Találatok a következő kifejezésre: Szedjem még elevitet (10 db)

Teherbeesés előtt elég ha naponta Elevitet szedek vagy szedjek még mellé mást is?

Legjobb válasz: Szerintem elég. Én is csak terhesvitamint szedtem elõtte két hónapig, igaz, nem Elevitet, hanem más fajtát. Ha teherbe esel, akkor az elsõ trimeszterben az a legfontosabb, hogy a folsav elég legyen. Max akkor megnézed, hogy az elevitben mennyi van, vagy megkérdezed a dokitól, hogy szerinte kell-e az eleviten kívül pluszban még folsav is, vagy sem. Én nem szedtem pluszban, végig vitamint szedtem terhesség alatt, elõtt és még utána is, amíg el nem fogyott és mindig tökéletes volt a vérképem.

Szerintem elég. Én is csak terhesvitamint szedtem elõtte két hónapig, igaz, nem Elevitet, hanem más fajtát. Ha teherbe esel, akkor az elsõ trimeszterben az a legfontosabb, hogy a folsav elég legyen. Max akkor megnézed, hogy az elevitben mennyi van, vagy megkérdezed a dokitól, hogy szerinte kell-e az eleviten kívül pluszban még folsav is, vagy sem. Én nem szedtem pluszban, végig vitamint szedtem terhesség alatt, elõtt és még utána is, amíg el nem fogyott és mindig tökéletes volt a vérképem.
A több folsav nem jobb. Amikor még a megfelelõ mennyiséget kutatták (ebben magyar kutatók és magyar anyák is részt vettek), azt tapasztalták, hogy a legoptimálisabb a 0, 8 mg folsav, ennél a mennyiségnél fordult elõ a legkevesebb fejlõdési rendellenesség. Az Elevitben is ennyi folsav van. (Nem vagyok gyógyszerügynök. :-)
Én femibiont 800-at szednék, a kórházban is ezt ajánlották.Több benne a folsav mint bármelyikben.Olvass utánna a neten.
Csak az elevitet szedd vagy a gravidát, nekem ezeket ajánlotta a doki.A túlzott vitamin-, ásványianyag bevitel se jó.Az elsõ 3 hónap a napi szedés a jó, aztán én is csak két naponta szedtem, mert beköszöntött a tavasz rengeteg zöldséggel, gyümivel.:) :)

Most csináltam tesztet, ami kimutatta a babát. ápr.14én volt meg utoljára. azóta szedem az elevitet. szedjek még vmit? mikor menjek dokihoz? mit csináljak, hogy megmaradjon?

Legjobb válasz: Szerintem még legalább 2hetet várj. Ha gondolod, igyál palástfûteát, az csökkenti a vetélés kockázatát. Az Elevit elég, ha kell majd még vmi, akkor a doki úgyis felírja. Gratulálok! :-))

Szerintem még legalább 2hetet várj. Ha gondolod, igyál palástfûteát, az csökkenti a vetélés kockázatát. Az Elevit elég, ha kell majd még vmi, akkor a doki úgyis felírja. Gratulálok! :-))
A kérdező hozzászólása: szedem az elevitet.ettõl függetlenül vegyek még folsavat is? elvileg az elevitben 0, 08 mg van, ami pont a napi bevitel szükséglet.nem lesz sok, ha szedek még külön is?
tegnap is volt egy hasonló kérdés, keresd vissza. Szerintem menj minél elõbb orvoshoz, legfeljebb vissza fog késõbbre is hívni. De a tegnapi kérdezõnek is írtuk, a laborvizsgálatokat is jobb mielõbb elvégezni..
Fodrasz es 13 hetes kismama vagyok.Szabad hajatfesteni de nem zart helyen vagy nyitott ablaknal!Es mindenkepp szedj folsavat!!!az elso 3 honapban az a legfontosabb!!
Hajat festeni lehet nyugodtan, csak ha lehet, akkor jól szellõzõ helységben, vagy ha bekente, menjél ki a levegõre, most jó idõ van, mert nem a festés árt, hanem a szaga lehet káros.
Nyugodtan lehet hajat festetni, ez is egy túlparázott tévhit, hogy nem lehet! Hiszen ezzel az erõvel gyümölcsöt se együnk, mert permetszermaradvány van rajta stb.!
Én 8 hetes vok, és nagyon de nagyon rám férne már a fodrász, de én nem megyek, inkább megvárom, hogy 12-14 hetes legyek. Gratula!
Szia! Gratula, én meg hétfõn leszek 6 hetes! Szerdán voltam dokinál, már látta a petezsákot (10mm-es), én is szedem az Elevitet és még pluszba nekem ajánlotta a Folsavat (3*1 adagot). Ne aggódj én is ilyen vagyok, de próbálok megnyugodni. Én mrá itthon töltöm a következõ idõket, veszélyes helyen dolgoztam! Te meddig fogsz dolgozni?
Szia! Gitta vagyok, írtam neked privit! :)
Nem ártasz! Befestheted! Ezt egy nõdoki írta web-en...
A kérdező hozzászólása: befesthetem a hajam? már 2 centis lenövésem van, és nagyon õszülök vagy ártok ezzel a picinek?
Elõször is gratulálok.Ne görcsölj olyanon hogy megmarad e vagy nem.Persze hogy megmarad.Szerintem ne szedjél semmi mást majd az orvosod úgyis megmondja a véreredményed alapján hogy szükséged van e további gyógyszerekre.A vitaminszedést sem szabad túlzásba vinni mert az is káros lehet.Orvoshoz elég a 6. héten elmenni mert az ultrahangon akkorra már biztosan látszik hogy van e ott petezsák estleg már szívhang is hallható és minden rendben van e. Egy 28 hetes kismama.
Kell a folsavtabletta, mert az 3mg-os, és napi 2-t lehet belõle, én is szedem!

Tegnap teszteltem egy pozitívat. Szedem az elevitet. Mit szedjek még? Jövőhéten megyek dokihoz, addig elég az elevit és majd mond valamit?

Legjobb válasz: Bõven elég az elevit. Én csak késõbb kezdtem el szedni, mint ahogy megtudtam. Most 18 hetesek vagyunk.

Bõven elég az elevit. Én csak késõbb kezdtem el szedni, mint ahogy megtudtam. Most 18 hetesek vagyunk.
Az elevit bõven jó+folsavat ajánlott szedni még a terhesség elején.
Szia! Nekem Elevitet és folsavat ajánlottak.
Én is Elevitet szedek de nekem a védõnõ azt mondta hogy ezt a gyógyszert külföldön készítették nincs benne a jód és Magyarország 80%-a jódszegény területen él. A jódhiány is rengeteg betegséget okoz még a magzatnál is. Nem tablettában szedem hanem természetes víz formában, neve a Jódaqua és gyógynövényboltban lehet kapni 1290 Ft és 3-5 hónapra ia elég. 14 hetes kismama
Elég az Elevit, a dokid sem fog mást ajánlani. majd ha mész vérvételre, akkor kiderül kell-e mást szedned, de addig elég az Elevit.


Szedjem még az elevitet? Meddig érdemes?

Most kihagytam két hetet, mert kíváncsi voltam ha nem szedem mennyit (kilót) szedek fel. Így csak fél kiló jött fel két hét alatt, amúgy másfél-kett?. Kb. 2 hétre elegend? tabletta van még. Ha azt még beszedem és utána már nem veszek az baj? Most már itt a gyümölcsszezon, inkább azt ennék. 30 hetes kismama

Legjobb válasz: Én helyedben szedném szoptatás során is.De te tudod...Érdemes megkérdezni egy orvost is...boldog heteket:)

Én helyedben szedném szoptatás során is.De te tudod...Érdemes megkérdezni egy orvost is...boldog heteket:)
A 12. hétig tanácsos szedni, de tél is volt, stb, most viszont már simán abbahagyhatod, itt a gyümölcsszezon!
elég ha szedsz most csak folsavat, vastartalmú gyümi-zöldség, magnéziumot potold, hogy a lábad ne görcsöljön, de szerintem már nem szükséges, csak figyelj az étkezésre.
Én dokim csak elsõ harmadban javasolta, ill mondta, h szedhetem a szoptatás során is. A második és harmadik trim-ben nem kell, csak fölöslegesen növeli a baba súlyát.

Meddig kell szedjem az Elevitet? Ma nem tudtam megkérdezni az orvosom, mert műtétre szaladt.3. hónapig? Most 16 hetes vagyok és még mindig szedem, jó ez?

Legjobb válasz: dr.czeizer épp ma reggel mondta a televízióban, hogy az elsõ 3hónapban érdemes szedni valamilyen magzatvédõ vitamint.de azért kérd ki az orvosod véleményét is.

dr.czeizer épp ma reggel mondta a televízióban, hogy az elsõ 3hónapban érdemes szedni valamilyen magzatvédõ vitamint.de azért kérd ki az orvosod véleményét is.
Az úgynevezett magzatvédõ vitaminoknak az összetétele úgy van összeállítva, hogy a várandósok illetve a szopatós kismamák szükségleteihez illeszkedjen. Más az összetétele arányaiban, mint a "sima" vitaminkészítményeknek. Szedése a tervezett terhesség elõtt három hónappal, a terhesség alatt és a szoptatás ideje alatt ajánlott. Persze minden orvosnak más-más a véleménye. Ahány orvost kérdezel annyi választ fog adni. De gondolj bele: a mai gyümölcsök, zölségek már nem tartalmaznak annyi vitamint mint régebben..pláne ha messzirõl jn, leszedik nyersen és úgy érlelik...
Ha valóban így táplálkozol akkor szedd. Én a vírusos idõszakban naponta szedtem még 4-5 hónaposan is.. (épp akkorra esett). Aztán meg heti 2 ettem, míg el nem fogyott. Durván a 28.ik hétig. De igazából csak egy 100 szemest ettem meg. Szóval nem is tudom hogy osztottam szét. :) Bár más jellegû vitamint azt eszek. Amiben szintén megvan mindenféle vitamin, csak ez most már nem magzatvédõ. Plusz én a vas miatt eszem ezt is, ez egy áfonyaital, és a székletemen nem keményíti meg. Ajánlom, az Elevit után! 34 hetes kismamai
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Legközelebb a 18. heti UH-ra megyek, ott mindenképp rákérdezek, addig is szedem szerintem tovább, mert amúgy nem táplálkozom vmi vitamindúsan, alig vannak pl. még friss gyümölcsök. Sajnos.
A reklámban is úgy van, hogy szedje a terhesség elõtt, alatt, után!:o) Bár szernitem ez picit túlzás.De ártani bizti nem árt!
Szia! Én úgy tudom, hogy a szülés után a szoptatás ideje alatt is javasolják a szedését.
A harmadik hónap(12.hét) végéig mindenképp érdemes egy 100 szemes doboz elég, mert addig fejlõdnek a fontos idegek stb, ha utána is szeded bajt nem okoz a felesleges vitamin kiürül , kivéve egy kettõt ezért mást mellé nem indokolt szedni, mert túladagolható: hypervitaminózis!!
Én a Hip natalt iszom és én is 16 hetes vagyok, mellette folsavat és Magne B6, ezeket még fogom is szedni szerintem, de nem tudom, meddig, ártani nem árt, csak hát elég költséges.
Én a 12. hétig mindennap szedtem egyet, azóta csak heti egyet. Nekem így mondta a dokim. Boldog babavárást!:) 33 hetes kismami
Szia!Én is azt szedem, én 15 hetes vagyok, és napi 1-et szedek már a kezdetek óta.Ha ártana, akkor nem mondanák azt, hogy szedheti az ember terhesség alatt, és szoptatás alatt is

Még kettő nap és 16. hetet töltöm. Nem bírom szedni az elevitet mert rosszul vagyok tőle kb 2-3 hete nem szedek semmit. Annyi mindent hallottam hogy már nem tudok dönteni. Melyiket vegyem és szedjem Gravida vagy Ladeevit?

Legjobb válasz: szia én ugyan elevitet szedek és nem vagyok rosszul tõle de a barátnõm aki egy héttel fiatalabb terhes nálam õ rosszul van az elevittõl és a gravidát szedi:)

szia én ugyan elevitet szedek és nem vagyok rosszul tõle de a barátnõm aki egy héttel fiatalabb terhes nálam õ rosszul van az elevittõl és a gravidát szedi:)
Ladeevitet. Gravidától is sokan rosszul vannak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.Annyit kérdeznék még hogy hallottam több embertõl hogy este vegyem be ne reggel és akkor nem piszkálja a gyomrom.Ki hogy van ezzel???
Az elevitet én sem bírtam utána váltottam gravidára nekem semmi bajom nem volt tõle.Én reggel vettem be mindig.
barátnõmet nem bántja ha reggel veszi be én viszont este veszem be az elevitet mert az orvosom azt mondta hogy este vegyem a magneb6 miatt azt is kell szednem:)
Én Hipp Natal nevû gyümölcskoncentrátumot ittam az elsõ terhességemnél.Gyógyszertárba vettem, mert ott volt a legolcsóbb. Nekem bevált.

Elkezdtek jelentkezni a méhösszehúzódások (napi 3-4), illetve éjjel begörcsöl a lábam. Ha reggel beveszem az Elevitet, este meg egy szem Magne B6-ot, az jó? Vagy máshogy szedjem őket? (Esetleg több Magne B6-ot? ) Köszönöm.19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A legjobb az lenne, hogy ha felhívnád az orvosod, vagy egybõl bemész a kórházba. 19 hetesen ez nem a legjobb. És az elevit, meg a MagneB6 nem fog csodát tenni. Szerintem.

A legjobb az lenne, hogy ha felhívnád az orvosod, vagy egybõl bemész a kórházba. 19 hetesen ez nem a legjobb. És az elevit, meg a MagneB6 nem fog csodát tenni. Szerintem.
Nekem napi 3*2 MagneB6-ot kellett szednem 14 hetes koromtól keményedés miatt. De mindenképpen orvost kérdezz meg!
Menj dokihoz. A magnézium nyugtató hatású, az épp jó, de ezt a doki mondja meg, nehogy baj legyen.
A MagneB6 pont méhösszehúzódásokra+görcsökre van.Én mindig szedek 3*1-et, de, ha görcsölök egy kicsit veszek be plusszba, és jó.Most vagyok 30 hetes.
Utolsó vagyok.Tehát, ha görcsölsz vagy keményedel, nyugodtan vegyél be MagneB6-ot.De kérdezd meg az orvosod, õ is ezt fogja mondani.
a magne b6-ból nagyon kevés az egy szem.én abból napi 3-at szedtem, aztán áttértem a béres magne b6-ra mert az gazdaságosabb.az sokkal nagyobb dózisú, abból egyet szedek.tényleg ajánlatos lenne felkeresned az orvost.
nekem 13 hetesen írta fel a doki a magneb6-t, keményedésre! reggel délben, este... mst 24 hetesen már 4-5-t szedek, fõleg ha front van... szóval nem ártasz ha nem egyet veszel be belõle, mert sztem az nem fog hatni, de kérdezd meg a dokid!!!
Kérj az orvosodtól Magnesii Citricit. Csak receptre adják, de olcsóbb, mint a recept nélküli magnézium.

Hét hetes vagyok, milyen vitaminokat szedjek? Iszom a citromos vizet, gyümölcsöt és elevitet. Ti még mivel doppingoljátok magatokat?

Legjobb válasz: én napi 3x1 magne b6-ot szedek még. habár ez nem eljesen olyan amire te gondolsz :-)

én napi 3x1 magne b6-ot szedek még. habár ez nem eljesen olyan amire te gondolsz :-)
C-vitamin, és én az elevit mellé még folsavat szedtem. 7 hetes baba anyukája :)
Másra szerintem nem nagyon van szükség. Ha esetleg van, vagy lesz panaszod, pl. enyhe görcsölés (de ne legyen!) akkor szedhetsz még MagneB6-ot. (28 hetes mami)
nekem folsavat javasolt a dokim a 20. hétig a Gravida mellé.
A citromos vizet nem ajánlom, szépen lassan elkezdi marni a gyomrodat a sok sav. Az Elevit mellé Jodid200-at kell szedni, mert nem tartalmaz jódot és nélkülöhetetlen a babának(hiánya fejlõdési rendellenességet okoz). Én még a terhes vitamin mellé elkezdtem egy hete szedni 500mg-os C vitamint. Ha lehet kerüld a tömeget. 39km
Elevitet szedtem Jodid nélkül és nincs semmiféle születési rendellenesség! Õsanyáink se szedték. Fontos a változatos táplálkozás. Fõzelékek, gyümölcs, zöldség fõképp. Ha az Elevitet szeded + most indokolt a c-vitamin, az bõven elég! Boldog babavárást!
én írtam elõbb, bocsi nem néztem az alcímet....ebben nem tudok segíteni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Gratulálok a babához.
én csak elevitet szedtem és nem volt semmi bajunk szép és egészséges babánk született.
Én barátcserjét szedem és végre volt tüszõrepedés (hõ alapján) ami még clostival sem jött össze. Már csak bízom benne hogy sikerül. Szerintem ne szedj túl sok mindent egyszerre. De hogy melyiket ne? Hát ezt ki kell tapasztalnod sajnos. Drukkolok hogy jöjjön a baba!
kolléganõm szedte az Elevitet és volt probléma (tüdõfejletlenség) én az elsõ babánál akkor a Materna volt divat... sokat híztam a baba nagy lett az is igaz, most nem szedtem semmit, "csak" nyomelemeket, egy áltagos centrumot, de csak kétnaponta és gyógyteáztam, szülés elõtt egy hónap málnalevéltae, ...finom. 3 kg-os egészséges kisláynom lett, most 7 hós.

10 hetes terhes vagyok, a nőgyógyász eddig nem mondta, hogy szedjek vitamint (pedig a vérvétel eredményét is látta) , csak a háziorvos mondta 1 hete az Elevitet és írt fel Martofer flór-t. Lehet baja a babának, ha terhes vitamint még nem szedek?

Terhes vitamint még mindig nem tudtam venni, csak Supradyn F-et szedek (az még van itthon) és Martofer flór-t szedek mellete.

Legjobb válasz: Szerintem semmi baja nem lesz a babádnak.Az elevit is jó.

Szerintem semmi baja nem lesz a babádnak.Az elevit is jó.
Szia. Nem hiszem, hogy emiatt baja lenne. Olyan kismama is van, aki nem szed terhesvitamint. Ha más vitamint szedsz az is jó, és egyél sok gyümölcsöt és zöldséget. Üdv, 32 hetes kismama
Sokan nem szedünk vitamint, én sem szedtem. Jobban hiszek a természetes dolgokban, sok vitamin, gyümi, változatos táplálkozás-és emellet az irodalom szerint sincs szükség plusz vitaminra. Nekem sem mondott semmit a doki, és nekem is furcsa volt annó. Se nem ajánlotta, se nem tilottta, szóba sem hozta. Pedig talán ejthetne pár szót a dologról...
Nekem azt mondta a dokim, hogy ha gondolom szedhetek terhesvitamint, de õ ezt nem tartja lényegesnek, nem a híve. 14 hetes vagyok, és Gravidát szedek heti 2x-3x+folsavat.
A supradyn is csak vitamin, teljesen jó, az elevit csak úgy van összeállítva hogy alkalmassabb legyen, de a nõgyógyászt kérdezd meg mert néhány vitamint túl lehet adagolni és nem hinném hogy a háziorvosnak kéne felírni ilyenkor bármit is. Martofer flór is inkább a nõgyógyásztól kérdezd. Nekem például mondta a nõdoki, most 10 hetesen hogy kétnaponta szedjem csak az elevitet, mert akkora lesz a baba hogy ki se fér. Mindent amit javasolnak érdemes megkérdezni a terhesgondozáson, mert ha én mindent szednék amit mondtak akkor jóllaknék a vitaminokkal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!