Találatok a következő kifejezésre: Szedem a napos gyógyszert és (16 db)

Szedem a 21 napos gyógyszert és a hét napos szünetben, amikor meg kell jönnie, lehetséges, hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: Ha rendesen szeded és mindig idõben beveszed, akkor nem szabad teherbe esned.

Ha rendesen szeded és mindig idõben beveszed, akkor nem szabad teherbe esned.
A 7 napos szünetben is ugyanúgy véd mint a hónap többi napján.

Symicia tablettát szedek és ha nem jön meg első levél után a 7 napos szünetben akkor is ugyanugy a 8. napon kell folytatnom a gyógyszert és első levélnél ez normális?

Legjobb válasz: Igen ugyan úgy kell folytatnod, akkor is ha megjön de még vérzel, mindig a 8. napon kell bevenni a következõ levél elsõ szemét. Ez az elsõ hónapban úgymond megszokott, de ha a következõnél sem jön meg, és egyéb mellékhatások is vannak amik nem jók, menj vissza mert valószínûleg nem jó neked ez a gyógyszert. Én is ezt szedem egyébként, kíváncsi leszek nekem megjön-e rendesen, eddig semmi panaszom, csak kis barnázás és kb az elsõ levél felénél járok :D

Igen ugyan úgy kell folytatnod, akkor is ha megjön de még vérzel, mindig a 8. napon kell bevenni a következõ levél elsõ szemét. Ez az elsõ hónapban úgymond megszokott, de ha a következõnél sem jön meg, és egyéb mellékhatások is vannak amik nem jók, menj vissza mert valószínûleg nem jó neked ez a gyógyszert. Én is ezt szedem egyébként, kíváncsi leszek nekem megjön-e rendesen, eddig semmi panaszom, csak kis barnázás és kb az elsõ levél felénél járok :D
Igen, de elsõ körben TERHESSÉGI TESZT! Ha negatív, szedd tovább 8. naptól kezdve. Ha a következõ sem jön meg, akkor orvos!
A kérdező hozzászólása: Elsõnek: Igen én is így vagyok, hogy lassan a végénél járok és nagyon kíváncsi leszek, hogy megjön-e idõben mert gondom abszolút semmi nem volt szóval tök örültem hogy semmi kellemetlen mellékhatás:D bízom benne hogy beválik:D

Daylette 24 (napos) fogamzásgátlót szedek, miután beszemdem a 24 tabit és a 4 napos szünetnek csak a 4 napján jön meg a menstruáció, vagyis én már ujra kezdem szedni a következő levél gyógyszert mikor épp megjön.!?

Orvos azt mondta hogy idővel hozzáidomul a gyógyszerszünethez a menstruáció megjötte, de 4 hónapja még ugyanugy van.!? Probléma az hogyha nem akkor jön meg a menstruáció amikor a 4 napos szünetet tartom,hanem a 4 ik napon? és tart kb 3 napig miközbe már a következő havi gyógyszert szedem.Attól félek hogy nem hat a gyóygszer.Egyáltalán miből lehet tudni hogy hatásos a gyóygszer? ok,ha nem esek teherbe ,ez világos,de ezt a tesztelési lehetőséget nem akarom kipróbálni,ezen kivül nincs más módja hogy megtudjuk ugye?

Legjobb válasz: Igen.Nem baj,ha az utolsó nap jön meg a vérzés.A lényeg,hogy meglegyen a 4napos szüne és az 5.napon kezd el a következõ levelet.Nembaj ha vérzel közben mikor szeded már a tablettát.Biztos hat a tabletta :) Tesztelni pedig aktus utáni 14.napon érdemes és bármikor nyugodtan tesztelhetsz,lényeg hogy reggeli elsõ vizeletbõl legyen.Amúgy meg a fog.gátló leállítja teljesen a peteérést,ezért nincs esélye teherbe esni!

Igen.Nem baj, ha az utolsó nap jön meg a vérzés.A lényeg, hogy meglegyen a 4napos szüne és az 5.napon kezd el a következõ levelet.Nembaj ha vérzel közben mikor szeded már a tablettát.Biztos hat a tabletta :) Tesztelni pedig aktus utáni 14.napon érdemes és bármikor nyugodtan tesztelhetsz, lényeg hogy reggeli elsõ vizeletbõl legyen.Amúgy meg a fog.gátló leállítja teljesen a peteérést, ezért nincs esélye teherbe esni!

Cypromixet szedek, és szeretnék váltani, mert már hosszú ideje szedem. A 7 napos gyógyszerszünet végén, kezdhetem már az új gyógyszerrel?

Azért kezdtem el Cypromixet szedni, mert borzasztó állapotban volt a bőröm 18 éves létemre, illetve Roaccutant kezdtem el szedni, ami mellett kötelező valamilyen fogamzásgátló, amit a bőrgyógyász írt fel (pontosabban bőr-és nemi betegségekkel foglalkozó orvos, gondolom azért van jogosultsága fog.gátlót is felírni) Kb. 1,5 éve szedem a Cypromixet, szeretnék egy alacsonyabb hormontartalmúra váltani (bár még nem tudom, milyenre lehetne, melyik a legjobb).. Ha elfogy a Cypromix, és letelik a 7 napos szünet, elkezdhetem egyből az új gyógyszert szedni? Kell mellette kiegészítő védekezés, és ha igen, mennyi ideig? Ti melyik fogamzásgátlót ajánlanátok nekem?:) 19 vagyok, tartós kapcsolatom van, és a bőrproblémáim már majdnem háromnegyed éve megszűntek, bár igaz, a hajlamom megvan rá)

Legjobb válasz: Én ilyen erõs gyógyszer másfél vényi szedése után javasolnék egy 3 hónapos szünetet, megnézni, hogy rendben van-e a peteérésed. A tabit nem nekünk kell ajánlani, hanem az orvosnak. Mindenkinek más a jó.

Én ilyen erõs gyógyszer másfél vényi szedése után javasolnék egy 3 hónapos szünetet, megnézni, hogy rendben van-e a peteérésed. A tabit nem nekünk kell ajánlani, hanem az orvosnak. Mindenkinek más a jó.
A kérdező hozzászólása: Nem tarthatok szünetet, muszáj fogamzásgátlót szednem a másik gyógyszer mellett, sõt, miután befejeztem, utána is. De igazad van, inkább megkérdezem majd az orvost, hogy mit mond. Egyébként anno szedtem már egy ideig 16 évesen kb, akkor már vagy 1, 5 éve nem volt rendszeres mensim, sõt, mellette seborrheám is volt, ezért kaptam (akkor rendes nõgyógyásztól). Miután abbahagytam, minden rendben volt a menstruációmmal. Kíváncsi vagyok mit fog mondani az orvos, de a hétfõ még olyan messze van, mire én oda jutok hozzá..:D :(
Ha nem hagyhatod abba, akkor úgy kell váltani, ahogy az új tabi tájékoztatója írja. Van, amelyiknél nem kell szünet, hanem rögtön az új tabi, van, aminél rendesen 7 nap szünet, majd a következõ levél helyett az új tabi, és van olyan, amit a vérzés elsõ napján kell kezdeni. Szerintem ha magasabb hormontartalmúról váltasz, akkor azért 2 hét kiegészítõ védekezés nem árt.
Mikor fogjátok már végre megtanulni, hogy a gyógyszer a hétnapos szünetben is véd? Benne van a tájékoztatójában is amúgy.
véd a szünetben is.
ez az elsõ doboz?
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszadónak a kérdésére válaszolok, hogy nem ez az elsõ doboz amit már beszedtem. Elöre is köszönöm a tájékoztatást, és a választ.

Clostilbegytet szedők! Hány napos ciklusotok volt előtte, és mikor volt peteérésetek a gyógyszer szedésekor? 14. nap, vagy hamarabb/később? Változtatott a ciklus hosszúságán? Volt, akinek nem is volt peteérése a gyógyszer mellett? (Bővebben lennt)

Nekem a 2. ciklus naptól 5 napon keresztül 2x1-et kellett szedni, ma vagyok a 13. napon, de az ovulációs teszt negatív, tegnap óta tesztelek. A menstruációm eredetileg rendszertelen, 28-33 napos, mikor hogy. Félek, hogy talán előbb volt peteérés, mint ahogy elkezdtem tesztelni, vagy, mi van, ha nincs is peteérés tőle? Nyugtassatok meg, hogy nem késtük le még. Vélemények, tapasztalatok? One step ovu teszet használok.

Legjobb válasz: Szia! Hát, én a 13. napon repedtem tõle mindig... a 28-29.-en pedig megjött. Én a 10. naptól szoktam tesztelni, napi 3*... általában egy nap és csak délután pozitív. Reméljük hogy nem késtétek le! Nem érezted hogy nagyon fáj pár napja már a hasad, és hirtelen elmúlt? Na, amikor feltünik hogy elmúlt, akkor kell szexelni, mert akkor már megrepedtél -elvileg.

Szia! Hát, én a 13. napon repedtem tõle mindig... a 28-29.-en pedig megjött. Én a 10. naptól szoktam tesztelni, napi 3*... általában egy nap és csak délután pozitív. Reméljük hogy nem késtétek le! Nem érezted hogy nagyon fáj pár napja már a hasad, és hirtelen elmúlt? Na, amikor feltünik hogy elmúlt, akkor kell szexelni, mert akkor már megrepedtél -elvileg.
A kérdező hozzászólása: Nem mérem, de az ovu tesztem sem mutat semmit:(
Szia. Nekem 3.naptól kellett szednem 2*1-et 5 napig. Majd miután beszedtem kb. 5 nap múlva voltam ultrahangon, ahol 2 nagyobb tüszõt és 3 másodlagos tüszõt talált a doktor.Azt mondta aznap este mindenképp legyünk együtt, mert ez robbani fog :D Másnap elkezdtem csinálni az ovuteszteket mert idõbe még félidõnél se jártam.Soha nem mutatott pozitívat.Viszont a 16. napon biztos hogy volt peteérésem, mert azóta a hõmérsékletem égnek szökött, ma reggel is 36, 9 volt. (az alaphõmérsékletem 36, 4) Remélem ezek már jó jelek számomra. De te se aggódj igazából nem tudom hogyan és hányszor kéne pisilni az ovuteszthez, nekem nem jött be inkább hiszek az orvosnak és a hõmérsékletemnek. Te méred a hõdet?
A kérdező hozzászólása: 14. napon vagyok, ovu teszt nagyon negatív, semmi fájdalom, remélem lesz peteérésem ebben a hónapban...
Szia, 4. válaszoló vagyok. Igen éreztem fájdalmakat. Simán tudtam melyik petefészkemben érett a tüszõ. Már pé. elõtt 1-2 nappal is fájt, de annyira, hogy volt, hogy éjjel aludni se tudtam tõle.
Nekem 28-29 napos ciklusaim voltak, a 10-11. napon nézte a doki uh-gal és megmondta mikor legyünk együtt. Én nem éreztem semmit, a ciklus hosszán nem változtatott és a 2. hónapban jött a baba. Szerintem mindenképp kellene uh-gal követni. A dokim azt mondta, hogy ha 3 hónap alatt nem sikerül, akkor másik gyógyszerre váltunk. Szerencsére sikerült.
Szia! Nekem 29 napos a ciklusom és a 13. napon volt tüszõrepedésem. Viszont mindenképp jó lenne, ha a doki követné ultrahanggal! Nekem az elsõ hónapban nem repedt meg, a 2.-ban igen és onnantól nem is követték uh-val. Most kiderült (átmentem másik dokihoz), hogy nem repedt meg és ciszta lett belõle. Az új doki szerint tüszõrepesztõt kellett volna kapnom. Ja, és a ciklus 5.napjától kellett szednem napi 2xfelet.
Szia. Nekem 26-31 napos ciklusaim voltak a tavaly augusztusi mutetem ota. Most van megint az elso clostys honapom. Homerozom is mellette es nekem a 17. Napon volt az ovum. Most semmit nem ereztem. Elotte mikor szettem nekem is fajt es volt tojasfeherje is. Most egyik sem. Kivancs vagyok mi lesz az eredmenye:-) szerintem ne gorcsolj bujjatok ossze minnel tobbet:-)
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti, te éreztél fájdalmakat, vagy nem(mindig)? Akkor délelõtt is tesztelek majd, ki tudja.
Ez még ciklusonként is változhat viszont kéne keresned egy rendes dokit, mert closty mellett rendszeresen kell uh ellenõrzés.
Nekem 26-35 nap között szokott lenni a ciklusom. 3 hónapig szedtem 2. naptól 5. napig a Clostyt, mindig a 14. napon volt ovum. És a napi 1 ovu. tesztre. 13. nap du-án még negatív volt a teszt, a 14. nap de. pozitív és du-án már negatív. Szóval ha csak egy nap 1x teszteltem volna, akkor lemaradtam volna az ovumról.
A kérdező hozzászólása: Ovu tesztbõl elég napi egy, azt is csak estére kell megcsinálni. Nem hívtak vissza, nem volt semmilyen görcs, hasfájás, semmi. Néhány hónapja már kellett szednem clostyt, de csak egy adagot, mert abban a hónapban össze is jött a baba, ami késõbb el is ment. Akkor éreztem a fájdalmakat, igaz a 15-16. nap körül talán. Akkor voltak pozitív ovu tesztjeim. Remélem nem maradtunk le, mert nem éreztem semmit még eddig, vagy nem is lesz ovu? Olyan ideges vagyok, ez a várakozás, napok....
Mindkét terhességemnél a 3. naptól kellett szedni. 10-11. napon volt uh, ahol mindkét esetben két tüszõ érett. Mindkét esetben kb a 12-13. napon volt a peteérés, legalábbis mi akkor bújtunk össze. :-) Amúgy elõtte 34-42 napos ciklusaim voltak. Téged nem hívtak vissza uh-ra? EGyik barátnõmnek azért nem jött be a gyógyszer, mert ugyan petét érlet, de elvékonyította a nyálkahártyát. Ezt ellenõrizni kell(ene). Ovutesztek amúgy nekem soha nem voltak pozitivak, de csak napi 1-et néztem.
Kedve kérdezõ! Azóta történt változás? Ebben a ciklusban kezdtem, az adagom 5 napig napi 1. A 14. napon volt ovuláció, elõtte délutántól már nagyon fájt majd éjjel elmúlt, + pozitív LH-teszt. Másnap negatív, majd rá két napra 17. napon ismét fájni kezdett, megint egy pozi LH teszt majd reggelre elmúlt. Lehet, hogy kétszer volt ebben a ciklusban? Én mindig délután néztem, nekem akkor kezdett el fájni és csak aznap volt full pozitív.
menyj el dokihoz és kérdezd meg. amúgy szerintem ez már sok.
23 napos? Nem 21? 23 napos gyógyszerrõl nem hallottam még...
A kérdező hozzászólása: elírtam
Nekem azt mondta a nõdoki, hogy az sem baj, ha az elején nem is jön meg a tabletta szünetében, attól a mikor el kell kezdeni a következõ levelet, akkor kezdjem csak el, be fog állni. Viszont lehet, hogy nem minden gyógyszernél van így. Megkérdezhetnéd a nõgyógyásztól.
Még csak szerda van, ne izgulj, van akinek a szünet utolsó napján jön meg. Ha nem jön meg 1-2 napon belül, max vegyél egy tesztet, hogy biztosra menj :)
A 7 napon belül kell megjönnie valamikor.Nekem az 5.napon szokott.Ne izgulj, ha nme jönne meg tesztelj.
én csütörtökön veszem be az uccsó szemet és hétfõn jön meg, de volt már úgy, hogy kedden. szóval ne parázz.

Elfelejtettem a 7 napos szünet előtt 4 nappal bevenni a gyógyszert. és mikor vége lett a szünetnek rögtön a 8. napon együtt voltam a barátommal. Lehet ebből baj? 1 éve szedek fogamzásgátlót

Legjobb válasz: Megértem, hogy izgulsz, sajnos sokszor elõfordul. Barátnõm annak idején szintén elfelejtette, akkor a gyógyszerész azt mondta neki, hogy 1 hét alatt rendbe jön a fogamzásgátló hatás. Ha jól emlékszem, a fogamzásgátló használati utasításában minden le van írva részletesen, ami ott van, az biztosan igaz, nem kockáztatnak. Szerény véleményem és tapasztalataim alapján nem lesz gond (ha egyáltalán nem hat, akkor is kicsi a gyerek esélye, nemhogy így). Azért szerintem ne csinálj belõle rendszert! Mindenesetre nyugodj meg, mert ha arra koncentrálsz, hogy jöjjön meg, jöjjön meg, garantáltan késni fog pár napot. Persze én egy kívülálló vagyok, lehet, hogy nem így reagálnák, ha a képernyõ túloldalán ülnék! Majd írj, hogy minden rendben-e! Ami ott van, az 100%

Megértem, hogy izgulsz, sajnos sokszor elõfordul. Barátnõm annak idején szintén elfelejtette, akkor a gyógyszerész azt mondta neki, hogy 1 hét alatt rendbe jön a fogamzásgátló hatás. Ha jól emlékszem, a fogamzásgátló használati utasításában minden le van írva részletesen, ami ott van, az biztosan igaz, nem kockáztatnak. Szerény véleményem és tapasztalataim alapján nem lesz gond (ha egyáltalán nem hat, akkor is kicsi a gyerek esélye, nemhogy így). Azért szerintem ne csinálj belõle rendszert! Mindenesetre nyugodj meg, mert ha arra koncentrálsz, hogy jöjjön meg, jöjjön meg, garantáltan késni fog pár napot. Persze én egy kívülálló vagyok, lehet, hogy nem így reagálnák, ha a képernyõ túloldalán ülnék! Majd írj, hogy minden rendben-e! Ami ott van, az 100%
Az utsó fél mondatot tekintsd semmisnek, valahogy odamászott. :)
Rendben vagy?

A 7 napos szünetben is véd a gyógyszer? Pénteken hagytam abba és vasárnap szeretkeztünk, nem védekeztünk. És még nem jött meg. Lehet baj? (Mercilont szedek, 2 hónapja)

Legjobb válasz: A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.

A fogamzásgátló természetesen a 7 napos szünetben is véd. Ne aggódj, ha még nem jött meg, nem rögtön jön meg, ahogy bevetted a 21. tabit, nekem is kb. csak a 4.napra.
2 éve nem szedtem gyógyszert, de a tapasztalataim szerint, 7 napos szünetben jött meg a menstruáció, úgy hogy a szünet 2. napján megjött és a 7. elment. De véd szünetben is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!