Találatok a következő kifejezésre: Szedhető az és a (104 db)

Egy kis segítséget kérnék! 3 éve volt Mononucleosis-om (csókbetegség ). Anyukám ápolónő, és ő azt mondta, hogy biztos nem szedhetek fogamzásgátlót, emiatt a betegség miatt. Ez valóban így van, vagy van esélyem, hogy szedhetek?

Legjobb válasz: végül is ezt jó volna egy orvostó megkérdezni...:)én személy szerint nem hallodtam arról hogy ez a kór kigyógyulása után nem szedhetõ fogamzásgátló...:)de talán anyukád jobban tudja:)

végül is ezt jó volna egy orvostó megkérdezni...:) én személy szerint nem hallodtam arról hogy ez a kór kigyógyulása után nem szedhetõ fogamzásgátló...:) de talán anyukád jobban tudja:)
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm! :) Én attól tartok, hogy direkt mondogatja nekem anyu, hogy ne szedjek... Nem nagyon nézi jó szemmel, hogy van barátom (3éve). :(
Talán anyu a párodba olyasmit vesz észre amit te nem!!!Az én szüleim imádják a párom...és kétségbe esnének ha elhagynám:) már 5éve...pfuuu...és csak ugy megjegyezném hogy nem jó a fogamzásgátló...én is szedtem 2évig a hormonjaim nagyon megzavarta...:-S
az lesz a legegyszerûbb ha elmész nõgyógyászhóz.Ha nem szedhetsz a betegség miatt akkor azt tutira megmondja! Tavaly nekem is volt mononucleosis-om de ilyemsi szóba sem jött..Érdekes.
ez hülyeség.nekem 2, 5 éve volt ilyen betegségem, és anyukám szintén ápolónõ, és õ vitt el fogamzásgátlót iratni miután meggyógyultam:D

Cukorbetegként milyen fogamzásgátlót szedhetek? Az orvosom azt mondta, hogy hormonális fogamzásgátlót nem szedhetek, de nekem nem megoldás az óvszer, és a hüvelybe helyezhető kúpot is mellőzném, ill spirált sem tetetnék be.

Két gyermekem van, fontos lenne valami használható infó.

Legjobb válasz: Hát... amennyiben semmi sem felel meg neked, bízd a férjedre. Réges régen ez nem is volt kérdés. A kedves férjek Kelenföldnél kiszálltak és meg volt oldva.

Hát... amennyiben semmi sem felel meg neked, bízd a férjedre. Réges régen ez nem is volt kérdés. A kedves férjek Kelenföldnél kiszálltak és meg volt oldva.
megszakitás, jah, nem kell úgy félni tõle vagy ott van a hõmérõzés, billings módszer, méhnyak kitapintása, naptározás. Esetleg alkalmazd mindet együttesen. Hidd el bele lehet jönni, én gyakorlatilag 16 éves korom óta alkalmazom ezeket a módszereket, mivel én se szedhetek gyógyszert és a párom nem hajlandó óvszert használni!

Tisztelt Főorvos Úr! 14 hónapja szedem a Remifemin Plusz tablettát. A betegtájékoztatón azt olvastam, hogy májkárosodást okozhat. Szedhetem még és meddig, vagy hagyjam abba? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Anikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A betegtájékoztatón minden olyan esetet fel kell tüntetni amely - lehet hogy csak egy betegnél -  egy készítmény alkalmazása alatt előfordult. Ez természetesen még mindig nem jelenti azt, hogy az adott probléma összefüggésbe hozható egy készítmény szedésével! Amennyiben valaki májbetegségben, májkárosodásban nem szenved, a Remifemin biztonsággal szedhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A betegtájékoztatón minden olyan esetet fel kell tüntetni amely - lehet hogy csak egy betegnél -  egy készítmény alkalmazása alatt előfordult. Ez természetesen még mindig nem jelenti azt, hogy az adott probléma összefüggésbe hozható egy készítmény szedésével! Amennyiben valaki májbetegségben, májkárosodásban nem szenved, a Remifemin biztonsággal szedhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 60 éves változókorban lévő vagyok. Szeretnék gyógyhatású készítményt szedni, de mindegyikre rá van írva, hogy epilepsziások nem szedhetik és én az vagyok. A másik kérdésem, hogy a túlzott hajhullásom is lehet a változókor hatása? Kivi

Tisztelt Főorvos Úr! 60 éves változókorban lévő vagyok. Szeretnék gyógyhatású készítményt szedni, de mindegyikre rá van írva, hogy epilepsziások nem szedhetik és én az vagyok. A másik kérdésem, hogy a túlzott hajhullásom is lehet a változókor hatása? Kivizsgáltak és semmi problémát nem találtak. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A változókor tájékán a hajhullás is fokozódhat. Az epilepszia esetén szedhető gyógyszerekről a neurológus tud részletes tájékoztatást adni.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A változókor tájékán a hajhullás is fokozódhat. Az epilepszia esetén szedhető gyógyszerekről a neurológus tud részletes tájékoztatást adni.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 14 hónapja szedem a Remifemin Plusz tablettát. A betegtájékoztatón azt olvastam, hogy májkárosodást okozhat. Szedhetem még és meddig, vagy hagyjam abba? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Anikó

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A betegtájékoztatón minden olyan esetet fel kell tüntetni amely - lehet hogy csak egy betegnél -  egy készítmény alkalmazása alatt előfordult. Ez természetesen még mindig nem jelenti azt, hogy az adott probléma összefüggésbe hozható egy készítmény szedésével! Amennyiben valaki májbetegségben, májkárosodásban nem szenved, a Remifemin biztonsággal szedhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A betegtájékoztatón minden olyan esetet fel kell tüntetni amely - lehet hogy csak egy betegnél -  egy készítmény alkalmazása alatt előfordult. Ez természetesen még mindig nem jelenti azt, hogy az adott probléma összefüggésbe hozható egy készítmény szedésével! Amennyiben valaki májbetegségben, májkárosodásban nem szenved, a Remifemin biztonsággal szedhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos Úr! 60 éves változókorban lévő vagyok. Szeretnék gyógyhatású készítményt szedni, de mindegyikre rá van írva, hogy epilepsziások nem szedhetik és én az vagyok. A másik kérdésem, hogy a túlzott hajhullásom is lehet a változókor hatása? Kivi

Tisztelt Főorvos Úr! 60 éves változókorban lévő vagyok. Szeretnék gyógyhatású készítményt szedni, de mindegyikre rá van írva, hogy epilepsziások nem szedhetik és én az vagyok. A másik kérdésem, hogy a túlzott hajhullásom is lehet a változókor hatása? Kivizsgáltak és semmi problémát nem találtak. Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A változókor tájékán a hajhullás is fokozódhat. Az epilepszia esetén szedhető gyógyszerekről a neurológus tud részletes tájékoztatást adni.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A változókor tájékán a hajhullás is fokozódhat. Az epilepszia esetén szedhető gyógyszerekről a neurológus tud részletes tájékoztatást adni.  Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Nagyon fáj a derekam, és a gerincem. Napok óta, és nem tudom mit tegyek, mert a gyógyszeretárba azt mondták semmi féle fájdalom csillapitót nem szedhetek. Milyen fájdalóm csilapitót szedhetekbe? Mitől lehet ez a fájdalom?

21 hetes terhes vagyok,és 3 napja szenvedek.

Legjobb válasz: Szia,ez a derékfájás teljessen normális,a növekvõ méh csinálja a helyet,és tágítja a csontokat.Sajnos én is a 24 héttõl derékfájástól szenvedek,de az még semmi,igazából most fáj rendessen.Ülni aludni nem tudok,ha meg sikerül leünöm 5 perc mirre feltudok álni.Nálad lehetséges hogy elfog mulni,és majd késõbb jelentkezik megint.Fájdalomcsilapítót én nem szednék,szerintem nem tesz jót,mert lehet elmúlik tõle pár órára,de aztán indul megint az elejétõl minden.Üdv 40 hetes kismama.

Szia, ez a derékfájás teljessen normális, a növekvõ méh csinálja a helyet, és tágítja a csontokat.Sajnos én is a 24 héttõl derékfájástól szenvedek, de az még semmi, igazából most fáj rendessen.Ülni aludni nem tudok, ha meg sikerül leünöm 5 perc mirre feltudok álni.Nálad lehetséges hogy elfog mulni, és majd késõbb jelentkezik megint.Fájdalomcsilapítót én nem szednék, szerintem nem tesz jót, mert lehet elmúlik tõle pár órára, de aztán indul megint az elejétõl minden.Üdv 40 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Szíja!Nagyon köszönöm a válaszodat!Már azt hittem izületi gyulladásom lehet.Akkor szenvedek tovább, elég jó fájdalom türö vagyok, de ez kicsit sok:(Akkor meg nyugiztam, hogy nincs nagyobb baj.De jó neked nem sokára meg lesz a babód:) Gratulálok a picihez elöre is!Köszönöm szépen a segitséget!
A derékfájás bizonyos szintig norális, de azért vannak fokozoatok. A javaslato az, hogy keress fel egy szakembert, egy gyógytornászt, lehetõleg olyat, aki ért a kismamákhoz, és kezdj tornázni. A torna megerõsíti a hátizmokat és nem fog fájni (bár az elsõ 2-3 hét akkor is nehéz lesz , fokozódni fog a fájdalom, de aztán nem fog fájni) Gyógyszert semmiképp ne szedj, az csak tünetet kezel, jobb lesz pár órára, de nem fog elmúlni, a babádnak meg ártasz vele!! Gyulladáscsökkentõ krémet használhatsz (voltaren, diclofenac...), és jót tesz ha párod kicsit megmaszíroz, de óvatosan a derekad körül. 41 hetes kismama, 4 törött csigolyával, tudom milyen a hátfájás...
A kérdező hozzászólása: Szíja 2 válaszóló!Köszönöm szépen, hogy írtál.Meg fogadom a jó tanácsod!Nagyon szép babázást kivánok, azért nem írtam hogy babavárást, mert már bármelyik pillanatba kezdbe tarthatod a babádat:) Köszönöm még egyszer!
A második válaszolónak: a Diclofenac is, a Voltaren is tilos! Ha nagyon muszáj, lehet bevenni egy Algopyrint. Nekem ezt a doki mondta. De a legjobb a masszázs illetve az úszás csodát tesz! Ami még segít: vegyél egy nagy labdát, azon ücsörögj, ha leülsz, ne széken, segíteni fog! Nekem is beváltak ezek, mert én is derékfájós vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!A válaszod neked is!Veszek labdát:) De úszni nem tudok:(Köszönöm még egyszer!Szíja

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok babát szeretnénk, rendszertelen egy ideje a menstruációm! Most kezdtünk el vizsgálatokra járni, és az lenne a kérdésem, hogy magamtól szedhetem-e a Premens tablettát, mert ahhoz, hogy folytassuk a kivizsgálást meg kellen

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok babát szeretnénk, rendszertelen egy ideje a menstruációm! Most kezdtünk el vizsgálatokra járni, és az lenne a kérdésem, hogy magamtól szedhetem-e a Premens tablettát, mert ahhoz, hogy folytassuk a kivizsgálást meg kellene jönnie? Bárkinek jó ez, hogy kell szedni? Hátha segítene! Válaszát előre is köszönöm :Gyöngyi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát nyugodtan szedheti, kockázatot nem jelent, csak előnyös hatásai ismertek a hormonproblémák rendezése terén. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát nyugodtan szedheti, kockázatot nem jelent, csak előnyös hatásai ismertek a hormonproblémák rendezése terén. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok babát szeretnénk, rendszertelen egy ideje a menstruációm! Most kezdtünk el vizsgálatokra járni, és az lenne a kérdésem, hogy magamtól szedhetem-e a Premens tablettát, mert ahhoz, hogy folytassuk a kivizsgálást meg kellen

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok babát szeretnénk, rendszertelen egy ideje a menstruációm! Most kezdtünk el vizsgálatokra járni, és az lenne a kérdésem, hogy magamtól szedhetem-e a Premens tablettát, mert ahhoz, hogy folytassuk a kivizsgálást meg kellene jönnie? Bárkinek jó ez, hogy kell szedni? Hátha segítene! Válaszát előre is köszönöm :Gyöngyi

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát nyugodtan szedheti, kockázatot nem jelent, csak előnyös hatásai ismertek a hormonproblémák rendezése terén. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát nyugodtan szedheti, kockázatot nem jelent, csak előnyös hatásai ismertek a hormonproblémák rendezése terén. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
Kézzel
A kérdező hozzászólása: Kézzel nem elérhetõ
