Találatok a következő kifejezésre: Szedem a vitamint és (92 db)

Tegnap voltam a háziorvosomnál a táppénzes papír miatt, és azt mondta, hogy hagyjam abba az Elevit szedését, ha nem akarok nagy babát szülni. Igaz az, ha szedem a vitamint akkor nagy babát szülök? 23hét2napos vagyok.

Legjobb válasz: Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.

Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.
Én végig szedtem az Elevitet, és a babám 3460 grammal született.
Én most 34 hetes vagyok. Folyamatosan szedtem az Elevitet. Ennek ellenére összesen 9 kg-ot híztam eddig. Tehát szerintem nem a vitamintól híztál...
Az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, fõleg téged! Jobban beépül minden a szervezetedbe amit megeszel, sõt étvágygerjesztõ hatásuk is van. Én mióta nem szedem, nem hízok olyan ütemben, mint elõtte.
Én kedden kérdeztem rá a védõnõmre, hogy az Elevit szedésével valóban nagy lesz-e a babám? Azt mondta, hogy a régi terhesvitamin, a Materna valóban okozott ilyen problémát, de az Elevitet úgy állították össze, hogy ilyen problémát nem okozhat. Mindenesetre jövõ héten rákérdezek az orvosomra is. Az Anyák lapjában azt olvastam, hogy nem a vitaminoktól nagyok a babák, hanem a fehérjedús, szénhidrátban gazdag táplálkozás miatt. Nõvéremnek 2 gyereke van, mindkettõnél szedte az Elevitet, és mindkét gyerek normál, kb. 3500 grammos volt. Azt javaslom, a kezelõorvosodat kérdezd meg, õ mit ajánl. Sok boldogságot! :-)
A nõvérem végig szedte a babája:3820gr-mal született.A barátnömé, aki szintén végig szedte:3500gr.Kérdezd inkább a nõgyógyászodat.Nekem a háziorvosom mondta, hogy szedjem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor abbahagyom az Elevit szedését, nem szeretnék óriási babyt szülni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
Szia! Jön a nyár, egyél inkább sok gyümit, zöldséget!! Az sokkal jobb, hiszen természetes!! Tényleg jobb, ha elhagyod mostmár. Boldog babavárást! :o)
Igaz. A genetikai fejlõdés már befejezõdött. Hagyd abba.
Van benne vmi. Nemcsak nagy babád lehet, de innentõl kezdve a súlyod is rohamosan elkezdene nõni. Én 50 kilóval kezdtem és 6 hónapig szedtem, pedig nem kellett volna, csak az 1-3 hó számít, amikor kifejlõdnek a legfontosabb szervek. Most 70 kiló vagyok. A következõ terhességemnél nem fogom ilyen sokáig szedni. Nem zabáltam, nem ettem többet a szokásosnál, de vhogy a zsír jobban raktározódott, és a védõnõm is ezzel magyarázta, hiszen sokszor még étvágyam sincs, mégis az a kicsi is amit megettem rajtam maradt. A babám súlyát a 40. hétre 3, 6 kilóra saccolták. Üdv, 36 hetes k.mami
Szia! Nem hiszem, hogy az Elevit okozná a zsír fokozottabb raktározását.Valószínüleg hormonális okai vannak. Sajnos én az utóbbi 2 év alatt 15 kg, szedtem fel, tehát vagyok 80 kg.A férjem meg 102 kg.Mégis azt a tanácsot kaptuk, hogy amennyiben babát szeretnénk, szedjük az Elevitet. Mi december óta beveszünk naponta 1 szemet(ö is, meg én is).Úgyanaz az ostoba napirendünk van, mint elõtte és egyetlen kg-ot se híztunk azóta.( Nálam még inkább leállította). A mi háziorvosunk azt mondta nem árt, ha szedjük. Egyébbként, ha szereted az epret, és tudsz beszerezni jó minõségüt, akkor a vitaminok és ásványok nagy részét abból "beszerezheted".Ha jót akarsz az alakodnak fehér lisztes dolgokkal, és fehér cukorral légy óvatos, az sokat segíthet. Boldog baba-várást!
És szoptatás alatt sem lehet inni.
A sok A vitamin magzatkárosító hatású, ezért nincs is minden magzatvédõ vitaminban A-vitamin, és amelyikben van, abban is kevés. És ezért mondják, hogy májat is csak módjával szabad enni terhesség alatt, értsd, nem minden nap. Én inkább megvárnám vele a szülést, bár nem vagyok benne biztos, hogy ilyenkor is árt-e még, vagy csak az elején.
Szerintem inkább ne! Erõsen méregtelenítõ és vízhajtó hatású.

Terhesség elején járok. nem hízok hanem fogyok. mitől? rendesen eszek és szedem a vitaminokat is. akkor miért fogyok?

Legjobb válasz: Nem vagyunk egyformák! A terhesség elején, vagy akár végig is van olyan aki fogy. Egyik volt munkatársam, aki nem volt ugyan kis darab 15 kg-t fogyott terhesség alatt, és teljesen egészséges gyereke lett. Vannak olyanok, akik az elsõ hónapokban fogynak, és majd utána indulnak hízásnak. Addig ne aggódj, amíg nem szól az orvos, de azért említsd meg neki!

Nem vagyunk egyformák! A terhesség elején, vagy akár végig is van olyan aki fogy. Egyik volt munkatársam, aki nem volt ugyan kis darab 15 kg-t fogyott terhesség alatt, és teljesen egészséges gyereke lett. Vannak olyanok, akik az elsõ hónapokban fogynak, és majd utána indulnak hízásnak. Addig ne aggódj, amíg nem szól az orvos, de azért említsd meg neki!
Az elsõ 15 hét alatt én sem híztam. Általában azok szoktak fogyni az elején, akik sokat vannak rosszul, hányinger, hányás miatt. Ha tudsz rendesen enni, vitamint szedsz biztos nem lesz baj. Azért a dokinak megemlítheted, hátha tud valamit tanácsolni.


A párom is szedje a folsavat és az E vitamint?

Babát szeretnénk. Már jóideje próbálkozunk. Most megpróbálunk egy kicsit egészségesebb életet is élni. Táplálkozás, több mozgás. Szedünk multivitamint, de úgy tudom mindkett?nknek jót tesz a folsav és az E vitamin. Ezeket szedjük plusszban. Jól tesszük? Férfiaknak mi az ami még javasolt?

Legjobb válasz: Tudom, hogy ettõl nem lesz nagyobb a valószínûsége a teherbeesésnek. De egy felkészültebb szervezetbe hátha szívesebben "költözik" :-)

A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy ettõl nem lesz nagyobb a valószínûsége a teherbeesésnek. De egy felkészültebb szervezetbe hátha szívesebben "költözik" :-)
Itt nem az a lényeg, hogy nagyobb-e a valószínûsége a teherbeesésnek hanem, hogy mennyire egészséges a párod. Mert ugye õ is kell hozzá, és amennyire egészséges, annyira egészségesek a spermái és annyival egészségesebb babátok születhet. Szóval a dolog inkább erre vezethetõ vissza. Szerintem becsülendõ, hogy mindketten ennyire odafigyeltek magatokra a baba érdekében. Ritka az olyan, hogy a férfi is figyelne magára. Szóval jó tanácsként pluszban, hogy pl a párod kerülje az elkövetkezendõ idõkben a szûk nadrágokat, a szaunát, a forró fürdõket, a nagy meleget (pont nyáron mondom ezt :) ), az alkoholt, az egészségtelen ételeket. A nõknek 3 hónap, a férfiaknak 6 hét mire átáll a szervezetük és tényleg meglátszik az eredménye ennek babavárást illetõen. Sok sikert kívánok a babaváráshoz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Akkor szerinted is jó ha a párom is szedi a folsavat és az E vitamint. Vagy ez olyan mint református embernek a keresztvetés: ha nem használ, nem is árt? :-)
Így van, elõttem szóló. Neked fontos mindenképp a folsav. Véreredmény függvényében fontos a vas, a kalcium és a magnézium is. Ezekbõl a vas az, amit nem ajánlott túlszedni. Mindkettõtöknek fontos a C-vitamin és az E-vitamin. Lehetõleg nem tabletta formájában. Antioxidánsok továbbá! Férfiaknak hatásos még szelén, cink. Persze, ha van spermiogramm, véreredmény, megmutatja, hogy indokolt-e valamelyiket is szedni. De a folsavat neked tulajdonképpen kötelezõ, ha volt már a családban beteg baba, halvaszülés vagy vetélés. Továbbá mindkettõtöknek napi 30-40 g fehérje (túró, tojás, sovány hús formájában a legjobb).

Szedek terhes vitamint, tudom a valodi vitamin a gyümölcsben es zöldsegben van de az teljesen megadja a terhesen szükseges vitaminokat a szervezetemnek?

nem vagyok nagy gyümölcs evö,de igyekszem.de nincs nagy etvagyam,nem eszek sokat,napjaban 3szor,nem lesz igy a terhesvitamin mellett hianya a babonak?

Legjobb válasz: Szia 9hetes lelkes kismamaként az elsõ EKG alkalmával kérdezte a doki, szedek e valami terhes vitamint. Válasz egy határozott nem volt, mert zöldséget és gyümit fogok annyit bevinni a szervezetembe, hogy fedezzem a szükséges vitaminokat, erre elõvett egy teljesen reklám mentes orvosi kimutatást, hogy milyen drasztikusan lecsökkent a zöldségek-gyümik vitamin tartalma, a sok nöljöngyorsannagyra módszernek hála. Ledöbbentem: 1kg alma kéne ahhoz a mennyiséghez ami 2-5éve 1dbban volt. És semmilyen gyógyszergyártó cég nem sponzorálta a dolgot. Azóta gyümi+zöldség+a reggeli Hipp "kisfröccsöm", hogy a picike mindent megkapjon, és engem se csapoljon le 100%ra (Nekem a folyékony Hipp terhesvitamin vált be, könnyeben lemegy reggel.)

Szia 9hetes lelkes kismamaként az elsõ EKG alkalmával kérdezte a doki, szedek e valami terhes vitamint. Válasz egy határozott nem volt, mert zöldséget és gyümit fogok annyit bevinni a szervezetembe, hogy fedezzem a szükséges vitaminokat, erre elõvett egy teljesen reklám mentes orvosi kimutatást, hogy milyen drasztikusan lecsökkent a zöldségek-gyümik vitamin tartalma, a sok nöljöngyorsannagyra módszernek hála. Ledöbbentem: 1kg alma kéne ahhoz a mennyiséghez ami 2-5éve 1dbban volt. És semmilyen gyógyszergyártó cég nem sponzorálta a dolgot. Azóta gyümi+zöldség+a reggeli Hipp "kisfröccsöm", hogy a picike mindent megkapjon, és engem se csapoljon le 100%ra (Nekem a folyékony Hipp terhesvitamin vált be, könnyeben lemegy reggel.)
Szia.Nem lesz baja, az a lényeg az elsõ 12hétben mindennap vedd be, mert akkor még nagyon fontos.
Szerintem a terhesvitaminok jobbak, mint a mai zöldségek és gyümölcsök. Nem biztos, hogy több a vitamin bennük. Szerintem érted mire gondolok.

Érdemes magzatvédő vitamint szedni anélkül hogy terhes lennék? Dr. Czeizel Endre nyilatkozta, hogy Õ is szedi a magzatvédő vitamint. Ha Õ beszedi akkor csak van benne valami. Azt mondta megelőzi a strokot és az érelmeszesedést.

Legjobb válasz: Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.

Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.
Nekem a fodrász mondta, hogy próbáljam ki, mert eléggé törik a hajam.Még nem vettem, mert multi tabs-ot szedek, de lehet megpróbálom.:-)
Vitamint orvosi vizsgálat után és ellenõrzés alatt édemes csak rendszeresen szedni. Okozhat problémákat. Czeizel Endre nyilván elvégezte ezeket a vizsgálatokat.
Te jó ég, ez vitamin! Miért rettegtek ennyire tõle??? A kismamáknak és a babájuknak ajánlják, akkor miért ne lehetne szedni.

Úgy hallottam, hogy aki terhesvitamint szed annak nagyobb lesz a babája? Igaz ez? Én nem szedek és nem is szedtem vitamint és azt mondják, hogy nincs baj, de elég pici babám lesz? Lehet, hogy a vitamin miatt?

33hetes kismama

Legjobb válasz: szia,régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek,pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában,de ez régen is igy volt,nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.

szia, régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek, pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában, de ez régen is igy volt, nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.
Szia, Egyik ismerõsöm végig szedte az elevitet és 53 cm-rel 2.5 kg-s babát hozott a világra.mondanom se kell, h ogy még hízhatott volna a pici.De õ ilyen tipus. Nyugi a doki amúgy is mondta volna hogyha bármiféle vitaminhiányba szenvedsz.Én is csak minden másnap szedem, mert szorulásom van tõle... Boldog babavárást 17 hetes kismami
A természet nagyon jól tudja, mekkorának kell lennie a babának. Sok olyan ismerõsöm van, aki szedett Elevitet, és akkora lett a babája (a csípõjéhet képest), hogy nem tudta megszülni, vagy csak nagyon nehezen. Nem baj az, ha pici a baba, majd megnõ idekint. A lényeg, hogy egészséges legyen. Én nem pártolom a terhesvitamin szedését. Ha elég gyümölcsöt, zöldséget eszel, és változatosan étkezel, egyáltalán nincs szükség ilyesfajta vitaminokra.
Én is azt vallom, és az irodalom is, hogy ha egészségesen és változatosan eszel, akkor nem kell plusz vitamin. A terhesvitaminok sok esetben megnövelik a babát, de sokaknál nem-ahogy itt olvasom. Az biztos, hogy nem emiatt lesz kicsi a babád, és még ki tudja mekkora lesz... Még van 2 hónapod, nõl az még.-) És a lényeg, hogy egészséges legyen, ne izgulj:) Én sem szedtem, csak Aloe Vera gélt és Aloe vera B12 vitamint.
Szia! Nem befolyásolja a vitamin, hidd el.Sõt, ha nem lesz nagy babád, csak könnyebb szülésed lesz, ne aggódj.Boldog babavárást!
Szia! Nekem a doki mondta, de anélkül is szedtem volna, mert szerintem nem tudok annyit és annyifélét enni a fontos dolgokból. És ha nagy lesz? Hát Istenem, akkor nagy lesz. De ahogy látom te már megtudod nemsokára, ne aggódj, rendben lesz minden! 18 hetes kismama
32 hetes kismama vagyok.Én már szedtem az elevitet akkor is mikor csak próbálkoztunk a férjemmel, az orvosom ajánlotta.Azóta szedem folyamatosan, sõt még a szülés után is szedni fogom.Múlt héten voltam orvosnál azt mondta nagy babám lesz, de nem lehet a vitaminra fogni ez tuti.Megnõl a babucid majd itt kint.Boldog babavárást!!!
Hülyeség, hogy ettõl lenne nagy a baba!GENETIKA!!!!!Vitamin jó mindkettõtöknek. 13hetes Elevites boldog kismama
Az én anyukám se szedett semmilyen vitamint és én mégis 4, 5 kg mal születtem.Nem a vitamin csinálja , hisz akkor a túlzott gyümölcs és zödségfogyasztástól is hizni kellene , én meg ilyenrõl nem hallottam.A vitaminok és ásványi anyagok az egyes szervek megfelelõ mûködését és kifejlõdését szolgálják.És ezt nem csak a kisujjamból szivtam ki , hanem tanultam.Én szedem a terhesvitamint pont ezért, elég egy kis utánnajárás elvégre az interneten mindent megtalálhatsz.Norbi és Alexandra talán a vitaminokat vonták meg a fogyókúrázóktól? Volt aki a szénidrátokat, zsirt , cukrot de nem a vitaminokat.Személyes véleményem , hogy nevetséges feltételezés , hogy a vitaminoktól lesz túl nagy a baba. 22 hetes kimama

Gond, ha nem mindennap veszem be a terhesvitamint? 22 hetes vagyok és Femibiont szedek. Általában két naponta szoktam. Eszem mindennap gyümölcsöt, ha többet akkor aznap nem veszem be a vitamint.

Legjobb válasz: Egyáltalán nem probléma, heti 2-4 szem elég bõven, fõleg ha a táplálkozásra is oda figyelsz. Van aki egyáltalán nem szed vitamint és még is makk egészséges babája születik. Ez nem antibiotikum amit órára pontosan kell szedni, csak vitamin, hogy a szervezeted kicsit könnyebben viselje a terhességet.

Egyáltalán nem probléma, heti 2-4 szem elég bõven, fõleg ha a táplálkozásra is oda figyelsz. Van aki egyáltalán nem szed vitamint és még is makk egészséges babája születik. Ez nem antibiotikum amit órára pontosan kell szedni, csak vitamin, hogy a szervezeted kicsit könnyebben viselje a terhességet.
Én soha nem szedtem, az orvosom nem támogatta, mi sem. 32 hetesen 2, 3 kilós a gyerkõc és gyönyörûen fejlõdik. Ami igazán fontos a terhesvitaminból: vas, kalcium és a magnézium. Ezekbõl viszont nincs elég a terhesvitaminokban - szedsz ezekbõl extrán?
Én sem szedtem egy szemet sem lányom közel 4 kilóval született azóta sincs semmi baja :)
Én is femibiont szedek és én is 2 naponta.
Szerintem is elég heti 2-3 szem, nekem iszonyat fejfájásom van tõle, én nagyon változatosan eszem, kecskehústól, csirkén át, fõleg otthon készített ételeket, rengeteg zöldséget, tejet stb. Szerintem nem szabad ezeket a vitaminokat túlzásba vinni, nekem szinte húzza össze az ereket a fejemben :( 12 hkm

Kiderült a baba, és nem szedek semilyen terhes vitamint. Ma vettem elevitet (kicsit drágálotam) szedhetem úgy hogy napi fél szemet+folsavat?

Legjobb válasz: Semmit nem szedtem se a terhesseg elott, se a terhesseg alatt, utana sem. Soha. Ezek a vitaminok kotelezoek, vagy miert szedi mindenki?

Semmit nem szedtem se a terhesseg elott, se a terhesseg alatt, utana sem. Soha. Ezek a vitaminok kotelezoek, vagy miert szedi mindenki?
Szia Szerintem 1db-ban benne van a napi tápanyag-szükséglet, így ne felezd. Kérdezz rá az orvosra, hogy õ mit mond.
Az elsõ 12 hétben ajánlott szedni a terhes vitamint, mert akkor alakul ki mindene a babának. Szóval ha ezt az egy dobozt beszeded napi 1x1 adagban, az elég is, utánna sok doki szól is, hogy nem kell szedni. Így télen pedig megint ajánlott szedni a vitamint, mivel nincs annyi friss gyümölcs, zöldség, amivel tudnád fedezni a vitamin szükségletet, s ha szeded könnyebben elkerülöd a megfázást. Ezt a 30 darabot ha beszeded, utánna veszel még egy dobozzal, amit már csak napi fél szemenként egyél, s utánna itt a tavasz, s jöhetnek a friss zöldségek gyümölcsök, a természetes vitaminok.
Utolsó v-nak: nem kötelezõ, de ajánlott. Vitaminok nélkül is születnek egészséges babák. Én az elevitet szedtem.
Ja!! Kell azért a megfelelõ táplálkozás. Sok gyümölcs, zöldség, fehérje
A kérdező hozzászólása: És mikor kell ajálott be venni? Reggel, dél, este?
Én délben szoktam bevenni, mert reggelire és vacsorára vasat eszek :D

13 hetes terhes vagyok, meddig kell szedni a folsavat és a magneB6-ot? Lehet a terhesség végéig? Más vitamint nem szedek.

Legjobb válasz: szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!

szia! nyugodtan szedheted a terhesség végéig, de olyan is van aki a folsavat abbahagyja az elsõ trimeszter vége felé. Szerintem a MagneB6-t szedjed, az jó a görcsök, méhösszehúzódások és a hangulatingadozások csökkentésére, kiküszöbölésére is. Lehet, hogy késõbb még szükséged lesz vasra, kalciumra. Ezek amellett, hogy a babád fejlõdését segítik, védik a te szervezetedet is, hiszen így nem ürülnek ki az ásványi anyag raktáraid. Itt egy cikk a szükséges vitaminokról, ásványi anyagokról: http://www.babazo.hu/9honap/20051016vitaminok.html Én szedek magzatvédõ vitamint, és még amellett is volt arra szükség, hogy külön pótoljam a vasat, pedig odafigyelek az étkezésemre is. Boldog babavárást!
Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy a magneB6-ot folyamatosan szedjem, a folsavat viszont a 12. héten abbahagytam. Ekkorra ugyanis már kialakult mindene, amihez a folsav támogatása kell.
A folsav valóban fõként arra kell, hogy kiküszöböljük a velõcsõzáródási rendellenességet, vagyis hogy ne nyitott gerinccel szülessen a pici. A záródási folyamat akkor problémás, ha a terhesség 23-26. napjáig nem alakul ki megfelelõen a velõcsõ, szóval a folsav szedése leginkább a terhesség elõtt és az elsõ trimeszterben indokolt. A magnézium a görcsök ellen jó, de általában azt javasolják, hogy a 36. héttõl fokozatosan abba kell hagyni a szedését. Valószínûleg azért, mert akkor már elvileg érett a baba a megszületésre, és ha gátoljuk a megfelelõ görcsök kialakulását, kárt okozhatunk a babának.
Nekem is azt mondta a doki h a 12. hét után hagyjam abba a folsavat, de fokozatosan kell róla leszokni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!