Találatok a következő kifejezésre: Szedjem vagy szedjem a fogamzásgátló (35 db)

Szedjem vagy ne a fogamzásgátlót szoptatás alatt?

Az orvos írta fel, azt mondta nyugodtan szedhetem ezt a típust szoptatás alatt. (Azalia a neve.)

Legjobb válasz: Szia! Ha az orvos azt mondta, hogy nyugodtan szedheted akkor biztos nem lesz baj.

Szia! Ha az orvos azt mondta, hogy nyugodtan szedheted akkor biztos nem lesz baj.
Szia, azaliát, cerazettet nyugodtan szedheted szoptatás alatt.Én cerazettet szedtem, smmi baja a picinek
Szia én Azáliát szedem három hónapja semmi probléma vele gondolok pl:pecsételö vérzés, tej menyiségének meg változása stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Továbbis zép napot és boldog babázást

Továbbra is szedjem a fogamzásgátlót ha nincs párom vagy hagyjam abba?

Egy hónapja szakítottunk barátommal és ez kissé megviselt szóval egyenl?re nem is szeretnék pasit. Hagyjam abba a gyógyszer szedését és majd ha lesz párom akkor kezdjem megint vagy ne hagyjam abba? Ti hogy szoktátok?

Legjobb válasz: ne hagyd abba de ez csak egy vélemény részemrõl sosem lehet tudni mikor vagy felizgulva egy buliban akármennyire kivagy..

ne hagyd abba de ez csak egy vélemény részemrõl sosem lehet tudni mikor vagy felizgulva egy buliban akármennyire kivagy..
Szerintem hagyd abba, fõleg ha nem is akarsz most egy új kapcsolatot. Ha meg találsz valakit újra kezdheted, meg a kapcsolat legelején lehet gumival is csinálni, addig amíg nem érzed, hogy ez a tényleg komoly lesz és érdemes megint elkezdeni.
Ugyanaz a véleményem, mint a második hozzászólónak. 19/L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) És hogy hormonkészítmény meg ilyenek az nem borítja fel a szervezetemben a dolgokat ha hol abba hagyom egy idõre hol pedig ismét szedem...?! Jó tudom hogy ha valaki egyszer elkezdi annak nem muszáj örök életében szedni.
szerintem szedd, ki tudja mikor mi jön:) jó bulikat lehet csinálni szingliként:D én egy hónapig voltam szingli legutóbb, és még jó hogy szedtem folyamatosan, mert azóta megint lett barátom.
Jó kérdés... mindkét döntésnek megvan a maga elõnye és hátránya. egyrészt sose tudhatod, mikor lép be az életedbe a következõ hosszútávú kapcsolat. akármennyire nem akarsz pasit, lehet, hogy 2 hét múlva berobban az életedbe egy új. ha nem hagyod abba a tabit, akkor nem kell újra felíratni, újra kivárni míg hat.. stb. az abbahagyás mellett az szól, hogy addig is pihenteted a hormonrendszered, újra lesz természetes ciklusod. én amikor szakítottunk, tovább szedtem még vagy fél évig. aztán azért hagytam abba, mert nem jött új pasi, úgy gondoltam, hogy minek költsem rá a pénzt? újabb pár hónap múlva meg megismerkedtem a mostani barátommal, aztán kezdhettem elölrõl a felíratást, orvosi konzultációt, hatóidõ kivárását.. stb. utólag azt mondom, nem volt érdemes abbahagyni. én azt mondom neked, ha jó neked ez a tabi, kedvezõ hatásai vannak és nem sajnálod rá 3 havonta a pénzt, akkor ne hagyd abba.
Ja, és azt a többiekkel ellentétben nem ajánlom, hogy az legyen a fõ indikáció a további szedés mellett, hogy szingliként is befigyelhet egy kósza szex. alkalmi szexnél alapvetõ, hogy gumival védekezünk, mégha gyógyszert is szedünk! szóval kérem ezeket a válaszolókat, hogy felelõtlen válaszokat ne írjanak!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod :) Csak egy éjszakásba vagy szex kapcsolatba amúgy sem mennék bele de ki tudja ha egyszer mégis ahogy mondtad akkor gumival. De szerintem nem fogom abba hagyni, ez jót tesz a bõrömnek is..

Most mit csináljak szedjem a fogamzásgátlót vagy ne?

Az a helyzet, hogy elmentünk egy hétvégére de a gyógyszerem itthon maradt így nem tudtam bevenni. A 3. napon megjött a menzeszem. gondolom a szervezetem azt hitte h elfogyott!??

Legjobb válasz: szüneteltesd mert néha ó egy kis sünetet tartani mert egy idõ után a hormonoktól jobban szõrösödsz

szüneteltesd mert néha ó egy kis sünetet tartani mert egy idõ után a hormonoktól jobban szõrösödsz
Szüneteltess szerintem is. Aztán 1 hónappal azelõtt, hogy hazajön a barátod, kezd el újra.
Hagyj egy hetet a menzeszednek, ahogy szoktad és utána kezdj el szedni egy új levéllel. Az a fél jó lesz tartaléknak (ha 1 elgurul, vagy elfelejted kiváltani idõben, stb...) Szerintem 3hónapos szünetet ne tarts! Azzal csak tényleg összezavarod a szervezeted! Ha eddig se volt negatív hatása, akkor felesleges szüneteltetni! Ha meg jelentkezett vmi mellékhatás, akkor szólj a dokidnak, hogy írjon fel vmi más gyógyszert!
A kérdező hozzászólása: 16án jött meg. azóta eltelt 1hát+2nap. Most akkor mikor kezdjem el szedni?

Szedjem a fogamzásgátlot az elsö 1, 5 éves kapcsolatom befejezése után? 17 éves vagyok.

Szakitott velem a barátom már egy honapja. Most vége ennek a levélnek. Sztem jobb lenne ha folytatnám a szedését,mert igy nem görcsölök. Nektek mi a véleményetek rola?

Legjobb válasz: Én nem szedném tovább, ha csak a görcsölés miatt akarod tovább szedni, akkor írass fel görcsoldót a körzeti orvosnál.

Én nem szedném tovább, ha csak a görcsölés miatt akarod tovább szedni, akkor írass fel görcsoldót a körzeti orvosnál.
Nézz körül! Van fiú a láthatáron? Ha nincs, szerintem ne szedd tovább. Annyira azért nem egészséges. Vagy menj e orvoshoz, és kérdezd meg. Lehet, hogy egy görcsoldó tényleg jobb lenne.
Ha nem akarsz a közeljövõben belebonyolódni egy újabb komoly kapcsolatba, akkor hagyd abba, de azért legyen nálad óvszer és ha abbahagyod akkor a következõ néhány hónapban semmi képpen ne kezd újra, mert az nagyon ártalmas, szóval ha mégis jön egy fiú, akkor használjatok mást.
Szerintem meg igenis szedd tovább! Sose lehet tudni, hogy mikor lesz rá szükség! ;) Ha meg még a mensidnek is jót tett, akkor miért hagynád abba?! Nem ártasz magadnak vele! Az sokkal ártalmasabb, ha most abbahagyod, majd 2-3 hónap múlva megint elkezded szedni, mert lesz új barátod!

Lányos Édesanyák! Szedjék vagy ne? A mai tapasztalatokkal a fogamzásgátlók mellékhatásairól, mit tanácsolnátok a lányaitoknak?

Mindenki véleménye érdekel.

Legjobb válasz: Attól függ mennyi idõs! Pl egy 17 éves lánynak már azt mondanám, hogy szedje. Inkább, mint a nemkívánt terhesség! De annál fiatalabb korban szerintem elég veszélyes lehet. Igazából még nem fejlõdött ki rendesen pl 14-15 évesen. Nagyon nem örülnék neki, ha annyi idõsen a lányom szexuális életet élne.

Attól függ mennyi idõs! Pl egy 17 éves lánynak már azt mondanám, hogy szedje. Inkább, mint a nemkívánt terhesség! De annál fiatalabb korban szerintem elég veszélyes lehet. Igazából még nem fejlõdött ki rendesen pl 14-15 évesen. Nagyon nem örülnék neki, ha annyi idõsen a lányom szexuális életet élne.
16 évesen kezdtem el a tablettát. 9 évig szedtem, folyamatos orvosi ellenõrzés mellett (3 havonta!!) Most fél éve próbálkozunk a babával doki segítségével, de nem sikerül... Mondja valaki azt, hogy ehhez nincs köze a tablettáknak! A családban mindenki akkor lett terhes mikor akart: építkezés közben, doktori vizsgák alatt, stb. A stressz kevesebbet árt, mint ennyi év tabletta. Nem azt mondom, hogy ne szedd, de elõtte vizsgáltasd meg magad hogy érett vagy-e hozzá és ne szedd sokáig! Én biztosan máshogy csinálnám ha újrakezdhetném...
Én is az óvszer + ha gond van esemény utáni. Én így voltam nagyon sokáig, felirattam a dokival akkoriban Postinort, és meg is mondtam neki hogy csak ha esetleg baleset lenne, akkor használnám. És így is volt. Összesen 1szer. :) Miért bántsuk a peteérés folyamatát, ha lehet anélkül is védekezni. Ne szedjünk szerintem gyógyszereket, ha komoly indok nincs rá. Persze ez csak az én véleményem. Másrészt nagyon sok lányt ismerek akik most teherbe szeretnének esni és kb. 1-2 éve hagyták abba a fogamzásgátlót és valamiért nem sikerül nekik.
Sajnos saját tapasztalatból én mindenkinek a NEMet javaslom. Több ismerõsömnek lett a mellékhatásoktól maradandó problémája. Nekem plul daganat fejlõdött a májamon, még idõben észrevették, úgyhogy nem lett belõle "nagyobb baj".De ez az én véleményem!
1 válaszoló vagyok. A mellékhatás alatt érteném én (talán a kérdezõ is), hogy késõbb nehezebben esnek teherbe azok a lányok, akik korán elkezdenek tabit szedni. Én azt hallottam, h amikor nekiáll szedni egy fejlõdésben lévõ lány a tabi megakadályozza, hogy tovább fejlõdjön a méhe. Azért is engedném meg pl 17 évesen a tabiszedést neki, mert ennyi idõsen elég sokan szülnek, szültek még anyáink idejében. De 14 évesen már nem annyira sokan. És sajnos a fiatalok körében most az a menõ, mire kimaradnak 8-ból, ne legyenek szüzek. Elég gáz szerintem!
Azt tanácsolnám, h NE SZEDJEN FOGAMZÁSGÁTLÓT. Megértõ komoly fiuval legyen(mint amilyen az apja is volt annak idején), aki tud és akar vigyázni. Nem éri meg a sok futókaland h tönkretegye az egészségét a fogigátlókkal. Sajnos az ismerõseim közül aki szedett fogigátlót azok közül szinte mind a meddõségin keresztül csinálják a gyereket. Aki meg nem szedett annak 39 évesen is sikerül. A hormonkezelések után már rendesen visszaállni a hormonok kevésbé tudnak.És elöbb-utobb kiüt valahol. A gyermekvállalás egy élmény.És itt olvasgatva egy rémálom, h miket végig kell szenvedjenek a nõk.A sok sikertelenség, és csalódás és mindez miért???
a mai modern fogamzásgátlóknak már inkább elõnyei vannak, mint hátrányai... egy kifejlett nõi test számára teljesen ártalmatlan és sokkal biztonságosabb, mint a gumióvszer...én 18 évesen kezdtem szedni, de sztem már 17 évesen is elég érett az ember lánya... viszont annyit hozzátennék, hogy csak akkor éri meg(mivel nagyon drága mulatság), ha a lánynak komoly kapcsolata van és nem csak kalandjai vagy pár hónapos kapcsolatai...(20/L)
milyen mellékhatásokról beszélsz?igaz az én babám csak 5 hónapos lesz, de ha odaérünk akkor tanácsolni fogom neki a fogamzásgátló tabit, ha addig nem találnak fel valami jobbat.
Én is úgy gondolom, hogy inkább tabi, mint terhes legyen tizenévesen, és abortusz legyen a vége. Én biztos, hogy azt mondanám a lányomnak, hogy szedje, de minél késõbb. Azt viszont nem nagyon értettem: az egyik válaszoló azt írta, h egy ismerõse 16 évesen kezdett tabit szedni, tehát nem fejlõdött tovább a méhe. De akkor nem értem miért ne tudna így teherbe esni és kihordani. Azért 16 éveseknél a méh ehhez már elég fejlett szokott lenni... Ott inkább más lehet a bibi.
8 év mercilon után egybõl teherbe estem, nem híztam meg, nem szõrösödtem meg, egyáltalán semmi bajom nem volt, a ciklusaim nekem is rendszeresek azóta is.
szerintem nem kellene így elijeszteni a lányos anyákat.lehet hogy van köze a tabinak ehez a sok rosszhoz amit leírtatok de nem BIZTOS!!!alig voltam 17 amikor elkezdtem szedni 5 éven keresztül szedtem.abbahagytam és azonnal teherbe estem.egy 5 hónapos kislány anyukája vagyok.rá lehet fogni a tabira sok mindent ugyanúgy ahogy a cigire sok mindent ráfognak és nem feltétlenül igazak.
én nem tudok róla rosszat mondani, 21 évesen kezdtem el, elég erõset szedtem 5 éven keresztül. De: - nem híztam meg tõle - elsõre teherbe estem mindkétszer - soha nem voltak rendszertelen ciklusaim - a tabi abbahagyása után idõre megjött a menstruációm és minden hónapban volt peteérésem. Szerintem alkattól is függ. Ha rendszeres a ciklusa, akkor szerintem megéri, én nem vagyok ellene. Meg partnertõl is függ. Az én páromnak nincs túl nagy szerszáma, nem élveztük volna a szexet gumival, az tuti.
4 év f.gátló szedés után 3 hónap alatt közel 30 kilót híztam!! Megvizsgálták az okokat, nem bírja a szervezetem. Azóta nem szedhetek f.gátlót, allergia elleni szereket, antibiotikumot is csak akkor, ha nagyon muszáj. 4 évig tünetmentes voltam, aztán hirtelen rohamosan hízni kezdtem. Szétrepedt a bõröm a hasamon köldökig. A karom, könyökhajlattól hónaljig. A térdhajlatom, a hátsóm, a derekam, a combtövem. Évek óta nem járok strandra, ujjatlan felsõt, rövidnadrágot nem hordok. 3 évig nem mentek le a kilók, bármit tettem. Végül leküzdöttem õket heti 8 óra mozgással + 600 kalória/nap diétával. Aki valaha fogyózott, tudja, h ez mit jelent! Kétszer estem össze miatta az utcán, de annyira akartam újra csinos lenni, h ez sem érdekelt! A striáim sok helyen fél cm szélesek, és van, ahol 10-15 cm hosszúságúak! Én biztos 1 vagyok a statisztikai mittoménhány közül, de köszönöm szépen, a lányomnál (7 hós) nem fogom ezt megkockáztatni! Emlékszem, az én anyám is sírt, amikor már az õ ruhái sem jöttek rá a kis(nagy)lányára (rám), aki pici korától kezdve sportolt rendszeresen! Az unokanõvérem pedig "csak" kiszõrösödött tõle. Nos, a válaszom természetesen NEM! Használjanak gumit, kúpot, v bármit, amit addig még kitalálnak! A "kevesebb hormon" címû szöveg egyébként a gyógyszergyárak rizsája, h megvedd a termékeiket! H lenne kevesebb a hormon? Akkor mi segít elérni a kívánt hatást? Ha a havi f.gátló hormontartalmát tudják csökkenteni, az es.utániét miért nem? Ha 1 hónapban X mennyiségû hormon kell, h ne legyél terhes, ha lecsökkentik Y-ra, az Y védeni fog? Ugyan már! Üzlet az egész!
Sajnos, nekem a hömérözés mint módszer nem vált be - pedig nagyon lelkiismeretesen csináltam. Az elsö gyerek egészen véletlen lett, nem tervezett, de azért örömmel tudtuk fogadni. A többi hárommal szintén ugy lettem terhes, hogy a hömérözés ellenére mindig akkor lettem terhes, amikor nem volt rá (a módszer szerint) semmi esélyem se. (De ezekben az esetekben nem volt annyira gond, mert csak nár héttel/hónappal korábban jöttek, mint ahogy terveztük öket.) Az orvosom azt mondta, hogy ugy látszik, sokszor van teljesen váratlanul spontán peteérésem - szerinte a szex illetve az orgazmus váltja ki nálam. Nehét megmondani, hogy jó-e ha fiatal lányok (18 év alatt) fogamzásgátlót szednek, de elöször is ez a legbiztosabb, meg az es mindegy, hogy milyet szednek. Mindenképpen egy JÓ nögyógyászhoz kell menni, aki a lánynak legmegfelelöbbet választja ki és nem azt, ami éppen divatos.
Kedves Anyuka! Én is a NEM-táborba tartozom. Sajnos az én generációm(25-35 év között), a fogamzásgátló negatív hatásait issza! Ugyanis a gyógyszer neve: fogamzás gátló- hatása nem szûnik meg a tablátták szedését követõen- nekem sem sikerül 3 éve babát szülni, a barátnõim is csak orvosi gyógyszeres segítséggel maradtak babásak. A másik barátnõmnek, aki még korábban kezdte szedni, mint pl én:18évesen, õ 16, nem növekedett a méhe és megállt 16 éves lány szintjén. Nem is lehet tudni, hogy képes lesz-e teherbe esni, illetve kihordani. Tudom, hogy nagyon sok az abortusz, a nem kívánt terhesség, de egyre inkább azt látom, hogy azért nem olyan könnyû teherbe esni!! Én például megtanítanám a szexuálisan érett lányomnak a reggeli hõmérõzés módszerét, melynek segítségével nagyon- nagyon sokat tanulhat a testérõl, önmagáról. Emellett természetesen szükségesnek tartom az óvszer használatát is minden esetben, de segíthet a naptár+óvszer elkerülni az általános tinédzserkori- terhes vagyok- rettegést, ami az esetek 99%-ban nem is igaz, csak a félelem szüli a nemlétezõ tüneteket. Kívánom, hogy tudjanak õszintén, barátsággal beszélni a témáról- Sokat- és akkor nem lesz semmi probléma!
5 év tablettaszedés után egybõl várandós lettem. Én is akkor kezdtem szedni 16 évesen, mikor a "kalandok" után komolyabb kapcsolatom lett. Lehet, hogy én vagyok a szerencsés kivétel, de nincsenek eü-i problémáim, a súlyom sem változott.
@ 19.50-es válaszoló: mit értesz az alatt, hogy "Megértõ komoly fiuval legyen....aki tud és akar vigyázni." Mit jelent az, hogy tud vigyázni? Egyébként én az elsö és második gyerek közt szedtem fogamzásgátlót, meg a második és harmadik között is, de mindkét alkalommal ahogy lehetöség volt rá, egyböl terhes lettem, semmi olyasmi nem volt, mint amit irtál ("Sajnos az ismerõseim közül aki szedett fogigátlót azok közül szinte mind a meddõségin keresztül csinálják a gyereket.") Viszont mind a háromszor akkor lettem terhes, amikor hagyományos módon védekezve (terméketlen napok) nem lett volna szabad - csak mindig spontán tüszörepedésm lett. (Az utolsó alkalommal közvetlenül a mensim kezdete után a negyedik napon.)
én nem ajánlanám senkinek sem.5 évig szedtem, már közel egy éve abbahagytam.hullik tõle a hajam, nem esek teherbe.

Szedjem a folsavat? Tegnap kezdtem lombik miatt fogamzásgátlót. És el kellett kezdenem még a folsavat is. Viszont azt olvastam hogy a folsav felszívódádát 3 dolog gátolja és az egyik a fogamzásgátló. Akkor most szedjem vagy ne szedjem?

Legjobb válasz: Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos,2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos, 2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Érdemes fogamzásgátlót szednem? Barátom arra kért, hogy szedjek fogamzásgátlót, mert nem szereti a gumit, meg nem jó neki azzal.17 éves vagyok. Milyen következményei lehetnének a fogamzásgátlónak?

Mennyi ideig kellene szedni a fogamzásgátlót, hogy lehessen csinálni gumi nélkül?

Legjobb válasz: Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.

Menj el nõgyógyászhoz, õ megvizsgál. Ne hagyd, hogy csak úgy felírjon valamit, mert fontos elõtte a vizsgálat. Én pl. nem is szedhetek, mert trombózisra hajlamos vagyok, és annak a kialakulását elõsegítheti. 1 hét vagy 1 hónap, amíg hatni kezd.
az a következménye, h szebb lesz a bõröd, nem fog fájni, amikor megjön, kevesebb vérrel fog járni, és ami a legfontosabb, nem leszel terhes.. de a barátodnak még 1 hónapig el kell viselnie a gumit, mert a tabi se hat mindjárt.. legalabbis, érdemes kivárni az 1. hónapot.. és inkább ez, mint h bedõlj a megszakitásos " védekezésnek "..
Szerintem 17 évesen nyugodtan szedhetsz, feltéve, ha te is szeretnél, nem csak a barátod kérésére teszed. A mai fogamzásgátlók szedése teljesen biztonságos, én 1 éve szedem, semmi bajom nincs tõle. Természetesen ha rendes a dokid akkor elküld vérvételre is, megvizsgál, és annak alapján írja fel a neked megfelelõt. A 15.szem tabletta után a védettség kialakul.
nem
Ezt szerintem neked kellene eldöntened. Mi amúgy 3 gumit szakítottunk ki 1 hónap alatt és még nem is a silány fajtából (durex), tehát ajánlanám biztonságérzet szempontjából. A mellékhatásokat elfogja regélni a nõgyógyász. Amúgy már elsõ nap hat, ha a ciklus elsõ napján kezded el szedni, de meg szokták várni vele az 1 hónapot. Általában lerövidül a ciklus 3-4 naposra és a görcsök is megszûnnek.
Hát...nézd...Csak akkor szedj tabit, ha te is szeretnéd. CSAKIS azért, mert a barátod azt szeretné, sztem még 17évesen ne kezdd el. Persze ha te is szeretnéd, akk miért ne? Én 18évesen kezdtem el szedni. Ja és nyugi, semmilyen következménye nem lesz. annyi h nem leszel terhes :p
tudhatnád, h semmit nem ér, h 10 évig szedted, annak nem maradnak ugymond.. nyomai. ahogy nem szeded, lehetsz terhes. de az is hülyeség volt, h csak 1 hónapokat tartottál, mint szünetet, mert legalabb fél évet kell.. csodálom, h ezt nem emlitette az orvosod. igy nem is csoda, h gond lett.. az hatalmas löket a petefészkeidnek.
Én is fogamzásgátlót szedek, és szerintem odfigyelt szedés mellett biztonságosabb mint az óvszer, mert nincs "hibalehetõség", minthogy elkap a hév és nem húzzátok fel, vagy elszakad, lecsúszik, kifolyik a sperma, mittudomén. Nekem a negatív mellékhatások közül csak a hangulatváltozás jött, nyûgösebb, hisztisebb vagyok néha, könnyebben elsírom magam, de azért nem komoly. Viszont nõtt tõle a mellem, a biztonságérzettõl nõtt a libidóm, egyáltalán nem fáj a menzesz, sokkal kevesebb a vér, és órára pontosan beállt. Én ajánlom :) Azért azt hozzá kell tenni, hogy csak komoly kapcsolatban van értelme, mert egy hónap mire hatni kezd kb, és az sem tesz jót a szervezetednek hogy szeded egykét hónapig aztán abbahagyod aztán egy hónap múlva megint el akarod kezdeni. Ráadásul a nemibetegségektõl sem véd, úgyhogy ha ismeretlennel csinálod, használj óvszert. És tényleg csak akkor szedd, ha te is akarod. Ja, fontos: OLVASD EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT. Baromi hosszú, de bogarászd végig, mert rengeteg fontos infó van benne, és az itt feltett kérdések nagy részére is választ ad. Nekem am felírták szülõi engedély nélkül is. 16/L
A legutóbbi válaszolóval értek egyet! Viszont egy fentebbi választ igen erõteljesen cáfolnék: 10 éve szedtem a gyógyszert, és besokallt a szervezetem a hormontípusra (vérezgetni kezdtem, ha kell, ha nem). 1 hónapra abba kellett hagynom, hogy tisztuljon a szervezetem. Azután újra el kezdtem szedni, elsõ levél után (a "gyógyszermentes" napokban), együtt voltam a barátommal, 2 napra rá megjött a megvonásos vérzésem, de csak 2 nap volt és elég silányka...Elmentem a dokihoz, mondta ez a gyógyszer sem tökéletes úgy néz ki, ne szedjem tovább, kapok másikat...Tehát megint kb 1 hónap semmi...közben voltam együtt megint a barátommal, de védekezés hiányában hüvelyi érintkezést mellõztük. 2-3 hét múlva elkezdtem furcsán érezni magam stb. Aztán gyanakodtam...terhességi tesztet vettem, pozítiv lett, vizsgálat után kiderült 5 hetes terhes vagyok! TEhát ennyit arról, hogy az elsõ nap meg az elsõ hét, na meg az is, hogy az elsõ levél után már védett vagy...az hogy elõtte 10 évig szedtem, még annak sem maradtak semminemû nyomai! A mai fogamzásgátló tabletták alacsony hormontartalmúak, ezelõtt 10 éve azt mondta az orvos 1 hónap és már véd, de ajánlatos a következõ levelet is kb félig beszedni, akkor már biztonságról beszélünk!
Ne azért szedj fogamzásgátlót, mert a barátod azt akarja... De marhára utálom az ilyen önzõ pasikat. Fogadok ha neki kellene szedni, akkor foggal körömmel tiltakozna... Nah mindegy. Elõnyei: - bármikor szexelhettek, nem kell gumiért rohangálni, ha épp nincs otthon - ha sokszor vagytok együtt, akkor olcsóbb - a legbiztonságosabb fogamzásgátló eszköz (ha az elkötést nem nézzük:D) - beléd élvezhet a párod, nincs para, hogy kiszakad, vagy véletlen odafolyik vmi... - ha szerencséd van szebb lesz a bõröd tõle - ha szerencséd van kicsit nõhet a melled is - rövidebb és kevesebb menzesz, kisebb fájdalommal Hátrányai: - trombózis kockázatát jelentõsen megnöveli, épp ezért cigivel együtt nem szabad szedni! - gyakori mellékhatások (amiket itt az oldalon is rendszeresen olvashatsz): hányinger, libidócsökkenés, hízás, fejfájás, rossz közérzet, ingerlékenység, közti vérzés, nagyobb hajlam a fertõzésekre. Ezek mellett persze még kismillió mellékhatása lehet, de ezek a leggyakoribbak. - a szedés után nem biztos, hogy helyreáll a peteérés. Ezen általában doki segíthet, de nem minden esetben... - minden nap idõben be kell szedni, nem szabad kimaradnia. Ha mégis kimarad, akkor kiegészítõ védekezés kell. Ha a tabletta mellett döntesz, akkor keress fel egy megbízható orvost. Ha nem akar megvizsgálni, csak felírja, akkor hagyd ott. Rákszûrés és vérvétel mindenféleképp kell, ha a családban volt trombózisos, akkor ilyen hajlamot is vizsgálnak. A doki hasraütésszerûen ír fel gyógyszert, mivel az eredményeidbõl csak azt látja, hogy szedhetsz-e tablettát. Tippel, és vagy bejön, vagy nem. Ha mellékhatások jelentkeznek, akkor megint elmész, és ír másikat. Alaposan olvasd el a betegtájékoztatót!!! A legtöbb dolog le van benne írva. Ha mégsem találsz választ vmire, akkor az ORVOST kérdezd meg, ne itt írj ki kérdést.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
Ha már beállt a menzeszed akkor nyugodtan szedhetsz fogamzásgátlót. Elõtte ki kell, hogy vizsgáljon az orvos, csak így írhat(na) fel. Általában 1 hónapig kell szedni, de a betegtájékoztatóban minden benne van. Nem kell szülõi beleegyezés, de azért jó ha tudnak róla, meg hát nem éppen pénztárcakímélõ. Olyan 3000-9000 között mozog az ára. Én Nuvaringet használok (hüvelygyûrû), ez 9100 három hónapra. A Mercilon is 9000 körül volt, de azt már nem szedem, mert nekem nem jött be. A többirõl nem nagyon tudok nyilatkozni, de neten utána tudsz olvasni. Remélem segítettem. 20N
a tabitól nem lehetsz terhes.. max. a védekezés nélküli szextõl.. amugy én 2 évig szedtem, és nem lettem az.
A kérdező hozzászólása: igazából nekem is jobb gumi nélkül, de mégis félek, h nem e lehetek a tabitól véletlen terhes. ha pl elmegy bennem
bocsi, szerintem önzõ a barátod, hogy azért akarja, hogy tablettát szedj, mert neki derogál a gumi... de te tudod. én azért kezdtem el szedni, mert én akartam, és nem azért, mert valaha is kért rá a barátom. neki a gumi is megfelelt. egyébként 17 évesen már nem feltétlen kell szülõi beleegyezés, legalábbis nekem sosem kérdezték, ott van e anyukám:) én is ennyi idõsen kezdtem el szedni. negatív hatásai nálam ezek voltak: iszonyú ingerült voltam 2 hónapig. egyébként más nem. de lehetnek vérzési rendellenességek, lehet, hogy a szervezeted nem bírja... de ez úgyis rajta lesz a használati utasításon. nálam jótékony volt, hogy nõttek a melleim, kevesebb pattanásom van sokkal, rövid a vérzésem, és nem is fáj annyira. novynette-t szedek, és 3 havi adag 6500 ft körül van, de sokszor függ gyógyszertártól is.
ne az árát nézd.. nem ezen kell spórolni.. amugy az enyém a legujabb fajtából való, yaz, 10 euró volt 1 hónapra. a mercilon meg kb. 5 euró volt, 1 hónapra. de mercilont még 2 éve szedtem, de a yaz-nek sztem azóta nem változott az ára.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) még 1 olyan kérdésem lenne, hogy milyen árba vannak átlagban?
Ez a gyógyszertõl függ. De mindint meg fogsz tidni a dokitól, ill. a gyógyszer tájékoztatójában :)
A kérdező hozzászólása: és ha eltelt x idõ akk utána el is élvezhet bennem? meg mennyi az esélye a terhességnek?
A kérdező hozzászólása: és kell szülõi beleegyezés?? vagy vmi?
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a válaszokat! hasznosak:)

1nappal korábban vettem be a fogamzásgátlót, hogy időbe úgy jöjjek ki ahogy eddig, szedjem tovább 1nappal vagy mostantól szedjem így?

1nappal korábban vettem be a a fogamzásgátlót(Belara). Ma kellett volna de valamiért tegnap is emlékeztetett a telefonom és nem is gondolkoztam hogy milyen nap van. Tehát így a megszokottól egy nappal korábban hagyom abba a foggátlót, így akkor 1nappal korábban fog megjönni? Most változtassak hogy melyik nap kezdjem el szedni? Lassan 1éve szedem.

Legjobb válasz: Most már szedd be mind a 21 szemet folyamatosan.

Most már szedd be mind a 21 szemet folyamatosan.
Most egy nappal hamarabb fog megjönni. Ha nem nagy gond, hogy egy nappal elcsúszott, akkor nem érdemes variálni vele. Ha zavar, akkor kérdezd meg a nõgyógyászt, hogy mit javasol, hogyan told el. De 7 napnál több szünetet semmiképpen ne tarts majd, hogy így állítsd vissza.

Szedjem vagy ne szedjem a fogamzásgátló tablettát?

Legjobb válasz: Érv: nem leszel terhes, és gumi nélkül jobb a szex mindkettõtöknek. A pattanásos bõrre is jó. Ellenérv: lehet egy csomó féle mellékhatása a szedés elején, de ha jó a tabi, akkor nincs semmi baj vele.

Érv: nem leszel terhes, és gumi nélkül jobb a szex mindkettõtöknek. A pattanásos bõrre is jó. Ellenérv: lehet egy csomó féle mellékhatása a szedés elején, de ha jó a tabi, akkor nincs semmi baj vele.
A mellékhatásról annyit, hogy ugyanannnyi mint más tablettának, ha szedni kell. Nézd, nekem nem voltak mellette görcseim, hanem szépen beállt a ciklusom., nem féltem sosem a teherbeeséstõl, nem volt gondom sosem vele, csak jókat tudok mondani, ja és 10 nap helyett csak 5-t menstruáltam.
Nekem sem volt semmi rossz tapasztalatom a tabival kapcsolatban, nem vettem észre semmilyen mellékhatást, sõt a szex is sokkal jobb gumi nélkül.
Én most szedem 9. hónapja, az elsõ hónapban elég súlyos depressziót okozott, azután le is akartam állni vele, de az elsõ doboz végére megszûnt ez a mellékhatása:) (meliane-t szdek)
Én sem tudok rosszat mondani! Beállítja a ciklusodat, lerövidíti a mensit, nem lesznek görcseid, ha rendesen szeded a teherbeesés lehetõsége szinte 0%. Sokkal jobb a szex gumi nélkül, össze sem lehet hasonlítani. Mindig tudod mikor jön meg, nem kell idegeskedni. Persze valakinél elõfordulnak mellékhatások (szédülés, fejfájás), nálam is voltak, de váltottam másikra és azóta semmi panaszom sincs. 4 éve szedem már, de nem tudok ellenérvet mondani. Persze vannak akik mondják, hogy nem akarnak szedni hormonokat, de én meg úgy vagyok vele, hogy inkább szedem, és nem kell idegeskednem mindig, hogy nem lyukadt ki a gumi vagy idõben felhelyeztem-e a kúpot, krémet. A tablettát meg csak be kell venni minden nap (én a telefonomon szoktam beállítani és így minden nap ugyanabban az idõben jelez). A krémeket, kúpokat meg az aktus elõtt x idõvel kell felhelyezni, ami szerintem nagyon macerás.
Én a lebiztosabb és legahtékonyabb védekezésnek tartom, csak ebben bízom meg. Nálam 12 évig abszolut bevált! Én csaj mellette tudok voksolni. Amúgy meg sok + hatása van: órára pontos mensi, fájdalmak , vérzés csökkenése, méhnyakrák esélyének csökkenése. Szeritem nyugodt szívvel szedd, és nemkell félned, hogy baj lesz!
Szerintem attól függ, hogy hány éves vagy. 17-18 éves korig NEM KELL, mert csak összezavarja a hormonrendszered! Ráérsz addig "bármi" mással védekezni. Felesleges.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Az elsõ hónap után voltam marhára kétségbeesve, hogy akarom-e tovább szedni, mert folyton elmartam magam mellõl a barátomat, amióta szedem. De mostmár kezdek megnyugodni.
Nekem a fogamzásgátló tabletta szedésével párhuzamosan minden mellékhatás kijött, állandó fejfájás, izomgörcs stb. A pajzsmirigy mûködésére is kihatott, halálvágy stb. szorongás tört rám. Ezekkel párhuzamosan csomók jelentek meg a melleimben. Endokrinológus rögtön leállította 1, 5 év után a tabletta szedését! Egyébként felesleges szedni, jó az óvszer is. Nem olyan könnyû teherbe esni. Van az interneten ehhez kapcsolódóan egy cikk is, ha vki kételkedne, http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valasz..

A 2. levél fogamzásgátlót szedem, a 21 szemből még van 9 szem, de megjött a vérzésem. Abba szeretném hagyni a szedését, abba hagyhatom így, ne szedjem be a 9 szemet? Vagy szedjem végig? (A többi lent)

Fáj a hasam nagyon t?le,és ugye a 21 szemb?l még van 9 szem,de megjött...nemtudom végig szedjem e ezt a levelet és a következ?t már ne kezdjem el,vagy már ezt a 9 szemet se vegyem be? segítsetek!

Legjobb válasz: Mindenképpen végig kell szedni a levelet, csak úgy félbehagyni orvosilag alaposan indokolt esetben lehet. inkább orvoshoz kéne fordulnod, mert lehet, hogy ez a mellékhatás másik típusnál nem fordulna elõ és akkor váltást javasol.

Mindenképpen végig kell szedni a levelet, csak úgy félbehagyni orvosilag alaposan indokolt esetben lehet. inkább orvoshoz kéne fordulnod, mert lehet, hogy ez a mellékhatás másik típusnál nem fordulna elõ és akkor váltást javasol.
Szerintem mindegy mikor hagyod abba, ha már nem akarod szedni egyáltalán! De biztosan volt rá valami jó okod amiért elkezdted szedni a fogamzásgátlót! Többé-kevésbé "megszokott" tüneteid vannak, lehet, hogy csak a gyógyszer nem a megfelelõ! Mivel nem vagyok orvos, javaslom, hogy keresd fel a nõgyógyászodat, õ biztosan segiteni tud majd neked! De szerintem mig nem beszéltél vele, ne hagyd abba a fogamzásgátlót!
2.! Mindenképp végig kell szedni a levelet ha valaki abba akarja hagyni! ha csak úgy menetközben hagyná abba, teljesen összezavarná a hormonrendszerét. Én tudom, már szedtem és hagytam is abba, tudom, mit hogy kell. És orvos is ezt mondaná (nem a kisujjamból szoptam).
helyeslem az elsõ hozzászólót, ne hagyd abba a gyógyszerszedést, akkor teljesen összezavarod a hormonháztartásodat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!