Találatok a következő kifejezésre: Szeptember 1-től a (16 db)

Az iskolai előadási nap mettől meddig tart a buszmenetrend szerint? Szeptember 1-től, június 14-ig vagy meddig?

Legjobb válasz: Általános iskolához igazodik, amikor országosan vége az általános iskolai tanévnek, 2010. szeptember 1. - Az elsõ tanítási nap 2011. június 16-tól augusztus 31-ig - Nyári szünet

Általános iskolához igazodik, amikor országosan vége az általános iskolai tanévnek, 2010. szeptember 1. - Az elsõ tanítási nap 2011. június 16-tól augusztus 31-ig - Nyári szünet
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Szeptember 1. -től bevezetik a Hamburger/Chipsadót. De meddig bírja még a lakosság az újabb adóterheket?

Legjobb válasz: Ezért várom már hogy befejezzem a sulit meg elvégezzek még 1 szakmát és húzzak el ebbõl az országból L19

Ezért várom már hogy befejezzem a sulit meg elvégezzek még 1 szakmát és húzzak el ebbõl az országból L19
Hát nem tudom. Miért ezen akarnak spórolni. Nem lenne könnyebb azt mondani, hogy "srácok, adót kell növelnünk, mert elszámoltuk magunkat, és ez nem elég"?
71%-ossal értek egyet. Utálom, ha hülyére vesznek.
Nem! Igyekszem az igazság, és a realitás oldalán állni, színektõl függetlenül.
Külföldön kiélheted a vágyad, hogy kilónként 100 forintal olcsóbban zabálhasd a chipset... Nagyon nagy probléma egyébként a chipsadó, legalább nem az lesz a versenyképesség alapja, hogy a szar alapanyagok miatt kevesebb az elõállítási költség.
A realitás az, hogy az elmúlt húsz évben a Fidesz volt a legjobb a kormányzáson '98-'02 között.
úristen drágább lesz pár dolog, amik nem is alapkaják, nincs rá az embernek szüksége! talán kibírom. max nem 200 lesz egy energiaital, hanem 220.
Fogjuk már a Fideszre, hogy 2002-2006 között szétosztogatta, 2006-2010 között meg szétlopta az országot az MSZP...
Mer kisdobos baloldali vagy? :)
Ja, hogy õk úgy védik a családot, hogy nem emelik a kannásbor árát, mert az a gyereknek fájna. Biztosan ezek az okok vezérlik híresen együtt érzõ vezíreinket. Nem alapkaják? Te egész évben konzerven vízen és kenyéren élsz? Engem sem tartanak el, mégis egyszer egy héten úgy érzem megérdemlek egy 300Ft os energiaitalt(bocsi 500Ft) mert naponta alszok kb. 5 órát egyetem és fizikai munka mellett. Engem nem is ez zavar, mert szíve joga az államnak, maximum kéthetente költök majd magamra. Engem az idegesít fel, hogy nem lehet kimondani az igazságot, hogy pénz kell, úgy csomagolják a dolgot, mintha minket meg kellene védeni, és õk puszta jófejségbõl tömnék a hézagokat ezzel a pénzzel.
19:59 Az egészség nagyon fontos de azért nem kellene már több kizsákmányoló adókat kivetni. Különben én úgy állok hozzá hogy hogy az Ötlet az jó de a megvalósítás már NEM.
Ha az egészség lenne a cél, akkor csinálnának egy törvényt, hogy 1 kg kenyérben vagy 100 g chipsben ennyi és ennyi só lehet. Nem adót vetnének ki.
Utolsó: pl. eltörölhetnék a zöldségek, gyümölcsök, fehér húsok... áfáját. Az segítené az egészségesebb táplálkozás elõretörését. Nyugat-Európában erõsen támogatják a biotermelõket is. Nálunk meg ez az adó van helyette.
Hát kikell irtani a magyart valahogy, hát mérgezett kajákkal a legegyszerûbb...
úristen drágább lesz pár dolog, amik nem is alapkaják, nincs rá az embernek szüksége! Épp hogy a legtöbb ember alapkajája a kannásbor, és társai, anyukák fõzni nem tudnak a gyerek mikró és mekis foson él.Az adó csak azért van hogy az ostobenkók még több pénzért vegyék a cuccokat, mert szülõk gyöngyei nem a kanásborrol, meg a cigirõl fognak lemondani, a gyerektõl fogják elvenni, és még több nymorgó család lesz.
Egyébként engem az is érdekelne, hogy mitõl egészségesebb az energiaitalnál a kávé és az alkohol? Ez mint írtam, egyszerû adónövelés, mert így lehet csak hiteleket visszafizetni, de ezt nem értem miért nem lehet úgy megcsinálni, hogy az alkoholisták kapják a súlyosabb büntetést, ne én, aki egyszer egy hónapban bejelentett diákmunka mellett(ami fele annyit fizet, mint ha feketén csinálnám) hetente egyszer elviszem a barátnõmet egy hamburgerre meg egy kólára?
Vissza térve az az adóhoz. Teljesen Hülyeség pl a chips ha tól sok benne a só akkor a gyátó külön csomagolja a sót a chipshez, stb. Ajánlom figyelmetekbe a következõ olvasmányokat: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/08/25/uj_receptekkel_ke.. http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/01/dragan_megfizetun..
Mert pl. itt baloldalizol, és kijelented, hogy a fidesz a világ legjobb pártja és kormánya volt. De nem csak ezekbõl szûrtem le. Fordulj bátran szakemberhez!
Mert nem tetszik a véleményem?
Tibor, te elmebeteg vagy.
Egyáltalán nem tudom, hogy fogunk tudni megélni ezekkel az adókkal pláne, ha túlnyomó részt nem is vagyunk fogyasztói.
Most õszintén a lekvár megadóztatását ti minek mondjátok? Kicsi gyümölcstartalommal rendelkezõ lekvárokra, kávéra kiterjesztik a chipsadót . . . következõ a zöld tea és gyümölcs tea lesz? Remélem valaki végre elintézi Orbánt és a rühes bandáját és végre olyan irányítója lesz az országnak aki nem csak rabol és fosztogat!!

Általános iskolai tanítóként, főiskolai végzettséggel, a gyakornokok az új rendszer szerint, szeptember 1-től bruttó hány Ft-ot kapnak?

És ezen felül lehet-e számítani cafeteriára, nyelvvizsga pótlékra vagy kompenzációra? Nagyon köszönöm előre is. Kérlek ne egy linkkel válaszoljatok.


Fizetési fokozatban oda, ahol eddig voltál, H-ban.

2011. szeptember 1. -től Szabolcs-megyében a hiányszakmák államilag támogatva lesznek?

Már 2 éve behozták, de akkor nem minden szakmára. Leginkább a hideg-meleg burkoló és az ács érdekelne.

Legjobb válasz: Ha még nem hozták nyilvánosságra hogy azok lesznek, akkor 2011. szept-tõl nem lesznek azok. Hogy késõbb azok lesznek-e.. ezt még azok sem tudják, akik a törvényeket kitalálják.

Ha még nem hozták nyilvánosságra hogy azok lesznek, akkor 2011. szept-tõl nem lesznek azok. Hogy késõbb azok lesznek-e.. ezt még azok sem tudják, akik a törvényeket kitalálják.
tudomásom szerint a 3. életévét megelõzõ 3 hónappal már mehet oviba.
Június 7-én lesz nálunk. Az tényleg kicsit késõi dátum!!
Azért nem annyira mindegy. Nem mindenhol mondják el telefonba 25x, hogy mi kell és mi nem. Sok helyen az a válasz, hogy "majd a szülõin, anyuka". Nálunk szerencsére június elején volt tavaly, de az ovi elõállt egy 30 pontos "követeléssel", hogy miket kell vinni elsõ napra. (önkormányzati ovi). Volt ott minden. A tisztasági csomag alap, de kellett több csomag wc-n lehúzható popsitörlõ, több liter folyékony szappan, mûszaki és sima rajzlapok, 3 szögletû vastag 12 darabos színes ceruza csomag, zsírkréta lehetõleg az IKEÁ-ból (!!!), fehér póló, több tubus pritt-stift ragasztó, gyurma, festék, ecset stb. Azt hittem lefordulok a székrõl amikor meghallottam ezeket. Kellett a 2 hónap, hogy beszerezzem ... (anyagilag). Ha utolsó napokban kapom meg a listát, meg lettem volna lõve.
Azért baj , hog ykésõn van kedves elsõ, mert ott mondják el a rendet, mit kell vinni, mikor-hogy legyenek a dolgok. Azért ezt nem elõtte egy-két nappal érdemes megtudni. Szerintem is sokkal korábban szokták. Min. 1 hónap.
Nálunk így volt, ahogy nálatok. Miért baj ez? Ha valamit szeretnél tudni, hívd fel õket és kérdezd meg. Például kell-e venni ágynemût, kb ez a lényeg, mert gondolom ruhátok és váltócipõtök van, a többi meg nem számít.
Szerintem is bemész és megkérdezed, amire kíváncsi vagy! Ha nincs probléma csinálsz magadnak?
Mégis miért pontoztatok le??? Miért olyan fontos a szülõi??? Legyetek már annyira talpraesettek, hogy felhívjátok az ovit és megkérdezitek (vagy bementek személyesen), hogy mit kell venni a gyereknek??? Minek ehhez a szülõi értekezlet? Ez az ovi baja, hogy percenként betelefonálnak az anyukák, nem a ti bajotok.
Mert baj?
Arról nem is beszélve, hogy nálunk az ebédet is augusztus legvégén kell befizetni, és az is több ezer forint. Szóval anyagilag sem mindegy, hogy mennyivel kell készülni. HA elõre megmondják mi kell, be lehet szerezni a 2-3 hónap alatt. De ha mindent az utolsó napokban kell, az azért problémás lehet...
Nálunk igenis be kellett vinni elsõ nap a kért cuccokat. Nem ért rá apránként. Azon kívül be kel iktatni a gyerekorvost is a 3 napnál nem régebbi egészséges igazolás miatt, ami szintén idõt vesz el. Szerintem a kérdezõnél nincs baj a talpraesettséggel, pusztán furcsállja, hogy ilyen késõre rakták a szülõit. Nyilván megoldja, de senki nem szeret az utolsó pillanatban kapkodni.
A kérdező hozzászólása: Aki nagy ügyet csinál belelõe, az pontosan te vagy és azok a hozzászólók, akik kioktatnak, hogy mit kellene csinálnom, telefonáljak be, kérdezzem meg, járjak utána stb... Nem ezt kérdeztem. Nincs szükségem tanácsra. Azt kérdeztem, hogy máshol is ilyen késõn van-e vagy sem? Érthetõ?
Az óvodába már elsõ napra nem kell az összes dolog amit felírnak, ilyen-olyan színes, meg rajzlap, zsírkréta, gyurma...stb...Ezeket teljesen elég beszerezni fokozatosan, hetek alatt. Nem értem miért kell olyan nagy ügyet csinálni egy szülõi értekezletbõl, hiszen váltó ruhád, meg benti cipõnek valód valószínûleg van, a többit meg beszerzed menet közben. Gondolom az óvoda abban a hónapban lesz zárva, ezért nem tartják korábban a szülõit. Ilyen egyszerû!!
A kérdező hozzászólása: Nem voltál hasznos, kétséged ne legyen. :-)
Menj be az oviba és kérdezd meg az óvónéniket, hát komolyan nem értelek. Nálunk is késõn volt a szülõi, nekem is van két picim az ovis gyerekem mellett, mégis megoldottam ezt a feladatot. Legyél már talpraesettebb. Ha hasznos voltam, ha nem, neked kell összeszedni magadat, nem nekem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Van egy pici babám is, aki jelenleg 2 óránként szopik, és még akkor is rettentõ kicsi lesz amikor megy a nagy oviba, így igen, nekem probléma az, hogy 2 napom lesz az elõttem hozzászólók által leírtak beszerzésére, megoldására, elvégzésére. Nem tudok akkor és úgy elszakadni itthonról, ahogyan szükség lenne rá. Tehát válaszolva valamelyik rettentõen hasznos hozzászóló kérdésére, igen, baj.
Szia! Nálunk június 6-án kell menni a szülõire, utána szabin lesznek az óvónõk. Én is furcsállom az augusztus végi idõpontot...
Ha sokallod az aug. 29-i szülõit, akkor a szeptember közepi-végi (mikor hogy) szülõihez mit szólnál? Nálunk ugyanis szeptemberben van. Amikor kiscsoportos volt a lányunk, akkor szeptember végén, tavaly szeptember közepén volt. Üdv: 3 lányos
Igen, nálunk detto így volt, pár nappal a kezdés elõtt elmotyogták, hogy mi a rend és mit kell vinni. Ráadásul kitalálnak még dolgokat azokon felül amit az ember gondol, hogy kell (pl. minden ruhába belerajzolni majd a jelet amit szintén ott tud meg az ember) Nálunk külön kértek egy vatelinnal bélelt lepedõt nem akármilyen méretben hanem az általuk használt gyerekágy méretében gumival a négy sarkán. Még jó, hogy tudok varrni....aki nem tud az meg vitt simát, de hogy miért nem lehet ezt elõbbre tenni én sem értem.
Hát én pl azon akadtam ki, hogy szülõin fogják a jeleket kiosztani, augusztus közepén, pont mikor nyaralni megyünk. Belerakják két dobozba a lányos és fiús jeleket, és ki mit húz, aki nem megy a sorsolásra, majd megtudja milyen jel maradt. De egész augusztusban az ovi zárva lesz, tehát, ha nem mész szülõire, akkor szept. 3án érdeklõdhetsz. Kész agyrém! De szept. 3ra legyen meg mindene, ráhímezve/rárajzolva a jele. Plusz addig listát sem adnak, hogy mit kell vinni. és hiába hivogattam õket, azt mondták szülõin lesz az elsõ tájékoztató. Úgy látszik nálunk nõvérem fog elmenni.
Nálunk aug. 30-án lesz szülõi. Én is azt gondolom, hogy késõn van, de tegnap megkérdeztem az egyik ott dolgozót, hogy mi kell, úgyhogy elõre fel tudok készülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Szeptember 1-től folytatódik a SZÜLETETT FELESÉGEK! Juhéjjjj! Ti is várjátok már?

Legjobb válasz: (elõzõ, azért nem kéne összenyálazni a topikot.) Jah, tök jó sorozat! Bár vannak nála jobbak, de amikor nem akarok gondolkodni, csak bámulni a TV-t akkor szívesen nézem!

(elõzõ, azért nem kéne összenyálazni a topikot.) Jah, tök jó sorozat! Bár vannak nála jobbak, de amikor nem akarok gondolkodni, csak bámulni a TV-t akkor szívesen nézem!
én nem láttam még de barátnõm Nóri szerintem már nagyon nagyon nagyon várja:D mert õ imádja szóval ezt az õ nevében írom. mert imádja és mindig azt nézi és már kb én is tudom h mi van benne mert mindig meséli:D
A kérdező hozzászólása: Az a jóó! :)
Egyáltalán nem, undorító, pletykás, szarkeverõ libák a szereplõk... Történet meg rosszabb mint a barátok közt... De oké, nem nézem, így nem árthat. Nade mikor másnap végig azt kell hallgatnom suliban, hogy "Szülifeli így, meg szülifeli úgy..." Na olyankor gyalogsági ásót tudnék állítani azoknak a r³bancoknak a hátába... xD Szóval röviden: NEM És ezt most értelmes volt megkérdezni -.-" Mi a szarér' érdekel téged, hogy más várja-e? Ha jólesik nézzed, oszt jóvan... Üdv 16/L ^^
A kérdező hozzászólása: És honnan tudod, hogy mirõl szól, ha nem nézed? Ja azért mert az osztálytársaid mesélték, és fél füllel hallottad? Hát akkor ez is olyan mint a pletyka nem?!
Hát régebben mondom dejó, kicsit kikapcsolódok, megnéztem pár részt... Inkább az unalom mellett döntöttem xD Én is utálom, ha valaki úgy szól le filmet/zenét/sorozatot/vagy bármit, hogy nem ismeri. Elõzõ voltam.

Szeptember 1-től csak a bérletre vonatkozik a 90%-os kedvezmény, vagy a jegyre is?

Legjobb válasz: Szerintem a jegyre ez nem vonatkozik (mármint buszjegyre)vonatra-táv. buszra szerintem ugyanuy de ez nem biztos.

Szerintem a jegyre ez nem vonatkozik (mármint buszjegyre)vonatra-táv. buszra szerintem ugyanuy de ez nem biztos.
? Mi a konkrét kérdés? Milyen bérletre vonatkozik a 90% kedvezmény? Mert már a bérletre sem adnak akkora kedvezményt... Jegyre biztos, hogy nem adnak ekkora mértékû kedvezményt.
90% támogatás jár a nappali tagozaton tanuló köz- (ált suli, középiskola) és felsõoktatásban tanuló diákoknak a bérletvásárlásra, a lakóhely és az iskola közötti útvonalra 50% ugyanezeknek a diákjegy bármely viszonylatban
jegyre adnak 90%s kedvezményt. bérletre uyg tudom 50%-os a legnagyobb


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!