Találatok a következő kifejezésre: Szedjem vagy szedjem a (343 db)

Szedjem vagy ne a fogamzásgátlót szoptatás alatt?

Az orvos írta fel, azt mondta nyugodtan szedhetem ezt a típust szoptatás alatt. (Azalia a neve.)

Legjobb válasz: Szia! Ha az orvos azt mondta, hogy nyugodtan szedheted akkor biztos nem lesz baj.

Szia! Ha az orvos azt mondta, hogy nyugodtan szedheted akkor biztos nem lesz baj.
Szia, azaliát, cerazettet nyugodtan szedheted szoptatás alatt.Én cerazettet szedtem, smmi baja a picinek
Szia én Azáliát szedem három hónapja semmi probléma vele gondolok pl:pecsételö vérzés, tej menyiségének meg változása stb...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Továbbis zép napot és boldog babázást

Lehet tüdőgyulladásom? Menjek vissza a dokihoz, vagy szedjem a gyógyszert?

Voltam tegnap orvosnál köhögéssel meg h?emelkedéssel, írt fel gyógyszert, de nem mondta, hogy komoly bajom lenne. Viszont ma már az van, hogy fáj a mellkasom, f?leg köhögéskor, meg kicsit nehezen lélegzem. Tegnap ez még nem volt, csak köhögtem. Lehet tüd?gyulladás? Visszamenjek az orvoshoz, vagy mi legyen?

Lányos Édesanyák! Szedjék vagy ne? A mai tapasztalatokkal a fogamzásgátlók mellékhatásairól, mit tanácsolnátok a lányaitoknak?

Mindenki véleménye érdekel.

Legjobb válasz: Attól függ mennyi idõs! Pl egy 17 éves lánynak már azt mondanám, hogy szedje. Inkább, mint a nemkívánt terhesség! De annál fiatalabb korban szerintem elég veszélyes lehet. Igazából még nem fejlõdött ki rendesen pl 14-15 évesen. Nagyon nem örülnék neki, ha annyi idõsen a lányom szexuális életet élne.

Attól függ mennyi idõs! Pl egy 17 éves lánynak már azt mondanám, hogy szedje. Inkább, mint a nemkívánt terhesség! De annál fiatalabb korban szerintem elég veszélyes lehet. Igazából még nem fejlõdött ki rendesen pl 14-15 évesen. Nagyon nem örülnék neki, ha annyi idõsen a lányom szexuális életet élne.
16 évesen kezdtem el a tablettát. 9 évig szedtem, folyamatos orvosi ellenõrzés mellett (3 havonta!!) Most fél éve próbálkozunk a babával doki segítségével, de nem sikerül... Mondja valaki azt, hogy ehhez nincs köze a tablettáknak! A családban mindenki akkor lett terhes mikor akart: építkezés közben, doktori vizsgák alatt, stb. A stressz kevesebbet árt, mint ennyi év tabletta. Nem azt mondom, hogy ne szedd, de elõtte vizsgáltasd meg magad hogy érett vagy-e hozzá és ne szedd sokáig! Én biztosan máshogy csinálnám ha újrakezdhetném...
Én is az óvszer + ha gond van esemény utáni. Én így voltam nagyon sokáig, felirattam a dokival akkoriban Postinort, és meg is mondtam neki hogy csak ha esetleg baleset lenne, akkor használnám. És így is volt. Összesen 1szer. :) Miért bántsuk a peteérés folyamatát, ha lehet anélkül is védekezni. Ne szedjünk szerintem gyógyszereket, ha komoly indok nincs rá. Persze ez csak az én véleményem. Másrészt nagyon sok lányt ismerek akik most teherbe szeretnének esni és kb. 1-2 éve hagyták abba a fogamzásgátlót és valamiért nem sikerül nekik.
Sajnos saját tapasztalatból én mindenkinek a NEMet javaslom. Több ismerõsömnek lett a mellékhatásoktól maradandó problémája. Nekem plul daganat fejlõdött a májamon, még idõben észrevették, úgyhogy nem lett belõle "nagyobb baj".De ez az én véleményem!
1 válaszoló vagyok. A mellékhatás alatt érteném én (talán a kérdezõ is), hogy késõbb nehezebben esnek teherbe azok a lányok, akik korán elkezdenek tabit szedni. Én azt hallottam, h amikor nekiáll szedni egy fejlõdésben lévõ lány a tabi megakadályozza, hogy tovább fejlõdjön a méhe. Azért is engedném meg pl 17 évesen a tabiszedést neki, mert ennyi idõsen elég sokan szülnek, szültek még anyáink idejében. De 14 évesen már nem annyira sokan. És sajnos a fiatalok körében most az a menõ, mire kimaradnak 8-ból, ne legyenek szüzek. Elég gáz szerintem!
Azt tanácsolnám, h NE SZEDJEN FOGAMZÁSGÁTLÓT. Megértõ komoly fiuval legyen(mint amilyen az apja is volt annak idején), aki tud és akar vigyázni. Nem éri meg a sok futókaland h tönkretegye az egészségét a fogigátlókkal. Sajnos az ismerõseim közül aki szedett fogigátlót azok közül szinte mind a meddõségin keresztül csinálják a gyereket. Aki meg nem szedett annak 39 évesen is sikerül. A hormonkezelések után már rendesen visszaállni a hormonok kevésbé tudnak.És elöbb-utobb kiüt valahol. A gyermekvállalás egy élmény.És itt olvasgatva egy rémálom, h miket végig kell szenvedjenek a nõk.A sok sikertelenség, és csalódás és mindez miért???
a mai modern fogamzásgátlóknak már inkább elõnyei vannak, mint hátrányai... egy kifejlett nõi test számára teljesen ártalmatlan és sokkal biztonságosabb, mint a gumióvszer...én 18 évesen kezdtem szedni, de sztem már 17 évesen is elég érett az ember lánya... viszont annyit hozzátennék, hogy csak akkor éri meg(mivel nagyon drága mulatság), ha a lánynak komoly kapcsolata van és nem csak kalandjai vagy pár hónapos kapcsolatai...(20/L)
milyen mellékhatásokról beszélsz?igaz az én babám csak 5 hónapos lesz, de ha odaérünk akkor tanácsolni fogom neki a fogamzásgátló tabit, ha addig nem találnak fel valami jobbat.
Én is úgy gondolom, hogy inkább tabi, mint terhes legyen tizenévesen, és abortusz legyen a vége. Én biztos, hogy azt mondanám a lányomnak, hogy szedje, de minél késõbb. Azt viszont nem nagyon értettem: az egyik válaszoló azt írta, h egy ismerõse 16 évesen kezdett tabit szedni, tehát nem fejlõdött tovább a méhe. De akkor nem értem miért ne tudna így teherbe esni és kihordani. Azért 16 éveseknél a méh ehhez már elég fejlett szokott lenni... Ott inkább más lehet a bibi.
8 év mercilon után egybõl teherbe estem, nem híztam meg, nem szõrösödtem meg, egyáltalán semmi bajom nem volt, a ciklusaim nekem is rendszeresek azóta is.
szerintem nem kellene így elijeszteni a lányos anyákat.lehet hogy van köze a tabinak ehez a sok rosszhoz amit leírtatok de nem BIZTOS!!!alig voltam 17 amikor elkezdtem szedni 5 éven keresztül szedtem.abbahagytam és azonnal teherbe estem.egy 5 hónapos kislány anyukája vagyok.rá lehet fogni a tabira sok mindent ugyanúgy ahogy a cigire sok mindent ráfognak és nem feltétlenül igazak.
én nem tudok róla rosszat mondani, 21 évesen kezdtem el, elég erõset szedtem 5 éven keresztül. De: - nem híztam meg tõle - elsõre teherbe estem mindkétszer - soha nem voltak rendszertelen ciklusaim - a tabi abbahagyása után idõre megjött a menstruációm és minden hónapban volt peteérésem. Szerintem alkattól is függ. Ha rendszeres a ciklusa, akkor szerintem megéri, én nem vagyok ellene. Meg partnertõl is függ. Az én páromnak nincs túl nagy szerszáma, nem élveztük volna a szexet gumival, az tuti.
4 év f.gátló szedés után 3 hónap alatt közel 30 kilót híztam!! Megvizsgálták az okokat, nem bírja a szervezetem. Azóta nem szedhetek f.gátlót, allergia elleni szereket, antibiotikumot is csak akkor, ha nagyon muszáj. 4 évig tünetmentes voltam, aztán hirtelen rohamosan hízni kezdtem. Szétrepedt a bõröm a hasamon köldökig. A karom, könyökhajlattól hónaljig. A térdhajlatom, a hátsóm, a derekam, a combtövem. Évek óta nem járok strandra, ujjatlan felsõt, rövidnadrágot nem hordok. 3 évig nem mentek le a kilók, bármit tettem. Végül leküzdöttem õket heti 8 óra mozgással + 600 kalória/nap diétával. Aki valaha fogyózott, tudja, h ez mit jelent! Kétszer estem össze miatta az utcán, de annyira akartam újra csinos lenni, h ez sem érdekelt! A striáim sok helyen fél cm szélesek, és van, ahol 10-15 cm hosszúságúak! Én biztos 1 vagyok a statisztikai mittoménhány közül, de köszönöm szépen, a lányomnál (7 hós) nem fogom ezt megkockáztatni! Emlékszem, az én anyám is sírt, amikor már az õ ruhái sem jöttek rá a kis(nagy)lányára (rám), aki pici korától kezdve sportolt rendszeresen! Az unokanõvérem pedig "csak" kiszõrösödött tõle. Nos, a válaszom természetesen NEM! Használjanak gumit, kúpot, v bármit, amit addig még kitalálnak! A "kevesebb hormon" címû szöveg egyébként a gyógyszergyárak rizsája, h megvedd a termékeiket! H lenne kevesebb a hormon? Akkor mi segít elérni a kívánt hatást? Ha a havi f.gátló hormontartalmát tudják csökkenteni, az es.utániét miért nem? Ha 1 hónapban X mennyiségû hormon kell, h ne legyél terhes, ha lecsökkentik Y-ra, az Y védeni fog? Ugyan már! Üzlet az egész!
Sajnos, nekem a hömérözés mint módszer nem vált be - pedig nagyon lelkiismeretesen csináltam. Az elsö gyerek egészen véletlen lett, nem tervezett, de azért örömmel tudtuk fogadni. A többi hárommal szintén ugy lettem terhes, hogy a hömérözés ellenére mindig akkor lettem terhes, amikor nem volt rá (a módszer szerint) semmi esélyem se. (De ezekben az esetekben nem volt annyira gond, mert csak nár héttel/hónappal korábban jöttek, mint ahogy terveztük öket.) Az orvosom azt mondta, hogy ugy látszik, sokszor van teljesen váratlanul spontán peteérésem - szerinte a szex illetve az orgazmus váltja ki nálam. Nehét megmondani, hogy jó-e ha fiatal lányok (18 év alatt) fogamzásgátlót szednek, de elöször is ez a legbiztosabb, meg az es mindegy, hogy milyet szednek. Mindenképpen egy JÓ nögyógyászhoz kell menni, aki a lánynak legmegfelelöbbet választja ki és nem azt, ami éppen divatos.
Kedves Anyuka! Én is a NEM-táborba tartozom. Sajnos az én generációm(25-35 év között), a fogamzásgátló negatív hatásait issza! Ugyanis a gyógyszer neve: fogamzás gátló- hatása nem szûnik meg a tablátták szedését követõen- nekem sem sikerül 3 éve babát szülni, a barátnõim is csak orvosi gyógyszeres segítséggel maradtak babásak. A másik barátnõmnek, aki még korábban kezdte szedni, mint pl én:18évesen, õ 16, nem növekedett a méhe és megállt 16 éves lány szintjén. Nem is lehet tudni, hogy képes lesz-e teherbe esni, illetve kihordani. Tudom, hogy nagyon sok az abortusz, a nem kívánt terhesség, de egyre inkább azt látom, hogy azért nem olyan könnyû teherbe esni!! Én például megtanítanám a szexuálisan érett lányomnak a reggeli hõmérõzés módszerét, melynek segítségével nagyon- nagyon sokat tanulhat a testérõl, önmagáról. Emellett természetesen szükségesnek tartom az óvszer használatát is minden esetben, de segíthet a naptár+óvszer elkerülni az általános tinédzserkori- terhes vagyok- rettegést, ami az esetek 99%-ban nem is igaz, csak a félelem szüli a nemlétezõ tüneteket. Kívánom, hogy tudjanak õszintén, barátsággal beszélni a témáról- Sokat- és akkor nem lesz semmi probléma!
5 év tablettaszedés után egybõl várandós lettem. Én is akkor kezdtem szedni 16 évesen, mikor a "kalandok" után komolyabb kapcsolatom lett. Lehet, hogy én vagyok a szerencsés kivétel, de nincsenek eü-i problémáim, a súlyom sem változott.
@ 19.50-es válaszoló: mit értesz az alatt, hogy "Megértõ komoly fiuval legyen....aki tud és akar vigyázni." Mit jelent az, hogy tud vigyázni? Egyébként én az elsö és második gyerek közt szedtem fogamzásgátlót, meg a második és harmadik között is, de mindkét alkalommal ahogy lehetöség volt rá, egyböl terhes lettem, semmi olyasmi nem volt, mint amit irtál ("Sajnos az ismerõseim közül aki szedett fogigátlót azok közül szinte mind a meddõségin keresztül csinálják a gyereket.") Viszont mind a háromszor akkor lettem terhes, amikor hagyományos módon védekezve (terméketlen napok) nem lett volna szabad - csak mindig spontán tüszörepedésm lett. (Az utolsó alkalommal közvetlenül a mensim kezdete után a negyedik napon.)
én nem ajánlanám senkinek sem.5 évig szedtem, már közel egy éve abbahagytam.hullik tõle a hajam, nem esek teherbe.

Szedjem a folsavat? Tegnap kezdtem lombik miatt fogamzásgátlót. És el kellett kezdenem még a folsavat is. Viszont azt olvastam hogy a folsav felszívódádát 3 dolog gátolja és az egyik a fogamzásgátló. Akkor most szedjem vagy ne szedjem?

Legjobb válasz: Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos,2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos, 2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Szedjem vagy ne? Segített már valakinek az A vitamin?

Már évek óta próbálkozunk kisbabával.Eredményeink jól.Azt mondta az orvosom hogy szedjunk A vitamint ,mert az segíti a teherbeesést,de viszont a használati utasításban pedig az áll,hogy a tervezett teherbeesés elott nem szabad szedni.Nem tudom hogy mit csináljak.

Legjobb válasz: Jézusommmmmm!!! Az A vitamin köztudottan magzatkárosító hatású. Inkább csak szedj terhesvitamint és kérdezz meg egy másik dokit is errõl. Nagyon kíváncsi lennék, h mit mond egy másik doki.

Jézusommmmmm!!! Az A vitamin köztudottan magzatkárosító hatású. Inkább csak szedj terhesvitamint és kérdezz meg egy másik dokit is errõl. Nagyon kíváncsi lennék, h mit mond egy másik doki.
KÖNYÖRGÖM, BE NE VEDD AZ A VITAMINT!!!! E VITAMNT SZEDHETSZ NAPI 200 MG-OT!!!! Az elevit nem csinál magzatkárosítást! Nehogy bevedd már! Istenem, két gyereket szültem, elevitet szedtem és makk egészségesek! Most is elevitet szedek!!!!! Semmi gond nincs azzal a vitaminnal. Ilyet még életemben nem hallottam róla. Ne hari, de nagy pancser a Te dokid!!!!!
Orvos vagyok, sosem szoktam ilyet írni, neten felülbírálni mást, de A vitamint ne vegyél be, ha babát tervezel. E vitamint esetleg, ez segíti a nyálkahártya épülését és a sejtosztódást is, de A vitamint ne.
Akkor nem lettél túlságosan kivizsgálva, csak amik vannak eredmények, azok jók. Hormonokat se nézték?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors vélaszokat.A férjemnek csináltak spermavizsgálatot, nálam nyálkahártyát, ovulációt.Csinált az orvosom Uh-t(kulso ill.belsot).Majd 7 nap mulva kell visszamennem.Mondjuk kérdeztem tole hogy nem e tévedett a vitamin kapcsán , de azt mondta hogy a z E vitamin másra való.Hát én már nem tudom.
E vitamin volt az, A vitamint semmiképp.
Németországban be van tiltva az Elevit a magas A-vitamin tartalma miatt.( Az élet furcsa fintora, hogy bennem ez az egy fajta terhesvitamin marad meg) Azt állítják róla, hogy az elsõ harmadban végtagfejlõdési rendellenességeket okozhat. Szerintem ne szedj A-vitamint, de kérdezz meg egy másik orvost is! Sok sikert kívánok!!
Milyen eredményeitek a jók? Miket néztek?
Szerintem nem A, hanem E vitaminról lehetett szó.
1-es vagyok és nyugi, nem rajtad akadtam ki, hanem a dokidon.
Továbbra is azt gondolom egyébként, hogy valami tévedés van, egy elsõéves orvosis is tudja, hogy az A vitamin teratogén...

Beteg lettem. Az orvos Zinnat-ot írt fel, antibiotikum? Mert szerintem egy kissé túlzás egy ilyen erős gyógyszer szedése, és egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a betegségem bakteriális eredetű, inkább vírusra tippelnék. Szedjem, ne szedjem?

Legjobb válasz: De ezt mért nem tetted fel a dokinak aki kiirta, ( mikor kiirta )és ha te jobban tudod, miért is mentél hozzá? Vagy ha nem bizol benne akkor miért nem váltasz orvost ? Amugy nem tudjuk milyen panaszod an igy nem tudok nyilatkozni, erös-e a Zinnat

De ezt mért nem tetted fel a dokinak aki kiirta, ( mikor kiirta )és ha te jobban tudod, miért is mentél hozzá? Vagy ha nem bizol benne akkor miért nem váltasz orvost ? Amugy nem tudjuk milyen panaszod an igy nem tudok nyilatkozni, erös-e a Zinnat
Több mindent kell mérlegelni: van-e lázad, ha igen, milyen magas, gyakran ír-e az orvos antibiotikumot, van-e idõd kényelmesen megyógyulni, nem kell-e iskolába/munkába menned? Ha van idõd otthon pihenni és nem érzed olyan súlyosnak a helyzetet, akkor várhatsz vele, ha úgy öt nap alatt nem javul, még mindig elkezdheted szedni.
A kérdező hozzászólása: panaszaim: enyhe hõemelkedés tüsszögés torokfájás orrfolyás fülfájás köhögés Új orvos... eddig még sosem voltam nála. :/
Vírusra is felírhat antibiotikumot, mert mikor vírusfertõzésed van, az immunrendszered legyengül, és bakteriális felülfertõzõdést kaphatsz, ehhez kell az antibiotikum.

Clostit írt fel a dokim. Pco-s vagyok, már túl a lapar műtéten.2×1-et kell beszednem. Mikor szedjem? Reggel és este, vagy egyszerre a kettőt? Hányadik naptól szedjem?

Legjobb válasz: szia én az 5 naptol szedtem a 10 napig , de én nem vagyok pcos !!! ja és igen a 2*1 az reggel és este!!!

szia én az 5 naptol szedtem a 10 napig , de én nem vagyok pcos !!! ja és igen a 2*1 az reggel és este!!!
szia én is pcos vagyok én is az 5. naptólszedtem reggel és este, de kérdezz rá a nõgyógyászodtól, mert van akinek a 3. naptól kell szednie. sok sikert! 2 hónapos babó anyukája
Ez a kérdés mintha nemrégiben lett volna már... A 2X1 az szerinted mit jelent? Nyilván reggel és este. Nem 1X2 van ráírva. Hogy hányadik naptól szedd, azt a doki mondja meg. Általában a 3. vagy az 5. napon szokták. De nem mindegy! Kérdezd a dokit (a 2X1-et inkább ne kérdezd meg tõle :) )
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok. a második válaszolótól megkérdezhetném, hogy kapott e más gyógyszert is, és hogy mikor jött össze a baba?
második válaszoló vagyok. nem kaptam semmilyen más gyógyszert a menszimegindítón és clostin kívül. a clostiból 1 havi adagot szedtem be, mellette nagyon odafigyeltem mit eszek, sokat sportoltam elõtte és leadtam 6 kg, (nem voltam kövér 176 cm és 69 kg voltam lement 63ra, folyamatosan a clostis hónapban együtt voltam a férjemmel, hõmérõztem és sikerült a babó )neked is ezt kívánom, mert nagyon vágytam már a kisbabára és hálás vagyok hogy most itt van nekem! sok sikert és kitartást! üdv 2 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsónak :) És gratula!

Nem tudom, hogy mit csináljak. Szedjem a Premens tabit, vagy ne?

Kétségek között vagyok, mert volt egy vetélésem januárban, azóta voltak laborvizsgálataim, uh-on figyelik a pé-t, nyh vastagságot, stb. Ebben a hónapban kezdjük el a babaprojit és azt mondta a doki, hogy szedjem a premest tabit. Utánaolvastam a pirulapatika.hu-n, a betegtájékoztatóban meg le van irva, hogy terhesség alatt nem szedhet?. Ha én szedem folyamatosan és sikerül a baba, akkor mire megtudom, ugyebár 2 hetes leszek. A dokitól rákérdeztem azt mondta, hogy nem árt, s?t kifejezetten jót tesz. Segíti a pé-t, a nyh megvastagodást, a beágyazódást. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Amit a dokid mondott! Elvégre Õ az orvos! Ha meg nem bízol benne keress másikat! Szerintem.... Ja! És szedjed!!!

Amit a dokid mondott! Elvégre Õ az orvos! Ha meg nem bízol benne keress másikat! Szerintem.... Ja! És szedjed!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, szedem!

22 hetes vagyok. TSH szintem 3.2 lett, annyit mondtak csak jodid 100-at szedjek. Normális ez a szint?

Legjobb válasz: Szia! Én 25.hetes vagyok. Engem is elküldtek TSH-ra,mert a dokim úgy látta,h. duzzadt a pajzsmirigyem. A TSH-val a pajzsmirigy túl-,vagy alulmûködését tudják kimutatni. A normál érték a leleteim szerint 0,4-4,0 mlU/L között van. Szóval a tied ezen belül van, de a felsõ határ közelében. Gondolom ezért javasolták,h. szedj egy kis jódot. Nekem 2,28 volt amúgy. Teljesen jó.

Bizony bizony. A TSH 4-ig jó, de csak annak aki nem akar babát. Babókához 2alá minimum mennie kell. Nálam a pm gond három vetélés után derült ki, pedig a TSHm a "normál" alatt volt 3, 9, mégis baj lett belõle. Három hónap után, euthirox szedése mellett babás lettem. Neked nem kell szedni ?????? Most 23 hetes vagyok. A jódról a 12-ik hétig le voltam tiltva, most viszont szedni kell. Nem azéert mert neked jó lesz, hanem a bébinek. :) Engem is felhomályosított az endokrinológusom, hogy kicsit leront most az állapotomon a jód, de a babának nagy-nagy szüksége van rá! Annyit a jóddal kapcsolatban, hogy szakaszosan kezd el szedni, szoktasd hozzá magad, mert én rögtön bevettem, és egy napig feküdtem, olyan volt mint akit fejbe vágtak, vagy pedig egész éjszaka dorbézolt. :) :)
Szia! Én 25.hetes vagyok. Engem is elküldtek TSH-ra, mert a dokim úgy látta, h. duzzadt a pajzsmirigyem. A TSH-val a pajzsmirigy túl-, vagy alulmûködését tudják kimutatni. A normál érték a leleteim szerint 0, 4-4, 0 mlU/L között van. Szóval a tied ezen belül van, de a felsõ határ közelében. Gondolom ezért javasolták, h. szedj egy kis jódot. Nekem 2, 28 volt amúgy. Teljesen jó.
okés!köszi a tanácsot!
nekem 3, 1 lett a tsh! 4-ig jó!Akkor most hogy is van? Pedig a normál érték között van.Ezt én sem értem.
0, 4 és 4, 0 között jó! Tehát a 3, 1 is. Orvos(és vizsgálat) függõ, h. ki mennyire veszi szigorúan a határértékeket. Van aki nem foglalkozik vele, ha a normálértékek közé esik, de vannak akik már akkor is foglalkoznak vele, ha határérték közeli az eredmény, mint a kérdezõnél is...Ezért javasolták neki a jodidot.
szia nekem pajzsmirigy alulmüködésem van és gyógyszert szedek rá évek óta meg terhesen is. az érték amit irtál nem veszélyes de oda kell rá figyelni a jód nagyon fontos. Nekem hálaistenek végig 1 alatt maradta a szint de neked se kell túl aggódni magad gondolom nézztek ft4 és ft3 értéket is állitólag ahogy a dokim nekem magyrázta ezek az érékek elõre 2-3 hónappal jelzik ha nagy gond lenne.azért is kell majd legközelebb is nézetned mert a baba is elkezdi termelni a saját hormonját és akkor a tiedet ha kell állítják hozzá. De szerintem ha egyébként nem volt soha ilyen gondod akkor lesz a jód rá. 39 hetes km
17, 39-es! Feltétlen keress fel egy ENDOKRINOLÓGUST!!!! Ne nõgyógyászt, hanem kizárólag endokrinológust. Nekem a nõgyogyim is és a házidokim is félrebeszélt, és azt mondta jók az eredményeim, az endokrinológustól rögtön gyógyszert kaptam...!!!!!!
14:34-es vagyok.Nekem is vetélés lett belõle, pedig határérték alatt van!Azt mondták teljesen normális az eredmény!Akkor már végképp nem tudom, hogy mit tegyek a 3.1-emmel?!
elég magaska
Vetélést okozhat, ha nincs babával 1-2 között a TSH. Sajnos én így jártam 10 hetesen. Ez még jó érték, a vélemény ráadásul nagyon megoszlik. Nekem 4, 5 volt, és elvetéltem... Kezelni kell, komolyan kell venni! Namost! NAGYON FONTOS!! Mindenképp kérj olyan vizsgálatot, hogy anti-TPO! Mert abból és csak abból derül ki, hogy az immunrendszered okozza-e az alulmûködést vagy a jódhiány!!! Mert neked jódhiányra tippelt a doki, de ha máégis az immunrendszer, és csak most vették észre, mint nekem is a vetélés elõtt picivel..., akkor SZIGORÚAN TILOS JÓDOT SZEDNI, mert begyulladhat a pajzsmirigy, amire egyébként is hajlamos a pajzsmirigy terhesség alatt, illetve szülés után!! Nem megriasztani akarlak, de nézess anti-TPO-t!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint még 4-ig mehet.Köszi a válaszokat
20:05-ös!És akkor most te babás vagy?Mit szedsz?Mennyi az értéked?Kell beutalót kérni az endokrinológushoz? Már kész lesz tõlem a házidokim! :)

Hogy szedjem a mehpempöt? Ma vettem meg a 25 g ost hogy szedjem? Tanácstalan vagyok :- ( Nem esek teherbe ezert vettem meg Van bent egy kis kanalka mennyit kanalazak belöle?

Legjobb válasz: Érdemes a menszesz elsõ napjàn elkezdeni addig míg meg nem jön újra. Utàna 1ciklus szünet, majd megint szedni 1 cikluson àt. Egy olyan kanàllal nyugodtan ehetsz, nem kell púposra. Mióta próbàlkoztok? Rendszeres a ciklusod? Korotok? Sok sikert :)

Érdemes a menszesz elsõ napjàn elkezdeni addig míg meg nem jön újra. Utàna 1ciklus szünet, majd megint szedni 1 cikluson àt. Egy olyan kanàllal nyugodtan ehetsz, nem kell púposra. Mióta próbàlkoztok? Rendszeres a ciklusod? Korotok? Sok sikert :)
A kérdező hozzászólása: Szia a ciklus nem rendszeres 5 hónapra ki marad.meg nem jött meg szedhettem reggeltõl? Egy nap hanyszor? 20 vagyok 3 éve sikertelen a probálkozás
Ejha! Az iskolát se végezted el és már 17 évesen azon gondolkoztál h gyereked legyen? Ez szép és jó de nem túl korai lett volna? Pl mibõl tartottad volna el? Munka nélkül pénzed se lesz. Szedtem én is méhpempõt de a 25gramm az semmi. Egyébként 20 évesen semmirõl sem vagy lemaradva.
A kérdező hozzászólása: Neked semmi közöd hozzá.a saját poénztárcád fölöt uralkodj ne másé fölöt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!