Találatok a következő kifejezésre: Szedjem a vagy ne, (44 db)

multi vitamin és edzés utána gyors ch még kéne.
Így van, én is ezt javaslom. Persze étrended az legyen.
én most próbáltam ki, a pow3rd 2.0-t, nem értek hozzá, hogyan és miért de frankón felpörgeti az embert fizikailag...
Nem rossz egy NO fokozó, ha az alapok megvannak, de fontosabb a vitamin, protein, ch.

Használok egy gyógyszert ami miatt késik a mestruácíóm mit tegyek szedjem tovább vagy ne? De légyeges lenne továbra is szedni

Legjobb válasz: Vaze, itt van a portálon az orvosod? Ha nincs, akkor ne itt várj választ, hanem szépen sétálj el hozzá, és beszéld meg vele.

Vaze, itt van a portálon az orvosod? Ha nincs, akkor ne itt várj választ, hanem szépen sétálj el hozzá, és beszéld meg vele.

Szedjem a folsavat? Tegnap kezdtem lombik miatt fogamzásgátlót. És el kellett kezdenem még a folsavat is. Viszont azt olvastam hogy a folsav felszívódádát 3 dolog gátolja és az egyik a fogamzásgátló. Akkor most szedjem vagy ne szedjem?

Legjobb válasz: Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos,2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Folsavat mindenképp szedd a terhesség 12.hetéig! Én biztios, ami biztos, 2 szemet szedtem. Nem tudtam, hogy a fogigátló gátolja a felszívódást.. 38 hetes lombikos ikres kismama

Szedjem vagy ne? Segített már valakinek az A vitamin?

Már évek óta próbálkozunk kisbabával.Eredményeink jól.Azt mondta az orvosom hogy szedjunk A vitamint ,mert az segíti a teherbeesést,de viszont a használati utasításban pedig az áll,hogy a tervezett teherbeesés elott nem szabad szedni.Nem tudom hogy mit csináljak.

Legjobb válasz: Jézusommmmmm!!! Az A vitamin köztudottan magzatkárosító hatású. Inkább csak szedj terhesvitamint és kérdezz meg egy másik dokit is errõl. Nagyon kíváncsi lennék, h mit mond egy másik doki.

Jézusommmmmm!!! Az A vitamin köztudottan magzatkárosító hatású. Inkább csak szedj terhesvitamint és kérdezz meg egy másik dokit is errõl. Nagyon kíváncsi lennék, h mit mond egy másik doki.
KÖNYÖRGÖM, BE NE VEDD AZ A VITAMINT!!!! E VITAMNT SZEDHETSZ NAPI 200 MG-OT!!!! Az elevit nem csinál magzatkárosítást! Nehogy bevedd már! Istenem, két gyereket szültem, elevitet szedtem és makk egészségesek! Most is elevitet szedek!!!!! Semmi gond nincs azzal a vitaminnal. Ilyet még életemben nem hallottam róla. Ne hari, de nagy pancser a Te dokid!!!!!
Orvos vagyok, sosem szoktam ilyet írni, neten felülbírálni mást, de A vitamint ne vegyél be, ha babát tervezel. E vitamint esetleg, ez segíti a nyálkahártya épülését és a sejtosztódást is, de A vitamint ne.
Akkor nem lettél túlságosan kivizsgálva, csak amik vannak eredmények, azok jók. Hormonokat se nézték?
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors vélaszokat.A férjemnek csináltak spermavizsgálatot, nálam nyálkahártyát, ovulációt.Csinált az orvosom Uh-t(kulso ill.belsot).Majd 7 nap mulva kell visszamennem.Mondjuk kérdeztem tole hogy nem e tévedett a vitamin kapcsán , de azt mondta hogy a z E vitamin másra való.Hát én már nem tudom.
E vitamin volt az, A vitamint semmiképp.
Németországban be van tiltva az Elevit a magas A-vitamin tartalma miatt.( Az élet furcsa fintora, hogy bennem ez az egy fajta terhesvitamin marad meg) Azt állítják róla, hogy az elsõ harmadban végtagfejlõdési rendellenességeket okozhat. Szerintem ne szedj A-vitamint, de kérdezz meg egy másik orvost is! Sok sikert kívánok!!
Milyen eredményeitek a jók? Miket néztek?
Szerintem nem A, hanem E vitaminról lehetett szó.
1-es vagyok és nyugi, nem rajtad akadtam ki, hanem a dokidon.
Továbbra is azt gondolom egyébként, hogy valami tévedés van, egy elsõéves orvosis is tudja, hogy az A vitamin teratogén...

Nem tudom, hogy mit csináljak. Szedjem a Premens tabit, vagy ne?

Kétségek között vagyok, mert volt egy vetélésem januárban, azóta voltak laborvizsgálataim, uh-on figyelik a pé-t, nyh vastagságot, stb. Ebben a hónapban kezdjük el a babaprojit és azt mondta a doki, hogy szedjem a premest tabit. Utánaolvastam a pirulapatika.hu-n, a betegtájékoztatóban meg le van irva, hogy terhesség alatt nem szedhet?. Ha én szedem folyamatosan és sikerül a baba, akkor mire megtudom, ugyebár 2 hetes leszek. A dokitól rákérdeztem azt mondta, hogy nem árt, s?t kifejezetten jót tesz. Segíti a pé-t, a nyh megvastagodást, a beágyazódást. Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Amit a dokid mondott! Elvégre Õ az orvos! Ha meg nem bízol benne keress másikat! Szerintem.... Ja! És szedjed!!!

Amit a dokid mondott! Elvégre Õ az orvos! Ha meg nem bízol benne keress másikat! Szerintem.... Ja! És szedjed!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi, szedem!

Szedjem vagy ne szedjem a fogamzásgátló tablettát?

Legjobb válasz: Érv: nem leszel terhes, és gumi nélkül jobb a szex mindkettõtöknek. A pattanásos bõrre is jó. Ellenérv: lehet egy csomó féle mellékhatása a szedés elején, de ha jó a tabi, akkor nincs semmi baj vele.

Érv: nem leszel terhes, és gumi nélkül jobb a szex mindkettõtöknek. A pattanásos bõrre is jó. Ellenérv: lehet egy csomó féle mellékhatása a szedés elején, de ha jó a tabi, akkor nincs semmi baj vele.
A mellékhatásról annyit, hogy ugyanannnyi mint más tablettának, ha szedni kell. Nézd, nekem nem voltak mellette görcseim, hanem szépen beállt a ciklusom., nem féltem sosem a teherbeeséstõl, nem volt gondom sosem vele, csak jókat tudok mondani, ja és 10 nap helyett csak 5-t menstruáltam.
Nekem sem volt semmi rossz tapasztalatom a tabival kapcsolatban, nem vettem észre semmilyen mellékhatást, sõt a szex is sokkal jobb gumi nélkül.
Én most szedem 9. hónapja, az elsõ hónapban elég súlyos depressziót okozott, azután le is akartam állni vele, de az elsõ doboz végére megszûnt ez a mellékhatása:) (meliane-t szdek)
Én sem tudok rosszat mondani! Beállítja a ciklusodat, lerövidíti a mensit, nem lesznek görcseid, ha rendesen szeded a teherbeesés lehetõsége szinte 0%. Sokkal jobb a szex gumi nélkül, össze sem lehet hasonlítani. Mindig tudod mikor jön meg, nem kell idegeskedni. Persze valakinél elõfordulnak mellékhatások (szédülés, fejfájás), nálam is voltak, de váltottam másikra és azóta semmi panaszom sincs. 4 éve szedem már, de nem tudok ellenérvet mondani. Persze vannak akik mondják, hogy nem akarnak szedni hormonokat, de én meg úgy vagyok vele, hogy inkább szedem, és nem kell idegeskednem mindig, hogy nem lyukadt ki a gumi vagy idõben felhelyeztem-e a kúpot, krémet. A tablettát meg csak be kell venni minden nap (én a telefonomon szoktam beállítani és így minden nap ugyanabban az idõben jelez). A krémeket, kúpokat meg az aktus elõtt x idõvel kell felhelyezni, ami szerintem nagyon macerás.
Én a lebiztosabb és legahtékonyabb védekezésnek tartom, csak ebben bízom meg. Nálam 12 évig abszolut bevált! Én csaj mellette tudok voksolni. Amúgy meg sok + hatása van: órára pontos mensi, fájdalmak , vérzés csökkenése, méhnyakrák esélyének csökkenése. Szeritem nyugodt szívvel szedd, és nemkell félned, hogy baj lesz!
Szerintem attól függ, hogy hány éves vagy. 17-18 éves korig NEM KELL, mert csak összezavarja a hormonrendszered! Ráérsz addig "bármi" mással védekezni. Felesleges.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Az elsõ hónap után voltam marhára kétségbeesve, hogy akarom-e tovább szedni, mert folyton elmartam magam mellõl a barátomat, amióta szedem. De mostmár kezdek megnyugodni.
Nekem a fogamzásgátló tabletta szedésével párhuzamosan minden mellékhatás kijött, állandó fejfájás, izomgörcs stb. A pajzsmirigy mûködésére is kihatott, halálvágy stb. szorongás tört rám. Ezekkel párhuzamosan csomók jelentek meg a melleimben. Endokrinológus rögtön leállította 1, 5 év után a tabletta szedését! Egyébként felesleges szedni, jó az óvszer is. Nem olyan könnyû teherbe esni. Van az interneten ehhez kapcsolódóan egy cikk is, ha vki kételkedne, http://www.csaladinet.hu/hirek/eletmod/egeszseg_orvos-valasz..

Melyiket szedjem? Volina vagy Cypromix? A bőrgyógyászom a Cypromixet írta fel, a nőgyógyász a Volinát. Szerintetek melyiket szedjem? Melyik a jobb, ha azt akarom, hogy ne legyek olyan pattanásos és szőrös?

Legjobb válasz: Antiandrogén hatása csak a cypromixnek van, a volinának nincsen. De a cypromixet csak indokolt esetben írhatják fel, olvasd el a tájékoztatóját neten.

Antiandrogén hatása csak a cypromixnek van, a volinának nincsen. De a cypromixet csak indokolt esetben írhatják fel, olvasd el a tájékoztatóját neten.
én cypromixet szedek. nincsenek pattanásaim, szörös sem vagyok.
Utolsó vagyok, ne haragudj, hülyeséget mondtam. Elvileg a Volinának is van antiandrogén hatása, mert én most kaptam receptet Yasminellere az endokrinológustól a magas tesztoszteronszintemre. A volinának pedig ugyanaz a hatóanyaga, mint a Yasminellenek. A doki azt mondta, a Yasminelle újabb, õ inkább azt ajánlotta.
Cypromixet szedek, fogamzásgátlás céljából, és csak akkor hat, ha a bõr pattanásos vagy fokozottan szõrös. Azóta egy pattanásom sincs, és sokkal enyhébben szõrösödök. (nem ajánlom a borotvát) kérdés: A nõgyógyászod egyébként megvizsgált rendesen? Vérvétel volt? Nem gyanakodott PCOS-ra? Érdemes lenne rendesen kivizsgáltatnod magad (ultrahang stb), mert én is fokozottan szõrös voltam, pattanásos, kimaradt a mensim folyamat... Ez csak egy tanács, de remélem nincs gond. Én nem tudom milyen a Volina, nekem ez bejött, egy éve szedem, és semmi mellékhatása nem jelentkezett. Remélem segítettem :) 19/l
Utolsó: Annyit javítok, hogy akár szõrös vki, akár nem, attól még hat a cypromix. Csak elvileg olyannak nem szabadna felírni, aki csak fogamzásgátlás céljából szeretne tablettát szedni. Amúgy 2. és 3. vagyok, nekem is PCOS-em van. Szóval nekem az endokrinológus inkább a Yasminellet javasolta:) De igazad van abban, hogy a kérdezõnek is ki kellene vizsgáltatnia magát. Lehet neki is hasonló gondjai vannak.

Szedjem ezt a gyógyszert vagy ne?

Az orvosom azt tanácsolta, h szedjem ezt a gyógyszert:Rutascorbin! De rá van írva, h terhesség alatt nem ajánlott!!!

Legjobb válasz: Ne szedd!

Ne szedd!
Nõgyógyász írta amúgy fel? Vagy háziorvos? Az sem mindegy..
Akkor bátor a dokid. :-) Ez igazából abszolút orosz rulett mert vagy lesz tõle bajod, vagy nem. Nem tudhatja sem az orvos sem senki, mivel nincsenek ezzel kapcsolatos kísérletek/tanulmányok. Te tudod, ha gondolod, szedd be, de én állapotosan biztos nem szednék be olyat, amit nem teszteltek elõtte terhes nõkön.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy terhes vagyok!! hetes! Köszönöm a válaszokat!
Kismillió kismama szedte már, akit én ismerek azoknak kb a 70%, a dokik nem véletlenül írják fel. Én is szedtem.
#6-os válaszoló, az igaz, hogy lényegében C vitamin, de ott van az összetevõi között még a rutozid, aminek mellékhatása lehet a hasmenés, és ahogy #7-es válaszoló is leírta, terhesség esetében egy erõsebb hasmenésnek is szomorú következményei lehetnek. Egyébként tényleg, a dokid tudta hogy terhes vagy? Mennyi idõs a baba?
Hogy tanácsolhatod neki hogy nyugodtan szedje? A tájékoztatóra is az van írva, hogy ne szedje illetve köztudott hogy semmilyen kísérletet nem végeztek azzal kapcsolatban hogy hogyan hatnak az összetevõi az állapotos szervezetre valamint magára a babára! Továbbá, a Rutascorbin egyik gyakori mellékhatása a hasmenés, ami alhasi vérbõséget okoz, az alhasi vérbõség pedig vetéléshez vezethet az elsõ 12 hétben, utána pedig koraszüléshez. Összetevõi között van az aszkorbinsav és magnézium, ezért inkább vegyél a patikában magnéziumot és C vitamint külön-külön majd naponta háromszori adagolásban vegyél be a C vitaminból 2000 mg-ot, a magnéziumból pedig 1000-et.
Rutascorbint nyugodtan lehet szedni az lényegében c vitamin, leginkább akkor szokták adni ha valamilyen vérzés van, de anélkül is nyugodtan szedhetõ.
A Rutascorbin biztonságosságát terhesség és szoptatás ideje alatt még nem vizsgálták tudtommal, ezért általános óvatosságból nem szabadna felírni egyik dokinak sem, mivel nincsenek adatok arról, hogy milyen hatással lehet a magzatra. Miért írta fel? Alsó végtagi vénás elégtelenséged van vagy aranyered?
Az orvos, aki felírta, tudja, hogy terhes vagy?
Hány hetes vagy és a nõdokid írta?
A kérdező hozzászólása: Nem jó?
Valóban rengeteg kismamának írták már fel! Lehet szedni.

Fogamzasgatlo tabletta, szedjem vagy-ne? Mik lehetnek a mellekhatasaok?

Legjobb válasz: Attól függ hány éves vagy!

Attól függ hány éves vagy!
A kérdező hozzászólása: Ja, bocsi, 22! De felek hormont szedni...
Én erre azt szoktam mondani , h valamit valamiért, de ha pontosabb infókat szeretnél akkor menj el egy nõgyógyászhoz, minthogy itt esetleg hülyeséget mondanak!
én 17 vagyok és szedem nincs semmi mellékhatásom az orvosod(nõgyógyászod) tudja h milyen fajta kell neked. én Mirabellát szedek de az nem biztos ha neked jót tesz ezért kell a nõgyógyászoddal beszélni errõl
Nem véletlenül kell megvizsgálnia a nõgyógyásznak, mielõtt felírja. Ennyi idõsen már nem akarlak lebeszélni róla, én 18 voltam, amikor elkezdtem szedni, korábban nem akartam felborítani a hormonháztartásomat. De nem bántam meg. Már több mint egy éve szedem, de semmi bajom nincs tõle, nincsenek mellékhatásai, amik miatt abba kéne hagynom. Könnyebben jönnek rám a kilók, de erre oda tudok figyelni. Tablettánként változó lehet a mellékhatások listája, de ez tényleg teljesen személyreszabott, a te szervezetednek lehet, hogy teljesen más válik be, mint másoknak. Egy próbát szerintem megér. Nálunk nagyon hasznos, mert elég sokat vagyunk együtt, így olcsóbban jövünk ki a tablettával, jobban is bízom benne, ráadásul a korábbi 7 nap helyett 3-4 napig tart a menzeszem, mióta szedem, és a durva rosszullét és hasfájás is elmúlt.
Szerintem attól is függ milyen gyakori a szeretkezés, ha rendszeres akkor feltétlen védekezni kell -én ugyan férfi vagyok ám mivel megbízható a partnerem nem szeretjük a kondomot. Nõgyógyász a megoldás.
Persze azt a nõgyógyász sem tudja megmondani, hogy a késõbbiekben milyen hatással lesz a gyerekedre, mert az is eltérõen hat minden egyénre. Sose lehet tudni, hogy bármi rendellenesség épp nem attól van-e...
Én nem szedhetek, és az a nõgyógyászom, akinél szültem, nem javasolta, sõt hozzátette, hogy a legtöbb nõnél érdemes lenne elgondolkozni rajta, egészségügyi okokból, más kérdés, hogy nincs nagyon más alternatíva. Az összes többi doki tudom, hogy felírná, mint a cukrot. Igenis lehetnek mellékhatásai, és ezért csak egy alapos orvosi vizsgálat után lehet szedni, azt a fajtát, ami neked megfelelõ. Más kérdés, hogy a dokik többsége ezzel nem törõdik, van egy bevált szere, azt írja, mert ez az ügynököktõl is függ. Probléma lehet a dohányzás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a trombózis, és ezek hajlama, családi elõfordulása, a nagy súly és a hízásra való hajlam. 22 évesen vlsz. teljesen egészségesnek látszol, de hogy az is maradj, elõvigyázatosság kell. Megbízható orvost keress, aki adott esetben meg is tud nyugtatni, ha kérdéseid vannak, és nem reflexbõl ír, hanem tényleg kivizsgál.
A kérdező hozzászólása: A receptet ugy irta, hogy SEMMIT nem kerdezett :(

Mikor vegyem be a gravidát vagy mit szedjek helyette, hogy ne legyen iszonyatos hányingerem?

Elsõ terhességem alatt is ezt szedtem, semmi bajom nem volt vele soha. Most ismét várandós vagyok, de nagyon rosszul vagyok tõle. Émelygek, hányingerem van, pici kell és hányok is. Elmúlik egy fél óra alatt, de én így nem akarom ezt szedni. Mikor vegyem be, vagy mit vegyek helyette ami árban is hasonló (2000 körül) és nem kelt hányingert?

Legjobb válasz: Szia! Az elején én is rosszul voltam tõle. Ezért inkább akkor vettem be este, amikor már tényleg majdnem elaludtam. Így elaludtam mire kifejthette volna mellékhatásait :-)

Szia! Az elején én is rosszul voltam tõle. Ezért inkább akkor vettem be este, amikor már tényleg majdnem elaludtam. Így elaludtam mire kifejthette volna mellékhatásait :-)
A terhességek nem egyformák. Lehet hogy minden mástól is hányingered lenne most. Nézd meg, mit lehet olyan árban kapni, ami Neked elfogadható, és próbálj ki egy másikat. NEm tudom mikor veszed be, de az fontos, hogy ne éhgyomorra, hanem mindenképpen evés közben vagy után, és sok folyadékkel.
Én közvetlenül reggeli után szoktam be venni egy jó nagy pohár vízzel, így nincs panaszom tõle! :) Próbáld ki!
Én is kipróbáltam mindent...reggel felkelés után, délután...de legjobban a lefekvés elõtti idõpont vált be!:D
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor úgy veszem be.
A tájékoztató szerint este kell bevenni, és figyelj arra, hogy elõtte mindenképp egyél valamit. Nekem bevált a Gravida, csak akkor hánytam vagy émelyegtem tõle, amikor elfelejtettem vacsizni és úgy vettem be.
Nekem nem segített az, ha este, lefekvés elõtt vettem be, még éjszaka is hánytam. 1 hétig próbálkoztam, aztán abbahagytam, femibiont szedek, semmi bajom tõle.
A kérdező hozzászólása: Árat tudsz a Femibionra mondani ?
13 hetig 3000 korul, utana 5000 korul, de csak minden masnap szedem, nem naponta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!