Találatok a következő kifejezésre: Szegeden, a klinikán (42 db)

A 20. genetikai uh-ra szegeden a klinikán belül hova kell menni? Kértem időpontot, és amikor mennem kell akkor a klinikán belül be kell jelentkeznem valahol?

Legjobb válasz: Ahogy bemész bal kéz felõl lesz a porta, ott tudnak tájékoztatni. De egyébként a magasföldszintnél jobbra, a folyosó végén lesz egy kis ablak, ott be kell jelentkezni. Általában elég hosszú sor szokott állni, de lehet, hogy szerencséd lesz. Ha bejelentkeztél , akkor, tovább mész és balra lesznek az ultrahang laborok. Ott leülsz,és vársz (ált. elég sokat kell). Esetleg ha ki jön egy asszisztens, akkor odamehetsz a kiskönyveddel, de idõnként ki is jönnek azokat összeszedni.

Ahogy bemész bal kéz felõl lesz a porta, ott tudnak tájékoztatni. De egyébként a magasföldszintnél jobbra, a folyosó végén lesz egy kis ablak, ott be kell jelentkezni. Általában elég hosszú sor szokott állni, de lehet, hogy szerencséd lesz. Ha bejelentkeztél , akkor, tovább mész és balra lesznek az ultrahang laborok. Ott leülsz, és vársz (ált. elég sokat kell). Esetleg ha ki jön egy asszisztens, akkor odamehetsz a kiskönyveddel, de idõnként ki is jönnek azokat összeszedni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

Van még itt olyan anyuka, aki 2010 január 31 körül szülte a babáját Szegeden, a klinikán?

Mikor mentek bölcsibe? Már beírattátok a babátokat?

Legjobb válasz: Szia.Mi 30-án születtünk.Még nem tudjuk,hogy megy e bölcsibe,de nagy esély van rá. :( Még nem irattuk be.

Szia.Mi 30-án születtünk.Még nem tudjuk, hogy megy e bölcsibe, de nagy esély van rá. :( Még nem irattuk be.


Mit kell ill. tanácsos Szegeden a klinikára magammal vinnem?

Legyetek szivesek, ha valakinek van ideje, listát Írjon arról, hogy mi kell nekem és Babának odabenn, ill., hogy mik legyenek itthon készenlétben a hazajövetelhez, hogy Férjenek is könnyebb dolga legyen:)!

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm!

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Ha túllépem a terminust akkor mikor fektetnek be Szegeden a klinikára?

Legjobb válasz: Ezt orvosa válogatja!!!Az én orvosom például nem fektet be csak azért mert betöltötte valaki a 40. hetet!!

Ezt orvosa válogatja!!!Az én orvosom például nem fektet be csak azért mert betöltötte valaki a 40. hetet!!

Szegeden a klinikán szült/szülő kismamák! A szülésetek alatt a szülésznőnek milyen kompetenciái voltak?

Szegeden szeretnék szülni, és most dilemmában vagyunk, hogy inkább szülésznőt fogadjunk-e, aki tényleg foglalkozik velünk, és ő végzi-e el a piszkos munkát, vagy a dokit - ennek fényében, ki dolgozik / foglalkozik velünk többet? Sajnos csak egyikükre van lehetőségünk, és inkább a szülésznő felé húzna a pénztárcánk... :S Szóval ki végzi a "több" feladatot? És pontosan mik ezek a feladatok? Kb mennyi a "tarifa"?

Legjobb válasz: A szülésznö meg az orvos más-más feladatot látnak el a szülés közben/alatt. Azt nem értem, hogy mit értesz "piszkos munka" alatt szüléskor, de nekem nagyon furcsa ez a szóhasználat. Olyan nincs, hogy vagy orvos, vagy szülésznö foglalkozik veled, mindkettöre ugyanúgy szükség van.

A szülésznö meg az orvos más-más feladatot látnak el a szülés közben/alatt. Azt nem értem, hogy mit értesz "piszkos munka" alatt szüléskor, de nekem nagyon furcsa ez a szóhasználat. Olyan nincs, hogy vagy orvos, vagy szülésznö foglalkozik veled, mindkettöre ugyanúgy szükség van.
A kérdező hozzászólása: A "piszkos munka" alatt azt értem, hogy néhány helyen hallottam, a szülésznõk csinálnak mindent egy normál szülésnél, a dokik csak figyelik az eseményeket. Köszönöm a választ, van még idõnk (20 hetes a baba), szívesen hallgatok meg mást is :)
Nem tudom, hogy lehet-e csak szülésznõt fogadni, ezt kérdezd meg!Az, hogy ki mit csinál, a szülésedtõl is függ.Nekem indított volt, és szinte mindent õ csinált.De végül a doki fejezte be, mert császár lett... Ezt a tarifa dolog azért nem teljesen így van.Nekem pl. sem a szülésznõ, sem a doki nemhogy konkrét összeget nem mondott, de nem is beszéltünk errõl.Aki ezzel indít, azt nem kell felfogadni.Nem mindegy, hogy mennyi idõt tölt veled, mennyi munkát végez.Majd utána eldöntöd, hogy mennyire voltál hálás, nem?
A kérdező hozzászólása: Így is lehet, "eldönteni, mennyire vagyok hálás", de a sebészettel kapcsolatban rossz élményeim vannak... A férjemnek jóindulatú daganata volt, és az orvos úgy beszélt velünk, mint a kutyával, amíg meg nem lebegtettünk elõtte 20 ezer Ft-ot... Utána VIP vendégként látott el minket... Szóval én annak a híve vagyok, hogy elõre fizetek.
Nekem fogadott orvosom volt, a magánrendelésére jártam, és nem kért pénzt külön a szülésért. A szülésznõ volt ott folyamatosan mellettünk, de a legfontosabb az volt, hogy a párom bent volt velem. Így igazából a szülésznõ csak "kísért" bennünket, észre se vettem, merre van, csak mikor CTG rakott fel vagy lepedõt cserélt. Nagyon diszkrét volt. A baba megszületésekor viszont csapatmunkában dolgoztak. Az orvos segített oldalról, a szülésznõ meg várta a babát. Én az orvosomban bíztam, hisz õ hozta az alapvetõ döntéseket (indítás, oxitocin, egyéb beavatkozások), a szülésznõ az õ döntései alapján dolgozott. De ha jó szülésznõ kell, örömmel ajánlom Fekete Évát. Nagyon jó szakember, nyugodt, biztonságot adó õrangyal.
Úgy értettem, hogy nem lehet észrevenni a szülésznõt, hogy diszkrét, nem dirigál, nem oktat ki, szépen, ügyesen teszi a dolgát és szinte végig ott van, kivéve, mikor a dokit hívja. Nekem pozitív dolgot jelentett, hogy nem zavart fölöslegesen. :)

Valakinek csináltak inszemet Szegeden a Klinikán?

Leírná nekem hogy mi volt a menete, vizsgálatok stb, és hogy mennyibe került? Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Én oda jártam. Nálunk úgy volt, hogy elmentem 3., 21. napi vérvételi eredménnyel és friss spermiogrammal. A doki kiírta a gyógyszereket (clostyt és gonal-f injekciót) A 3. naptól kellet a clostyt szednem 2x2-öt. És az 5. naptól szúrni az injekciót. A 10., 12, 13. napon kellett menni uh-ra. A 13. napon mondták, hogy a 14., 15. napon lesz az inszem. Reggel 8-ra kellett mennünk a párom leadott egy adag kiskatonát, õ el is mehetett. Nekem be kellett jelentkeznem a kórházba és fel kellett mennem az osztályra. Kaptam egy szobát. (vinni kellett pizsit, köntöst, papucsot) Dél körül megcsinálták az inszemet (egyáltalán nem fáj, olyan mint egy rákszûrés és annyi ideig is tart). 2 órát kellett feküdnöm utána hazamehettem. Ugyan ezt megcsinálták a második napon. Nekünk sajnos nem sikerült az elsõ. Ki hagytunk egy évet mert nem voltak rendben az eredményeim, most jöttem rendbe és mi is most fogjuk újra kezdeni következõ hónapban. Ha bármi kérdésed van nagyon szívesen segítek!

Szia! Én oda jártam. Nálunk úgy volt, hogy elmentem 3., 21. napi vérvételi eredménnyel és friss spermiogrammal. A doki kiírta a gyógyszereket (clostyt és gonal-f injekciót) A 3. naptól kellet a clostyt szednem 2x2-öt. És az 5. naptól szúrni az injekciót. A 10., 12, 13. napon kellett menni uh-ra. A 13. napon mondták, hogy a 14., 15. napon lesz az inszem. Reggel 8-ra kellett mennünk a párom leadott egy adag kiskatonát, õ el is mehetett. Nekem be kellett jelentkeznem a kórházba és fel kellett mennem az osztályra. Kaptam egy szobát. (vinni kellett pizsit, köntöst, papucsot) Dél körül megcsinálták az inszemet (egyáltalán nem fáj, olyan mint egy rákszûrés és annyi ideig is tart). 2 órát kellett feküdnöm utána hazamehettem. Ugyan ezt megcsinálták a második napon. Nekünk sajnos nem sikerült az elsõ. Ki hagytunk egy évet mert nem voltak rendben az eredményeim, most jöttem rendbe és mi is most fogjuk újra kezdeni következõ hónapban. Ha bármi kérdésed van nagyon szívesen segítek!
Ja azt elfelejtettem, hogy nekünk csak a gyógyszerekért kellett fizetni. 24500 volt az injekció, a closti meg azt hiszem 7-800 forint.

Mik a tapasztalatok Veszelovszky Iván egykori szentesi főorvosról? (Most már Szegeden a Klinikán rendel)

Legjobb válasz: Csak is a legjobb véleményem van róla én 14-éve nála szültem és le a kalappal ,olyan biztonságban éreztem magam az egész terhesség alatt magam,és amikor szültem az meg egy álom volt.Én is nála születtem és szinte a családomban a nõk csak is nála szültek ,mondta is hogy nem soká nyugdíjba megy és ez egy szép dolog hogy engem is õ segített a világra ,és a lányom is nála születik :) Ami még fontos nem volt pénz éhes egyáltalán ,és amióta nem õ az osztály vezetõ meg is lehet nézni a szentesi kórházat undorító lett,nála volt fegyelem ,és határozottság.Nekem csak is jók a tapasztalataim Veszelovszky Ivánról,csodálatos volt nála szülni:))

Csak is a legjobb véleményem van róla én 14-éve nála szültem és le a kalappal , olyan biztonságban éreztem magam az egész terhesség alatt magam, és amikor szültem az meg egy álom volt.Én is nála születtem és szinte a családomban a nõk csak is nála szültek , mondta is hogy nem soká nyugdíjba megy és ez egy szép dolog hogy engem is õ segített a világra , és a lányom is nála születik :) Ami még fontos nem volt pénz éhes egyáltalán , és amióta nem õ az osztály vezetõ meg is lehet nézni a szentesi kórházat undorító lett, nála volt fegyelem , és határozottság.Nekem csak is jók a tapasztalataim Veszelovszky Ivánról, csodálatos volt nála szülni:) )
A kérdező hozzászólása: Én is nála szültem, és én is nagyon szerettem, bár már több mint négy éves ez a kérdés. :-) köszi!

Szegeden a Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinika ambulanciáján kell fizetni a terhesgondozásért?

Gondolom legels? alkalommal csak a vizitdíjat, amikor bebizonyosodik a terhesség, nem?

Legjobb válasz: Szia!Jól gondolod.Én A bp-i klinikára járok, de szerintem ugyanaz vonatkozik mindegyik klinikára.Ha megkaptad az orvostól a papírt amin rajta van, hogy terhes vagy, akkor onnantól kezdve nem kell vizit díjat sem fizetni, sehol semmilyen ambulancián.(Persze nem magánrendelésrõl van szó.)Boldog babavárást! 14 hetes kismama.

Szia!Jól gondolod.Én A bp-i klinikára járok, de szerintem ugyanaz vonatkozik mindegyik klinikára.Ha megkaptad az orvostól a papírt amin rajta van, hogy terhes vagy, akkor onnantól kezdve nem kell vizit díjat sem fizetni, sehol semmilyen ambulancián.(Persze nem magánrendelésrõl van szó.)Boldog babavárást! 14 hetes kismama.
Szia! Szegedi vagyok, és a Szülészeti Nõgyógyászati klinikára járok terhesgondozásra. Az elsõ alkalommal kell fizetned. Majd az orvos látja a terhességedet, további vizsgálatok alkalmával nem kell fizetned.

Mennyiért csinálja Sári Tamás Szegeden a 4D ultrahangot? Azt is a Vasas Szent Péterbe csinálja vagy a klinikán?

Szerintetek érdemes csináltatni?19hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! A Vasas Szent Péterbe nincs ilyen gép. Szerintem a Klinikán vagy a Medisonban. Az én dokim is a Klinikán van, de mégis a Medisonba irányított. A Citrom u. sarkán van. Ott 15000 Ft-ért csinálják, amiben benne van a vizsgálat, 20 perces DVD, és 4 db színes fotó. 2 héttel elõtte kell bejelentkezni, és a 23-28 hét közé javasolják. Szerintem mindenképpen érdemes, márcsak a babamozi miatt is. A vizsgálat is sokkal alaposabb, mivel nem 2D-s. Mi a jövõ héten megyünk, és már alig várom. Üdv:26 hetes kismami

Szia! A Vasas Szent Péterbe nincs ilyen gép. Szerintem a Klinikán vagy a Medisonban. Az én dokim is a Klinikán van, de mégis a Medisonba irányított. A Citrom u. sarkán van. Ott 15000 Ft-ért csinálják, amiben benne van a vizsgálat, 20 perces DVD, és 4 db színes fotó. 2 héttel elõtte kell bejelentkezni, és a 23-28 hét közé javasolják. Szerintem mindenképpen érdemes, márcsak a babamozi miatt is. A vizsgálat is sokkal alaposabb, mivel nem 2D-s. Mi a jövõ héten megyünk, és már alig várom. Üdv:26 hetes kismami
Szia! Se a klinikán, se a Medicenterben, hanem Újszegeden a Derkovits fasoron. 13.000.- Ft volt, és nagyon megérte. A Sárival telefonon le kellene egyeztetned, mert nekünk õ adott személyesen idõpontot, de azt montda, hogy a 26-30. hét között érdemes menni. Szerintem várjatok még egy kicsit, had hízzon a baba, akkor tényleg már kis "emberformája" lesz, és lehet találgatni, hogy kire hasonlít. Most még nagyon kis csontoska lenne, bár godolom az anyukájának így sem okoz csalódást!:)
Szia!! Mi a MediCenterbe megyünk, ami a Petõfi S. sgt.on van, 13.500 Ft lesz, de mindent adnak (DVD+fotó). Az apuka bemehet veled, de ha többen szeretnék látni van egy másik helyiségben baba mozi, ott nézheti a család is :) Nagyon kedvesek voltak, mi 4 héttel elõtte jelentkeztünk be a 27. hétre a szabdságok miatt. 23 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat mindenkinek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!