Találatok a következő kifejezésre: Szeptemberben lesz éves (74 db)

A kisfiam Szeptemberben lesz 9 éves az IgA szintje nem mérhető a komplett vérvételünk szuper jó. IgA érték hiány? Mikkora kellene helyre állnia életkorilag?

De születése óta naponta többször volt hasmenésünk, nyálkás nyákos,2 hónapja volt hogy hányt 1-szer hasmenés szinte nem követte. Mikorra kell az IgA-nak helyre állnia? Mi lehet a bajúnk?Liszt érzékenység? Tej cukor allergia? 9 éves 145cm magas, 28kg.

Legjobb válasz: 12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne,/ ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.

12 éves korig kialakul, azaz megérik az immunrendszer. Viszont van veleszületett szelektív IgA hiány is, ha ez van esetleg neki az élet végéig végig kíséri. Ha tejcukor érzékeny lenne, / ez nem allergia !, itt enzim hiány van /, akkor minden egyes tej vagy tejtermék fogyasztás után hasmenése lenne. És bocs, hogy már megkérdezem, de mivel azt írtad, hogy hasmenésünk , neked is van ? /és a bajunk is/ :) 9 éves önálló személyiség és emberke a fiad, ennyire nem kell azonosulni vele. Még a csecsemõkor elsõ fél évében ez elmegy , de utána... Ha mások elõtt is így beszélsz róla, nem fog tudni leválni rólad, mert a mindig többes szám elsõ személy lesz neki a kerek egész. Ezen változtatnod kell, mert önállótlan lesz és olyan megfelelési kényszerrel fog bírni veled szembe, hogy nem meri megmutatni majd magát a világnak és nem mer majd egyedül dönteni.
Én is 9 leszek, és nem jó ha 28 kg mert a legkevesebb 30 kiló nem 28 kg. Én azt javaslom hogy menjetek el orvoshoz!

A kislányom szeptemberben lesz 3 éves és kezdi az ovit. Most terhes vagyok a masodikkal akit októberre várunk. Mi alapján kapok majd gyed-et? Ilyenkor fog járni t-gyás?

Legjobb válasz: kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)

kapsz mindent ugyan úgy, nem számít, hogy a nagy mikor hova megy, a tesó után kapod :) nálunk tavaly áprilisban született a tesó, szeptemberig még bölcsibe járt a lányom, utána oviba, minden juttatást kaptam ugyan úgy, mint az elsõnél, és ugye a két gyerek után már az emelt családit :)
Nem egyértelmû. Most van munkaviszonyod? A szülés idején lesz? Dolgozol vagy GYES-en vagy otthon?
Jelenleg van munkaviszonyod?
A kérdező hozzászólása: Gyes-en vagyok vele. Születése óta nem dolgozom
A kérdező hozzászólása: Születése elõtt volt folyamatosan munkaviszonyom
Az oké, hogy szülés elõtt folyamatos volt a munkaviszonyod, de most van-e élõ munkaviszonyod, vagy megszûnt? Tehát határozatlan idõre szól a szerzõdésed vagy határozatlanra? Ha nincs élõ munkaviszonyod a szülés napján, csak GYES jár. Ha van, akkor a a szerzõdés szerinti bérbõl számolnak TGYÁS-t és GYED-et, mivel nem lesz 180 bérezett napod 2014-ben a GYES miatt.
A kérdező hozzászólása: Van munkaviszonyom
Igen, járni fog tgyás és gyed is. A tgyás alapja a szerzõdés szerinti béred lesz. A gyed alapja attól függ, mennyit vagy gyesen, ha nem dolgozol mellette, mert ha több mint 180 napot vagy gyesen a 2. baba születéséig vagy a tgyás igényléséig, akkor a minimálbér a gyed alapja. Ha kevesebb mint 180 napot vagy gyesen, akkor szintén szerzõdés szerinti bér lesz a gyed alapja. Én tanácsolom, hogy inkább menj táppénzre gyes helyett.
Nem teheted meg. Szeptembertõl járnia kell oviba.
Jövõ szeptembertõl
A kérdező hozzászólása: Tehát megtehetem, hogy nem járatom oviba következmények nélkül , igaz?
Nem tudom mikori közlemény ez:A gyermek, ha az adott naptári évben betölti 5. életévét, a közoktatási törvény értelmében köteles - napi négy órában - óvodai foglalkozásokon részt venni a nevelési év kezdõ napjától, melynek teljesítéséért a szülõ felelõs. A gyermek legkorábban, abban a naptári évben, amelyben a hatodik, legkésõbb, amelyben a nyolcadik életévét betölti, tankötelessé válik. Amennyiben a szülõ nem tesz eleget az 5. életévét betöltött óvodás- és tanköteles korú gyermekével szembeni kötelezettségének, úgy a jegyzõ a bejelentésre hivatalból (a hivatal Oktatási és Mûvelõdési vezetõjének és munkatársainak koordinációs tevékenységével) határozatban elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó iskolai életmódra felkészítõ foglalkozáson való részvételt, a tankötelezettség vagy képzési kötelezettség teljesítését.
A kérdező hozzászólása: "Nem teheted meg. Szeptembertõl járnia kell oviba." Sejtettem, hogy így van. Köszönöm a válaszokat. Azért aggódom, mert tartós beteg gyermekrõl van szó, akinek tavaly is azt javasolták, hogy ne nagyon kockáztassuk a közösségbe járást, mert veszélyes neki minden fertõzés, immunbeteg. Most akkor mi lesz?Ha orvosi indokkal nem ajánlják neki, akkor mi történik?
N, a ezt a kérdést így, magyarázattal együtt tedd fel a védõnõnek, gyermekjóléti szolgálatnak, gyámhivatalnak, vagy ami felétek van. Hátha már ilyen korán lehet magántanuló, meg kell kérdezni.
Orvosi indok ilyen esetben mindig felülbírálja a jogszabályt.


Szeptemberben lesz 4 éves a fiam, nagyon fontos a délutáni alvás? Ti hogy vagytok ezzel? Nem nagyon akar már aludni.

Legjobb válasz: Én 2,5 éves koromig aludtam napközben, utána már soha! Itt vagyok felnõttként, épen és egészségesen. :) Az ovit mondjuk utáltam, mert ott a kötelezõ alvás ideje alatt én csak vergõdtem... De amúgy ez van, ha nem alszik, hát nem alszik, már nem lesz ettõl baja.

Én 2, 5 éves koromig aludtam napközben, utána már soha! Itt vagyok felnõttként, épen és egészségesen. :) Az ovit mondjuk utáltam, mert ott a kötelezõ alvás ideje alatt én csak vergõdtem... De amúgy ez van, ha nem alszik, hát nem alszik, már nem lesz ettõl baja.
Nekem 3 éves koráig aludt délután. Utána nem. Oviba csak délelõttre járt, így nem volt gond.
Én sem aludtam két éve korom után, az oviban sem soha. A lányom is két éves kora után nem aludt, most 3, 5 évesen kezdte, hogy megint alszik délután egy héten talán 2szer. Mikor a kicsiket lefektetem, akkor megy õ is a szobájába, ha el tud aludni ok, ha nem akkor jön velem ki. Oviba még csak 1, 5 hónapot járt, de csak délelõtt, úgyhogy nem volt ezzel gond.
Az én hároméves lányom ha nem hatkor ébred reggel, nem alszik el délután. Én nem parázok emiatt, a bölcsiben alszik mint a kisangyal, itthon meg úgy alakítom a napirendet, hogy várható-e délutáni alvás, vagy sem.
A kérdező hozzászólása: köszi, éjszaka 9 órát alszik vagy 10 órát, ez kevés vagy jó?
Az én lányom is négy éves. Ha hétvége van, vagy itthon vagyunk, akkor az istenért nem tudom elaltatni, de az oviban alszik, bár ovi idején 6-kor ébresztõ van.
A lányaimat 2, 5 éves koruk óta nem lehet elaltatni du. Az oviban alszanak legtöbbször, de nem mindig. Itthon sosem. Éjszaka kb. 11 órát alszanak.
A kérdező hozzászólása: Köszi, gondolom, ha nem alszik délután, akkor éjszaka többet fog aludni, ma már nem aludt.
nem feltétlenül alszik többet, mert ha átesik azon a bizonyos hold ponton akkor kevesebbet alszik mint szokott.

Kislányom szeptemberben lesz 3 éves, és nem vették fel az óvodába helyhiány miatt. Mi lesz most, ha nem mehet oviba? Mással is előfordult már ilyen?

Legjobb válasz: Az eszem megáll ettõl az ovimizériától, mi is alig bírtuk elintézni hogy 3 és fél évesen felvegyék és itt van az ovi 200m-re. Nevetséges helyzet.

Az eszem megáll ettõl az ovimizériától, mi is alig bírtuk elintézni hogy 3 és fél évesen felvegyék és itt van az ovi 200m-re. Nevetséges helyzet.
nálunk ugyanez a helyzet, én sem tudom még, hogy mi lesz. A tesója oda jár, itt lakunk, ide is vagyunk bejelentve, engem várnak vissza a munkahelyemen, max. megy magánoviba és rámegy a fizetésem. Nekünk azt is mondták, hogy év közben sem fogják felvenni, mert sokan várnak már, csak 2013. szeptemberétõl van esély. Nonszensz.
Nekem sem vették fel, õ novemberben lesz 3. Majd talán jövò szeptembertõl. Nekem szerencsém van, bölcsis és a vezetõnõ megengedte, hogy maradjon még egy évet, így tudok dolgozni.
merre felé laknak, akiknek nem veszik fel a gyereket? én községben lakom, itt nincs ilyen gond, szerencsére..
elsõ vagyok bp 12.
Annó nekem sem vették fel a lányomat oviba, akkor még nem volt szó tesóról, úgyhogy én családi napközit kerestem. Még mindig jobban jöttünk volna ki, mintha itthon maradok gyesen, vagy ugye a Te esetedben semmi ellátás nélkül. Szerencsére össze jött a tesó, úgyhogy így nem volt gond, de most minket a bölcsi szívatott meg. Nem vették fel a kicsit, engem meg várnak vissza, illetve gyesen ha az ég leszakad sem tudok itthon maradni. Fellebbezd meg az ovit mindenképp, és menj be az önkormányzatba és mond meg, hogy mi van, ha nem veszik fel, mindjárt szociális alapon lesztek jogosultak, mert semmi pénzetek nem lesz! Ha más nincs marad a magán, sajnos! :(((( Mi Pest megyében lakunk, iszonyú a helyzet, a bölcsibe 138-an jelentkeztek 50 helyre! Csak tudnám hova épült az a sok bölcsi meg ovi amit ígértek!
Nem semmi, nálunk "küzdenek" a gyerekekért a pedagógusok, mert olyan kevés születik itt (békés megye). Akkor mi lesz jövõre, amikor is 2013 szeptemberétõl kötelezõ lesz az ovi 3 éves kortól. Nyitnak új óvodákat?

Nyáron diákmunkát szeretnék vállalni a barátnõmmel. Szeptemberben leszek 15 éves, vác és környékén szeretnénk munkát válalni. állatokkal vagy mással. Valaki valamit?

Legjobb válasz: Munkavállalóként munkaviszonyba fõszabály szerint akkor léphetsz, ha a 16. életéved betöltötted. Abban az esetben azonban, ha már elmúltál 15 éves és általános iskolában, vagy szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) nappali tagozaton tanulsz, az iskolai szünetek alatt (nyári szünet, téli szünet) szintén létesíthetsz munkaviszonyt. További lényeges feltétel, hogy a 16 éves korod alatti, szünidõ alatti munkavégzésedhez a munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását is [A Munka Törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 72. §-a]. A másik meg hogy örül az ember hogyha talál diákmunkát, nem válogat még hogy milyen legyen.

Munkavállalóként munkaviszonyba fõszabály szerint akkor léphetsz, ha a 16. életéved betöltötted. Abban az esetben azonban, ha már elmúltál 15 éves és általános iskolában, vagy szakiskolában, illetve középiskolában (gimnáziumban, szakközépiskolában) nappali tagozaton tanulsz, az iskolai szünetek alatt (nyári szünet, téli szünet) szintén létesíthetsz munkaviszonyt. További lényeges feltétel, hogy a 16 éves korod alatti, szünidõ alatti munkavégzésedhez a munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását is [A Munka Törvénykönyvérõl szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 72. §-a]. A másik meg hogy örül az ember hogyha talál diákmunkát, nem válogat még hogy milyen legyen.
Hivatalosan nem dolgozhatsz még idén nyáron, mivel csak szeptemberben töltöd a 15-t, az pedig feltétel még a nyári munka esetén is.

Ha most leszek szeptemberben 16 éves akkor most nyáron már elmehetek diákmunkára?

szórólapozásra vagy ehhez hasonlóra gondoltam...

Legjobb válasz: 16 éves kor alatt nyári szünetben, szülõi engedéllyel lehet dolgozni. Mármint 15 és 16 éves kor között, szóval te pont ez a kategória vagy.

16 éves kor alatt nyári szünetben, szülõi engedéllyel lehet dolgozni. Mármint 15 és 16 éves kor között, szóval te pont ez a kategória vagy.
Ehh, 15 éves kortól lehet szülõi engedéllyel.
Nyári szünetben szülõi engedéllyel 15 éves kortól dolgozhatsz, csak kérj iskolalátogatási igazolást is, mert azt meg kéri a diákszövetkezet.
NEM! 16 éves kortól lehet.
A kérdező hozzászólása: nem tudtok pár helyet ahol így tudok már dolgozni?köszi

Elképzelhetõnek tartjátok, hogy egy hiperaktiv gyereket úgy engednek normál iskolába, hogy szeptemberben lesz 8 éves, míg egy másikat 6 évesen mindjárt kisegítõ iskolába küldenek, mert nem rajzol, beszedhibás?

Nem lehetséges, hogy a másik is beérne a normál iskolára? Eleve az egyértelmûen hiperaktiv gyerek miért kedvezményezett, csak mert a szülõk idõ elõtt megtanitották olvasni, írni, számolni?

Legjobb válasz: A hiperaktivitás miatt miért kellene kisegítõ iskolába járnia? Nincs baj a képességeivel, csak tul aktív. Aki viszont nem rajzol, az hogy tanulna meg írni egy normal iskolaban? A beszed hiba is, ha sulyos, azt se tudjak egy sima iskolaban megfelelõen fejleszteni.

A hiperaktivitás miatt miért kellene kisegítõ iskolába járnia? Nincs baj a képességeivel, csak tul aktív. Aki viszont nem rajzol, az hogy tanulna meg írni egy normal iskolaban? A beszed hiba is, ha sulyos, azt se tudjak egy sima iskolaban megfelelõen fejleszteni.
Bocs de olyan nincs hogy kisegítõ iskola. Eltérõ tantervû általános iskola van. Oda viszont a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértõi Bizottság utalja az enyhén értelmi sérült, tanulásban akadályozott gyermeket. A tanulásban akadályozottság fogyatékosság, a hiperaktivitás speciális nevelési igény. Más megítélés alá esik. Saját gyermekek? Mert ha igen, akkor a vizsgálaton nagyon eltoltak valamit a tájékoztatásban. Gyógypedagógus vagyok, ha tudok még segíteni infókkal, írj nyugodtan üzenetet.
Nem kisegitöbe küldték, küldik hanem beszédhibásokal is foglalkozo iskolába vagy csak azokal foglalkozo suliba ahol tudnak vele naponta foglalkozni logopédusok , fejlesztöpedagogusok, nyugodtabb körülmények közt tanulnak .
Az kimaradt, hogy a rajzolás csak azért is alap feltétele a sulinak, mert anélkül nem tud megtanulni írni. Ez a kapuja az írástanulásnak. Nem fogja tudni tartani a tempót, neki más oktatási terv kell. De akkor sem értem miért nem marad 1 évet oviba vissza.
Önmagában a rajzolás hiánya és a beszédhiba nem ok más tantervû iskolába küldéshez. Valami más is van. Hiszen a finom motorika fejleszthetõ és a beszédhiba is korrigálható. A hiperaktivitás egy teljesen más dolog. A fiam egyik barátja hiperaktív. Egymagában felér egy marék bolhával, mindenütt van belõle, de kitûnõ tanuló és aranyszívû gyerek.
oviban vannak fejlsztõ pedagógusok, direkt a fejlesztésre szoruló gyereknek. Nem küldik azonnal kisegítõben hanem ovis marad egy évet még és ott fejlesztik.
Ez így elég kevés info. Mi az hogy nem rajzol? -az iskolában szinte azonnal kezdõdik a betû és számírás alapjainak megtanulása, tehát ha a gyerkõc nem tud ceruzát fogni, akkor már az elején le fog maradni. Míg egy kisegítõ iskolában felzárkózhat, és egy két év múlva, mehet normál suliba. "csak mert a szülõk idõ elõtt megtanitották olvasni, írni, számolni?"-a hat éves gyerek szülei is megtehették volna ugyanezt. Nekik nem tûnt fel a lemaradás?
Mondjuk azert, utolsó, mert az oviban mar nem tudjak ugy fejleszteni, mint egy specialis iskolaban.....
Miért küldenének már egy 6 évest iskolába ha nem rajzol és beszédhibás? Ezért van a plusz 1 év az óvodában. Az én fiam 2 hónap alatt az egyik véglettbõl , tehát a ceruzát is elhajította lépett át a másik végletbe, már vagy 500 papírt telirajzolt. Nem engedik iskolába az elmaradt gyerekeket. ennyi. Vagy hiányosak az információid vagy nagyon [email protected]ékkel vagy körbevéve. Egy hiperaktív nem fogyatékos. Miért ne mehetne normál iskolába. Lehet agyilag sokkal jobb képességû mint nyugodt társai. Csak neki nehéz nyugton maradni.
Egy sulyos beszédhibás nem alkalmas normál iskolába .

XX. Kerületben lakom, kislányom most járja ki a bölcsődét szeptemberben lesz 3 éves. Óvodába nem vették fel helyhiány miatt. Most mit csináljak?

Legjobb válasz: Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.

Hogyhogy nem vették fel? A körzeti oviktokba kötelesek felvenni, pláne, hogy most már 3 éves kortól kötelezõ az ovi.
Jelenleg még nem kötelezõ 3 éves kortól az óvoda, egyelõre csak bejelentették, 2014-tõl lesz érvényben ez a szabály. Az Önkormányzathoz fordulhatsz fellebbezéssel. Írd bele, hogy jelenleg is dolgozol, ezért járt a gyermeked bölcsõdébe (nincs aki vigyázna rá otthon), tehát a felügyeletét ezután is meg kell oldani valahogy. Ha az óvoda csak helyhiány és pl nem szobatisztaság hiánya miatt nem vette fel, akkor kell, hogy valamilyen megoldást adjon az Önkormányzat.

A barátommal szeptemberben leszünk egy évesek én majd később töltöm be a 18-at és azt tervezzük hogy összeköltözünk ő 25 éves jó ötlet ez? én már várom

Legjobb válasz: Én 21 voltam, amikor összeköltöztünk. Életem egyik legjobb döntése. Tuti mindjárt jönnek a válaszok, hogy éld ki magadat, az hülyeség.

Én 21 voltam, amikor összeköltöztünk. Életem egyik legjobb döntése. Tuti mindjárt jönnek a válaszok, hogy éld ki magadat, az hülyeség.
Azért kellene megvárni a 18-at (plusz pár hónap), mert a leírtak alapján onnantól tiszta a helyzet, valamint az is látszik, hogy felelõsek vagytok, akik képesek értelmesen viselkedni. Lehet bután is viselkedni, csak szerintem nem érdemes.
Várd meg a 18-at, utána pár hónappal költözzetek össze.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
18 alatt is összeköltözhetnek.
A kérdező hozzászólása: hát szívesen oda költöznék már akár most hozzá csak hát a szüleim nem úgy állnak a dolgokhoz mint ahogy kéne nyári szünet van és mégis itthon kell ülnöm :(
A kérdező hozzászólása: egy kicsit félek az itthoniak reakciójától de nagyon szeretjük egymást és a barátom szülei is támogatnak minket így könnyebb lesz
Végezd el a sulit és utána költözz szerintem.
mióta vagytok együtt? jobb suli után összeköltözni, hogy már ha komolyan egy párként együtt laktok, ne a szülõknek kelljen eltartani, vagy albérletet fizetni, stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!