Találatok a következő kifejezésre: Szedem a tabit, de (51 db)

Nem voltatok úgy, hogy azt hittétek sosem fog eljönni az a nap amikor meg kell jönni a menstruációnak? Rendesen szedem a tabit, de most valahogy idegesít, hogy mi van ha mégsem hat a gyógyszer? (4 hónapja szedem)

Legjobb válasz: Nekem volt, de akkor még nem szedtem a tabit, hanem volt egy baleset a gumival. na akkor aztan idegeskedtem, nyugi, ha rendesen szeded, nem lehet baj. milyent szedsz? 4 honap alatt mar kialakul a védelem.

Nekem volt, de akkor még nem szedtem a tabit, hanem volt egy baleset a gumival. na akkor aztan idegeskedtem, nyugi, ha rendesen szeded, nem lehet baj. milyent szedsz? 4 honap alatt mar kialakul a védelem.
2 hónapja szedek tabit, de még nem mertem gumi nélkül beengedni a párom :)
Ilyen nekem is volt, szedtem becsülettel a tabit és ha megbolodultam, még gumit is húzattam a pasimmal. (Aztán összeházasodtunk, babát keztünk tervezni, elhagytunk mindent, és 8 hónapig dolgoztunk, mire összejött. Szóval nem is olyan egyszerû teherbe esni, utólag már röhögök magamon, de akkor csak dupla védekezés mellett tudtam feloldódni!)

A barátnöm szedi a fog. Gátlót de fél mert menzesz alatt is csináltuk egyszer és azt hiszi hogy terhes! Van ilyen h szedi a tabit de menzesz alatt teherbe esik?

Legjobb válasz: Ha rendesen szedi, akkor a fogamzásgátló a szünetben is véd. 100%-os védekezési mód nincs, de a fogamzásgátló a legbiztonságosabb, és a szünetben is pontosan ugyanolyan (általában 99%-os) védelmet nyújt, mint a ciklus bármely más napján.

Ha rendesen szedi, akkor a fogamzásgátló a szünetben is véd. 100%-os védekezési mód nincs, de a fogamzásgátló a legbiztonságosabb, és a szünetben is pontosan ugyanolyan (általában 99%-os) védelmet nyújt, mint a ciklus bármely más napján.
Nincs. Nyugtasd meg, és add oda a kezébe a fogamzásgátló használati utasítását. Merthogy ez bizony elég világosan le van írva oda!:)
Egy pici elméleti esély van, de nem hinném, hogy terhes lenne
nincs méhésze? az megmondaná, amit még sok középkorú többgyermekes, gyakorlott tablettát szedõ nõ sem tud. ha tablettát szed, akkor nincs menzesz, mivel nincs pete érés. az ugyanis attól van. az elsõ fog. gátlók hatása az volt, hogy elmúlt a havi vérzés, és ezért van benne két féle hormon, mert a nõk ilyen érthetetlenek, baj ha véreznek, de ha nem, az is baj, így muszáj volt erre megoldást találni, ami ilyenkor van, az megvonásos vérzés, ami csak imitálja a menzeszt.
arról nem is beszélve, hogyha nem szed tabit, és van rendes menzesze, akkor abban a pár napban minimális a teherbe esés, hiszen ekkor kilökõdik a régi, és az új még nincs a helyén. a két menzesz között van pete érés, ilyenkor a leg esélyesebb.

Lehetek-e terhes úgy, h folyamatosan, ugyan abban az időben szedem a tabit, de miután véget ért a ciklusom, kihagytam egy szemet?

Tudni kell, h mi elég aktívak vagyunk, azon a napon mikor kihagytam háromszor szexeltünk. Utána való nap bevettem a gyógyszert, aznap is kétszer. Tüneteim, már ha nevezhetők azoknak, stresszes, ingerlékenyebb vagyok, az éhségérzetem fokozottabb, a melleimen észrevettem, hogy szakadás csíkok vannak, folyton járok pisilni, bár ez annak is betudható, hogy sokat iszok, és a hőmérsékletem mintha magasabb lenne. Kérlek írjatok! Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: igen megeshet...bár a ciklus végén nem túl gyakori...barátnõm is elég feledékeny, pont ezért készítsetek be néhány óvszert legközelebbre :P szóval véget ért a ciklusod...de megjött a mikulás? ha igen akkor elég egyértelmû a válasz, ha nem akkor meg vegyél terhességi tesztet!

igen megeshet...bár a ciklus végén nem túl gyakori...barátnõm is elég feledékeny, pont ezért készítsetek be néhány óvszert legközelebbre :P szóval véget ért a ciklusod...de megjött a mikulás? ha igen akkor elég egyértelmû a válasz, ha nem akkor meg vegyél terhességi tesztet!
A kérdező hozzászólása: Elolvasom! :) Köszi a biztatást!
Ja és olvasd el máskor a betegtájékoztatót mi elõtt elkezdesz szedni valamit. Nem csesztetésbõl mondom. Komolyan. Abban ezek le vannak írva. Hasznos.
Mondhatnám, hogy azért még ne izgulj, de ez úgysem érne semmit. Sajnos most így is úgy is izgulni fogsz. A következõ tablettamentes idõszakban mindenképp csinálj egy tesztet, akár jelentkezik vérzés, akár nem.
A kérdező hozzászólása: Nem használtunk semmilyen kiegészítõ védekezést! :S
Uhhh. És legalább utána 7 napig használtatok/használtok kiegészítõ védekezést? Ha véletlenül akkor nem estél teherbe, akkor hátha az utána lévõ hétben sem. (Már ha 7 nap gumi vagy valami volt utána.)
A kérdező hozzászólása: Másnap a szokott idõpontban vettem be!
Az elsõ héten kihagyott tabi a legveszélyesebb:/
Ha az elsõ héten maradt ki a tabi, akkor lehetnek gondok. Mennyi idõvel utána pótoltad?
A kérdező hozzászólása: Igen, úgy maradt ki a gyógyszer, hogy a 7 tablettamentes nap után kellett volna bevegyem az elsõt, de sajnos elmaradt. Azóta szedem rendszeresen. Amúgy májusba lesz egy éve, hogy szedem, azelõtt másik fajtát szedtem két évig. Következõleg 16 nap múlva kell vérzésnek lennie. Remélem lesz is! :)
A kérdezõ a ciklus szót szerintem jelen esetben a vérzésére használta. Tehát a vérzés után a következõ levél elsõ tablettáját hagyta ki, nem? Ilyen esetben (ha 12 órán belül nem pótoltad), akkor fenn áll a terhesség lehetõsége. Nem értem egyébként, hogy szex közben hogy a francba nem jut eszedbe, hogy nem szedted be... A tüneteid lehetnek terhességi tünetek, de a tabletta is okozhat ilyen mellékhatásokat.
Ne haragudj, nem biztos, hogy jól értem amit írtál, úgyhogy lehet, hogy hülyeséget mondok. Megzavarodtam, mert ciklusod nincs ha tablettát szedsz. A 3. héten felejtettél el bevenni egy tablettát? Ha igen, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy a betegtájékoztatónak megfelelõen jártál el a további teendõket illetõen. Ilyenkor többnyire az van, hogy vagy abbahagyod annak a levélnek a szedését és tartasz hét napos szünetet, vagy pótolod a kihagyott szemet, és a 21. nap után nem tartasz szünetet, hanem el kezded szedni a következõ levéllel kapásból. Ebben a két esetben tutira megmarad a védettség. Ha a te betegtájékoztatód azt írta, hogy így járj el ahogy tetted, akkor tutira semmi gond. Amúgy sem valószínû a harmadik héten. Ha az elsõ héten felejtesz el bevenni tablettát, akkor kezdhetsz kínosan feszengeni, vagy ha több tablettát felejtesz el. Úgyhogy szerintem nyugodj meg. Egyébként a hõmérsékletedbõl kár bármire is következtetni, ha nincs menstruációs ciklusod, akkor az biztosan nem befolyásolja a hõmérsékleted. Mióta szeded a gyógyszert? Mikor kell jelentkeznie a vérzésnek?
Szia! Majd írd meg, nem történt-e baj, én pont így jártam. Múlt 7en szombaton kellett volna kezdenem, de elmaradt. Vasárnap reggel vettem be, (12 óráén belül) és a vasárnapit már a megszokott esti idõben. Viszont közben mi is szeretkeztünk. Elvileg, ha már lassan egy éve szeded a gyógyszert, akkor benne van már annyira a szervezetedben, hogy talán nem lehet baj! Remélem a legjobbakat! Majd írj!

Lányok! Vki alkalmazza azt a módszert h rendszeresen szed fogamzásgátló tabit de még óvszert is használnak? Ti megbíztok csak a tabiba?

Legjobb válasz: Hülyeség mindkettõt használni, elég az egyiket, de azt normálisan. Ha mindkettõt csinálod, azon fogsz aggódni, hogy beszedted-e idõben a tabit, a gumival viszont csökkented az élvezetet. Én csak tablettát szedek, így a szexet is élvezem és tökéletesen megbízok benne, mert hormonálisan akadályozza meg a terhességet. 2,5 éve szexelek, de még sose voltam terhes. Túlparázzátok ezt a terhességes dolgot. 20/L

Hülyeség mindkettõt használni, elég az egyiket, de azt normálisan. Ha mindkettõt csinálod, azon fogsz aggódni, hogy beszedted-e idõben a tabit, a gumival viszont csökkented az élvezetet. Én csak tablettát szedek, így a szexet is élvezem és tökéletesen megbízok benne, mert hormonálisan akadályozza meg a terhességet. 2, 5 éve szexelek, de még sose voltam terhes. Túlparázzátok ezt a terhességes dolgot. 20/L
Felesleges mindkettõt használni.Ráadásul én nem is tömném magam tele tabival, ha tudom, hogy úgyis óvszerrel fogjuk csinálni.Akkor értelme sem lenne a peteérésbe bekavarni.Mint minden védekezési eszközre igaz, hogy ésszel kell használni.Ha nem csak beveszed a tabit, de pontosan tudod hogy mûködik, mikor mire kell figyelni szedése közben, az óvszernél pedig a helyes felrakásra ügyeltek, akkor nem lesz gond!
Szerintem pénzkidobás a kettõ együtt!! Az óvszert akkor ha nincs állandó partnered, vagy nem akarsz/nem szedhetsz tabit. Külön-külön is drága , nem hogy együtt. A tabi 5-8000Ft (3havi adag;fajtától függ) + az óvszer havi szinten 4-6000Ft(Durex 3db-osak; havi 6-7doboz rendszeres szex esetén, meg mert jó ha van tartalék is ha kiszakadna stb...)
A gyógyszer az akkor is gyógyszer, hiába mondják, hogy nem árthat... Feleslegesen ne szedd. Vagy a tabi, vagy a gumi, de a kettõ együtt felesleges. Csak a szervezeted teszed tönkre a tabival...
azért szedek gyogyszert, h ne kelljen gumi. 23/L
a tabletta önmagában is véd a terhességtõl ha rendesen szeded a gumit csak a nemi betegségek miat szokták használni ha pl nicns álandó partnered érdemes gumit is használni
Ha a gyógyszer ideálisan van kiválasztva, az orvosod alapos volt, te pedig rendesen szeded, akkor gyakorlatilag 100% a védelem. az óvszernél pedig ott a rizikó, hogy elszakad. A fogamzásgátló szedése megakadályozza a peteérés folyamatát, ergo nincs minek megtermékenyülni. Leépíti a méhnyálkahártyát-ha vmi meg is termékenyül nem tud beágyazódni, valamint a méhnyák áthatolhatatlan lesz a spermiumok számára. Ergo nem is ér oda, hogy megtermékenyítsen bármit is;) ennek ellenére ismerek olyan lányt, aki használ gumit, viszont ennek az az oka, hogy azért nem elég neki a gyógyszer, amit a menzesze és a bõre miatt kapott, mert húgyúti fertõzéseket kap és szedhetne állandóan antibiotikumot. tehát õ orvosi okokból alkalmazza. ha nincs ilyen problémád és csak a fogamzásgátlás a cél, akkor gyakorlatilag szükségtelen.
Én tabit szedek, pont azért, hogy ne kelljen óvszert használni, mert nem szeretünk vele veszõdni. Rendesen szedem, figyelek, hogy nem hányom ki, nem szedem más gyógyszerrel együtt, pontosan veszem be, stb. és így 99, 99%os a védelem. Én ebben megbízom. :) 16/L

Mikor lehetek ugy a barátommal h belém is élvezett, már szedem a tabit és nem sok van belőle, aztán tartok szünetet, de nem tudom azalatt lehet-e már vele a szünet alatt vagy várjam meg, mig elkezdem a másik csomagot?

Legjobb válasz: Szerintem van annak a taibinak tájékoztatója, azon minden rajta van viláhosan! De az én tabim ugy mûködik, hogy ha mensi elsõ napján kezded szedni már egy hét után véd, de érdemes megvárni a 2hetet. Szóval már beléd élvezhet. Sünet alatt is lehet, de akkor mensizel, ne szekszelj!! 22/L

Szerintem van annak a taibinak tájékoztatója, azon minden rajta van viláhosan! De az én tabim ugy mûködik, hogy ha mensi elsõ napján kezded szedni már egy hét után véd, de érdemes megvárni a 2hetet. Szóval már beléd élvezhet. Sünet alatt is lehet, de akkor mensizel, ne szekszelj!! 22/L
Egyrészt miért nem kérdezted meg a nõgyógyászt, amikor felirattad? Vagy ott a tájékoztat, olvasdel, biztos le van írva benne! Másrészt mielõtt kiírsz egy kérdést, nézd meg jobban, melyik kategóriába kell tenni!

Menjek el dokihoz? December közepe óta szedek mercilont, 15. tabinál szeretkeztünk, igen menzi első napjától szedtem és védett.. azóta nem alkalmaztuk úgy de szedem a tabit..

Másodszer esett meg h 10ik tabinál megjött a menzim...Most kezdtem a harmadik levelet...

Legjobb válasz: védett vagyok? csináltam én egy tesztet januárban..negatív volt...most nem tudom h vegyek e megint...pedig nem érzek semmi jeleket...

A kérdező hozzászólása: védett vagyok? csináltam én egy tesztet januárban..negatív volt...most nem tudom h vegyek e megint...pedig nem érzek semmi jeleket...
valoszinuleg vedett vagy, de szerintem neked nem valo (ez) a tabletta. vannak emberek akik egeszsegugyileg siman szedhetik, de mellette verezgetnek stb. latogasd meg a dokit es mond meg neki, hogy szar a tabletta amit adott, adjon masikat.
Ez elõfordulhat és a tabletta betegtájékoztatójában is biztos benne van hogy a tablettaszedés közben megeshet vérzés az elsõ két hónapban pl.Nekem is volt furcsa barnás folyásom is, meg olyan is hogy délelõtt megjött este már semmi nyoma nem volt, szeretkeztünk is, aztán reggelt megint megjött.Aztán 1 idõ után rendszerezõdött.De ez végül is normális.Én szerintem védett vagy, de az a legbiztosabb ha kikéred az orvos tanácsát!
A kérdező hozzászólása: Dec végén nem védekeztünk csak...de azért félek kicsit..h a januári teszt csalóka volt de remélem nem..
Szerintem kizárt. Már elég régóta szeded és pótoltad is.
Szerintem sem lehetsz terhes!

A barátnőm 5 hónapja szedi a tabit(belara) eddig a 3.napon mindig megjött neki, de az előző levélnél egy nappal később vette be az első-t de nem lett gond megjött neki!Miért késik gyogyszer közben? Lehetséges, hogy terhesség?

Aztán a mostani levélnél 6 napos szünetet tartott véletlenül(7 helyett) és most már az 5.napja hogy nem jött meg neki.Sosem szoktam beléélvezni.

Legjobb válasz: ha ilyen figyelmetlen akkor inkább védekezzetek, hiszen ez csak akkor nyújt majdnem biztos(99,99%) védelmet hogyha betartja ami rá van írva, van esélye de ha nagyon aggódtok vegyetek tesztet és figyeljen oda hogy mikor veszi be

A kérdező hozzászólása: megcsináltuk a tesztet és negatív lett, ugyh megnyugodtunk...mostmár csak meg kéne jönnie...állitolag lehetséges h késik...
ha ilyen figyelmetlen akkor inkább védekezzetek, hiszen ez csak akkor nyújt majdnem biztos(99, 99%) védelmet hogyha betartja ami rá van írva, van esélye de ha nagyon aggódtok vegyetek tesztet és figyeljen oda hogy mikor veszi be
bocsi azt akartam hogy gumival védekezzetek, 2. hozzászóló voltam
Dm, Rossmann: Lilly teszt ugy hallottam 900Ft és 2van bene.
A kérdező hozzászólása: fõleg úgy hogy folyamatosan szedi..
Nagyon sokféle teszt van, 600 Ft-tól 1500-2000-ig, attól függ milyet veszel.
nem ismerem a teszteket ebben nem tudok segíteni de elég olcsók mostanában
A kérdező hozzászólása: 17 éves egyébként...és hány napot várjunk még amikor lehetséges hogy megjöhet? milyen tesztet ajánlotok és körülbelül mennyibe kerül...?
hülyeség, úgy véd biztosan hogyha úgy szedi ahogy elõ van írva, de mondom vegyetek tesztet, mert ha nagyon görcsöl azért is késhet, de nem írtad meg hogy hány éves így a hormonjai is lehet hogy nem klaffolnak
A kérdező hozzászólása: meg ráadásul ha bele sem élvezek akkor annyi hatása biztosan van a tabinak hogy az elõváladéktól véd...vagy ez nem igaz?
A kérdező hozzászólása: de igazából az hogy elõször késõbb vette be az már nem számithat hiszen utána már megvolt neki...csak a mostani..és már napok óta fáj a háta ami eddig mindig azt jelentette h hamarosan biztosan megjön neki..
A kérdező hozzászólása: Elvileg a gyógyszer garantálja a szabályos ciklusokat...és eddig ez meg is volt...lehetséges h felborult az egyensuly emiatt a két egymást követõ hiba miatt?

Tényleg véd a tabi? Ugy értem ha rendesen szedem max fél órás eltérésekkel veszem be de ez csak 2szer fordult még elő . Akkor tényleg véd és ha odafigyelek rá. Mert annyi sok dolgot hallottam h tabi mellet gyerek stb :S

valamint a bio-karotin milyen hatással van a tabira?

Legjobb válasz: ha rendesen szeded, akkor 99,9%-os an véd, de mellette nagyon ki eséllyel becsúszhat a gyerek sajnos, de tényleg nagyon ritka. karotin meg van a répában, paradicsomban ,céklában, meggyben, stb... nincs hatással a fogamzásgátlóra. az antibiotikumokkal kell vigyázni.

ha rendesen szeded, akkor 99, 9%-os an véd, de mellette nagyon ki eséllyel becsúszhat a gyerek sajnos, de tényleg nagyon ritka. karotin meg van a répában, paradicsomban , céklában, meggyben, stb... nincs hatással a fogamzásgátlóra. az antibiotikumokkal kell vigyázni.
Ha rendesen szeded, akkor biztos. Sok-sok éve szedem, sokszor többórás eltéréssel ( de a 12 órán belül), nem lettem terhes, pedig elõtte szültem.
Tényleg véd a tabi csak nagyon sok nõ nem tudja hogy: - Ne vedd be késéssel - Vigyázz hányás és hasmenéssel - És más tabletták bevitele a szervezetbe ezek csökkentik a hatását.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!