Találatok a következő kifejezésre: Szedheti a a folsavat a (23 db)

Amig orvos nem vizsgàlt meg, de 100% terhes vagyok, szedhetem magamtol a folsavat vagy vàrjak?

a neten talàlhato kalkulàtorok szerint 5 hetes és 4 napos terhes vagyok.orvoshoz nem akarok menni,csak 2-3 hét mulva(akadt néhàny csalàdi probléma.)

Legjobb válasz: Persze, szedheted! A Folsavat már terhesség elõtt 2-3 hónappal is el lehet kezdeni szedni! A Folsav egy olyan vitamin, amely a gerincvelõ kifejlõdéséhez nagyon fontos (csökkenti a nyitott hátgerinc kockázatát)! Naponta 2x1-et vegyél be. A másik, nem baj, hogy ha csak 2 hét múlva mész orvoshoz, akkor már tuti biztosan az UH-os is fog látni szívhangot! Sok kismama egybõl megy, ahogy megtudja, hogy babát vár, pedig a legelején még csak a petezsák látszik. Vigyázz magadra és gratulálok a babához!

Persze, szedheted! A Folsavat már terhesség elõtt 2-3 hónappal is el lehet kezdeni szedni! A Folsav egy olyan vitamin, amely a gerincvelõ kifejlõdéséhez nagyon fontos (csökkenti a nyitott hátgerinc kockázatát)! Naponta 2x1-et vegyél be. A másik, nem baj, hogy ha csak 2 hét múlva mész orvoshoz, akkor már tuti biztosan az UH-os is fog látni szívhangot! Sok kismama egybõl megy, ahogy megtudja, hogy babát vár, pedig a legelején még csak a petezsák látszik. Vigyázz magadra és gratulálok a babához!
Szedhetsz folsavat+ E vitamint együtt, napi egyet, de elkezdhetsz szedni vmi magzatvédõ vitamint is. Elevit, Gravida, Eurovit, Materna (az új fajtát).
Az E vitaminra azért kérdezz rá a nõgyógyászodnál, nekem kimondottan tiltotta olyan vitaminok szedését, amiben mesterségesen van A és E vitamin. (Állítólag az E vitamin - a mesterséges, olyan dolgokat ehetunk, amiben van, persze- szóval gerincproblémákat okozhat a babónak a legújabb kutatások szerint!)
Mindenképp szedj folsavat. Napi 2*1-et. Az E vitaminról az orvosoddal konzultálj. És majd biztos mondja a magzatvédõ vitaminokat is. Puszi :)
A kérdező hozzászólása: nagyon-nagyon köszönöm a vàlaszokat!!!!!!

A cickafarkfű teát minden nap legalább egyett kell inni? Meg E vit is minden nap egyet? és szedhetem mellé a folsavat?

ja és mikor kezdjem el menses els? napján vagy utolsón? köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Napi 2 cseszevel lehet fogyasztani. A masik ket vitamint miert szeded igy, s miert nem egy olyan multi-komplexet szedsz, amiben ezek is benne vannak pl.

Napi 2 cseszevel lehet fogyasztani. A masik ket vitamint miert szeded igy, s miert nem egy olyan multi-komplexet szedsz, amiben ezek is benne vannak pl.
A kérdező hozzászólása: hát nem is tudom mert a folsavat tudtam megszerezni illetve kaptam 2 dobozt, kb 2 hónapja, gondoltam szedem csak azt, mert igazából eddig meg szerintem most sincs semmi gond velem mert voltam is terhes meg érzem is az ovumat, csak ebben a hónapban meglepõ módon de azt hiszem kimaradt egy ovulálásom és még soha nem volt ilyen, szóval a folsavat már szedem egy ideje, ugyhogy az adott, az E vitamint meg ma hogy voltam gyógyszertárba a teáért gondoltam mi bajom lehet, nem jól tettem?

Merckformin XR és a Folsav 50mg-os szedhető együtt?

Legjobb válasz: Igen, én is szedek hasonlót, meforal-t + folsavat, meg még egyebeket is...

Igen, én is szedek hasonlót, meforal-t + folsavat, meg még egyebeket is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) A mg-ot elírtam. 6 mg elég?
Igen, én is szedtem mikor terhes lettem, miután kiderült, hogy baba van, 14. hétig együtt ment a folsav meg a meforal. Vagy nem is tudom, lehet folsavat már hamarabb is szedtem, nem csak akkor mikor kiderült. Lehet, az a lényeg! :)
Én 5 mg-os folsavat szedek, és azt is soknak találom, minden netes forrás 400-800 mikrogrammot ír...


Szerintem a terhesvitamint szedd, mert van benne folsav is.
Szerintem se szedj folsavat, nekem azt mondták, azt csak akkor kell szedni, ha már terhes vagy. Addig az Elevit bõven elég. Sok sikert!
Elsõ vagyok: Én meg úgy hallottam, hogy az idegrendszer fejlõdéséhez szükséges legjobban a folsav, az elsõ hetekben, amikor még nem is tudni, hogy baba van. Nyugi, elég az elevit végig.

Gravida, Folsav, Béres Magnézium. Szedhetem így? vagy sok? 1, 5 éve vetélésem volt, a folsavat azért szedem.8 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Szerintem elég a garavid csak magába.Voltál már nõgyógyásznál?Õ mit mondott?

Szerintem elég a garavid csak magába.Voltál már nõgyógyásznál?Õ mit mondott?
Szerintem is a dokitól kérdezd, bár kell a folsav, a magnéziumot is ráérsz szedni ha kell, én azt mondanám a dokival beszéld meg.Én nem szedtem folsavat külön, mert volt a magzatvédõben, ahogy gondolod, ártani nem ártasz.
A kérdező hozzászólása: Igen, voltam dokinál, õ azt mondta, hogy vitaminokat szedhetek nyugodtan.
Igen!Az orvosra hallgas.Amit õ mond az a jó!
Teljesen jó, én 12 hétig Gravida, magneB6, ferro-folgamma, C-vitamin. Mindet a doki mondta
Szerintem ez így jó.Az elsõ 12 hétben én ugy szedtem, hogy centrum materna, folsav, és magnézium.A 12 héttõl pedig materna, vas, magnézium....És még most is így szedem...30 hetes vagyok.

Ezeket a vitaminokat szedhetem együtt, nem sok egyszerre? Gravida, folsav, e-vitamin és c-vitamin? Kicsit fel szeretném tuningolni a szervezetemet a terhesség előtt.

Legjobb válasz: A folsavon kívül nem szednék mást. Ha nem vagy beteg, minek szednéd? Elég lesz akkor tuningolni, ha már teherbe estél.

A folsavon kívül nem szednék mást. Ha nem vagy beteg, minek szednéd? Elég lesz akkor tuningolni, ha már teherbe estél.
A zsírban oldódó (A, D, E, K) vitaminokkal kell vigyázni, hogy ne adagold túl, mert gondot okozhatnak. Ha a Gravidában van E vitamin, ne szedj pluszban! Én New Life-ot szedtem, a próbálkozások elõtt 2 hónappal kezdtem meg (nem szedtem hozzá semmi mást). Szép, egészséges, normál súlyú babám lett. 24N
Ennyit felesleges egyszerre szedni, itt a nyár, egyél inkább sok gyümölcsöt, plusz a gravidát.
Szerintem is elég csak a folsav. Én 12. hétig is csak azt szedtem.
Itt a nyár, szerintem nem kell ez a sok mesterséges vitamin. Talán az E vitamint ajánlanám, mert az elõsegíti a megtermékenyített pete beágyazódását. egyél sok gyümölcsöt, zöldséget, halat! :) )

6 hetes vagyok, szedem az elevitet 8 hete, kedden elkezdtem a folsavat is szedni. Napi 2-t. Azóta szorulásom van. Az elevitnek is ez a mellékhatása, de semmi problámám nem volt vele. Mit szedhetnék, hogy ne legyen szorulásom?

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélj az orvosoddal, hogy mit kell szedned egyáltalán. Nekem például nem javasolta a terhes vitamint, szerinte elég a folsav és magne b6. Én egyébként is eléggé változatosan étkezem szerintem sincs másra szükségünk egyenlõre. 12 hetes vagyok. Boldog babavárást!

Mindenképpen beszélj az orvosoddal, hogy mit kell szedned egyáltalán. Nekem például nem javasolta a terhes vitamint, szerinte elég a folsav és magne b6. Én egyébként is eléggé változatosan étkezem szerintem sincs másra szükségünk egyenlõre. 12 hetes vagyok. Boldog babavárást!
Én is szedem az elevitet, nekem eddig semmi bajom tõle. Sokan nem bírják. Szerintem az egyiket abba kellene hagynod, vagy kevesebbet bevenned. Én kihagynék egy napot, ha helyreálla dolog, akkor velezném az adagot, és úgy folytatnám a vitaminok szedését. Nem minden kismama szervezete igényli szerintem a sok vitamint. Ha elég zöldet és gyümölcsöt eszel, akkor szerintem nem nagyon kell ilyeneket szedni. Ezt elméletileg egy sima vérvizsgálat meg tudja állapítani.
Elevitet is és folsavat is felesleges egyszerre szedni, még vészes vérszegénység kezelésére is sok. A kettõ együtt okoz szorulást. Jobb lenne ha csak az egyiket szednéd. Folsav mellé kellhet még más vitamin is, de az elevit mellé nem szükséges.
Az Elevit es a folsav nagyon jo, jo ha szeded es nem ettol van szorulas!ez nallam is elofordult igy az elejen en csak elevitet szedtem, a doktor is azt mondta hogy sok folyadek es ami fontos, nem lessz szekrekedes es konnyebben szulni is fogsz mindennapi seta, legalabb egy fel ora! nekem bejott!
Jól teszed, az én orvosom is pont így javasolta, napi 1 Elevit, 2 folsav. Mindenképpen mozogj, napi 1 óra séta kell, és egyél meg minden nap 1 almát. Ja, és próbálj meg sokszor keveset enni, én 1 nap 5x étkezem (a fõ étkezések közben gyümölcs, joghurt, könnyû saláta), semmi problémám nincs.
én elég szorulásos vagyok, ráadásul veszélyeztetett terhes, és egész nap feküdnöm kell, ami nem könnyíti meg a helyzetet. Nekem a sok folyadék és a sok gyümölcs, esténként egy-két szem aszalt szilva segít.

Szedhetem a folsavat a 16. hétig?

Nagyon sok jót olvasok róla, szedtem már a terhesség el?tt is. Tudom, hogy nem szükséges végig szedni. Kb. a 16. hétig elég?

Legjobb válasz: Szia. Elég a 12. hétig is szedni, mert ekkorra már minden szerve kifejlõdik. De ha a 16. hétig akarod szedni, szedheted nyugodtan, ártani nem ártasz. Üdv 37 hetes kismama

Szia. Elég a 12. hétig is szedni, mert ekkorra már minden szerve kifejlõdik. De ha a 16. hétig akarod szedni, szedheted nyugodtan, ártani nem ártasz. Üdv 37 hetes kismama
Akár egész végig szedheted. Ameddig akarod..a jótékony hatása valóban a 12-16.hétig jelentõs, de én még mindig kell szedjem 32 hetes vagyok.
A folsavat a 8. hétig fontos szedni, de minél tovább szeded, ártani nem ártasz vele. Én külön folsavat nem szedek, de a terhesvitamint rendszeresen szedem, 26 hetes kismama vagyok.

Szedhetem a folsavat ha szoptatok?

Kicsifiam 5 hónapos,még szoptatom,és ujra terhes vagyok.Szedhetem a folsavat,nem árt a tejcsinek?

Legjobb válasz: Én folyamatosan szedem az Elevitet, 6 hónapos a babám. Szoptatás alatt is lehet szedni.

Én folyamatosan szedem az Elevitet, 6 hónapos a babám. Szoptatás alatt is lehet szedni.
Ja és grat a babákhoz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!