Találatok a következő kifejezésre: Szegeden milyenek szülésznők (3 db)

Szegeden milyenek a szülésznők?

Érdemes inkább fogadni? Vagy amúgy is rendesek?

Legjobb válasz: Azt nem tudom milyenek, de én Táborosi Ildikót fogadtam meg. Nagyon kedves, körbevezetett a szülõszobán, ha megyek CTG-re szinte kötelezõ beszámolnom neki, hogy mi volt, mert foglalkozik velem. Van még egy csajszi, akit nagyon emlegetnek, hogy nagyon rendes, õt Barbarának hívják. Ildikó teljesen felkészített, hogy mi fog történni, ha gáz van, õt hívjam elõször, éjszaka is 5 perc alatt bent van,és végig velem lesz. Teljes szeretettel fogadnak,és biztonságban érezhetem magunkat. Ha érdekel meg tudom adni a telefonszámát, vagy személyesen is felkeresheted a szülészeten és magad döntheted el, hogy mit jelent félelem nélkül készülni a szülésre.

Azt nem tudom milyenek, de én Táborosi Ildikót fogadtam meg. Nagyon kedves, körbevezetett a szülõszobán, ha megyek CTG-re szinte kötelezõ beszámolnom neki, hogy mi volt, mert foglalkozik velem. Van még egy csajszi, akit nagyon emlegetnek, hogy nagyon rendes, õt Barbarának hívják. Ildikó teljesen felkészített, hogy mi fog történni, ha gáz van, õt hívjam elõször, éjszaka is 5 perc alatt bent van, és végig velem lesz. Teljes szeretettel fogadnak, és biztonságban érezhetem magunkat. Ha érdekel meg tudom adni a telefonszámát, vagy személyesen is felkeresheted a szülészeten és magad döntheted el, hogy mit jelent félelem nélkül készülni a szülésre.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen a választ. Egyelõre nem gondolom, hogy szülésznõt (sõt, orvost sem)fogadok. Azonban lehet, hogy igénybe veszem majd a segítséged telefonszám ügyében, ha mégis.

Szegeden a klinikán szült/szülő kismamák! A szülésetek alatt a szülésznőnek milyen kompetenciái voltak?

Szegeden szeretnék szülni, és most dilemmában vagyunk, hogy inkább szülésznőt fogadjunk-e, aki tényleg foglalkozik velünk, és ő végzi-e el a piszkos munkát, vagy a dokit - ennek fényében, ki dolgozik / foglalkozik velünk többet? Sajnos csak egyikükre van lehetőségünk, és inkább a szülésznő felé húzna a pénztárcánk... :S Szóval ki végzi a "több" feladatot? És pontosan mik ezek a feladatok? Kb mennyi a "tarifa"?

Legjobb válasz: A szülésznö meg az orvos más-más feladatot látnak el a szülés közben/alatt. Azt nem értem, hogy mit értesz "piszkos munka" alatt szüléskor, de nekem nagyon furcsa ez a szóhasználat. Olyan nincs, hogy vagy orvos, vagy szülésznö foglalkozik veled, mindkettöre ugyanúgy szükség van.

A szülésznö meg az orvos más-más feladatot látnak el a szülés közben/alatt. Azt nem értem, hogy mit értesz "piszkos munka" alatt szüléskor, de nekem nagyon furcsa ez a szóhasználat. Olyan nincs, hogy vagy orvos, vagy szülésznö foglalkozik veled, mindkettöre ugyanúgy szükség van.
A kérdező hozzászólása: A "piszkos munka" alatt azt értem, hogy néhány helyen hallottam, a szülésznõk csinálnak mindent egy normál szülésnél, a dokik csak figyelik az eseményeket. Köszönöm a választ, van még idõnk (20 hetes a baba), szívesen hallgatok meg mást is :)
Nem tudom, hogy lehet-e csak szülésznõt fogadni, ezt kérdezd meg!Az, hogy ki mit csinál, a szülésedtõl is függ.Nekem indított volt, és szinte mindent õ csinált.De végül a doki fejezte be, mert császár lett... Ezt a tarifa dolog azért nem teljesen így van.Nekem pl. sem a szülésznõ, sem a doki nemhogy konkrét összeget nem mondott, de nem is beszéltünk errõl.Aki ezzel indít, azt nem kell felfogadni.Nem mindegy, hogy mennyi idõt tölt veled, mennyi munkát végez.Majd utána eldöntöd, hogy mennyire voltál hálás, nem?
A kérdező hozzászólása: Így is lehet, "eldönteni, mennyire vagyok hálás", de a sebészettel kapcsolatban rossz élményeim vannak... A férjemnek jóindulatú daganata volt, és az orvos úgy beszélt velünk, mint a kutyával, amíg meg nem lebegtettünk elõtte 20 ezer Ft-ot... Utána VIP vendégként látott el minket... Szóval én annak a híve vagyok, hogy elõre fizetek.
Nekem fogadott orvosom volt, a magánrendelésére jártam, és nem kért pénzt külön a szülésért. A szülésznõ volt ott folyamatosan mellettünk, de a legfontosabb az volt, hogy a párom bent volt velem. Így igazából a szülésznõ csak "kísért" bennünket, észre se vettem, merre van, csak mikor CTG rakott fel vagy lepedõt cserélt. Nagyon diszkrét volt. A baba megszületésekor viszont csapatmunkában dolgoztak. Az orvos segített oldalról, a szülésznõ meg várta a babát. Én az orvosomban bíztam, hisz õ hozta az alapvetõ döntéseket (indítás, oxitocin, egyéb beavatkozások), a szülésznõ az õ döntései alapján dolgozott. De ha jó szülésznõ kell, örömmel ajánlom Fekete Évát. Nagyon jó szakember, nyugodt, biztonságot adó õrangyal.
Úgy értettem, hogy nem lehet észrevenni a szülésznõt, hogy diszkrét, nem dirigál, nem oktat ki, szépen, ügyesen teszi a dolgát és szinte végig ott van, kivéve, mikor a dokit hívja. Nekem pozitív dolgot jelentett, hogy nem zavart fölöslegesen. :)

Milyen tapasztalatotok van Szegeden, Tóth Zsóka szülésznővel kapcsolatban?

illetve érdekelne, hogy aki vele szült, mennyit fizetett, pontosabban, hogy van-e fix tarifája, vagy annyit adok amennyit gondolok?

Legjobb válasz: Szia! Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Nagyon jól végzi a munkáját! Mivel nem fogadott szülésznõm volt, csak épp õt kaptam, így nem tudom a "tarifáját". És õ az osztályvezetõ szülésznõ.

Szia! Én nagyon meg vagyok vele elégedve! Nagyon jól végzi a munkáját! Mivel nem fogadott szülésznõm volt, csak épp õt kaptam, így nem tudom a "tarifáját". És õ az osztályvezetõ szülésznõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!