Találatok a következő kifejezésre: Szedhetem a ha (142 db)

Migrénes - löüktető fejfájást hogyan kezelje a feleségem? Milyen gyógyszer szedhető erre, ha egyáltalán szedhető? Esetleg valami már házi gyógymód?

Holnap tölti a 15 hetet. Már homloküreg gyulladásra is gondoltuk :(

Legjobb válasz: Engem is kinzott a terhességem elején a fejfájás, sokszor tényleg szinte elviselhetetlen volt. A gyógyszertárban megmondják melyik gyógyszert szedhetik terhes nõk is, én külföldön élek, Paracetanol-t kaptam rá. Érdemes megemliteni a nõgyógyásznak is, nekem kb 3-4 hétig tartott.

Engem is kinzott a terhességem elején a fejfájás, sokszor tényleg szinte elviselhetetlen volt. A gyógyszertárban megmondják melyik gyógyszert szedhetik terhes nõk is, én külföldön élek, Paracetanol-t kaptam rá. Érdemes megemliteni a nõgyógyásznak is, nekem kb 3-4 hétig tartott.
A kérdező hozzászólása: Voltam gyógyszertárban és ott a Paramax-ot ajánlották. Azt mondták, hogy ennek a gyógyszernek nincs ellenjavallata a terhesség és szoptatás idején. Bár azt is hozzátették, hogy ugyanúgy paracetamol tartalmú, mint pl a Coldrex, Panadol, Rubophen, Saridon, stb.
A fejfájást okozhatja túl alacsony, és túl magas vérnyomás is. Erre hülyeség lenne fájdalomcsillapítót szedni. Mérjetek vérnyomást elsõ körben, és lehet, hogy napi 1 kávé megoldja a problémát. Terhesség alatt én homeopátiás bogyókat szedtem, patikában kiválasztottuk a tünetek alapján a legmegfelelõbbet. Nem mondom, hogy minden esetben megszüntette, de enyhültek a panaszok.
A múlthéten én is igy voltam, nagyon fájt, elmentünk az ügyeletes gyógyszertárba és mivel 15 hetes voltam úgy kértük. Nem adtak semmit, inkább tûrjem, borogassam ezt ajánlották. Nagyon fájt de túl vagyok rajta!
A kérdező hozzászólása: Megkérdezem a gyógyszertárban és a védõnõt is, mert a nõgyógyász jelenleg nyaral (Vele csak egy hét múlva tudunk beszélni)... Köszönöm a válaszokat :)
Szintén amit az elõzõ válaszoló írt: kávé és fekvés, plusz én Panadolt vettem be, azt is szabad.
Nekem az Algopyrint tiltotta.
Gyógyszereket hanyagoljátok. Itt van pár természetes gyógymód. http://www.natursziget.com/egeszseg/20080709-fejfajas-migren De nézzetek utána, hogy mit lehet terhesen, mert vannak gyógynövények, amik ilyenkor tilosak.
algopyrint megengedte nekem a nõgyógyász a terhesség alatt. Én is migrénes vagyok. Meg igyon egy erõs kávét, feküdjön.
Igyon több vizet pihenjen és a szemét is pihentesse

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ez a hüvelyi fertőzésre szedhető tabletta akkor is szedhető-e ha fogamzásgátlót szedek. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erről mindenképpen azt a szakorvost kérdezze, aki a gyógyszert felírta Önnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erről mindenképpen azt a szakorvost kérdezze, aki a gyógyszert felírta Önnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni Öntől, hogy ez a hüvelyi fertőzésre szedhető tabletta akkor is szedhető-e ha fogamzásgátlót szedek. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Erről mindenképpen azt a szakorvost kérdezze, aki a gyógyszert felírta Önnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Erről mindenképpen azt a szakorvost kérdezze, aki a gyógyszert felírta Önnek. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Szedem az Eurovit Kismamáknak vitamintablettát, le fog járni a szavatossága, megkérdeztem egy gyógyszertárban szedhetem-e ha lejár a szavatossága, azt monták igen. Tényleg lehet szedni? Nem lessz semmi baja a babának tőle? Most 6-hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.

Nyugodtan szedheted. Én is jártam már úgy, hogy vminek lejárt a szavija, de azt mondták, hogy kb. 4-5-6 hónapig lehet még szedni. Ezek nem gyógyszerek, hanem vitaminok, étrendkiegészítõk voltak, ill. gyógyszertári kencék.
szerintem sem lesz semmi bajod és a babának sem. Ez nem tejtermék ami gyorsan romlik. De az ilyenekre is kell valamit írniuk. Ez olyen mint egy konzerv pl ami sokszor még a lejárati idõ után évekkel is fogyasztható minden ok nélkül. Még akkor is, ha most sokan leszavaznak. (Fõiskolán tanultuk.) gratulálok a babához
Én azért a helyedben nem kockáztatnék pár ezer forintos vitaminon, én vennék egy jó szvatosságút a helyedben, de te tudod mit teszel, bajod gondolom nem lesz tõle.
Szia.Én is kb ennyi idõs terhesen kaptam Elevitet ami lejárt.....én nem szedtem, ne azon az 1-2 ezer Ft-on múljon a "nyugalmam":) De te ahogy érzed! Boldog babavárást:) 31+5 km

Az FLP termékék közül a Multi-Maca tablettát nők is szedhetik? Én a férjemnek vettem, a Berry gél mellé, én pedig a Berry iszom. Vagy én is szedhetem a Macát ha babát szeretnénk?

Legjobb válasz: ismerem a livinges termékeket az áruk aranyban kifejezve van és sajna a tapasztalat azt mutatja hogy nem használnak legalább is a gélek a berry kifejezetten nõgyógyászati problémára jó az biztos de akitõl vetted kérdezd meg mi a neve mert elfelejtettem de van egy olyan tablettája a foreverlivingnek ami meddõségre forgalmaznak ami segíti a peteérést , azért ajánlom mert a berry önmagában nem elég az kevés a macát meg férfiaknak találták ki te ne szedd mert tele van férfi hormonnal és ha te is szeded akkor csak magadnak fogsz vele ártani meg nõ a tesztoszteron szinted és nem fogsz tudni babás lenni. Te irtad az elöbb a multimaca kérdést is?

ismerem a livinges termékeket az áruk aranyban kifejezve van és sajna a tapasztalat azt mutatja hogy nem használnak legalább is a gélek a berry kifejezetten nõgyógyászati problémára jó az biztos de akitõl vetted kérdezd meg mi a neve mert elfelejtettem de van egy olyan tablettája a foreverlivingnek ami meddõségre forgalmaznak ami segíti a peteérést , azért ajánlom mert a berry önmagában nem elég az kevés a macát meg férfiaknak találták ki te ne szedd mert tele van férfi hormonnal és ha te is szeded akkor csak magadnak fogsz vele ártani meg nõ a tesztoszteron szinted és nem fogsz tudni babás lenni. Te irtad az elöbb a multimaca kérdést is?
Az elõzõ vagyok, azt elfelejtettem, hogy a férjemnek a Maca Vibe (Multi Maca) segített rendbetenni a spermaképét, úgyhogy csak bízni kell magatokban, és optimistán hozzáállni a dolgokhoz!
Én ittam az FLP termékeket fél évig csak a sok pénz dobtuk ki rá és nem használtak van olcsobb megoldás és az használ is mint pl a teák és kapszulák.
Szia! Volt feljebb egy Maca Vibe-os kérdés, én arra is azt írtam, hogy nekünk az FLP-s hölgy azt mondta, hogy a Multi Maca nõknek is jó és én is szedjem, mert fokozza a libidót. Mellesleg ezek a készítmények teljesen természetesek, akkor pedig szerintem semmiféle hormon nem lehet bennük. Nekem bejött a Berry, mert az 50-60 napos ciklusaim végre nagyjából 42 naposak lettek, és most már van peteérésem is. Remélhetõleg méregtelenített. Az sajnos igaz, hogy nagyon drágák ezek a szerek, de hasonló készítményeket lehet kapni más gyártóktól is, nézzél körül természetgyógyász boltokban vagy drogériában.
A kérdező hozzászólása: Nem én írtam , kössz a véleményt!

14 éves korban szedhető A vitamin, és ha igen maximum hány mg?

El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Az ajánlott max 2800-3000. Ha rendesen, változatosan eszel, akkor ált. nem kell pótlás. Én hetente 2* szedek 10 000 Ug-set, nincs tõle semmi bajom (tehát nem adagolom túl).

Az ajánlott max 2800-3000. Ha rendesen, változatosan eszel, akkor ált. nem kell pótlás. Én hetente 2* szedek 10 000 Ug-set, nincs tõle semmi bajom (tehát nem adagolom túl).
A kérdező hozzászólása: értem. és ha 1 3000 mg set veszek akkor azt milyen idõközönként kell szednem?
és milyen betegségre szeditek? Csak kíváncsi vagyok.
14:50-es vagyok, nem kifejezetten betegségre szedem, hanem mert nem eszek elég változatosan, plusz stresszes városi környezet stb. Ha 3000 Ug-t szednél, akkor szerintem minden másnap elég. Szerintem.
és ezek nem recept kötelesek? Nekem a körmömre javasolták, de nem mertem belevágni.
tudtommal nem receptkötelesek szerintem próbáld ki, a túladagolás ritka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Egyébkélnt gyengénlátó vagyok és úgy tudom hogy jó az A vitamin a szemre, ezért szedném.
és mi a neve a készítménynek?

Eseményutáni tablettát felírja az orvos vagy szedhetem e ha szoptatok? 8 hónapos a kisfiam naponta 2-3-szor. Védekeztünk, de sajnos az óvszer valamikor kilyukadt!

Legjobb válasz: Gondolom utána x ideig nem szoptathatsz, mert ha még nem tudnád, egy elefántnak is elegendõ hormont tartalmaz - szó szerint!

Gondolom utána x ideig nem szoptathatsz, mert ha még nem tudnád, egy elefántnak is elegendõ hormont tartalmaz - szó szerint!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Nem-nem tudom mennyi hormont tartalmaz, mert még sosem szedtem.
június végéig.
Hónap végéig.
Mindig a hónap vége a mérvadó ilyen esetben... nekem elõzõ terhességrõl maradt, most járt le a szavatossága a nõgyógyász szerint még nyugodtan beszedhetem, de inkább kiváltottam egy újat...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Nekem is az elõzõ terhességembõl maradt, pont aznap vettem meg, amikor szûltem. Eddig nem is kellett, de ma olyan rosszúl lettem, azt hittem elájulok, megmértem a vérnyomásom és 160/100 volt. Bevettem a dopegytet. Kénytelen leszek megint szedni, pedig azt hittem most nem kellesz. 20 hkm

Ha most kezdek el kondiba járni szedhetem a King Creatine?

17 éves vagyok, 188 cm és kb. 78 kg.

Legjobb válasz: Használhatod, de fontosabbak is vannak. Étrend, vitamin, edzés után protein + gyors ch.

Használhatod, de fontosabbak is vannak. Étrend, vitamin, edzés után protein + gyors ch.
szedhetnéd de még most felesleges lesz. nélküle is gyorsan fejlõdsz majd pár hónapig. egyébként inkább micronizált monohidrátot ajánlok, ennek az árán abból több mint 1kiló ki jönne.
Fontossági sorrend! - szilárd étkezés, - multivitamin, - protein, - szénhidrátforrás, - creatin. Tehát a creatin jó dolog, de nézd a fontossági sorrendet. Hapedig creatin, akkor creatin monohydrate legyen, és ne valami dizájner creatin.
Meg tudod indokolni, hogy miért pont King Creatin?
szerintem ne. a creatin elég rendesen megdobja az erõt, az edzetlen ízületeid, tested meg erre nincsenek felkészülve egyenlõre. bõven elég a sima edzés, meg az étrend egyenlõre.

Akkor is szedhetek metformint ha nincs baj a cukrommal? (PCO-szerű gondok)

Már négy éve járkálok n?gyógyászról n?gyógyászra, és mindegyik el?ször azt mondta hogy PCO-m van, de a vizsgálatok után kiderült hogy ez nem túl valószín?,( bár még pontosan egyik se volt szíves tájékoztatni, hogy ha az nem akkor pontosan mi) A tüneteim olyanok mintha az lennék (sz?rösödés + akne, a ciklusaim 35 naposak (de mostmár annak is örülök hogyha 35 napos)). Mindegyik doki csak fogamzásgátlót akart felírni (pedig nincs rá szükségem). Hiába "hatottak", mivel alapból hajlamos vagyok a depresszióra, ezért 7 hónap után mindig abbahagytam. Régebben is olvastam már arról, hogy a "az inzulin rezisztenciát csökkent?" gyógyszerek segíthetnek, de amikor a dokiknak mondtam, akkor jobbik esetben nem tudták hogy mir?l beszélek, most utoljára pedig még le is "csökkentett értelm?"-zött a "kedves hölgy" (magánredelésesen...). Most még nem szeretnék babát, de sokak kálváriáját olvasva úgy gondoltam, jobb, ha el?re gondolkodom és kiírom a kérdést... Esetleg ajánlanátok egy kedves és normális orvost? L/19

Legjobb válasz: Dr. Nagy László Budapest, Pillangó magánrendelõ vagy Bajcsy kórház. otthon van pcos-ban, szívesen ajánlom

Dr. Nagy László Budapest, Pillangó magánrendelõ vagy Bajcsy kórház. otthon van pcos-ban, szívesen ajánlom
Ha budapesti vagy, akkor mindenképp a MensMentist ajánlom neked. A tüneteid alapján elképzelhetõ, hogy IR-ed van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindkettõtöknek. Utánaolvastam, az IR az tényleg valószínûbb, mivel apai ágon mindenki szenved valamilyen cukorbetegségben, még a távolabbi rokonok is... Sajnos borsod-megyei vagyok, de az itteni orvosokra csak a pénzem ment el, úgyhogy tényleg muszáj lesz felmennem pestre... Azzal csak egy gond van, hogy a tanulás miatt nem tudom évközben megoldani. Nézegettem a neten és MensMentist van Debrecenben is, az egyszerûbb lenne, viszont nem tudom, hogy van-e olyan jól felszerelt, mint a pesti... =/
Utolsó vagyok. A debreceniek is nagyon jók. Ha az közelebb van neked, menj hozzájuk!
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm szépen :) Nézegetve az árakat rájöttem, hogy elõször csak a szénhidrátokról mondok le teljesen, és ha nem használ, akkor mindenképpen irány Debrecen :)
Szia! Egerben keresd meg Dr Tóth Gézát. Belgyógyász-endokrinológus. Engem Õ kezel IR-PCO val. Aranyos, kedves és jó doki. Tényleg törõdik a beteggel. A neten megtalálod a címét és telefonszámát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a végeredményt leírom, hátha másnak is hasznára lehet: Végül sikerült találnom egy hozzáértõ és nem mellesleg tisztességes endokrinológust Miskolcon, Dr. Bakó Barnabást. Tetõtõl talpig kivizsgált, megnézte az inzulint is. Minden rendben volt a vérképemmel, ultrahangon sem találtak cisztákat. Õ egy másik betegségre gyanakodott, CAH-ra, ami egyfajta mellékvese zavar, de az sincs. Végeredmény: Kicsit magasabb a tesztoszteronszintem, de még a határértékek között van, egyrészt ez zavarhatott be a menstruációmba (ami azóta teljesen normalizálódott), ill. a túlzott szõrösödés ettõl lehet. Nyáron kell majd mennem vérvételre és kontrollra a biztonság kedvéért. Sajnos telefonszámot és címet nem tudok adni, mivel nincs magánrendelése, azzal kellett ügyeskedni hogy kapjak hozzá egy beutalót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!