Találatok a következő kifejezésre: Szedem az már (514 db)

Elmehetek bulizni mandulagyulladással? Antibiotikumot szedek. Kedden lesz egy buli és elszeretnék menni. Szerintem akkor már nem leszek rosszul de ugye nem eshetek jobban vissza ha szedem az antibiotikumot?

Tegnap voltam orvosnál 38 fokos láz ízületi fájdalom stb... és kiderült hogy mandulagyulladásom van még ma a lázam 37,8 - 38 között van. Orvos írt fel antibiotikumot azt szedem.

Legjobb válasz: Nekem a doktor mást írt fel nem tudom már mert anyu váltotta ki... de nem kapott olyat ezért én is Aktil-t szedek :D De nem duó ez csak sima Aktil. De 3 napja folyton lázam van... 38 és 39 között... Nem múlik semmi :\ mondjuk a mellkasom már nem fáj annyira mert nekem 2 napig borzasztóan fájt a mellkasom és második nap láz is lett ekkor mondta a doki hogy mandulagyulladás majd felírt vmit olyan nincs a gyógyszertárakba pedig 4 ben is voltunk... mert régi gyógyszer de az Aktil ugyan az azt mondták. De semmit nem javulok lázam van fáj a nyelés jobb oldalt be van dagadva és gennyes a mandulám. Lehet hogy vészmadár vagyok :D De attól félek ki kell szedetni a mandulám. Remélem meggyógyulok :\ nagyon rossz és félek holnapra se múlik 3 napja lázam van nyelni alig bírok. Szerinted meddig tart még ez??

A kérdező hozzászólása: Nekem a doktor mást írt fel nem tudom már mert anyu váltotta ki... de nem kapott olyat ezért én is Aktil-t szedek :D De nem duó ez csak sima Aktil. De 3 napja folyton lázam van... 38 és 39 között... Nem múlik semmi :\ mondjuk a mellkasom már nem fáj annyira mert nekem 2 napig borzasztóan fájt a mellkasom és második nap láz is lett ekkor mondta a doki hogy mandulagyulladás majd felírt vmit olyan nincs a gyógyszertárakba pedig 4 ben is voltunk... mert régi gyógyszer de az Aktil ugyan az azt mondták. De semmit nem javulok lázam van fáj a nyelés jobb oldalt be van dagadva és gennyes a mandulám. Lehet hogy vészmadár vagyok :D De attól félek ki kell szedetni a mandulám. Remélem meggyógyulok :\ nagyon rossz és félek holnapra se múlik 3 napja lázam van nyelni alig bírok. Szerinted meddig tart még ez??
ilyen véletlent.Nekem is mandulagyulladásom van.elõzõ hét pénteken kezdõdött és kb 3 napig nagyon magas lázam volt.5 nap mire elmúlt.Nem eshetsz vissza.Én 12 órát dolgozok naponta és az 5. nap után visszamentem dolgozni.Semmi bajom.Hideg jégkrémet is ettem azóta és semmi bajom.Keddig pont el fog múlni max egy kicsit gyengébb leszel mint a betegséged elött de az is elmúlik az 5. nap után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Akkor elmegyek alkoholt meg kerülöm :D az biztos
Szeintem ha nincs már lázad addigra akkor még azt is ihatsz.Elvileg a szesz fertõtleníti a torkod.Nekem aktil duo-t írt fel az orvos.Neked milyen antibiotikumot?Írd le a nevét légyszi!Kíváncsi vagyok rá.
Maximum egy hétig.Annál tovább semmiképpen!Túl leszel rajta.Nekem is nagyon rossz volt.Életemben nem éreztem magam még olyan betegnek.Akár mit szedtem be nem ment le a lázam.A manduládat pedig addig nem szedik ki amíg gyulladásban van.Hozzá sem nyúlnak.Esetleg ha rendbe jöttél és már semmi bajod akkor dönthetnek úgy, hogy kiszedik.Mindenképp át kell vészelned ezt a néhány napot.Gondolom te elég fiatal lehetsz azért kaptál kisebb dózisú antibiotikumot.Kitartás, nemsokára már semmi bajod nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Hát 17 vagyok :) Lehet ezért kaptam ilyen gyógyszert :) Köszönöm a segítséget remélem minél hamarabb elmúlik. Egy jó jel az elmúlt 2 napban hiába szedtem lázcsillapítót nem ment le de ma beszedtem és lement a lázam :D egy jó jel, viszont mellette egy rossz is, hogy már bal mandulámra is átment a gyulladás...:\

Befolyásolja a gyógyszer hatását az idő, amióta szeded? Én már két éve szedem a Mercilont és most Ebben a hónapban az első héten elfelejtettem bevenni egymás után 2 tablettát (az 5. és 6. at).

Legjobb válasz: Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.

Akkor itt nem az idõ a fõ szempont, ha kihagytad, akkor kiegészítõ fogamzásgátlást kell alkalmazni, de ezt a tájékoztató gondolom írja. Amúgy hogy mennyire befolyásolja az idõ... Egy barátnõmmel egyszerre kezdtünk kb el szedni, más-más fajta tablettát. Õ azóta is ugyanatz szedi, mert neki nem volt vele gondja, én viszont azóta többször váltottam, mert nem volt megfelelõ a gyógyszer. Ez legtöbbször úgy jelentkezik, hogy a gyógyszerszedési idõ alatt pecsételõ vérzése van az embernek. Olyankor irány a nõgyógyászat, és váltani kell.

Segitség!? A barátnőm fogamzásgázlót szed. és már jóideje szedi. Kb.3 hónap. Nem baj az ha "elmegyek" benne?

nemtudok semmit! segitség! :-O

Legjobb válasz: Most mit okoskodtok már? Mutassatok már olyan férfit, akinek elsõ barátnõje elkezdi szedni a fogamzásgátlót és a pasi máris tudja hogyan mûködik. Neten nézett utána, megkérdezte az embereket. Mi ebben a rossz? Nektek semmilyen kérdés nem jó? Ha gyógyszerrõl kérdeznek akkor "olvasd el a betegtájékoztatót", ha lehetek-e terhes, akkor legyen bármi is a kérdésben mindennek lehordjátok és biztos terhes lehet (még ha nem is volt szex akkor is), és zabáltatnátok mindenkivel a 72 órásat. Azért van az oldal, hogy kérdezzenek. Akinek nem tetszik valamelyik kérdés, kihagyja és kész. Nem tudom mi ezen olyan bonyolult. Kedves kérdezõ! Nem kell félned a fogamzásgátló mellett nem szükséges megszakítást alkalmazni. Ez hormontartalmú készítmény, nincs tõle peteérése a barátnõdnek, tehát nincs amit megtermékenyíthetne a spermium. A nagyokosok a spermicidek mellé (pharmatex termékek) ajánlanak megszakítást, mert szerintük nem nyújt tökéletes védelmet. Nyugodtan végig lehet csinálni az aktust, semmi gond nem lesz.

Most mit okoskodtok már? Mutassatok már olyan férfit, akinek elsõ barátnõje elkezdi szedni a fogamzásgátlót és a pasi máris tudja hogyan mûködik. Neten nézett utána, megkérdezte az embereket. Mi ebben a rossz? Nektek semmilyen kérdés nem jó? Ha gyógyszerrõl kérdeznek akkor "olvasd el a betegtájékoztatót", ha lehetek-e terhes, akkor legyen bármi is a kérdésben mindennek lehordjátok és biztos terhes lehet (még ha nem is volt szex akkor is), és zabáltatnátok mindenkivel a 72 órásat. Azért van az oldal, hogy kérdezzenek. Akinek nem tetszik valamelyik kérdés, kihagyja és kész. Nem tudom mi ezen olyan bonyolult. Kedves kérdezõ! Nem kell félned a fogamzásgátló mellett nem szükséges megszakítást alkalmazni. Ez hormontartalmú készítmény, nincs tõle peteérése a barátnõdnek, tehát nincs amit megtermékenyíthetne a spermium. A nagyokosok a spermicidek mellé (pharmatex termékek) ajánlanak megszakítást, mert szerintük nem nyújt tökéletes védelmet. Nyugodtan végig lehet csinálni az aktust, semmi gond nem lesz.
Sajnos ez van, ha ilyen szereket szed, akkor nagyságrendekkel megnõ a teherbeesés kockázata, még óvszerrel is(!!!). Félretéve a tréfát, remélem nem komolyan kérdezted, a fogamzásgátlás lényege, hogy ne eshessen teherbe ha "elmész benne", ahogy te fejezted ki magad.
A baj az lenne, ha nem szedne fogamzásgátlót és Te úgy mennél el benne!!! És olyan kis kretént hozna a világra amilyen Te vagy!!! Szexelni, meg elmenni, arra van eszed, de logikusan gondolkozni már nincs?! A kérdésedbõl ítélve az IQ-d úgy 20-40 között van...
ez tényleg elkeserítõ kérdés, a szexre van eszed, de arra sem vagy képes hogy a neten utána nézz a dolgoknak anélkül, hogy itt lejáratnád magad. De mi van, õ se tud semmit róla, hogy téged felvilágosítson?!:) Mibe hogy 13-16 évesek vagytok?! De hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen elmehetsz benne, sõt elég régóta megtehetnéd, hiszen ez már a 3. hónap ahogy írod.
nem tudom miért kell leszólni:S örüljetek h kérdez. azért kérdezi mert ugyebár az elsõ hónapban még nem lehet, és biztos hallott valami ilyesmit és biztos akart lenni a dolgában h a második hónaptól már lehet telibe lõni...
A kérdező hozzászólása: 18 éves vagyok.. de nyilván nem kérdezem meg tõle, hogy milyet szed és a mellékhatásait! õ sem kérdezi meg az enyéimet. mivel nemtudom a gyógyszer nevét emtudok utánanézni milyen a hormontartalma, milyen erõsségû, stb.. szóval.. ezért szorulok tanácsra. de én most Átlagában kérdezem!
A kérdező hozzászólása: hogy lrtsétek..szedett egy gyógyszert leállt ele.ezt szedte nagyjából 2, fél vagy háromnegyed hónapig.. aztán elkezdett egy másikat szedni.. 2-3 napja szedi és úgy csináltuk.. éshát..megtörtént a célbalövés, mivl átkarolt a lábával... na! erre kérdezem a választ!!!!

Az nagy baj ha a 9. napon kezdem el a foggátló tabletta szedését? Novynettet szedek, az utasításban az áll hogy 8-napon kellene kezdeni. De igazából már délelőttönként akarom szedni:S és már lekéstem.

és lehet szünetet tartani a foggátló szedésénél? most fejeztem be 3 hónapot, most kezdeném a következ? három hónapot, olyat csinálhatok hogy várok egy hónapot és azután kezdem a következ? adagot. Mellesleg a 3 havit végig kell szedni? nem lehet mondjuk úgy hogy els? kétlevél beveszem, aztán szünetet( 1 hónap) tartok, majd aztán kezdem a 3 levelet?

Legjobb válasz: Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.

Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.
A kérdező hozzászólása: hát igazából nem akarom abbahagyni, de ha látom elõre hogy nincs miért szedni, akkor kénytelen vagyok abbahagyni. Mivel én finanszírozom meg rá a pénzt és tanulmányaim folytán lenne mire költenem azt is. De akkor ha ártalmas, folytatom tovább. Köszönöm a választ!
h mivan? milyen szüneteket akarsz te tartani? meg milyen 3 hónap? meg milyen 2 hét? asszem téged nem világosítottak fel foggátló ügyileg a foggátlót folyamatosan kell szedni, minden hónapban vannak ugya a 7 napos szünetek, amikor megjön. ennyi az söt szünet. nincsen semmilyen szünet 3 havonta, sõt, totál értelmetlen, beis kavar és felis borít benned mindent. ha elkezdted szedni, szedjen. ha mindenáron szünetet akarsz tartani, de nemtom minek akkor mindenképp minimum fél éves szünetet kéne tartanod, mert nagyjából fél év kell a szervezetnek amíg visszaáll teljesen a saját maga ciklusa hibátlanra. ha visszaállt utána nekiláthatsz felborítani újra a foggátlókkal. (értelmes dolog) szóval ne tartsál semmilyen 3 havonta szünetet és igen, baj ha a 9. napon veszed be, mert elhagy a védettség. a 8. napon kell bevenni. ha délelõtt akarod szedni, akkor fokozatosan csúsztasd ki délelõttre és kész. és igen, a 3 havit végig kell szedni és nemlehet olyat h csak 2t szedsz be aztán szünetet tartasz. de áruld már el mibajod van neked h folyton szünetet akarsz tartani?:D sztem használj inkább óvszert, biztonságosabb az neked...
A kérdező hozzászólása: egyrészt elég mogorván szóltál hozzá. És igen képzeld a nõgyógyász nem világosított fel... Felírta, mondta olvassam el a tájékoztatót és kész. a tájékoztatót legalább 10szer elolvastam, de pl ilyen nincs benne hogy nem lehet abbahagyni ha már elkezdted. :/ az óvszert meg nem tartom biztonságosnak. ha csak így tudsz válaszolni ilyen "bunkóstílusban" szerintem másokat kímélj meg ettõl
Hát nemazért de elég világosan le van írva minden abba a tájékoztatóba...butaságokat beszélsz...A fog gátlót este kell bevenni:/ nem délelõtt... Butaságokat beszélsz...
a 2. vagyok. nemkell h nõgyógyász világosítson fel, szem eléggé egyértelmû h mire is való a foggátló és nem arra h hol szedd hol nem. ehhez nemis feltétlen kell nõdoki h ezt vki tudja. a fogátlót amúgy délelõtt is lehet szedni

Iszonyatosan feszülő, duzzadt mellek, érzékeny mellbimbók. Lehet terhesség jele? Már 3 és fél hónapja nem szedem a gyógyszert, 20 napja szedem az Elevitet. Nagyon vágyunk már egy kisbabára.

Legjobb válasz: Köszönöm a biztatásokat! Aranyosak vagytok! Hamarosan meglátogatok egy szakorvost,mert nem túl normális a menstruációm. :-( Nem elég,h a ciklusom 28-25-28-25 volt idáig,de a hosszuk is 7-6-2-2 napok voltak. Ez nem tudom,h normális-e,de minél elõbb szeretném magam megnyugtatni,h nem gond van,hanem csak a gyógyszer abbahagyása miatt történik mindez....De 4 hónap után???? Na majd pár nap múlva hátha okosabb leszek.

A kérdező hozzászólása: Párom ma beszélt az egyik doki ismerõsével és õ azt mondta neki, h legalább 4 hónap, mire kiürülnek a szervezetbõl ezek a hormonok, de vkinél már 3 hónap alatt is kiürül.Már nem vagyok annyira rágörcsölve (vagy legalábbis igyekszem :-D)Tény és való, h nagyon szeretném, de megtanultam, h nem szabad és a sok-sok jó tanáccsal erõsebb lettem. Köszönet Neked 6-oska :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatásokat! Aranyosak vagytok! Hamarosan meglátogatok egy szakorvost, mert nem túl normális a menstruációm. :-( Nem elég, h a ciklusom 28-25-28-25 volt idáig, de a hosszuk is 7-6-2-2 napok voltak. Ez nem tudom, h normális-e, de minél elõbb szeretném magam megnyugtatni, h nem gond van, hanem csak a gyógyszer abbahagyása miatt történik mindez....De 4 hónap után???? Na majd pár nap múlva hátha okosabb leszek.
4 hónap még semmi hidd el :) bnõmék 8 hónapon keresztül próbálkoztak nagyon akarták görcsöltek minden peteérésnél szex állandóan meg ilyenek...aztán h nem sikerült hónapról hónapra csak simán szexeltek mikor kedvük tartotta és nem görcsölt rá egybõl össze is jött már 5 hónapos a kicsi :) nekem se mindjárt jött össze elõször mi is számolgattunk stb pedig minden téren egészségesek vagyunk...kb 4 hónap után sikerült :) most vagyok a 10. hétben :) mi is elkezdtünk csak úgy próbálkozni nem erre gondolni folyamatosan hidd el sokat segít rajta... :) megint a 6. voltam meg az elõtted az utolsó az nem tudom hanyadik :D majd azért írj h mizujs :)
nem kell elkeseredni fel a fejjel ne görcsölj rá és ne is ezen aggodalmaskodj mindig hidd el jönni fog... :) nagyon drukkolok nektek h összejöjjön a kis apróság :) 6.voltam
Nagyon sajnálom kedves kérdezõ. :( De ne add fel és ne keseredj el, jönni fog az a csöppség!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem kell tovább szurkolni! Ma reggelre megjött... Tegnap du mielõtt mentem dolgozni, barnás volt, este semmi, reggel mire hazajöttem, megjött :-(... Azt hittem a beágyazódás miatt barnázik, de sajna tévedtem... :-( Ismét egy sikertelen hónap :-((((
A kérdező hozzászólása: Azt meg elfelejtettem megirni, h a mult honapban megvolt idöben, de csak masfel napig, ma meg 24. napos vagyok es enyhe, barnas, pecsetelös "verzesem" van. Ez mennyire lehet fontos info??? Baratnöm mindenkepp tesztet ajanl, mert mar neki az is gyanus, h nem-e mar több honapos lehetek... Annyira jo lenne, ha igaza lenne... Teszteles utan mindenkepp jelentkezem... Addig is szurkolj 6-oska. :-))) pusz
majd írd meg mindenképp h mi az eredmény :) 6os voltam :) szurkolok
A kérdező hozzászólása: Nekem is nagyon érzékenyek a mellbimbóim... Annyi szép kommentet kaptam, h máris bearanyozta a napomat... Vasárnap minden kiderül...ha nem lesz semmi, hétfôn tesztelek... :-) Legyen szép napotok!!!!! :-)))
Egy héttel a nemvárt elõtt nekem is ugyanezek a tüneteim voltak. Olyannyira bedagadtak a melleim és fájtak h azt hittem megháborodok tõle. Az erek nekem is egybõl kijöttek. Még annyi h nekem a mellbimbóm is fájt. Így mikor június 3-án kellett volna nem megjönnie, de persze úgy éreztem h megfog. Az a mindjárt megjön érzés megvolt. El is szomorodtam h nem sikerült. De 4-én még nem jött meg ezért csak úgy csináltam egy tesztet délután 3körül, most kezdtem a 9. hetemet a terhességnek :) Szóval nem kell elkeseredni simán lehet baba a dologban, de szerintem csinálj meg egy tesztet reggeli pisibõl :) Sok sikert a babához :)
A kérdező hozzászólása: Én mióta abbahagytam a gyógyszert egyszer jött meg 3 nappal elõbb, a többi napra pontosan....Most vagyunk túl egy házvásárláson és felújításon...most már nyugodt a helyzet és jöhet a baba....vagyis remélem már itt van a pocakomban... :-)))
ELsõ vagyok. Akkor ebbõl még bármi lehet. Sajnos ilyenkor még nem mondható meg biztosra. Mikor tervezel tesztet?
En totalisan ugyanigy voltam , mar 2 hettel mensi elött elkezdtek fajni , aztan mar annyira fajtak ..... De aztan nem volt semmi , megjött igaz hamarabb de nem volt baba.En remelem neked sikerül es terhes vagy :) ))))
A kérdező hozzászólása: Eddig már egy párszor elõfordult, de ennyire még sosem...sírni tudnék a fájdalomtól. Egyszerûen nem tudom elviselni a melltartót sem. A hasam is néha benyilal. Jövõ hét vasárnap kellene megjönnie és már másfél hete, h ennyire fáj...még az erek is totál látszanak...
Szia! Lehet terhességi tünet de jelentheti a menstruáció kezdetét is. Nekem mindig megduzzadtam és érzékenyek voltak a melleim mensi elõtt. Amikor terhes lettem akkor is ugyanúgy éreztem és gondoltam ez is egy sikertelen hónap. Aztán nem jött meg és úton van a pici. Ha neked mensi elõtt nincsenek hasonló gondjaid akkor nagy valósínûséggel baba van a dologban. :)

Miért szedik az anyukák már a terhesség elején önszántukból a MagneB6-ot orvos tudta vagy javaslata nélkül?

Emlékszem,nekem anno a terhesség vége felé kellett szedni,külön orvosi javallatra mert kinyílt a méhszájam id? el?tt. Aztán le is ellett vele állni,hogy kiürüljön mire szülni kell. Itt is és fórumokon is olvasom,hogy anyukák szedik ha kell ha nem,akkor is ha a doki egyébként nem mondta. Picit éreznek valamit az alhasukban (naná,hiszen növekszik a méh és a baba is) és máris kapkodják befelé.... Ui: tényleg nem kötekedni akarok,ne essen nekem senki a válaszokban. És tényleg csak azokra gondolok akik csak úgy önhatalmúlag szedik,doki tudta nélkül.

Legjobb válasz: Az elején pl. van, akinek a mensi szerû görcsei erõsek! És a görcs nem jó! Akkor kell a magnézium! Én pl. 9 hétig éreztem ezeket, addig szedtem. Most 12 hetes múltam, nem szedem!

Az elején pl. van, akinek a mensi szerû görcsei erõsek! És a görcs nem jó! Akkor kell a magnézium! Én pl. 9 hétig éreztem ezeket, addig szedtem. Most 12 hetes múltam, nem szedem!
Sok nõ enerváltá válik és sok a lábgörcsös is ezekre pedig mind jó a MagneB6. Meg lehet, h volt rossz tapasztalatuk elõzõ terhességben esetleg többször vetéltek. Sztem, aki az elején el kezdi szedni, az vmilyen megfontolásból teszi.
Tényleg nem jó, ha görcsöl a várandós has. Amúgy a magnézium csak egy ásványi anyag, nem lehet túladagolni (ha mégis sikerül, max. egy kis hasmenés lesz belõle), viszont a 36. hétig elég jól kordában lehet vele tartani az összehúzódásokat és nem mellesleg az idegeknek is jót tesz :) )) Az elsõ terhességem alatt nem kellett szednem, viszont most, hogy emelgettem a másfél éves lányomat, mit ne mondjak elég nagy mennyiségben fogyott. Már abbahagytam, mert 39 hetes vagyok, vannak is görcseim, de most már nem baj :)
Amiért manapság sokan mindenre azonnal gyógyszert szednek. Fel sem merül az emberekben, hogy ártalmas is lehet..
Én addig nem szedtem a magnéziumot, amíg az orvos rám nem szólt. Izomgörcseim sem voltak a terhesség alatt. De tényleg jót tesz egyébként az idegeknek, szóval miért ne szedhetné magától az ember? Tudni kell, hogy mennyit szabad és kész :) Mondjuk a minap is volt egy kérdés, hogy 24 hetesen görcsöl a hasa, mit tegyen... "Rábeszélték" a magnéziumra. 24 hetesen, görcsökkel én inkább orvoshoz menetem volna. Nem hiszem, hogy a terhesség második trimeszterében ez olyan normális lenne... 34 hkm
Szia! Az elejétõl napi 2 magnéziumot kellett szednem aztán 24 hetesen bevéreztem onnan fekvés reggeltõl estig napi 4 órát ülhettem mászkálni nem lehetett és napi 3 magnézium vagy ha nagyon rossz volt akkor 3szor 2.. Azt mondták sok mindent nem lehet tenni mert méhszáj nem nyílt akkor lehet olyat csinálni hogy összevarrják...
Én elkezdtem szedni önhatalmúlag a magnéziumot. Nem görcsöltem csak keményedett többször a hasam az orvosomhoz pedig nem tudtam elmenni azon a héten mert szabin volt. Amikor elértem azt mondta jól tettem és megemelte az adagomat, sõt 34 hetesen be is fektetett mg infúzióra és utána is kellett szülésig szednem.
Az orvosom azt mondta hogy nem lehet túladagolni, 1000 mg-ig nyugodtan be lehet szedni. Az elsõ terhességnél nekem senki nem mondta, hogy szedjek, és ki is nyílt a méhszáj idõ elõtt. Most a 2-nál, már magamtól kezdtem szedni, egyébként megjegyzem, mindig a MagneB6-ot mondják az orvosok, amiben össz. 46 mg magnézium van, ez kb. a szenteltvíz hatásával egyenlõ. Szóval, ha vannak idõ elõtti keményedések, akkor legalább napi 500 mg-ot kellene beszedni. Ezt tapasztalatból tudom, mert most 37 hetes vagyok, idõ elõtt keményedtem megint, és ezek akkor csökkentek, ha 500-750 mg-ot szedtem be. Ez 2 vagy 3 Béres Magnézium tabletta. Már abbahagytam, hisz már a végén vagyok.
Akik parásak, fõleg elsõ babásak, azok szedik többnyire. Nekem ajánlotta a doki a vége felé, de én már napi 2x1-tõl túladagoltam a szervezetemet a 3x1 helyett és olyan hasmenés kapott el, hogy csak na. Szóval nem hiszem, hogy sokkal többet tudnának szedni belõle, mint amennyi valójában szükséges.
A terhesvitaminokban 100 mg körül van a magnézium. Az elég, ha a táplálkozásoddal beviszed a maradék szükséges mennyiséget. De ha valaki mondjuk csak a zsemlét tudja megenni, mert mindentõl hánynia kell, muszáj pótolnia valahogy függetlenül attól, hogy görcsöl-e vagy sem.
nem tudom, amikor én terhes voltam, szedtem az Elevitet, de a doki még mellé felírta napi egy szemben a magneb6-ot és még vasat is kellett szednem 2x1-et
A kérdező hozzászólása: Ha már túladagolás.... De ha pl várandós nõ beveszi a terhesvitaminját, akkor nem kell külön beszedegetni magnéziumot, meg folsavat, stb...hiszen azért van a terhesvitamin, abban minden benne van (remélhetõleg), nem? Mondjuk akkor ez a magnézium csak annak ajánlott, aki egyébként mást nem szed?!
Ja, a magnézium NEM GYÓGYSZER!
A kérdező hozzászólása: Különben a férjem is ilyen, de nem tudom leszoktatni róla. Ha tüsszent egyet, már túrkál a gyógyszeres dobozunkban, hogy mit is kéne bevenni! Én meg rosszul vagyok mindentõl, ha be kell vennem...
9:56-os válaszoló vagyok. A felesleges magnéziumot az ember kipisili. A magnézium egy része a csontokban található, a másik része a sejten belüli térben. Ez az utóbbi indul rohamos fogyatkozásnak amikor terhes az ember lánya. Egy kismamának átlagosan 400-450 mg-ra van szüksége egy nap, a Magne B6 pedig tartalmaz azt hiszem 48 mg-ot. Akkor hol beszélhetünk túladagolásról?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Persze, görcsökre érthetõ. Én mondjuk elsõsorban ilyesmikre gondoltam: "volt egy kis szurkálás reggel a hasamban, be is kapkodtam gyorsan a MagneB6-omat" stb... Na, mindegy. Köszi mindenkinek a választ!
Miért ne halmózodhatna fel? ok h nem nagy menyniség..de nem is vizben oldodó vitamin h kipisild
Meg azok is szedik, akik tudják, hogy nem elegendõ, amit a táplálékkal bevisznek! Nekem terhesség elõtt is szednem kellett idõnként, mert különben begörcsölt a vádlim! Nem szeretném ezt megélni terhesen, mert nagyon rossz! Inkább szedek 2 naponta 1 Béres Mg-ot. Ha majd úgy érzem, naponta fogom. A nõgyógyászom is tud róla, azt mondta bajt nem okoz, ha szedem, a hiánya viszont okozhatna bajt! 19 hkm

Terhes lennék? Szedek fogamzásgátlót már lassan 2 éve. és rendesen szedem. Majdnem mindig ugyanabban az időpontban . Mindig 8 és 9 óra között.

de már több mint egy hete folyamatosan émelygek és hányingerem van( de nem hányok), meg olyan feszít? érzés van a hasamban... vasárnapra várom, de nagyon félek, hogy nem fog megjönni és terhes vagyok...

Legjobb válasz: Nem vagy terhes,legalábbis irtó kicsi az esélye:)Nyugodj meg!

Nem vagy terhes, legalábbis irtó kicsi az esélye:) Nyugodj meg!

Mióta nem rendszeresen szedem az elevitet a nagywc-zés előtt mindíg fáj a hasam. Amikor elkezd fájni már tudom hogy lassan mennem kell. Nektek is van hasonló tapasztalat? 21 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia.Mostanában nekem is vannak ilyen nagy wc-vel kapcsolatos gonjaim.Mióta szedem a vasat, nem tudom mi összefüggés van közte. Ma hajnalban is felébredtem arra hogy olyan feszítõ érzés van a hasamnál.Reggel ment egy kicsit a hasam. Nem tudom mitõl lehet.

Szia.Mostanában nekem is vannak ilyen nagy wc-vel kapcsolatos gonjaim.Mióta szedem a vasat, nem tudom mi összefüggés van közte. Ma hajnalban is felébredtem arra hogy olyan feszítõ érzés van a hasamnál.Reggel ment egy kicsit a hasam. Nem tudom mitõl lehet.
Én is Elevitet szedek + vasat mert kicsit vashiányos vagyok! És én van hogy napi 2x nagywc-zek, egyszer nehezebben, egyyszer meg hasmenésszerûen.
én azt szedtem, de hízni nem híztam tõle, de erõsebbek lettek a görcseim és a libidóm is csökkent
Nagyon egyáénfüggõ, hog kinél melyik gyógyszer válik be. Én összesen 9 évig szedtem Mercilont, több szünettel megszakítva, de nem híztam meg, nem lettek erõsebb görcseim, nem változott a libidóm stb... Amikor a babatervezés miatt abbahagytam, egy normál idõre jött mensi után egybõl várandós is lettem, makkegészséges lányom született. A szoptatás befejezése után is ezt kezdtem el újból szedni, szintén mellékhatás mentes vagyok. Nekem bevált, másnak meg nem, vannak akiknek meg nagyon nem - ki kell próbálni, és ha vmi nemkívánatosat tapasztalsz, akkor meg kell beszélni a nõgyógyásszal, h mit ajánl helyette.
Szia! Nos csak annyit tudok tanácsolni, mivel doki 2 évig ezt írta nekem-abbahagytam, volt utánna egy agyérgörcsöm, nem jön meg normálisan és a hormonháztartásom katasztrofális. Nem híztam el tõle sõt!-de nem ajánlom, Én egy életre sajnálom, hogy beszedtem.Bár kire hogyan hat ugye? Szia.

Szedem az elevitet már 1-1, 5 honapja az lehetséges hogy hiztam töle és erösödtem? És okozhat puffadást?

Legjobb válasz: Én még csak pár hete szedem, de nem hiszem hogy hízok tõle! azt mondják, hogy aki hajlamos rá ott elõfordul a hízás! Székrekedést mondanak még mellékhatásnak, de nálam mondjuk eddig sem volt rendszeres, tehát én nem vettem észre "semmit"! Sok sikert a babához, mert gondolom ezért kezdted el szedni...

Én még csak pár hete szedem, de nem hiszem hogy hízok tõle! azt mondják, hogy aki hajlamos rá ott elõfordul a hízás! Székrekedést mondanak még mellékhatásnak, de nálam mondjuk eddig sem volt rendszeres, tehát én nem vettem észre "semmit"! Sok sikert a babához, mert gondolom ezért kezdted el szedni...
nem konkrétan az elevittõl hízól.ha hajlamos vagy a hízásra akkor bármilyen vitamin okozhat hízást / ha nagyobb lesz tõle az étvágyad / mensivel hogy állsz?mert a puffadás a terhesség jele lehet :D és székrekedésed se az elevittõl lesz, sajna a terhességgel jár. sok sikert
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen ezért de én nagyon puffadt vagyok de nemtudom hogy elevittöl -e vagy mitöl? Köszi aranyos vagy :DD!
A kérdező hozzászólása: 27.dik napra jött meg és csak 1 napig tartott de az is kevés volt! Eddig nem hiztam elég vékony vagyok 60 kg. Szerinted? Csináltam már 2 tesztet és mindegyik negativ lett:((!
Igen, okozhat puffadást, és étvágy növekedést is.Én az elsõ babámmal már az elsõ hónapokban hiztam vagy 5 kilót, a dokim helyette javasolt mást, és utánna már nem híztam annyira.
A kérdező hozzászólása: És az lehetséges hogy 1, 5 honap alatt kihiztam már 2 nacimat is az elevittöl pedig többet nem eszek mint eddig!
ha nem eszel többet , nem hízól.önmagában semmilyen vitamin nem hízlal, csak étvágyat csinál, amitõl eszel és akkor hízhatsz!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!