Találatok a következő kifejezésre: Szedem a vitamint (203 db)

Felelötlenség, ha valaki terhesen nem szedi a vitaminokat?

12 hetes terhes kismama vagyok. A baràtom unokahuga 14 hetes.nem szedi a felirt terhességi vitaminokat.kilökött mindent.

Legjobb válasz: hát ez elég nagy baj szerintem , mert ha már nem szedi a terhesvitamint, akkor egyen sok zöldséget, gyümit, ha meg ezeket nem eszi akkor szedje a vitamint. én mindkettõt alkalmaztam. A baba EGÉSZSÉGES fejlõdéséhez szükség van vitaminokra, igy vagy ugy de kell!!!

hát ez elég nagy baj szerintem , mert ha már nem szedi a terhesvitamint, akkor egyen sok zöldséget, gyümit, ha meg ezeket nem eszi akkor szedje a vitamint. én mindkettõt alkalmaztam. A baba EGÉSZSÉGES fejlõdéséhez szükség van vitaminokra, igy vagy ugy de kell!!!
Semmilyen vitamint nem szedek, mert mindegyiktõl rosszul vagyok. Akkor ezek szerint én is felelõtlen lennék? Rengeteg zöldésget és gyümölcsöt fogyasztok. Üzenem a kérdezõnek, hogy próbálja rábeszélni ismerõsét a több zöldség és gyümölcs fogasztására. A baba elveszi, ami neki kell, de akkor a kismama immunrendszerét gyengíti le. Vannak pezsgõtabletták is. Nem olyan drága, mint a terhes vitamin, talán nincs is benne annyi anyag, de úgy gondolom, az is több, mint a semmi.
Ja, köszi :) )) Sokat agyaltam rajta, hogy ha szedtem volna, akkor nagyobb babám lett volna, vagy mi? Tök átlagos súllyal született (3070g, 49 cm), csak mostanában annyi a nagy baba, hogy azok, akik még nem szültek, csodálkoztak, hogy "ilyen kicsi?", mert mindenkitõl azt hallják, hogy 4 kilós babájuk született :D
Az elottem levo masodik valaszadonak: NEM KELL SZEDNI A TERHESVITAMINT TERHESSEG ELOTT!! AZ MARKETINGFOGÁS!!! :)
Nehéz elképzelni hogy nagyanyáink 9 hónapon keresztül mindennap 15 tányér spenótot ettek...Ma az a baj hogy mindenki a mûkajákat eszi amibe vitamin semmi csak tartósító meg adalék aztán a kismamák meg csodálkoznak hogy szorulásuk van, zöldséget gyümölcsöt kéne sokat enni nem ilyen szintetikus vitaminokat
Na jó, de ha a tervezett terhesség elõtt kell elkezdeni szedni, akkor mi van azokkal, akik nem tervezték? Azoknak a babáknak sincs semmi bajuk. Én sem terveztem, hogy terhes leszek (ettõl függetlenül imádom a fiam és nagyon örültem neki, amikor kiderült), mégis egy teljesen egészséges fiam van, és a vitaminok szedését sem vittem túlzásba. Sokszor elfelejtettem bevenni, szóval nagyon nem rendszeresen szedtem. De állandóan zöldségeket ettem, mert imádom õket :D
Sok orvos nem támogatja a terhesvitaminokat, csak arra kérik a kismamát, hogy étkezzen egészségesen. Mint kismama, az a véleményem, hogy butaságot csinál, hisz egészséges étkezés mellett sem tud annyi vitamint bevinni a szervezetébe, mint amennyire terhesen szükségük lenne, de ismtélem, van olyan orvos, aki nem ajánlja õket a kismamáknak. Ajánld neki legalább a Hipp Natalt. Ez terhesvitamin, de 100% gyümölcs és zöldséglé.
A fejlõdési rendellenességek kb. a 12 hétig kialakulnak. Az ezek megelõzésére szedett vitaminokat a tervezett terhesség elõtt kell szedni.
õ is csak orvos és ugye tudjuk az orvosok a gyógyszergyártó felé huznak....
"Teljesen szakszerûtlen a "szakembereknek" az a tanácsa is, hogy az egészséges kismamák elsõsorban "kiegyensúlyozott táplálkozással igyekezzenek e megnövekedett igényeknek megfelelõ menynyiségû vitamint és ásványi anyagot magukhoz venni". A fejlõdési rendellenességek leghatásosabb kivédése 0, 66 mg B11 vitaminnal érhetõ el, ezért a szokásos táplálék kiegészítéseképpen kb. 0, 40 mg folátra lenne szükség. Ezen adag biztosítása napi 15 tányér spenót vagy sóska, vagy zöld saláta elfogyasztását teszi szükségessé. Nem igen érdemes bizonygatni, erre kevés leendõ és korai várandós lenne rávehetõ - még egy napra is. Valóban súlyos probléma, hogy jelenleg még a terhesség valamivel több mint a felét nem tervezik, hanem ahogy mondani szokták: "összejött"." Azert eleg bator dolog leallni Czeizel profsszorral vitatkozni :)
Szerintem a mamónak rossz, a baba elvesz mindent, amit kell, és amit tud. folsav bizonyos tipusu asvanyvizekben is van. ha nem szereti a gyogyszereket, ajanlom a hipp natalt, az ilyen gyumolcskoncentratum terhes mamaknak, olyan, mint a kubu, napi egy kupaknyit kell meginni, és minden szukseges vitamint tartalmaz. igazabol egyik kedves ismerosom se szedett semmi vitamint, rendesen evett, és egészséges kislánya szuletett. én probaltam sok zoldseget enni, meg gyumolcsot, de mig a terhesseg elott kepes voltam hetekig céklán és paradicsomon meg spenoton elni (mert imadtam), most rajuk se birok nezni. viszont a tablettákat se szeretem, azert szedem a fenn emlitett koncentratumot.
Én sem szedtem semmit, és most mindenféle gonosz betegség nélkül itt csuklik az ölemben a lyány.Ráadásul a várandósságom nagy része lezajlott az elõzõ gyümöélcsszezon után és a mostani elõtt, így nagyon friss zöldség gyümölcs se nagyon volt. Ez a vitaminõrület csak a vitamingyáraknak jó.Ugyanaz, mint a fokhagymatabletta esete.Anyáink is kihordtak minket gravida és elevit nélkül.Nevelõapám orvos, és õ mondta, h nagy hülyeség népbutítás ez az egész terhesvitamin.Persze, aki mekin és kólán él annak lehet kell...
Szia! Attól függ miért nem szedi. A terhesség elõtt szedet vitamin, fõként a folsav nagyon fontos, mivel ez megelõzheti a záródási rendellenességeket (pl.nyitott gerinc). Ha a vitamint akkor kezdi valaki szedni amikor megtudja, hogy terhes már nem sokat használ vele, mert a 8. hétig a legfontosabb szedni, persze még jobb ha terhesség elõtt 3 hónapig3 a terhesség 12. hetéig szedi valaki. Utána nem olyan lényeges. A harmadik trimeszterben meg azért fontos, hogy az anya szervezete ne fogyjon ki a vitaminokból. A baba elveszi azt ami neki kell! Max. az anya szervezete ürül ki. Én örültem, ha a 12.hétig tudtam szedni a vitamint (többfélét kipróbáltam), s mindegyik csak erõsítette a hányásomat, ami anélkül is napi 25-ször volt! Plussz hasmenésem is volt tõle. Ez a vitamin õrület különben is csak kb. 10 éve van, addig senkinek nem jutott eszébe! Persze a vitamingyártók ebbõl élnek!
Folsavat én sem szedtem, de nekem nem is mondta senk, hogy kéne. Gravidát szedtem, de azt állítólag csak az elsõ három hónapban kell. De pl. a mi szüleink még nem szedtek ilyeneket. Arra kell figyelni, hogy meglegyen a kellõ vitaminbevitel (beleértve a D vitamint is!!!), és akkor nem baj. De ha valaki nem eszik semmi zöldséget, akkor mindenképp jó lenne szedni valamit. Konkrétan a babának nem hiszem, hogy ettõl baja lenne, mert az anya szervezetébõl elvon mindent, ami neki kell, csak az anyukának nem marad sok. De ismerek olyat, aki nem szedett semmit, õ viszont sok zöldséget evett, meg mindent, ami kell, akkora babája lett, mint egy ház :D
Mér kéne 12 tányér spenotot enni másban is van folsav régen se volt folsav tabbletta és mégis egészséges gyerekek születtek.Azt meg hogy nem tudod bevinni a szükséges vitamint a Vitamingyártok terjesztik el hogy a szintetikus vitamint vedd.Ha valaki változatosan táplálkozik zöldség , gyümölcs dió mogyoró halak, akkor igenis be tudja vinni ami elég .2 éves fiam van semmi vitamint nem szedtem terhesség alatt csak ésszerûen táplálkoztam.
Szia!Csak a magam példájából tudok kiindulni...Velem az a helyzet, hogy nem tudom megenni a húst, halat, felvágottakat...sosem ettem egész kicsi koromtól kezdve semmi ilyesmit!Most 19 hetes mami vagyok, épp a héten jártunk genetikai UH-n, ahol mindent teljesen rendben találtak a kicsi fiúnkkal!!! (én pedig egész életemben talán kétszer voltam náthás)Na persze mindenki esetében más-más a babavárás, de ha az ismerõsödnél sem volt eddig probléma, nem kell aggódni.Ugyanakkor ösztönözni kell a kismamát, hogy igenis tessék úgy étkezni, hogy a babának a lehetõ legjobb legyen!Te is segíthetnél ebben, hiszem szintén kismama vagy, mint õ.Jó egészséget és szép babavárást kívánok!!Üdv
En a folsav nem-szedeset hatarozottan felelotlensegnek tartom az elso trimeszterben, mivel abbolo annyit nem tud bevinni, amennyi kellene. A tobbi vitamint ha kesobb nem szedi, de egeszsegesen eszik, tudja vmelyest potolni, de a folsav nagyon fontos es elegendo mennyisegben bevihetetlen (gondolom nem eszik meg napi 12 tanyer spenotot...)
Az elsõ babámmal én sem szedtem semmit. Nem tervezett baba volt, fogalmam sem volt a terhességrõl, mit, hogyan, így még a folsavat sem szedtem. Viszont egész babavárás alatt egészségesen étkeztem, sok zöldséget, gyümölcsöt ettem. A kisfiam makkegészségesen, 4, 5 kilóval született. A második babámmal csak folsavat szedtem, õ is egészségesen jött világra, szintén nem kis súllyal (majdnem 4 kiló volt õ is). Szerintem a folsavat azért jó ha szedi egy kismama, de a többi vitamint egyáltalán nem találom szükségesnek.

Leendő kismamák, akik a tervezett terhesség előtt már szedtek valamilyen terhesvitamint: menstruáció ideje alatt is szeditek a vitamint, vagyok azokon a napokat kihagyjátok?

Legjobb válasz: Egy hónappal elõtte kezdtem, minden este egy szemet, megállás nélkül. Azóta is szedem. 8 hetes km.

Egy hónappal elõtte kezdtem, minden este egy szemet, megállás nélkül. Azóta is szedem. 8 hetes km.
Folyamatosan szedtem, azokon a napokon is.
A folsavas vagyok. Köszi h válaszoltál. Lenne még egy kérdésem. Nem híztál tõle?
A kérdező hozzászólása: Én Elevitet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem 4 hónapja volt egy vetélésem a terhesség 7. hetében, akkor elõtte nem szedtem terhesvitamint, amikor viszont terhes lettem akkor az orvosom rögtön ezt ajánlotta + Magne B6 és Duphaston. Vetélés után 3 hónap 'pihenõ idõ' következett, és ezután kezdtem el újra az Elevitet.
Szia! Én folsavat szedek. Te mit szedsz? Még nem sikerült a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi az utolsó válaszolónak is. Közben már megjött (sajnos), és persze ahogy tanácsoltátok nem hagytam abba a szedését. Remélem következõ alkalommal egyáltalán nem lesz menzeszem, ami azt jelentené, hogy végre sikerült az, amire már hónapok óta vágyok...
Folyamatosan szedd, én is ezt teszem az orvosom javaslatára. 14+0 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a jókívánságot! :-)
2.voltam Mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is így gondoltam, hogy nem szakítom meg, de kíváncsi voltam másoknak mi a véleménye.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!
A kérdező hozzászólása: Csak kicsivel több mint egy hónapja szedem újra, egyenlõre még nem tapasztaltam hízást tõle. Ti mióta próbálkoztok a babával, rögtön elkezdted a folsav szedését?

Jó ha így szedem a vitamint?

Most még van béres actiaval max-om, azt szedtem, de nem jött meg:)szóval gondolom kéne venni terhes vitamint jöv? héten...abban van200 mikrogarmm folsav, plusz szedek mellé vas+folsavat amiba szintén van 200 mikrogramm.

Legjobb válasz: jaj bocsi, szóval a béres activalban van 200 mikrogramm, plusz a másik bogyeszban. Amúgy vasból kb napi 20 mg-ot szedek most még, az jó?

A kérdező hozzászólása: jaj bocsi, szóval a béres activalban van 200 mikrogramm, plusz a másik bogyeszban. Amúgy vasból kb napi 20 mg-ot szedek most még, az jó?
Folsavból minimum 400mcg meg kell, hogy legyen, vasból szerintem egyenlõre elég a 20, ha késõbb kicsit megemeled.A C-vitaminról se feledkezz meg!
Ja persze a C benne van a Béresben.
A kérdező hozzászólása: köszi...:)

Miért nem szeditek a vitamint minden nap? Nagy lesz a baba tõle? Féltek a hízástól? Valami bajt okoz?

Legjobb válasz: Jó a vérképem. Orvos sem erõltette. Egészségesen és változatosan eszek, csak minõségi alapanyagokból fõzök. Egyedül folsavat szedtem az elsõ trimeszterben. Most a harmadikban a magnéziumot szedem.

Jó a vérképem. Orvos sem erõltette. Egészségesen és változatosan eszek, csak minõségi alapanyagokból fõzök. Egyedül folsavat szedtem az elsõ trimeszterben. Most a harmadikban a magnéziumot szedem.
Szia! Nekem a nõgyógyászom mondta, hogy csak minden màsnap szedjem, mert különben nagy lesz a baba. Gravidat szedek, 16 hetes vagyok. Azt is mondta, hogy szedhetem a végéig. A vérképem nekem is jó.
Én is csak folsavat és magnéziumot szedtem, változatosan étkeztem, és azt, amit csak megkívántam (persze ésszerû mennyiséget) sok fehérjét, vitamint, a babavitaminok olyanok neked, mint a tápszer a babának: csak pótolják azt, ami természetes úton nem megy...(ezzel nem kívánom megsérteni a tápis babákat, és szüleiket)Ha a változatos étrend, folsav, magnézium nem megoldható valamilyen okból, akkor viszont szedd szerintem, mert valahogy csak be kell juttatni azokat az anyagokat...
Mert nem kellett! Folsavat szedtem és kész. A dokim többször nézetett vérképet, mindenem tökéletes volt!
én csak minden masnap szedem kb van ugy hogy késõbb. Azért mert rettenetesen rosszul vagyok néha tõle egyszer majdnem ki is hanytam. a vérképem jo, az orvos szerint se muszály minden nap szedni de ne hagyjam abba. Fáj tõlea gyomrom és savat is csinal. az ilyen bevonatu tablettákkal mindig megszivom. sem cataflamot sem klacidot sem advilt nem tudtam beszedni valami van a bevonatban ami irritalja a gyomrom.
Szia! Nem a vitamintól lesz nagy a baba, hanem a genetika az oka.Szép is lenne, mekkorák lennénk már, ha a vitaminoktól nõni lehetne... :D Amúgy most télen nem árt szedni a várandósoknak egy kis pluszt, jönnek a járványos idõszakok.Nem mondom, hogy meg lehet elõzni csak magukkal a vitaminokkal, de ártani nem fog, ha végig szeded ilyenkor.
Az elsõ terhességemnél végig szedtem, 3200 grammos, átlagos babám született. Kellett is a vitamin, szülés után így is tele volt mínusszal a vérkép eredményem. Most is szedem, már terhesség elõtt is szedtem. Jelenleg 30 hetes vagyok, de a kálium szintem máris csökkent, szednem kell vasat, jódot, és még messze a vége. Hiába eszem egészségesen, mégis ez van. A baba nem a vitamintól nõ meg. A nagyságát befolyásolja a genetika, a szénhidrát fogyasztás. Annyiban befolyásolja csak, hogy a B6 vitamin étvágyat csinál, ami miatt éhesebb a kismama és többet eszik.
Az utolsó 2 hónapban én sem szedtem. Elég kicsi vagyok, meg vékony, aggódtam, hogy majd egy 4 kilós gyereket hogy fogok kinyomni magamból. 3 kg lett a baba. Hülye vagyok, hogy nem szedtem a vitamint, legalább szülés után kellett volna, mert hiába volt tökéletes mindig a vérképem, a szoptatás, fáradtság, nem evéstõl pár hét után volt, hogy annyira szédültem, hogy nem bírtam felkelni a gyerek mellõl. Amelyik baba nagyra akar nõni, annak nem kell vitamin, anélkül is nagy lesz. Viszont terhesség, szülés, szoptatás ideje alatt nem árt, ha a szervezet jól fel van töltve.
Az én orvosom nem preferálja a terhesvitaminokat, szerinte semmi értelme és felesleges pénzkidobás, nekem csak a folsavat kellett szednem
én nem is szedtem.a vérképem tökéletes volt, a vasam volt picivel felette.makk egészséges átlag súlyú baba született.ha esetleg kistesót szeretnénk, akkor sem fogok szedni.
Elevitet szedtem. 1. terhességnél végig, nem lett nagy baba, 3 kiló 17 dekával. 2. terhességnél a magánorvosom mondta, hogy bõven elég a másfél dobozzal beszedni. (mármint egész terhesség alatt). Ennyit szedtem be csak, a kisfiam 4 kilós lett. 3. terhességnél egy másik magánorovs mondta, hogy minden másnap, 1 doboz elég. Áltlagos baba lett súlyra.
A vitaminnak semmi köze nincs a baba súlyához. Ez csak egy városi legenda. A magzatvédõ vitamin ártani nem árthat, viszont megelõzhetõ vele néhány súlyos fejlõdési rendellenesség, ezért mindenképpen érdemes (lenne) szedni.

Tegnap voltam a háziorvosomnál a táppénzes papír miatt, és azt mondta, hogy hagyjam abba az Elevit szedését, ha nem akarok nagy babát szülni. Igaz az, ha szedem a vitamint akkor nagy babát szülök? 23hét2napos vagyok.

Legjobb válasz: Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.

Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.
Én végig szedtem az Elevitet, és a babám 3460 grammal született.
Én most 34 hetes vagyok. Folyamatosan szedtem az Elevitet. Ennek ellenére összesen 9 kg-ot híztam eddig. Tehát szerintem nem a vitamintól híztál...
Az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, fõleg téged! Jobban beépül minden a szervezetedbe amit megeszel, sõt étvágygerjesztõ hatásuk is van. Én mióta nem szedem, nem hízok olyan ütemben, mint elõtte.
Én kedden kérdeztem rá a védõnõmre, hogy az Elevit szedésével valóban nagy lesz-e a babám? Azt mondta, hogy a régi terhesvitamin, a Materna valóban okozott ilyen problémát, de az Elevitet úgy állították össze, hogy ilyen problémát nem okozhat. Mindenesetre jövõ héten rákérdezek az orvosomra is. Az Anyák lapjában azt olvastam, hogy nem a vitaminoktól nagyok a babák, hanem a fehérjedús, szénhidrátban gazdag táplálkozás miatt. Nõvéremnek 2 gyereke van, mindkettõnél szedte az Elevitet, és mindkét gyerek normál, kb. 3500 grammos volt. Azt javaslom, a kezelõorvosodat kérdezd meg, õ mit ajánl. Sok boldogságot! :-)
A nõvérem végig szedte a babája:3820gr-mal született.A barátnömé, aki szintén végig szedte:3500gr.Kérdezd inkább a nõgyógyászodat.Nekem a háziorvosom mondta, hogy szedjem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor abbahagyom az Elevit szedését, nem szeretnék óriási babyt szülni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
Szia! Jön a nyár, egyél inkább sok gyümit, zöldséget!! Az sokkal jobb, hiszen természetes!! Tényleg jobb, ha elhagyod mostmár. Boldog babavárást! :o)
Igaz. A genetikai fejlõdés már befejezõdött. Hagyd abba.
Van benne vmi. Nemcsak nagy babád lehet, de innentõl kezdve a súlyod is rohamosan elkezdene nõni. Én 50 kilóval kezdtem és 6 hónapig szedtem, pedig nem kellett volna, csak az 1-3 hó számít, amikor kifejlõdnek a legfontosabb szervek. Most 70 kiló vagyok. A következõ terhességemnél nem fogom ilyen sokáig szedni. Nem zabáltam, nem ettem többet a szokásosnál, de vhogy a zsír jobban raktározódott, és a védõnõm is ezzel magyarázta, hiszen sokszor még étvágyam sincs, mégis az a kicsi is amit megettem rajtam maradt. A babám súlyát a 40. hétre 3, 6 kilóra saccolták. Üdv, 36 hetes k.mami
Szia! Nem hiszem, hogy az Elevit okozná a zsír fokozottabb raktározását.Valószínüleg hormonális okai vannak. Sajnos én az utóbbi 2 év alatt 15 kg, szedtem fel, tehát vagyok 80 kg.A férjem meg 102 kg.Mégis azt a tanácsot kaptuk, hogy amennyiben babát szeretnénk, szedjük az Elevitet. Mi december óta beveszünk naponta 1 szemet(ö is, meg én is).Úgyanaz az ostoba napirendünk van, mint elõtte és egyetlen kg-ot se híztunk azóta.( Nálam még inkább leállította). A mi háziorvosunk azt mondta nem árt, ha szedjük. Egyébbként, ha szereted az epret, és tudsz beszerezni jó minõségüt, akkor a vitaminok és ásványok nagy részét abból "beszerezheted".Ha jót akarsz az alakodnak fehér lisztes dolgokkal, és fehér cukorral légy óvatos, az sokat segíthet. Boldog baba-várást!
cinket szedj!
Jó, de kevés....
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek! Kevés? Akkor mit tehetnék még, hogy megtisztuljon az arcom???

Terhesség elején járok. nem hízok hanem fogyok. mitől? rendesen eszek és szedem a vitaminokat is. akkor miért fogyok?

Legjobb válasz: Nem vagyunk egyformák! A terhesség elején, vagy akár végig is van olyan aki fogy. Egyik volt munkatársam, aki nem volt ugyan kis darab 15 kg-t fogyott terhesség alatt, és teljesen egészséges gyereke lett. Vannak olyanok, akik az elsõ hónapokban fogynak, és majd utána indulnak hízásnak. Addig ne aggódj, amíg nem szól az orvos, de azért említsd meg neki!

Nem vagyunk egyformák! A terhesség elején, vagy akár végig is van olyan aki fogy. Egyik volt munkatársam, aki nem volt ugyan kis darab 15 kg-t fogyott terhesség alatt, és teljesen egészséges gyereke lett. Vannak olyanok, akik az elsõ hónapokban fogynak, és majd utána indulnak hízásnak. Addig ne aggódj, amíg nem szól az orvos, de azért említsd meg neki!
Az elsõ 15 hét alatt én sem híztam. Általában azok szoktak fogyni az elején, akik sokat vannak rosszul, hányinger, hányás miatt. Ha tudsz rendesen enni, vitamint szedsz biztos nem lesz baj. Azért a dokinak megemlítheted, hátha tud valamit tanácsolni.

Elég az elevitet szedni? 5 hetes kismama vagyok, orvosnál még nem voltam, de szedem a vitamint. Szükséges még mellé, más vitamin?

Legjobb válasz: Az elevit mellé nekem is ajánlották a folsavat, mert nincs benne elég. És most, hogy a 15 hétbe léptem és görcsölök néha, Magne B6-ot is ajánlotta. Meg sok gyümölcs, és zöldség is ajánlott! :-) Boldog babavárást! :-)

Az elevit mellé nekem is ajánlották a folsavat, mert nincs benne elég. És most, hogy a 15 hétbe léptem és görcsölök néha, Magne B6-ot is ajánlotta. Meg sok gyümölcs, és zöldség is ajánlott! :-) Boldog babavárást! :-)
Az elevitben van folsav. Nehogy szedj mellé! Majd ha mész dokihoz megkérdezed. Addig elég az Elevit. Én is azt szedtem, aztán a doki javaslatára kb a 20. héttõl Magne b6- ot.
Van, ahol ajánlják az Elevit mellé is a folsavat annak ellenére, hogy van benne. Viszont szerintem is egyelõre elég csak az Elevit. Majd a doki megmondja, hogy hogyan tovább!
Én az elsõ trimeszterben HumaFolacid folsavat szedtem. Doki javaslatára. Szintén az õ javaslatára 2-3 naponta egy Centrum Maternát. Ezt végig így szedtem.
Szia.én is szedtem az elevitet, de a doki mondta hogy szedjek napi 3xfolsavat is.mert van benne de nem annyi amennyire szükségünk lenne.bajod nem lehet belõle.
Tudom, hogy az Elevitben van folsav, de még plusz folsavat is kell szedni! Napi egyet
Folsavat szedj még. Az nagyon fontos, fõleg ilyen korai terhességnél

Mi a véleményetek azokról a kismamákról, akik nem szednek magzatvédő vitamint?

Õszintén megmondom,én nem szedek.Orvossal egyeztetve,? sem ajánlotta.Vérképem tökéletes,babám egészséges.Magnéziumot és folsavat szedek az elejét?l,20.hétt?l vassal kiegészítve.Ezen kívül sokkal jobban odafigyelek az étkezésre,jobban mint valaha.Sokan lehurrognak mert nem szedem egyik manapság "divatos" magzatvéd?t sem :(

Legjobb válasz: Semmilyen véleményem nincs róla, az õ dolga. Azért a szed/nem szed magzatvédõ vitamin nem olyan felháborító téma, mint pl. a terhesen való dohányzás. Gondolom, aki nem szedi, az is igyekszik egészségesen étkezni, odafigyel magára. Nálunk nehezen jött a baba, elõtte voltam vérvételen és nem lett túl jó az eredmény, már terhesség elõtt szedtem a vitamint, szülésig. Jó is volt, mert diabéteszem lett, télen voltam terhes, kora tavasszal szültem, nem tudtam annyi mindent és olyan minõségben enni, hogy az jó legyen. Ha minden jó nálad, folytasd így, de ha az orvosod javasolja, akkor inkább szedd, ne legyen visszatartó erõ, hogy ezeket a vitaminokat "divatosnak" kiáltották ki.

Semmilyen véleményem nincs róla, az õ dolga. Azért a szed/nem szed magzatvédõ vitamin nem olyan felháborító téma, mint pl. a terhesen való dohányzás. Gondolom, aki nem szedi, az is igyekszik egészségesen étkezni, odafigyel magára. Nálunk nehezen jött a baba, elõtte voltam vérvételen és nem lett túl jó az eredmény, már terhesség elõtt szedtem a vitamint, szülésig. Jó is volt, mert diabéteszem lett, télen voltam terhes, kora tavasszal szültem, nem tudtam annyi mindent és olyan minõségben enni, hogy az jó legyen. Ha minden jó nálad, folytasd így, de ha az orvosod javasolja, akkor inkább szedd, ne legyen visszatartó erõ, hogy ezeket a vitaminokat "divatosnak" kiáltották ki.
37 éves a fiam, és elhihetitek, hogy 38 évvel ezelõtt semmiféle magzatvédõ vitamin nem volt, és mégis egészségesen született. Ha jól emlékszem, csak E vitamint szedtem.
Mindenki maga dönti el, hogy szedi e vagy sem. Én a téli idõszakban lettem terhes, a szervezetemben a vitaminszint elég alacsony volt, ezért elkezdtem szedni, hisz ártani nem árt. Most már csak 2 naponta szedem. A vérképem tökéletes.
Igazából, amik valóban fontosak (folsav, magnézium, vas), azokat szeded, és ha a többit is beviszed gyümölccsel, tejtermékkel stb, akkor semmi gond :) Én sajnos betegesebb vagyok annál, hogy ezt be merjem vállalni, de ha veled és a babával minden rendben, akkor nincs semmi baj!
Én elsõ gyerekemnél szedtem, másodikkal nem!Most a harmadikkal minden másnap 1-et szedek!
Ja és a terhesség alatt se volt gond !!! 10/10es apgarral született...
Semmi, õ dolga. Ahhoz, hogy a magzat ne legyen egészséges azért kicsit több kell. Ezt pedig úgy hívják: Genetika! Családunkban is elõfordult, hogy minden [email protected] beszedett az anyuka, egészségesen élt világ életében és mégis rákos a kisfia (7 éves). Járnak kezelésre, mindenre, de nem sok jót mondanak az orvosok. Korelõzménybõl kiderült, hogy örökletes rákról van szó. Ennyit errõl.
Lehet, hogy van ennyi év elõnyöd, minden elismerésem, de a tudomány fejlõdik. Vidéki vagyok, agrármérnök, és tisztában vagyok azokkal a kutatási eredményekkel, amikben a magyarországi termesztésû (igyekszem kizárólag magyar élelmiszereket fogyasztani) növények beltartalmának változását vizsgáltak az elmúlt 30 évben. Megdöbbentõ, ajánlom figyelmedbe. Azért az életkörülményeink nagyban változtak és nem tudjuk pótolni csupán az elfogyasztott táplálékból a szükségleteinket. Lehet, hogy marketing, de én inkább eszem a magyar elõállítású, ellenõrzött körülmények között elõállított "lekvárokat". Bármennyire is ellene vagyunk, adaptálódni kell a körülményekhez és tisztában lenni bizonyos, az életünkre és életminõségünkre hatással lévõ kutatásokkal (halfogyasztás-szív és érrendszer, tejtermékek-csontritkulás pl). 36 hetes kismama
17-es, ez elvakult, tudatlan gondolkodás, nem a reklámoknak dõlünk be, hanem nyílván saját meggyózódésünk alapján, orvostudományi alátámasztások alapján szedjük be a vitamint. Ráadásul annyit bevinni tényleg nem lehet táplálkozással. És persze ne feledjük, hogy nagyanyáink idején igaz, h nem volt vitamin, meg otthon szültek, de meg is halt 10 gyermekbõl 8 mire betöltötte volna a 10 évet, és a szülések zöme is így végzõdött.
17. vagyok. köszönöm a lepontozást... az a gond, hogy ti itt jöttök a gyermekhalandósággal, addig nem látjátok azt az iszonyúan megnövekedett meddõségi arányt, ami most szinte égbemenõen megugrott! csak nézzetek vissza teherbeesés kategóriába és láthatjátok, hogy nagyon sok fiatal kétségbeesve próbálkozik a babával. Mi ez ha nem a természetbe való beavatkozás negatív hatása? és ne feledkezzünk meg a beteg gyermekek arányáról sem. a természetes úton való kiválasztódás nagyon fájó dolog, de erõszakosan mesterséges anyagokkal táplálni eleve a megszületendõ babát nem normális dolog! én az elsõ hozzászólásomban is írtam, hogy igen ki kell egészíteni a vitaminokkal, fõleg elõrehaladott terhességnél a hiányt, de csak a hiányt. de végülis mindenki a saját életéért felel és nem vagyok hajlandó tovább vitatkozni olyan témában, ahol a vitapartner nem tudja tényekkel alátámasztani az állításait. mielõtt újra lepontozol végezz a családodban egy felmérést a 10-15 éves családtagok allergiáit és egyéb "nyavalyáit" figyelembe véve és kérdezz rá a vitaminfogyasztásra az édesanyáknál. magad is meglepõdsz majd...
20-as, hatalmas ostobaságokat írsz. Ha egy baba nyitott gerinccel születne a folsavhiány miatt, az nem természetes kiválasztódás! Az szimpla folsav hiány, amit nagyon könnyen lehet orvosolni. Ennyi erõvel ha valaki évekig nem megy napra és mondjuk angolkóros lesz, akkor az is haljon meg, mert ha elég erõs lenne akkor bírná a vitaminhiányt? Gondolkodj már egy kicsit! Ha te nem szedsz vitamint ezzel kockáztatva a saját és a babád egészségét, az a te dolgod, jogod van hozzá, de nem tömd tele idiótaságokkal más kismamák fejét!
22-nek a válaszom: az én idiótaságom a két egészséges felnõtt gyerekem(20 és 22 évesek, akik kórházban sem voltak mostanáig!!!) ... köszönöm a megtisztelõ címet, én tapasztalaról írtam és nem holmi agymosott áltudományokról. nyugodtan tedd amit mondanak, én a szivemre és az ösztöneimre hallgattam, amit nem bántam meg. ennyi, majd 20 év múlva térjünk erre vissza. boldog babavárástkívánok innen a múltból ahol még nem zombik éltek... ja és nyugodtan pontozzatok le mégegyszer :)
23-as! Ne haragudj, de ez az utolsó hozzászólásod is egy nagy sületlenség. Lett 2 egészséges gyereked. És? Mondta itt valaki, hogy aki nem szed vitamint annak biztos beteg gyereke lesz? Szerintem ennek épp az ellenkezõjét próbáltuk magyarázni. A többség vitamin nélkül is egészségesen születik meg, igen. De attól még igenis van néhány rendellenesség, ami kialakulhat különbözõ vitaminhiányok következtében. Ez tudományos tény. Ha nem tetszik, akkor is.
azért aki nem ül fel a reklámoknak még nem maradt a barlangban. figyelj én megéltem, bizonyítani tudom a felnõtt egészséges gyerekeimen, te meg még csak most kezded, majd 5-10 év múlva tudsz tényeket felmutatni, úgyhogy addig nem kellene beszólogatnod! nem pontozlak le - nem szokásom - de magad miatt gondolkozz el a heves beszólásodon. az megint egy más dolog, hogy amíg mi vidéken élõk szimbiózisban élünk a természettel, addig akik a parkoló és a mesterséges megvilágítás mellett nõttek fel azoknak a szervezetük igényli is a mesterséges anyagokat... sok sikert és egészséges kisbabát kívánok.
Bírom az olyan hozzászólásokat, amiben arra hivatkoznak egyesek, hogy nagyanyáink sem szedték, otthon szültek, akkor nem is volt ez, meg az.....és mégis minden jó volt és mindenki egészséges.... Kérdezem én, ha az ilyen elveket valló kérdezõ vagy a gyermeke beteg lesz, külön kéri, hogy a 30-50 évvel ezelõtti orvostudomány akkori ismereteivel kezeljék, mert akkor is meggyógyultak (vagy nem)? Gondolom olyankor eszükbe sem jutnak ezek a megnyilvánulások. Mindenkinek a maga tiszte eldönteni, marad-e a barlangban, vagy hajlandó bõvíteni az ismereteit és tudatosan választani a lehetõségek közül. 36 hetes kismama
De igenis hasznal, en amiota szedem egeszsegesebb vok mint valaha. Inkabb divat lett lehurrogni a vitaminszedoktlet.
szerintem meg nem is használ, reklámfogás az egész, és nem tudhatod milyen allergiát hoz majd ki a gyermekedbõl. ha megfigyelitek mióta divat lett a vitaminokat venni tabletta formájában, azóta alig van egészséges gyerek. a mi gyerekeink (20-22 évesek) jobb esteben homokot ettek, de a virágföld is kedvenc volt, mégsem voltak alergiások soha semmire. én kaptam vasat, meg a baba pici korában D és K vitamint. ennyi volt az összes akkoriban, nem tukmálák ránk a szennyet pénzért, mert megvolt természetes formában :)
A magzatvédõ vitaminban a folsav a lényeg. Ha azt szedi vki, akkor nem gondolok róla semmi rosszat. Ha nem hajlandó folsavat szedni, akkor meg felelõtlennek és butának tartom.
Szia én hébe hóba szedtem be de én nem tudtwm lenyelni mert nagy volt összetörtem vízbe akkorr meg néha kijött :-( Vasat és magnéziumot szedtem mégis egészséges lett a babám 3500 grammal született. Nagyon régen nem is volt ilyen magzatvédõ vitamin. 7 hetes kislány anyukája. :-)
Én szedem, de elõtte is ettem, Flavon lekvárokat, emellé szedem a terhes vitamint, vasat, magnéziumot. A vitamint én is a téli idõszak miatt, most vagyok a 37.hétben, a téli zöldségek, gyümölcsök vitamin tartalma meg katasztrofális. Ezt mindenki maga döntse el a táplálkozásának függvényében, viszont tény, hogy a mai zöldségek és gyümölcsök nem tartalmaznak annyi tápanyagot, mint 20 éve. 36 hetes kismama
A magzatvédõ vitaminokat nem azért szedik, mert divatosak, de a hiányuk sem predesztinál semmiféle rendellenességet. Ha nem akarod szedni, hát ne tedd.
Én sem szedtem. Csak folsav, vas. 4 hós kisfiú anyukája
23-as, azért vagyunk különbek az állatoknál, mert nem ösztönlények vagyunk, hanem gondolkodunk. Így született meg a tudomány, tudod, az a kis izéééé, amit te ledegradáltál és, amit mások olyan sokáig tanulnak, hogy mûveltek legyenek és felelõsségteljesen tudjanak döntéseket hozni. Neked is ajánlom figyelmedbe a mûvelõdést, mint olyat!!!!!!Az is ellentmondás, h korábbi kommentedben hiányoltad a tudományos alátámasztást, h miért is szükségesek a vitaminok, nos az egyik kedves kommentelõ megadta neked, erre te azt is ledegradáltad, "áltudomány"-nak nevezted. Majd végül közölted, h te ösztönszerûen döntöttél gyermekeid sorsáról. Szerencséjük volt, valószínûleg jó genetikai adottságokkal bírnak. Ettõl még egy gondolkodó ember normálos esetben nem az ösztöneire hallgat egy ilyen kérdés eldöntésekor.

Szedek terhes vitamint, tudom a valodi vitamin a gyümölcsben es zöldsegben van de az teljesen megadja a terhesen szükseges vitaminokat a szervezetemnek?

nem vagyok nagy gyümölcs evö,de igyekszem.de nincs nagy etvagyam,nem eszek sokat,napjaban 3szor,nem lesz igy a terhesvitamin mellett hianya a babonak?

Legjobb válasz: Szia 9hetes lelkes kismamaként az elsõ EKG alkalmával kérdezte a doki, szedek e valami terhes vitamint. Válasz egy határozott nem volt, mert zöldséget és gyümit fogok annyit bevinni a szervezetembe, hogy fedezzem a szükséges vitaminokat, erre elõvett egy teljesen reklám mentes orvosi kimutatást, hogy milyen drasztikusan lecsökkent a zöldségek-gyümik vitamin tartalma, a sok nöljöngyorsannagyra módszernek hála. Ledöbbentem: 1kg alma kéne ahhoz a mennyiséghez ami 2-5éve 1dbban volt. És semmilyen gyógyszergyártó cég nem sponzorálta a dolgot. Azóta gyümi+zöldség+a reggeli Hipp "kisfröccsöm", hogy a picike mindent megkapjon, és engem se csapoljon le 100%ra (Nekem a folyékony Hipp terhesvitamin vált be, könnyeben lemegy reggel.)

Szia 9hetes lelkes kismamaként az elsõ EKG alkalmával kérdezte a doki, szedek e valami terhes vitamint. Válasz egy határozott nem volt, mert zöldséget és gyümit fogok annyit bevinni a szervezetembe, hogy fedezzem a szükséges vitaminokat, erre elõvett egy teljesen reklám mentes orvosi kimutatást, hogy milyen drasztikusan lecsökkent a zöldségek-gyümik vitamin tartalma, a sok nöljöngyorsannagyra módszernek hála. Ledöbbentem: 1kg alma kéne ahhoz a mennyiséghez ami 2-5éve 1dbban volt. És semmilyen gyógyszergyártó cég nem sponzorálta a dolgot. Azóta gyümi+zöldség+a reggeli Hipp "kisfröccsöm", hogy a picike mindent megkapjon, és engem se csapoljon le 100%ra (Nekem a folyékony Hipp terhesvitamin vált be, könnyeben lemegy reggel.)
Szia.Nem lesz baja, az a lényeg az elsõ 12hétben mindennap vedd be, mert akkor még nagyon fontos.
Szerintem a terhesvitaminok jobbak, mint a mai zöldségek és gyümölcsök. Nem biztos, hogy több a vitamin bennük. Szerintem érted mire gondolok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!