Találatok a következő kifejezésre: Szedjem vagy szedjem (570 db)

Szedjem a folsavat? Tegnap kezdtem lombik miatt fogamzásgátlót. És el kellett kezdenem még a folsavat is. Viszont azt olvastam hogy a folsav felszívódádát 3 dolog gátolja és az egyik a fogamzásgátló. Akkor most szedjem vagy ne szedjem?

Legjobb válasz: Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos,2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos, 2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Szedjem, vagy ne szedjem?

amikor én elkezdek szedni egy levelet...beszedem az els?t...n?vérem is egyid?be veszi be mint én...? most ott tart hogy még 8 tabija van vissza...

Legjobb válasz: Ha még arra em vagy képes, hogy a tablettát minden nap beszedd idõben, akkor mi a francért szeded? Ne haragudj már, de ez szánalmas. Menjél el szépen az orvoshoz, és mondd meg neki, hogy sikerült össze vissza szedned a tabit, és ajánljon vmi más módszert, mert ehhez hülye vagy.

Ha még arra em vagy képes, hogy a tablettát minden nap beszedd idõben, akkor mi a francért szeded? Ne haragudj már, de ez szánalmas. Menjél el szépen az orvoshoz, és mondd meg neki, hogy sikerült össze vissza szedned a tabit, és ajánljon vmi más módszert, mert ehhez hülye vagy.
Minek neked fogamzásgátló, ha folyton elfelejted? Telefon emlékeztetõ! Különben azokat már ne szedd be, mert megzavarja a már amúgy is kissé megtébolyult ciklusodat! Legközelebb azért próbáld meg mindet bevenni!
arra nincs eszed hogy bevedd de másra van...idióta

Beteg lettem. Az orvos Zinnat-ot írt fel, antibiotikum? Mert szerintem egy kissé túlzás egy ilyen erős gyógyszer szedése, és egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a betegségem bakteriális eredetű, inkább vírusra tippelnék. Szedjem, ne szedjem?

Legjobb válasz: De ezt mért nem tetted fel a dokinak aki kiirta, ( mikor kiirta )és ha te jobban tudod, miért is mentél hozzá? Vagy ha nem bizol benne akkor miért nem váltasz orvost ? Amugy nem tudjuk milyen panaszod an igy nem tudok nyilatkozni, erös-e a Zinnat

De ezt mért nem tetted fel a dokinak aki kiirta, ( mikor kiirta )és ha te jobban tudod, miért is mentél hozzá? Vagy ha nem bizol benne akkor miért nem váltasz orvost ? Amugy nem tudjuk milyen panaszod an igy nem tudok nyilatkozni, erös-e a Zinnat
Több mindent kell mérlegelni: van-e lázad, ha igen, milyen magas, gyakran ír-e az orvos antibiotikumot, van-e idõd kényelmesen megyógyulni, nem kell-e iskolába/munkába menned? Ha van idõd otthon pihenni és nem érzed olyan súlyosnak a helyzetet, akkor várhatsz vele, ha úgy öt nap alatt nem javul, még mindig elkezdheted szedni.
A kérdező hozzászólása: panaszaim: enyhe hõemelkedés tüsszögés torokfájás orrfolyás fülfájás köhögés Új orvos... eddig még sosem voltam nála. :/
Vírusra is felírhat antibiotikumot, mert mikor vírusfertõzésed van, az immunrendszered legyengül, és bakteriális felülfertõzõdést kaphatsz, ehhez kell az antibiotikum.

Dokim 3szor egy clostit irt fel meddig szedjem? Ugy értem meg marad 15 db. Vagy szedjem végig?

nem tudom mit csináljak.ha t?bbet szedek be 10napig szedem baj lenne?

Legjobb válasz: akkor be vagyem minden gyogyszert?

A kérdező hozzászólása: akkor be vagyem minden gyogyszert?
az utolsó válaszoló vagyok. A gyógyszert ilyen adagban egy ciklus alatt max 5 napig szabad szedni, mert utána már be kell indulnia a tüszõérésnek. azért kell néha több hónap, mert nem biztos hogy elsõre sikerül.
ha ilyen adagban írta fel akkor a második mensis napon kell elkezdeni, és 5 napon át reggel, délben, este. Ami megmarad az a következõ hónapra lesz, mert lehet hogy több hónapig kell szedned, hogy használjon, de vigyázz, mert 3 hónap után szünetet kell tartani, bár ezt az orvos mondani fogja.
BAJ!!!! Hiperstimu, cisztak, katasztrofa!!! Ez hormongyogyszer, csak annyit, amit az orvos mondott , es ez olyan dolog, amivel fel KELL hivnod, ha nem vagy benne biztos!!!
A kérdező hozzászólása: mi lesz ha tõbbet veszek be?
A kérdező hozzászólása: csak nem szeretném zavarni
A legjobb ha megkérded a dokidat, nem vesztesz vele, sõt!
Hallottam olyat itt, h vkinek 5x1-et kellett.
Már nem emlékszem mekkora adag van egy dobozba, de az 5 nap az biztos. Az elsõ válaszoló vagyok.
Nekem a 2. naptól kellett 5 napig.
A kérdező hozzászólása: de nekem már volt két closti kurám az 2szer 1volt.nem gomd?
Utolsó vagyok: meg azért néz meg a doki, h megnagyobbodott-e a méhem.
A kérdező hozzászólása: azt mondta ugy szedjem 5-naptol 3szor egyet.ha tõbbet vennék be mi bajom lenne?
Szerintem csak 5 napig szedd, mert így is nagy adag és cisztát okozhat. Nekem is 3x1-et kellett szednem 5 napig, majd a mensi (ami remélem nem jön meg!)után 1 héttel vissza kell mennem, h megnézze lett-e ciszta. Megmaradt nekem is 15 db, és ha most nem használna és megjön akkor jó lesz a 2. hónapban.Pont 1 havi adag.
Nekem is 3x1 kellett szednem. Az elsõ hozzászoló vagyok.
Gondolom addig amíg el nem fogy a felírt mennyiség! Talán nem véletlenül írt annyit, de a dokid nem mondta? Én is szedtem - mondjuk az 1-2 éve volt - és ha jól emlékszem 5 napig szedtem. Aztán tüszõrepesztõ injekció majd inszemináció. Inkább kérdezz rá nem szeretnélek összezavarni.
A kérdező hozzászólása: kõszi akkor azt a 15-elrakom legkõzelebbre.holnap telik le.ha cizta lesz tõle miért adják az orvosok?

Szedjem vagy ne szedjem?

24 hetes terhesen méhszájzáró mûtétem volt. A mûtét után a nõgyógyászom nyugtatót írt fel nekem. Ami aggaszt,hogy a tájékoztató azt írja,hogy terhesség idõszakában nem alkalmazható.Most akkor szedjem,ahogy a doki mondta vagy inkább ne?

Legjobb válasz: Bocsánat hogy nem a kérdésedre válaszolok, de miért kellett a méhszájzáró mûtét? Azért kérdezem mert ,most 25 hetes multam ,de 20 hetesen mikor voltam 4 D-s uhn a külsõ méhszáj nyitva volt 0,5 mm re de azóta egyszer vizgált meg a doki a belsõ méhzáj zárt a külsõre nem mondott semmit!! Amugy szedném csak tudja a doki mit mond!!

Bocsánat hogy nem a kérdésedre válaszolok, de miért kellett a méhszájzáró mûtét? Azért kérdezem mert , most 25 hetes multam , de 20 hetesen mikor voltam 4 D-s uhn a külsõ méhszáj nyitva volt 0, 5 mm re de azóta egyszer vizgált meg a doki a belsõ méhzáj zárt a külsõre nem mondott semmit!! Amugy szedném csak tudja a doki mit mond!!
A kérdező hozzászólása: Tavaly volt P4 miatt egy mûtétem, amitõl megrövidült a méhszájam.Szükség volt a mûtétre a vetélés elkerülése érdekében.Ahogy nõ a baba, úgy tágul a méhszájam, de most megelõztük a bajt. :)
Köszönöm szépen , minden ok akkor remélem!
A kérdező hozzászólása: Igen, minden rendben van, remélem így is marad :)
nekem is felírtak olyan gyógyszert a kórházban (troparin comb.) amit nem is szabadna szednem terhesen, a magánorvosom meg azt mondta ne szedjem :/ jobb ha te is megkérdezel még valakit.
A kérdező hozzászólása: Nekem ezt a magándokim írta fel. A védõnõ is azt mondta, hogy szedjem, mert csak tudja a doki, hogy mit és miért írt fel.A gyógyszertárba mondták azt hogy ha nem vagyok aggódós, ideges típus, akkor inkább ne szedjem.

Szerintetek? Hogy szedjem? Vagy mit szedjek?

Sziasztok !10. hét végén vagyok!Ma vásároltam folsavat eddig semmit nem szedtem csak Duphastont amit a dokim írt ki.Igazából konkretan nem mondta hogy szedjek folsavat,de mindenkitol azt hallottam hogy az kell!Na ma vettem is es az van ra írva hogy acidum folicum 10 mg ,es a patikus holgy azt mondta h napi 2 szedjek .Szerintetek ????Hogy szedjem ??Vagy mit szedjek ?

Legjobb válasz: Miért nem szedsz komplex vitamint,mint pl Gravida ,Elevit,stb.... Én amint pozit teszteltem egybõl vettem Gravidát az a legolcsóbb és jó is!! Egyszerübb és minden van benne ,az elõzõ 2 gyerkõcömmel is szedtem ,és teljesen jó volt amit pluszként szedtem az a magnézium volt a lábgörcsökre semmi mást!!

Miért nem szedsz komplex vitamint, mint pl Gravida , Elevit, stb.... Én amint pozit teszteltem egybõl vettem Gravidát az a legolcsóbb és jó is!! Egyszerübb és minden van benne , az elõzõ 2 gyerkõcömmel is szedtem , és teljesen jó volt amit pluszként szedtem az a magnézium volt a lábgörcsökre semmi mást!!
Off: Én délelõtt hánytam csak a gravidától, este, közvetlen lefekvés elõtt bevéve nem volt gond vele.
én épp azért, mert a folsavnak lassan nincs értelme önmagában, áttérnék a terhes vitaminra. Az egy multivitamin készítmény, feltölti a szervezeted plusszal, ha a baba abból merít, akkor nem a te készleteid használja fel, kevesebb az esélye, hogy kihullik a fogad, hajad, hogy végig betegeskeded a hátralevõ x hónapot. Van benne c vitamin, magnézium, kálcium, folsav stb minden amire szükséged van. Van aki még mellé magne b6-ot vagy folsavat szed pluszban, neked most már inkább a magne b6-ra lesz szükséged, keményedés miatt, a folsav lassan tényleg értelmetlen mert a baba a 12. héttõl már csak nõ, de az idegrendszere már meg van. A változatos étrend helyes, de nem elegendõ!!! a bolti termékekben nincs annyi vitamin tartalom, amennyi elegendõ lenne a napi vitamin pótlásra. Egy konkrét példa: a napi kalcium szükségleted terhesség alatt: min. 1200 mg...ezt a következõképpen tudod bevinni sima táplálkozással. Egyél meg egy nap alatt: - 20 dkg fehér kenyeret (40 mg)û - 10 dkg felvágottat (15 mg) - igyál meg 2*2dl tejet (200 mg) - 20 dkg csirkemellet (10 mg) - 20 dkg rizst (16 mg) - két almát (20 mg) - 5 dkg sajtot ami elég sok zsírt tartalmaz (200 mg) Ez így kb. 500 mg. Megbírnál még 1.5-szer ennyi kaját enni hogy meglegyen? NEM. És ez csak a kalcium.
Lassan a folsavnak nem sok értelme lesz, szedj inkább terhesvitamint. A folsavat már a terhesség tervezésekor el kellett volna kezdeni szedni, mert olyan fejlõdési rendellenességet elõz meg, ami akkor alakul ki, amikor még nem is tudod, hogy terhes vagy. Csodálom, hogy az orvos nem tájékoztatott.
Érdekes mert az elõzõ terhességnél is hánytam , a Gravidától de most 6 hetes lehetek kb és azóta szedem mióta teszteltem , és nem hánytam eddig csak egyszer!!
a folsavnak lassan ninsc érteleme mert a 12. hétig ajánlatos szedni. utána elég a sima kismama vitamin. A progi pótlásnak ehhez smemi köze azt terhesség megtartásra kell a folsav meg a fejlödési rendellenesség ellen kellett volna.
Én egyik terhességemnél se szedtem terhesvitamint (orvosom nem javasolta, ha változatos az étrendem), csak kb. a 10-12. héttõl vashiány miatt vas+folsavat. Szerintem szedd úgy, ahogy a patikus mondta, és következõ alkalommal kérdezd meg az orvosodat.
Mi az isten az a duphast???? sokan tirják hogy ezt kapják A doki meg szomoru hogy nem mondta , de mondjuk kell kérdezni is!! És ilyet nem szabad hogy rá bízod , a gyerekedrõl van szó, senkiben nem bízhatsz nem hogy egy orvosban , gondolom nem magánorvos!!szép napot
Tényleg 10 mg? Az elég sok. Én 5 mgosat vettem. Elsõ terhességnél pár naponta szedtem, másodiknál 4felé törtem és naponta, ha nem vettem be más vitamint. Nézd meg terhesvitamin összetételét, azt hiszem, 0, 8 mg van benne. Én emiatt szedtem ìgy. Tényleg egyszerûbb terhesvitamint szedni. Én most a Gravidát szedtem, de rájöttem, h attól hányok (pedig nem éhgyomorra vettem be) Magnéziumot is szedjél, nekem se mondták elsõ terhességnél, csak amikor panaszom volt. Magnézium citrát napi 3 v több tbl
A kérdező hozzászólása: Akkor nem fogom túladagolni magam akkor se ha 10mg os???és kettot szedek naponta?
A kérdező hozzászólása: Elso gyerkoc !És igazából a dokira bíztam magam és hát mivel duphastont mindjart 5.hettol irt ki , de mást nem mondott így......
terhes vitamint kell szedni, bár nem ártott volna kezdetektõl, a baba szervei 12. hétig alakulnak ki. Most még elkezdheted szedni napi szinten, aztán a 12. hét után elég két naponta. ha eddig nem szedted, az sem nagy gond, sokan úgy gondolják, hogy a mekis kaja és a boltban kapható spanyol uborka és 100 Ft-os kenyér is bõven elég vitamin forrás...én azért szedtem, biztos ami biztos. A dokid nem mondta hogy szedd? illett volna neki.
Eddig is fontos lett volna mert a 12.hétig fejlõdik ki az idegrendszer, ilyenkor alakulhatnak ki a velõcsõ záródási rendellenességek. Szóval ebben a 2 hétben mindenképpen szedd. A nagy könyv szerint a kismamák folsav szükséglete 8000 mikrogramm, azaz 0, 8 miligramm. De túladagolni nem tudod szóval 2-t nyugodtan bevehetsz belõle. Bdog babavárást!
Tervezett terhesség? És esetleg az orvossal elõtte is beszéltél róla, hogy babát szeretnétek? Mert akkor a dokinak mondania kellett volna, hogy már terhesség tervezésekor el kell kezdeni a folsavat. Nekem az orvosom mást nem mondott, szerinte nem kell külön terhesvitamin, de azért én szedtem két naponta egyet az elsõ terhességemnél (egyik nap folsav, másik nap terhesvitamin), de csak a 8. hétig, mert akkor sajnos elhalt a terhességem. Most megint terhes lettem és most csak a folsavat szedem (de mivel már egy éve tervezzük a babát, egy éve minden nap szedek folsava, mert ugye nem tudhattam, hogy mikor fogan meg) Itt a folsav 5 mg-s csomagolású, és napi egyet szedek. ez is eállítólag elég sok, úgyhogy a pozitív tesztig csak felet szedtem, a teszt után meg egész szemet. Ha most a 10 mg-s adagot duplán is szeded, az már visszafelé nem fog hatni.

Most akkor mit csináljak? Szedjem vagy ne? Vesekõ probléma!

Ultrahangon kimutatták,hogy egy 6mm kõ van a vesémben,bár elküldenek ct-re is,hogy valóban az e ,de ha az akkor azt mondták kõzúzás lesz a vége mivelhogy elég nagy és kipisilni durva lenne!Ezután azt mondták,hogy szedjek rowatinexet de úgy tudom az arra jó,hogy a kõ lekerüljön a húgyhólyagba,hogy kitudjam pisilni,de ha a 6mm-es kõ olyan nagy,hogy zúzni kell akkor azt kipisilni lehetetlenség annyira fáj!Mi tévõ legyek?

Legjobb válasz: Ha a doki azt mondta, akkor szedjed...

Ha a doki azt mondta, akkor szedjed...
Szedd a Rowatinexet, bajod nem lesz tõle, ezt írja a betegtájékoztató is: A Rowatinex vese- és húgyúti megbetegedések (pl. vesekõ, vagy a húgyvezetékben lévõ kõ és az ezekhez kapcsolódó tünetek) kezelésére, valamint az újbóli kõképzõdés gátlására, továbbá enyhe húgyúti fertõzésben a vizeletelválasztás elõsegítésére szolgáló gyulladáscsökkentõ és enyhe antibakteriális hatású, simaizmok görcsét oldó gyógyszerkészítmény. Tehát csökkenti a valószínûségét, hogy fertõzésed lesz, és ellazítja a simaizmokat a húgyúti rendszerben, nem hagyja, hogy beékelõdjön a kõ, és ezáltal csökkenhet is a fájdalom. Plusz elõsegíti, hogy ne legyen több veseköved.
Nekem nem hat a Rowatinex. :( Én naponta 2x járok háziorvoshoz ügyeletre vénás görcsoldó és fájdalomcsillapítóért. Nem értem miért várják, hogy magától kijöjjön.. Ilyen hosszan tartó fájdalmak mellet oda lesz a vesém is..
6mm erest nem zúznak. Mûtéttel kiszedik, vagy egy csövet kapsz.

Szedjem vagy ne szedjem? Bővebben lent

37 hetes terhes vagyok a 3. gyermekemmel. Már 2 hete iszom a málnalevél teát és 1 hete szedem a homeos bogyókat. Ma voltam ultrahangon ahol mondta az orvosom hogy medencevégű fekvésű a baba. Már 29 hetesen is az volt de azt hittem azóta befordul. De nem. Ráadásul a magzatvíz is kevesebb az átlagosnál igy nem biztos hogy be tud még fordulni a baba a doki szerint, és amúgy is nagyobb a lányom mint az átlag. A fiaim is nagy súllyal születtek( 4100 gr, 55 cm, 4700 gr 62 cm) Szedjem a bógyókat tovább és igyam a teát hátha "szükség" lesz rá és még befordul és sima szülés lesz. vagy már ne szedjem mert igy felesleges? 37hkm

Legjobb válasz: Állítólag a többedik gyermek esetében egyre késõbb fordulnak be.- no ezt csak hallottam, az elsõ nálam idõben behelyezkedett a második meg még csak most van pocakban. Én azt mondom szedd és idd tovább, én bíznék a babában, hogy addig befordul!

Állítólag a többedik gyermek esetében egyre késõbb fordulnak be.- no ezt csak hallottam, az elsõ nálam idõben behelyezkedett a második meg még csak most van pocakban. Én azt mondom szedd és idd tovább, én bíznék a babában, hogy addig befordul!

Szedjem vagy ne? Segített már valakinek az A vitamin?

Már évek óta próbálkozunk kisbabával.Eredményeink jól.Azt mondta az orvosom hogy szedjunk A vitamint ,mert az segíti a teherbeesést,de viszont a használati utasításban pedig az áll,hogy a tervezett teherbeesés elott nem szabad szedni.Nem tudom hogy mit csináljak.

Legjobb válasz: Jézusommmmmm!!! Az A vitamin köztudottan magzatkárosító hatású. Inkább csak szedj terhesvitamint és kérdezz meg egy másik dokit is errõl. Nagyon kíváncsi lennék, h mit mond egy másik doki.

Jézusommmmmm!!! Az A vitamin köztudottan magzatkárosító hatású. Inkább csak szedj terhesvitamint és kérdezz meg egy másik dokit is errõl. Nagyon kíváncsi lennék, h mit mond egy másik doki.
KÖNYÖRGÖM, BE NE VEDD AZ A VITAMINT!!!! E VITAMNT SZEDHETSZ NAPI 200 MG-OT!!!! Az elevit nem csinál magzatkárosítást! Nehogy bevedd már! Istenem, két gyereket szültem, elevitet szedtem és makk egészségesek! Most is elevitet szedek!!!!! Semmi gond nincs azzal a vitaminnal. Ilyet még életemben nem hallottam róla. Ne hari, de nagy pancser a Te dokid!!!!!
Orvos vagyok, sosem szoktam ilyet írni, neten felülbírálni mást, de A vitamint ne vegyél be, ha babát tervezel. E vitamint esetleg, ez segíti a nyálkahártya épülését és a sejtosztódást is, de A vitamint ne.
Akkor nem lettél túlságosan kivizsgálva, csak amik vannak eredmények, azok jók. Hormonokat se nézték?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors vélaszokat.A férjemnek csináltak spermavizsgálatot, nálam nyálkahártyát, ovulációt.Csinált az orvosom Uh-t(kulso ill.belsot).Majd 7 nap mulva kell visszamennem.Mondjuk kérdeztem tole hogy nem e tévedett a vitamin kapcsán , de azt mondta hogy a z E vitamin másra való.Hát én már nem tudom.
E vitamin volt az, A vitamint semmiképp.
Németországban be van tiltva az Elevit a magas A-vitamin tartalma miatt.( Az élet furcsa fintora, hogy bennem ez az egy fajta terhesvitamin marad meg) Azt állítják róla, hogy az elsõ harmadban végtagfejlõdési rendellenességeket okozhat. Szerintem ne szedj A-vitamint, de kérdezz meg egy másik orvost is! Sok sikert kívánok!!
Milyen eredményeitek a jók? Miket néztek?
Szerintem nem A, hanem E vitaminról lehetett szó.
1-es vagyok és nyugi, nem rajtad akadtam ki, hanem a dokidon.
Továbbra is azt gondolom egyébként, hogy valami tévedés van, egy elsõéves orvosis is tudja, hogy az A vitamin teratogén...

A 2. levél fogamzásgátlót szedem, a 21 szemből még van 9 szem, de megjött a vérzésem. Abba szeretném hagyni a szedését, abba hagyhatom így, ne szedjem be a 9 szemet? Vagy szedjem végig? (A többi lent)

Fáj a hasam nagyon t?le,és ugye a 21 szemb?l még van 9 szem,de megjött...nemtudom végig szedjem e ezt a levelet és a következ?t már ne kezdjem el,vagy már ezt a 9 szemet se vegyem be? segítsetek!

Legjobb válasz: Mindenképpen végig kell szedni a levelet, csak úgy félbehagyni orvosilag alaposan indokolt esetben lehet. inkább orvoshoz kéne fordulnod, mert lehet, hogy ez a mellékhatás másik típusnál nem fordulna elõ és akkor váltást javasol.

Mindenképpen végig kell szedni a levelet, csak úgy félbehagyni orvosilag alaposan indokolt esetben lehet. inkább orvoshoz kéne fordulnod, mert lehet, hogy ez a mellékhatás másik típusnál nem fordulna elõ és akkor váltást javasol.
Szerintem mindegy mikor hagyod abba, ha már nem akarod szedni egyáltalán! De biztosan volt rá valami jó okod amiért elkezdted szedni a fogamzásgátlót! Többé-kevésbé "megszokott" tüneteid vannak, lehet, hogy csak a gyógyszer nem a megfelelõ! Mivel nem vagyok orvos, javaslom, hogy keresd fel a nõgyógyászodat, õ biztosan segiteni tud majd neked! De szerintem mig nem beszéltél vele, ne hagyd abba a fogamzásgátlót!
2.! Mindenképp végig kell szedni a levelet ha valaki abba akarja hagyni! ha csak úgy menetközben hagyná abba, teljesen összezavarná a hormonrendszerét. Én tudom, már szedtem és hagytam is abba, tudom, mit hogy kell. És orvos is ezt mondaná (nem a kisujjamból szoptam).
helyeslem az elsõ hozzászólót, ne hagyd abba a gyógyszerszedést, akkor teljesen összezavarod a hormonháztartásodat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!