én már várom

Legjobb válasz: Én 21 voltam, amikor összeköltöztünk. Életem egyik legjobb döntése. Tuti mindjárt jönnek a válaszok, hogy éld ki magadat, az hülyeség.

Én 21 voltam, amikor összeköltöztünk. Életem egyik legjobb döntése. Tuti mindjárt jönnek a válaszok, hogy éld ki magadat, az hülyeség.
Azért kellene megvárni a 18-at (plusz pár hónap), mert a leírtak alapján onnantól tiszta a helyzet, valamint az is látszik, hogy felelõsek vagytok, akik képesek értelmesen viselkedni. Lehet bután is viselkedni, csak szerintem nem érdemes.
Várd meg a 18-at, utána pár hónappal költözzetek össze.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
18 alatt is összeköltözhetnek.
A kérdező hozzászólása: hát szívesen oda költöznék már akár most hozzá csak hát a szüleim nem úgy állnak a dolgokhoz mint ahogy kéne nyári szünet van és mégis itthon kell ülnöm :(
A kérdező hozzászólása: egy kicsit félek az itthoniak reakciójától de nagyon szeretjük egymást és a barátom szülei is támogatnak minket így könnyebb lesz
Végezd el a sulit és utána költözz szerintem.
mióta vagytok együtt? jobb suli után összeköltözni, hogy már ha komolyan egy párként együtt laktok, ne a szülõknek kelljen eltartani, vagy albérletet fizetni, stb.

Szeptemberben 3 éves lesz a kislányom. Ma mértem 20kg!?

http://kepfeltoltes.hu/view/120602/DSC00825_www.kepfeltoltes..

Legjobb válasz: Esetleg egy TSH-t(pajzsmirigy) nézethetnétek neki.Mert ha alul mûködik akkor hízhat.Nekem is alul mûködik és én is sokat híztam,annak ellenére hogy keveset ettem.Ezt egy vérvételbõl meg lehet nézni.

jó húsban van az biztos. a kaja szerintem jó, bár nem írtál mennyiséget.az én fiam is így eszik kb.ennek ellenére õ 13 kiló és 96 centi, szintén szeptemberben lesz három.mondjuk õ egy percre se áll meg, mindent lemozog
Az én fiam is szeptemberben lesz 3, õ 12.6 kg, olyan 94-95 cm lehet, iszonyúan válogat, és nagyon mozgékony. Irigykedem, hogy a tied milyen jól eszik! A 20 kg mondjuk picit soknak tûnik, egy vérvételre elvinném...
Esetleg egy TSH-t(pajzsmirigy) nézethetnétek neki.Mert ha alul mûködik akkor hízhat.Nekem is alul mûködik és én is sokat híztam, annak ellenére hogy keveset ettem.Ezt egy vérvételbõl meg lehet nézni.
Az én lányom még nincs 2 és fél éves, de nagyjából ugyanez az étrendje, pl. a tegnapi 2 tálka eper is stimmel:) ) Én annyit kérdeznék, mit jelent az, hogy "uzsonnára kap valami édeset"? Mert a gyümölcsökben, joghurtokban is nagyon sok a cukor, gyümölcslevekben is. Ha még ezek mellett kinder szeletet, vagy nápolyit eszik, az tényleg sok lehet. Ha a fõtt ételek között sok a tésztaféle (tudom, ez a kedvenc a kicsiknél), az sem a legjobb. Szerintem még most kell irányítani az étkezési szokásait, mert késõbb egyre nehezebb.
Ne változtassatok semmin. Jól csináljátok, a sok gyümölcs és fõtt étel jó. Nem kövér kislány, formás, amilyennek lennie kell. Nem szabad semmit megtagadni tõle, csak mértéket kell tartani, és ahogy látom, itt az is megvan. csak így tovább
Szerintem sem duci, csak kicsit "erõsebb" az átlagnál. Mivel magas, nem extrém a 20 kiló sem. Barátnõm kislánya is kb. ilyen alkatú 3 évesen, pedig õ elég keveset eszik. Az étrend is teljesen jó, szerintem se változtass rajta.
A kérdező hozzászólása: jaj még annyit szerettem volna, hogy a lányom nem addíg eszik eszik amig van elõtte, . Szóval ha már nem éhes és elég volt neki akkor szól hogy köszönöm elég volt. Mindíg annyit eszik amennyi jól esik neki! Sztem ez azért jó.
A kérdező hozzászólása: 15Ös, nekünk mindíg megjegyzik, hogy milyen nagy gyerek... Most jön a nyár és most fog még jobban meg is nyúlni, kíváncsi leszek a súlyára. Látod akkor ez a víz dolog sem válik be mindenkinél. Van egy ismerõsünk ott most megy a kislány suliba, ha eléri a 17kg. 6éves. Õ is gyümileveket iszik, de alig eszik, mindíg gond volt az evéssel nála. Az anyuka irigyel minket, hogy milyen jól eszik az én lányom.... Látod egyik véglet sem jó...
Nekünk is megjegyzik, hogy nagy, de mi számítottunk is rá a saját termetünk miatt. Idegenek nem hiszik el, hogy nincs még 3 éves és ekkora. 110-es ruhákat hord. Mindegy, így sikerült :) ) De azért aggódom, mert van poci, comb, minden fogni való. És bizony az édességet sem vetné meg, ez az amit visszafogunk, és bízunk a nyárban a nyúlásban. Amúgy õ sem áll meg egy percre sem. Reggel 7-tõl este 8-ig mozgásban van :)
az én kisfiam júliusban lesz 3 éves, és hát én örülnék neki, ha ennek a felét megenné egy nap! de olyan érdekes, õ is 4 kg fölött született, 1 évesen szinte grammra annyi volt mint a te kislányod, viszont 2 évesen 13, 5 kg, most pedig 15 kg.
Ez nagyon érdekes, mert az én 3.5 éves kislányom ennél többet eszik, és 12.6 kg (94 cm). A reggelije legalább 2 szelet kenyér vajjal, feltéttel, zöldségekkel, vagy sült husi zsírral, stb... Lefekvés elõtt joghurt dzsemmel, müzlivel, vagy gyümölcsök Uzsonna valamilyen süti, vagy saját készítésû sós ropogtatnivaló, szörp VAcsora fõtt étel (rendes adagot megeszik) Egész nap vizet iszik, vagy mondjuk 2x szörpöt, gyümölcslevet Én azt nem értem, miért nem hízik (nem vézna, de mondjuk elbujhatna a Te kislányod háta mögött)
A kérdező hozzászólása: Most hogy olvasom a válaszokat, nagy valószínûséggel a genetika is közrejátszik a dolgokban. Most du-án beszélgettem anyummal, és mondta hogy picinek én is husi voltam, lánykoromban meg nagyon vézna, most szülés elõtt is inkább vékony voltam, szülés után meg van rajtam 10kg fölösleg, de ugye 185cm vagyok eloszlik (de zavar). Én is bízom a nyárban, hogy nyúlni fog, akkor meg a magassága miatt lesz hihetetlen hogy 3éves.... Anyagcseréje is rendben van napi 2szer minimum kakil. Szóval akkor Õ ilyen. DE a 3 éves statuszon azért rákérdezek, hogy a vérvétel mutatni fog -e vmit ha ne adj' isten baj lenne. Remélem nincs.
A kérdező hozzászólása: A nagymama már elég idõs, és náluk még az etetlek-szeretlek-etetlek dolog él...sokszor kérem hogy ne de nincs foganatja. Még azt is mondta hogy látszik a 25hónap szopizás... Szerintetek van köze hozzá? Mármint hogy sokáig szopizott és a jelenlegi súlya között? Én nem tudom nem igazán hiszem, de szerintetek?
Még a legelején válaszoltam, de most az utolsó kommentedhez is írnék. Barátnõm mindkét kislányát sokáig szoptatta, az egyiket 3 éves koráig, a másokat még most is, õ elmúlt 2 éves. A nagyobbik inkább csont és bõr, a kisebbik 2 éves inkább husika, de nem annyira mint a lányod. Ebbõl arra következtetek, hogy inkább genetika, nem a szoptatáson múlik. A nagy göndör barna, a kicsi kék szemû szõke. Más alkat, más típus:) Most is azt mondom, hogy figyelni kell a táplálkozásra, kevesebb édesség és gyümölcslé!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm minden választ! Arra jutottam, hogy a víz ivást fogom szorgalmazni nála. A szénhidrátjait délelõttre szorítani. A gyümölcsöt nem fogom vissza - nagyon szereti és ennek én örülök. Itthon a kertben van minden. A mozgása is rendben van. És csak remélem és megteszek mindent hogy ne legyen elhízott kis gyerek , kamasz. Az az én felelõsségem lesz.
kenyeret keveset eszik...az jo...gyerekeknek a pocijuk altalaba nagy...kesob megnyulnak es eltunik..viszont ugy gondolom...a rendszeres napi puding edesseg...es edesitet-szorpos-vizet kap ezek nem igazan jok...en nem adok minden nap edesseget mert raszokik es az nem jo...heti 1-2 max...a gyumolcs az mas eheti...en ugy gondolom az edesseg az sok egy kicsit...
Az én 2, 5 évesem is hirtelen pocakosodott meg az elmúlt 4 hónapban, és mivel õ eddig inkább vékony volt (ételallergiás egyébként), én is elkezdtem aggódni. Mivel amúgy is járunk gasztroenterológushoz, bejelentkeztem hozzá a problémámmal, ami kiderült, hogy csak nekem probléma. Az én kisfiam jóval többet eszik a te lányodnál, és mivel a tejtermék, tojásos dolgok, hal kilõve, sok egyéb fehérjét és szénhidrátot eszik. (Doki állította össze az étrendet is, annak alapján eszik.) Azt mondta a doktornõ, hogy az én fiam, most azért hízott meg hirtelen, mert január-februárban kórházban voltunk, 1 hétig semmit nem tudott enni, majd 2-3 hétig alig eszegetett, ezért most tartalékol. Azt mondta, ha mozog eleget, nincs probléma, méressem rendszeresen, ha a percentilis kiugró eltérést mutat (jó volt minden hónapban, a steroid miatt (külsõleg kapja, nem belsõleg) rendszeresen nézik), akkor újra vérvételre kell mennünk.
Szia! az én kisfiam szeptemberbe lesz 3 éves, 19, 5 kg, 104-es ruhákat hord már. Én is aggódtam h duci, de próbáld meg egyszer úgy nézni, mintha kívülálló lennél. Azt döntsd el, hogy hurkás-e vagy sem. A kisfiam unokanõvére 2 évesen volt 23 kg. NA , õ tényleg duci volt, az orvos is szólt nekik. Az én kisfiam is ugyan úgy eszik mint a Te kislányod. És õ is állandóan mozog. Simán letekeri bicóval a fél falut úgy h dombon lakunk. Én nem aggódom, nem folyik szét, nem esik nehezére a mozgás (mert akkor nem mozogna, fújtatna), hanem ellenkezõleg, állandóan mozog. Ma pl reggel 9kor kelt fel, ezért már délután nem aludt, este fél 7kor a mamáéktól simán hazatekert. Igaz, 2 perc alatt elaludt (amúgy alszik minden délután még másfél-2 órát, ritka ha nem) Szerintem ne aggódj.
Igaz nekem kisfiam van, aki 3 éves 103 cm és 16.5 kg. Szerintem egyelõre még nincs olyan nagy gond a kislányoddal, de azért oda kell rá figyelni, én a helyedben gyümölcslét nem adnék neki.Kisfiam napi 1 pohár gyümölcslét kap, ezen kívül csak vizet és kakaót iszik.Amúgy kb hasonlóan étkezik mint a kislányod, csak õ sajnos nem szeret mindenféle gyümölcsöt, de amit szeret abból õ is sokat meg tud enni.
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, köszönöm a válaszod. Sztem is sok fõleg ebben a korban a pár kiló többlet. Igen én is látom már hogy az innivalót kell vízre cserélni. Az elõbb már azt adtam neki, pár kortyot ivott belõle. Sõt már biztos vagyok benne, hogy a sok gyümölcslé - írták feljebb, hogy az oviban az a tízórai- miatt ducika.
15-ös vagyok. Semmit sem mondott sem a dokink, sem a védõnõ. Biztos hogy genetika is van benne, mert én 178 cm vagyok, a párom 196 cm. És egyikünk sem nádszál vékony, igaz nem is vagyunk kövérek. A fiam szeret enni mi tagadás, és erre fogok odafigyelni. Amúgy tök érdekes, írtátok a víz ivást, és az én gyerekem kezdetektõl teás volt, majd tavaly októberben átálltunk a vízre, és azóta hízik. Szerintem a tea elvette az étvágyát anno vagy nem is tudom... de õ is hirtelen lett ekkora súlyra és magasságra is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod, olyan sokszor kapjuk meg, hogy 20kg??? Az én gyerekem 14kg...stb stb. Pocakja nagy tényleg, (25hónapig szopizott), de sehol máshol nem lehet rajta "hájat" fogni!! Mégegyszer köszönöm a válaszod, jól esett!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! A du-áni édessség igen pl tejszelet, vagy puding amit itthon fõzök, vagy túrórudi ilyesmik. Igen tudom hogy a gyümölcsökben is sok cukor van, de ugy vagyok vele, hogy most vannak ezek az idény gyümölcsök, és inkább azt egyen mint csokoládét. Hál' Istennek a chipseket meg a cukorkákat nem ismeri. Apuka szakács, választékosan eszik, a palacsintán kívül nem igazán szereti a tésztákat. Rántott husit meg nem is csinálok, mert kiszedi a husit a panírból. A vérvételre én is gondoltam, mert arra gondoltam hogy amennyit mozog és amennyit eszik nem arányos a súlyával. Ami magyon feltûnõ az a nagy pocija. Azt elrontottam, hogy sima vizet nem igazán issza meg - csak ha nagyon benne van a játékba és szomjas- ezért vizezem fel neki a leveket. Hamarosan megyünk statuszra , remélem a Doktornõje mond vmi okosat.
A kérdező hozzászólása: Mennyiségre annyit tudok írni, hogy a reggeli ugye a tej, egy-két falat kenyér. A tízórai az egy nagyobb alma, vagy egy kistálka eper, vagy egy pohár joghurt. Ebéd; van pici saját tányérja abból eszik, most a fõzeléket sem ette meg mind. Kenyeret nem eszik semmihez. Palacsintából 2db tud megenni. Uzsonna egy db vmi amint feljebb leirtam. Vacsira megeszik kb 2 szelet vajas toast kenyeret ubival vagy vmi feltéttel. Van hogy sütök vmit akkor az az uzsi. Ami zavar az a nagy pocija. Lehet tényleg a vérvétel lesz az ami vagy megnyugtat, v kiderül vmi. Nem tudom. A szomszéd kislány duci, mármint van popsija toka, hurka a combján. A kislányomnak izmos a combja, láthatóan a gerincvonala látszik. Viszont a pocija olyan nagy, hogy amikor még volt pelusa nem látta a tépõkéjét a hasától mikor le akarta venni.
A kérdező hozzászólása: megnéztem a kiskönyvét születési súly : 4140g és 52cm 1 évesen : 10330g és 77cm 2 évesen : 15, 7 kg és 92 cm most ugye 20kg és kb 100cm
enyém 2 hónappal fiatalabb, kisfiú, 15 kiló, mondjuk még nincs 1 méter :) gyümölcslevet én nem adok innivalónak, az nem innivaló nekik még hanem étel. 10 órai vagy gyümölcs, vagy gyümölcslé, még oviban is 1 deci gyümilé a 10órai. tehát ha a lányod ezt issza egész nap akkor gyakorlatilag cukrot nasizik folyamatosan :( na ez például nagyon nem jó. nálunk vacsora is fõtt étel, fõzelék, tésztás kaja, leves, stb. mondjuk azért mert enyém nem eszik kenyeret. uzsira meg én személy szerint nem adnék édességet a gyereknek, max egy joghurtot :)
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, igazad van! Akkor a sok gyümölcslé lehet elsõsorban ami hízlalja. Szóval akkor lesz most egy kis harcunk, a vízzel de ha szomjas lesz akkor megissza. Ezt akkor mától kezdem. Nagyon köszönöm!!
ezek szerint fél év alatt hízott 5 kilót? az ebben a korban rengeteg, pont most álltak le a hízásban. enyém is 2, 5 éves, ugyan annyi volt 1-2 évesen mint a tied, de õ azóta stagnál, fél kilót hízott és a táblázatok szerint is ez a reális. igen, vérvételre én is elvinném, pont azért mert most hízott nagyon sokat, nem pedig mindig
megint 13. vagyok... csak egyszerre írtunk :) lehet pont az utóbbi idõben kapta mindig a gyümilveket? mert ha csak erre a pár hónapra jellemzõ akkor mondjuk ez megmagyarázhatja a hízást :)
Örülök, hogy kiírtad a kérdést! Hozzászólni nem tudok, de figyelni fogom a válaszokat. Az én fiam is szeptemberben lesz 3 éves, 21 kg és 105 cm. Nincs elhízva, de oda kell figyelnem. Bocs az off-ért, de akkor tudom hogy nem vagyunk egyedül a súly "gonddal". Már ha egyáltalán gond.
A kérdező hozzászólása: Õ mindíg gyümölcs leveket kap vízzel higítva. Vagy szörpöt vízzel. A nagy melegekeben issza meg a vizet. Védõnöm szerint most fog nagyon nyúlni....akkor lesz aztán nagyon magas ovi kezdésre ( én vagyonk 185 cm és az apukája is 183cm , nálunk magas mindenki, de nem vagyunk dagik) Kedves utolsó, neked mire kell figyelned? Orvosotok miket mondott? - igen vhol örülök én is hogy nem csak az én pici lányom ilyen jó húsban lévõ.
Szia! Nem biztos hogy akármi baj is van, sõt. Ti is magasak vagytok, kell a súly a magassághoz. Nálunk a fordítottja a "gond", mindenki ki van akadva hogy a 3, 5 éves lányom 92 cm és 12, 5 kg. Most voltunk vérvételen, minden érteke normális, egyszerûen ekkora. Folyt.
A kérdező hozzászólása: én most arra gondoltam, hogy írni fogom, hogy miket és mennyi mennyiségben iszik és eszik a kislányom, és azzal viszem el dokihoz. Ha azt mondja sok akkor tudom mitõl ilyen kis duci, ha normális a mennyiség és a minõség akkor máshol kell keresni a miértet. Másfél évesen volt már vérvételen, nagyon jól bírta)) és akkor vasat Aktiferrin szirupot napi 2szer5ml kellett szednie. Már nem kell.
Szerintem duci. a keze is, a lába is, a hasa is. Úgy gondolom, hogy az innivalóját kellene elõször vízre cserélni. Én fiam 3 éves múlt 103cm és 16kg. Töredékét eszi, mint a lányod. És sokkal vékonyabbnak tûnik a fiam. Sok az a 4-5 kg plusz, ami rajta van.
nálunk is ez a gond a túlsúly.. olyan nehéz, hogy nagyon szeret enni, mégis azon kell agyalni hogy vissza kel fogni, meg mibe van kevesebb kalória..és az ember odafigyel, és mégis elhordják mindennek...
.jó
Testtömegindex: 20.3 A gyermek testsúlya ideális. Lehetõség szerint sportoljon, igyekezzen változatosan étkezni. Ne feledje, hogy a normál súlyú emberek csoportjába tartozók várható élettartama a leghosszabb, ezért igyekezzen megõrizni ideális testsúlyát, mellyel remélhetõleg számos keringési és mozgásszervi betegséget kerülhet el gyermeke felnõtt korában is.
igen, jó, rendben van minden, kivéve az hogy MIÉRT IDE ÍRTAD EZT A KÉRDÉST????
hát szerintem ez baromi kevés


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!