Találatok a következő kifejezésre: Szedjem vagy szedjem a fogamzásgátló tablettát (7 db)

Bármikor megszakitható.
A kérdező hozzászólása: Így van ha kell többet is.
Nekem is megmaradt egy levél:)
Én simán abbahagytam.Igaz én szoptatós tabit szedtem, de nem vált be és azárt hagytam abba.:)
Ahány orvos, annyi félét mond, szerintem azt a pár hónapot ki lehet bírni, még ha nehezen is:-)
A kérdező hozzászólása: Na tessék itt az ellen példa.Nem értem akkor az orvosok is miért mondják azt hogy nem kell várni.
Nyugodtan abbahagyhatod, és utána legalább 3 hónapot várjatok.Mi sajna nem vártunk, és rossz vége lett...
Szia. Nyugodtan hagyd abba. Én abba hagytam és bõven hagytam idõd a szervezetem kitisztulására, 5 évet. Na de ez én vagyok csak. A mai tablettáknak már nem kell közel sem ennyi idõ.
Szia! Persze, hogy abbahagyhatod, semmi gond nem lesz belõle. És, hogy mennyit kell várni utána? Nekem a dokim azt mondta, hogy nem muszáj kihagyni idõt, hiszen a mai tabletták már minimális hormontartalmúak és így nem okoz gondot. Mi egybõl rá is hajtottunk a gyógyszer abbahagyása után és két hónap múlva már terhes is lettem. :) És gyönyörû, egészséges kétéves fiam van!
A kérdező hozzászólása: Igen persze várunk még egy kicsit igazából nem is tudom mennyit, van aki azt mondja (pl.az orvosom is), hogy 1-2 hónap elég de én úgy érzem kevés az a pár hónap.
Szia! Abbahagyhatod, viszont javasolnék 2-3 hónap védekezési idõt még, hogy a hormon ürüljön a szervezetedbõl.
Szia!Én októbertõl nem szedem a tabit, és mi nem vártunk semennyit.Azon kívül hogy még nem vagyok terhes nem történt semmi.Én örülök, hogy nem vártam, mert csak idõhúzásnak éreztem volna késõbb.Szerintem aki itt írta, hogy nem lett jó vége...nem tudom mire gondolt, de én nem hiszem, hogy ezt a dolgot a gyógyszer abbahagyása utáni nem várás eredményezte.Mindenki más, minden szervezet más.Ettõl persze ha te várni akarsz nyugodtan várj, az nem árt.:)

Szedjem vagy ne szedjem a fogamzásgátló tablettát?

Legjobb válasz: Érv: nem leszel terhes, és gumi nélkül jobb a szex mindkettõtöknek. A pattanásos bõrre is jó. Ellenérv: lehet egy csomó féle mellékhatása a szedés elején, de ha jó a tabi, akkor nincs semmi baj vele.

Érv: nem leszel terhes, és gumi nélkül jobb a szex mindkettõtöknek. A pattanásos bõrre is jó. Ellenérv: lehet egy csomó féle mellékhatása a szedés elején, de ha jó a tabi, akkor nincs semmi baj vele.
A mellékhatásról annyit, hogy ugyanannnyi mint más tablettának, ha szedni kell. Nézd, nekem nem voltak mellette görcseim, hanem szépen beállt a ciklusom., nem féltem sosem a teherbeeséstõl, nem volt gondom sosem vele, csak jókat tudok mondani, ja és 10 nap helyett csak 5-t menstruáltam.
Nekem sem volt semmi rossz tapasztalatom a tabival kapcsolatban, nem vettem észre semmilyen mellékhatást, sõt a szex is sokkal jobb gumi nélkül.
Én most szedem 9. hónapja, az elsõ hónapban elég súlyos depressziót okozott, azután le is akartam állni vele, de az elsõ doboz végére megszûnt ez a mellékhatása:) (meliane-t szdek)
Én sem tudok rosszat mondani! Beállítja a ciklusodat, lerövidíti a mensit, nem lesznek görcseid, ha rendesen szeded a teherbeesés lehetõsége szinte 0%. Sokkal jobb a szex gumi nélkül, össze sem lehet hasonlítani. Mindig tudod mikor jön meg, nem kell idegeskedni. Persze valakinél elõfordulnak mellékhatások (szédülés, fejfájás), nálam is voltak, de váltottam másikra és azóta semmi panaszom sincs. 4 éve szedem már, de nem tudok ellenérvet mondani. Persze vannak akik mondják, hogy nem akarnak szedni hormonokat, de én meg úgy vagyok vele, hogy inkább szedem, és nem kell idegeskednem mindig, hogy nem lyukadt ki a gumi vagy idõben felhelyeztem-e a kúpot, krémet. A tablettát meg csak be kell venni minden nap (én a telefonomon szoktam beállítani és így minden nap ugyanabban az idõben jelez). A krémeket, kúpokat meg az aktus elõtt x idõvel kell felhelyezni, ami szerintem nagyon macerás.
Én a lebiztosabb és legahtékonyabb védekezésnek tartom, csak ebben bízom meg. Nálam 12 évig abszolut bevált! Én csaj mellette tudok voksolni. Amúgy meg sok + hatása van: órára pontos mensi, fájdalmak , vérzés csökkenése, méhnyakrák esélyének csökkenése. Szeritem nyugodt szívvel szedd, és nemkell félned, hogy baj lesz!
Szerintem attól függ, hogy hány éves vagy. 17-18 éves korig NEM KELL, mert csak összezavarja a hormonrendszered! Ráérsz addig "bármi" mással védekezni. Felesleges.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Az elsõ hónap után voltam marhára kétségbeesve, hogy akarom-e tovább szedni, mert folyton elmartam magam mellõl a barátomat, amióta szedem. De mostmár kezdek megnyugodni.
Nekem a fogamzásgátló tabletta szedésével párhuzamosan minden mellékhatás kijött, állandó fejfájás, izomgörcs stb. A pajzsmirigy mûködésére is kihatott, halálvágy stb. szorongás tört rám. Ezekkel párhuzamosan csomók jelentek meg a melleimben. Endokrinológus rögtön leállította 1, 5 év után a tabletta szedését! Egyébként felesleges szedni, jó az óvszer is. Nem olyan könnyû teherbe esni. Van az interneten ehhez kapcsolódóan egy cikk is, ha vki kételkedne, http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valasz..

Fogamzasgatlo tabletta, szedjem vagy-ne? Mik lehetnek a mellekhatasaok?

Legjobb válasz: Attól függ hány éves vagy!

Attól függ hány éves vagy!
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsi, 22! De felek hormont szedni...
Én erre azt szoktam mondani , h valamit valamiért, de ha pontosabb infókat szeretnél akkor menj el egy nõgyógyászhoz, minthogy itt esetleg hülyeséget mondanak!
én 17 vagyok és szedem nincs semmi mellékhatásom az orvosod(nõgyógyászod) tudja h milyen fajta kell neked. én Mirabellát szedek de az nem biztos ha neked jót tesz ezért kell a nõgyógyászoddal beszélni errõl
Nem véletlenül kell megvizsgálnia a nõgyógyásznak, mielõtt felírja. Ennyi idõsen már nem akarlak lebeszélni róla, én 18 voltam, amikor elkezdtem szedni, korábban nem akartam felborítani a hormonháztartásomat. De nem bántam meg. Már több mint egy éve szedem, de semmi bajom nincs tõle, nincsenek mellékhatásai, amik miatt abba kéne hagynom. Könnyebben jönnek rám a kilók, de erre oda tudok figyelni. Tablettánként változó lehet a mellékhatások listája, de ez tényleg teljesen személyreszabott, a te szervezetednek lehet, hogy teljesen más válik be, mint másoknak. Egy próbát szerintem megér. Nálunk nagyon hasznos, mert elég sokat vagyunk együtt, így olcsóbban jövünk ki a tablettával, jobban is bízom benne, ráadásul a korábbi 7 nap helyett 3-4 napig tart a menzeszem, mióta szedem, és a durva rosszullét és hasfájás is elmúlt.
Szerintem attól is függ milyen gyakori a szeretkezés, ha rendszeres akkor feltétlen védekezni kell -én ugyan férfi vagyok ám mivel megbízható a partnerem nem szeretjük a kondomot. Nõgyógyász a megoldás.
Persze azt a nõgyógyász sem tudja megmondani, hogy a késõbbiekben milyen hatással lesz a gyerekedre, mert az is eltérõen hat minden egyénre. Sose lehet tudni, hogy bármi rendellenesség épp nem attól van-e...
Én nem szedhetek, és az a nõgyógyászom, akinél szültem, nem javasolta, sõt hozzátette, hogy a legtöbb nõnél érdemes lenne elgondolkozni rajta, egészségügyi okokból, más kérdés, hogy nincs nagyon más alternatíva. Az összes többi doki tudom, hogy felírná, mint a cukrot. Igenis lehetnek mellékhatásai, és ezért csak egy alapos orvosi vizsgálat után lehet szedni, azt a fajtát, ami neked megfelelõ. Más kérdés, hogy a dokik többsége ezzel nem törõdik, van egy bevált szere, azt írja, mert ez az ügynököktõl is függ. Probléma lehet a dohányzás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a trombózis, és ezek hajlama, családi elõfordulása, a nagy súly és a hízásra való hajlam. 22 évesen vlsz. teljesen egészségesnek látszol, de hogy az is maradj, elõvigyázatosság kell. Megbízható orvost keress, aki adott esetben meg is tud nyugtatni, ha kérdéseid vannak, és nem reflexbõl ír, hanem tényleg kivizsgál.
A kérdező hozzászólása: A receptet ugy irta, hogy SEMMIT nem kerdezett :(
Tisztelt Hölgyem! Ebben az esetben Önnek kell meghoznia a döntést, ez nem orvosi kérdés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Ebben az esetben Önnek kell meghoznia a döntést, ez nem orvosi kérdés. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha dec.5-én veszem be az első fogamzásgátló tablettát, majd beszedem a többi 20-at majd szünet aztán a következőt mikor szedjem be, a 7napos szünet 7ik napján vagy a rákövetkezendő napon?

Most kezdem el életembe elösz?r szedni ,és félek. Elolvastam a használatit ,csak remélem jol értelmeztem hogy dec5.-t?l egészen dec.25-ig szedem majd szünet,az lejár jan.1 akkor kell vagy jan.2-án kell elkezdenem a következ? csomagot?,légyszi alaki segitsen.

Legjobb válasz: Pénteken kezded el,és 25-én csütörtökön veszed be a 21. szemet. utána jön hét nap szünet,és aztán a 8.napon kezded el. az a lényeg,hogy mindig ugyanazon a napon,vagyis te pénteken fogod megkezdeni újra a szedést.

Pénteken kezded el, és 25-én csütörtökön veszed be a 21. szemet. utána jön hét nap szünet, és aztán a 8.napon kezded el. az a lényeg, hogy mindig ugyanazon a napon, vagyis te pénteken fogod megkezdeni újra a szedést.
Szia!Én 29 éves vagyok van egy 3 éves lányom!Fogamzásgátlót 15éves korom óta szedek!Én mindig úgy szedtem, hogy elfogy a gyógyszerem és a hetedik nap estélyén kezdem a következõt!Remélem tudtam segíteni!
Elõzõ válaszolónak: az bizonyára 20 szemes lehetett, a 21-nél mindenképpen a 8. napon kell.
Akarom mondani: abból sem lesz baj, ha a hetediken veszed be, csak így már más történet. Milyen gyógyszert szedsz? és akkor megmondjuk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. yasminelle tablettáról van szó!
Szia! Én is Yasminellet szedek. Szóval beveszed a 21 szemet és 7napig nem veszel be egyet sem, majd a 8. napon kezded a következõ levelet. Nekem nagyon bevált ez a tabi, Semmi mellékhatása nem volt. Nem kell félned tõle.:)
Hát nem hiába van sorban! Szerintem szedd az elejérõl!
Ezt jobb lenne azzal megbeszélni, aki felírta, de én ebben a ciklusban máshogy is védekeznék, mert a Tri-Regol szemei három különféle hatóanyagkombinációban léteznek, az utolsó sorozat elvileg már a beágyazódást hivatott gátolni, de attól még tüszõérésed, tüszõrepedésed lehet (az elsõ két sorozat ugye ezt akadályozná meg). Szóval én most nem bíznék a tablettában ebben a ciklusban.
Ebben a hónapban használjatok kieg. védekezést mindenképpen! Szedd most már így, nagyobb gond lenne, ha most az elejét szedném, aztán a középsõket, aztán meg megint az utolsókból..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!