Találatok a következő kifejezésre: Szedem a tabit, de még a (21 db)

Lányok! Vki alkalmazza azt a módszert h rendszeresen szed fogamzásgátló tabit de még óvszert is használnak? Ti megbíztok csak a tabiba?

Legjobb válasz: Hülyeség mindkettõt használni, elég az egyiket, de azt normálisan. Ha mindkettõt csinálod, azon fogsz aggódni, hogy beszedted-e idõben a tabit, a gumival viszont csökkented az élvezetet. Én csak tablettát szedek, így a szexet is élvezem és tökéletesen megbízok benne, mert hormonálisan akadályozza meg a terhességet. 2,5 éve szexelek, de még sose voltam terhes. Túlparázzátok ezt a terhességes dolgot. 20/L

Hülyeség mindkettõt használni, elég az egyiket, de azt normálisan. Ha mindkettõt csinálod, azon fogsz aggódni, hogy beszedted-e idõben a tabit, a gumival viszont csökkented az élvezetet. Én csak tablettát szedek, így a szexet is élvezem és tökéletesen megbízok benne, mert hormonálisan akadályozza meg a terhességet. 2, 5 éve szexelek, de még sose voltam terhes. Túlparázzátok ezt a terhességes dolgot. 20/L
Felesleges mindkettõt használni.Ráadásul én nem is tömném magam tele tabival, ha tudom, hogy úgyis óvszerrel fogjuk csinálni.Akkor értelme sem lenne a peteérésbe bekavarni.Mint minden védekezési eszközre igaz, hogy ésszel kell használni.Ha nem csak beveszed a tabit, de pontosan tudod hogy mûködik, mikor mire kell figyelni szedése közben, az óvszernél pedig a helyes felrakásra ügyeltek, akkor nem lesz gond!
Szerintem pénzkidobás a kettõ együtt!! Az óvszert akkor ha nincs állandó partnered, vagy nem akarsz/nem szedhetsz tabit. Külön-külön is drága , nem hogy együtt. A tabi 5-8000Ft (3havi adag;fajtától függ) + az óvszer havi szinten 4-6000Ft(Durex 3db-osak; havi 6-7doboz rendszeres szex esetén, meg mert jó ha van tartalék is ha kiszakadna stb...)
A gyógyszer az akkor is gyógyszer, hiába mondják, hogy nem árthat... Feleslegesen ne szedd. Vagy a tabi, vagy a gumi, de a kettõ együtt felesleges. Csak a szervezeted teszed tönkre a tabival...
azért szedek gyogyszert, h ne kelljen gumi. 23/L
a tabletta önmagában is véd a terhességtõl ha rendesen szeded a gumit csak a nemi betegségek miat szokták használni ha pl nicns álandó partnered érdemes gumit is használni
Ha a gyógyszer ideálisan van kiválasztva, az orvosod alapos volt, te pedig rendesen szeded, akkor gyakorlatilag 100% a védelem. az óvszernél pedig ott a rizikó, hogy elszakad. A fogamzásgátló szedése megakadályozza a peteérés folyamatát, ergo nincs minek megtermékenyülni. Leépíti a méhnyálkahártyát-ha vmi meg is termékenyül nem tud beágyazódni, valamint a méhnyák áthatolhatatlan lesz a spermiumok számára. Ergo nem is ér oda, hogy megtermékenyítsen bármit is;) ennek ellenére ismerek olyan lányt, aki használ gumit, viszont ennek az az oka, hogy azért nem elég neki a gyógyszer, amit a menzesze és a bõre miatt kapott, mert húgyúti fertõzéseket kap és szedhetne állandóan antibiotikumot. tehát õ orvosi okokból alkalmazza. ha nincs ilyen problémád és csak a fogamzásgátlás a cél, akkor gyakorlatilag szükségtelen.
Én tabit szedek, pont azért, hogy ne kelljen óvszert használni, mert nem szeretünk vele veszõdni. Rendesen szedem, figyelek, hogy nem hányom ki, nem szedem más gyógyszerrel együtt, pontosan veszem be, stb. és így 99, 99%os a védelem. Én ebben megbízom. :) 16/L

Tényleg véd a tabi? Ugy értem ha rendesen szedem max fél órás eltérésekkel veszem be de ez csak 2szer fordult még elő . Akkor tényleg véd és ha odafigyelek rá. Mert annyi sok dolgot hallottam h tabi mellet gyerek stb :S

valamint a bio-karotin milyen hatással van a tabira?

Legjobb válasz: ha rendesen szeded, akkor 99,9%-os an véd, de mellette nagyon ki eséllyel becsúszhat a gyerek sajnos, de tényleg nagyon ritka. karotin meg van a répában, paradicsomban ,céklában, meggyben, stb... nincs hatással a fogamzásgátlóra. az antibiotikumokkal kell vigyázni.

ha rendesen szeded, akkor 99, 9%-os an véd, de mellette nagyon ki eséllyel becsúszhat a gyerek sajnos, de tényleg nagyon ritka. karotin meg van a répában, paradicsomban , céklában, meggyben, stb... nincs hatással a fogamzásgátlóra. az antibiotikumokkal kell vigyázni.
Ha rendesen szeded, akkor biztos. Sok-sok éve szedem, sokszor többórás eltéréssel ( de a 12 órán belül), nem lettem terhes, pedig elõtte szültem.
Tényleg véd a tabi csak nagyon sok nõ nem tudja hogy: - Ne vedd be késéssel - Vigyázz hányás és hasmenéssel - És más tabletták bevitele a szervezetbe ezek csökkentik a hatását.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mikor lehetek ugy a barátommal h belém is élvezett, már szedem a tabit és nem sok van belőle, aztán tartok szünetet, de nem tudom azalatt lehet-e már vele a szünet alatt vagy várjam meg, mig elkezdem a másik csomagot?

Legjobb válasz: Szerintem van annak a taibinak tájékoztatója, azon minden rajta van viláhosan! De az én tabim ugy mûködik, hogy ha mensi elsõ napján kezded szedni már egy hét után véd, de érdemes megvárni a 2hetet. Szóval már beléd élvezhet. Sünet alatt is lehet, de akkor mensizel, ne szekszelj!! 22/L

Szerintem van annak a taibinak tájékoztatója, azon minden rajta van viláhosan! De az én tabim ugy mûködik, hogy ha mensi elsõ napján kezded szedni már egy hét után véd, de érdemes megvárni a 2hetet. Szóval már beléd élvezhet. Sünet alatt is lehet, de akkor mensizel, ne szekszelj!! 22/L
Egyrészt miért nem kérdezted meg a nõgyógyászt, amikor felirattad? Vagy ott a tájékoztat, olvasdel, biztos le van írva benne! Másrészt mielõtt kiírsz egy kérdést, nézd meg jobban, melyik kategóriába kell tenni!

Nem voltatok úgy, hogy azt hittétek sosem fog eljönni az a nap amikor meg kell jönni a menstruációnak? Rendesen szedem a tabit, de most valahogy idegesít, hogy mi van ha mégsem hat a gyógyszer? (4 hónapja szedem)

Legjobb válasz: Nekem volt, de akkor még nem szedtem a tabit, hanem volt egy baleset a gumival. na akkor aztan idegeskedtem, nyugi, ha rendesen szeded, nem lehet baj. milyent szedsz? 4 honap alatt mar kialakul a védelem.

Nekem volt, de akkor még nem szedtem a tabit, hanem volt egy baleset a gumival. na akkor aztan idegeskedtem, nyugi, ha rendesen szeded, nem lehet baj. milyent szedsz? 4 honap alatt mar kialakul a védelem.
2 hónapja szedek tabit, de még nem mertem gumi nélkül beengedni a párom :)
Ilyen nekem is volt, szedtem becsülettel a tabit és ha megbolodultam, még gumit is húzattam a pasimmal. (Aztán összeházasodtunk, babát keztünk tervezni, elhagytunk mindent, és 8 hónapig dolgoztunk, mire összejött. Szóval nem is olyan egyszerû teherbe esni, utólag már röhögök magamon, de akkor csak dupla védekezés mellett tudtam feloldódni!)

Volina tabit szedek lassan egy hónapja, de még van pecsételő vérzésem. Igaz, h kevés mennyiségű. Ilyenkor hogy célszerű megoldani a szeretkezést? Hagyjam figyelmen kívül a vérzést, hiszen elvileg véd a tabi, vagy használjunk gumit?

Legjobb válasz: Ez attól függ, mit mondott a doki/ mi van a betegtájékoztatóra írva. Én másfajtát szedek, de nekem azt mondta az orvos, hogy az 1. hónapban még ne szexeljek egyéb védekezési mód nélkül.

Ez attól függ, mit mondott a doki/ mi van a betegtájékoztatóra írva. Én másfajtát szedek, de nekem azt mondta az orvos, hogy az 1. hónapban még ne szexeljek egyéb védekezési mód nélkül.
Én Meliane-t szedek, de pl. emlékszem annál az elsõ hónapban - ha volt pecsételés, ha nem - mindenféleképpen kiegészítõ védekezést kellett alkalmazni, és csak a második hónaptól lehetett szabadon d*gni.
Elsõ vagyok. Nekem sincs rajta a betegtájékoztatón, hogy az 1. hónapban nem véd teljesen, nekem a doki mondta külön. A pecsételõ vérzés is normális, nekem pl. 1 hónapban végig rendes vérzésem volt, csak kicsit kevesebb, mint mikor rendesen megjön, de ennek meg semmi köze ahhoz, hogy mennyi idõ után véd. Bár ha van pecsételõ vérzés, akkor valószínûleg még nem állította be rendesen a hormonszintet, szóval inkább csak akkortól kezdjetek gumi nélkül szexelni, ha már a 2. levelet szeded... Szerintem mindenképp kérdezd meg róla az orvosodat, bár fura, hogy magátül nem mondta el :S
Nekem nem volt pecsételõ vérzésem(kopp-kopp)...én már a második adagot szedem. Szerintem menj vissza a dokidhoz és mondd el neki mi a panaszod!Õ tudja mit kell tenni ilyen esetben habár ha már a harmadik gyógyszertõl is van még becsételés akkor viszont váltanod kell gyógyszert.Nekem mondta a dokim ha a harmadik hónapban is lenne pecsételésem menjek vissza! Te is tedd ezt! 19/L
A kérdező hozzászólása: Hát a betegtájékoztatón csak annyit van, h ha van pecsételõ vérzésem, akk szedjem nyugodtan a tabit, majd elmúlik. Szal nincs odaírva h egyéb védekezési módszer ajánlott... Ezek alapján sztem nem szükséges, de azért gondoltam megkérdezem :)
Én is Volinát szedek, nekem is volt pecsételõ vérzésem az elején.Nekem a doki azt mondta, hogy az elsõ hónapban még használjunk gumit, a vérzés pedig kb. a 2-3 hónapig még normális, ha utána sem múlik el, akkor jöjjek vissza és ír fel másikat.
én azt szedtem, de hízni nem híztam tõle, de erõsebbek lettek a görcseim és a libidóm is csökkent
Nagyon egyáénfüggõ, hog kinél melyik gyógyszer válik be. Én összesen 9 évig szedtem Mercilont, több szünettel megszakítva, de nem híztam meg, nem lettek erõsebb görcseim, nem változott a libidóm stb... Amikor a babatervezés miatt abbahagytam, egy normál idõre jött mensi után egybõl várandós is lettem, makkegészséges lányom született. A szoptatás befejezése után is ezt kezdtem el újból szedni, szintén mellékhatás mentes vagyok. Nekem bevált, másnak meg nem, vannak akiknek meg nagyon nem - ki kell próbálni, és ha vmi nemkívánatosat tapasztalsz, akkor meg kell beszélni a nõgyógyásszal, h mit ajánl helyette.
Szia! Nos csak annyit tudok tanácsolni, mivel doki 2 évig ezt írta nekem-abbahagytam, volt utánna egy agyérgörcsöm, nem jön meg normálisan és a hormonháztartásom katasztrofális. Nem híztam el tõle sõt!-de nem ajánlom, Én egy életre sajnálom, hogy beszedtem.Bár kire hogyan hat ugye? Szia.

Két éve fogamzásgátlót szedek, de tegnap súlyos hasmenésem volt a gyógyszer bevételétől számított 3órán belül. Szeretkeztünk a barátommal egyéb védekezés nélkül még aznap. Kell-e a 72 órás tabi vagy még védve vagyok?

Legjobb válasz: Mit jelent az,hogy 3 órán belül? Közelebb a 3 órához vagy rá tíz percre? Az nem számít mióta szeded,mindig az aktuális 21 nap a lényeg.Ezért baj,ha egy szem is kimarad. Ha még bõven 3 órán belül voltál,akkor a helyedben gyorsan beszélnék holnap az orvossal,akár telefonon és megkérdezném,hogy pótoljam-e.Persze mindjárt reggel,hogy a 12 órán belül maradjunk!

Mit jelent az, hogy 3 órán belül? Közelebb a 3 órához vagy rá tíz percre? Az nem számít mióta szeded, mindig az aktuális 21 nap a lényeg.Ezért baj, ha egy szem is kimarad. Ha még bõven 3 órán belül voltál, akkor a helyedben gyorsan beszélnék holnap az orvossal, akár telefonon és megkérdezném, hogy pótoljam-e.Persze mindjárt reggel, hogy a 12 órán belül maradjunk!
Minek kellene?Ha már 2 éve szeded 1 nap nem a világ.Ha abbahagyod akkor is van még jó pár nap védetséged.A tabletta a peteérést gátolja.Ha ebben a hónapban szedted akkor most nem lehet peteérésed.
fosol és szexeltek? xD najóóó... ez már nekem is túl sok...
A kérdező hozzászólása: 18. szem. No de, tulajdonképpen aki hormonális fogamzásgátlód szed meg van lõve a 72 órás tabival szemben? Õk ilyenkor várnak az "ítéletre"?! Persze egy hormonális fogamzásgátlónál nehezebben van baj, de azért becsúszhat, mint nálam...
Mennyire volt súlyos a hasmenés? Mert az én nõgyógyászom azt mondta, hogy csak abban az esetben kell pótolni a tablettát, ha több napos, híg, görcsös a hasmenés, hányással kísérve(persze elég a hasmenés is), egyszeri alkalommal még nem ürül ki a szervezetbõl.
A kérdező hozzászólása: Fél napig tartott, és olyannyira híg, hogy már víz is távozott, vagyis vizes volt. Elnézést nem megy szebben.
Hát igen, meg vagy lõve. A tablettánál az a veszélyes, hogy nem láthatod, ha gond van. Mert ugye guminál látványos, ha kiszakad:D De szerintem ne aggódj, lehet csökkent a hatása, de nem szûnt meg teljesen:)
Hát figyi... 1x velem is volt ilyen, nekem 2 és fél órával volt egy kisebb hasmenésem, megkérdeztem egy online dokit, õ azt mondta h ennyi idõ alatt felszívódik a gyógyszer, vagy éppen még nem közelíti meg a bél-traktust. De a legbiztosabb az lesz, ha megkérdezed a dokidat. De szerintem nem lesz baj, a hányással kell jobban vigyázni, az én gyógyszerem betegtájékoztatója például nem is írja a hasmenést.
szóval az baj, hogy ilyen hosszú és híg volt... a 72 órás tabival az a baj, hogy akkora hormonadagot tartalmaz, hogy a fogamzásgátlóval együttesen tönkrevágod a hormonháztartásod. nem vagyunk megvonva ettõl a tabitól, hogy gyógyszert szedünk, csak az egészségünkkel játszunk. az a véleményem, hogy ha a 18 szemnél tartottál, akkor az a harmadik sor és még volt 3 db. nem akarlak megijeszteni, de azt tartják, hogy az elsõ és utolsó sor szemeinek elfelejtése, kiürülése a legveszélyesebb a 7 napos szünet közelsége miatt. kérdezz rá a dokidnál, az lesz a legbiztosabb, mert itt mi írunk mindent, de egyikünk se nõgyógyász, sajnos:(
nõgyógyászonként is változik a vélemény. két online dolgozó orvost is tudok, aki különbözõ választ adnának erre a kérdésre. egyik azt mondaná: nyugodjon meg, s gondoljon arra, hogy a tabletta a 7 napos szünetben is véd... a másik azt mondaná: van esélye, de kevés. 72 órás gyógyszert semmiképp nem vegyen be, mert azzal csak ártana a hormonoknak. ne aggódja túl a dolgot, a gyógyszer valószínû felszívódott, de egy hét múlva vegyen egy terhességi tesztet, és a reggeli vizelettel végezze el. én azt mondom, hogy valószínû sikerült felszívódnia, azt még megkérdezném hányadik szemnél tartottál?
A kérdező hozzászólása: Bõven 3 órán belül. Akkor holnap felhívom az orvost. Köszönöm a válaszokat.
VAn esély rá, de szerintem nem lesz baj. Én egyszer elfelejtettem bevenni egy tabit, de teljesen, mert zûr volt a munkahelyen és ideges voltam, másnap este jutott eszembe, mikor láttam, hogy megvan az elõzõ napi. Nem történt semmi, nõdoki is azt mondta, hogy nem kell aggódnom, mert régóta szedem.
Bocs, most látom, hogy tegnap történt, akkor is doki, de akkor a 72 órást kérdezd meg, mivel a pótlást már buktad!
A kérdező hozzászólása: Hát ha tilos a 72 órás, akkor sokat nem lehet tenni. A tájékoztatót átböngésztem már, de én (is) úgy gondolom, hogy két év hosszú idõ. Csak hát se orvos nem vagyok, meg kíváncsi vagyok mások mit mondanak.
Tökre birom, hogy mikor arról van szó, hogy a tabi abbahagyása után ad-e még védettséget, akkor csomószor az a válasz, hogy igen... De mikor vki leszólja, hogy hormonos, akkor meg megy az "alacsony hormontartalmú" szöveg:D Kicsit furcsa. Amúgy elvileg csökken a védettség. Vszínûleg benne is van a tájékoztatójában. Olvasd el. De szerintem azért nagyon picike esély van rá. Menj el orvoshoz, és kérdezd meg. De vszínûleg azt mondja nem kell. Már csak azért is, mert hormonális fogamzásgátló mellett tilos 72 órás tablettát bevenni...
A kérdező hozzászólása: És az ismerõsöd is hosszú ideje szedett tabit?
Egyik ismerõsöm úgy lett anyuka, hogy hasmenése volt, és utána szex...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 20:24-es!
A kérdező hozzászólása: Hát igen...a nagy hormondózis. Köszönöm a válaszokat még egyszer, rábízom magam a dokimra:)

Novynettet szedek már 4 hónapja az első hónapban sajnos beteg voltam ezért 2x kihánytam . A múlt hónapban pedig többször volt hasmenésem . De minden nap bevettem a tabit. Ettől függetlenül véd? Mert még nem mertem gumi nélkül.

Legjobb válasz: Sajnos nem, csökken a hatása, (túl régóta sem szeded). Ha szexre kerül a sor, használjatok kiegészítõ védekezést, pl óvszert. Mert volt akinek hasmenése volt, nem védekezett, és terhes lett. (egyik ismerõsöm)

Sajnos nem, csökken a hatása, (túl régóta sem szeded). Ha szexre kerül a sor, használjatok kiegészítõ védekezést, pl óvszert. Mert volt akinek hasmenése volt, nem védekezett, és terhes lett. (egyik ismerõsöm)
A kérdező hozzászólása: jó de nekem ez amúlt hónapba volt és azóta már elkeztem a4. levéllel
A kérdező hozzászólása: na elolvastam a betegtájékoztatót és benne van :hasmenés esetén 7 napig ajánlatos más védekezési módszer.
Elsõ vagyok. Bocsi félre érettem. Ha azóta volt 7 napos szüneted, és új levelet elkezdted, akkor véd:)
A kérdező hozzászólása: na ugy értettem :D köszi a választ :D

A méhem fáj és a mellbimbóim érzékenyek mitől lehetnek? Nekem azt mondták h a tabi mellék hatása de már pár éve szedem ilyenkor is ki jöhetnek a mellék hatások? ÉS egy héten kétszer jött meg a vérzésem az normális?

Legjobb válasz: Ha ugyanazt szeded megbízható rendszerességgel, akkor a tabletta elvileg nem kavar be. Ezekkel a tünetekkel mindenképpen menj el dokihoz, akiben megbízol. És ne legyél szégyenlõs a kérdésekkel elõtte, mert a dokik sokszor szûkszavúan "leráznak", mert õ már sok ilyet látott, neki egyértelmû az eset. Szóval csak bátran.

Ha ugyanazt szeded megbízható rendszerességgel, akkor a tabletta elvileg nem kavar be. Ezekkel a tünetekkel mindenképpen menj el dokihoz, akiben megbízol. És ne legyél szégyenlõs a kérdésekkel elõtte, mert a dokik sokszor szûkszavúan "leráznak", mert õ már sok ilyet látott, neki egyértelmû az eset. Szóval csak bátran.
Szia! Én azt tudom, hogy mondta a dokim, ha szednék fog.gátlót, akkor váltanom kell, ha már befejeztem a szopit!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!